Dodaj do ulubionych

Ubecy pod pręgierzem

23.07.06, 21:47
Brawo Wroclaw!!! Tych bandytow i mordercow z SB i UB, ktorzy winni sa tysiecy
wyrokow smierci na zolnierzy AK juz dawno powinno sie wykastrowac.
Obserwuj wątek
    • czarnow78 Re: Ubecy pod pręgierzem 23.07.06, 21:50
      Teraz czas na inne miasta w tym Kielce, z ktorych jestem. W tym przekletym
      miescie UB i SB bylo bardzo rozbudowane i aktywne. Czas zeby ci ludzie wreszcie
      przestali byc anonimowi!
      • lilar5 Re: Ubecy pod pręgierzem 23.07.06, 22:29
        Myślę że długo nie poczekamy,
        i na rynku będziemy oglądać,
        pyski UBEKÓW z IPN, miedzy innymi tych geniuszy,
        którzy nie maja oporów przed wywieszaniem,
        innych gęb, niezależnie czy zasłużyli się,
        i dla kogo. Gdyby te dupki z IPN, przypomnieli sobie maksymę
        nosił wilk...
        • Gość: Lala! Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.albyny.east.verizon.net 24.07.06, 08:39
          ...Udez w stol a nozyce same sie odezwa - ale zabolalo lilar5 ???!!!
    • murekar Ty Frasunkiewicz nie cwaniakuj !!!! 23.07.06, 21:52
      Moze opowiesz jakim naprawde byles "dzialaczem"??? Moze wkrotce opublikujemy
      Twoje zdjecie z prawdziwa historia, a nie tylko ta ktora teraz wpajasz
      ludziom. Bedzie rownie ciekawie....Pozdrawiamy
      • julek_z_dywit Re: Ty od Frasunkuj się!!! 23.07.06, 22:36
        Jeśli nie wiesz co On i Jemu podobni przeżyli?
        Co dla nas zrobili???
        MOżesz za to tutaj opisać co ty robiłeś!!!
        Prześlij też swoje zdjęcie będzie bardzo śmiesznie:-)

"nie wiadomo kto siedzi obok ciebie"
        Molier
    • perculator Re: Ubecy pod pręgierzem 23.07.06, 22:08
      Lepiej pozno niz wcale.
      Frasyniuk sie boi, oho!
      • lodyowocowe2 no, nawet o tym nie masz pojecia amerykan! 26.07.06, 00:34
        Coz wogole wiesz? A od Władka to sie odpalantuj!!! A najlepiej poucz sie o
        stanie wojennym i o Władku!
    • Gość: adam Leniwy ipen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 22:08
      A przywołać ustawę która powołała UB, SB i inne formacje i rozliczyć punkt po
      punkcie to wymagało wysilku, łatwiej grać na gniewie rodzin pokrzywdzonych bo
      to proste i nie wymaga wysiłku. A może że dzisiejsze służby nauczyly by się co
      to znaczy służyć ojczyznie zgodnie z sumieniem i prawem.
      • lilar5 Re: Leniwy ipen 23.07.06, 22:33
        Gość portalu: adam napisał(a):

> A przywołać ustawę która powołała UB, SB i inne formacje i rozliczyć punkt po
        > punkcie to wymagało wysilku, łatwiej grać na gniewie rodzin pokrzywdzonych bo
        > to proste i nie wymaga wysiłku. A może że dzisiejsze służby nauczyly by się
        co
        > to znaczy służyć ojczyznie zgodnie z sumieniem i prawem.

Kolego za dużo wymagasz, na takie coś, nie może się zdobyć
        bogobojny baran z IPN czy innych im podbnych agentów,
        za mało oleju...
        • Gość: Artur Re: Leniwy ipen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 22:37
          A może od razu ich wszystkich wyłapać i ukamienować, „wykastrować” pod
          pręgierzem wrocławskim!!! A tych, co się sprzeciwiają tej wystawie włączyć do
          „układu” SB i UB, poczym stracić jak pozostałych.
          Moim zdaniem największą głupotą jest kierowanie się emocjami, daleko się z tym
          nie zajdzie. Więcej zniszczy niż pożytku przyniesie. Patrz nasz rząd, jedzie
          cały czas na nienawiści ludzi do komunizmu i do jakiegoś po komunistycznego
          „układu”. Nic nie oferują tylko likwidację i ograniczenia i stołki dla swoich,
          żadnego rozsądnego planu na polską gospodarkę. A wszyscy, którzy ich nie uznają
          wchodzą nagle do „układu’, „ludzi trzymających władzę” itp. Żenada, żenada, żenada.
          Smutne, że we Wrocławiu takie rzeczy się dzieją, nie spodziewałem się. Od takich
          rzeczy są sądy, a nie rynek.
    • Gość: manwe Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.07.06, 22:39
      czas na takie imprezy byl 15 lat temu. wowczas trzeba bylo wyciagnac wszystkie
      teczki i wszystko pokazac. teraz nie mamy czasu na babranie sie w historii. nikt
      w obecnym rzadzie nie mysli o tym co bedzie za 10 lat a jedynie o tym co bylo.
      Ofiarom nalezy się pamięć, ale jesli nie potrafilismy rozliczyc katow przez
      pietnascie lat, nie babrajmy sie w tym bagnie juz wiecej!
    • Gość: zby_t_wredny Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.ipt.aol.com 23.07.06, 23:05
      K...., rzygac sie chce jak sie czyta to co sie w tym kraju dzieje..... Tylko
      rozliczac sie i niszczyc wszystko potraficie... zeby innemu dolozyc.... tylko ze
      Ci co byli kiedys "katam" teraz sa ofiarami innych "katow".... jeszcze
      gorszych... bo teoretycznie tych co powinni pamietac co przezyli i jak byli
      traktowani. Ale to pewnie Wasz "katolicyzm" nauczyl Was milosci do blizniego i
      przebaczania. Zasrana cholota, wytluczcie sie do konca, do ostatniego "bez
      winy"... moze wtedy bedzie mozna wrocic do tego kraju i zyc normalnie?
      Za granica dopiero zrozumialem czemu mowia na nas "malutkie polaczki", a ja
      jeszcze dodam ze "swinie ktore uwielbiaja tarzac sie we wlasnym gnoju" lecz
      zazdroszczace tym co z tego gnoju wyszly.
      byly wroclawianin
      • zupper Dokładnie tak.... 24.07.06, 08:05
        Zawsze są kaci i ofiary i takie wystawy mogą trwać bez końca! Dziś wiszą z UB,
        jutro z UOP czy CBŚ - metody inne ale efekty takie same ! Takie polskie szambo,
        piekło wiecznych rozliczeń, zamknięty krąg pretensji, pomówień i obrzucania się
        gównem. IPN jest narzędziem politycznym a nie rzetelną instytucją co dobitnie
        udowodnił w Radomiu obwiniając wiceprezydenta o współpracę z UB. Ten w
        odpowiedzi pokazał metrykę urodzenia jednoznacznie określająca jego wiek na 9
        lat w czasie gdy rzekomo współpracował z UB!!!
        Ileż można oglądac się za siebie szukając winnych?
      • Gość: Ja Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.albyny.east.verizon.net 24.07.06, 08:54
        Masz racje,tez sie w pore dawno temu "opamietalam" - teraz USA jest dla mnie
        prawdziwa ojczyzna, bo tu zyje sie normalnie i w duchu zwyklej ludzkiej
        solidarnosci - uprzejmnosci i kultury na codzien !!!
        • tbernard Re: Ubecy pod pręgierzem 24.07.06, 13:10
          Tak z czystej ciekawości, to dlaczego po "opamiętaniu" nowej ojczyzny
          poszukałaś w USA a nie w byłym ZSRR skoro tak żal Ci ubeków i esbeków?
          Czyżby górnolotne hasła sprowadzały się tylko do lepszego bytu materialnego?
        • Gość: uprzejmy Re: Ubecy pod pręgierzem IP: 5.6.2R* / *.motorola.com 24.07.06, 15:00
          Gość portalu: Ja napisał(a): "Masz racje,tez sie w pore dawno
          temu "opamietalam" - teraz USA jest dla mnie prawdziwa ojczyzna, bo tu zyje sie
          normalnie i w duchu zwyklej ludzkiej solidarnosci - uprzejmnosci i kultury na
          codzien !!!"

A zmowiles dzisiaj rano paciorek za wujcia szympansika i ciocie ryzowa za takie
          zdyscyplinowane chodzenie na starszejwwierze smyczy i mordowanie ludzi abys
          ty "normalny_solidarny_uprzejmy_i_kulturalny mial tansza benzynke w
          samochodziku? Nie? To szybciutko lec na swoj lepszy_bo_hamerykanski klecznik i
          dalej mamrotac...
    • Gość: jaga Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 23:39
      Wypowiedź Frasyniuka jest chyba nie na miejscu

• Gość: wrocławianin Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.e-wro.net.pl 24.07.06, 00:32
      Wspaniał darmowa reklama knajpy PRL.Panie Frasyniku wyrazy szacunku i uznania a
      nieroby z IPN gratuluję faktycznie musi wam sie tam strasznie nudzić!!!czekamy
      na pierwsze procesy sadowe gdzie pokazujemy wizerunek i podajemy dane osobowe
      ludzi nie skazanych prawomocnie.Ale żyjemy w zacofanym ale bardzo bogatym
      panstwie ktore stac na odszkodowania.
      • Gość: Madzik Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.e-wro.net.pl 24.07.06, 17:06
        Nieroby z IPN'u? Ale o co chodzi? Jak sama nazwa wskazuje- Instytut Pamięci
        Narodowej - PAMIĘCI! i ku pamięci!

Pozdrawiam
        • Gość: dno Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.madcomputers.pl 27.07.06, 19:50
          Dno i tyle.
    • Gość: zzz Czy to jest zgodne z prawem? IP: *.magma-net.pl 24.07.06, 01:08
      Zdaje się, że to jest niezgodne z ustawą o ochronie danych osobowych. Co na to
      prokurator? Czy niezależnaprokuratura jeszcze w Polsce
      istnieje?
      • Gość: WK To jest zgodne z prawem IP: 156.17.12.* 25.07.06, 11:33
        Mylisz się. To byli funkcjonariusze publiczni. Ochrona danych osobowych nie
        dotyczy osób publicznych. Może Twoim zdaniem nie wolno też publikować
        wizerunków np. ministrów, wojewodów, burmistrzów itd?
    • Gość: Jacek Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.lns1.per1.internode.on.net 24.07.06, 03:35
      Pomysl doskonaly , choc spozniony co nieco. Kolega Frasyniuk ma cos na sumieniu?
      Jezeli ma watpliwsci to niech zapyta o opinie ludzi poszkodowanych , lub ich
      rodziny.IPN powiesil ich tylko na planszach , ja zrobilbym to na prawde.Mialem
      niestety ta "przyjemnosc" byc przesluchywanym przez tych BYDLAKOW, i dzisiaj
      nie zawachalbym sie ani sekundy aby wykopnac stolek z pod ich nog.

Jacek

• Gość: Oktoberfest Niech Frasyniuk wreszcie przestanie bronić SB-ków! IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 24.07.06, 06:51
      Komentuje Władysław Frasyniuk, legenda wrocławskiej "Solidarności:

- Ta wystawa świadczy o lenistwie intelektualnym pracowników IPN. Odwołuje się
      do negatywnych emocji, na których grano w czasach komunizmu. To w systemach
      sowieckich wywieszano wrogów ludu w zakładowych gazetkach. Może niedługo IPN
      urządzi w Rynku strzelnicę z tarczami pokazującymi twarze tych ludzi i pozwoli
      do nich strzelać? Wolałbym, by mieszkańcy Wrocławia poznali swoich bohaterów,
      szefów komisji zakładowych działających po 13 grudnia. Ale to wymagałoby
      wysiłku, na który IPN nie stać.

Panie Frasyniuk, trzeba się im było dobrać do d... w 1989 roku, a nie wódkę pić
      z generałami MSW! IPN może jest "leniwy", ale lepiej być leniem niż tchórzem...
      To WY powinniście to byli zrobić 17 lat temu!
      Dobrze się mają ci wszyscy SB-cy od czasu Okrągłego Stołu. Kręcą dalej swoje
      interesy, albo żyją sobie dostatnio - na "zasłużonych" dobrych emeryturach, a
      na ludzi, których on gnoili i szantażem zmuszali do współpracy, robi się
      teczkowe nagonki. I taki sku..iel jeden z drugim będzie teraz mówił: ta teczka
      prawdziwa, a ta to fałszywa. Czyli co, losy ludzi dalej w ich rękach?
      Panie Frasyniuk, zobaczcie, do czego doprowadziliście!

Nie zamydlaj Pan sprawy z tymi bohaterami. Gdy była 25 rocznica powstania
      Solidarności we Wrocławiu, to jak ich potraktowaliście (np. Bednarz)? Wyszło
      na to, że Wrocław ma tylko 2 solidarnościowych bohaterów: Frasyniuka i Piniora.

Do 1989 roku miałeś Pan "złoty róg", od tego momentu nabiera on coraz bardziej
      kształtów sznura.
      A jeśli chodzi o same tarcze, to jest już pewne grono osób, które by na nich
      widziało podobiznę Władysława F. Coś jest na rzeczy...
      Każdy ma swoją cenę, widać pan Frasyniuk też... ale życie to weryfikuje.
      Ludzie wszystko widzą i pamiętają, dlatego Frasyniuk znika ze sceny wraz ze
      swoją wirtualną partyjką...

To nie są negatywne emocje, to poczucie krzywdy oraz potrzeba prawdy i
      sprawiedliwości, którego wy nie potrafiliście (nie chcieliście) ludziom
      zapewnić.

Dziękuję IPN-owi za te wystawę, powinno się takie wystawy zrobić we wszytkich
      miastach!

• Gość: derek130 Re: Niech Frasyniuk wreszcie przestanie bronić SB IP: *.lanet.net.pl 24.07.06, 07:20
        ta wystawa to obraz nedzy i pustki intelektualnej jaka panuje w tym zasranym
        zascianku, mentalnosc iscie komunistyczna niestety ludzi urodzonych 20 lat po
        wojnie i nizejw wiekszosci wogóle to gó.. nie obchodzi, polska kraj biednych i
        narzekajacych rencistów i emerytów!!!!
        • Gość: Oktoberfest Re: Niech Frasyniuk wreszcie przestanie bronić SB IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 24.07.06, 07:43
          Przyjechała też 88-letnia Ruta Czaplińska, która - oskarżona m.in. o
          szpiegostwo - spędziła w komunistycznym więzieniu 10 lat.
          - Satysfakcja? Czułabym ją, gdyby społeczeństwo dokładnie poznało metody,
          jakimi łamano ludzi na przesłuchaniach. Nie osądzajmy tych, którzy ulegli,
          popatrzmy w twarze oprawców. Kiedy słyszę głosy, że ubekom lub ich rodzinom
          będzie smutno, bo zobaczą się na wystawie, chcę krzyczeć: kto martwi się o żony
          i matki tych straconych?

Powiedz tej Pani, że, jak piszesz, "wiekszosci w ogóle to gó.. nie obchodzi",

> polska kraj biednych i narzekajacych rencistów i emerytów!!!!

Nie wydaje mi się, aby emeryci z SB-byli biedni.
          Opowiadał mi to jeden listonosz:
          Pewien SB-ek, który w w stanie wojennym rozpracował nielegalną drukarnię
          (dostał za to awans, odznaczenie, wzrosła mu przez to i tak niezła emerytura),
          potrafi przyjść po nią do okienka pocztowego i zapytać kpiąco, "czy jest już
          moja "zapomoga"?

Ale kogo to obchodzi, nie?

• Gość: lazy_w Re: Niech Frasyniuk wreszcie przestanie bronić SB IP: *.iitd.pan.wroc.pl 24.07.06, 08:15
            zazdroscisz mu?? wez go znajdz i zabieraj mu ta kase i bij go po mordzie no
            teza ze emeryci zsb nie sa biedni jest ciekawa
            polska to przeciez kraj agentów, kazdyma teczke i odbierała kase od sb do tej
            pory za woje usługi
            niech was wszystkich debili piekło pochłonie !!!!
            • Gość: Oktoberfest Re: Niech Frasyniuk wreszcie przestanie bronić SB IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 24.07.06, 08:44
              Wł. Pasikowski - PSY:
              Stopczyk: Komisję mi skur...y przysłali, budowlaną. Dom na działce będą mi
              rozbierać, czy aby na pewno z materiałów odpadowych... Faktur chcą! A kto,
              k..a, tyle lat faktury trzyma?!
              Olo: Wczoraj mówiłeś, że masz...
              Stopczyk: Olo! Ty się, k...a, ode mnie odp...dol!!
              Do stołu dosiada się Franz.
              Franz: Wasze zdrowie.
              Kazek: A w Łodzi ta pieprzona Komisja wywaliła tylko 20% stanu.
              Stopczyk: Za to w Krakowie, ku.. 70.
              Dziadek: Zawsze mówiłem, że trzeba ich było do lasu, póki jeszcze czas. A nie?
              Franz: Tak jest. Kompania zwartych oddziałów, trochę piachu i dużo worków...
              [...]
              Wawro: Wszystkich nie wyrzucą, policję polityczną muszą mieć, czy jak tam ta
              k...a będzie się nazywać... No co? Jezuitów zatrudnią?
              Jerzyk: Policję polityczną to oni między sobą wybiorą, nas najwyżej na
              stójkowych wezmą.
              Dziadek: A żeby choć stójkowych... Wam to dobrze, wy młodzi jesteście, a ja co?
              Na bruk?! A gdzie ja teraz robotę znajdę, jak tylko przesłuchiwać umie?
              Franz: W Polskich Nagraniach, idź tam Dziadek na łowcę talentów.
              Stopczyk: No, kończcie flaszkę i do domu. W nocy ognisko...
              Olo: Dużo tego?
              Stopczyk: No, ze trzy ciężarówki.
              Po chwili zwraca się do Franza.
              Stopczyk: Franz, piłeś najmniej, pójdziesz ze mną do szefa. A reszta spać,
              żebyście mi w nocy nie marudzili. Dzisiaj puszczamy z dymem całą naszą
              pieprzoną przeszłość...

-------
              Olo: Wyleją nas, na zbity pysk. Ale nie martw się, otworzymy sobie sklep z
              bronią. Wiesz kto nam da koncesję? Ten łysy, ze Śródmieścia.
              Franz: Wolski.
              Olo: O, Wolski...
              Franz: Drugi zawał, jest na rencie.
              Olo: To sex-shop... ale jego miny nigdy nie zapomnę...

------
              Olo: Piękny sprzęt Waldziu. Co to, od firmy dostałeś?
              Nowy: Nie od kolegi, pożyczyłem, bo co?
              Olo: Od kolegi... to ty masz kolegów?
              Nowy: Mam. Uważaj, bo drogi.
              Olo: Drogi?
              Olo wyrzuca mu aparat w krzaki.
              Nowy: Jezus, Jezus, Jezus Maria, ty, ty, k...a, ty, co ty, ty, kompletnie ci
              odbiło!? Jezus, wy wszyscy jesteście pojeb..i! Was nie można sądzić, was trzeba
              leczyć... Aparat mi wyrzucił, k...wa...
              Olo zrzuca Nowego z górki i łapie za kark
              Olo: Co ty, k...a, gnoju myślisz?! Że to są żarty, że to jest jakaś gó..ana
              gra o stołki?! Co?! Tu wale idzie o życie, rozumiesz?! Ile ty masz lat?! Co! Co
              ty chcesz zrobić!? Co chcesz zrobić?! Zagazować 50 tysięcy agentów i
              informatorów, tak?! O to ci chodzi?! Krwi ci potrzeba gnoju jeden! Tak?! Jak
              dorośniesz, to zrozumiesz, że polityka to nie jest dziennik telewizyjny!
              Polityka to jesteśmy my! Tu na tym wysypisku śmieci! Albo stąd uda nam się
              wyjść, albo tu zostaniemy na zawsze, palancie! Rozumiesz?!
              Olo mierzy do Nowego z pistoletu.
              Nowy: Oszalałeś...
              Olo: Rozumiesz? Rozumiesz, k..a, czy nie?!

Nie zagazujemy przecież wszystkich SB-ków, naczelników wydziałów, generałow SB,
              to tak niehumanitarnie, niedemokratycznie, prawda? A przecież mamy demokrację,
              o którą tak walczyliśmy....

Wygląda na to, ze z biegiem czasu smak generalskiej wódki jest coraz bardziej
              gorzki, a kac coraz większy...
            • Gość: WK Re: Niech Frasyniuk wreszcie przestanie bronić SB IP: 156.17.12.* 24.07.06, 17:11
              Ładny popis w wykonaniu pracownika instytutu PAN-owskiego! Dobrze, że lustracja
              obejmie też pracowników naukowych.
      • sajm Re: Niech Frasyniuk wreszcie przestanie bronić SB 24.07.06, 08:55
        A czy dzisiaj sa inne metody? Nazwa sie zmieniła kilka razy, a styl pracy -
        szantaż, łamanie, groźby itp - to są przecież metody, jakimi posługują sie
        słuzby specjalne w kazdym kraju świata.
        Tak było, jest i będzie. Powiem więcej: w dobie powszechnego ujawniania danych
        agentów służb specjalnych metody będa coraz drastyczniejsze.
        No bo kto normalny z własnej woli będzie chciał pomagac służbom specjalnym,
        jesli nie ma pewności że sa 10 czy 15 lat jakiś pajac nie przyjdzie i nie zrobi
        z tego zarzutu?
        • lodyowocowe2 Wy jestescie powaleni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! 26.07.06, 00:42
          Gnojków z gestapo to nawet w RFN do roboty nie brali!!! Qrcze!
    • anwb Re: Ubecy pod pręgierzem 24.07.06, 07:38
      Ta wystawa to symbol nadchodzacych, nie przeszlych, czasow: totalny prymitywizm,
      zwierzecy instynkt i potworna tepota. Z reszta dzieki takim ludziom ojca
      dyrektora wygrali wybory. Dobrze zagospodarowali glupote w Polsce. Panowie z
      IPN nie zapomijacie, ze wasz szef wygral to stanowisko UBeckimi metodami:
      podlozyl falszywe papiery konkurencji! A wasz kochany prezes podlozyl papierki
      Gilowskiej aby ja wywalic a potem Marcinkiewicza. A Wasz kolega sp. Debski?
      Zostawil kontakty?
      • Gość: dembol Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.madcomputers.pl 27.07.06, 23:48
        ... zostawil, zostawil ...
    • Gość: Gaj Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.07.06, 08:36
      Ma rację Frasyniuk,że należy pokazać tych,którzy działali w zakładowych
      komisjach po 13 grudnia, narażając siebie na represje...
    • Gość: ro-ro Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.e-wro.net.pl 24.07.06, 08:39
      Przeciwnicy, w tym polityczni, zawsze byli przedzieleni jakąś barykadą. Wiem,
      dlaczego przegrają z kretesem obecni politrukowie zwycięskiej strony. Bo
      za ...ileś tam lat oni stana pod pręgierzem, jako poplecznicy i zaufani
      złodziejskiego systemu prywatyzacyjnego, aparatczycy partyjni zadufanego
      ugrupowania, współtwórcy ogólnej nędzy, bezrobocia i związanych z tymi
      zjawiskami tragedii prostych ludzi. Nie pochwalam tego co było, ale też daleki
      jestem od piania peanów na cześć obecnych "demokratycznych" ( u nas w kraju,
      ha,ha ha!)rządów. Nigdy, przenigdy publiczne pranie sie po pyskach przez
      ideowców wszelkiej maści niczego konkretnego gospodarczo nie zbudowało. A poza
      tym gnębi mnie takie pytanko: Czym różni się szpicel UB-SB od UOP-ABW? Pytanie
      oczywiście retoryczne: Konfident zawsze był, jest i będzie tylko konfidentem!
      Chociażby z racji tej prostej prawdy prognozuje wystawie w rynku trwały zywot.
      Jak igrzyska, to do końca!Ja się już spakowałem i za trzy dni nie ma mnie w
      kraju,w którym od dziesiątków lat tarzam się w takim samym
      igrzyskowym ...szambie. Mam dosyć! Taplajcie sie, panowie ideowcy, sami w tytm
      g....e!
    • Gość: Anakonda Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 08:42
      a co to da teraz po tylu latach, to polowiczne zalatwienie sprawy rozliczania
      sie z ubekami. Jak zwykle Polacy, cos zrobic byle sie nie narobic. Zrobcie to do
      konca pokazcie co robili i kim sa do tej pory niektorzy z nich.
    • sajm Re: Ubecy pod pręgierzem 24.07.06, 08:47
      nie wiem czy sobie zdajesz sprawę, ale własnie popełniłes przestępstwo. Jeśli
      nie mają prwaomocnych wyroków sądu za wymienione przez ciebie przestępstwa, to
      w świetle prawa sa niewinni.
      Dlatego też pomysły lustracji zasadzające sie na odpowiedzialności zbiorowej za
      kilka lat zostaną uznane za niekonstytucyjne, niezgodne z prawami człowieka
      przestępcze, a funkcjonariusze SB i UB dostaną od polskich podatników spora
      kaskę po wyrokach w Strasbourgu. I to będzie prawdziwy rechot historii.
      Czytałem w piątkowej GW wywiad z organizatorem wystawy - mam wrażenie że
      człowiek ma pewne problemy z logicznym uzasadnieniem swoich czynów i osadzeniem
      ich w polskich przepisach. W jego słowach jak dla mnie była tylko chęć krwawej
      zemsty. Nic więcej.
      A moje zdanie jest takie: osądzić przestępców, skazać itd - ale to musi zrobić
      sąd, nie instytucje powołane w tym celu ad hoc.
    • Gość: buddyn Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.magma-net.pl 24.07.06, 09:39
      gdybym wiedzał,że Frasyniuk będzie miał takie poglądy nie dał bym dziadowi ani
      złotówki na jego ukrywanie się w stanie wojennym,zrobił się z niego tow.szmaciak
      tuba SLD jak można się tak zeszmacić uże inteligent=szmata
    • Gość: ukar Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.reja.osiedla.net / *.neting.pl 24.07.06, 10:04
      Frasyniuk niech już się nie kompromituje tymi proubeckim wypowiedziami... Co mu
      się w wystawie nie podoba? Boi się czegoś? Widocznie ma powody "legendka"
      wrocławskiejj solidarności...
      • Gość: wiola Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 14:22
        Instytut Pamięci Narodowej ma także pamiętać o narodzie polskim.
        Dobrze, że częto pamięta o ofiarach.
        Dobrze, że pokazuje oprawców.
        Panie prezesie IPN-U, proszę zrobić wystawy w innych miastach POLSKI.
        Niech naród wie, jacy ludzie jeszcze nie tak dawno rządzili, a może ich korzenie
        i spadkobiercy tkwią jeszcze na różnych państwowych posadach.
        IPN WROCLAW BRAWO
    • Gość: obywatel Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 10:07
      Bardzo dobra inicjatywa. Myślę tu przede wszystkim o jej działaniu
      prewencyjnym.
      Brawo IPN.
      A intelektualista Frasyniuk niech lepiej prowadzi kursy dla młodzieży "Jak się
      szybko dorobić"
    • Gość: karol Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 24.07.06, 10:19
      A młodych to guzik obchodzi ,chcemy pracy i godnych warunkow życia.
      A czym sie różnią dzisiejsze służby specjalne.Niedługo oni będą wisiec w
      rynku....
    • Gość: ADAM Re: Ubecy pod pręgierzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 10:30
      Bardzo dobrze się stało, że przynajmniej w jednym z polskich miast pokazano
      powojennych katów. Brawo Wrocław , Brawo wrocławski IPN.
      Przeciwnicy pokazywania prawdy historycznej nie mogą zapominać, że to przez
      katów różnych struktur politycznych państwa zginęło wielu bezimennych, aby Ci,
      którzy mają swe imiona mogli do dziś czasmi obchodzić w gdańskich ogrodach różne
      swe uroczystości.
      Wstydzić się trzeba za tych, których głosy przeciwne, brzmią jakby byli oni
      nasieniem katów.
    • Gość: zasmucony Władek! Boisz się że w następnej edycji zdjęć IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.07.06, 10:34
      zobaczysz pułkownika SB, z którym zakłądałeś swoją firmę transportową?
    • Gość: Wrocławianin Dziś ubecy, a jutro? Kto tam zawiśnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 10:57
      Kogo jutro tam wywieszą?

Może tych, co nie chodzą co niedziela do kościółka?
      Może tych, co to, panie, bez ślubu?
      Może tych, co używają prezerwatyw?
      Może tych, co nie słuchają rydzyjka?
      Może tych, co nie głosują na PiS?

Może mnie, może ciebie - pomyśl o tym, jeden z drugim, dzieciuchu - i historii
      się poucz. Tak rodził się komunizm, tak rodzi się jego oszołomska wersja:
      dokładnie te same metody, dokładnie te same początki, tylko sztandary inne i
      beneficjenci śmieszniejsi.
      • Gość: WK Re: Dziś ubecy, a jutro? Kto tam zawiśnie? IP: 156.17.12.* 25.07.06, 11:39
        Ostatni akapit nie pozostawia wątpliwości co do Twojej osoby.
        A historii lepiej sam się poucz zanim zaczniesz pouczać innych. Tylko zostaw
        swoją historię WKPb.
    • lady2006 Nie tylko UBEKOW pod pregiez !!! 24.07.06, 11:55
      Zabrac uprzywilejowane uposazenia (renty i emerytury)bylym aparatczykom w tym
      funcjonariuszom UB i SB ,ktorzy łamali ludzi w okrutny sposob dla kariery i
      pieniedzy!!! Nareszcie poznamy tych z imienia i nazwiska,niekiedy nie zdajac
      sobie sprawy o ich haniebnej przeszłosci.....Zrobic podobnie z innymi Tajnymi
      Wspolpracownikami....profesorami,adwokatami,sedziami,prokutatorami,dziennikarzam
      i,sportowcami ,ludzmi kultury i sztuki i innymi dygnitarzami tamtych czasow....
      Najwyzszy czas !!!
      • Gość: wit Re: Nie tylko UBEKOW pod pregiez !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 12:07
        Gdyby wszystkie oddziału IPN-u mogły zrobić podobne wytstawy z całą pewnością
        ofiarom tych osób byłoby po ludzku i po prostu lżej.
        Ilu jeszcze takich Panów jest w Wojsku, Policji, Więziennictwie.
        Wystarczy popatrzeć na pragmatykę tych służby, by zobaczyć kiedy można w nich
        zostać np. ppłk.
        Chylę swą siwą głowę przed pracownikami IPN z Wrocławia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka