ewencja 11.07.06, 21:15 Mieszkam we Wrocławiu, Sobótka to tylko parę kilometrów ode mnie, a miejsce super, las i cisza i spokój... I zycze zeby forum sie utrzynalo:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czesiula Re: Sobótka - Tu odpoczywam 11.07.06, 21:54 Ja też...Piszcie, co dzieje się w tych pięknych okolicach...U mnie po prostu wróciły wspomnienia... Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: Sobótka - Tu odpoczywam 12.07.06, 12:16 Jako dziecka raz w miesiącu byłam minimum w Sobótce, zawsze z babcia i dziadkiem chodzil;am sobie tam...ale juz te dobre czasy minely. Jak sie okazalo mój szef mieszka w Sobotce:-) Zazdroszcze mu i to bardzo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ania2205 Re: Sobótka - Tu odpoczywam 14.07.06, 10:21 Ja mieszkałam 20 lat w Sobótce, teraz juz mieszkam we Wroclawiu, ale mam to szczęście, że rodzice nadal tam mieszkają więc moge tam zajechac w każdej wolnej chwili. Nadal jednak uważam,że Sobótce Wrocław do pięt nie dorasta (ale to moje zdanie, są ludzie, którzy wola gwar miasta, są ludie, którzy kochaja śpiew ptaków, szum drzew...) Odpowiedz Link Zgłoś
tadula Są takie miejsca we Wrocławiu 16.07.06, 07:04 We Wrocławiu jest wiele miejsc, gdzie możesz usłyszeć śpiew ptaków. Prawdopodobnie pomyliłaś Sobótkę-miasto z okolicami Sobótki. Miasto Sobótka jest smutne i zaniedbane. Ze śpiewem ptaków nie przesadzaj. Prędzej usłyszysz bełkot pijaka albo ryczenie jakieś wyrostka na przystanku autobusowym niż śpiew ptaka. Odpowiedz Link Zgłoś
ania2205 Re: Są takie miejsca we Wrocławiu 16.07.06, 13:58 A czy przypadkiem nie znasz Sobótki tylko z owego przystanku autobusowego? Znam Sobótke jak własna kieszeń, i nie jest ona przesiąknieta żadnym bełkotem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tadula Re: Są takie miejsca we Wrocławiu 16.07.06, 22:52 Aniu znam Sobótkę i okolice. Nie będę się licytował kto z nas lepiej. Powiem tobie tylko, że znam ją trochę dłużej jak 20 lat i to, że nie ma chyba scieżki po której bym nie stąpał i miejsca w Sobótce i okolicach w którym bym nie był. Dotyczy to również masywu Ślęży. Nie wiem czy znane jest ci nazwisko "Dunajewski" (to legenda Sobótki i góry Ślęży). Czy wiesz w którym miejscu odbywały się wesela Romów (były takie tradycyjnie) na które zapraszani byli mieszkańcy Sobótki i okolic? Czy mówi ci coś nazwa "Gamma"? A takie nazwy jak "mały", "duży", "czysty", "jastrzębi", "okoński", "u kipsa". Nie sądzę, żebyś znała Sobótkę tętniącą życiem, pełną ludzi i imprez. Tylko nie pomyl z obecnymi chałturkami na stadionie albo wypożyczaniem koników pod Wieżycą. Obecna Sobótka to smutne wyludnione miasto. Miasto, które z trudem walczy o przetrwanie. Miasto pozbawione zakładów pracy i perspektyw. Może jedyna nadzieja w turystyce ale do tego trzeba odwagi, trzeba kogoś kto zainwestuje w górę bardziej poważnie niż mini wyciągi pod Wieżycą i Radunią. Odpowiedz Link Zgłoś
84magda czy w Sulistrowicach można się kąpać? 17.07.06, 22:59 podobno jest tam jakieś kąpielisko? czy woda jest czysta? czy mozna wynająć gdzieś pokój? Odpowiedz Link Zgłoś
ania2205 Re: czy w Sulistrowicach można się kąpać? 19.07.06, 17:39 Magdo, W sulistrowicach i owszem jest zalew, ale z tego co wiem, byly tam robione jakoś tak 3 lata temu robione badania wody i uzyskała najgorszy stopien jakości. Może do tej pory coś się poprawiło. Tego juz nie wiem . Jednak ludzie tak jak się kapali, kąpią się tam nadal. Tuz przy zalewie znajduja się domki do wynajęcia oraz pole namiotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ania2205 Re: do tabuli 19.07.06, 17:35 Co to miało być ? Licytacja kto ile wie ? No comment... Nie po to zaistnialo to forum, zeby udowadniac kto ma dłuższe i starsze korzenie w Sobótce. Odpowiedz Link Zgłoś
tadula do amia2205 23.07.06, 21:10 Rzeczywiście to chyba nie było do ciebie. Jednak to nie ja pierwszy jako argumentu użyłem dwudziestoletniego stażu. Obiecuję poprawę i dużo ciekawostek :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: Sobótka - Tu odpoczywam 22.07.06, 21:53 Dla mnie mieszkanki Wroclawia Sobotka zawsze byla i bedzie rajem, bo we Wroclawiu jest wiele fajnych miejsc, ale...Sobotka to mala miescina (bez obrazy prosze), i zawsze bedzie dla mnie atrakcja, nawet wyludniona itd. Jest super i ja tak sadze. Odpowiedz Link Zgłoś