Dodaj do ulubionych

Ul(Al)Powstańców Śląskich

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.11.01, 22:15
Uważam jako wrocławianka, że niektóre wrocławskie ulice powinny być
przemianowane na aleje. Np. Powstańców Śląskich, Hallera, Kochanowskiego,
Legnicka. Są to ulice szerokie, długie idealnie nadają się na aleje. Co wy na
to?
Obserwuj wątek
    • Gość: dudek Re: Ul(Al)Powstańców Śląskich IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.11.01, 22:26
      pewnie tak niedlugo zrobia , ale beda to aleje Świetych. Ktorych w ostatnich
      czasach produkuje sie masowo.
    • Gość: bollo100 Re: Ul(Al)Powstańców Śląskich IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.11.01, 22:48
      Jakaś mania w tym mieście czy co!!!!!!!!!!!
      • Gość: dlugopis Re: Ul(Al)Powstańców Śląskich IP: *.foxboro-eckardt.com 17.11.01, 09:39
        To choroba zakazna.
    • Gość: krnąbrny Re: Ul(Al)Powstańców Śląskich IP: 10.85.101.* 17.11.01, 10:29
      Al.Św.Powstańcó Śląskich róg Al.Św.Hallera ależ to brzmi!!!!
      • Gość: morfea Re: Ul(Al)Powstańców Śląskich IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.02, 12:06
        Ul. Powstańców Śl. to bardzo ładna ulica i ebz alei, tylko strrrrrasznie
        hałasliwa i do tego rowerzyści są tam groxni dla otoczenia, parę razy
        salwowałam się ucieczką, a paręrazy zbierałam zakupy z ziemi, bo taki miły
        młodzian zahaczył mnie i wcale nie jechał po sciezkach rowerowych im. bł.
        Gawlika, ale normalnym wąskim chodnikiem. Ściezki się nie sprawdzają, bo
        rowerzyści je ignorują, pieszych też...Jestem gotowa na zmasowany atak
        cudownych dzieci dwóch pedałów!!!!!!
        • cyfer Re: Ul(Al)Powstańców Śląskich 28.01.02, 12:10
          jestem za atakiem! sam wielokrotnie doswiadczam ww. doznan. jest chodnik, waski pas zieleni i obok sciezka, ale rowerzysta nic sobie z tego nie robi i lawiruje miedzy przechodniami. a tak plakali i wciaz placza, z3e sceizek nie ma... po co? zeby trawa zarosly? a o zachowaniu rowerzystow na deptakach i w ruchu kolowym tez mozna byloby pisac baaaardzo dlugo i niezbyt pochlebnie...
          • Gość: mjs Re: Ul(Al)Powstańców Śląskich IP: 217.97.163.* 28.01.02, 12:34
            Przecietny Polak nie umie sie zachowac na drodze
            niezaleznie od tego w jakiej roli tam wystepuje.

Najpierw jest pieszym chodzocym srodkiem chodnika i
            lawirujacym od lewej do prawej strony, ewentualnie
            idacy tyraliera z matka, zona i kochanka. Potem staje
            sie przechodniem wychodzocym na czerwonym swietle tuz
            pod samochod na przejscie dla pieszych (tzw. syndrom
            swietej krowy). Rowerzysta nie jest oryginalny,
            powtarza tylko zachowania pieszego i przechodnia (przy
            wiekszych predkosciach oczywiscie). A jak juz dosiadzie
            samochodu, to wydaje sie mu, ze jest panem i wladca
            wszechswiata i moze robic co tylko chce.

Wiec jestem zwolennikiem ataku na glupote i
            krotkowzrocznosc, ze o chamstwie nie wspomne,
            przecietnego Polaka.
            • cyfer Re: Ul(Al)Powstańców Śląskich 28.01.02, 12:41
              moj instruktor z osrodka nauki jazdy mawial: "pamietaj, ze po wyjsciu z samochodu mimowolnie stajesz sie pieszym." chyba i kierowcy, i rowerzysci powinni o tym pamietac...
        • Gość: Janek Re: Ul(Al)Powstańców Śląskich IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.02, 12:13
          Jak dzieci dwu pedałów na wolnobieżkach bez "torped" w tylnym kole jeżdżą to
          nie jest tak żle. Pacyfiści znaczy. A w hełmach to z samoobrony.
    • Gość: Niteczka Re: Ul(Al)Powstańców Śląskich IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.02, 12:17
      Ale droga Kaju !!! Hallera to jest aleja !!! Natomiast Powstańców Śląskich na
      takie miano nie zasługuje, bo to nazbyt głośna ulica !!! Aleja kojarzy mi się z
      zadrzewioną po środku, niezbyt ruchliwą ulicą !!!
      • Gość: morfea Re: Ul(Al)Powstańców Śląskich IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 16:26
        Powstańców jest zadrzewiona po środku, nawet ładnie, Niteczko. No, ale hałas. I
        po srodku jest ściezka dla rowerzystów bez rowerzystów, bo oni są na chodnikach
        dla pieszych. Ostrzegam lojalnie będę kopać, pluć i targać, jak jeszcze raz
        zadzwoni na mnie jakiś palant z roweru na wąziutkim chodniczku. czy on
        oczekuje, że wyjde na ulicę, żeby mu zrobic miejsce? To będzie zbrodnia w
        afekcie! Jestem niebezpieczna i mieszkam między Hallera a Parkiem Południowym.
        To jest ostrzeżenie! całuski dla pozostałych...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka