jajanatwardo 15.09.06, 19:47 apartamenty będą pewnie po 50.000 za metr :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: DRAB Re: Nawrat uber alles. IP: *.range86-135.btcentralplus.com 16.09.06, 08:55 Kiedy Nawrat kupil Ganta? Albo nie umiem czytac albo czytam cos innego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Super, niedługo kawalerka po 500.000 bedzie IP: *.daminet.pl 15.09.06, 19:59 Takie akcje podbijają spekulacje rynkiem mieszkań. Niedługo kawalerka będzie kosztowała 500.000 złoty a kredyt będą spłacały dwa następne pokolenia kupującego. Przecież to klęska, z czego tu się cieszyć ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fsou Re: Super, niedługo kawalerka po 500.000 bedzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 20:04 Jaka spekulacja?! Rynek 60 to Rynek 60, kamienica w centrum miasta, ktora ma prawo tyle kosztowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Super, niedługo kawalerka po 500.000 bedzie IP: *.daminet.pl 15.09.06, 20:09 Tak, ale cena tego mieszkania na Rynku wplynie na ceny mieszkań poza nim. Po prostu skoro lokale tam staną się droge, ceny mieszkań w innych rejonach zostaną również zawyżone. O to mi chodziło. Być może użyłem nieodpowiedniego słowa, przepraszam. Kiedy to szaleństwo minie ? Szczerze mówiąc wolałbym by nie inwestowano zbytnio w takie rzeczy we Wrocławiu, bo utrudnia to życie normalnym obywatelom, których status zaczyna przypominać feudalnych chłopów. Odpowiedz Link Zgłoś
mi.chal Re: Super, niedługo kawalerka po 500.000 bedzie 15.09.06, 20:34 Na tym szalenstwie najbardziej skorzystali zwykli posiadacze mieszkan, ktorzy kupili je wiele lat temu przewaznie za smieszne pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Super, niedługo kawalerka po 500.000 bedzie IP: *.math.umd.edu 15.09.06, 20:50 Nieprawda - zwykli posiadacze mieszkan nic nie zyskali na wroscie cen. Bo gdyby przyszlo im do glowy zamienic np., mniejsze mieszkanie na wieksze, to i tak nie bedzie ich stac. Tego typu wzrost cen daje zyski tylko osobom inwestujacym w nieruchomosci jako zrodlo zarobku, a nie jako miejsce do mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Super, niedługo kawalerka po 500.000 bedzie IP: *.e-wro.net.pl 16.09.06, 08:39 Zgadzam się, ja też kupiłam mieszkanie spółdzielcze za śmieszne pieniądze i co z tego?Dopiero po mojej śmierci zyskają spadkobiercy. Odpowiedz Link Zgłoś
mi.chal Re: Super, niedługo kawalerka po 500.000 bedzie 16.09.06, 10:15 No coz, nie od dzisiaj wiadomo, ze Polacy potrafia tylko narzekac. Zapewaniem Was, ze gdybyscie wykazali tylko troche dobrej woli to moglibyscie zrobic dobry interes, i to nie sprzedajac swojego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Super, niedługo kawalerka po 500.000 bedzie IP: *.hsd1.md.comcast.net 17.09.06, 01:54 > No coz, nie od dzisiaj wiadomo, ze Polacy potrafia tylko narzekac To prawda - potrafia na przyklad narzekac na to, ze ktos ma odmienne zdanie :)) > gdybyscie wykazali tylko troche dobrej woli to moglibyscie zrobic dobry > interes, i to nie sprzedajac swojego mieszkania. I o tym wlasnie mowie - jesli traktowac mieszkanie jako zrodlo zarobku, to wzrost cen jest super. Ale nigdzie na swiecie (a nie tylko w tej wciaz narzekajacej Polsce) mieszkania nie sa traktowane jako inwestycja glownie finansowa. Nawet tu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LcT Re: Super, niedługo kawalerka po 500.000 bedzie IP: *.os1.kn.pl 15.09.06, 21:19 Coraz gorzej ci wychodzi filozofowanie, chłopku-roztropku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Apartamenty znajdą nabywców spokojnie za 22 tys/m IP: *.dfw1.dsl.speakeasy.net 15.09.06, 20:15 Ciekawe kto te mieszkania kupuje. Przy dochodach 5000 netto miesiecznie na 3-osobowa rodzine nie stac nas na kupienie mieszkania powyzej 60 metrow w centrum (ceny od 7 tys). To jakis absurd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Państwo powinno zablokować ceny mieszkań IP: *.daminet.pl 15.09.06, 20:19 Powinien być pułap cen na mieszkania ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ypsi Re: Państwo powinno zablokować ceny mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 20:29 To rynek kształtuje ceny.Jeśli są chętni ceny wzrastają. Wrocław swoją drogą przez ostatni rok pod względem wzrostu cen mieszkań pobił wszelkie chyba krajowe rekordy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Państwo powinno zablokować ceny mieszkań IP: *.daminet.pl 15.09.06, 20:39 "To rynek kształtuje ceny." Państwo może bez problemu wprowadzić górne ceny. "Jeśli są chętni ceny wzrastają." Oczywiście że są chętni: Hiszpanie, Irlandczycy, Arabowie. Tylko nie Polacy. Chyba że wezmą kredyt na 50lat i będą pracować przez ten czas u :Hiszpana,Irlandczyka, Araba. By w końcu spłacić kredyt zaciągnięty w którymś z zagranicznych banków. Co to za system ?! Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: Państwo powinno zablokować ceny mieszkań 15.09.06, 20:45 kapitalizm przeciwieńśtwem był PRL niestety, mimo wielu zalet zbankrutował Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Ciekawe na czym socjalista Nawrat się tak dorobił? 16.09.06, 00:56 obseerwator napisał: > kapitalizm > > przeciwieńśtwem był PRL > > niestety, mimo wielu zalet zbankrutował Łapiesz o co chodzi? Właścicielem tego bajzlu jest Nawrat. A on chyba nie jest kapitalistą z prawdziwego zdarzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DRAB Re: Ciekawe na czym socjalista Nawrat się tak dor IP: *.range86-135.btcentralplus.com 16.09.06, 09:37 mozesz rozwinac watek czego wlascicielem jest Nawrat? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Ciekawe na czym socjalista Nawrat się tak dor 19.09.06, 11:03 Gość portalu: DRAB napisał(a): > mozesz rozwinac watek czego wlascicielem jest Nawrat? Np. tych apartamentów i Emmpiku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DRAB Re: Ciekawe na czym socjalista Nawrat się tak dor IP: 158.180.192.* 19.09.06, 12:47 a co to ma do rzeczy? z tresci art zrozumialem ze miasto sprzedalo budynek GANTowi Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: Ciekawe na czym socjalista Nawrat się tak dor 16.09.06, 15:55 nie chodzi o nawrata, tylko o autora posta, głoszącego , że państwo powinno blokowac ceny i pytającego "co to za system" a nawrat jest kuty na 4 łapy - socjalistą nigdy nie był nawrat to miś na miarę naszych możliwości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Tak oczywiście IP: *.daminet.pl 16.09.06, 16:18 Państwo powinno mieć gdzieś swych obywateli, i stworzyć warunki do wykupu Polskich mieszkań przez Niemców i Arabów. Może dla biedoty polskiej wybudują czworaki, jak się zlitują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Tak oczywiście IP: *.core.lanet.net.pl 18.09.06, 13:19 Państwo może wpływać na ceny, np prowadząc politykę zwiększającą podaż na rynku. "Uwolnić*" więcej terenów pod budowę, wprowadzając ulgi w budownictwie itd. Nie jest drogą zakazywanie (bo te są tylko na papierze, wtedy rodzi się czarny rynek, jak w systemie z kartkami), idea wprowadzenia podatku od sprzedaży itd. *) zmieniając/uchwalając plany zagospodarowania przestrzennego, sprzedając więcej terenów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ypsi Re: Państwo powinno zablokować ceny mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 20:54 ok, zablokowne ceny i co dalej, zakupy po znajomości ? czy lista kolejkowa na 30 lat do przodu ? A jak poprosić obcokrajowców by nie kupowali "nam tu mieszkań" ?? :- )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Gdzie ludzie łatwiej dostawali mieszkanie IP: *.daminet.pl 15.09.06, 21:17 W PRL czy III Rzeczpospolitej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ypsi Re: Gdzie ludzie łatwiej dostawali mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 21:39 oczywiście w PRL szczególnie pod koniec kiedy kolejka wydłużyła się do 50 lat. I oczywiście w PRL kiedy ktoś należał do partii komunistycznej było mu łatwiej i tak dalej itp. Te czasy już nie wrócą więc po co pitolić bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Gdzie ludzie łatwiej dostawali mieszkanie IP: *.daminet.pl 15.09.06, 21:50 "> I oczywiście w PRL kiedy ktoś należał do partii komunistycznej było > mu łatwiej i tak dalej itp." Łatwiej jest zapisać się do partii komunistycznej czy spłacać kredyt przez 40 lat ? "> Te czasy już nie wrócą więc po co pitolić bez sensu." No cóż, im dłużej na to patrze to PRL wydaje mi się znośniejszy do życia. Wolę mniej ale po równo niż być nową wersją feudalnego chlopa-tym razem spłacając kredyt na kawelarkę do końca mojego życia w niemieckim banku, pracując w niemieckiej fabryce. Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: Gdzie ludzie łatwiej dostawali mieszkanie 15.09.06, 23:20 Gość portalu: W napisał(a): > No cóż, im dłużej na to patrze to PRL wydaje mi się znośniejszy do życia. A ile lat w PRL przeżyłeś? I jako kto? Zapewniam, że przeciętnemu szarakowi mimo powszechnego narzekania jest lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Lżej ? Chyba śmieszny jesteś. IP: *.daminet.pl 16.09.06, 00:36 Każdy musi z siebie żyły wypruwać by przeżyć. Kiedyś można było olewać. Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: Lżej ? Chyba śmieszny jesteś. 16.09.06, 11:31 Gość portalu: W napisał(a): > Każdy musi z siebie żyły wypruwać by przeżyć. Kiedyś można było olewać. Ach więc o to chodzi. Marzy się "czy się stoi czy się leży"... Za to kiedyś można było sobie żyły wypruwać a i tak się żyło kiepsko. Ja wolę, aby mój los zależał ode mnie a nie od innych. Z drugiej strony, patrząc na niektórych sąsiadów z podwórka widzę, że jakoś dają radę olewając wszystko. I na wino im wystarczy. Mogę Cię umówić na konsultacje z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Lżej ? Chyba śmieszny jesteś. IP: *.daminet.pl 16.09.06, 13:08 To uciekaj do USA parafrazując kolegę wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: Lżej ? Chyba śmieszny jesteś. 16.09.06, 21:55 Gość portalu: W napisał(a): > To uciekaj do USA parafrazując kolegę wyżej. Nie zamierzam uciekać nigdzie. Nie mam (przynajmniej jak dotąd) powodów. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok A nie mozesz tak fabryki założyć, zamiast narzekać 15.09.06, 23:31 patrioto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Nie IP: *.daminet.pl 16.09.06, 00:38 Bo jestem z ubogich warstw społecznych. Odpowiedz Link Zgłoś
mmdt Pamiętacie GANTA i zaliczkę 5mln od miasta? 15.09.06, 21:05 Jeden wielki przekręt za czasów Zdroja, a widać Spółka nadal dobrze przędzie. Nawrat rulez :( I PO też :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: notes Re: Pamiętacie GANTA i zaliczkę 5mln od miasta? IP: *.telsat.wroc.pl 15.09.06, 21:09 Spółka GANT - była esbecja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Nowe ekskluzywne apartamenty staną na wrocław IP: *.magma-net.pl 15.09.06, 22:56 To już nie jest śmieszne. Zarobki nie wzrastają proporcjonalnie do wzrostu cen mieszkań we wrocku. Banki ratują się kredytami na ... bagatela 40 lat!!! Tylo kto chce spłacać mieszkanie przez tak długi okres? Ta bańka musi kiedyś pęknąć i oby stało się to szybko, bo jeszcze mieszkania nie kupiłem, ale za takie ceny to prędko nie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc A czy to nie Niemiec wybudował tą kamienice? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 23:05 Jeżeli tak, to z czego sie tak cieszycie, cały blask i chwała narodowi niemieckiemu, a wam wielkie G*****O. Sami coś wybudujcie i sprzedajcie ca taka cene, a nie zerujcie na cudzym!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw Re: A czy to nie Niemiec wybudował tą kamienice? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 07:16 Nie ma to znaczenia, kto wybudował. Znaczenie ma gdzie stoi. Gdyby tam zamiast tej kamienicy stał PRL-owski blok z wielkiej płyty, to też sprzedał by się za gruuuube pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Zdjęcie... IP: *.icm.edu.pl 16.09.06, 08:23 Czy Gazety nie stać na fotografa, który potrafi zrobić poprawne zdjęcie architektury. Ta "artystyczna ekspresja" nijak ma się do treści artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olivka Nowe ekskluzywne apartamenty staną na wrocławsk.. IP: *.wroclaw.mm.pl 16.09.06, 09:31 hmmm....firma juz jest wlascicielem nieruchomosci na Nowym Swiecie?! czy ktos mnie moze oswiecic gdzie jest Nowy Swiat...we Wroclawiu?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbehemot Re: Nowe ekskluzywne apartamenty staną na wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 10:30 północna część tzw. Trasy W-Z Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Nowe ekskluzywne apartamenty staną na wrocławsk.. IP: *.core.lanet.net.pl 16.09.06, 18:22 "Regina Danek, dyrektor wydziału nabywania i sprzedaży nieruchomości UM: - Kwota jest imponująca. Cieszymy się, że kamienica będzie własnością wrocławskiej spółki, a nie zagranicznego funduszu" pani Regino Danek, a co tu jest do cieszenia sie. uwaza pani ze lepiej zeby waluciarze byli wlascicielami budynku niz nafciarze ?? cierpi pani na jakas ksenofobie czy co? co to za wypowiedz urzednika miejskiego, na stos !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiett Re: Nowe ekskluzywne apartamenty staną na wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 10:20 no właśnie, ta pani się cieszy jak mu.... blaszką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inre Re: Nowe ekskluzywne apartamenty staną na wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 11:37 Bo pieniądze zostaną tu we Wrocławiu i Polsce. Firma odprowadzi podatki do budżetu miasta i państwa, a jej właściciele wydadza te pieniądze u innych polaków i dadzą im/nam zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Nowe ekskluzywne apartamenty staną na wrocław IP: *.magma-net.pl 17.09.06, 19:37 Szanowna Pani Regina, poza dziwnym (również dla mnie) tokiem rozumowania, popełniła błąd, który nie powinien się zdażyć osobie na stanowisku dyrektora w takim wydziale - otóż ... Gant S.A. jest firmą z siedzibą w Legnicy !!! a nie we Wrocławiu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezdomny Re: Nowe ekskluzywne apartamenty staną na wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 12:08 Czy brak planów zagospodarowania może miec wpływ na ceny gruntów/mieszkań? Nigdy nie będzie mnie stac na mieszkanie przy takim wzroście cen. Miasto zyskało, ale co z tego skoro przeciętnego kowalskiego wkrótce nie będzie stac na kupno lokalu. Trzeba będzie emigrowac, ale kto wtedy będzie pracował dla właścicieli tych luksusowcyh apartamentów? To co teraz się wyprawia, to jakiś koszmar. Wiem, inwestorzy zyskują, ale co ma zrobic zwykly czlowiek? Isc pod most? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: Nowe ekskluzywne apartamenty staną na wrocław IP: *.ig.pwr.wroc.pl 17.09.06, 13:39 Może gdy te apartamenty kupią naprawdę ważni ludzie to znajdą skuteczny sposób żeby wyegzekwować przestrzeganie norm hałasu w Rynku bo dotychczasowych mieszkańców władze miasta mają gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inre Re: Nowe ekskluzywne apartamenty staną na wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 13:41 Większość mieszkańców miasta chce aby rynek żył całą dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: Nowe ekskluzywne apartamenty staną na wrocław IP: *.ig.pwr.wroc.pl 17.09.06, 14:56 Były takie badania? Jakaś ankieta może? A może to raczej Twoja prywatna opinia ale uważasz, że tak samo musi myśleć większość. Otóż nie musi - to raz. Większość mieszkańców miasta w Rynku w ogóle nie bywa lub bywa rzadko bo nie ma na to czasu. Dwa - "żyć całą dobę" nie oznacza (a raczej nie musi), że głośniki można ustawić na full i w południe i o północy. Gdy w domu są goście, to po 22 jednak sciszasz muzykę chociaż nadal się bawicie, prawda? Mam nadzieję, że tak. W Niemczech, jest zwyczaj zamykania ogródków kawiarnianych po 22 (i zapraszania gości do środka, oczywiście) bo okoliczni mieszkańcy mają prawo spać. Tak można też i w Rynku, żeby był również miejscem do mieszkania a nie tylko "miejscem spotkań". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rainy Re: Nowe ekskluzywne apartamenty staną na wrocław IP: *.os1.kn.pl 17.09.06, 19:55 sorry, ale do mieszkania to są dalsze od Centrum dzielnice miasta. jak chcesz spokoju, to sprzedaj mieszkanie w Rynku (weźmiesz za nie ładną cenę) i kup sobie inne, w spokojnej, "do mieszkania", okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiadomosc Re: Nowe ekskluzywne apartamenty staną na wrocław IP: *.e-wro.net.pl 18.09.06, 15:42 Wylicytowana kwota wyniosła 27.000.000 zł,efektywna (rzeczywista) kwota zakupu z uwzględnieniem zniżek wynikających z przepisów prawa, za nieruchomość, wraz z opłatą za wieczyste użytkowanie wynosi ok. 16.500.000 zł 2 108,00 pow uzytkowa stąd mamy 7 827,32 cena za metr biorąc pod uwagę lokalizacje chyba nie jest tak duża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DEVELOPMENT RULEZ Nowe ekskluzywne apartamenty staną na wrocławsk.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 09:49 GANT- włascicielem nie jest Małaszkiewicz to tylko pionek, szefuje klan Antkowiaków i kamienice kupiła nie spółka matka GANT S.A. tylko GANT 60, ale to dobrze lepiej niech ie nasi bogaca niz araby Odpowiedz Link Zgłoś