29.04.03, 19:08
Wieczorkiem wrażenia. Baaaaaaaaaaaaaardzo pozytywne :))))))) Nowe odkrycie.
Obserwuj wątek
    • isis! Re: DEJA VU 30.04.03, 00:34
      isis! napisała:

> Nowe odkrycie.

I nowe i nie nowe...
      Deja vu jest na miejscu Toscany. Wystrój zmienił się na plus - ma więcej klasy,
      choć poprzedni też był dobry w swoim stylu trattorii. W nowym dominuje kolor
      bordowy, a na ścianach dekorator (-ka?) zastosował (-a?) ciekawe niby-freski i
      puste ramy. Dodany został też podest, na który niezwłocznie weszłam (hehe, z
      przyzwyczajenia?)...
      Nie nowa jest kelnerka, co mnie ucieszyło (jak również to, że czekała kiedy się
      pojawię :)
      Jedzonko poprawiło się znacznie! Dzisiaj byłam BARDZO usatysfakcjonowana, a w
      karcie zauważyłam jeszcze kilkanaście pozycji wartych spróbowania. Jeśli są tak
      dobre jak dzisiejsza sola po chłopsku (tu dygresja - nazwa chybiona, na mój
      smak była raczej w smaku orientalna: w sezamie i sosie słodko-kwaśnym)... jak
      rewelacyjny bakłażan faszerowany (pieczarkami, papryką, ryżem i oczywiście
      cząstkami samego bakłażana)... jak sałatka w koszyczku z ciasta (sam koszyczek
      też niczego sobie!)... jak pstrąg pieczony w folii z warzywami (rozpływający
      się w ustach i świeżym masełku, pokryty m.in. młodym zieloniutkim groszkiem)...
      w końcu jak gruszka pieczona w czerwonym winie, podana z bitą śmietaną, polana
      czekoladą i posypana cynamonem... Jedno wielkie MNIAM!
      Ceny bardzo przystępne - każda z wymienionych potraw poniżej 20 złotych. Wino w
      karafce dość cienkie, ale przyjemne (przyjazne człowiekowi ;)
      Żałuję, że nie spisałam sobie nazw potraw z karty, bo brzmią smakowicie, ale
      nie pretensjonalnie, jak ma to miejsce w niektórych snobistycznych lokalach. Z
      pewnością wybiorę się w najbliższym czasie na raki z kurkami, łososia w sosie
      kaparowo-ziołowym, carbonarę węglarzy i makaron wegetariański z brokułami i
      gorgonzolą.
      Aż dziwne, że tak pusto w środku - przydałaby się lepsza reklama!
      • Gość: natasza Re: DEJA VU IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.05.03, 23:50
        isis! napisała:

> isis! napisała:
        >
        > > Nowe odkrycie.
        >
        > I nowe i nie nowe...
        > Deja vu jest na miejscu Toscany. Wystrój zmienił się na plus - ma więcej
        klasy,
        >
        > choć poprzedni też był dobry w swoim stylu trattorii. W nowym dominuje kolor
        > bordowy, a na ścianach dekorator (-ka?) zastosował (-a?) ciekawe niby-freski
        i
        > puste ramy. Dodany został też podest, na który niezwłocznie weszłam (hehe, z
        > przyzwyczajenia?)...
        > Nie nowa jest kelnerka, co mnie ucieszyło (jak również to, że czekała kiedy
        się
        >
        > pojawię :)
        > Jedzonko poprawiło się znacznie! Dzisiaj byłam BARDZO usatysfakcjonowana, a w
        > karcie zauważyłam jeszcze kilkanaście pozycji wartych spróbowania. Jeśli są
        tak
        >
        > dobre jak dzisiejsza sola po chłopsku (tu dygresja - nazwa chybiona, na mój
        > smak była raczej w smaku orientalna: w sezamie i sosie słodko-kwaśnym)... jak
        > rewelacyjny bakłażan faszerowany (pieczarkami, papryką, ryżem i oczywiście
        > cząstkami samego bakłażana)... jak sałatka w koszyczku z ciasta (sam
        koszyczek
        > też niczego sobie!)... jak pstrąg pieczony w folii z warzywami (rozpływający
        > się w ustach i świeżym masełku, pokryty m.in. młodym zieloniutkim
        groszkiem)...
        >
        > w końcu jak gruszka pieczona w czerwonym winie, podana z bitą śmietaną,
        polana
        > czekoladą i posypana cynamonem... Jedno wielkie MNIAM!
        > Ceny bardzo przystępne - każda z wymienionych potraw poniżej 20 złotych. Wino
        w
        >
        > karafce dość cienkie, ale przyjemne (przyjazne człowiekowi ;)
        > Żałuję, że nie spisałam sobie nazw potraw z karty, bo brzmią smakowicie, ale
        > nie pretensjonalnie, jak ma to miejsce w niektórych snobistycznych lokalach.
        Z
        > pewnością wybiorę się w najbliższym czasie na raki z kurkami, łososia w sosie
        > kaparowo-ziołowym, carbonarę węglarzy i makaron wegetariański z brokułami i
        > gorgonzolą.
        > Aż dziwne, że tak pusto w środku - przydałaby się lepsza reklama!

Isis!!
        a nie wiesz przypadkiem co sie stało z Toscana bo chcialam sie tam wybrac w
        styczniu ale zastalam kartke z napisem "remont" ,wybitą szybe a w srodku
        wnetrze wygladalo raczej na spalone niz remontowane.....dziwnie sie to zbiegło
        w czasie z pozarem w Jadce magdy gessler bo tam wygladalo podobnie na poczatku
        stycznia...ale co sie stało dokładnie to nie wiem.Moze masz jakies informacje
        na ten temat bo ja az sie boje domyslac:((
        • isis! Re: DEJA VU 08.05.03, 01:38
          Gość portalu: natasza napisał(a):

> Isis!!
          > a nie wiesz przypadkiem co sie stało z Toscana Moze masz jakies informacje
          > na ten temat bo ja az sie boje domyslac:((

Hehe, toż właśnie pisałam -

> > Deja vu jest na miejscu Toscany.

Już nie ma Toscany choć kelnerki te same, więc można nieśmiało sie domyslać, że
          właściciele również. Deja vu jest lepsze i oby im ta zmiana wyszło na zdrowie.
          Tylko ta mała dbałosć o reklamę jest podejrzana - tak się pierze chyba $ ...
          Może za jakiś czas i ta knajpka splajtuje, a potem pojawi się pod nową nazwą, z
          nowym menu i tymi samymi kelnerkami?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka