Gość: lenyn IP: *.telsat.wroc.pl 20.09.06, 12:15 yupi:) na to czekałem! pieknie pieknie Panie Leszku! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: geo-pl Re: Sky Tower IP: *.core.lanet.net.pl 20.09.06, 12:34 .: We Wrocławiu stanie 50-piętrowy wieżowiec :. 20 września 2006 - 12:29 Ponad 200 metrów wysokości i 50 pięter będzie miał wieżowiec, który postawi w miejsce Poltegoru wrocławska firma LC Corp S.A. Spółka należy do wrocławskiego przedsiębiorcy Leszka Czarneckiego. Budynek "Sky Tower" będzie miał charakter mieszkalny. Stanie przy jednej z głownych arterii miasta - ulicy Powstańców Śl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geo-pl Re: Sky Tower IP: *.core.lanet.net.pl 20.09.06, 12:38 .: We Wrocławiu stanie 50-piętrowy wieżowiec :. 20 września 2006 - 12:29 Ponad 200 metrów wysokości i 50 pięter będzie miał wieżowiec, który postawi w miejsce Poltegoru wrocławska firma LC Corp S.A. Spółka należy do wrocławskiego przedsiębiorcy Leszka Czarneckiego. Budynek "Sky Tower" będzie miał charakter mieszkalny. Stanie przy jednej z głownych arterii miasta - ulicy Powstańców Śl. Panoramę Wrocławia będzie można podziwiać z restauracji znajdującej się na 21 piętrze wieżowca oraz z luksusowych apartamentów zlokalizowanych od 4 do 50 piętra.Sky Tower będzie najwyższym budynkiem mieszkalnym oraz trzecim co do wysokości budynkiem w Polsce. dpanek www.radioram.pl wizualka: img245.imageshack.us/img245/3743/skyiy1.png Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: Sky Tower - Diagram IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 12:40 Diagram: img176.imageshack.us/img176/7492/wiezowcever4cz1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: Sky Tower - Diagram IP: 85.195.119.* 20.09.06, 12:50 Gość portalu: erni napisał(a): > Diagram: > img176.imageshack.us/img176/7492/wiezowcever4cz1.jpg Z tego diagramu wynika, ze ta najwyzsza wieza bedzie do dachu najwyzszym budynkiem w Polsce, a liczac z masztem drugim w Polsce, po PKIN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Sky Tower - Diagram IP: *.telsat.wroc.pl 20.09.06, 14:12 Pozwolilem sobie troche przerobic twoj diagram ;-) www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/5b097a08ed712028.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: Nowa Wizualka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 12:56 www.prw.pl/files/editor/SkyTower__.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: Sky Tower IP: 85.195.119.* 20.09.06, 12:58 www.prw.pl/files/editor/SkyTower__.jpg Kolorowa wizualka od strony placu Hirszfelda. Coraz bardziej mi sie ten projekt podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geo-pl Re: Sky Tower IP: *.core.lanet.net.pl 20.09.06, 13:09 Mało biur ... 37 tys m2 znaczy sie w CP bedzie jakies 10x tyle ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: Sky Tower IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 13:17 Jeśli LC nie wygra przetargu na CP to pewnie zwiększy ilośc powierzchni biurowej w kompleksie Sky Tower. Tak więc kto wie może te dwie niższe wieże biurowe jeszcze urosną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: Sky Tower IP: 85.195.119.* 20.09.06, 13:20 Pan Czarnecki podniosl doslownie i w przenosni bardzo wysoko poprzeczke ewentualnemu, innemu nabywcy Centrum Poludniowego. Sobie samemu zreszta tez. Teraz zeby przebic ten projekt trzeba bedzie postawic cos ponad 250 metrow do dachu. Odpowiedz Link Zgłoś
philllipjfry Re: Sky Tower 20.09.06, 13:20 Kompleks jest niesamowity! bardzo mi sie podoba:) to bedzie nowe centrum wroclawia. a te 55-metrowe laczniki sa genialne i stworza klimat wielkomiejski :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: Sky Tower IP: *.reverse.privatedns.com 20.09.06, 13:29 Super projekt!!!!!!!!!!!!! Wroclaw gora!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
narp Re: Sky Tower 20.09.06, 13:37 Wyobraźcie sobie Wrocław za pięć lat. Dookoła budują się wieżowce. I jeszcze ta wieża widokowa polibudy. Drugi Szanghaj jak w morde strzelił !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: Sky Tower - jaka wysokość? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 13:53 A zkąd my wiemy jaka będzie wysokość do dachu? Na stronie LC podana jest tylko wysokość 200 m, ale nie sprecyzowano czy do dachu czy z iglicą. Teraz jak się przyjżałem wizualce to mam wrażenie że wysokość 200 m będzie z iglicą, a do dachu będzie jakieś 180 m. I wtedy by się zgadzało że będize to 3 budynek w Polsce. ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g625 Re: Sky Tower - jaka wysokość? IP: *.crowley.pl 20.09.06, 14:00 prawdopodobnie 205/222 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartekr Re: Sky Tower - jaka wysokość? IP: *.lanet.net.pl 20.09.06, 14:05 To 205/222 nie pasuje do określenia "trzeci wieżowiec w Polsce". Licząc do iglicy powinien być drugi między PKiN (231) a WTT (208), licząc do dachu byłby pierwszy przed PKiN (188) i WTT (184). Natomiast przykładowe i całkowicie hipotetyczne 180/205 dawałoby trzecie miejsce w obu powyższych kategoriach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mruq Re: Sky Tower - jaka wysokość? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 19:13 Gość portalu: bartekr napisał(a): > Natomiast przykładowe i całkowicie hipotetyczne 180/205 dawałoby trzecie > miejsce w obu powyższych kategoriach. IMHO właśnie tak będzie. Jako, że to mieszkaniówka za wysokość każdego lokalu przyjmijmy 3 metry (na renderze widać, że mają w miarę jednakową wysokość), poza pierwszymi trzema piętrami i kilkoma ostatnimi - im dajmy po 6. Pięter ma być 50, więc mamy kilka x6 + czterdzieścikilka x3 co daje właśnie ~170-180 metrów. Dodajmy do tego potężną konstrukcję masztu dociągającą do tych dwustu paru metrów. Na renderach widać, że wystająca część masztu ma wysokość ok. 10 pięter czyli 30 metrów - co daje ~180 metrów + ~30 metrów - i wszystko się zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
vratis1 Re: Sky Tower - jaka wysokość? 20.09.06, 19:27 a co z gruboscia stropow?? przyjmujac nawet te 30cm wychodzi +18m Odpowiedz Link Zgłoś
ludendorf Re: Sky Tower - jaka wysokość? 26.09.06, 22:22 Przecież wszędzie piszą że będzie miał 200m do dachu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenyn jaka cena apartamentów? IP: *.telsat.wroc.pl 20.09.06, 16:04 ilo może kosztować metr kw takiego apartamentu? Może sobie kupie jeden metr na 50 p. żeby mieć skąd oglądać wschody słońca:) Odpowiedz Link Zgłoś
martouf Re: jaka cena apartamentów? 22.09.06, 01:25 A może my - forumowicze SSC złożymy się, pozaciągamy kredyty i w sile kilkudziesięciu osób kupimy sobie apartamencik na samj górze - takie biuro dla miłośników Wrocławia SSC czy cuś ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: Sky Tower IP: 85.195.123.* 20.09.06, 16:20 Wlaczcie sobie Radio Wroclaw. Caly czas mowia o Sky Tower. Apartamenty podobno maja kosztowac od 20.000 zlotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: Sky Tower IP: 85.195.123.* 20.09.06, 16:24 za metr oczywiscie. W calym kompleksie ma pracowac i mieszkac w sumie okolo 10.000 ludzi. W kompleksie bedzie tez basen ogolnodostepny dla wszystkich mieszkancow Wroclawia. Drugi basen tylko dla mieszkancow kompleksu. Bedzie tez centrum handlowe, duzo ogolnodostepnych pasazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartekr Re: Sky Tower IP: *.lanet.net.pl 20.09.06, 16:25 Od 20k? To jakieś szaleństwo. Mimo wszystko spodziewałem się cen 8k do dziesiątego piętra, a poziom 20k w zwyż dopiero gdzieś od dwudziestego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: Sky Tower IP: 85.195.123.* 20.09.06, 16:36 W najwyzszej wiezy maja byc najdrozsze apartamenty. Jak mowil pan z LC Corp maja to byc apartamenty na najwyzszym, swiatowym poziomie, z najnowszymi nowinkami technicznymi. Zdecydowali sie na takie mieszkania, bo we Wroclawiu jest zapotrzebowanie na kilkaset najbardziej ekskluzywnych apartamentow, dla kadry managerskiej zagranicznych firm inwestujacych we Wroclawiu. 20.000 za metr? Czy to szalenstwo? Metr mieszkania na Starym Miescie, zwlaszcza w Rynku kosztuje srednio od 12 do 16 tys zlotych. Rekord to 18 tys zlotych za metr kwadratowy. Wyposazenie tamtych apartamentow jest jednak znacznie nizsze od tych, jakie beda w Sky Tower. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartekr Re: Sky Tower IP: *.lanet.net.pl 20.09.06, 16:47 Oczywiście, ale uściślijmy jedno: czy mowa jest o 100-200 apartamentach za 20-25k na górnych kondygnacjach dużej wieży plus 600-700 mieszkań o niższym standardzie w niższych cenach, czy 750 lokali z najniższą ceną 20k? Jeśli to pierwsze, to jest to oczywiście jak najbardziej normalne i nie spodziewałem nię niższych cen w najlepszych lokalach. Napisałeś, że "od 20k" więc zasugerowałem się, że najtańszy lokal w całej tej inwestycji będzie miał taką cenę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mi.chal Re: Sky Tower 20.09.06, 17:08 serwisy.gazeta.pl/kraj/51,34309,3631321.html?i=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: Miasto totalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 18:44 Bogactwem Wrocławia jest jego różnorodność. Mamy średniowieczny dawny Wrocław w postaci Ostrowa Tumskiego i Rynku, a więc mamy zabytki, urocze stare uliczki, kścioły, XIX i XX wieczne gmachy, unikatową halę wpisaną na listę UNESCO jak i teraz nowoczesne City z drapaczmi chmur. Praktycznie wszystkie style architektoniczne. Takie miasta fascynują najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orzeł Orła sen... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.06, 19:35 Miałem kilka miesiecy temu piękny sen o wspaniałym 135-metrowym wieżowcu, który miał stanąć w CP. Teraz troche głupio sie czuje że śniłem tak nisko ;) Ehh co za dzień, czekałem na niego całe życie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocek Re: Sky Tower IP: 82.160.248.* 21.09.06, 07:46 Nareszcie!!!!! Widac europejska klase. Dobra architektura. To naprawde XXI wiek. Gdyby tak cala ta dzialke zabudowac mielibysmy Manhattan bis. Moze dodac jeszcze kilka pieter i pobic wreszcie rekord "komunizmu" czyli wysokość PKiN w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyu Re: Sky Tower www.forumpolskichwiezowcow.fora.p l IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 14:13 www.forumpolskichwiezowcow.fora.pl .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Sky Tower------------------ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 18:22 Od godziny czytam i podziwiam wizualki.............i do tej pory nie mogę ochłonąć :) Ale kolos. Może architektura nie z najwyższej półki, tak w naszej skyscrapercitowej skali: 7,5/10, ale za to ten ogrom i ta wysokość :) Na razie tyle ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Sky Tower------------------ IP: *.wro.vectranet.pl 21.09.06, 18:27 Gość portalu: Darek napisał(a): > Od godziny czytam i podziwiam wizualki.............i do tej pory nie mogę > ochłonąć :) Ale kolos. Może architektura nie z najwyższej półki, tak w naszej > skyscrapercitowej skali: 7,5/10, ale za to ten ogrom i ta wysokość :) > Na razie tyle ode mnie. a to dopiero poczatek... czekamy na październik hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Sky Tower------------------ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 18:33 Gość portalu: Rafis napisał(a): > Gość portalu: Darek napisał(a): > > > Od godziny czytam i podziwiam wizualki.............i do tej pory nie mogę > > > ochłonąć :) Ale kolos. Może architektura nie z najwyższej półki, tak w na > szej > > skyscrapercitowej skali: 7,5/10, ale za to ten ogrom i ta wysokość :) > > Na razie tyle ode mnie. > > > a to dopiero poczatek... > czekamy na październik hehe ...a tymczasem czytam, że Twoi "znajomi" ;) Rafis, znów zaszaleli :D www.prw.pl/index.jsp?art=65830 Z maila wynika, że kilka dni temu kupili równiez działkę na Hauke-Bosaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytanie Re: Sky Tower------------------ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 18:37 Widze wiele wątków o Sky Tover na forum głównym. Czytał je ktoś z Vas? Warto je przejrzeć, jest coś ciekawego, czy tradycyjnie poziom forum onet.pl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Pytanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 18:38 Kurka dawno nie pisałem na tym forum. I nie w to pole co trzeba wpisałem nick :) Jeszcze raz: Widze wiele wątków o Sky Tover na forum głównym. Czytał je ktoś z Vas? Warto je przejrzeć, jest coś ciekawego, czy tradycyjnie poziom forum onet.pl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Pytanie IP: *.wro.vectranet.pl 21.09.06, 18:43 Jedna wielka kloaka. Czesc osób z Warszawy nie moze przezyc tego, że we Wrocławiu buduje sie cos o tej wysokosci i prowokuje, niektózy daja sie nabrac :) Kilku wrocławskich debili przekonuje, że powstanie tego wiezowca jest niemozliwe bo Wrocław nigdy nie był metropolia i nie bedzie. Czesci sie niepodoba nazwa. Tak jak mówiłem gnój :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Pytanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 18:47 Jak nie ma naszych "milusińskich" (łosia i spółki), to nie zaglądam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Przeróbka Sky Tower IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 23:06 Oto przeróbka Sky Tower autorstwa Zajfa. Najniższa wieża podwyższona, kosztem obniżenia 55 metrowych budynków, które otaczają z wszystkich stron ten kompleks. www.t15.ds.pwr.wroc.pl/~zajf/skyscraper/CP/eee2.jpg Nieżle by wyglądało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Przeróbka Sky Tower IP: *.wro.vectranet.pl 21.09.06, 23:15 dla mnie nie, wprawdzie wieze lepiej widoczne ale nie lubie takich niskich przybudówek. Wzdłuz Powstanców ciagnałby sie taki niziutki budyneczek? a tak wzdłuz Powstanców bedzie odwzorowanie galeriowców z tym ze z wejsciami i wjazdami co stworzy taki kanion z tej arterii. Moze to dobrze wygladac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Przeróbka Sky Tower IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 23:19 Rafis na tym projekcie Zajfa, ta niższa część miałaby 10 kondygnacji - czyli prawie tyle metrów co galeriowce... A za to wieża by urosła...i to ta od Powst Sl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Przeróbka Sky Tower IP: *.wro.vectranet.pl 21.09.06, 23:25 Galeriowce maja taka wysokosc jak teraz ta nizsza czesc ST czyli do 55 metrów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: Sky Tower - Najnowszy diagram IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 00:14 Wygląda nieźle. I co więcej w przypadku nie wygrania przez LC terenu CP ten diagram może pójśc jeszcze w górę. Wieża B może osiągnąć 168 m ,a C 110 m. img473.imageshack.us/img473/9903/wiezowcever5zk5.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Sky Tower - Najnowszy diagram IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.06, 00:24 Może to naiwne z mojej strony, ale wciąż marzę za następującym rozwiązaniem: 205, 168 i 126. Bo taka była najbardziej optymistyczna wersja, jaka dotarła do mnie w trakcie oczekiwania na oficialne ogłoszenie tego projectu. I być może ta wersja jest jeszcze do realizacji, ale pod wiadomymi warunkami... W sumie nawet może być tylko, to co obecnie: 205/7, 138 i 87, byle tylko prawdą okazało się, że jest szansa na zakup działki EPI i budowy w tamtym miejscu przynajmniej +100 metrowej wieży przy skrzyżowaniu z Powst Sl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Sky Tower - Najnowszy diagram IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.06, 00:28 Dlaczego tak mi zalezy na realizacji EPI Centrum? Bo mam jakąś obsesję na punkcie tego projektu. Dla mnie to nr 1 z niezrealizowanych projektów. BABW mnie tym projektem zauroczył, podobnie jak z LPP w tej lux wersji, z tą super elewacją z "bajerami technicznymi" od Legnickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbehemot Re: Sky Tower - Najnowszy diagram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 00:25 jak sie wrzuca diagramy na skyscraperpage ktoś wie, bo wlasnie zrobiłem prowizoryczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Sky Tower - Najnowszy diagram IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.06, 00:29 Właśnie też trafiłem na tą stronę, tam żeby coś wrzucić trzeba się chyba najpierw zarejestrować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Sky Tower - Najnowszy diagram IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.06, 00:30 Swoją drogą to na tamtych diagramach nna SSP, jest tyle nieścisłości, przekłamań i takie bzdury, że głowa mała (chodzi mi konkretnie o Polskę, polskie miasta). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbehemot Re: Sky Tower - Najnowszy diagram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 00:37 tak, zarejestrowałem sie, dodałem obrazek - ale sie nie wyswietla:/ walcze nadal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Sky Tower - Najnowszy diagram IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.06, 00:39 SSP wogóle jest jakieś takie........dziwne. Mam nadzieję, że SSC szybko wróci, bo brak mi jego, jak ręki :( :cry: :chlip2: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbehemot Re: Sky Tower - Najnowszy diagram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 00:39 aa, juz wiem.. Obrazek czeka na to az zatwierdzi go moderator:( Diagram wygląda tak, jak ktos chce moze wkleic i porównac gtw86.republika.pl/k/obrazeczek.png Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Sky Tower - Najnowszy diagram IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.06, 00:43 W sumie, to Sky Tower, choć to zwart kompleks trzeba liczyć jednak jako trzy, osobne wieże. Czyli we wszelakich diagramach, spisach wysokościowców powinny figurować trzy obiekty: Sky Tower 1 - 205 lub 207 m - do dachu (222 z masztem - chyba?) Sky Tower 2 - 138 m Sky Tower 3 - 87 m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orzeł Re: Sky Tower - Najnowszy diagram IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.09.06, 18:48 Pewne jest że ten najnizszy wieżowiec bedzie miał tylko 87m? Z moich obliczeń wynika że powinien mieć nieco ponad 90m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojej To nie jest rzut izometryczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 01:15 Dopracuj ten diagram, nie róbmy Wrocławiowi obciachu w zacnym gronie wyskakując z taką fuszerką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbehemot Re: To nie jest rzut izometryczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 08:43 ale przeciez na tej stronie nie ma rzutów izometrycznych! Są tylko widoki elewacji z boku.Dopracuje jak bede miał czas:) Odpowiedz Link Zgłoś
net_usser Jak myslicie? 23.09.06, 02:41 Czy możliwe by było podwyższenie tego masztu o jeszcze pare metrów, aby poprawić wynik PKiN? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vader Re: Jak myslicie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.09.06, 20:26 Wszystko można byle by się chciało PKIN ma 60 m maszt więc gdyby taki zamontować na SkyTower :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vratis1 Re: Jak myslicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 20:41 > Wszystko można byle by się chciało PKIN ma 60 m maszt więc gdyby taki zamontowa > ć > na SkyTower :-) to by wygladal smiesznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nd Re: Jak myslicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.06, 23:51 A jaki problem techniczny,żeby dołożyć kilka kondygnacji? Budynek mógłby mieć do dachu 220-230m + 30-metrowy maszt.Takie 250-260 metrów to by było na prawdę duże coś i pozwoliłoby skończyć wreszcie niechlubną dominację poststalinowskiej bryły w stolycy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Jak myslicie? IP: *.os1.kn.pl 24.09.06, 00:48 oprócz ambicji jest jeszcze rachunek ekonomiczny. Wieżowce opłaca się budować tam gdzie brakuje powierzchni do zabudowy. Wrocław raczej tego problemu nie ma. Cieszmy się z tego co ma powstać i oby zarobiło na siebie. Nikt też się nie zastanawia jak ta budowla wpłynie na komunikację w tej części miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re::) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 10:30 i tak w Centrum Południowym będzie jeszcze coś wyższego, więc po co się pan LC ma tutaj pchać na siłę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trade mark Re: Jak myslicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.06, 11:23 >Nikt też się nie zastanawia jak ta budowla wpłynie na komunikację w tej części >miasta. Oczywiście że sie zastanawia. Już od 5 lat wiadomo że powstanie ulica nowosczęśliwa 4 pasmowa która będzie szła od skrzyżowoania ul.Dyrekcyjnej z ul. Śłężną, poprzez CP aż do ul.Zaporoskiej. Nastepnie ul.Zaporoska i ul.Szpitalna zostanie zmodernizowana i zostanie wybudowany wiadukt nad torami aż do ul.Strzegomsiej. Ul.Powstańców śląskich także zostanie zmodernizowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vader Re: Jak myslicie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.06, 11:52 A propos dobudowy wszystko może zależeć od zainteresowania apartamentami w SkyTower.. Jeżeli byłoby dużo więcej chętnych niż apartamentów za parę mln zł to co szkodziłoby zrobić dodatkowo kilka pięter.. No ale tu wchodzimy już w czyste gdybanie.. Odpowiedz Link Zgłoś
indymedia Wikipedia 24.09.06, 14:12 pl.wikipedia.org/wiki/Wie%C5%BCowce_w_Polsce Niech to ktos uzupelni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: Diagram IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.06, 17:28 Wszystko wskazuje na to że wysokosc Sky Tower do dachu będzie wynosić 207 m, a nie 203m. Ale poprawić zawsze będzie można jak będzie wiadomo na 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: Diagram IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.06, 17:30 Dodatkowa sprawa że wiezowćow będzie 3. Dodatkowo więc trzeba wpisać tam jeszcze wieżę 138 metrową i 87 metrową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: Wikipedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.06, 17:27 W tej tabelce sa tylko budynki wybudowane. Tak wiec musimy się jeszcze wstrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Wikipedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 11:21 na dole sa planowane... Odpowiedz Link Zgłoś
renifer77 Re: Sky Tower 26.09.06, 20:24 Patrząc na niektóre wizualizacje można pomyśleć, że ich autor ma kłopoty z ujęciem perspektywy albo też w centrum Wrocławia powstanie za kilka lat jakiś monstrualny kloc z apartementami dla nowobogackich. Dla mnie Wrocław kojarzy się z takimi miejscami jak rynek, Kuźnicza z budynkiem Uniwerku na końcu, widok na Ostrów Tumski z bulwarów nad Odrą czy też Hala Ludowa. Ta proponowana jedynie do oglądania większości mieszkańców Wrocława kupa złomu w żaden sposób nie pasuje moim zdaniem do tego miasta a tym bardziej nie jest niczego symbolem. Odpowiedz Link Zgłoś
indymedia Re: Sky Tower 28.09.06, 20:37 pasuje tylko np. w okolicach zernik a nie tak blisko... w kazdym badz razie i tak jest zajebiscie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabuch101 Re: Sky Tower IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 21:47 W rejonie Żernik takie wieżowce są bez sensu. A czy SkyTower będzie symbolem Wrocławia to się okaże. Wieża Eifla też nie miałą być symbolem Paryża. O ile wiem to po wystawie mieli ją rozebrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Panorama Wrocławia ze SkyTower IP: *.ar.wroc.pl 28.09.06, 11:47 img140.imageshack.us/my.php?image=panoramaxt7.jpg Przerobiona źródło: www.panoramy.wroclaw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Warszawa traci monopol na drapacze chmur. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.09.06, 22:50 dom.gazeta.pl/nieruchomosci/1,73497,3645178.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Pytania i odpowiedzi dotyczące Sky Tower: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.09.06, 23:34 Plik PDF: www.skytower.pl/pliki/Pytania_i_Odpowiedzi.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Sky Tower - Diagram Skyscraper page IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 10:50 skyscraperpage.com/diagrams/?C111 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qrak Re: Sky Tower IP: *.rozanka.wroc.pl 24.01.07, 12:08 www.apa97.rok.pl/details.php?id=55 nieaktualne ale pooglądać można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banks Re: Sky Tower IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 13:12 konkret! Duzo ladniejsze od Sky Tower... ale nizsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g625 Re: Sky Tower IP: 194.8.14.* 24.01.07, 13:16 skrzyzowanie zlotych tarasow z nowym bunkrem tvp - i jeszcze bardziej bunkrowe, bo nie ma okien od ulicy, tylko parkingi - przynajmniej tak wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Primex Re: Sky Tower IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.02.07, 21:22 Projekt Sky Tower urósł do 56 pięter i 220m do dachu :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Sky Tower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 14:20 skąd te wiesci??? Odpowiedz Link Zgłoś
alexanderson Re: 27.02.07, 19:51 Z oficjalnej strony Sky Tower: skytower.pl/pliki/Pytania_i_Odpowiedzi.pdf Zwracam uwagę na punkty 3, 9 i 15. Odpowiedz Link Zgłoś