Dodaj do ulubionych

Ile płacimy za świąteczne porządki?

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.04.03, 22:43
Mam zamiar zatrudnić panią do pomocy przy sprzątaniu (mycie okien, drzwi
itd.) Iler należy jej zapłacić? Na godzinę czy np od powierzchni okna? Pani
jest bezrobotna i nie chce podać ceny. Jest osobą ubogą i będzie to jakiś
zastrzyk na święta. Dziękuję zs informacje.
Obserwuj wątek
    • diabelek2 Re: Ile płacimy za świąteczne porządki? 14.04.03, 22:58
      czesc Ewa!!
      cieżko jest mi tak powiedzieć ale do znajomego raz w tyg przychodzi kobieta i
      sprząta mieszkanie,tam sa 2 pokoje, kuchnia lazienka, + do tego raz na czas
      jakiś okna, i on jej płaci 50 zł( za taki 1 dzień), za to wszystko.
      wiec Ty tej Pani tez pewni coś koło tego chyba musisz dać,szczególnie ze to
      święta i wogóle
      pozdr
      aga
    • Gość: gość Re: Ile płacimy za świąteczne porządki? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.04.03, 23:08
      A ja myśle ze 8 zł za godzine bedzie uczciwie.Ja płacę 6 zł za godzinę ale to
      jest stawka ustalona przez pania która do mnie przychodzi.
      • Gość: majka46 Re: Ile płacimy za świąteczne porządki? IP: *.kom / 10.103.2.* 15.04.03, 01:00
        Gość portalu: gość napisał(a):

> A ja myśle ze 8 zł za godzine bedzie uczciwie.Ja płacę 6 zł za godzinę ale to
        > jest stawka ustalona przez pania która do mnie przychodzi.

Jesteś prawdziwym gościem, płacisz 8 zł z cudzych pieniędzy, a sam płacisz 6 zł

to się nazywa mieć gest.

majka46
    • Gość: majka46 Re: Ile płacimy za świąteczne porządki? IP: *.kom / 10.103.2.* 14.04.03, 23:47
      Ja i moi znajomi płacimy 8 zł, a za okna osobno. Koleżanka za posprzątanie
      piętrowego domu 120m2 płaci 100zl za dzień.

majka46
    • Gość: jacek Re: Ile płacimy za świąteczne porządki? IP: *.kom / 10.103.2.* 15.04.03, 00:54
      No właśnie moja żona i ja mamy dwie lewe ręce, a na święta trzeba trochę
      posprzątać, więc mówicie że za 6 zl można już znaleść jelenia do roboty.
      Dzięki - wesołych świąt

jacek
      • Gość: andrzej Re: Ile płacimy za świąteczne porządki? IP: *.kom / 10.103.2.* 15.04.03, 13:20

Ja też mam dwie lewe ręce i nie mam ochoty wziąć się do roboty, a święta tuż,
        tuż.
        Czy za kromkę chleba już w naszym kraju ktoś pracuje, pilnie szukam koniecznie
        proszę z referencjami.

andrzej
    • Gość: duzY Za dniówkę IP: *.dtvk.tpnet.pl 15.04.03, 10:26
      płacimy 50 zł (w tym wyżywienie). Dniówka trwa 8 - 9 godzin. W zakresie prac
      wszystko co się zmiesci (także okna i prasowanie).
      • Gość: antyfan Re: Za dniówkę IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 15.04.03, 14:11
        Kurwa jak tak czytam wasze pierdoly to mi sie na rzygi zbiera.Sami nie laska
        zabrac sie do sprzatania swoich brudow?
        A jak juz to se wezcie ukrainke z pocalowaniem reki przyjmie 4 zl.za godzine.
        Jeszcze da sie wydupczyc.Wiem co pisze, hue hue
    • Gość: Ewa Re: Ile płacimy za świąteczne porządki? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.03, 20:00
      Serdecznie dziękuję wszystkim doradzającym za odpowiedzi. Ukrainka to też
      kobieta wymagająca normalnego, kulturalnego traktowania. Pozdrawiam i życzę
      zdrowych, rodzinnych Świąt i dobrego wypoczynku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka