Dodaj do ulubionych

Ubecy pod pręgierzem

• Gość: rena Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 12:18
      W historii kat zawsze zakładał maskę. Dobrze, że Kaci z Wrocławia mają w końcu
      ją zdjętą.
      Dołączam się to wszystkich zwolenników wystawy i wyrażam jej organizatorom swe
      podziękowanie.
      wdowa po zamordowanym we wrocławskim więzieniu żołnierzu AK
    • Gość: Polak Niepolscy ubecy pod pręgierzem IP: *.crowley.pl 24.07.06, 12:19
      Zwracam uwagę, że spora część wystawianych ubeków z okresu tuż po wojnie ma
      raczej niepolskie nazwiska (uwaga: nie jestem antysemitą ani rasistą).
      • Gość: skrzypce1 Polska beznadzieja IP: *.tx-dallas0.sa.earthlink.net 24.07.06, 12:33
        I po co to komu? Co z tego bedziecie miec? Satysfakcje? I co dalej? Dzisiaj
        pokazujecie zdjecia UB i SB, jutro ktos inny zrobi to samo w wami.
        Chylicie siwe glowy... badzicie pewni, zeby sie nie schylac za nisko, bo juz
        jestescie zanurzeni po pas w polskim szambie.
    • Gość: Anna Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 12:53
      Jakie to typowo polskie...myślenie,grzebanie i wyciąganie "brudów"
      przeszłości,zamiast zająć się NAPRAWDĘ ważnymi sprawami.szanuję osoby,które
      żyły w tamtym okresie,które niejedno przeżyły i wiele ucierpiały-ale co z
      tego,że zobaczycie twarz,że "naplujecie" na zdjęcie-czy to ta zemsta kierowała
      Waszym życiem,i czy ta satysfakcja da Wam siły na dalsze dni.
      Siłą narodu jest dbanie o młode pokolenia, dbanie o przyszłość-która powinna
      opierać się na miłości ojczyzny(patriotyzmie)i (w dzisiejszej rzeczywistości)na
      sile ekonomicznej,gospodarczej państwa.
      Czy zatem na takich posunięciach,jak omawiany, stworzymy taki model
      państwa,skoro młode pokolenie nie tylko wyjeżdża, bo nie ma za co żyć,ale i
      dlatego że wstydzi się za rządzących, którzy tworzą wizerunek państwa.i chyba
      powinnam tu podkreślić - państwa,bo pisanie o dzisiejszej Polsce przez
      duże "P",jest wg mnie nieporozumieniem...i bardzo tego żałuję..
      • Gość: Polak Chyba oglądała Pani tylko z jednej strony... IP: *.crowley.pl 24.07.06, 13:56
        ..., bo ekspozycja po stronie 'Witaminki' pokazuje twarze oficerów, którzy
        zakończyli działalność całkiem niedawno, bo w 1990 roku. Jestem pewien, że
        dzisiaj, w czasach gospodarki rynkowej, mają się całkiem dobrze. A co do
        młodego pokolenia, to opuszcza ono masowo nasz kraj, bo 45 komuny + pare lat
        rządów UW/SLD zrobiło z niego gnojownik.
        • Gość: amar| Re: Chyba oglądała Pani tylko z jednej strony... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 15:50
          ty chyba naprawde nie wiesz co piszesz PiS to niby nie robi gowienka??... Brawo
          samoobrona i LPR wiesz wolalem SLD i UW przynajmniej nie bylo tam kurdupli...
    • arturpio popieram 24.07.06, 13:59
      Glupi to jest Frasyniuk i Walesa. I dlatego wyborcy wyrzucili ich na "smietnik
      historii".

Ubekow, tak - wystawic pod pregierz. I nie tylko ich zdjecia - osobiscie. A
      nastepnie odebrac wille, domy, mieszkania, samochody, konta bankowe (rodzinom,
      dzieciom i wnukom rowniez). I przeprowadzic do mrowkowcow na peryferiach ktore
      to oni budowali dla ludzi, ale w ktorych oni nigdy nie mieszkali.

Sitwy sie nie rozliczylo 15 lat temu i dlatego do dzisiaj ona istnieje i wciaz z
      kraju korzysta.

Dzieki tej wystawie to sobie mozna na nich przynajmnie popluc. Na nic innego nie
      zasluguja.

• Gość: skrzypce1 Nie popieram! IP: *.lauderhill-fl.gov 24.07.06, 15:07
        Polak Polakowi wrogiem. Niech mi ktos wytlumaczy, jak chcecie budowac kraj
        oparty na nienawisci, uzywajac waszego jezyka "sprawiedliwosci"? Nie dziwie
        sie, ze mlodzi, zdolni, pelni energii Polacy opuszczaja kraj,ze wola zyc z dala
        od ojczyzny... Czy ty, polski tumanie (czyt. IPN) zdajesz sobie sprawe z tego
        mowisz i robisz?
      • Gość: BT -Śrem- Re: popieram IP: *.chello.pl 24.07.06, 15:14
        Do "arturpio"!
        Tylko pogratulować rzeczowej i trafnej oceny.
        Niech społeczeństwo,pozna w szczegółach prawdę histori naszego kraju!
    • Gość: KL-omowiec Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.chello.pl 24.07.06, 15:03

Brawo IPN! Tego rodzaju akcję, należało już dawno przeprowadzić.
      Ale wiadomo,że to nie było łatwe,bo każdy przestępca ma w zapleczu
      swoich opiekunów,ktorzy starają się umniejszać wagę popełnioych czynów.
    • Gość: Apasz frasyniuk tobie juz dziekujemy IP: 62.29.170.* 24.07.06, 15:09
      twoj czas juz minął mam nadzieje ze bezpowrotnie
    • Gość: misko76 Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.kom / *.os1.kn.pl 24.07.06, 15:09
      panie Frasyniuk!!! kogo pan bronisz???? oprawców i morderców!!! wstydz się pan
      po raz kolejny. Na szczęscie pańska formacja (m. in dzieki bezmyślnej "grubej
      kresce") odeszła już w niebyt. Oby na zawsze!
      • Gość: kat Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.07.06, 15:28
        kula włeb i do piachu
    • Gość: wrocek Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.media4.pl 24.07.06, 15:28
      Czy można zobaczyć tą wystawę w necie??
    • Gość: amar| Po co ta cala szopka moze tak zajmiemy sie czyms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 15:47
      waznym!!. Gospodarka, infrastruktura oj mozna wymieniac wymieniac. Mnie to ****
      obchodzi. Jestem mlody mam inne problemy albo wy starzy zajmiecie sie na
      powaznie tym co macie robic, albo wyjade tak jak juz pare milionow zrobilo i
      zrobi jeszcze pare bo mamy juz po dziurki w nosie klocenia sie przypominania
      historii itp. Brawo dla PiS i calej paczki IPN i reszty de.... tylko
      pamietajcie ze nie zreformowaliscie ZUSu i jak nic nie zrobicie to nie bedzie
      mial kto pracowac na wasze nedzne emerytury!! A ja pod tymi zdjeciami sie pifka
      napije i predzej mnie jakies ladne kobiety zainteresuja niz te twarze o to co!!L
    • Gość: tak! Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.media4.pl 24.07.06, 16:12
      Brawo Wladek!
    • Gość: ~ Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.e-wro.net.pl 24.07.06, 16:42
      www.ipn.gov.pl/fullimages/wystawa_skazani_05_f.jpg
    • Gość: gosc Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.magma-net.pl 24.07.06, 18:25
      gdzie moznak kupic ta ksiazke?
    • Gość: NL Instytut Propagandy Nacjonalistycznej IP: 193.239.59.* 24.07.06, 18:26
      Skrajna prawica, która opanowała IPN i obecni kapusie ABW oraz sługusy
      tworzącego się CBA - ciekawe kiedy ich gęby zobaczymy? Mam nadzieję, że
      niedługo...
      • lodyowocowe2 Milczcie Gestapowiec, milczcie!!! 26.07.06, 00:43
    • Gość: Marcos Instytut Prawicowej Nienawiści IP: 193.239.59.* 24.07.06, 18:29
      Faszyści opłacani z pieniędzy budżetu organizują seanse nienawiści chyba tylko
      po to, aby odwrócić uwagę od głupoty obecnie rządzących...
    • Gość: Jarek Dziwne? koleś Frasyniuk znowu broni komuchów !!! IP: *.crowley.pl 24.07.06, 23:06
      Na tych zdjęciach brakuje tylko jeszcze, komuszych prokuratorów, którzy jeszcze
      żyją !!! i mało tego to nadal grzeją stołki na cieplutkich posadkach !!!! i to
      jest skandaliczne panie frasyniuku !!! tak jak pana koleś prokurator Kaucz !!!!!
      • Gość: Były pisowiec Re: Dziwne? koleś Frasyniuk znowu broni komuchów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 23:14
        W Ameryce prokuratorzy też żyją. Jeden o ile się nie mylę ED z rodziny
        Kennedych kochankę utopił. I co to ma wspónego z demokrację.? Nic. Wszystko
        zależy od sądu. Prokurator może żadać, adwokat może brać ale wyrok wydaje sąd
        kolego. Trzeba było wywiesić tablo z "niezawisłymi" sędziami i po sprawie.
    • knidyjka Re: Ubecy pod pręgierzem 25.07.06, 11:30
      ha,ha,ha a im się serwuje viagrę na receptę!
    • Gość: j Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 14:41
      Widziałem tą głupotę, nic dobrego nie przynosi ta wystawa. Nie chce się tego
      oglądać. Jestem młody i mnie to nie obchodzi. Interesuje mnie natomiast
      gospodarka, praca, a nie wystawa która wywołuje nienawiść w stosunku do tych
      osób, a może się przenieść jeszcze na inne. Od tego są sądy by tam dochodzić
      swoich praw, a nie rynek. Za to wystawa po drugiej stronie ukazująca Wrocław z
      lotu ptaka pierwsza klasa.
      ZA WYSTAWĘ "Ubecy pod pręgierzem" WROCŁAW DOSTAJE ZERO,JEDYNKA BYŁA BY OCENĄ
      ZBYT ŁAGODNĄ.
      PRECZ Z GŁUPOTĄ!!! To z nią należy walczyć.
      • Gość: henry Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 15:49
        Ocenę zerową sam sobie wystawiasz pisząc bzdury. Gdyby nie ubecy i to inne
        gadostwo, to polska gospodarka nie musiała przez wiele lat być na usługach sowietów.
        Może i ubecy dali by ci pracę, a później gybyś się złamał to dochodził byś sam
        prawdy przed komunistycznymi sądami. Na pewno byś do niej doszedł, leżąc na
        cmentarzu.
        ZACZNIJ WALKę Z GłUPOTą OD SAMEGO SIEBIE
        • Gość: DAREK Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 15:54
          Nie jestem mieszkańcem Wrocławia, ale wystawa na wrocławskim rynku robi wrażenie.
          Chciałbym, aby mieszkańcy Krakowa z którego pochodzę mogli także obejrzeć podobną.
          Należy zazdrościć Wam Wrocławianie, że potrawicie pokazywać prawdę.
        • Gość: j Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 16:10
          Pracę mam, historię znam i nie mam zamiaru rozpamiętywać co było 15, 20, ...
          lat temu i dlaczego dziś gospodarka jest w takim stanie, a nie innym. Walcząc
          wciąż z PRL nic nie osiągniemy. Chcę wiedzieć co zamierzają władze zrobić w
          przyszłości. Stawianie szubienic i pręgierzy w miejscach publicznych nic nie
          daje. Upodobniamy się wtedy do ludzi którzy są właśnie ukazani na tej wystawie.
          • Gość: PZPR=NSDAP Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.cg.shawcable.net 26.07.06, 01:56
            W tym przypadku chodzi o samooczyszczenia narodu.
            Jest to zdrowy proces bo przypomona o moralnym zachowaniu.
            To moralne zachowanie jest konieczne w demokratycznym panstwie.
            Jest to przypomnienie ze niemoralne zachowanie bedzie potepione przez historie.
            Dotyczy to wszystkich co mieszkaja w Polsce.
            P.S.
            Moj wujek spedzil 17 lat w Workucie.
            • Gość: Sprawiedliwy Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 15:21
              Należy dodać, że proces ten rozpoczął Jan Pawł II. Postępowanie IPN jest więc
              realizacją wskazówek moralnych Paieża dla narodu. I to cieszy.
              • Gość: Gaj Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.07.06, 18:01
                "Zakapiory" - wyjątkowo tępe twarze. Współczuję tym wszystkim,których życie
                stało się gehenną dzięki tym oprawcom.
                • Gość: wit Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 22:52
                  Pamiętajcie o prawdzie i swojej historii. Niech ta wystawa będzie przestrogą dla
                  kolejnych pokoleń. Dziękuje Wrocław.
                  • Gość: lot Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 09:09
                    BRAWO IPN WE WROCłAWIU.
                    • Gość: Liberum Miłosierdzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 13:24
                      A, to Polska przecie ! Pełna chrześciańskiego wybaczenia i miłosierdzia. Księża
                      strzępią języki o Miłości, a ludzie sobie. Ech, jak pięknie jest poza Polską.
                      • Gość: mikos Re: Miłosierdzie IP: 156.17.201.* 27.07.06, 16:12
                        Miłosierdzie ważna rzecz.
    • Gość: no Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 16:54
      syf z tawystawa i tyle.
      • Gość: Workuta Twarze mordercow pokazane ku przestrodze IP: *.cg.shawcable.net 27.07.06, 20:39
        Byli pomiedzy nami ludzie podli zorganizowani w ubecji.
        Nadal sa wsrod nas ludzie podli ,ale nie sa zorganizowani.
        Ta wystawa to przestroga dla wszystkich.
        Nie wolno zapomniec tamtych czasow.
        To historia upodlenia czlowieka.
        To historia Polski.
        • Gość: lucek Re: Twarze mordercow pokazane ku przestrodze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 21:11
          Zgadzam się, ze byli w historii Polski i są obecnie podli ludzie, którzy
          metodami zastrszania utrzymują swą władzę.
          Wrocław brawo. Inne Ipny zrobic to samo.
    • Gość: Były pisowiec Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 00:43
      Uważam, że na odrębnej tablicy powinny być pokazane zdjęcia i dane
      organizatorów wystawy. Dokonali wspaniałej rzeczy i powinni być z tego dumni, a
      społeczeństwo miasta powinno ich poznać, żeby móc złożyć podziękowanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka