Dodaj do ulubionych

Pedet się zmienia

30.06.06, 15:34
A jak ma wyglądać ta rozbudowana część? Będzie pasować do reszty czy czeka nas Solpol 3?
Obserwuj wątek
    • Gość: bubełe Re: Pedet się zmienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 18:40
      > A jak ma wyglądać ta rozbudowana część? Będzie pasować do reszty czy czeka
      nas
      > Solpol 3?

Dobrze ze nie Goliat 2 :)))
    • Gość: Lidka Pedet to jest architektura swiatowej klasy. IP: *.static.213-200-244-9.cybernet.ch 30.06.06, 20:43
      Pedet to jest architektura swiatowej klasy, z czasow przed Adolfem H.

Przedwojennych Domow Towarowych Wroclawiowi moze pozazdroscic kazda europejska metropolia.
      • Gość: kiki Re: Pedet to jest architektura swiatowej klasy. IP: *.ppp.dion.ne.jp 01.07.06, 08:35
        > Przedwojennych Domow Towarowych Wroclawiowi moze pozazdroscic kazda
        >europejska metropolia.

Zgadzam sie z przdmowca tylko, ze dodam jeszcza, ze na wiekszosci z tych domow
        uwlaszczyla sie czerwona banda ze Spolem. Efekty sa takie, ze budynki niszczeja
        (remonty w nich to fikcja), zakupy w nich sa przypomnieniem smutnych lat
        80-tych. Czy miasto moze jakos powalczyc o wyrwanie tych budynkow z rak
        nieslawnej spolki?
    • Gość: jjjj Re: Pedet się zmienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 11:10
      z tego co wiem, to zakupy bedzie tam można robić jeszcze do konca roku (Zaraz
      zostaje najdłużej), w większoście będą tam pomieszczenia biurowe.
    • Gość: dxf Solpolu 3 nie będzie IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 01.07.06, 15:25
      do kiki - coś ci się pokićkało. pedet należy do spółki związanej z empikami -
      eastbridge (? - nie wiem, czy poprawnie napisałem nazwę)
      • Gość: Wrocławianka Galeria Czysta, Galeria Centrum.. i co jeszcze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 16:35
        Mieszkam bardzo niedaleko Pedetu przu ul. Kościuszki i krew mnie zalewa jak widzę, że kolejne miejsce, gdzie robimy (okoliczni mieszkańcy) zakupy zamienia się w biurowiec.
        Najpierw skasowano świetny "placyk" przy ul. Czystej i przerobiono go w NOWOCZESNE COŚ, gdzie aktualnie nie ma ANI JEDNEGO sklepu (mówię o "Galerii Czystej"), a tylko dwie restauracje, do których nie przychodzi praktycznie NIKT.
        Teraz czytam Wasze informacje i widzę, że przyszła kolej na Pedet, w którym robiliśmy zakupy spożywcze (Albert w podziemiu). Porażka...
        Zostaje więc tylko DH POdwale, w którym jest baardzo drogo, a sam "Społem" i jego obsługa przypomina mi głęboką komunę...
        He, he. Zeby kupić coś świeżego będzie trzeba iść do Epi... Mięso i wędliny z DH Podwale wyglądają jakby chciały same uciekać...
        Pozdr, Wrocławianka
        • Gość: asterix Re: Galeria Czysta, Galeria Centrum.. i co jeszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 22:45
          przecież po remoncie Renoma nadal będzie domem handlowym( a czy będzie tam nadal
          spożywka? któż to wie)
          • Gość: Itam Re: Galeria Czysta, Galeria Centrum.. i co jeszcz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.07.06, 09:57
            Od kiedy z Pedetu zrobili tę, pożal się Boże, Galerię Centrum, to tam w ogóle
            nie ma po co chodzić. Tam w ogóle był jeszcze jakiś spożywczy? To chyba dla
            wtajemniczonych, bo normalny człowiek tam nie zaglądał - widziało się tylko
            wielkie puste przestrzenie i jakieś złócone kapcie dla snobek.
          • Gość: KKW Re: Galeria Czysta, Galeria Centrum.. i co jeszcz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:42
            A pamiętacie jak kiedyś wyglądał? Można było wszystko kupić. Za czasów komuny,
            to było zupełnie inne miejsce - nie wiem, czy nie lepsze i ciekawsze niż teraz.
            Mimo iz nie było takich wind i ruchomych schodów :-)
            • Gość: Itam Re: Galeria Czysta, Galeria Centrum.. i co jeszcz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.07.06, 11:01
              Ruchome schody to akurat były chyba już od bardzo dawna. Ale tak, można było
              wszystko kupić, a teraz tam powinien wisieć wielki szyld "artykuły
              snobistyczno-bezużyteczne".
              • Gość: KKW Re: Galeria Czysta, Galeria Centrum.. i co jeszcz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 12:08
                Zależy co rozumieć przez "od dawna". Ja mówię o czasach kiedy na pewno ich nie
                było
                • Gość: Itam Re: Galeria Czysta, Galeria Centrum.. i co jeszcz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.06, 13:30
                  A to chyba jakieś 70 lata, albo wcześniej.
        • Gość: mart Re: Galeria Czysta, Galeria Centrum.. i co jeszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 12:30
          Gdyby NAPRAWDĘ nikt do tych restauracji nie chodził, to dawno by splajtowały,
          droga Wrocławianko. To nie PKP, które dostaje kasę na funkcjonowanie mimo tego
          że przynosi straty:)
          • Gość: szoppraczpieniędzy Re: Galeria Czysta, Galeria Centrum.. i co jeszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 15:58
            > Gdyby NAPRAWDĘ nikt do tych restauracji nie chodził, to dawno by splajtowały,

buachacha :)) Skąd takich naiwnych biorą na tym świecie :)) A co byś zrobił(a)
            gdybyś musiał(a) udokumentować swoje przychody? Bo ja otworzyłbym
            restaurację.... Normalnie jak dziecko :))))
    • Gość: kotbehemot Re: Pedet się zmienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 22:49

> A jak ma wyglądać ta rozbudowana część? Będzie pasować do reszty czy czeka nas
      > Solpol 3?

Będzie pasować do reszty. Moim zdaniem rozbudowana Renoma (fantastyczna stara
      część, plus doskonała nowa) będzie najpiękniejszym centrum handlowym Wrocławia.
      Arkady i inne takie będą się mogły schować.
      • Gość: asterix Re: Pedet się zmienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 23:49
        żeby jeszcze wnętrza odpowiedniej klasy odstawili, to już by było całkiem super
        • Gość: kotbehemot Re: Pedet się zmienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 23:54
          będzie ok
          • Gość: bn1987 Re: Pedet się zmienia IP: *.GRAB.verizone.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 13:37
            Szkoda tylko, że nie ma jeszcze żadnej wizalki, a może się mylę :>
            • Gość: kotbehemot Re: Pedet się zmienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 17:39
              wizualka zostanie upubliczniona po otrzymaniu przez inwestora PNB (czyli mam
              nadzieję na dniach:))
      • Gość: Ares Re: Pedet się zmienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:58
        Ja jednak się obawiam czy aby na pewno dobudowana część będzie dorównywac klasą cześci starej.
        • Gość: kotbehemot Re: Pedet się zmienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 19:11
          klasa starej część jest.. najwyższa swiatowa.. Obawiam się, ze w Polsce niewiele
          jest biur, które mogłoby się równać z Hermanem Dernburgiem.
          Jednak biuro, ktore przygotowuje te przebudowe nalezy do najlepszych w Polsce, a
          na pewno do scislej czołówki Wroclawia. Jesli równiez wykonawcy staną na
          wysokosci zadania, to mozemy sie spodziewac dobrej, na poziomie, kontynuacji.
          Ja o rozbudowę pedetu jestem spokojny.
          • anu_anu Re: Pedet się zmienia 05.07.06, 22:52
            Pedet jest piękny, ma styl i klasę.
            Ale ma ją obiekt natomiast w środku jest coś takiego... powiedzmy z innej klasy.
            Ma też poważny mankament w postaci braku solidnego parkingu a dziś ludzie raczej
            nie jadą na duże zakupy tramwajem.
            • Gość: g625 Re: Pedet się zmienia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.06, 12:41
              meble chcesz kupic w pedecie? zobacz jak wygladaja najlepsze ulice handlowe
              swiata - tam nie ma parkingow.
              • Gość: dxf Będzie parking IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 13:22
                w dobudowanej części - i to spory
              • anu_anu Re: Pedet się zmienia 06.07.06, 20:47
                Wg mnie Pedet postawił właśnie na tę elegancką klientelę, która spacerowym
                krokiem podejdzie nabyć eleganckie ubrania ze kolekcji a do tego coś z
                biżuterii. Mam tylko pytanie - skąd i dokąd owi eleganccy ludzie mają zmierzać
                aby Pedet znalazł się na trasie ich spaceru? A po drugie - ilu takich Klientów
                jest? Jak liczna jest ta zamożna część klasy średniej? Czy Pedet może się z nich
                utrzymać?
    • Gość: bbvcv Re: Pedet się zmienia IP: *.e-wro.net.pl 06.07.06, 13:58
      a w Kameleonie tez wielki remont - ciekawe, czy z obu tych domów towarowych
      można jeszcze coś wykrzesać.
    • Gość: Iza Re: Pedet się zmienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 13:28
      Gdzie jest teraz Zara? Sklep został zlikwidowany , czy przeniesiony?
    • Gość: Hans Kłos a po remoncie ... IP: *.e-wro.net.pl 01.02.07, 13:35
      > Prawdopodobnie tylko do końca roku będzie można robić zakupy w Renomie,
      > później wszystkie sklepy mają zostać zamknięte. Czy po remoncie w Renomie
      > pojawią się nowe marki i firmy? O tym na razie spółka nie chce mówić.

I nie musi nam mówić. Kto ze sprzedawców otworzy nowe stoisko mając w
      perspektywie jego prawdopodobne zamknięcie za 10 miesięcy ?
    • Gość: abc Fotki nowej Renomy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.02.07, 15:05
      dom.gazeta.pl/nieruchomosci/1,73497,3666588.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka