Dodaj do ulubionych

Straż miejska ma bata na piratów drogowych

02.11.06, 20:21
Rozumiem, że dla Polskich urzędów dostęp on-line jest zbyt nowoczesny...

Ehhh... Miało być pięknie a wyszło jak w ZUS...
Obserwuj wątek
    • Gość: Konrad To jest raczej kompromitacja IP: *.zlotniki.pl 02.11.06, 21:16
      Co to za problem nadać uprawnienia SM we Wrocławiu i podłączyć ich do bazy
      danych ? To co ma teraz straż miejska, to raczej kompromitacja ! To tak jakby
      chwalili się, że wreszcie mają... maszynę do pisania !!! Średnio zaawansowany
      student informatyki potrafiłby zaprojektować lepszy system !!!
      • Gość: xXx Re: To jest raczej kompromitacja IP: *.magma-net.pl 02.11.06, 21:28
        motoryzacja.interia.pl/na_luzie/najlepiej_oceniane/news/fotoradary-strazy-juz-niegrozne,807937
    • witek7205 Straż miejska ma bata na piratów drogowych 02.11.06, 21:48
      "Żeby uruchomić dostęp do centralnej ewidencji, potrzebny był szybki komputer i
      karta do szyfrowania danych."

Niech mi tylko ktos wyjasni po jakiego grzyba do sciagniecia kilku rekordow jest
      potrzebny szybki komputer. Wystarczy stary rupiec byle tylko dal sie uruchomic.
      I dlaczego trzeba na to calej nocy, a nie on-line i dlaczego nie z komputera
      zamontowanego w samochodzie policjanta.

• Gość: Konrad Re: Straż miejska ma bata na piratów drogowych IP: *.zlotniki.pl 02.11.06, 22:18
        Hehe no właśnie, przecież teraz żadnym problemem byłoby nawet dostęp do takiej
        bazy danych z komórki !! :]
    • Gość: Marcin_ Re: Straż miejska ma bata na piratów drogowych IP: *.magma-net.pl 02.11.06, 23:09
      I tak wniosek Strazy Miejskiej o ukaranie jest odrzucany w sadzie.
      Zlikwidowac Straz Miejska i dac pieniadze na etaty w Policji.
    • Gość: mirka Re: Straż miejska ma bata na piratów drogowych IP: 85.17.45.* 02.11.06, 23:56
      Jakoś do tej pory straż miejska nie zauważa kierowców o lepkich ręcach którzy
      w korku potrafią niejednom kobietę ogołocić.
      Smutne,ale prawdziwe.

• Gość: mustang Straż miejska ma bata na piratów drogowych IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.11.06, 00:21
      A moga mnie cmoknac, mam auto leasingowe zarejestrowane w wawie, na bank, ktory
      wieki temu zmienil siedzibe i nazwe. Juz raz mnie kiedys szukali, 9 miechow im
      to zajelo i sobie odpuscili i ten system tez im w niczym nie pomoze :P
      • Gość: pp Nie pomoże. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 06:58
        I dlatego, jak się kiedyś rozwalisz na słupie, to Cię elegancko zeskrobią do
        foliowego worka, a następnie w tym worku poczekasz, aż w 9 miesięcy znajdą Twoją
        rodzinę.
        • Gość: mustang Re: Nie pomoże. IP: *.cnpae.pl 03.11.06, 10:41
          Uuuu widac, ze inteligencja to niezbyt czesto blyszczysz i nie bardzo kumasz o
          co biega. Ja przy sobie zawsze mam dokumenty, a tu mowimy o podniecaniu sie
          systemem, ktory namierza kierowcow, ja natomiast dokumentow za szybe nie
          wystawiam zeby mnie namierzyli wiec nie spinaj sie zbytnio bo mylisz rozne sprawy
    • Gość: gość Re: Straż miejska ma bata na piratów drogowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 08:11
      wszystkie informacje :
      www.cepik.gov.pl
      • Gość: kierowca Re: Straż miejska ma bata na piratów drogowych IP: *.wro.vectranet.pl 03.11.06, 08:20
        Chyba Straż zapomniała, że za wykroczenie odpowiada KIEROWCA a nie WŁAŚCICIEL
        pojazdu. Jeżeli więc na zdjęciu nie ma kierowcy, tylko numery rejestracyjne, to
        i tak cały system i pomysł do kitu!
        • tomek854 Re: Straż miejska ma bata na piratów drogowych 03.11.06, 14:29
          wlasciciel ma obowiazek podac, kto wtedy byl kierowca.
    • gelu Re: Straż miejska ma bata na piratów drogowych 03.11.06, 11:05
      1) Bata na piratów... Tyle teorii. A praktyka jest taka, że fotoradary są
      wykorzystywane przeciwko zwykłym kierowcom, nie-piratom. Najczęściej są
      ustawiane w miejscach, gdzie są nieracjonalne ograniczenia prędkości. Powód
      jest prosty - tam łatwiej nabić kasę.

2) A praktyka jest taka, że zarówno straż miejska, jak i policja przepisy mają
      gdzieś. Straż miejska robi zdjęcia, bo ma fotoradary, przekazuje je policji (na
      jakiej podstawie prawnej???), a policja wystawia mandaty i nie przejmuje się
      terminem 30-dniowym. Wiem, bo sam otrzymałem mandat po upływie 4 miesięcy od
      wykroczenia. Zdjęcie zrobiła straż, a mandat wystawiła policja. "Piratem"
      drogowym stałem się dlatego, że jechałem 70 km/h w miejscu, gdzie formalnie
      ograniczenie jest do 50 km/h (Starogroblowa). Przyjąłem, bo nie chciało mi się
      chodzić po sądach. I tak właśnie wygląda działalność naszej straży miejskiej i
      policji...

Więc proszę GW o nie gloryfikowanie szkodliwej społecznie działalności straży
      miejskiej i policji drogowej.
      • Gość: adam A kiedy bat na SM ? IP: *.eranet.pl 03.11.06, 12:09
        A kiedy znajdzie się bat na Straż Miejską, która nie reaguje na sygnały
        (pisemne) o złym oznakowaniu ulic, które stwarza takie samo niebezpieczeństwo
        jak jeżdżący piraci? Może miłościwie nam kandydujący Prezydent D.
        odpowie na to pytanie?
        • Gość: urzędnik Re: A kiedy bat na SM ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 12:27
          > A kiedy znajdzie się bat na Straż Miejską, która nie reaguje na sygnały
          > (pisemne) o złym oznakowaniu ulic, które stwarza takie samo niebezpieczeństwo
          > jak jeżdżący piraci? Może miłościwie nam kandydujący Prezydent D.
          > odpowie na to pytanie?

złe oznakowanie zgłasza się chyba do zarządcy drogi (np.ZDiK - inżynieria ruchu ?)
          • Gość: adam Re: A kiedy bat na SM ? IP: *.eranet.pl 03.11.06, 12:54
            No to niech SM zgłosi komu trzeba a nie chowa
            głowę w piasek. Ja zgłaszam do SM, a oni są od tego.
          • jureek Re: A kiedy bat na SM ? 03.11.06, 14:37
            Gość portalu: urzędnik napisał(a):

> złe oznakowanie zgłasza się chyba do zarządcy drogi (np.ZDiK - inżynieria ruchu
            > ?)

Twój podpis jak najbardziej odpowiada urzędniczej mentalności. Za komuny to
            jeszcze kelnerzy tak się zachowywali "to nie ja, to kolega". Jak długo jeszcze
            będzie trwało, aż ta mentalność się zmieni i urzędnicy zrozumieją, że są
            opłacani z naszych podatków i dlatego ich rola jest służebna.
            Jura
            • Gość: urzędnik Re: A kiedy bat na SM ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 16:55
              > Twój podpis jak najbardziej odpowiada urzędniczej mentalności. Za komuny to
              > jeszcze kelnerzy tak się zachowywali "to nie ja, to kolega". Jak długo jeszcze
              > będzie trwało, aż ta mentalność się zmieni i urzędnicy zrozumieją, że są
              > opłacani z naszych podatków i dlatego ich rola jest służebna.
              > Jura
              podatki to my wszyscy płacimy, każdy bierze pieniądze za swoją (a nie cudzą) pracę,
              idąc dalej, zgłoś to harcerzowi , nosi mundur, to może i jego obowiązek ?
              a nie Pana Inspektora ze ZDiK-u który bierze za to niezłą kasę z Twoich-naszych
              podatków.
              > opłacani z naszych podatków i dlatego ich rola jest służebna.

dokładnie to napisałeś SłUżEBNA A NIE SłUżALCZA.
              • jureek Re: A kiedy bat na SM ? 03.11.06, 21:59
                Jeżeli dla Ciebie pomoc obywatelowi, polegająca na przekazaniu odpowiednim
                władzom jego uwag, których nie zgłasza w swoim prywatnym interesie, lecz w
                interesie publicznym, jest postawą służalczą, to rzeczywiście nie za bardzo jest
                o czym gadać.
                Spotkałem się kiedyś z taką służalczą postawą ze strony niemieckiej policji,
                kiedy wyczerpał mi się akumulator w korku na autostradzie. Stałem na lewym
                pasie, gdy korek już się rozładował, więc przejeżdżający patrol niemieckiej
                drogówki zablokował na parę minut ruch na autostradzie, policjanci własnoręcznie
                przepchnęli mnie na prawe pobocze, a potem jeszcze podpięli kable do ich
                akumulatora, żebym mógł jechać dalej bez wzywania pomocy drogowej. Nasza
                policja, czy straż miejska na pewno nie byłaby taka służalcza, przecież ma swoją
                godność, prawda?
                Jura
      • Gość: Konrad Re: Straż miejska ma bata na piratów drogowych IP: *.zlotniki.pl 03.11.06, 14:03
        A co, spodziewałeś się że GW napisze prawdę ? Ta gazeta jest poprawna
        politycznie aż do bólu. To gazeta dla ćwierćinteligentów, nie może pisać prawdy !!
    • Gość: LeeP A Wyborcza nie ma korekty IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 03.11.06, 12:32
      Jednak straż ma bat (Biernik) nie ma bata (Dopełniacz). Nie bądźcie niechlujami!
    • Gość: Kajtek Straż miejska ma bata na piratów drogowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 16:43
      A co wykroczeniami na ulicy, chodnikach i w miejscach gdzie stoją znaki zakazu
      parkowania, wjazdu bądź ruchu. Tutaj też nasza kochana straż miejska będzie
      miała szerokie - mam nadzieję - pole do popisu. Wielokrotnie wskazywałem
      strażnikom pojazdy na odcinku jezdni gdzie obowiązuje zakaz ruchu i co, jedyna
      odpowiedź to: " a jak mamy ustalić właściciela pojazdu". Do czynów Panie
      Komendancie Łaganowski.
      • Gość: masney Gratuluję IP: *.wro.vectranet.pl 03.11.06, 17:02
        Gość portalu: Kajtek napisał(a):

> Wielokrotnie wskazywałem
        > strażnikom pojazdy na odcinku jezdni gdzie obowiązuje zakaz ruchu
        Hehe, to się nazywa kapuś...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka