Dodaj do ulubionych

pomyłki kierowców

IP: *.visp.energis.pl 30.06.06, 07:41
Proszę o wpisywanie w tym temacie najciekawszych, najgłpuszych pomyłek
kierowców i motorniczych. Jako pierwszy przykład podam wyjazd 107 z zajezdni
który miał na przedniej tablicy(9522) numer linii 125. Kolejny przykład to
107/x/95xx o 06:40 na przystanku Grabiszyńskja do Dworca Świeb. który na
bocznej tablicy miał 249 DWORZEC PKS(HEHE)
Obserwuj wątek
    • jasiu4 Re: pomyłki kierowców 30.06.06, 09:04
      Nie dotyczy, co prawda, tablic, ale trasy.

Kilka dni temu czekam sobie na Śrubowej na autobus na Nowy Dwór (jakoś tak pod
      wieczór), a tu przejechało 132 w stronę miasta i chyba z przyzwyczajenia z
      innych linii kierowca nie skręcił. Potem przez parę minut manewrował i udało mu
      się zawrócić z wykorzystaniem bramy DeLavalu. Ludzie w środku byli lekko zdziwieni.
      • bystrzak2000 Re: pomyłki kierowców 30.06.06, 11:25
        jasiu4 napisał:

> Nie dotyczy, co prawda, tablic, ale trasy.
        >
        > Kilka dni temu czekam sobie na Śrubowej na autobus na Nowy Dwór (jakoś tak pod
        > wieczór), a tu przejechało 132 w stronę miasta i chyba z przyzwyczajenia z
        > innych linii kierowca nie skręcił. Potem przez parę minut manewrował i udało mu
        > się zawrócić z wykorzystaniem bramy DeLavalu. Ludzie w środku byli lekko zdziwi
        > eni.

Lepiej by było, gdyby wysadził ludzi na przystanku na Robotniczej i skręcił w
        Smolecką, zamiast tak kombinować :-)
        • djbrunon Re: pomyłki kierowców 30.06.06, 23:46
          taak

Lepiej by było, gdyby wysadził ludzi na przystanku na Robotniczej i skręcił w
          > Smolecką, zamiast tak kombinować :-)

A nie pomyślałeś ze ludzie mogą byc na przystanku na Śrubowej w kierunku
          miasta??? i skargi by były ze była niby Luka?? brak autobusu trasie. a tak
          swoja droga kiedys 142 jeżdziło przez smolecką jak pamietam za małolata
          • szarykot Re: pomyłki kierowców 02.07.06, 20:21
            > a tak
            > swoja droga kiedys 142 jeżdziło przez smolecką jak pamietam za małolata

też coś takiego pamiętam. a nie był to przypadkiem 442?
          • bystrzak2000 Re: pomyłki kierowców 02.07.06, 21:04
            > A nie pomyślałeś ze ludzie mogą byc na przystanku na Śrubowej w kierunku
            > miasta??? i skargi by były ze była niby Luka?? brak autobusu trasie.

Oczywiście, że pomyślałem. Kierowca wysiadłby z autobusu i poszedł po
            ewentualnych pasażerów ;-)
            • Gość: żenewiew Re: pomyłki kierowców IP: *.os.amsnet.pl 03.07.06, 20:09
              Zdarzyło mi się wracać z soboty na niedziele nocnym autbusem z imprezki, ktora
              miala miejsce na petli autobusu 103. Kto tam był to wie,to ma wyobrażenie o
              rozkopanym zadupiu...:( Pierwszy raz w życiu zdarzyło mi się być w tamtym
              rejonie. Otóż stoimy w środku nocy, z wrażenia i braku sił podtrzymując
              słup,przyjeżdza jakiś frajer autobusem, zakreca i nie otwierając drzwi sobie
              jedzie. Zdesperowany kolega rzucając mu się prawie pod koła zatrzymuje to gó...
              Autobus w srodku caly zadymiony bo sie jakas guma pali, ale frajer zero reakcji.
              Dwoch narąbanych dziadow na krzyż w tyle i kierowca ktory nam tłumaczy, że to
              jego pierwszy dzienw pracy i nie mial pojecia, że to była petla tramwajowa.

o kilku przystankach frajer otwiera drzwi i pyta któredy ten autobus jedzie,bo
              on nie wie i pierwszy raz jest w pracy. Tak nas wyrolował, że raz zabłądził i
              musiał kołować. Ale najlepszy numer był i tak, jak koleś minął całe maślice i
              pół kozanowa!!!

Gdy wysiadalismy spytał nas czy myślimy, że na tamtych przystankach dużo osób
              czeka w nocy na autobus???

Myśle sobie...no k...a płacę bilet to chyba minimum mam prawo wymagać od mpk?
              • Gość: żenewiew Re: pomyłki kierowców IP: *.os.amsnet.pl 03.07.06, 20:11
                dla sprostowania dodam, że w wyżej napisanym tekście chodziło mi o pętlę
                autobusową. Ten słup w krzakach za przejazdem kolejowym na ulicy Głównej.
                • Gość: Martix Re: pomyłki kierowców IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.07.06, 20:23
                  Dzisiaj kierowca "120" zamiast pojechać prosto z Opatowic do miasta pomylił się
                  i skręcił w lewo na Bierdzany-ubocze ale szybko zawrócił.
                  • Gość: Zarek Re: pomyłki kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 17:16
                    1.kiedys jechalem nocnym, palacym sie autobusem. Kazdy sie modlil zeby na
                    przystankach krótko stał bo dym sie zbieral i nie bylo czym oddychac:)oczywiscie
                    nikt nie wysiadl bo czekac na nastepny 1h...
                    2.Kiedys autobus nocny (przed reforma) sie zepsuł i podjechal z pasazerami na
                    zajezdnie na grabiszynskiej. Cos naprawiali przez 15 min i pojechal dalej.
                    3.To bylo z 8 lat temu. nie mialem biletu na nocny wiec wsiadam i ide do
                    kierowcy kupic bilet. On mówi ze dzis jest dzien- kazdy jedzie za free! no to
                    luz. siadam z przodu ze znajoma a on otwiera swoja kabine i zaczyna z nami
                    gadac - byl lekko podpity i zamiast gapic sie przed siebie gapi sie na
                    dziewczyne. Na kazdym skrzyzowaniu nawet nie zwalnial. Mialem strach w oczach.
                    4.jadac nocnym na kuzniki siedzialo w busie jeszcze paru kolesi- oczywiscie
                    spali. Po moim wyjsciu kierowca wylczyl silnik i obudzil wszystkich kolesi i
                    kazal wysiasc po czym pojechal dalej. jeden koles patrzy na mnie i sie pyta:
                    Gdzie ja kur.. jestem. Odpowiadam na kuznikach. On: Gdzie sa kur... kuzniki :)
                    zapytal w ktora strone jest centrum i poszedl. wiecej o nim nie slyszalem wiec
                    pewnie doszedl do domu :)
                    5.Raz jadac nocnym kierowca sie zapytal czy ktos jedzie na kuzniki bo mu sie nie
                    chce robic petli dookoła kuznik(nocny na zerniki). Powiedzialem ze ja. Zapytal
                    sie w ktore miejsce. Na skrzyzowanie hermanowskiej i koszalinskiej. Podwiozl
                    mnie prawie pod brame i zawrocil na ulicy i pojechal na zerniki :)
              • daniels2 Re: pomyłki kierowców 04.07.06, 23:09
                Coś mi sie nie chce w to wierzyć, bo żaden kierowca w pierwszy dzień pracy nie
                jeździ na nockach, tylko przez pierwsze dni pracy nawet nie jeździ się samemu
                tylko z patronem.
    • djbrunon Re: pomyłki kierowców 06.07.06, 01:16
      a ja pamietam jak Wprowadzili nowe Line Nocne ja wówczas je sobie na spokojnie
      przestudiowalem wszystkie linie :o). wracajac do tematu wracam sobie od Kuzyna
      który mieszka na Osiedlu Sobieskiego i slicznie przyjeżdza lekko spózniony 15
      min 241, koles chwile postał i pyta sie nas czy Wiemy jak jechac tą nowa trasa
      bo nie zdązył jeszcze przestudiowac w Zajezdnii, ja sie zgłosiłem na ochotnika
      i poprowadzilem nieszczesnika na dana trase, i wszystko pieknie prowadzilem :).
      wszystko bez problemów itp. ja wysiadlem na Muchoborze Wielkim i Kierowca
      Ślicznie Podziekował, a ja mu podziekowalem ze mogłem podziwiac Wrocek Nocą z
      Kabiny :D.

a jeszcze inny przypadek kilka tygodni po wprowadzeniu linii nocnych jeden kolo
      sie zagalopował zamiast puktualnie o północy odjazd, to przyjechał wysadził
      ludzi i zabrał potem pojechał dalej, na zielaku sie zorientował i zawrócił
      ponownie aby punktualnie pojechac.

rok temu jechalem sobie tramwajem numer 5 na Legionów, i jade jade i zarza za
      Bzowa jest kolejny przytanek Fadroma nie zatrzymał sie pojechał dalej,
      roztrzepany czy co był. dzis tak samo jade 131 z grunwaldu na psiaka do roboty
      a tu na kochanowskiego sie nie zatrzymał pewnie myslał ze jeżdzi D :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka