Dodaj do ulubionych

Prywatny szpital najlepszy w Polsce, publiczne ...

24.10.06, 20:00
I czy ktoś mi powie, że nie stać nas na dobrą służbę zdrowia? To co zabieracie ludziom na NFZ zostawicie im w kieszeniach, a oni sami o siebie doskonale zadbają. Bez "pomocy" całej armii urzędniczych pasożytów w różnych agencjach, funduszech, departamentach, ministerstwach, urzędach etc.
Obserwuj wątek
    • Gość: Edward Prywatny szpital najlepszy w Polsce, publiczne .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 20:59
      Pan prezes wspomina o szpitalu w Ząbkowicach Śl. Pomijam jego stan techniczny,
      bo ponoć w najbliższym czasie szpital przeniesie się do wyremontowanego budynku
      (co zresztą jest zapowiadane od początku tego roku). Warto jednak zająć się
      organizacją leczenia w tym szpitalu, a tu niestety nie jest najepiej. W
      godzinach wieczornych i nocnych w całym szpitalu (zarówno na oddziałach jak i w
      izbie przyjęć) dyżuruje jeden lekarz, a przynajmniej tak to wygląda z punktu
      widzenia pacjenta i jego rodziny, ponieważ nie sposób doprosić się o
      jakikolwiek kontakt z lekarzem i obsługa odsyła z oddziału do izby przyjęć i
      odwrotnie. Pacjenci nie są przypisani do konkretnego lekarza prowadzącego, a
      informacjoi o ich stanie zdrowia udzielają wszyscy lekarze, skutkiem tego nie
      udziela jej tak na prawdę nikt. Zastanie i porozmawianie z ordynatorem
      oddziału, który teoretycznie powinien wiedzieć o pacjencie wszystko graniczy z
      cudem. Porozmawianie z jakimkowleiek lekarzem zresztą też. Oszczędności
      posunięte są do granic paranoi: pacjentom nie wolno używać telefonów
      komórkowych nawet na salach w których nie ma żadnego sprzętu medycznego na
      pracę którego telefony mogą wpływać, pacjentom leżącym rodzina musi zapewnić
      pampersy, podkłady,środki higieniczne itp, bo inaczej będą godzinami leżeli w
      brudzie, lekarze w tym samym czasie co na oddziale pracują w przychodni i izbie
      przyjęć więc są dla nikogo nieosiągalni. Jeżeli tak ma funkcjonować wzorcowy
      szpital to strach pomyśleć!
      • Gość: pacjent Re: Prywatny szpital najlepszy w Polsce, publiczn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 23:07
        zabrzmiało, jak mały koszmar... ile w tym prawy?
        • Gość: polak 1 A jak wypadly kliniki AM ? IP: 139.48.155.* 25.10.06, 04:22
          Jezeli prywatny szpital ma w planie agresywne leczenie udarow mozgowych ,to co
          robia inne wrpclawskie szpitale w tej sprawie?
        • Gość: Janek Re: Prywatny szpital najlepszy w Polsce, publiczn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 15:12
          Nietety prawda - sprawdzałem na sobie!
    • gruner Re: Prywatny szpital najlepszy w Polsce, publiczn 25.10.06, 08:25
      to w ogóle jest skandal, żeby nfz finansował takie przedsięwzięcia. Skoro
      składka zdrowotna jest pobierana jako forma podatku i trafia do kasy
      państwowej, to powinny z niej być finansowane szpitale państwowe. Dlatego, że
      one wykonują zadania, których jednostki prywatne nie chcą wykonywać, np. pełnią
      ostre dyżury, przyjmują trudne i skomplikowane przypadki, których leczenie
      nieraz nie jest "opłacalne". Finansowanie prywatnej służby zdrowia odbywa się
      kosztem tej "państwowej", na jakość której wszyscy tak chętnie narzekają. To
      jest jakaś paranoja albo wielkie oszustwo, że decydenci tego nie widzą albo
      udają, że nie widzą.
      • Gość: romanek Re: Prywatny szpital najlepszy w Polsce, publiczn IP: 212.75.114.* 25.10.06, 08:53
        Oczywiście, że skandal i oszustwo. Wybierają sobie tłustsze kąski i na tym
        polega ta cud zarządzania.
      • 1410_tenrok A o tym, że do takie szpitala trafiają ubezpiecze 25.10.06, 14:09
        ni w NfZ również, to już nie pomyślelismy, co?????
        Szpital dostaje na zabiegi, ana co innego, nie!!! A konstytucje - to znamy????
        • gruner Re: A o tym, że do takie szpitala trafiają ubezpi 25.10.06, 14:33
          1410_tenrok napisał:

> ni w NfZ również, to już nie pomyślelismy, co?????

• 1410_tenrok bicie piany!!! Jezeli ten szpital wykonuje zabiegi 26.10.06, 00:37
            dla ubezpieczonych - to podpisuje umowy z nfz na te zabiegi i tyle. I dostaje
            pieniadze.
            A konstytucje sobie jednak poczytaj (równość podmiotów i obywateli....).
            Juz kiedys to cwiczylismy - panstwowe super, prywatne - kupa i be.... Nie wiem,
            czy zauważyles, czym to sie skonczyło (swego czasu).
            I nie krzycz - skandal, oszustwo i kradziez, ponieważ to są ostre słowa - a nie
            masz na to dowodu, tym bardziej podstaw do takiego gadania.
            A Twoje recepty - wybacz, są antyczne.
            A propos kolejek - ponieważ nfz daje pieniedzy "x", a ilosc zabiegów jest z
            reguły "y" i występuje równanie "x<y", to powstaje kolejka - taki system
            istnieje wszedzie i wynika z zasady krótkiej kołdry. A nie wiem, czy wiesz, ale
            srodki na służbe zdrowia są notorycznie obcinane - istnieją inne, ważniejsze
            wydatki......
            • Gość: do tenroka Re: bicie piany!!! Jezeli ten szpital wykonuje za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 14:32
              Zadaj sobie drogi Tenroku trud sprawdzenia, co ten szpital prywatny robi ze swoimi pacjentami powikłanymi, którzy radykalnie zwiększają koszty szpitala. I wyciagnij wnioski.
              • 1410_tenrok Kochany x! Szef tego szpitala jest urologiem i 26.10.06, 17:12
                wywodzi sie z kolejowego, wiem bo komus tam laparoskopie robił. Wypisał sie i
                ze swoim kumem założył ten szpital. Szpital jest utrzymmywany ze srodków
                własnych i wykonuje to, w czym szef i pozostali lekarze są dobrzy. Robią to
                dobrze i szybko. Jest to mały szpital i przez to nie pełnoodziałowy. Jezeli ta
                robota jest zla, to ja nazywam sie bum bum. Na tym forum przezywałem juz wiele
                szalenstw opartych na zawisci i checi dowalenia komus dla zasady. Ta dyskusja
                zmierza własnie w tym kierunku. Powyzszy forumowicz chcial zabierac pieniadze i
                dawac dla panstwowych szpitali, choc zapomniał, ze pieniadz idzie za pacjentem,
                a kazda placówka składa do NFZ oferte i jest konkurs ofert. A konstytucja tego
                kraju zabrania dyskryminowania osob fizycznych i prawnych.
                Summa summarum, czepiacie sie, zamiast być dumnymi z tego, że ze ten szpital
                broni honoru naszego miasta, a cała reszta to mniej lub bardziej katastrofa (w
                porównaniu z krajem). I to nie jest dobrze. Przeciez tu były kiedys dobre
                tradycje medycyny. A teraz trzeba udawac sie do Poznania, Krakowa, Warszaway
                lub gdzie indziej.
                Zaraz tu sie zresztą paru pewnie znajdziei bedzie mówic, ze mam nawalone albo
                jestem trollem. Lecz ten ranking istnieje drodzy panstwo i miejsca w nim
                wrocławskich placówek o czyms mówią i tyle.
                • Gość: nikt wlasciwie Pewne fakty z życia szpitala! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 01:32
                  Parę faktów:
                  1 szef tego szpitala nie ma prawa tytułowac się Profesorem medycyny (w tekstach
                  o szpitalu powinno sie mówić dr Leszczyszyn) gdyż tytuł profesorski ma z
                  Akademii Wychowania Fizycznego i to wprowadza wielu ludzi w błąd...ale nie o tym...
                  2 taki wspaniały "interes" i smykałkę do interesu zawdzięcza znajomości z
                  niejaką panią M. byłą szefową Dolnośląskiej Kasy Chorych, na ówczesne czasy
                  dostali znacznie lepszy kontrakt niż szpitale państwowe co pozwoliło wypracować
                  mu duży kapitał początkowy a nie robić deficyt na początku, a później pieniądz
                  robi pieniądz - czysta ekonomia. Podkreślam że teraz nie mam już danych jak
                  wygląda jego obecny kontrakt z NFZ lecz podobno też jest on korzystniejszy....
                  3 i w końcu NIERóWNOść PODMIOTóW WOBEC PRAWA - wszedzie piszą co za wspaniały
                  dochód, rentowny, itd. Mam propozycję : DAJCIE MOżLIWOść SZPITALOM PUBLICZNYM
                  POBIERANIA PIENIęDZY OD UBEZPIECZONYCH KTóRZY CHCą ZAPłACIć ZA LECZENIE - wtedy
                  będą równe szanse, a nie tak że teraz 40%(a może więcej?) jego pacjentów PłACI
                  za leczenie, a on jeszcze występuje o refinansowanie zabiegu z NFZ. Gdyby
                  publiczne placówki miały takie możliwości byłoby inaczej, a podkreślam nie ma
                  żADNEJ możliwości by osoba ubezpieczona w Polsce zapłaciła szpitalowi
                  Publicznemu za swoje leczenie
                  4 RANKINGI: rózne są kryteria kiedyś Wrocławska Kardiochirurgia miała najniższą
                  śmiertelność po zabiegach w kraju!! - dlaczego? - bo nie liczono zgonów
                  pacjentów przekazanych na intensywną terpię ... komentarz pozostawiam sobie w
                  następnym punkcie
                  5 OSTRE DYżURY słowo wstępu - przykre ale prawdziwe: jest to największa
                  przyczyna powstawania długów - dlaczego? - są to zwykle przypadki powikłane,
                  wymagające długotrwałego leczenia, zwykle osoby biedne (WSZYSTKIM PO RóWNO I
                  NAJLEPIEJ JAK MOżNA - nie potępiam tego, ale w Polsce cięzko to realizować),
                  które nie zapłacą za siebie - oni nie znajdą miejca w "szpitalu" (raczej
                  przychodni zabiegowej) na ul. Pilczyckiej, a wręcz przeciwnie wszelkie
                  powikłania są wysyłane stamtąd do "zaprzyjaźnionych" szpitali publicznych w
                  trybie ostrym....
                  Teraz jest pomysł płatnego ostrego dyżuru (znów płacenie przez pacjenta który
                  był już ubezpieczony -pkt.3)
                  Skoro biorą pieniądze od NFZ niech mają też obwiązki! Szpital Publiczny ma
                  kontrakt na daną sumę na miesiąc, a jeżeli poprzyjmuje przypadki z ostrego
                  dyżuru (zwykle deficytowe - każdy ordynator to potwierdzi!) to jest on
                  uszczuplany o sumę za te zabiegi i jest coraz mniej pieniędzy na leczenie
                  planowane - za które można coś zarobic. Ale dr Leszczyszyna to nie dotyczy bo
                  niby dlaczego? A równość wobec prawa?
                  6 na koniec drobna uwaga merytoryczna z artykułu, być może dr Leszczyszyn nie
                  zauważył - w końcu jest chirurgiem ogólnym - nie ortopedą/traumatologiem:
                  endoprotezoplastyka stawu biodrowego NIE WYMAGA REGULARNEJ REOPERACJII -
                  konieczność wymiany protezy związana jest tylko i wyłącznie z jej stanem
                  (np.zużycie, obluzowanie, itd.) i nie ma tu mowy o jakiejś regularności -
                  stopień "przeżywalności" jest bardzo różnorodny od 5 do nawet 30 lat! Prawdą
                  jest natomiast że Kapoplastyka powinna być metodą z wyboru u młodych osób zawsze
                  dzięki temu zostaje możliwoś dalszego działania: proteza bezcementowa->proteza
                  cementowa->proteza rewizyjna (wyjście ostateczne - gdy pozostałe już wykorzystamy)
                  • 1410_tenrok nic tylko zawisc trolli 27.10.06, 11:25
                    bla, bla, bla
                    Ranking to ranking i chocby piac - sie tego nie zmieni. Wez sie do pracy
                    kolezko. Wyglada na to, że należysz do grupy mocnej w gebie. Mniemam, że to
                    mało w medycynie - ale nie jestem lekarzem. Jak zwykle, interesuje mnie jedynie
                    stopien ludzkiego szalenstwa.
                    A ostre dyzury powodem klopotów finansowych szpitali, przez leczenie ludzi
                    biednych - zapytam tak ile masz miesiecznie wziatki, bo chyba leczysz jedynie
                    takich co mają kase???? To taka bezczelnosc na bezczelnosc!!!
                    • gruner zawsze tak jest, po prostu zawsze... 27.10.06, 12:33
                      ... że jak ktoś przytoczy mocne merytoryczne argumenty, to druga strona zacznie
                      pleść bzdury w stylu "ranking to ranking" i rzucać obelgi. Tymczasem, nie
                      wnikając w zbędne szczegóły, fakty są takie: społeczeństwo ma swoje publiczne
                      szpitale, społeczeństwo płaci przymusowe składki na ochronę zdrowia, więc
                      rozsądne jest, żeby z tych składek finansować publiczne szpitale w sposób
                      zapewniający im normalne warunki pracy, a nie wyprowadzać pieniądze do
                      prywatnych firm, które maja w d... leczenie ludzi, a interesuje je tylko zysk.
                      Jeśli dalej nie rozumiesz, to wyobraź sobie taką sytuację, że nie ma
                      żadnego "państwowego" szpitala we Wrocławiu, tylko same ośrodki tego euro-
                      cośtam. Jednak powiało zgrozą, nie?
                      • 1410_tenrok nudzisz socjotechnicznie 27.10.06, 15:13
                        gdzie te argumenty????
                        Ten szpital jest najlepszy wg rankingu w swojej kategorii, a cała reszta to
                        obrona tytanica!!! To tak, jakby pisac, że ranking szkół wyzszych to kicha,
                        poniewaz Wyższa Szkoła Gotowania na Gazie w Kostomłotach jest i tak naljlepsza,
                        poniewaz jest w kostomłotach, a co tam rankingi.
                        A sluzba zdrowia - ranking obejmuje 100 szpitali i z jakichs powodów np.
                        Collegium Medicum czy Slaskie Centrum Kardiochirurgii, czy cos tam innego
                        znajduje sie w pierwszej dziesiatce, a nie np. PSK nr 1. I o tym jest ten
                        artykuł. A nie o tym, ze panstwowe szpitale we Wrocku są niedofinansowane, a
                        Medi Care popdprowadza im pieniadze. Masz dowody, ze wyprowadzane są pieniadze
                        z NfZ. Przeciez to byłoby przestepstwo. Wiec zglos do prokuratury. A jak nie to
                        opanuj sie kolezko. Dlaczego wy wszyscy jestescie jak heraldek albo
                        mumio2000??? Gdzie Wy sie rodzicie???? Skąd ta zawisc??? Skąd tak chec
                        dowalania???
                        I poczytaj dokładnie ustawe o NFZ i finansowaniu słuzby zdrowia!!!
                        • Gość: gruner wyprowadzanie kuma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 16:23
                          dlaczego twierdzisz ze wyprowadzanie pieniedzy z nfz do prywatnych placowek to
                          przestepstwo? to sie niestety dzieje zgodnie z obowiazujacym prawem, chyba, ze
                          inaczej rozumiemy slowo "wyprowadzanie" - ja nie mialem na mysli zadnych
                          nielegalnych dzialan.
                          przy okazji chcialem zauwazyc, ze w jednym z poprzednich postow napisales o
                          Dyrektorze: "...Wypisał sie i ze swoim kumem założył ten szpital." Nie mam
                          pretensji o to, ze nie wiesz, co to kum (po prostu drugi z rodzicow
                          chrzestnych), ale mimo Twojej woli wyszło to - szczegolnie w tym przypadku -
                          bardzo smiesznie :-))
                          • 1410_tenrok wiem, kim jest jego partner w interesach 27.10.06, 19:55
                            to wielce zasłuzony człowiek. Nazwałem go kumem - i co z tego.....
                            Ja nie pisze misiu, ze ktokolwiek cokolwiek wyprowadza. Piszesz to ty i ten
                            drugi szaleniec. Czy ty jestes w stanie czytac ze zrozumieniem??? Nie wiem, w
                            jakim celu piszesz te bzdury. Pewnie nie załapałes sie na robote, czy co? A
                            moze bezinteresownie?? Zanim bedziesz cokolwiek pisal, to najpierw dwa razay
                            pomysl. Jestes kolejnym szalencem, ktory nie ma pojecia o tym, jak funkcjonuje
                            system zdrowotny w Polsce, albo rzniesz glupa, poniewaz chce ci sie prowokowac.
                            A do tego popada w coraz wieksze szalenstwo, skoro doszukujesz sie podtekstów i
                            zwracasz uwage na rodziców chrzestnych.
                            Zyczyłbym Ci, abys zamiast wypisywac te bzdury, założył, w połowie tak dobre
                            przedsiewziecie, ze swoim kumem..... Ale, jedno juz wiemy - najwazniejsze to
                            pluc jadem.....
                            • Gość: nikt wlasciwie odpowiedz dla tenroka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 00:09
                              parę słów wstępu: jestem lekarzem w szpitalu państwowym gdzie pracuję za psie
                              pieniądze i jakoś czerpię z tego radość (nie wiem tylko jak długo jeszcze) wbrew
                              temu co mówią takie trolle jak ty (a swoją drogą kim jesteś? przedstawicielem PR
                              tego szpitala a może samym Leszczyszynem?)
                              i odpowiedzi na twoje pytania:

>zapytam tak ile masz miesiecznie wziatki, bo chyba leczysz jedynie
                              takich co mają kase????
                              - tzw. wziątki mam około 1800 zł 850 podstawy pensji i moze jeszcze około 1000
                              za sześć 24 godzinnych dyżurów. A ile ty masz wziątki za swoją niesamowita prace
                              (CIEKAWE JAKą?) by mnie pouczać? Może jesteś np. hydraulikiem i bierzesz za 1/2
                              godziny kręcenia kluczem 200zł? Ja za trudny zabieg przy którym cała
                              odpowiedzialność spoczywa na mnie dostaję maksymalnie około 8zł CZY WIDZISZ RóżNICę?

>to wielce zasłuzony człowiek
                              - skąd to wiesz? ma jakieś niebywałe osiągnięcia, jakieś nowe metody operacyjne?
                              po prostu korzysta z super sprzętu a do trudniejszych zabiegów wynajmuje
                              specjalistów z PANSTWOWYCH szpitali!!
                              - przypominam Prof AWF nie AM

>Piszesz to ty i ten drugi szaleniec
                              -ja Ci staram się nie ubliżać!

> Pewnie nie załapałes sie na robote, czy co?
                              - nie interesuje mnie praca w placówce która ma w d... pacjenta i interesuje ich
                              tylko kasa!

>Jestes kolejnym szalencem, ktory nie ma pojecia o tym, jak funkcjonuje system
                              zdrowotny w Polsce
                              - i tu się mylisz oprócz akademii medycznej skończyłem też zarządzanie w służbie
                              zdrowia na AE

>ranking
                              -nie kwestionowałem miejsca w rankingu. Są najlepsi? to super gratuluję im.
                              Podałem jedynie przykład jak one często są mylne, super sprzęt- 100pkt, brak
                              powikłań(tyle się napisałem a ty jakbyś tego nie czytał) 100pkt i w efekcie
                              pierwsze miejsce. I cieszę się że jak ktoś chce to ma takie super warunki -
                              piszę to naprawdę bez złośliwości

SLOWO KONCOWE piszesz o świetnym zarządzaniu - zgadzam się w publicznych
                              szpitalach marnotrawionych jest kupa pięniędzy, sam mam parę pomysłów na ich
                              poprawę ale to już rola menadżerów z tych szpitali ja zajmuję się swoją działką
                              i staram się pracować jak najlepiej. Nie mogę tylko znieść narzekań że publiczne
                              szpitale tak marnotrawią pieniądze - DAJCIE IM W KONCU SZANSE ZARABIANIA
                              PIENIEDZY - napiszesz przecież maja kontrakt z NFZ - i tu wtręt -usługa z całymi
                              kosztami (personel, przyrządy, sale,itd.) kosztuje 2000zł, natomiast fundusz
                              daje tylko 1500 i jak tu można osiągnąć zysk? Bierze się pacjentów którzy sami
                              płacą 3000 i już jest tyle tylko że prawnie jest to możliwe w Euromedic care.
                              Jeżeli tak wspaniale działają, to zawsze sobie poradzą, niech leczą tylko
                              prywatnych pacjentów, a pieniądze z kontraktu niech dostaną szpitale które ich
                              potrzebują! I niech leczą własne powikłania a nie podsyłają innym!!
                              • Gość: ciekaw Re: odpowiedz dla tenroka IP: *.dialog.net.pl 29.10.06, 07:47
                                A ile masz etatów w godzinach jednej pracy???
                                • Gość: nikt wlasciwie Re: odpowiedz dla tenroka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 19:40
                                  jeden!!!!
                                  pracuję ja, moja żona też kokosów nie mamy mieszkamy w kawalerce, samochód
                                  dziesięcioletni, jeszcze jakieś wątpliwości? Dzieci? Tak - 2...
                                  A tenrok zaniemówił??
                                  • Gość: ciekaw Re: odpowiedz dla tenroka IP: *.dialog.net.pl 29.10.06, 22:21
                                    Możesz pogadac. Jezeli jestes lekarzem to i tak nie uwierzę.
                                    • Gość: nikt wlasciwie Re: odpowiedz dla tenroka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 00:59
                                      jestem i się tego nie wstydzę - bo nie mam czego....
                                      Niestety obecnie nie jest to wizerunek korzystny, każde media rzucają się na
                                      każdą sensację i ścigają się kto nada lepszy materiał - zgadzam się w moim
                                      środowisku też są patologie, ale jest to margines!! Niestety władzy lepiej jest
                                      gdy lekarzy uważa się za łapówkarzy, pijaków itd. - można dalej nic nie robić i
                                      nie reformować BO TOśRODOWISKO LEKARSKIE JEST ZłE A MY DOBRZY....

> Możesz pogadac. Jezeli jestes lekarzem to i tak nie uwierzę.
                                      typowe podejśćie - jeżeli jakiś prawnik po pijaku kogoś zabije na pasach to
                                      znaczy że wszyscy piją i jadą??
                                      inny przykład kolega - przedstawiciel handlowy branży spożywczej - najpierw
                                      oburza się na łapówkarzy a potem się pyta o znajomych w komisji wojskowej by
                                      uciec od wojska......
                                      Kto jest bez winy niech pierwszy rzuca kamieniem...
                                      • 1410_tenrok kolezko nikt własciwie 30.10.06, 17:35
                                        leczysz swoje komleksy...... Leczysz swoje kompleksy na dowalaniu temu
                                        szpitalowi. Probujesz sie sprzedawac jako szarą myszkę. Ten towar nie jest w
                                        cenie. Mowic prawde, nie interesuje mnie to. Twoje problemy nie są moimi
                                        problemami. Jak moje nie są Twoimi. Sytuacja słuzby zdrowia jest znana. Brak
                                        kasy i niskie zarobki tez są znane. Pewnie znany mi ortopeda stwierdził, ze
                                        mało zadrabia i nie moze dbac o swoją młodą zone. Rzucił robote w zawodzie i
                                        został przedstawicielem firmy medycznej. Gruba fura, komory i droga komora.
                                        Chata za wsią w stylu narodowym. Brak dyzurów i stresów. Czy nie jest to
                                        rozwiazania dla Ciebie????
                                        A ten szpital to proba dwóch gosci, aby miec kase i robic, co sie lubi. Udało
                                        im sie, ale ciezko zapieprzają. I jak padną - to sie mogą powiesic. Nie ma nic
                                        za darmo.
                                        Skonczmy z zawiscia, bądzmy dumni z dokonan naszych bliznich! To lepiej poprawi
                                        nam humor, niz stres po rzuceniu bu7telki z benzyną w ich nowo zbudowany dom!!!!
                              • 1410_tenrok kolezko ja to wszystko rozumiem i pochwalam 30.10.06, 17:25
                                i we wszystkim masz racja, choc nie dokonca.
                                Przykro mi bardzo, ale nie widziałem panstwowego szpitala, w ktorym nie miano
                                by w doopie pacjenta...... Przykład: ktos z rodziny lezał w szpitalu x we
                                Wrocku. Sprawa była ciezka. Tak długo, jak biedne pielegniarki nie dostały
                                dwoch reklamowek dobr doczesnych.... Miały w d. wołania..... Dla mnie nie do
                                pomyslenia. Znam przykłady z innych panstw. A od kolegow pracujących w roznych
                                szpitalach znam historie o kopertach...... Lubimy spedzac czas na zaglach w
                                ciepłych krajach. Nie są oni dobrze opłacani.
                                Rzecz zaczeła sie od tego, że to moze ty (nie chcemi sie juz sprawdzac)
                                zaczałes mowic o tym, aby nie finansowac tego szpitala, a jedynie szpitale
                                panstwowe (pomysl socjalistyczny i nadwyraz bzdurny, zwazywszy na umowy z NFZ).

Odnosnie Leszczyszyna, czyzby sie mylił, ze wszyscy chcieli miec uz niego
                                robioną laparoskopie????
                                Twoja praca za psoie pieniadze jest Twoim problemem, podobnie jak moja praca,
                                za moje psie pieniadzy. Wybor należał do Ciebie (do mnie) i nie mozesz miec o
                                to do nikogo pretensji (jak tez nie mam).
                                Nie nazywam sie Leszczyszyn, jestem takim sobie trollem, ktorego wnerwia ludzka
                                zawisc. Lubie czasami sobie na ten temat napisac. Poniewaz nie rozumiem, że
                                ludzie w tym dziwnym kraiku koniecznie muszą komus przywalic dla zasady. I
                                dotyczy to wszystkich w tej liscie, ktorzy szukają dziury w całym. Tylko tak
                                mozna to opisac. Przedstawianie faktow, ze Ty pracujesz, oni sie obcyndalają,
                                wynajmują ludzi z panstwowych szpitali i mają za dobry sprzet oraz, ze
                                hydraulik z krecenie kluczem bierze 2 paczki - to przykłady trollizmu z
                                najwyzszej połki.... I tym trollistycznym akcentem pozdrawiam Cie serdecznie i
                                zycze wszystkiego najlepszego.
                            • gruner w kwestii formalnej i nie tylko 30.10.06, 11:53
                              zarzucasz mi plucie jadem, a sam tylko w jednym, ostatnim ze swoich postów
                              użyłeś zwrotów:
                              > Piszesz to ty i ten drugi szaleniec
                              > Czy ty jestes w stanie czytac ze zrozumieniem???
                              > Nie wiem, w jakim celu piszesz te bzdury
                              > Jestes kolejnym szalencem
                              > rzniesz glupa
                              > A do tego popada[sz] w coraz wieksze szalenstwo
                              > Zyczyłbym Ci, abys zamiast wypisywac te bzdury...

• 1410_tenrok wlasnie dlateo pisze "rzniesz glupa", "nie potrafi 30.10.06, 19:19
                                sz czytac ze zrozumieniem" i tego typu podobne...... Rece koles opadają. U góry
                                są tysiące argumentów. Wiec po raz kolejny - rzniesz głupa, czy o droge
                                pytasz????

Jezeli jest konkurs ofert - dostepny DLA WSZYSTKICH (rozumiesz, czy mam napisa
                                jeszcze wiekszymi bukwami) - to kazdy ma prawo w nim startowac (ROWNOSC
                                WSZYSTKICH PODMIOTóW wobec prawa) i złozyc swoją oferte. Jezeli oferta jest
                                adekwatna do oczekiwan NFZ to jest podpisany kontrakt. To nie dotyczy jedynie
                                tego szpitala, to dotyczy tysiecy innych placówek prywatnych, społdzielczych i
                                panstwowych. To dotyczy szpital, przychodni, sanatoriów.
                                Ile razy trzeba o tym pisac, abys TY to koles pojął???? A ty ciągle z tym
                                jednym - sensowny argument.... Pisałem wielokrotnie. Jezeli tego nie rozumiesz -
                                to idz do swojego posła, aby ten zmienił prawo: Składki tylko dla szpitali
                                panstwowych. A np. dlaczego dla wszystkich???? A moze tylko dla najlepszych
                                (=warszawskich, ponieważ tam mozna kontrolowac, a prowincja marnuje tylko
                                kase). A moze tylko dla akademickich?? A dlaczego dla powiatowych???? A moze
                                tylko dla resortowych???? A moze tylko dla tych o parzystych datach
                                założenia?????
                                Przestan mnie meczyc! Poczytaj sobie ustawe, a jak chcesz socjalistyczengo
                                podejscia do zycia - załóż partie i zmien ustroj. Wtedy bedzie tak, jak ty
                                chcesz - tylko panstwowe.
                                Najprosciej jest zwracac uwage na forme, a tresc - co tam, ma byc, jak ja chce,
                                a reszta...... (co mnie to obchodzi).
                                Zyjemy w demokratycznym panstwie prawa, jak dotąd i nie wolno - tak mowi
                                konstytucja - roznie traktowac osob fizycznych i prawnych.
                                Napisałem to juz kilka razy, a w tym tekscie razy dwa.
                                Czy nadal zamierzasz rznąc głupa?????
                                • gruner 1410_tenrok napisał: Czy nadal zamierzasz rznąc... 30.10.06, 23:35
                                  co Ty mi tu p... o ustawach. reforma nie polega na tym, że się pisze ustawy i
                                  wszystko jest załatwione raz na zawsze. Jeżeli ustawa jest zła, to się ją
                                  zmienia. Tak jest w tym przypadku. Finansowanie prywatnych ośrodków ze
                                  społecznych pieniędzy okazało się patologią, z której trzeba się jak
                                  najszybciej wycofać. Równości wobec prawa nie ma. Jeśli ma być równość, to
                                  niech powstanie prawo pozwalające publicznym szpitalom wykonywać odpłatne
                                  zabiegi i niech prywatne ośrodki finansowane z NFZ przejmą część obowiązków
                                  szpitali publicznych, choćby dyżury, a nie zajmują się wyłącznie leczeniem
                                  najprostszych przypadków w najbardziej opłacalnych procedurach. Utopia, prawda?
                                  Poza tym jako płatnik przymusowego podatku zwanego składka zdrowotną jestem
                                  przeciwny temu, aby wyszarpane mi w ten sposób z kieszeni pieniądze zasilały
                                  prywatny biznes
                                  • Gość: nikt wlasciwie Re: 1410_tenrok napisał: Czy nadal zamierzasz rzn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 02:06
                                    zgadzam się z większością tez tu zawartych - przede wszystkim:
                                    1 dajcie możliwość publicznym zarabiania pieniędzy od tych którzy chcą zapłacić
                                    i być szybko obsłużeni (skoro Euromedic tak może to czemu nie inni) - na pewno
                                    znacznie ograniczy to łapownictwo do którego tak chętnie wracacie
                                    2 skoro pieniądze z NFZ to i obowiązki takie same - głownie chodzi mi o ostre
                                    dyżury (a nie płatne jak się reklamują...)

i w końcu odpowiedzi na zarzuty:
                                    > leczysz swoje komleksy...... Leczysz swoje kompleksy na dowalaniu temu
                                    szpitalowi
                                    - muszę Cię zmartwić - nie leczę i nie zalezy mi na dowalaniu temu szpitalowi
                                    chodzi tylko o równość w zasadach finansowania (patrz wyżej)

>Gruba fura, komory i droga komora.
                                    Chata za wsią w stylu narodowym. Brak dyzurów i stresów. Czy nie jest to
                                    rozwiazania dla Ciebie????
                                    - nie! Nie po to studiowałem, uczyłem się, jeździłem na kursy by teraz
                                    sprzedawać się za kasę tylko by wypromować swój "produkt" który jest taki sam
                                    jak konkurencji - włazić w d. lekarzom by tylko pisali twój lek.
                                    Powołanie i satysfakcja z wykonywanej pracy - ty pewnie nie znasz tego uczucia
                                    jak po kilkugodzinnej operacji i po pewnym czasie widzisz pacjenta któremu
                                    pomogłeś który uśmiecha się do ciebie bo zrobiłes dobrą robotę. Na prawdę warto
                                    - spróbuj!

>Przykro mi bardzo, ale nie widziałem panstwowego szpitala, w ktorym nie miano
                                    by w doopie pacjenta
                                    - to przykro mi ze masz pecha - albo widziałeś zbyt mało - ale w końcu dowalanie
                                    lekarzom jest trendy - zawsze łatwiej powiedzieć że wszyscy to łapówkarze,
                                    kombinatorzy, pijacy i mordercy/hieny. To tak jakby o twojej profesji (dalej nie
                                    wiadomo kim jesteś z zawodu - może historyk - 1410 ;) ) powiedzieć że są tam
                                    sami złodzieje i pijacy. Mam znajomą.... Nie widziałem w życiu normalnego... Co
                                    to za argumenty????

> zaczałes mowic o tym, aby nie finansowac tego szpitala, a jedynie szpitale
                                    panstwowe (pomysl socjalistyczny i nadwyraz bzdurny, zwazywszy na umowy z NFZ).
                                    - już o tym pisałem... + skoro są tacy dobrzy to sobie poradzą, a pieniądze ze
                                    składek dajmy tym którzy leczą najbiedniejszych!

>Odnosnie Leszczyszyna, czyzby sie mylił, ze wszyscy chcieli miec uz niego
                                    robioną laparoskopie????
                                    Muszę cię zmartwić - mam swoich zaufanych lekarzy - jego po prostu nie znam -
                                    byc może jest super ale żeby płacić za to ekstra 900zł by to właśnie on mnie
                                    operował sorry ale to nie dla mnie (też mam kolegę - operowany przez niego za
                                    zabieg nic skierowanie z przychodni, za operatora 900zł) =>darmowe leczenie!

>koniecznie muszą komus przywalic dla zasady. I
                                    dotyczy to wszystkich w tej liscie, ktorzy szukają dziury w całym.
                                    - widać nie dokładnie czytasz nie chodzi mi o ich fachowość i zawiść wobec nich
                                    powiodło im się no to super! Chodzi mi tylko o to by wszyscy mieli równe szanse

>Przedstawianie faktow, ze Ty pracujesz, oni sie obcyndalają,
                                    wynajmują ludzi z panstwowych szpitali i mają za dobry sprzet
                                    W ani jednym miejscu nie negowałem tego - a co do konsultantów z państwowych
                                    szpitali to są oni wyłącznie po to by łykali powikłania (sic!)

>hydraulik z krecenie kluczem bierze 2 paczki - to przykłady trollizmu z
                                    najwyzszej połki....
                                    - rozumiem że dla ciebie to norma że ktoś kto musi walczyć o twoje życie dostaje
                                    8 zł za godzinę a jakiś pracownik fizyczny - monter/mechanik/itd. 2 paczki. On
                                    Ci spierdzieli zlew to weźmiesz sobie innego - ale jak zmęczony lekarz też
                                    popełni błąd to najlepiej ukamieniować mordercę!
                                    powołujesz się na Europejskie kraje - takie super - zobacz jak tam wygląda
                                    siatka płac i czas pracy (nie chodzi mi o wielkość lecz o stosunek zarobków
                                    jednych do drugich), a jak się zastanowisz to pewnie skończysz mówić o trolliźmie.

Pozdrawiam i powiedz kim jesteś w obecnej pracy! Nie bój się!
                    • Gość: wojtek Re: nic tylko zawisc trolli IP: *.math.umd.edu 30.10.06, 02:05
                      > bla, bla, bla

No super argumenty. Jaka sila z nich bije. Poparta na pewno gleboka wiedza i
                      znajomoscia rzeczy. Moze cos jeszcze?
                      • corgan1 Re: nic tylko zawisc trolli 30.10.06, 12:02
                        > > bla, bla, bla

Koledze lizak się skonczył wiec sie zdenerwował. Dzieciństwo dziś nie jest
                        takie beztroskie jak kiedyś...

> No super argumenty. Jaka sila z nich bije. Poparta na pewno gleboka wiedza i
                        > znajomoscia rzeczy. Moze cos jeszcze?

Nie wymagajmy wiele od dzieciów neo(strady) hehehe
            • Gość: ja Re: bicie piany!!! Jezeli ten szpital wykonuje za IP: 62.87.244.* 30.10.06, 19:57
              tenrok czy Ty czasami tam nie pracujesz?
              Mozesz sobie pogadac. Fuszerzy jak wszędzie.Jezeli prywata to nie powinny tam
              istniec łapówki.Wiele jeszcze innych niedociągnięc. Co z tego że badania robią
              na NFZ jak za leki do badań płaci się 100% i wcale nie są one tanie. Moznaby
              mnozyc przypadki.
    • Gość: madzik Kiedy prywatna porodówka???? IP: *.europe.hp.net 25.10.06, 09:08
      Ale to super wiadomość! Rozumiem, że powstanie w końcu prywatna porodówka we
      Wrocławiu!
      Ktoś wie kiedy????
      • Gość: Jagoda Re: Kiedy prywatna porodówka???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 12:11
        hurra!!wreszcie kobiety będą mogły rodzić i być traktowane naprawdę po ludzku.
        Sądząc po wypowiedziach i opiniach na forum dla przyszłych mam ten oddział
        EuroMedicare będzie miał wielkie wzięcie. Serdecznie im tego tego życzę.
        Wreszcie za poród będzie można zapłacić oficjalnie a w zamian oczekiwać
        normalnych warunków. Gratulacje!!
    • Gość: ona Re: Prywatny szpital najlepszy w Polsce, publiczn IP: *.dialog.net.pl 26.10.06, 22:49
      Szpital moze tak, ale w Przychodni nie jest dobrze.Pracują w formie odfajkowane-
      forsa wzieta
    • Gość: pacjent Przychodni Re: Prywatny szpital najlepszy w Polsce, publiczn IP: *.dialog.net.pl 29.10.06, 07:52
      Praca dr Kowalczyka- ortopety w wymienionej placówce polega na wypisaniu
      drogich leków (podejrzewam spółke z farmaceutami).
      Na pytanie co dalej kiedy leki nie pomagają proponuje nastepny drogi a
      odpowiedź brzmi .Prosze czekać.
    • g-rege Re: Prywatny szpital najlepszy w Polsce, publiczn 29.08.13, 16:58
      Nie wszędzie jest tak źle - przykładowo prywatny CKR (Centrum Kompleksowej Rehabilitacji) ma podpisane umowy z NFZ. Czyli leczysz się prywatnie, za państwowe pieniądze. Ewentualnie można zrobić to prywatnie jeśli zależy nam na czasie.
      • Gość: Ramozis niezły refleks IP: 193.28.0.* 30.08.13, 09:50
        odpowiadasz na wątek sprzed SZEĆSIU lat, spamiarzu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka