Dodaj do ulubionych

Powrót Ferdynanda Kiepskiego

18.08.06, 00:10
Bez ściemniania...

"Aktor uważa, że serial cieszy się tak dużą popularnością, dlatego że jest
odbiciem naszej rzeczywistości. - To krzywe zwierciadło, w którym możemy się
przeglądać - mówi."

Sukces Kiepskich polega na tworzeniu pewnej rzeczywistosci, ktora jest tak
skrajnie glupia i beznadziejna, ze nawet najglupszy i najnudniejszy
Polak/Polka sa w stanie powiedziec, ze ich zycie wyglada lepiej. A przeciez o
to chodzi w telewzji aby raz po raz, dac widzowi wrazenie, ze nie jest z nim
az tak zle... Ze istnieja ludzie w wiekszymi lub podobnymi problemami. Ach,
czar telewizji...

h_w
Obserwuj wątek
    • apertura Re: Powrót Ferdynanda Kiepskiego 18.08.06, 08:58
      > Sukces Kiepskich polega na tworzeniu pewnej rzeczywistosci, ktora jest tak
      > skrajnie glupia i beznadziejna, ze nawet najglupszy i najnudniejszy
      > Polak/Polka sa w stanie powiedziec, ze ich zycie wyglada lepiej. A przeciez o
      > to chodzi w telewzji aby raz po raz, dac widzowi wrazenie, ze nie jest z nim
      > az tak zle... Ze istnieja ludzie w wiekszymi lub podobnymi problemami. Ach,
      > czar telewizji...

W tej samej kamienicy, w której ja mieszkam, mieszka właśnie taka rodzina
      Kiepskich. A nawet są gorsi. I jestem pewnym, że jest ich mnóstwo w całym
      Wrocławiu, o innych miatsahc nie wspominając.
      • stryjaszek_pepi Re: Powrót Ferdynanda Kiepskiego 18.08.06, 13:06
        Strasznie głupi serial. To duży bład Polsatu. Wznowiając ŚWK stacja powraca do
        swojego wizerunku, durnej telewizji adresowanej do mieszkańców wsi i małych
        miasteczek. Niedługo pewnie powróci na ekrany telewizorów Disco Polo Live
        • Gość: mi się podoba Re: Powrót Ferdynanda Kiepskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 13:31
          Podoba mi się szczególnie Paździoch.
        • Gość: bubu Re: Powrót Ferdynanda Kiepskiego IP: *.wro.vectranet.pl / *.wro.vectranet.pl 18.08.06, 22:27
          ''Kiepskich'' oglądają ludzie z wykształceniem podstawowym i wyższym. Każda z
          tych warstw z innego powodu. Średniacy odrzucają ten serial jako za głupi dla nich.
        • Gość: taki jeden Re: Powrót Ferdynanda Kiepskiego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.08.06, 23:30
          jeśli uważasz, że polsat teraz jest stacją na poziomie, to obejrzyj sobie
          którejś soboty program p.t. dziewczyny w bikini...
          Disco polo live przy tym to była opera.
    • Gość: lyn Re: Powrót Ferdynanda Kiepskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 14:21
      A ja sie zgodza z Grabowskim (ktorego nie lubie za bardzo),ze to jest krzywe
      zwierciadlo. Owszem,czesc duzo odcinkow to niewypaly...albo moze ich nie
      zrozumialem. W kazdym badz razie wiekszosc widzow zadowolalo sie tylko
      ogladaniem bez zrozumienia i stad taka opinia, ze to serial dla glupkow ktorzy
      moga sie dowartosciowac ogladajac "gorszych" od siebie.
      • Gość: pluszowy Re: Powrót Ferdynanda Kiepskiego IP: *.codetel.net.do 18.08.06, 15:12
        A dlaczego porownanie w artykule do Roberta jakiegos, Kubicy. W jakim serialu on
        gral?
        • dawidu Re: Powrót Ferdynanda Kiepskiego 18.08.06, 19:51
          wraca? hurra? hm, panstwo bundy robia sie kiepscy, wiec moze i hurra ;P
          • Gość: Martix Re: Powrót Ferdynanda Kiepskiego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.06, 21:45
            A wróci Cycuch{Walduś}?
        • Gość: GLADIATOR Re: Powrót Ferdynanda Kiepskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 04:23
          PLUSZAK napisał:
          "A dlaczego porownanie w artykule do Roberta jakiegos, Kubicy. W jakim serialu on
          gral?"

Chłopie ty to akurat możesz się porównywać do rodziny Kiepskich...
        • Gość: Włodzi Re: Powrót Ferdynanda Kiepskiego IP: 80.72.38.* 20.08.06, 00:24
          sorki ale czy Ty naprawde nie wiesz kto to jest Kubica czy robisz z siebie
          wiekszego idiote niz serialowy Walduś??
    • Gość: Alicja z Siedlec Powrót Ferdynanda Kiepskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 21:50
      SUPER ZE SERIAL WRACA !! UWIELBIAM TEN GO !!
      • Gość: wera Re: Powrót Ferdynanda Kiepskiego IP: *.e-wro.net.pl 18.08.06, 22:05
        Też lubię i czekam na nowe odcinki.
      • Gość: DzbanekRodzinny Kiepscy rzadza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 15:52
        Uwazam sie za osobe inteligentna (bo nia jestem)i ciesze sie, ze Kiepscy
        powroca na ekrany...Ten serial oglada sie z przymruzeniem oka i wylaczeniem
        mozgu, bo oto w nim chodzi. O kto nie rozumie ten frajer, i tyle. Niech sobie
        pooglada obyczaje robali na jedynce.

• xsatanistax Re: Powrót Ferdynanda Kiepskiego 18.08.06, 22:06
      serial jest tak popularny, bo jest durny i prostacki. tak jak polskie społeczeństwo.
      • Gość: ania Re: Powrót Ferdynanda Kiepskiego IP: *.e-wro.net.pl 18.08.06, 22:24
        xsatanistax napisał:

> serial jest tak popularny, bo jest durny i prostacki. tak jak polskie
        społeczeń
        > stwo

Drogi członku polskiego społeczeństwa.Nie myśl tak źle o sobie. Na pewno
        znajdziesz w sobie cechy pozytywne, jeśli tylko dobrze poszukasz. A jeśli
        rzeczywiście jesteś durny i prostacki, to pocieszę cię, nie wszyscy Polacy są
        tacy jak ty.
        • xsatanistax Re: Powrót Ferdynanda Kiepskiego 18.08.06, 22:48
          ^_^
          • badjuk Re: Powrót Ferdynanda Kiepskiego 19.08.06, 09:46
            Dobrze jest tak od czsu do czasu oglądnąc takiego seriala.
      • Gość: magister Re: Powrót Ferdynanda Kiepskiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.08.06, 10:55
        skonczylem studia wyższe w Polsce i Niemczech, prowadze kancelarię prawną i
        lubie pooglądać sobie Kiepskich, poza tym malo co da się oglądać w TV
    • cover_wielki Re: Powrót Ferdynanda Kiepskiego 18.08.06, 22:20
      No to klawo jak cholera, jak mawiał Egon.
      • Gość: lol Re: Powrót Ferdynanda Kiepskiego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.06, 23:31
        akurat to nie Egon mówił:))
        • Gość: wart Re: Powrót Ferdynanda Kiepskiego IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 19.08.06, 19:22
          a właśnie, że to był Egon Olsen z gangu Olsena
          • Gość: pskw Re: Powrót Ferdynanda Kiepskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.06, 00:40
            Klawo, jak cholera, Egon. Tak było...
    • Gość: FreakyMisfit Re: Powrót Ferdynanda Kiepskiego IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 18.08.06, 23:03
      W sumie to trochę smutne jest, że akurat taki serial jest najpopularniejszy, ale to nie bierze się znikąd, w normalnym kraju ten serial nie byłby śmieszny - a u nas jest.
      • Gość: Lapusz Re: Powrót Ferdynanda Kiepskiego IP: *.chello.pl 18.08.06, 23:40
        Smutny jesteś - musiałeś glosować na PIS freaky
        • Gość: FreakyMisfit Re: Powrót Ferdynanda Kiepskiego IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 19.08.06, 12:37
          Muszę cię rozczarować - ja głosowałem na PO.
      • Gość: maxymiljan Re: Powrót Ferdynanda Kiepskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 18:16
        to chyba nie znasz innych krajów :/ w ameryce nie takie 'lipy' kręcą i to się
        dobrze sprzedaje. to nie tylko polska! ja uwielbiam ten serial, więc jak się nie
        podoba to won oglądać cichopek, mandarynę, dodę i kaczynskich - elitę polskich
        mediów :/
    • ba-ja Re: Powrót Ferdynanda Kiepskiego 19.08.06, 03:47
      Baaardzo sie ciesze! Mysle, ze zle oceniacie "uwielbiaczy" tego serialu, gdyz
      wiekszosc z nich faktycznie traktuje go jako kzywe zwierciadlo. Ciekawa jestem
      na ile sobie pozwola realizatorzy w naszej nowej IVRP. Moim zdaniem,
      najglupszym serialem jest "Na dobre i na zle". Az dziw bierze, ze grywaja w nim
      niezli aktorzy. Mozliwe, ze oni, z racji swojej popularnosci, podobnie sa
      traktowani przez lekarzy i nie mieli okazji widziec prawdziwych szpitali dla
      szarych ludzi. Az mnie wstrzasnelo na wspomnienie.
      • badjuk Re: Powrót Ferdynanda Kiepskiego 19.08.06, 09:49
        ba-ja napisała:

> Baaardzo sie ciesze! Mysle, ze zle oceniacie "uwielbiaczy" tego serialu, gdyz
        > wiekszosc z nich faktycznie traktuje go jako kzywe zwierciadlo. Ciekawa
        jestem
        > na ile sobie pozwola realizatorzy w naszej nowej IVRP. Moim zdaniem,
        > najglupszym serialem jest "Na dobre i na zle". Az dziw bierze, ze grywaja w
        nim
        >
        > niezli aktorzy. Mozliwe, ze oni, z racji swojej popularnosci, podobnie sa
        > traktowani przez lekarzy i nie mieli okazji widziec prawdziwych szpitali dla
        > szarych ludzi. Az mnie wstrzasnelo na wspomnienie.

Tak, zdecydowanie bardziej realistycznym serjalem jest "Daleko od noszy".
    • zmijewska Powrót Ferdynanda Kiepskiego 19.08.06, 04:56
      zalosny,na niskim poziomie,zdominowany przez "jelopow" serial.Malo smieszny i
      dlatego zbyteczny bo nic nam nie daje ani uczy ani niebawi.Przestalam lubic
      aktora Grabowskiego bo kojarze go z KIepskim.Szkoda pieniedzy i czasu na takie
      dzielo,zreszta filmy tego rerzysera nie sa za wysokiego lotu,wszystkie.
    • mark.parker Re: Powrót Ferdynanda Kiepskiego 19.08.06, 05:00
      Jest to wyjątkowo głupi i chamski serial - jeśli takie jest społeczeństwo, to
      rozumiem, dlaczego triumwirat komuszo-nazistowski wygrał wybory.
    • Gość: rdex Powrót Ferdynanda Kiepskiego IP: *.glinik.pl 19.08.06, 09:01
      fajnie- ja też się cieszę
      • Gość: esfdb Re: Powrót Ferdynanda Kiepskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 09:05
        Zaje... serial!!!!!

Paździoch wymiata!

Mam nadzieję, że będą w nim echa IV RP.

Boczek - jako jej obywatel
    • Gość: cxv Powrót Ferdynanda Kiepskiego IP: *.icpnet.pl 19.08.06, 09:47
      Jeszcze tego brakowało....
    • gale Re: Powrót Ferdynanda Kiepskiego 19.08.06, 10:28
      Dobrze, że ostrzegają kiedy nie włączać Polsatu.
    • rudy_rudolf Pan Grabowski 19.08.06, 14:42
      nie miał pewnie lepszych ofert, więc wrócił do swojego najgłupszego ekranowego
      wcielenia

zrelaksuj się na
      www.asiaq.pl
    • Gość: khysiek Świat wg Kiepskich - to IV przecież IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 15:21
      Nie dziw, że wraca, w końcu wybory idą. Żaden układ go nie powstrzyma.
    • Gość: zzz xxx ogladaja inteligentni IP: *.wro.vectranet.pl / 88.156.80.* 19.08.06, 16:16
      W wywiadzie pan Grabowski powiedzial, ze ogladaja to glownie ci najbardziej
      inteligentni oraz najmniej. Kazda grupa z roznych powodow.
      Nie ogladaja sredniaki, przecietni.

Zreszta kiedys we wprost podano wyniki badan nad publicznoscia, 40% widzow
      Kiepskich ma wyzsze wyksztalcenie.
    • leszek.zory Re: Powrót Ferdynanda Kiepskiego 19.08.06, 16:31
      ludzie, to serial KOMEDIOWY i on ma śmieszyć ludzi, a nie w pełni oddawać
      rzeczywiste życie świetnie zarabiających yntelygentów w apartamentowcu w
      Warszawie (które zdecydowanej większości ludzi jest całkowicie obce) :/ w
      Kiepskich (wbrew temu, co większość tutaj o nim sądzi [apewnie nie widzieli
      nawet jednego odcinka])jest dużo prawdy. pokazują wiele rzeczy, czasem nawet
      pouczenia, jednak trzeba trochę pomyśleć, żeby je odkryć... większość ludzi
      postrzega ten serial jako debilny (nie ważne czy to fani czy przeciwnicy), a
      jednak ma drugie dno. oczywiście nie umniejszam tu samej roli komediowej, bo
      zawsze można się pośmiać i to do rozpuku :) podsumowując - bardzo sę cieszę, że
      Kiepscy wracają..
    • Gość: MR.X Powrót Ferdynanda Kiepskiego IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.08.06, 16:44
      HURAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
    • Gość: j23 Powrót Ferdynanda Kiepskiego IP: *.pl / *.leczna.enterpol.pl 19.08.06, 17:05
      Ja nie szukam glebokich podtekstow to po prostu dobra komedia jakich w Polskiej
      tv zdecydowanie brakuje.
    • gregor_o7 Re: Powrót Ferdynanda Kiepskiego 19.08.06, 17:54
      Generalnie nie oglądam TV a seriali to już absolutnie nie. Jedyny wyjątek
      robiłem dla właśnie Kiepskich i Daleko od noszy . Jestem przekonany że filmy te
      przetrwają i będą kiedyś oglądane jako kultowe dla naszych obecnych nędznych
      kaczych czasów.
      • nedved2 O.Kurde! 19.08.06, 19:40
        No. tak długo czekałem na powrót tego serialu, że wreszcie się doczekałem.
        Znakomicie oddaje on życie większości POlaków i PISlaków.
    • Gość: dr.kot Ferdek Kiepski jesteś super IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 19.08.06, 19:53
      nie ma lepszego serialu niż Kiepscy .
      • Gość: piesnababy Re: Ferdek Kiepski jesteś super IP: *.dip.t-dialin.net 19.08.06, 21:47
        To jeszcze malo wam kiepskich w parlamencie, w rzadzie, w palacu prezydenckim?
        Jeszcze chcecie, zeby byli w POLSAcie! O dla Boga rety!!!
    • Gość: wielbicielka Powrót Ferdynanda Kiepskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.06, 23:04
      to super!!!!! bardzo sie ciesze! czekam nz wrzesień!
    • Gość: 12345 Lepsi Kiepscy niż bliźniacy IP: *.chello.pl 19.08.06, 23:58
      Mroczkowie czy ruda k
    • Gość: Paskal Glupi i rozpijajacy narod serial IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.08.06, 04:20
      Wracaja, bo obroty browarow spadly
      • Gość: abstynent Re: Glupi i rozpijajacy narod serial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 10:12
        Oglądając sertal nie musisz iść się zaraz napić. Mój szef bardzo mi przypomina
        Pażdziocha i wiem, że go w końcu pogonią. Ilu takich jest w kraju?
    • Gość: usia Powrót Ferdynanda Kiepskiego IP: *.biskupin.wroc.pl 20.08.06, 06:19
      Tak, tak, tak - "Kiepscy" wróćcie !!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka