Dodaj do ulubionych

Akcja ściągania rodaków do Wrocławia

12.12.06, 12:08
Nie jestem rodowitym mieszkańcem Wrocławia. śmieszy mnie jak prezydent tu i
ówdzie mówi jakim to sukcesem jest akcja sprowadzania rodaków do Wrocławia.
Napiszcie mi, jaki sens ma osiedlanie sie w tym mieście. W tym roku ukonczylem
studia na UWR pracuje w zawodzie, dostaje na razie 1200 netto (o dziwo ludzie
z mojego kręgu mi zazdroszczą). Mieszkanie kosztuje mnie 400 (pokoj w
szeregowce), internet ok. 50 zl, telefon 50 zł, jedzenie co najmniej 400. Do
tego doliczyć trzeba bilet miesięczny, wizyte u dentysty raz na jakiś czas,
raz na jakis czas bilet pkp do rodziny. A gdzie coś odłożyć? Nie da się! To
jest chore!

I po co ma się ktoś sprowadzać? żeby wyjść na zero lub na minusie?

A prezydent zamiast sprowadzać i mówić jak we wro jest fajnie niech się
zainteresuje losom swoich podwładnych. Urzędnik nie dość, że pomiatany przez
wszystkich to jeszcze mało zarabia. Prezydencie. Najpierw zadbaj o tych,
którzy już tu są i wegetują, np. swoich pracowników, pracowników podległych
jednostek czy pozostałym mieszkańcom a nie obiecywać jakieś złote gory tym,
ktorych tu nie ma.
Obserwuj wątek
    • Gość: imre Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 12:18
      pan prezydent miał na myśli "pojutrze"i slusznie mowi o tym dzisiaj,pojmujesz chłopie?
      • Gość: divak2 Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.generacja.pl 17.12.06, 18:38
        pojutrze to znaczy kiedy? A ile ja będę miał wtedy lat?
    • vazz Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia 12.12.06, 12:38
      Akcja śmiechu warta, jej wartość to tylko wartość medialna bo mówi sie teraz o
      Wrocku,ze ściagają młodych do siebie.
      Ok rozumiem,ze to ma być akcja przyszłosciowa,ale co jest robione w tym
      kierunku,zeby młodzi nie tylko chcieli przyjechać,ale i chcieli zostać, bo
      narazie ceny mieszkań są zaporowe,a z praca we Wrocku też kiepsko.Kilka fabryk
      nie wystarczy, ludzie nie po to studiuja,zeby iść do roboty na tasme
      montazową,a na wyższe stanowisko potrzebne doświadczenie.

Prosze podać konkrety, bo narazie ciagle słychać,ze Dutkiewicz zacheca młodych
      do przyjazdu do Wrocka...po co?
    • Gość: na zimno Kiedys tego rodzaju relacje pomiedzy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.12.06, 12:41
      wartoscia pracy a wynagrodzeniem nazywano panszczyzna.

Ciesz sie, ze masz prace. Nie ciesz sie, poniewaz ktos zalozyl, ze poswiecisz
      mu swoje zycie (tak, zycie, to przeciez Twoj czas) pracujac prawie na granicy
      motywacji do pracy.

Pomysl, co zrobic, aby tak nie bylo. Nie czekaj na to, ze inni o Tobie pomysla.
      Inni to tacy jak Ty.

Jezeli mozesz liczyc na kogos, to licz na siebie.
      Nie pozwol sie dac wykorzystywac, albo ponizac, co na jedno wychodzi.
      Po prostu zrob wszystko, aby to zmienic.

I nie wierz w jakies blizej nisprecyzowane obietnice albo enuncjacje,
      a w szczegolnosci nie wierz w paplanine politykow.
      Oni poszli do polityki, poniewaz w swoich zawodach nic nie znaczyli.
      W zawodzie trzeba miec kwalifikacje. I tyle tej filozofii.

• Gość: muminek Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.os1.kn.pl 12.12.06, 13:10
      I co wracają?
    • Gość: Robek Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.chello.pl 12.12.06, 16:33
      Nie chodzi o to,by Wrocławianom żyło się lepiej.Chodzi o liczną masę taniej
      siły roboczej(mięso armatnie) dla lokalnych "byznesmenów",stworzenie rynku
      pracodawcy.
      • Gość: Robek Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.chello.pl 12.12.06, 16:56
        Coś mi się przypomniało:prezydent ma PR rodem z PRL lat 40.Wtedy też
        obiecywano,mamiono na ziemiach zachodnich.

Czym skorupka nasiąknie za młodu,tym trąci na starość.
    • Gość: Gośc Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 12.12.06, 17:07
      Ja zaraz po skonczeniu studiow we Wroclawiu wyjechalam za granice. Brakuje mi
      rodzicow, znajomych i nie raz zastanawialam sie czy by nie wrocic. Kazde jednak
      wakacje spedzone w domu i kazde spotkanie ze znajomymi utwierdza mnie w tym ze
      dobrze zrobilam. Nikogo z mojej tak zwanej "starej paczki" nie stac na
      wynajecie SAMODZIELNIE mieszkania!!!! Przeciez to jest chore aby czlowiek, i
      nie mam tutaj na mysli kogos po studiach, ale jakikolwiek pracujacy na pelnym
      etatcie czlowiek nie mial wystarczajaco wysokiej wyplaty aby wynajac ( bo
      przeciez nie kazdy musi sobie je od razu kupowac) mieszkanie, oplacic
      rachunki ,nie mowiac juz o tym ze na "zycie" to juz mu na pewno nie starczy.
      Ja nie mowie ze za granica jest pieknie, wspaniale i kolorowo i gdybym tylko
      wiedziala, ze wykonujac wraz z mezem ta sama prace jaka teraz wykonuje ale we
      Wroclawiu, i ze stac by mnie bylo na normalne zycie to nie wahalabym sie ani
      chwili i wrocic. Jednak niestety Pan Prezydent nie jest mi w stanie tego
      zapenic i dlatego tez, chociaz nie wiem jak bardzo bedzie doskwierac mi
      tesknota, nie ma mowy o zadnym powrocie.
      • Gość: Robek Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.chello.pl 12.12.06, 17:31
        Moi znajomi,bliscy też już wyjechali,a ja nie długo podzielę ich los.Wrocław
        jest macochą.

Pieskie życie.
        • Gość: Robek Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.chello.pl 12.12.06, 19:33
          Wrocław - miastem tanich wyrobników
          • Gość: gg Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.12.06, 00:47
            Gość portalu: Robek napisał(a):

> Wrocław - miastem tanich wyrobników

Robek i jego rodzina - niedorobiona rodzina
        • ludendorf Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia 12.12.06, 22:12
          Chyba raczej Ojczymem :D
          • Gość: Kompromitacja wład Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.zwm.punkt.pl 12.12.06, 22:23
            mam znajomych, którzy studiowali we wroclawiu, znalezli tam prace, ale już po
            kilku miesiącach dali sobie spokój i albo wrócili do rodziców (i szukaja w
            rodzimej miejscowosci pracy) albo wyjechaliza granice

no sory, ale co wroclaw (zreszta kazde inne miasto w polsce tez) moze nam
            zaoferowac? 1200-2000 brutto? powiedzcie jak sie z tego wyzywic. ubrac, leczyc,
            rozwijac zainteresowania.

ale pan prezydent sie tym nie martwi, on nie zarabia przeciez 1000 netto

• Gość: Robek Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.chello.pl 13.12.06, 01:15
              Nie tylko pensje są deprymujące we Wrocławiu,ale również kultura pracy,a raczej
              jej brak - chamstwo,prostactwo,prymitywizm szefów,właścicieli.Jakieś robactwo
              się zagnieżdziło,niewiadomo skąd.

Każdy przystaje z podobnym do siebie.
              • Gość: Kinga Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.finemedia.pl 25.12.06, 11:58
                Niestety ale zgadzam się z Tobą. ja dodałabym jeszcze pokrywanie niekompetencji
                bezpardonowym cwaniactwem i plaszczeniem się.
            • kinga9944 Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia 15.12.06, 23:57
              Pokaż mi choć jeden powojenny rocznik,który po skończeniu studiów stać by było
              na to wszystko o czym piszesz.Wszystko zdobywa sie pracą,a nie przerostem
              ambicji.A to,że niektórzy wracają na prowincję-to b.dobrze.Tam też potrzebni są
              ludzie wykształceni,a młodych wrocławian jest tylu,że z pewnością damy sobie
              radę
              • Gość: Robek Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.chello.pl 16.12.06, 19:44
                Nie opowiadaj mi prymitywnych bajek o starych rocznikach,pracy itp. jak ciotka
                przyzwoitka - nie jestem dzieckiem.Z twoich wywodów wynika ,że Wrocław
                zatrzymał się w rozwoju na latach powojennch.Tylko "pogratulować" skuteczności
                władz Wrocławia.Tak naprawdę lokalnym władzom chodzi o tanią siłę roboczą.
                Płacą Ci za propagandę?

Ten łagier długo nie pociągnie!
    • Gość: Jaro Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.direct-adsl.nl 12.12.06, 23:31
      Masz racje...
      Nie ma do czego i po co wracać...
      Prezydenta problemem to nie Twój los ale kabzy 'byzensmenów', którym będzie trudniej nabić kieszeń i inwestucje im się zwrócą nie w 3 lata ale w 5...

Trzymajcie się Ci którzy się jeszcze wahacie aby dać dyla..
      Nie wahajcie się, walczcie o swoją przyszłość i godne życie.
      • Gość: ziza Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 15:43
        ja tam wyjezdzam za granice:)))nie ma glupich..szkoda tylko ze skonczylam prawo
        na uwr a bede pracowac wlasciwie fizycznie..ale coz:]wrocek mnie nie zacheca w
        zadnej mierze mimo ze to moje rodzinne miasteczko..
        • Gość: kinga9944 Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 21:52
          ja też skończyłam prawa/kilkanaście lat temu/ i moje zarobki na początku były
          żenująco niskie,ale z czasem było coraz lepiej i teraz nie narzekam.Potrzebna
          jest cierpliwość i upór w dążeniu do celu i czasem warto posłuchać tych,którzy
          mają większe doświadczenie i zadać sobie pytanie-mieć czy być?
    • Gość: Heraldek Rodakami we Wroclawiu sa panowie z Waffen SS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 23:38
      ......reszta to zbieranina kundli nierasowych...
      • Gość: Bez jaj Re: Rodakami we Wroclawiu sa panowie z Waffen SS IP: 82.137.247.* 13.12.06, 16:39
        Wychowałem się we wro, tu studiowałem i stąd wyjechałem później. Kiedy moi
        współlokatorzy usłyszeli o tym pomyśle patrzyli na mnie jak na jakiegoś cyborga
        "czemu stary tam nie zostałeś" z takim szyderczym uśmiechem. Ludzie po co wracać
        do Wrocławia. Sam klimat miasta to nie wszystko. Ico z tego , ze cos sie dzieje
        skoro nie ma $$ na bilety wstepu do kina, teatru, opery, piwo, wino, szampan,
        bilety na mecz i inne. Kto bedzie wracal do wroclawia zeby zarabiac 1100 netto.
        Mieszkania chodzą przecież po 200-300 tysiecy i to na dodatek te w starych
        blokach! To ile trzeba pracowaćw tym chorym kraju na własne lokum. 200 lat?

A może mam wynająć pokój za 400 zł i zamykać każdy miesiąc na minusie. STRASZNIE
        MNIE WKURZA JAK PREZYDENT I RESZTA TYCH KTóRZY ZARABIAJą KOKOSY mówią, że to
        świetny program. Sory, ale dla kogo? Może dla tego co zarabiać będzie 10000 pln,
        czyli dla kogo? Prezydenta?
        • vratislaviak Re: Rodakami we Wroclawiu sa panowie z Waffen SS 13.12.06, 16:50
          a ja juz szykowałem sie tyle razy chyba wiecej razy rzucałem tylko fajki tzn
          chodzi o sam zzamiar :)

zawsze jak juz prawie kupiłem bilet lotniczy otrzymywałem propozycje nowej
          pracy za każdym razem lepszej.
          więc zostałem
          nie żałuje teraz
          jednak gdybym miał zarabiać poniżej 2 tys w tym kraju
          nie siedziałbym długo......aufiderseien polen !! macie racje z wyjazdami za
          granice do pracy
          jeśli nie ma perspektywy tutaj, wyjazd nejlepszym rozwiązaniem szkoda czasu
          życie energii użerania sie z ludzmi rodzina bliskimi

tylko jak widze na forum ludzi którzy wyjechali za granicę którzy psioca na
          wszystko co polskie to mnie to wqr........ffia na maxa

to tak jak pluć na swoich rodziców po przeprowadzce do swojego domu

życie w poslce i np w Anglii ma swoje plsusy i minusy jeślli nie dostrzegacie
          minusów zycia np w Anglii czy w Irlandii oprucz tęsknoty za rodziną to świadczy
          ze jesteście tam za którko

pozdr z Wr0
    • Gość: Robek Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.chello.pl 13.12.06, 17:04
      Wrocław - Murzynowo Białe
      • Gość: gg Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.12.06, 00:49

> Wrocław - Murzynowo Białe

Robek i jego rodzina - murzyni i żółtki
      • Gość: WZ Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.whirlpool.com 14.12.06, 08:10
        Zrób sobie zimne okłady frustracie :)
        • Gość: Wrocławiak Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.magma-net.pl 16.12.06, 22:28
          Ładnie tak naciągać pracodawcę. Pracujesz w takim wspaniałym koncernie a na
          internet w domu Cię nie stać??
          • Gość: WZ Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.whirlpool.com 21.12.06, 08:21
            Bardzo mi przykro że nie masz przerw w pracy :)
    • Gość: Robek Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.chello.pl 13.12.06, 18:24
      wrocławski PR - kłamać,kłamać,kłamać,kłamac,kłamac,kłamac......................

Powtórka z historii.
    • Gość: Robek Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.chello.pl 13.12.06, 18:32
      wrocławscy włodarze a mieszkańcy -
      szkodzić,szkodzić,szkodzić,szkodzić,szkodzić...............

Świadome działanie,czy skrajna głupota?
      • Gość: Achilles Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.lanet.net.pl 13.12.06, 18:42
        Takie czasy, trzeba bylo sie pomeczyc na PWr to prace mielibyscie bez problemow. Trudno, zeby po kilku latach wakacji na UWr czy AE zarabiac kilka tys na reke... trzeba cos umiec zrobic. Studia to inwestycja, ktora nie musi sie zwrocic.
        • Gość: Robek Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.chello.pl 13.12.06, 19:23
          Tak,skończyć PWr,by pracować w zachodnim koncernie przemysłowym na
          produkcji.PRAWIE można poczuć się spełnionym,prawie wymagają tam wysokich
          kwalifikacji.
      • Gość: gg Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.12.06, 00:50

> wrocławscy włodarze a mieszkańcy -
        > szkodzić,szkodzić,szkodzić,szkodzić,szkodzić...............
        >
        > Świadome działanie,czy skrajna głupota?

Robek - internetowy pajac z warszawki
    • Gość: Robek Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.chello.pl 13.12.06, 20:05
      wrocławski PR - prymitywna ściema dla prawie myślących
      • Gość: WZ Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.whirlpool.com 14.12.06, 08:11
        Robek czy robak? :)
    • Gość: Robek Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.chello.pl 13.12.06, 21:20
      wrocławscy włodarze - chyba do urojonych celów dążą po trupach i walą głową w
      mur
      • Gość: Achilles Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.lanet.net.pl 13.12.06, 22:14
        :)).. Robek.. a napisz jaki jezyk obcy znasz dobrze, co potrafisz robic i jakie masz wyksztalcenie. Praca nie jest czyms co sie komukolwiek nalezy tylko dlatego, ze sie urodzil...natomiast reklama zawsze troche "przybarwia" rzeczywistosc, a PR to taka forma reklamy. Nie wszedzie jest kolorowo, ale znam miejsca we Wroclawiu gdzie ludzie czerpia duzo satysfakcji z tego co robia. Nie czepiaj sie urzednikow, bo mogles sie urodzic w Etiopii i liczyc co najwyzej na pomoc UNICEFU.
        • Gość: :)) Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: 159.134.184.* 13.12.06, 22:29
          No, dużo satysfakcji to z pewnością czerpią pracownicy biura promocji miasta:))
          • Gość: lol Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: 82.137.247.* 13.12.06, 22:32
            watpie bo wiem ile oni zarabiają heheh
        • Gość: Robek Re: do Achillesa IP: *.chello.pl 13.12.06, 23:55
          Skończyłem siedem klas wiejskiej szkoły podstawowej i to tak dawno,że niewiele
          pamiętam,ale czytać i pisać potrafię.

• wtc2004 Re: do Achillesa 14.12.06, 00:09
            No widzisz Robek, to sie nadajesz liczyc worki z ryzem z UNICEFu. PLN 800
            brutto dla ciebie:)

Mnie zastanawia jednak to ze za granice pryskaja ludzie energiczni i
            inteligentni, nawet jezeli ukonczyli tylko wiejska szkołe podstawowa. Do kogo
            wiec jest wiec skierowana ta klamliwa kampania? Oni przeciez przejezdzaja do
            domu od czasu do czasu i widza co sie dzieje. Czyzby wladze Wroclawia myslaly
            ze do Anglii, Irlandii, Niemiec lub Hiszpanii wyjezdzaja tylko nieudacznicy?
            • Gość: Robek Re: do wtc2004 IP: *.chello.pl 14.12.06, 00:42
              Worków z UNICEF-u za 800 zł brutto nie chce mi się nosić,więc skłaniam się ku
              wyspom.Mój mały wiejski móżdżek też nie pojmuje działań włodarzy
              Wrocławia.Nawet taki prostaczek ,jak ja,nie chce tyrać we Wrocku.
              • Gość: gg Re: do robka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.12.06, 00:52
                Robek u was w warszawce jest więcej takich kretynów jak ty, czy ty jesteś
                jedyny?
                • Gość: Robek Re: do gg IP: *.chello.pl 14.12.06, 00:55
                  Ja jestem swój chłop,ze wsi!
    • Gość: Robek Re: do forumowiczów IP: *.chello.pl 14.12.06, 01:20
      Czy taki człowiek,jak ja ,po wiejskiej podstawówce ma szanse na pracę we
      Wrocławiu,na godne życie?
      • Gość: WZ Re: do forumowiczów IP: *.whirlpool.com 14.12.06, 08:13
        Nie masz się co łudzić. Człowiek po wiejskiej podstawówce pewnie by sobie
        poradził. Robek jest bez szans. :)
        • Gość: bobek Re: do forumowiczów IP: *.satlynx.net 14.12.06, 12:19
          Nie ma na co czekac-trza speerdalac:).A ci co zostana niech sie ciesza razem z
          Dupkiewiczem jak to jest zajefajnie.
          • Gość: Zetik Re: do forumowiczów IP: *.whirlpool.com 14.12.06, 12:31
            Jeszcze tu jesteś?
    • Gość: Robek Re: o ogóle IP: *.chello.pl 14.12.06, 14:05
      Ogół ma ostrość widzenia optyki z pleksiglasu,pamięć ulotną RAM,niezawodność
      działania podkręconego procesora i przypisaną,przewidywalną reakcję jak BIOS.

Hi,hi
    • Gość: Robek Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.chello.pl 14.12.06, 15:03
      Zastanawia mnie jedna rzecz.U mnie na wiosce był zakład mechaniczny,w którym
      pracowałem na tokarkach ,frezarkach,szlifierkach.Były to stare maszyny,więc
      zachowanie tolerancji wymiarów stanowiło nie lada sztukę.Obecnie maszyny
      sterowane są kompem,obsługa została uproszczona - wystarczy zapoznać się z
      programem Boscha lub Siemensa i ...jazda z produkcją masową.
      Zauważyłem,że pracodawcy na rozmowach rekrutacyjnych wymagają znajomośći na
      pamięć programu sterującego daną maszynę,a przecież to jest niemożliwe -
      producentów maszyn,i ich typów jest od cholery.Laika można przyuczyć w ciągu
      około dwóch tygodni,osobę mającą doświadczenie z takimi maszynami - w ciągu 2,3
      dni.
      Ale we Wrocku stanowi to wielki problem,a na wyspach nie.
      • wtc2004 Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia 14.12.06, 17:36
        Widzisz Robek to jest tak, jak kos ma tendencje do "kolorowania" to koloruje
        do wszystkich.

Najprawdopodobniej ten kto spotykal sie z zagranicznymi inwestorami naopowiadal
        im ze Polaczki znaja CNC maszyny na pamiec i sa chetni do pracy za 800.

Biedne Koreance pobudowali fabryki a tu gó.., okazuje sie ze "robole" maja
        dobre wyksztalcenie a jezyki obce uzywaja do pyskowania o wiecej pieniedzy.

Tak to wlasnie jest z "kolorowaniem", szczegolnie jak sie to robi na uzytek obu
        stron. I kto nas teraz z naszymi skośnookimi pracodawcami pogodzi, no kto?
        • Gość: bajki_jamajki Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: 159.134.184.* 14.12.06, 18:35
          Nasz obecny prekurnazydent przeca był szefem firmy headhunterskiej to powinien
          znaleźć ekipe dla LG tak jak udało sie skompletować załogi supermarketów bo na
          tym polegała działalność owej firmy:)))
        • Gość: Robek Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.chello.pl 14.12.06, 19:06
          Skośnoocy pracodawcy podniosą pensje i pozostali inwestorzy też.Problem będzie
          rozwiązany.Wtedy mogę tyrać na tych maszynach i pokazać im, ile Polak potrafi
          wycisnąć z maszynek,aż im oczęta zbieleją z wrażenia.Ja nie wyjadę i reszta
          wróci z wysp.To takie proste.I po problemie.
          • Gość: gg Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.12.06, 19:16
            Robek skoro chwalisz się, że jesteś prostym wiesniakiem, to spróbuj w swojej
            kochanej warszawce, tam przyjmują takich jak ty od ręki i dają im nawet miskę
            ryżu oraz ogon z psa po seczuańsku.
            • wtc2004 Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia 14.12.06, 19:33
              > dają im nawet miskę ryżu oraz ogon z psa po seczuańsku

Ja osobiscie wole szczura w sosie czosnkowym w stylu Hunan z niewielkim
              dodatkiem MSG.

Ciekawe jak po koreansku pisze sie solidarnosc, a moze takie slowo u nich nie
              istnieje?
    • Gość: Robek Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.chello.pl 14.12.06, 22:06
      Wrocław - większa wiocha od mojej wsi
      • Gość: Achilles Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.lanet.net.pl 14.12.06, 23:05
        Ehh Robek, majac na uwadze monologi, ktore tutaj ze soba prowadzisz dochodze do wniosku ze jestes albo schizofrenikiem, albo za wszelka cene probujesz sprowokowac forumowiczow wypisujac te wszystkie brednie. Wlasciwie nie masz zadnych argumentow wiec nie wiadomo jak z toba rozmawiac, dlatego pozostane powsciagliwy. Mozesz sobie nazywac Wroclaw jak chcesz, chociaz jednoczesnie niepochlebnie wyrazasz sie o mieszkancach Wroclawia, ktorzy chyba sobie na to nie zasluzyli..ale niech ci bedzie. Byc moze to forum jest jedynym miejscem na ktorym masz odwage zabrac glos i po to ono miedzy innymi jest. O tolerancjach (podobnie jak o PR)nie masz pojecia wiec tego tematu tez nie bede rozwijal, ale za to jestes przekonany ze urzednicy wroclawscy powinni wyslac do ciebie imiennie zaproszenie do podjecia pracy we wskazanym miejscu. Przykro mi, ale nie chce mi sie ciebie edukowac ( to ze potrafisz czytac naprawde doceniam, widac jestes krok dalej niz biedni Etiopczycy ). Wlasciwie odpisalem na te twoje glupotki tylko po to, zeby ktos nie pomyslal ze masz racje. Pozdrawiam Wroclaw.
        • Gość: Robek Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.chello.pl 14.12.06, 23:31
          Każdy mierzy własną miarą.Rzeczywiście ,nie musisz mnie edukować - jestem
          usatysfakjonowany swoją świadomością.
          • Gość: Robek Re: jeszcze raz o ogóle IP: *.chello.pl 14.12.06, 23:57
            Ogół ma świadomość i umiejętność działania,jak BIOS bez baterii(akumulatora).

• Gość: hmm... Wlasnie Schetany sciagnal swojego rodaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 23:48
      ZACZYNA SIE PO-prawnosc PO-lityczna. Wywalony z Radia wraca do panstwowego
      korytka. JAK DOBRZE ZE TEN CHLAM NIE WYGRAL WYBOROW W POLSCE.

Rafał Jurkowlaniec dyrektorem generalnym urzędu marszałkowskiego
      2006-12-14, ostatnia aktualizacja 2006-12-14 19:39

Rafał Jurkowlaniec, zaufany człowiek Schetyny, został dyrektorem generalnym
      urzędu marszałkowskiego. Będzie odpowiadał m.in. za kontakty między dyrektorami
      poszczególnych departamentów, rekrutację i szkolenia pracowników.
      39-letni Rafał Jurkowlaniec ma bogatą przeszłość zawodową. Karierę zaczynał na
      początku lat 90. w biurze prasowym wrocławskiego urzędu wojewódzkiego. Potem
      trafił do wrocławskiego oddziału "Gazety Wyborczej". W 1993 roku, gdy Grzegorz
      Schetyna był współwłaścicielem komercyjnego radia Eska, Jurkowlaniec został jego
      redaktorem naczelnym. Pod koniec lat 90. zarządzał siecią radiowych Esek, czyli
      Super FM. Potem był szefem wydawnictwa "Super Basket" i prezesem "Słowa
      Sportowego". Został też dyrektorem w koszykarskim Śląsku Wrocław, którego
      Schetyna był właścicielem.

W 2003 roku zaczął pracę w urzędzie miejskim. Jarosławowi Obremskiemu,
      wiceprezydentowi miasta, któremu podlega sport, polecił go Schetyna.
      Jurkowlaniec stanął na czele Biura Sportu i Rekreacji. W 2005 roku wygrał
      konkurs na szefa radiowej "Jedynki". Stanowisko stracił po wyborach
      parlamentarnych, wygranych przez PiS. Wrócił do Wrocławia. I znów do urzędu.
      Przy prezydencie miasta koordynował projekt Euro 2012.
      • Gość: szeregowy Re: Wlasnie Schetany sciagnal swojego rodaka IP: *.satlynx.net 15.12.06, 18:42
        Trzeba jeszcze dodac,ze jurkowlany to kompletny kretyn ale oddany sluga swojego
        pana dlatego zajdzie daleko:))
        • Gość: Obserwator Re: Wlasnie Schetany sciagnal swojego rodaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 11:36
          Gość portalu: szeregowy napisał(a):
          > Trzeba jeszcze dodac,ze jurkowlany to kompletny kretyn ale oddany sluga swojego
          > pana dlatego zajdzie daleko:))

Oj tak. Na razie kapralma waadze we Wrocku, to pcha swoich pretorian tam gdzie
          sie da (tym bardziej, ze jednego z Kleciny mu utracili). Nie daj Bog, zeby
          Platfusy doszly do waadzy w Polsce - zacznie sie cyrk na 4 fajerki: jelopy od
          Schetanego posla plus czerwoni kompetentni dzialacze .
    • Gość: Robek Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.chello.pl 15.12.06, 16:17
      Dlaczego we Wrocławskich firmach rekrutacją zajmują się młode,pyskate idiotki-
      próbują one określić kwalifikacje zawodowe(mam na myśli techniczne)przyszłych
      pracowników.Wydaje mi się,że sekretarka,kadrowa powinne posiadać walory
      umysłowe,a nie tylko znać obsługę Worda lub innego programu biurowego.Na "dzień
      dobry" trzeba spier...ć z takich firm,więc migracja rośnie.
    • Gość: Robek Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.chello.pl 15.12.06, 16:40
      Wrocław - Pierdziszewo Wielkie
    • Gość: Robek Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.chello.pl 15.12.06, 19:00
      Wrocław - skomplikowane władze,skomplikowany PR,skomplikowane życie
    • Gość: Robek Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.chello.pl 15.12.06, 20:53
      Wrocław - infantylność jest trendy
    • Gość: Robek Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.chello.pl 15.12.06, 21:41
      wrocławscy włodarze - analfabeci techniczni
    • Gość: Robek Re: Akcja ściągania rodaków do Wrocławia IP: *.chello.pl 15.12.06, 22:01
      wrocławscy włodarze - niewątpliwie małpoludy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka