Dodaj do ulubionych

Tanie Linie Kolejowe

18.07.06, 21:19
Czy istnieją jeszcze te tanie połączenia, do jakich miast z Wro? Ile kosztuje
bilet i na ile dni przed wyjazdem trzeba go kupić? Będę wdzięczny za info lub
linka bo nie mogę w necie nic znależć... Pozdro.
Obserwuj wątek
    • Gość: o Re: Tanie Linie Kolejowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 21:21
      wiesz co... wczoraj szukałam do krakowa.
      tanie linie kolejowe kosztowały 37 zł (2 klasa) a zwykły pośpiech 34...
    • agnieszka-maria Re: Tanie Linie Kolejowe 18.07.06, 21:22
      www.tlk.pl na pewno trasa poznan-leszno-wroclaw-opole-kedzierzyn-gliwice-zabrze-
      katowice-trzebinia-krakow. wiecej na tej stronie:)pozdrawiam:)
    • asgaard Re: Tanie Linie Kolejowe 18.07.06, 21:39
      TLK to ściema, przykładowo bilety za 27 zł, które tak reklamują jako najtańsze połączenia itp... Nie wiem ile ich jest w puli, ale chciałem kupić na 5 sierpnia ze Świnoujścia do Wro i na wspaniałym komputerku w kasie na dworcu wyświetliło się że wszystkie miejsca są zarezerwowane z puli tych tańszych, więc kupiłem za 56 intercity cena normalna.... Przypuszczam że na przyszłe wakacje są jakieś jeszcze wolne, trzeba się spieszyć...
      • tomko-tomko Re: Tanie Linie Kolejowe 18.07.06, 21:49
        Dzięki, własnie przejrzałem tę stronę i rzeczywiście żadnych rewelacji nie
        oferują... Podobno te tanie bilety trzeba wykupić ileś tam wczesniej, spróbuje
        bo chce jechac do Krakowa i są takie połączenia, ale generalnie to z Wro nie ma
        prawie nic w tej ofercie. Szkoda...
        • Gość: ja Re: Tanie Linie Kolejowe IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 18.07.06, 21:54
          Do Krakowa jada raczej 2 pociągi TLK: Wielkopolanin i Barbakan. Bilet w
          przedsprzedaży chyba kosztuje 21 zł, ale trzeba kupić na 7 dni przed.
          • tomko-tomko Re: Tanie Linie Kolejowe 18.07.06, 22:00
            Kupię go nawet 15 dni wcześniej, jeśli pani w kasie nie powie mi że już nie ma,
            to podobno często się zdarza...
            • agnieszka-maria Re: Tanie Linie Kolejowe 18.07.06, 22:40
              ??? ja kupowałam wczoraj na wielkopolanin dwie godziny przed odjazdem pociagu
              na druga klase. wystarczy przejsc sie po pociagu zeby zobaczyc ze w wiekszosci
              przedzialow jest masa wolnych miejsc, np. w moim oprocz mnie byly jeszcze dwie
              osoby na osiem - nie przesadzajmy z tym brakiem miejsc
              • Gość: kasia Re: Tanie Linie Kolejowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 22:43
                chodzi o brak biletów tanich linii kolejowych
                • agnieszka-maria Re: Tanie Linie Kolejowe 18.07.06, 22:53
                  ??? biletów?? to ja tu czegoś nie rozumiem, miejsca są, ale biletów nie ma? bo
                  jechałam wczoraj tlk, bilet kupilam dwie godziny przed odjazdem - bilet byl,
                  miejsce tez, wiec...??
                  • Gość: pulp Re: Tanie Linie Kolejowe IP: *.pl.mn.man.de / *.pl.man-mn.com 19.07.06, 07:42
                    Chodzi o tzw. "tani bilet" w ofercie TLK. Przy zakupie min. 7 dni wcześniej (w
                    rzeczywistości dużo, dużo wcześniej) taki bilet niezależnie od relacji kosztuje
                    27pln. W każdym pociągu TLK jest około 8 takich biletów na całą trasę.

PZDR.
                  • Gość: ja Re: Tanie Linie Kolejowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 10:04
                    czy Ty widzisz tylko to co chcesz widzieć? Chodzi o tanie linie kolejowe....
    • Gość: armon Tanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 09:55
      Tanie Linie Kolejowe - ludzie, wierzycie w te bajki? To jest tanie tylko z
      nazwy. Bilety kosztują tyle samo co normalnie, a niekiedy nawet drożej.
      • obersturmfuhrer Re: Tanie? 19.07.06, 13:06
        tyle co normalne? ponad 2x wiecej! szukalem biletu na woodstock, do kostrzyna i
        TLK kosztowalo chyba 54 albo 58 zl a osobowy 24!
        i gdzie tu taniosc??
        • Gość: da Re: Tanie? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 19.07.06, 13:36
          tlk to połączenia takie jak pośpieszne, więc nie porównuj z osobowymi! TLK do
          Opola jest razem z miejscówką o niecałe 3zł droższe niż pośpieszny, komfort
          jazdy nieporównywalny.
          A te 8 miejsc/pociąg taniej to chyba dotyczy promocji Intercity a nie TLK...
          Informacje o cenach są na pkp.pl przy rozkładach (cena za konkretną trasę/pociąg).

• obersturmfuhrer Re: Tanie? 19.07.06, 13:49
            taaaa pospieszny... przy ponad 5 godzinach podrozy jest szybciej o 40 minut...
            a na trasie do Poznania ktora jest krotsza jakos pospiech nadrabia z godzine...
            Z drugiej strony ostatnio widzialem polaczenie gdzie pospieszny byl wolniej od
            osobowki. ale coz, pkp...
          • Gość: wiwan Re: Tanie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.07.06, 10:10
            i trzykrotnie tańsza kuszetka w TLK niz PR
    • kolejar Tanie Linie Kolejowe to PKP-IC S.A.! 20.07.06, 04:07
      Taniość jest względna. Na pewno pociągi TLK są tańsze od EC, IC, EN, Ex -
      wszystko w ramach spółki PKP-IC. Przedtem były take nocne vlaky "Nocny Express"
      - same Bc (kuszetki) i WLAB (sypialne), drogo, szybkość handlowa ok. 40 km/h.
      Mało kto dawał się nabrać, to obniżyli troszeczkę ceny i zmienili nazwę na TLK.
      Więc niech nikt się dalej nie daje naciągać. W tym ogólnym chłamie na dziś wciąż
      lepszą opcją pozostają PKP-PR ze swoimi zwykłymi pośpiesznymi - dziennymi i
      nocnymi. Jedzie trochę za długo, komfort nawet czasem się poprawił troszkę, a
      ceny pozostają najniższe! A i osobowe nawet są...
      P.S.: Na niektórych trasach (z Wawy) są jeszcze KM S.A. (Koleje Mazowieckie) z
      żółtym słoneczkiem nad zieloną Ziemią Mazowiecką i jeszcze niższymi cenami...
      • Gość: fakir Re: Tanie Linie Kolejowe to PKP-IC S.A.! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 20.07.06, 11:18
        nie zawsze... np na wakacje i z powrotem nad morze wraz z żona jedziemy za
        190zł - cena ekspresu z miejscówkami (pakiet wojażer). Biorąc pod uwage za
        miejsce jest zaklepane oferta np. pks jest droższa (ok. 60 zł), Oczywiście
        wszystko bez ulg...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka