heraldek 09.03.07, 01:49 Oj, polska zasrana Inteligencyjo..... ...odwagi wam brak, by wyjsc z tego szamba..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: autoidea Re: To nieprzyzwoita akcja IP: *.twmi.res.rr.com 09.03.07, 03:27 Przeciez zadne z tych lojalek nie byly dobrowolne. To o co tym PiS-iakom chodzi ? A oni sa teraz lepsi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik UW Re: To nieprzyzwoita akcja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.07, 08:16 Heraldku, prof. Labuda siedział w więzieniu za walkę z PRL-em. Kiedy czytam takie wymiociny słowne, jak twoje, to mi się robi niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ltc Re: To nieprzyzwoita akcja IP: 193.109.212.* 09.03.07, 09:38 nie zwracaj uwagi na taką florę intelektualna jak heraldyk... żadnego normalnego człwieka w polsce nie interesują oswiadczenia lustracyjne... to wszystko wygląda na balony, które mają zasłonić sprawy, na których nie znają się braciszkowie - gospodarka! głupcy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julek Re: To nieprzyzwoita akcja IP: *.wroclaw.mm.pl 13.04.07, 14:52 na takich jak ta p.Labuda i na innych w latach 80 zbieraliśmy pieniądze a teraz mi wstyd!!!!!!Pamiętam jak....szkoda słów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś To nieprzyzwoita akcja IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.03.07, 10:00 Na pytanie czy jestem złodziejem odpowiadam: nie jestem, bo nie jestem. Wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: To nieprzyzwoita akcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 10:01 Zlustować profesorów z Uniwersytetu Wroćławskiego,oj będzie się działo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezgoda Re: To nieprzyzwoita akcja IP: *.wro.vectranet.pl 09.03.07, 10:25 "Nie mam zamiaru babrać się w bebechach przeszłości" twierdzi prof. Labuda. To co panie profesorze na szambie mamy budować przyszłość? A wnioski jakie wówczas niektórzy wyciągną będą takie, że opłaca się być szują. Czy pan się na to godzi? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer A co powiesz o tym 09.03.07, 11:22 Gość portalu: Niezgoda napisał(a): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=58726494&a=58727795 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: A co powiesz o tym IP: *.e-wro.net.pl 09.03.07, 15:25 Że też tak ciągle tych ludzi szarpią. Komuna kazała im podpisywać lojalki, pisiory oświadczenia lustracyjne. Jedni i drudzy robili to, by środowiska inteligenckie skłócić i poróżnić. Dla politycznego spokoju w kraju wystarczy spacyfikować inteligencję. Reszta będzie siedzieć cicho. Pisiory byli prymusami na lekcjach wychowania politycznego dawanych przez komunę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollab Humbejwini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 20:38 Wiecie, kto to? Młodzi gorliwi, ktorzy nieśli myśli Mao. Czytam i ciarki mnie przechodzą, kim kochani byście byli w komunie. W pierszym szeregu lustratorów ludzkich życiorysów. Czyj ojciec miał fabryczkę, kogo matka wyszła za kosmopoiltycznego arystokratę , no bo takie osoby do nowego ladu nie pasują. Czysci trzeba, szaty prać. Ale nam młodziez rosnie bezkartkowa, dobrze odżywiona, paszporty w szufladach, wolność wypowiedzi na forum internetowym. I ocenia pryncypialnie jednego z najuczciwszych ludzi ... Więc zanucę sobie po cichutku: Dolinami i wzgórzami niosła sie bojowa pieśn, szły oddziay hunbejwinów, zeby myśli Mao nieść. Dał nam przykład wielki MAo przepływają Jangcyng Jang jak hartowac młode ciało oszczedzając cenny tran. I sorki dla wszystkich z tego watku, którzy mysla "osobno", nie stadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gandalf Re: Humbejwini IP: *.chello.pl 19.03.07, 20:16 Zgoda ! A najwiecej hunwejbinow siedzi w I(nstytucie) P(ropagowania) N (ienawisci). Gdy ludzie walczyli o godnosc , to oni latali jeszcze w portkach z klapa na d...ie lub w najlepszym przypadku byli w szkolkach, A ich rodzice martwili sie : Jak zapewnic im jako taki rozwoj intelektualny, co dac im do garnka , jak nauczyc ich tego, ze sa Polakami . A teraz oni uwazaja , ze wszyscy urodzeni przed 1972 r. (zgodnie z teza pana premiera) to byla holota, ktora zyla w ustroju wygenerowanym przez holote. Czy swoich rodzicow i krewnych tez zaliczaja do tej holoty ?????? Ale teraz oni chca sie odkuc i pokazac , jacy z nich rewolucjonisci . No i mamy to co mamy - za przyzwoleniem braci Kaczynskich, ktorym udala sie rzecz niebywala : totalne sklocenie narodu, napuszczanie mezow na zony, sasiadow na siebie, dzieci na rodzicow , napuszczanie czesci spoleczenstwa na ludzi ktorzy mysla inaczej , niz PiS itd.itp. Nie dziwie sie, ze mlodzi zwiewaja z kraju, az sie kurzy i nie maja najmniejszego zamiaru wracac spowrotem - bo i po co ?? zeby ich dzieci byly wychwywane przez oszolomow w rodzjau Giertycha i Orzechowskiego ( nie wspominajac o Wierzejskim) ? Zeby po jakims czasie powiedziano tym dzieciom, ze ich rodzice to holota ??? To nie jest normalny kraj !!! I nie pomoga tu zadne hurrapatriotyczne gadki roznych panow Gosiewskich, Cymanskich i Putrow . Mlodzi wybieraja, glosujac nogami - w kierunku Europy wolnej od lustracji, deubekizacji, dekomunizacji itd.itp. Odpowiedz Link Zgłoś
ja22ek Re: Humbejwini 13.04.07, 17:26 Słusznie piszesz, że jest Europa wolna od deubekizacji i dekomunizacji. Jest taka Europa, w której nie było UB i komuny. A u nas niestety była, i jakoś sobie z nią trzeba poradzić. Czytając Twoją wypowiedź odnoszę wrażenie, że masz w sobie wiele nienawiści. Świadczyłby o tym specyficzny dobór określeń (klapa na d...ie, oszołomy, gadki) oraz brak argumentów. Przedstaw proszę wypowiedź pana premiera, że ze względu na wiek należę do hołoty. Ja takiej nie znam. Udowodnij, że młodzi chcą się odkuć. Moim zdaniem dochodzą prawdy o pokoleniu ojców, podobnie jak młodzi Niemcy takiej prawdy dochodzili w latach 60. Omów bliżej tezę "totalne skłócenie narodu". Bo chyba nie chodzi o to, że różni ludzi mogą przedstawiać swoje racje? Czytając fora internetowe, raczej widzę, że częściej napuszcza się ludzi na tych, którzy myślą inaczej niż już przysłowiowy Adam Michnik. W szczególności polecam lekturę forum Wiadomości na gazeta.pl. Dlaczego łączysz ucieczkę młodych z kraju z lustracją? Moim zdaniem, to jest efekt przystąpienia do wspólnot europejskich i otwarcia zachodnich rynków pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice To nieprzyzwoita akcja 12.04.07, 16:14 Czyli wiecej jest przeciw niż za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: To nieprzyzwoita akcja IP: *.ig.pwr.wroc.pl 12.04.07, 16:52 Nie. Nie więcej. Tylko ci, którzy są przeciw głośno krzyczą. A inni po prostu składają oświadczenie, które od nich państwo wymaga (tak jak roczne zeznanie podatkowe). Odpowiedz Link Zgłoś
sendivigius Re: To nieprzyzwoita akcja 12.04.07, 17:56 A co ten Labuda ma do powiedzenia. Jest zatrudnionym pracownikiem i ma wykonywac polecenia. Uniwersytet to nie jest jego prywatny folwark aby mogl komus stawiac warunki. Jak mu sie nie podoba to niech sie zwolni, a jak nie wykona polecenia to sie jego zwolni. Nic sie nie bojcie Uniwersytet sie nie zapadnie bez Labudow, chetnych (i kompetentych) na jego posade mozna wiazac na peczki. Odpowiedz Link Zgłoś
tyran_pipiri Re: To nieprzyzwoita akcja 13.04.07, 10:19 dzieki takim jak "ten Labuda" mozesz wypisywac rozne brednie gdzie ci sie podoba karzelku i nikt cie za to na komisariat nie zawlecze. a te peczki chetnych i kompetentnych to moze z Chin sprowadzimy, co? będzie taniej :/ sprobuj czasem pomyslec, to nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
sendivigius Re: To nieprzyzwoita akcja 13.04.07, 17:33 > dzieki takim jak "ten Labuda" mozesz wypisywac rozne brednie gdzie ci sie podoba karzelku i nikt cie za to na komisariat nie zawlecze. Bzdury i tyle. Labuda czy nie Labuda nic nie zmienilo, w Bulgarii nie bylo zadnego Labudy i stalo sie to samo. A jesli chodzi o Chiny to w istocie profesorom sie wydaje ze zyjemy wlasnie w Chnach w czasach dynastii Ming a sami sa Mandarynami. Moga nic nie robic, nikogo nie sluchac i nalezy im oddawac czesc nieomal boska. Te peczki kompetentnych stoja pod drzwiami kazdego wydzialu, wystarczy wyjrzec przez okno i nawiazac kontakt z rzeczywistoscia, tyle ze to niestety boli. Odpowiedz Link Zgłoś
michele_mc Re: To nieprzyzwoita akcja 12.04.07, 19:26 Prawda jest taka. Twoje lojalki są prawdziwe - a moje sfałszowane. Jak w teczce premiera tylko jeden dokument może być sfałszowany? Wałęsa ma rację "my tam gdzie byliśmy" bali się cokolwiek robić _____________________________________________________ www.cierpialowski.eu/ pożar z 11.04.2007 na Maślicach Odpowiedz Link Zgłoś
srckota Re: To nieprzyzwoita akcja 13.04.07, 17:28 szczeniaczek nie wie gdzie swoj pyszczek zlozyc...... Odpowiedz Link Zgłoś
ja22ek Re: To nieprzyzwoita akcja 13.04.07, 17:32 Rozumiem Labudę, że nie chce się babrać w przesłości. Znam i w swojej rodzinie takich, co do swoich teczek nie zajrzą, bo nie chcą sobie psuć humoru pod koniec życia. Nie ma to jednak związku z lustracją. Po kilkunastu latach widzę wyraźnie, że brak lustracji skutecznie zatruwał atmosferę w Polsce. Gdyby nie sojusz środowisk PZPR i lewicy laickiej, mielibyśmy ten proces dawno za sobą. Dawni działacze komunistyczni już od kilku lat mieliby znów pełne prawa obywatelskie. Nikt już nie miałby prawa wypominać im przeszłości, bo byliby rozliczeni. I byłoby (może) normalnie. Występowanie przeciw lustracji teraz to zgoda na kolejne lata walki na teczki. Odpowiedz Link Zgłoś
teos22 To nieprzyzwoita akcja 14.05.07, 11:27 Ujawnilem lajdactwa profesora .Na ulicy po konferencji naukowej podszedl ktos przytaczajac fakty z mojego zycia i grozac zebym sie zamknal.Niedawno nieznani sprawcy wylali noca pod prog mieszkania metalicznie cuchnaca ciecz. O czwartej w nocy zona obudzila mnie - miala wstrzas ja silna tachykardie . Kilkakrotnie tracilismy przytomnosc.Udalo mi sie otworzyc okna. Poniewaz zona jest lekarzem, wiec zastosowalismy podwojna dawke colcium - sandoz.Dopiero rano zauwazylem ciecz pod drzwiami. Wydzial kryminalny wyslal mnie do Strazy poz. Wydzial prewencji pobral probki nie gwarantujac badan( nie maja sprzetu-podobno...). SB- cy sie znaja i posiadaja mozliwosci i srodki przejete po PRL. Proponuje dalej chronic te sitwe . W NRD i Czechach lustracja nie byla sprzeczna z konstytucja. Teraz jestesmy najsmutniejszym barakiem w bylym obozie...Tym razem skonczylo sie na straszeniu.... Czesc............giniemy....... Odpowiedz Link Zgłoś