Dodaj do ulubionych

mierny poziom TVP3 Wroclaw

19.02.07, 18:23
Witam, od czasu kiedy zaczalem ogladac FAKTY o 17:45 uderza mnie brak
profesjonalizmu w prowadzeniu tego programu informacyjnego. Od miernego
doboru informacji do "profesjonalizmu" niektorych prezenterow. Dzisiaj miara
goryczy sie przepelnila. Ile razy mozna sluchac o oczywistych pomylkach w
przekazie bedacych nastepstwem braku koncetracji i automatycznego czytania
tekstu bez jego zrozumienia? Pani Jelili prowadzaca dzisiejsze Fakty wspomina
o "opoznieniach w budowie autostrady Wroclaw-Krzyki" potem prostuje wypowiedz
na Wroclaw-Krzyzowa , ktory jest juz gotowy by po emisji materialu wspomniec
o odcinku Zgorzelec-Krzyzowa!!! Nie wiem czy ogladaliscie kiedys rozmowy
Faktow prowadzone przez np. te Pania. Nie wiem jak to jest - kazdy moze sie
mylic, jest to trudny zawod ale przeciez nie kazdy musi byc prezenterem?
Proponuje tez prace nad wlasnych gardlowym glosem , bo ze
stylem "brzuchomowcy" to raczej nie do TV. Niestety brak energii i tlamszenie
sie we wlasnym sosie widac w przypadku TVP3 Wroclaw od lat a co wartosciowsze
jednostki jesli juz sie zdarzaja szybko sa podbierane przez Warszawke a na
miejscu zostaje...coz...sami sobie dopowiedzcie ale najpierw obejrzyjcie
jesli nie szkoda wam cennego czasu...
Pozdrawiam wszystkich a najbardziej cala redakcje Faktow ;) - wasz telewidz.
Obserwuj wątek
    • membrum_virile Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw 19.02.07, 19:17
      Podebranie prezentera pogody, Kreta, na dobre Warszawce nie wyszło, bo
      wyjątkowy to pajacyk (przy okazji żarcik: gdzie Agata Młynarska spędza wakacje?
      Na Krecie...).
      Nie tylko TV prezentuje niski poziom. Wyborcza lokalna również niebezpiecznie
      zbliża się w kolokwialności języka do Faktu.
      • longinus13 Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw 20.02.07, 08:31
        Widzac ciagle te same osoby robiace ciagle te same rzeczy i zadnych
        nowosci...odechciewa sie ogladac TVP3. To jest stale to samo wroclawskie
        bagienko...
    • Gość: aaa Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 09:03
      Wy matoły! Może by tak któryś z was przyszedł i poprowadził fakty. Siedząc
      przed telewizorem wydaje wam się że co to takiego przeczytać informację. i
      żaden z was nie pomyśli, że stres jest tak duży, że zapomina sie własnego
      nazwiska. Poza tym często zdarza się tak, że błędy które widzicie na ekranie
      nie powstają z winy prowadzącej. Efekt finalny zależy od pracy wielu osób.
      • Gość: Roman Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw IP: *.dint.wroc.pl 20.02.07, 09:23
        Ja się nie pcham do roboty, o której nie mam pojęcia, patafianie.
        • Gość: aaa Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 09:41
          I bardzo dobrze że się nie pchasz. A niestety longinus się nie zna a zajął się
          krytyką. Myślę, że gdyby was jednego z drugim posadzić tam przed kamerą to nie
          tylko że byście się mylili co drugie słowo ale pewnie nie potrafilibyscie
          poprawić swojego błedu. A mogloby być też tak że w ogole byście nie potrafili
          nic powiedziec.
          • Gość: GNIDA beznadzieja IP: *.as.kn.pl 20.02.07, 10:02
            A,mozesz człowieku to zrozumiec ze nie wszyscy maja predyspozycje do okreslonej
            pracy?Ja juz dawno powyrzucałbym te kobiety ktore prowadza programy
            informacyjne na Tv3.Z Faktow oczywiscie rowniez..
            • Gość: :) fakty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 10:20
              Niestety również uważam,ze informacje -czyt. FAKTY na regionalnej trójce daleko
              odbiegają od TVP1, Polsatu czy TVN.
              Począwszy od projektu czołówki, studia i prezenterów. :(
            • Gość: aaa Re: beznadzieja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 13:41
              oczywiscie ze nie wszyscy maja predyspozycje. Ale akurat pani E. Wolniewicz te
              predyspozycje ma. Obejrzyj sobie panią Pawlus to zobaczysz co znaczy nie mieć
              predyspozycji.
      • Gość: Zdenek Układziki IP: 84.40.217.* 20.02.07, 10:57
        Szanowni Państwo w TVP3 tak jak wszedzie panują układziki. Byle kto sie tam nie
        dostanie. Sami synkowie i córeczki.
        • Gość: fakir Re: Układziki IP: 195.117.40.* 20.02.07, 11:09
          plus układzik polityczny....
        • Gość: aaa Re: Układziki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 13:21
          zapewniam cie ze tych synkow i coreczek jest naprawde malo. do glowy przychodzi
          mi tylko jedno nazwisko na M. a reszta musiala sie wykazac ze cos potrafi.
          no moze poza dyrekcją bo ta jest mianowana. :)
          • Gość: Zdenek Re: Układziki IP: 84.40.217.* 20.02.07, 13:33
            A ja podtrzymuje to co napisałem. Układ układ i jeszcze raz układ.
            • Gość: aaa Re: Układziki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 13:40
              podaj jakies komnkretne przyklady.
        • Gość: bezUkladowiec Re: Układziki IP: 217.153.131.* 06.03.07, 11:07
          hehe, no to musze CIe zmartwic. Jestem synem robotnika i ksiegowej, a dostalem
          sie tam i jeszcze czegos nauczylem. a ze czesc ludzi nie chce sie ncizego uczyc
          albo uwaza ze im wiedza ktora maja wystarczy? no coz. se la zyzn
      • Gość: Piotr Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 16:35
        Pracowałem przed kamerą kilka lat. Oczywiście, że towarzyszy temu stres, ale
        jeśli ktoś nie potrafi go skutecznie opanować na tyle, by naturalnie
        przedstawić widzowi esencję aktualnych informacji, a przy tym oprócz
        wiarygodności przekazu, treściwości komunikatów i ich rzeczowego
        wyartykułowania nie popadać w sztuczny "szczękościsk" to nie powinien się w
        ogóle bawić w telewizję. Od osób pracujących w programach informacyjnych zwykło
        wymagać się trochę więcej niż od ładnie wyglądających panienek, które
        zapowiadają kolejne pozycje programu TV. Czytać to sztuka, a czytać ze
        zrozumieniem to dla wielu wrocławskich dziennikarzy/prezenterów sztuka
        nieosiągalna, niestety... Do tego dochodzą liczne lapsusy jęzkowe, nieznajomość
        wrocławskich realiów, marna prezencja i wady wymowy. Mam wymieniać dalej?
      • longinus13 Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw 20.02.07, 20:46
        aaa to chyba jakies pryszczate dziewcze lub zakompleksiona "dojrzala" kobieta.
        Czy ja obrzucalem kogokolwiek wyzwiskami? Ujalem swoje odczucia w delikatna
        krytyke bez obrzucania epitetami natomiast Ty szanowna (-y) aaa wszystkich
        wyzwalas od "matolow". Nie uwazam sie za takiego i nie mam ochoty znizac sie do
        Twojego poziomu ale jesli pochodzisz ze wspomnianego srodowiska to coz...uderz
        w stol a nozyce sie odezwa ...Utwierdza mnie to tylko w tej krytyce.
    • Gość: ;-) Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 11:58
      Fakty Faktami, a jakie fajne babole są czasami w pasku informacyjnym.
      • Gość: aaa Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 13:22
        wykazales sie wyjatkowa nieznajomoscia tematu. bo paski informacyjne maja sie
        do faktow jak piernik do wiatraka. paski sa emitowane z warszawy wtedy gdy jest
        pasmo wspolne.
        • Gość: bbb źle się dzieje ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.07, 17:58
          Droga(i)aaa: większość forumowiczów ma niestety rację, część z tych osób
          występujących na antenie tv wrocław powinna już pójść na telewizyjną emeryturę.
          A dotyczy to przede wszystkim p. Dorywały, Wolniewicz, Chudziaka, Rosińskiego
          itd. Oni po prostu powinni zająć się już czymś zupełnie innym niż występowanie
          na wizji. Dajcie szansę młodym ! Tu trzeba atrakcyjności, świeżości, i nowego
          pomysłu. Sposób prezentacji newsa czy kolejność, to wszystko jest tragiczne i
          bez pomysłu. A układy w faktach panują i to ogromne !!!! widać to po tym kto
          kiedy prowadzi i ile newsów jakiego dziennikarza jest zamawianych. Taka jest
          smutna prawda !! To się odbija na jakości a konsekwencją będzie oglądalność !
          • Gość: aaa Re: źle się dzieje ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 23:12
            jakoś tak dziwnie się składa, że jak robia casting w faktach na reportera to
            zglaszają sie same bęcwały które nie potrafią odpowiedzieć na pytanie kim jest
            Marek Jurek albo jak nazywa się prezydent Wrocławia. No więc jeśli taki narybek
            chce się zajmować faktami to wcale sie nie dziwie ze nie ma nowych twarzy.
            A o ile dobrze wiem to newsów nie zamawia się od dziennikarza tylko to
            dziennikarz proponuje temat. Jesli wiec jeden z drugim dziennikarzem rzuca duzo
            pomysłow to tez i duzo jest go na antenie. z jednym sie z Toba zgadzam, p
            Dorywała to pomyłka jakaś, poziom rozmowy mierny a i wygląd niezbyt telewizyjny.
            • Gość: jot Re: źle się dzieje ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.07, 07:32
              Tylko mi nie wmawiaj, ze "stara kadra" jest nie do zastąpienia, bo po niej już
              tylko "bęcwały". Castingi na reportera to za mało, trzeba tych reporterów umieć
              znaleźć nie czekając aż sami sie zgłoszą. Tak jest wszedzie, w każdym miejscu,
              które chce zaistnieć na rynku. I nie truj mi, że częstotliwość emisji
              materiałów jakiegoś dziennikarza zależy od wyłącznie od jego pomysłowości.
              • Gość: bruno Re: źle się dzieje ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 09:05
                przemilczę kwestie prezencji państwa z TVP3, lapsusów, dykcji i innych walorów
                naszych gwaizd telewizyjnych (choć zgadzam się z cała krytyką powyżej). ale Ci
                co na wizji to tylko wierzchołek góry lodowej!
                -scenografia studia: paskudne pastelowe kolorki... stroiki świąteczne na stole
                prowadzącego... wszystko, nie tylko w faktach, wygląda tam, jakby dyrygował tym
                ktoś zupełnie pozbawiony smaku, gustu... wizualne disco polo. zresztą nie
                sprowadza się to tylko do estetyki - kiedyś widziałem, jak w jakimś programie w
                trójce odczyniano gotowanie na ekranie. kucharzowi udostępniono okrągły
                stoliczek o średnicy może 40 cm... co on się bidulinek namęczył... ale jest to
                etatowy stoliczek scenografa, bo pojawia się na wizji równie często jak pan
                Chudziak (w obu przypadkach - niestety)
                -najgorzej, jak ekipa TVP3 stara się zrobić coś "fajnego" i "nowoczesnego"...
                bolesne jest to bardzo... nowoczesne "młodzieżowe" filmowanie sprowadza się do
                telepania kamerą jak w tańcu świętego wita (sądzę, że ktoś próbuje koppiować
                styl MTV, ale bardzo mu to nie wychodzi i ja bardzo proszę, żeby sobie
                odpuścił)
                -absolutnym hitem są efekty wizualne "z komputera"... chyba maja tam jedyną
                funkcjonującą do dziś "odrę", albo, co gorsza, sprzęt nowoczesny, a fachowca z
                czasów "odry". W każdym razie plansze, przenikające się kadry i inne tego typu
                efekty specjalne są w trójce tak beznadziejne, że patrzeć na nie się nie da.
                telewizja Echo tworzyła podobne, ale kiedy to było?

nasza telewizja regionalna straszy. ale nie mam pomysłu na jej naprawę, bo
                jedyne co mi przychodzi do głowy - czyli świeża krew, świeża krew i jeszcze raz
                młodzi, zdolni ludzie, zamiast tych przykutych do stołków weteranów bez
                pomysłów, umiejętności i takentu - chyba nie jest możliwe do zrealizowania...
                • Gość: widz Re: źle się dzieje ! IP: *.e-wro.net.pl 21.02.07, 09:54
                  Poziom lokalnej tv jaki jest, każdy niestety widzi.Nudą i brakiem
                  profesjonalizmu wieje z każdego kąta. To moze było niezłe w siermiężnych latach
                  60-tych, a nie teraz, gdy widz ma pilota i mozliwość wyboru spośrod
                  kilkudziesięciu stacji. I teksty typu-stań przed kamerą mądralo- mnie nie
                  przekonują, bo by ocenić, czy zupa jest smaczna, nie muszę umieć jej ugotować.I
                  pomyśleć, że uniwersytet kształci kilkuset dziennikarzy na studiach
                  stacjonarnych i podyplomowych... A może by, drodzy szefowie lokalnej stacji
                  tv, ruszyć tyłek i poszukać choćby wśrod tej populacji , a nie czekać aż ktoś
                  sam się zgłosi.Czy w ogóle ośrodek wrocławski tvp w jakikolwiek sposob
                  współpracuje z uniwersyteckim dziennikarstwem?Może warto?Otwórzcie okna i
                  przewietrzcie trochę, bo zaduch robi się nie do zniesienia.A lokalne telewizje
                  to teraz na świecie najbardziej rozwijające się interesy, bo człowieka bardziej
                  interesuje włamanie do kiosku na sąsiedniej ulicy niż konflikt na bliskim
                  wschodzie.
                  • Gość: aaa Re: źle się dzieje ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 11:16
                    jesli chodzi o szukanie przez telewizje reporterow to dotyczy to tylko uznanych
                    juz gwiazd i chodzi o przeciagniecie ich na swoja stronę. zwykli reporterzy
                    zglaszaja sie sami i albo sie nadaja i zostaja albo nie. a co do kwestii
                    scenograficznych: jesli sie komus nie podoba to niech zglosi sie z projektem i
                    niech powie czy za grosze potrafi taka scenografie zrobic. bo niestety
                    pieniedzy jest jak na lekarstwo a wymagania duze. uwazam ze to i tak jest
                    mistrzostwo swiata ze majac takie srodki robi sie w ogole cokolwiek.
                    • Gość: jot Re: źle się dzieje ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.07, 20:18
                      Mylisz się aaa. W ogóle na jakim ty świecie żyjesz? Każda szanująca się firma
                      szuka dzisiaj aktywnie dobrych pracowników, a nie czeka biernie aż sami się
                      zgłoszą. Przy takim anachronicznym i amatorskim podejściu, jakiego bronisz, nie
                      dziwię się, że Karkonoska wygląda tak, jak wygląda. Powodzenia w czekaniu na
                      talenty! I dziękujemy za to, że "robicie w ogóle cokolwiek" - w końcu
                      moglibyście nic nie robić. A może tak właśnie byłoby lepiej i taniej?
                  • Gość: ewa Re: źle się dzieje ! IP: 62.233.177.* 21.02.07, 11:20
                    O ile wiem, to media wrocławskie nie wspólpracują z Uniwersytetem. Ludzie
                    wrocławskich mediów nie widzą takiej potrzeby, bo wiedzą i umieją wszystko. I
                    tylko oni. Studia dziennikarskie przynoszą natomiast - według nich - więcej
                    szkody niż pożytku. Dostojny dom starców na Karkonoskiej jest absolutną
                    wyrocznią, twierdzą w sobie i dla siebie. I nikt tej geriatrii nie przekona, że
                    z wrocławskich mediów zieje nudą, że są prowincjonalne do groteski i amatorskie
                    do śmieszności. Nasi komunikatorzy nigdy nie byli orłami, ale teraz
                    kompromituja się nieuctwem, bo kiedy się uczyć skoro czas i energię pochłaniają
                    bez reszty nieustające walki o minutki na wizji i fonii?
                    • Gość: Zdzisiek W końcu cos zaczyna się dziać IP: 84.40.217.* 21.02.07, 12:16
                      Widzę, że tylko "aaa" broni bastionu przy ulicy Karkonoskiej.
                      Niestety podzielam zdanię większości na tym formum. TVP3 to kicha totalna.
                      Szanowni Państwo w TVP3 macie w reku tworzywo którego nie potraficie
                      wykorzystać. Ciężko dopuścic mlodych, prawda? A wam się już niestety nie chce.
                      I jak ktoś tu już napisał udawanie mlodego przez prawie emeryta niestety nie
                      wychodzi na dobre. Nie podzielam zdania "aaa" w którym pisze, że jak ktoś chce
                      to niech się zgłosi. Za każdym razem jak TVP3 robi jakieś nabory to zgłaszają
                      się setki ludzi. Sami to pokazujecie. Nie wierze, że wszyscy to bałwany.
                      Podzielam zdnainie Zdenka. Uklady i ukladziki. Synkowie i coreczki ewentualnie
                      krewni i znajomi krolika. Kólko wzajemnej adoracji. Jeszcze jeden zamknięty
                      klan do ktorego dostać się jest prawie niemożliwe.
                      • Gość: Kasa Re: W końcu cos zaczyna się dziać IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.07, 18:39
                        Bastionu na Karkonoskiej będą zawsze bronić sami zainteresowani !
                        • Gość: Łoś_bimbacz Re: zezem i seplem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 19:56
                          moja ulubiona audycja to informacje kulturalne przed i PO faktach moderowane
                          przez dwie dziennikarki: jedna ma zeza, druga sepleni. Program mogłby mieć
                          indywidulne logo: zezem i seplem:)
                          • Gość: vidz Re: zezem i seplem... IP: 195.182.9.* 21.02.07, 20:16
                            Niestety pani Jalili-Wolniewicz i ekipa to straszna padaczka, układ rządzi, a
                            tymczasowi dyrektorzy ośrodka zanim połapią się o co chodzi tracą stanowisko.
                            Ogólnie tvp3 we Wro. to kablówka na poziomie średniej wielkości miasta na
                            Dolnym Śląsku. Przykre, niestety prawdziwe.
                            • Gość: gościu Re: zezem i seplem... IP: *.wroclaw.agora.pl 22.02.07, 12:00
                              słuchajcie Ludzie
                              możecie wierzyć lub nie, ale mało kto garnie się teraz do dziennikarstwa, a poziom
                              nowego narybku jest żenujący. Siedzę w tej branży od lat i widzę co się dzieje.
                              Nie wiem czy brakuje młodym idoli do naśladowania, czy co? Do MTV oczywiście
                              garną się na potęgę, ale do lokalnych mediów dużo mniej niż przed laty.
                              Stąd też nie ma naporu młodych na starych, bo "starych" nie mam kim zastąpić.
                              Stąd brak osobowości w mediach lokalnych.
                              Układy, układami, fakt, ale jest wielu naczelnych, którzy czekają na młodych,
                              zdolnych, ale przychodzą mierni, leniwi, bez pojęcia o tym co się dzieje na
                              świecie. Naprawdę tak jest, niestety...
                              • Gość: Piotr Re: zezem i seplem... IP: 82.160.70.* 22.02.07, 12:11
                                Dziwisz się? Wszak samymi chęciami, ambicjami i niespełnionymi marzeniami
                                rodziny nie wykarmisz. Niektórzy z dziennikarzy też chcą mieć czas dla swoich
                                rodzin, a nie popadać w pracoholizm, który w jakims stopniu warunkuje zarobki.
                                A płace dla lokalnych dziennikarzy stosowane m.in. w TVP3 nie są, niestety na
                                poziomie nawet 1/10 tych, którymi dysponują gwiazdki ekranu.
                                • Gość: bruno Re: zezem i seplem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 15:31
                                  w kwestii scenografii do aaa: z płyt osb zrobię wam ciekawsza scenografię i to
                                  po kosztach materiału. ale nie wierzę, że ktoś z telewizji będzie zadowolony z
                                  mojej propozycji - bo choćby przeze mnie nie zarobi scenograf z układu. a poza
                                  tym nie pieprz głupot że oni to za 50 gr zrobili, bo to nie prawda. zresztą i
                                  za 50 gr da się zrobić - pomysł tylko trza mieć a nie etetowy stolik i różowo-
                                  seledynowe filtry na reflektor;)
                              • Gość: jot Re: zezem i seplem... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.07, 16:12
                                Oczywiście, młodzi są "mierni i leniwi", a starzy wybitni i pracowici, tzn.
                                niezastąpieni. "Poziom nowego narybku jest żenujący", a wśród starych aż się
                                kłębi od osobowości. Niech żyje wrocławska geriatria!
                                • Gość: Kusy Re: zezem i seplem... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.07, 18:10
                                  nie ma co gadać... tam jeszccze długo się nic nie zmieni, zwłaszcza teraz. Bo
                                  kto ma tam coś ruszyć !
                              • Gość: aaa Re: zezem i seplem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 21:26
                                a więc jednak ktoś potwierdza że jak przychodzą ludzie na casting do faktow to
                                same bęcwały i miernoty. Ale to wiedzą ludzie którzy pracują w branży juz kilka
                                ładnych lat. Reszta i tak uparcie bedzie twierdzic ze to starzy nie dopuszczają
                                narybku.
                          • Gość: Aron Re: zezem i seplem... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.07, 22:22
                            Gość portalu: Łoś_bimbacz napisał(a):

> moja ulubiona audycja to informacje kulturalne przed i PO faktach moderowane
                            > przez dwie dziennikarki: jedna ma zeza, druga sepleni. Program mogłby mieć
                            > indywidulne logo: zezem i seplem:)

Na forum Wyborczej jesteś Łosiu znany jako szkaradny gej z pryszczami na
                            twarzy. To prawda co o tobie piszą? Bo jeżeli nie masz tych pryszczy na twarzy
                            i nigdzie indziej na ciele, to mam ochotę się z tobą umówić na randkę kolego.
                          • Gość: arnolt Re: zezem i seplem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 10:08
                            Cieszę się, że nie jestem odosobniony, bo już się bałem... Ja też uwielbiam te
                            kabaretowe kawałki, robione całkiem nieświadomie. Obie panie rzeczywiście
                            są "trafione" ze swymi "walorami" - ktoś musiał ładnie się zabawić wybierając.
                            A już najśmieszniej jest, kiedy widać, że nie widzą, że nie wiedzę, co mówią -
                            spojrzenie i dykcja "mówią" za nie. Tak trzymać. Lubię się posmiać, a w tych
                            czasach coraz trudniej tak serdecznie. Pozdrawiam, bo to chore.
                • Gość: obi Re: źle się dzieje ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 20:10
                  > telewizja Echo tworzyła podobne, ale kiedy to było?

Odczep sie, serdenko, od Telewizji Echo! Jakbys wiedzial, na jakim 'sprzecie' te
                  efekty robilismy, to pisalbys o tym z wiekszym szacunkiem :)
                  Ceterum censeo VHS victus esse ;)
                  • Gość: bruno Re: źle się dzieje ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 08:29
                    ależ ja z wielkim szacunkiem do Echo! tylko 3 nie pracuje na vhsie a nadal to
                    tak wygląda, albo gorzej...
                    • Gość: janka Re: źle się dzieje ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 23:33
                      Echo to Telewizja Dolnoslaska ? Czy to jest ta sama telewizja
                      • Gość: Marek Re: źle się dzieje ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.03.07, 13:34
                        Telewizja Echo wystartowala w lutym 90 roku jako pierwsza niezalzna telewizja w
                        PL. Natomiast TeDe rozpoczelo swa dzialalnosc w 95 roku jako nowa telewizja we
                        Wroclawiu. W TeDe pracowalo sporo ludzi z dawnej telewizji Echo.
                        • Gość: obi Re: źle się dzieje ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 23:43
                          Nic dodac, nic ujac :)
                          • Gość: ddd Re: źle się dzieje ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 18:09
                            a co ująć?
    • sorrry Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw 22.02.07, 20:35
      Cały ten wątek świadczy o jednym - po prostu znowu ktoś pręży się do skoku na
      TVP Wrocław... I tyle... Być może koledzy tej samej maści, co ci, którym przed
      chwilą podziękowano... Albo nawet ci sami... Trzeba przeforsować tezę, że
      pracują tam same miernoty z układu (ciekawe jakiego - o tym się już nie mówi),
      żeby po przejęciu władzy zrobić czystkę i zainstalować swoich. I temu też służy
      całe to gadanie o "młodych" i że receptą na całe to rzekome zło jest jest ich
      zatrudnienie... Wiadomo,że młodymi się łatwiej manipuluje, zwłaszcza gdy samemu
      guzik się wie o pracy - na przykład w telewizji... Tak naprawdę firmy na całym
      świecie szanują wiedzę i doświadczenie "starych" pracowników, dbając oczywiście
      także o dopływ świeżej krwi... W TVP to niemożliwe, bo kolejni jej władcy mają
      w nosie dobro firmy, dbając tylko o interes swoich politycznych mocodawców,
      którzy dają im zarobić w krótkim czasie trochę kaski... W krótkim, bo i tak
      zaraz ich wywalą, bo zmienił się władca dzielący stołki... I tyle... Tak
      naprawdę, problem jest w tym, że TVP Wrocław własciwie już nic nie produkuje -
      o co zadbała poprzednia dyrekcja - a centrala w Warszawie ma w nosie ośrodki
      regionalne - o czym świadczy fakt, że przez dwa lata tolerowała takie kuriozum
      jak pan B. i jego świta... Wniosek jest taki - dyskusja o poziomie TVP Wrocław
      już długo nie potrwa, bo najdalej za kilka lat nie będzie już o czym
      dyskutować... Ot - co!
      • ti.chibo Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw 22.02.07, 21:17
        sorrry napisała:

> Cały ten wątek świadczy o jednym - po prostu znowu ktoś pręży się do skoku na
        > TVP Wrocław...

No a jak? Nie wiecie kto naprawdę? Przecież już huczy o pewnej zaskakującej
        zmanie miejsc, karuzela się kręci przecież caly czas. I daleko nie trzeba
        szukać. Oj ale niektorzy się "ucieszą"...
        • longinus13 Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw 22.02.07, 21:47
          No patrzcie - spiskowa teoria dziejow.... to chyba oddech Macierewicza i tutaj
          sie przeniosl. A chcialem tylko zwrocic uwage na nieszczesnosc poczynan naszego
          wroclawskiego badz co badz osrodka z ktorego powinnismy byc dumni...powiem moze
          tak: to nawet nie ja dostrzeglem te miernote tylko rzucila sie w oczy i uszy
          ("..seplem i zezem.." hehe puenta doskonala!!!) osobom, ktore pochodza z innym
          dzielnic Polski. To one zwrocily mi uwage na brzuchomostwo Pani Jelili -
          dokladnie zacytuje "ona mowi jak kaczka ...". Teraz oprocz pozytywow (jakies
          sa?)dostrzegam tez wady i niedociagniecia innych prezenterow i nie tylko a
          kiedys dalbym sie pokroic za wszystko co wroclawskie. Takze prosba: wpisujcie
          tutaj co wam sie nie podoba, co mozna zmienic moze ktos obyty dla ktorego ta
          praca nie jest tylko chaltura bedzie w stanie cos zmienic i ruszyc te "
          geriatrie" pod nazwa TVP3.
          • Gość: jot Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.07, 22:12
            Widzę, że staruszkowie wyraźnie się zaniepokoili i wietrzą spisek. Wierzą, że
            świat kończy się wraz z nimi, że są nie do zastąpienia, a na castingi
            przychodzi sama hołota i miernota. Perspektywa likwidacji osrodków terenowych
            wcale mnie nie przeraża. Od lat uważam, że to marnotrawstwo pieniędzy i relikt
            minionego czasu. Gdyby więc krytyka miała prowadzić do likwidacji obiektu
            krytyki, to warto pokrytykować. Uważam, że Karkonoska jest niereformowalna i
            chyba nic tu nie zrobią ani młodzi ani starzy. To jest galwanizowanie żabiego
            trupa. Piszę to z niechęcią i bez przekonania, bo w końcu kogo tak naprawdę
            Karkonoska obchodzi? Chyba tylko tych, którzy z niej żyją.
            • Gość: gwiazdor to po co mendo o niej piszesz jeśli cię nie obchod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 22:44
              nie obchodzi? Czasu masz za dużo w domu Takiś niedoceniony talent- może ktoś
              cię wreszcie doceni i gdzieś zatrudni. Tyś młody, zdolny a te stare zgredy
              nigdzie nie raczą zauważyć twej wielkości.
              • Gość: jot Re: to po co mendo o niej piszesz jeśli cię nie o IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.02.07, 07:54
                Aleś się wkurzył, pierdzielu... Bezrobocie w starcze oczka zajrzało?
              • Gość: Piotr Mendo? IP: 82.160.70.* 23.02.07, 08:05
                czyli potwierdza się teza o żałośnie niskim poziomie obecnej, wypalonej już,
                konstelacji...
    • Gość: zuzia Kocham Waldemara Chudziaka IP: *.gprspla.plusgsm.pl 24.02.07, 22:19
      :)
    • Gość: mi się podoba Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 22:38
      TV3 odpowiada naszym mozliwościom, to za mało ambicje.
      • Gość: chwilowy Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw IP: *.dialog.net.pl 25.02.07, 14:45
        Moi drodzy: koń jaki jest każdy widzi. Mają rację ci, którzy pisza tu o marnej
        kondycji TVP Wrocław. Ale nie czepiajcie się panny Krysi ani pana Waldka, bo to
        nie oni graja Pucio pucio. Załoga TVP 3 Wrocław jest taka, jaką sobie jej
        szefowie dobrali. Dobierali najlepiej jak potrafili. A że nie potrafili... no
        cóż - sami byli źle dobrani. Czepcie się polityków pchających swe brudne łapska
        w materię o której wiedzą że ważna, ale gó.. sie na niej znają. Rzucają na
        strategiczny odcinek towarzysza o który wiedzą, że sie nie wynaturzy to znaczy,
        że sie nie usamodzielni. więc nie czepiajcie się banasiaka, bo cóż on winien,
        że Schetyna potrzebował awojego człowieka na czas kampanii wyborczej? A że się
        nie znał? - Przecież sam to mówił od początku i tego się trzymał. Obecny p.o.
        dyr. też nic nie zmieni bo przelotny. A kształtowanie zespołu i programu, to
        sprawa na lata. jesli nawet wyłowi sie talenty na castingu, to trzeba je
        szlifować. A kto ma je szlifować, skoro mistrzowie i majstrowie z powodów
        politycznych zostali wycięci w pień? obecnie zbieramy owoce rewolucji kadrowej
        połączonej ze zmianą pokoleniową. Ci, których atakujecie, to własnie pierwsza
        zmiana, która pojawiła się jako nie obciązona komuchowatością. Sami nie
        przeszli porządnej szkoły mistrza i sami innych nie nauczą. To paradoksalne,
        ale ostatni fachowy zespół był za czasów Baśki Trzeciak, która nie była
        doktrynerką i pilnowała fachowości a nie metryki. Pirwszym demontującym zespół
        i program był Pasierski (ksywa "biskup"), nie mający pojecia o zarządzaniu
        doktryner z kompleksami. A potem już szło... I do czego doszło - widzicie i
        jęczycie.
        nie wznoście nienawistnych postulatów o zaoranie Krkonoskiej. Ne cieszcie się,
        że kanał informacyjny TVP to kanał dla ośrodów regionalnych. Taki region jak
        Dolny Śląsk musi mieć swoją TV! To granda, że likwiduje się pasma lokalne, by
        zrobic miejsce konkurencji dla TVN 24. Przecież to jest ordynarna centralizacja
        w czasach politycznego paplania o społeczeństwie obywatelskim. Macie rację: TV
        Wrocław jest kiepściutka. Ale nie czepjajcie się ani panny Krysi, ani pana
        Waldka.
        ps. a tym wszytskim, co są pełni żalu, że oni by mogli, ale im nie pozwalają
        przypomnę: jak jesteście dobrzy, to się przebijecie. obecny problem polega na
        tym, że przebijają się miernoty!
        Cześć.
        • Gość: obi Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 20:25
          > ale ostatni fachowy zespół był za czasów Baśki Trzeciak, która nie była
          > doktrynerką i pilnowała fachowości a nie metryki.

Say, say, pierwszy madry glos w tej potluczonej dyskusji sie odezwal. Chwala Ci
          za to, Chwilowy.
          Jeszcze Baworek staral sie jakos to pozszywac, ale potem pooooooszlooooooo w
          pizdu. Calosc dobil dyrektorek tartaku i telewizyjny spec z lokalnej Wyborczej.
          Nad caloscia demolki czuwal lokalny aktyw partyjny - to lewo, to prawoskretny,
          rozne Krasonie, Schetyny i inne takie. Dodajcie do tego geriatrykow, ktorzy chca
          tylko w spokoju doczekac emeryturki i mlodych-malo-zdolnych, ktorzy zrobia kazde
          g..., zeby zasluzyc sie wladzy. I pasztet gotowy.

Ktos tu takze madrze napisal, ze w TVP3 nie ma juz mistrzow, od ktorych mlodzi
          mogliby sie uczyc, i ktorzy mieliby autorytet. Brawo, bravissimo, bo tu jest
          pies pogrzebany. Ta branza (dziennikarze, realizatorzy, operatorzy) wymaga
          mistrzow, tutaj sie niczego na kursach u Dorywaly nie nauczysz. Nie ma mistrza,
          nie ma sie od kogo uczyc. I taka jest TVP3 Wroclaw AD 2007. Zapracowaliscie
          jednak ciezko na ten los, bo sami swoich mistrzow udupiliscie.
          Ale przyjdzie walec i wyrowna....:)
          • Gość: aaa Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 09:35
            "Ta branza (dziennikarze, realizatorzy, operatorzy) wymaga
            > mistrzow, tutaj sie niczego na kursach u Dorywaly nie nauczysz. Nie ma
            mistrza,
            > nie ma sie od kogo uczyc."

O jakich mistrzach realizacji mówisz? Czy o facecie który nosił dekoracje a
            potem usiadł za mikserem wizji bo akurat był pod ręką? Czy może o absolwencie
            fizyki, który usiadł za mikserem fonii bo użył sporo wazeliny? Czy może o
            mistrzu nad mistrzami, z którego śmieją się wszyscy cokolwiek wiedzący o
            realizacji bo jak się odezwie to mówi tylko głupoty?
            • Gość: obi Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 00:28
              Obawiam sie, ze nic nie rozumuiesz z tego co sie tutaj pisze (choc kreujesz sie
              na wszystkowiedzaca osobe z racji tego, ze jezdzisz na Klecine od kilku miesiecy).
              Tych mistrzow nie ma tam od dawna, co najmniej od 10-12 lat, kiedy to ty uczyles
              (-as) sie dopiero pisac. Nie ma o czym gadac....
              A rebusow personalnych nie chce mi sie rozwiazywac - na cale szczescie obok
              Kleciny tylko przejezdzam jadac do swoje firmy :)
              • Gość: aaa Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 08:49
                Skoro jak piszesz tylko przejeżdzasz obok TV to co mozesz wiedziec o tym co sie
                dzieje w srodku. A co do nazwisk to podpowiem ze chodzilo mi o pana S. od wizji
                i panow F i S od fonii.
                • Gość: telewidzka Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 23:09
                  po co te rebusy z nazwiskami, nie mozesz po prostu napisac o kogo chodzi?
                  • Gość: piotr Dziennikarze do pior, kobiety na traktory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 23:33
                    Najgorsze w tym jest to, że młodym ludziom którzy studiują dziennikarstwo robi
                    się wodę z mózgu. Ratujcie tą młodzież, która studiuję ten kierunek. Dla nich
                    nie ma miejsca na rynku mediów Wrocławskich. Wrocławski rynek medialny to dwie
                    gazet, telewizja klecina, tede oraz stacje radiowe, które młócą discopolo. Ilu
                    dziennikarzy potrzebuje tzw. wrocławski rynek medialny w ciągu roku. Może dwie,
                    trzy osoby A ile osób studiuje dziennikarstwo – 200 osób. Wspomniane było o
                    mistrzach zawodu w tv klecinie ilu ich jest. A jacy mistrzowie prowadzą zajęcia
                    na wydziale dziennikarstwa. Kto może tą młodzież wprowadzić w ten zawód. We
                    Wrocławiu studiuje blisko 100 tyś młodzież i każdy może być dziennikarzem.
                    Pytam po co tworzy się studia dziennikarskie. Jak już to powinny być jako
                    podyplomowe.
                    Jedyną uczelnią jest Uniwer. Warszawski , który ma naprawdę świetnych
                    wykładowców i ta młodzież, która tam studiuje trafia do właściwych redakcji.
                    Większość wykładowców to ludzie czynnie pracujący w różnych redakcjach.
                    Bardzo długi i nudny wstęp do tego co pisze się o tv klecinie.
                    W tej telewizji wystarczyłoby max 8 dziennikarzy do programów i faktów. A tak
                    w ogóle w tej całej telewizji klecina wystarczyłoby 15 osób, żeby poprowadzić
                    tą stację.
                    Wiem, że zaproponowano kilku osobą na tym świetnym wydziale dziennikarstwa
                    pracę w powiatowych gazetach i co ? Stwierdzili, że są do wyższych celów nie
                    zniżą się do poziomu gazet powiatowych np. Wiadomości Świdnickich.
                    Wracając do TV Klecina – brak mistrzów zawodu na każdej płaszczyźnie
                    Wodę z mózgu dalej będzie robił wydz. Dziennikarstwa, bo każdy chce być
                    gwiazdą.
                    Na koniec. Jakie miał wykształcenie Największy Mistrz dziennikarstwa Ryszard
                    Kapuściński
                    • Gość: marek Re: Dziennikarze do pior, kobiety na traktory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 02:34
                      Obawiam się,że pobrzmiewa w Twojej wypowiedzi, Piotrze, duch minionej epoki,
                      kiedy po studiach był nakaz pracy. Tymczasem studia z definicji służą
                      pogłębianiu wiedzy w jakiejś specjalności. Co roku wielu lekarzy, inzynierów,
                      aktorów kończy studia i kończą je dla siebie. Nikomu nikt nie obiecuje po nich
                      pracy. Czy bedą wykorzystywali zdobytą wiedzę to już ich własna sprawa...
                    • Gość: telewidzek Piotrusiu, dlaczego nie ma Cię w Klecinie? CNN nie IP: *.crowley.pl 02.03.07, 11:58
                      zatrudnił? W KLecinie byś pokazał, jak to sie robi dobrze. Przecież skończyłes
                      napewno szkołę dziennikarską, kumasz co i jak. Stare się ciebie boją, ty samą
                      młodościa swoją byś ich zgasił. Za dobry i za zdolny jesteś? Biedaku, widzisz,
                      jak to w naszym kraju jest. NIe dadzą szansy zdolnemu człowiekowi nigdy. Tylko
                      układy i układy.
                      Spróbuj w radiu S-ka- u Tomka. On się zna na tej robocie, jest nawet doradcą
                      byłego dyrektora TVP KLecina na urzędach.
                      • Gość: wojtek Re: Piotrusiu, dlaczego nie ma Cię w Klecinie? CN IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.07, 12:35
                        Widma przeszłości z Karkonoskiej zatroskały się szczerze losem studentów
                        dziennikarstwa. Niepotrzebnie. Karkonoska nie jest ani jedynym ani najlepszym
                        miejscem pracy we Wrocławiu. Żadna tam kariera i awans zawodowy. O ile wiem, to
                        nikt z dziennikarstwa nie marzy o zatrudnieniu w rezerwacie minionej epoki.
                        Znajdziemy i bez was sposoby na życie. A szkoła nikomu nie zaszkodzi. Jej brak
                        natomiast może spowodować żałosne skutki. Co widac na Karkonoskiej.
                        • Gość: Piotr Kobiety na ekran a reszta do lodówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 19:56
                          Szanowny Marku,
                          Zapewne u Ciebie nie wygasł duch minionej epoki. Bardzo ciekawa jest Twoja
                          wypowiedz, można powiedzieć, ze masz spojrzenie na studiującą młodzież okiem
                          rentiera. Studiujemy dla pogłębienia wiedzy i kończymy studia dla siebie.
                          Rentierskie spojrzenie. Studia medyczne, prawnicze czy te o których tu mowa
                          dziennikarskie dla przyjemności. Szanowny Marku, zapytaj studentów po co
                          studiują, a w szczególności tych z medycyny.
                          Nie wszystkim wiedza wyższa na dobre wychodzi, ba powiem, że może nawet
                          przeszkadzać.
                          Wystarczy obejrzeć rozmowę po Faktach. Widać jak pieczołowicie dziennikarz
                          przygotował się do rozmowy i z jakim trudem ją prowadzi. Niestety jest to
                          żenujące.
                          Wojtku, masz w stu procentach rację. Szkoda byłoby tej młodzieży, która już raz
                          została sponiewierana na wydziale dziennikarstwa, żeby trafiła do skansenu TV
                          Klecina. Masz absolutną rację, tam by została zmarnowana i pożarta.
                          Prawdopodobnie około 50 osób kończy wydział dziennikarstwa we Wrocławiu, nikt
                          z uczelni nie zastanawia się czy zostaną absolwenci tego wydziału wykorzystani
                          zawodowo, czy znajdą zatrudnienie. Na uczelniach zagranicznych to jest
                          wyznacznik ilu absolwentów zostanie zatrudnionych.
                          Kobiety przed kamery, a reszta do spawania. Pozdrawiam
                          • plisak Re: Kobiety na ekran a reszta do lodówki 02.03.07, 21:21
                            www.itvp.pl/video.html?form_id=-1&genre_id=-1&site_id=636&sort_direction=2&sort_by=1&video=59580
                            • Gość: aaa Re: Kobiety na ekran a reszta do lodówki IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 03.03.07, 16:55
                              I co w zwiazku z tym?
                      • Gość: ska Re: Piotrusiu, dlaczego nie ma Cię w Klecinie? CN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 00:15
                        Dementuje. Z tego co mi wiadomo od kolegów z Eski, Pan Tomek ( pewnie chodzi o
                        Tomka Wołłodźke ) nie pełni żadnej funkcji doradczej lub menagerskiej w Radiu
                        Eska od wielu lat, bodaj od siedmiu, kiedy zmieniły się udziały własnościowe po
                        odejściu Pana Schetyny. Pan Tomasz jest zwykłym prezenterem na rannej zmianie,
                        odsuniętym od wpływu na funkcjonowanie Radia Eska. Żaden z obecnych dyrektorów
                        Eski nie był nigdy dyrektorem TVP Wrocław, choć przygodę z tą telewizją
                        zaliczył Igor Nurzynski, który jest w Esce Redaktorem Naczelny. Więc następnym
                        razem podawaj sprawdzone informacje, a nie jakieś bzdury!
        • Gość: aaa Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.07, 21:12
          o jaka pania Krysie chodzi?
          • Gość: syfilis Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw IP: 193.59.72.* 25.02.07, 23:23
            jasne, tvp3 wrocławska nie powala, delikatnie mówiąc, ale porównajcie sobie
            "fakty" z lokalnymi programami informacyjnymi z poznania,katowic, krakowa a
            nawet WOTu.

na tym tle nie wygląda źle,a momentami wrecz o wiele lepiej, ale oczywiście
            slaba to pociecha, bo to takie rownanie w dol.
            • Gość: jot Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.02.07, 18:59
              Dlatego w ogóle nie maja sensu synekury w lokalnych stacjach.
    • Gość: aaa Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 21:55
      Dorywała jest beznadziejna
      • Gość: gucio Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw IP: 62.233.177.* 28.02.07, 11:14
        Cala Karkonoska jest beznadziejna. Całe szczęście, ze przygotowuje się
        likwidacja tego interesu.
        • Gość: takt Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 16:07
          ale program publicystyczny pana red.Dudy jest dobry.I ma dużą oglądalność.
          • Gość: Obserwator Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 18:04
            > ale program publicystyczny pana red.Dudy jest dobry.I ma dużą oglądalność.

De gustibus non disputandum est, ale skad wiesz, ze ma duza ogladalnosc?
    • Gość: fred Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.03.07, 19:22
      W ilości dziennikarzy prowadzących Fakty TV Wrocław ma pierwsze miejsce w
      księdze Ginesa.Ciekawe ilu pracowników pracuje w Radiu i TV Wrocław, a ilu by
      pracowało w telwizji prywatnej.
      • Gość: ewa Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.03.07, 19:41
        Dlatego utrzymywanie Karkonoskiej to czyste marnotrawstwo i niegospodarność na
        szczeblu centralnym. Ośrodki lokalne są byc moze jakims sposobem na bezrobocie
        wsród dziennikarzy, ale chyba bardziej opłaciłyby sie zasiłki.
        • Gość: piotr TV Klecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 20:17
          Świetna uwaga. Nt utrzymywania TV klecina. Tam prawdopodobnie pracuje ok. 200
          osób
          Gdyby była to komercyjna stacja najwyżej pracowałoby 15 osób.
          Powtórzę pytania, po co kształci się dziennikarzy na Uniwersytecie Wrocławskim.
          Zasilić TV klecinę czy inne media Wrocławskie. Tylko Jakie ? .
          • Gość: jot Re: TV Klecina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.07, 08:16
            Po co kształci się dziennikarzy? Po to, żeby zastąpili amatorów; po to, żebyśmy
            mieli profesjonalne media. Na całym świecie ilość ludzi pracujących w zawodach
            medialnych wzrasta; branża komunikacyjna należy do najlepiej i najszybciej
            rozwijających się sektorów zatrudnienia.
      • Gość: Sru Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw IP: *.dialog.net.pl 04.03.07, 19:55
        "W ilości dziennikarzy prowadzących Fakty TV Wrocław ma pierwsze miejsce w
        księdze Ginesa."

Domyslam się, żeś z tych, którzy by wszystko urządzili lepiej i pewnieś
        lepszym redaktorem tylko niedocenionym. To się, kurczę, ucz!!! Nie 'W ilości"
        tylko "Pod względem liczby.." Dziennikarzy da się policzyć, to nie mąka. Poza
        tym Guinness nie Gines. W jednym zdaniu...

• Gość: aaa Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 08:48
      a co powiecie o nowej oprawie faktow? inne czolowki i muzyka.
    • Gość: stefanox Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw IP: *.wroclaw.mm.pl 06.03.07, 09:35
      alez to proste dlaczego . tam głównie pracują kumple kumpli . nie szkolą się
      poprawijąc swój warsztat , są ludźmi z ulicy .
      W pozostałych programach poza informacyjnymi nie dopuszczają produkcji z
      poza "kręgu" , ani też utalentowanych ludzi z poza tv bo tym trzeba zapłacić !!!
      Lepiej kiedy pan redaktor zaprosi za darmo jkąś pańcie , która zrobi w majtki
      że może wystapić przed kamerą , a kase weźmie ekipa realizacyjna.
      To stare komunistyczne metody , dlatego tvp nie da się zreformować , bo trzeba
      wywalić na pysk 50% ludzi ...bronią ich związki zawodowe w tym Solidarność , ot
      taki sobie paradoksik.
      • Gość: Piotr Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 00:36
        alez to proste dlaczego . tam głównie pracują kumple kumpli . nie szkolą się
        "poprawijąc swój warsztat , są ludźmi z ulicy .
        W pozostałych programach poza informacyjnymi nie dopuszczają produkcji z
        poza "kręgu" , ani też utalentowanych ludzi z poza tv bo tym trzeba zapłacić !!!
        Lepiej kiedy pan redaktor zaprosi za darmo jkąś pańcie , która zrobi w majtki
        że może wystapić przed kamerą , a kase weźmie ekipa realizacyjna.
        To stare komunistyczne metody , dlatego tvp nie da się zreformować , bo trzeba
        wywalić na pysk 50% ludzi ...bronią ich związki zawodowe w tym Solidarność , ot
        taki sobie paradoksik."
        ----------------------------------------------------------------------

Wypowiedź jest mało merytoryczna. „pracuje kumpel, kumpla, rodzina itd.”
        A jak wygląda sytuacja z zawodami prawniczymi, a w szczególności z adwokatami,
        kto może dostać się na aplikację ? No, cóż każdy zawód ma swoje przywileje,
        dziennikarstwo raczkujące w Polsce ma również. W USA z pokolenia na pokolenie
        jak klany rodzinne zawód dziennikarza przekazywany jest z ojca na syna. W
        Polsce ciągle pozostała świadomość po perelowska, że każdemu się należy,
        wczasy, papier toaletowy, herbata i na 8 marca talony.
        Każdy zawód ma swoje przywileje i nie każdy może być realizatorem telewizyjnym
        czy dziennikarzem.

• brzoza36 Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw 12.03.07, 08:12
          Przepraszam , ale co z tego wynika ? , ze góruje mentalność PRL ?
          No właśnie tak! W TVP i PR !
          Tysiące błąkających się ludzi po korytarzach budynków . Zapisy na kamerę.Brak
          pomysłów . Gdyby TVP nie kopiowała prywatnych nadawców lub nie dkonywała
          zakupów licencyjnych to by nie egzystowała . Co dzieje się w PR ? Grupy
          dziennikarzy rządzący stacjami jak folwarkami . Brak wewnętrznej konkurencji.
          Ty mówisz o klanch ? No właśnie chcemy się tego pozbyć .
          Zabierz im podatek na TVP , a znikną.
          • Gość: hahahahaha Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw IP: *.devs.futuro.pl 14.03.07, 16:29
            w PRL-u to byla TELEWIZJA WROCLAW ,teraz niestety pozostal tylko wroclaw i to
            z malej literki.telewizje tworza ludzie a nie zlodzieje i oszolomy.
            • Gość: JKK Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 21:33
              i ta k jest super
    • Gość: zzz Re: mierny poziom TVP3 Wroclaw IP: *.pip.digsys.bg 06.03.07, 11:10
      a mnie się podoba
      • Gość: maniak telewizyjny inne regionalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 11:31
        niestety , TV Warszawa zdominowała TV3 Wrocław , sejm senat i powtórki z
        Kuriara Warszawskiego wieje nudą i ryplejami,już nawet pogoda jest z
        Warszawy nie ze Śnieżki czy Śnieżnika, brak humoru pomysłu a podobno
        Wrocław wyprzedza pod tym względem inne cuda na Ziemi;
        Kochani tego juz nie da się oglądać, radzę przejśc na TVSaksonie albo
        czeskie programy, jest weselej i bliżej regionu,do Drezna i Pragi blizej
        niż do Warszawy choćby przez Copernicusa we Wrocku
        • Gość: zorro fakju. IP: *.devs.futuro.pl 18.04.07, 21:42
          a gofno wsielo i utonelo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka