Dodaj do ulubionych

Top Ten wrocławskich aktorów

IP: *.wroc.gazeta.pl 09.11.01, 15:47
Który z wrocławskich aktorów teatralnych i filmowych wzbudza wasze emocje? Czy
ktoś jest niedoceniony? Kogo koniecznie należy wyróżnić? Komu wróżycie światową
karierę? Kto poniósł klęskę?
Układamy ranking wrocławskich aktorów - to zabawa, ale jak każda zabawa ma
wymiar symboliczny. Weźcie w niej udział, skoro na wielu wątkach teatralnych
poruszacie problem koniecznego ”odświeżenia” złotej dziesiątki bohaterów
wrocławskich i dolnośląskich scen, klubów i ekranów.
My też jestśmy ciekawi, kogo naprawdę lubicie!
Obserwuj wątek
    • Gość: duzY Re: Top Ten wrocławskich aktorów IP: *.dtvk.tpnet.pl 09.11.01, 15:48
      dla mnie Dracz a potem Lulek
    • Gość: Yaga Re: Top Ten wrocławskich aktorów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.01, 16:20
      może Imiela...
      • Gość: Birbant Re: Top Ten wrocławskich aktorów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.01, 16:44
        Kinga Preis, Krzysztof Dracz, Mariusz Kiljan,Bogdan Grzeszczak,Miłogost Reczek,
        Włodzimierz Maciudziński,Adam Cywka ,Grzegorz Wojdon,Krzysztof Kuliński,Halina
        Skoczyńska. To 10 typów ale kolejność przypadkowa.
        • Gość: Daro Re: Top Ten wrocławskich aktorów IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.01, 16:48
          K, Dracz , K.Preis a z kabaretystow S.Brzozowski
    • Gość: Heysel Re: Top Ten wrocławskich aktorów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.01, 17:30
      Czemu nikt nie wymienia Szymkowa - chyba najbardziej znany wrocławski aktor bo
      Gonera to już chyba niewrocławski
      • kinga!!! Re: Top Ten wrocławskich aktorów 09.11.01, 19:38
        Mariusz Kiljan, Paweł Okoński, Miłogost Reczek, Krzesisława Dubielówna, Tomasz
        Lulek, Jerzy Szejbal, Krzysztof Dracz, Marian Czerski,Halina Rasiakówna...
    • Gość: Reni Re: Top Ten wrocławskich aktorów IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 09.11.01, 21:29
      Jestem ze Slupska. Niestety zadnego z wymieniionych przez Was nazwisk nie
      kojarze. Kojarze za to Gonere. Bardzo go lubie.
    • Gość: skierka Re: Top Ten wrocławskich aktorów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.01, 17:34
      Zaimponowała mi Teresa Sawicka w Kubusiu Fataliście - nie dała się rutynie.
      Ciekawy był Marek (chyba?) Ryter w Imieniu. (Może przekręcam). Ciekawi byli
      Artman/Kasperek w Hotelu pod Aniołem, chwilami zjawiskowi, chwilami bezradni
      jak dzieci. Eryk Lubos ma w sobie to coś. A z młodziutkich Julia Krynke z PWST -
      przesmieszna i poetycka w Letnikach. Cezary Kussyk był ciekawy w roli Firsa w
      Wisniowym sadzie. Ale kreacji, o których się nie zapomina, nie pamiętam.
      • Gość: magician Re: Top Ten wrocławskich aktorów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.01, 18:22
        przypadkowa kolejność:
        1) Maciej Tomaszewski
        2) Radek Kaim
        3) Miłogost Reczek
        4) Henryk Niebudek
        5) Eryk Lubos
        6) Irena Rybicka
        7) Halina Skoczyńska
        8) Ilona Ostrowska
        9) Mariusz Drężek
        10) Kinga Preis

to narazie tyle.
        • isis! Re: Top Ten wrocławskich aktorów 11.11.01, 01:08
          Teresa Sawicka, Kinga Preis, Igor Przegrodzki, Miłogost Reczek....
          Nasuwa się jeszcze kilka nazwisk, ale już były wielokrotnie wymieniane, a
          maestro Przegrodzki jeszcze nie.
          P.S. To nie ma znaczenia, że miałam zajęcia z oboma panami,a obie panie znam...
    • Gość: zuza Re: Top Ten wrocławskich aktorów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.11.01, 22:05
      a co aktorami, którzy tak udanie grali w reklamach? Najlepszy był Krzsztof
      Dracz w Lukas Banku, Wojtek Dąbrowski tez przystojna mężczizna, a Monika Bolly
      pucująca krany? Monika w ogóle jest super, np. jako Monroe w Kubusiu taka seksi!

• Gość: mila Re: Top Ten wrocławskich aktorów IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.01, 23:37
        no Imiela (jak śpiewa! bo jako aktora teatralnego to go nie widziałam...) - co
        prawda zobaczyc go we Wrocławiu to teraz rzadkość, ale pytacie o tych, co
        wzbudzają emocje, więc go wymienić tu trzeba. A poza tym Preis oczywiście,
        Cywka (genialny w Wiśniowym Sadzie!), Lubos, Kościelniak Renata (chyba że
        zmyliłam imię...), Ostrowska, Baranowska.
    • duk Re: Top Ten wrocławskich aktorów 12.11.01, 17:57
      Kinga Preis

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka