isis! 29.04.03, 19:08 Wieczorkiem wrażenia. Baaaaaaaaaaaaaardzo pozytywne :))))))) Nowe odkrycie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
isis! Re: DEJA VU 30.04.03, 00:34 isis! napisała: > Nowe odkrycie. I nowe i nie nowe... Deja vu jest na miejscu Toscany. Wystrój zmienił się na plus - ma więcej klasy, choć poprzedni też był dobry w swoim stylu trattorii. W nowym dominuje kolor bordowy, a na ścianach dekorator (-ka?) zastosował (-a?) ciekawe niby-freski i puste ramy. Dodany został też podest, na który niezwłocznie weszłam (hehe, z przyzwyczajenia?)... Nie nowa jest kelnerka, co mnie ucieszyło (jak również to, że czekała kiedy się pojawię :) Jedzonko poprawiło się znacznie! Dzisiaj byłam BARDZO usatysfakcjonowana, a w karcie zauważyłam jeszcze kilkanaście pozycji wartych spróbowania. Jeśli są tak dobre jak dzisiejsza sola po chłopsku (tu dygresja - nazwa chybiona, na mój smak była raczej w smaku orientalna: w sezamie i sosie słodko-kwaśnym)... jak rewelacyjny bakłażan faszerowany (pieczarkami, papryką, ryżem i oczywiście cząstkami samego bakłażana)... jak sałatka w koszyczku z ciasta (sam koszyczek też niczego sobie!)... jak pstrąg pieczony w folii z warzywami (rozpływający się w ustach i świeżym masełku, pokryty m.in. młodym zieloniutkim groszkiem)... w końcu jak gruszka pieczona w czerwonym winie, podana z bitą śmietaną, polana czekoladą i posypana cynamonem... Jedno wielkie MNIAM! Ceny bardzo przystępne - każda z wymienionych potraw poniżej 20 złotych. Wino w karafce dość cienkie, ale przyjemne (przyjazne człowiekowi ;) Żałuję, że nie spisałam sobie nazw potraw z karty, bo brzmią smakowicie, ale nie pretensjonalnie, jak ma to miejsce w niektórych snobistycznych lokalach. Z pewnością wybiorę się w najbliższym czasie na raki z kurkami, łososia w sosie kaparowo-ziołowym, carbonarę węglarzy i makaron wegetariański z brokułami i gorgonzolą. Aż dziwne, że tak pusto w środku - przydałaby się lepsza reklama! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natasza Re: DEJA VU IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.05.03, 23:50 isis! napisała: > isis! napisała: > > > Nowe odkrycie. > > I nowe i nie nowe... > Deja vu jest na miejscu Toscany. Wystrój zmienił się na plus - ma więcej klasy, > > choć poprzedni też był dobry w swoim stylu trattorii. W nowym dominuje kolor > bordowy, a na ścianach dekorator (-ka?) zastosował (-a?) ciekawe niby-freski i > puste ramy. Dodany został też podest, na który niezwłocznie weszłam (hehe, z > przyzwyczajenia?)... > Nie nowa jest kelnerka, co mnie ucieszyło (jak również to, że czekała kiedy się > > pojawię :) > Jedzonko poprawiło się znacznie! Dzisiaj byłam BARDZO usatysfakcjonowana, a w > karcie zauważyłam jeszcze kilkanaście pozycji wartych spróbowania. Jeśli są tak > > dobre jak dzisiejsza sola po chłopsku (tu dygresja - nazwa chybiona, na mój > smak była raczej w smaku orientalna: w sezamie i sosie słodko-kwaśnym)... jak > rewelacyjny bakłażan faszerowany (pieczarkami, papryką, ryżem i oczywiście > cząstkami samego bakłażana)... jak sałatka w koszyczku z ciasta (sam koszyczek > też niczego sobie!)... jak pstrąg pieczony w folii z warzywami (rozpływający > się w ustach i świeżym masełku, pokryty m.in. młodym zieloniutkim groszkiem)... > > w końcu jak gruszka pieczona w czerwonym winie, podana z bitą śmietaną, polana > czekoladą i posypana cynamonem... Jedno wielkie MNIAM! > Ceny bardzo przystępne - każda z wymienionych potraw poniżej 20 złotych. Wino w > > karafce dość cienkie, ale przyjemne (przyjazne człowiekowi ;) > Żałuję, że nie spisałam sobie nazw potraw z karty, bo brzmią smakowicie, ale > nie pretensjonalnie, jak ma to miejsce w niektórych snobistycznych lokalach. Z > pewnością wybiorę się w najbliższym czasie na raki z kurkami, łososia w sosie > kaparowo-ziołowym, carbonarę węglarzy i makaron wegetariański z brokułami i > gorgonzolą. > Aż dziwne, że tak pusto w środku - przydałaby się lepsza reklama! Isis!! a nie wiesz przypadkiem co sie stało z Toscana bo chcialam sie tam wybrac w styczniu ale zastalam kartke z napisem "remont" ,wybitą szybe a w srodku wnetrze wygladalo raczej na spalone niz remontowane.....dziwnie sie to zbiegło w czasie z pozarem w Jadce magdy gessler bo tam wygladalo podobnie na poczatku stycznia...ale co sie stało dokładnie to nie wiem.Moze masz jakies informacje na ten temat bo ja az sie boje domyslac:(( Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: DEJA VU 08.05.03, 01:38 Gość portalu: natasza napisał(a): > Isis!! > a nie wiesz przypadkiem co sie stało z Toscana Moze masz jakies informacje > na ten temat bo ja az sie boje domyslac:(( Hehe, toż właśnie pisałam - > > Deja vu jest na miejscu Toscany. Już nie ma Toscany choć kelnerki te same, więc można nieśmiało sie domyslać, że właściciele również. Deja vu jest lepsze i oby im ta zmiana wyszło na zdrowie. Tylko ta mała dbałosć o reklamę jest podejrzana - tak się pierze chyba $ ... Może za jakiś czas i ta knajpka splajtuje, a potem pojawi się pod nową nazwą, z nowym menu i tymi samymi kelnerkami? Odpowiedz Link Zgłoś