Gość: JanEk IP: *.telsat.wroc.pl 17.03.07, 10:25 To co, ze zwycięzca PPA nie potrafi śpiewać? Po prostu nie umie i tyle. Sztandarowa impreza Wrocławia?... Sztandar wyprowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: johnyy Re: Pa! Pa! PPA... IP: *.generacja.pl 17.03.07, 11:53 de gustibus... a dwie swietnie spiewajace dziewczyny rowniez obdarowano nagrodami! w przypadku wacka doceniono odwage energie swieZosc! i to nie jest zly werdykt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Pa! Pa! PPA... IP: *.telsat.wroc.pl 17.03.07, 13:20 Odwagę ceni się w armii. Energię w elektrowni. Świeżość w warzywniaku. Piosenka...non est disputandum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowana pa, kupa, ppa IP: *.media4.pl 18.03.07, 19:19 Ludzie - czy kiedykolwiek w historii PPA były pustki na widowni podczas Gali i Finału, juz nie mówiąc o biletach w kasie? Co się porobiło? A jaki konkurs żenujący - wstyd!!! Co ten Capitol wyprawia - zniszczą taką dobrą imprezę! Szkoda - to zawsze było święto, gwiazdy na ulicach, fajna atmosfera, tłumy szturmujące wejścia do teatrów. Przynajmniej Gala piękna! Oglądajcie w TV bo warto - cacuszko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: pa, kupa, ppa IP: *.wroclaw.mm.pl 18.03.07, 19:24 Jak można było tak zniszczyć piosenki Grechuty. To powinno być karalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: pa, kupa, ppa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 20:21 Jestem zażenowany. Popieram przedmówczynię - TO POWINNO BYĆ KARANE! Czy akcja tego spektaklu działa się w poczekalni kliniki neurologicznej, bo tak to wyglądało?:/ Capitol musi odejść! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroc Re: pa, kupa, ppa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 10:33 Capitol musi odejść!!! To skandal co oni robią z wrocławską kulturą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rolkidwie Re: pa, kupa, ppa 19.03.07, 11:54 To nie Capitol to Imiela , to samo z Firlejem po eliminacjach Paki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stah Re: pa, kupa, ppa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 08:48 No i pogadali, pogadali i zapomnieli. I o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantkaa Re: pa, kupa, ppa 19.03.07, 19:54 a ja uważam, że właśnie była cudna! w końcu inne interpretacje piosenek Grechuty, który i tak jest w swoich wykonaniach jedyny i wyjątkowy. To co zrobiła np. Kasia Groniec, albo Bartek Porczyk, Jacek Bończyk, to MISTRZOSTWO piosenki aktorskiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
haradaharada Re: pa, kupa, ppa 19.03.07, 21:25 Ale was wk....wia ten Imiela. Uwielbiam go za to. Świetny Przegląd! Gratuluję Capitolowi. Świetny Witkacy, Antony boski, Tiersen - czad, Gala - piękna, Szafran - znakomita, Porczyk - warsztat wysokiej próby, Sen - urzekający, The Shout - magiczne. Tyle, co mi było dane. A raczej sprzedane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.w. Re: pa, kupa, ppa IP: *.telsat.wroc.pl 19.03.07, 23:08 No to czekam na "Dziwny jest ten świat" Niemena na śmiesznie w wyk. p.Groniec. Bo dlaczego nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Re: pa, kupa, ppa IP: *.chello.pl 20.03.07, 08:30 Dlatego, że chyba nie czytałeś tekstu i nie wiesz, że na komediowo tej piosenki zrobić nie można :) takie małe ALE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.w. Re: pa, kupa, ppa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 08:49 Nie zrozumiałeś... Teraz wszystko można "na wesoło". Jaja są w cenie. (Mimo że do świąt jeszcze kawałek.) Albo w drugą skrajność: żeby takie wariackie-chore było, neurotyczne... Klinika kalek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: pa, kupa, ppa IP: *.wroclaw.mm.pl 20.03.07, 10:04 Imielę to ja widziałam jak usiłował dzieciom bajki czytać. Też go to zadanie przerosło. A co do Groniec, to jak ktoś nie umie śpiewać, to udaje, że te pienia i fałsze są zaplanowane. A ja pamiętam piękne i pełne magii gale na PPA, ale to dawno było i pewnie się nie wróci. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Re: pa, kupa, ppa IP: *.chello.pl 20.03.07, 10:18 Kasia śpiewa przepięknie, chyba źle słuchasz. Drugiej ballady nie słyszałeś bo nie było w TV, ale rozumiem, że dziś Rubik, Doda, Mandaryna i taki śpiew! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: pa, kupa, ppa IP: *.wroclaw.mm.pl 20.03.07, 11:00 Dla mnie śpiew, to Turnau, Grechuta, Niemen itp. Groniec, to nijaki głos, interpretacja fatalna, no i te fałsze (całkiem jak Mandaryna). To co zrobiła z utworem Grechuty jest tego przykładem. Dla Imieli i Capitolu może być gwiazdą, dla minie nie. I coś Ci jeszcze powiem, Doda w odróżnieniu od Groniec ma głos i słuch - tylko repertuar i wygląd fatalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Re: pa, kupa, ppa IP: *.chello.pl 20.03.07, 12:47 no cóż każdy ma swoje zdanie , dla mnie obraz geniuszu, Turnau śpiewa troszkę fakt (tragiczna płyta ostatnia z Grechutą - wybacz Grzesiu), o reszcie nie polemizuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Re: pa, kupa, ppa IP: *.chello.pl 20.03.07, 12:49 proszę Pani Kasi nie obrażać, chyba nie byliście na koncercie, wszystko na żywo i czysto, ale rozumiem, że to jakieś niespełnione ambicje, albo zazdrość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.w. Re: pa, kupa, ppa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 11:06 Mam wnioskować, ze tv nie pokazała tych lepszych kawałków. Wiem, że p.Kasia wspaniale śpiewa, interpretuje, ale w tym przypadku miała złych doradców. (Jeśli miała.) W drugiej piosence śpiewała, że bolą ją nogi i rzeczywiście te nogi masowała. A co do pozostałych nazwisk w Twojej wypowiedzi - zmilczę. Odpowiedz Link Zgłoś
rolkidwie Re: pa, kupa, ppa 20.03.07, 15:51 W ostatnich dniach drugi raz doznaję zawodu i czuję się jak w jakimś zwariowanym świecie . Nr 1 było w Firleju gdy świetny wrocławski kabaret nie przeszedł z 1 miejsca dolnosląskich eliminacji dalej ,myśle o Klapsie. Przeszedł jakiś z 4 mijsca (opinie publiczności). Nr 2: nagradzany jest pierwszą nagrodą młodzieniec na PPA , który improwizuje i wrzeszczy . Bardziej to nadaje się na piosenkę debilną , ale za odwagę otrzymuje 1 nagrodę . Wyobrażam sobie PPA za rok , ktoś będzie gwizdał , ktoś inny puszczał gazy itp. Pomysłów będzie wiele np. a bym zaspiewał w akwarium..., tylko spiewać nie będzie miał kto. Jest plus tej nagrody : dostał ją facet , który lubi Wrocław ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johnyy Re: pa, kupa, ppa IP: *.generacja.pl 20.03.07, 21:58 to zrob to! masz szanse juz za rok! do dziela Odpowiedz Link Zgłoś
rolkidwie Re: pa, kupa, ppa 20.03.07, 22:32 tylko , że to już nie bedzie PPA ,to chyba jest jasne , prawda? to bedzie właśnie "Masz szanse" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johnyy Re: pa, kupa, ppa IP: *.generacja.pl 20.03.07, 23:07 no cos ty! jesli ty zdecydujesz sie wystapic, festiwal na pewno odzyska utracona renome! spokojna glowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trend Re: pa, kupa, ppa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 11:27 Wystąp, wystąp i Ty również - możesz zaśpiewać na przykład znany aktorski standard -> "A Johnyy Johnyy Johnyy polował na kangury i zdradzał swoją Marry - nie wiedząc sam dlaczego..." lalllalla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johnyy Re: pa, kupa, ppa IP: *.generacja.pl 21.03.07, 17:33 swietna propozycja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Queer Re: pa, kupa, ppa IP: *.centertel.pl 22.03.07, 09:31 Tak czytam Wasze komentarze i grzebie po recenzjach. Wygrzebałem to: www.newsweek.pl/artykuly/artykul.asp?Artykul=18176 Nieźle laska pojechała po Grechucie hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: pa, kupa, ppa IP: *.chello.pl 22.03.07, 09:59 No to cytuję Panią z Newseeka!! i co? Brawo Pani Katarzyno!! Spektakl uratowała Katarzyna Groniec, która powinna przejść do historii Przeglądu interpretacją "Niepewności" Mickiewicza do muzyki Jana Kantego Pawluśkiewicza. Pamiętacie natchnionego Grechutę, który zadawał sobie pytanie czy to jest przyjaźń czy to jest kochanie? To wyobraźcie sobie wydęte usta Groniec, jej durnowaty wyraz twarzy lolitki, naburmuszonej, rozkapryszonej, w zwiewnej sukieneczce, która chce sobie wyrwać z głowy kiść włosów, bo w żaden sposób nie umie na to pytanie odpowiedzieć. Groniec znakomicie przesunęła akcenty, pokazała piosenkę zupełnie na nowo. Mistrzostwo świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.w. Re: pa, kupa, ppa IP: *.telsat.wroc.pl 22.03.07, 22:43 Co do artykułu w „Newsweeku”: Trudno polemizować z redaktorką o wrażliwości lżejszego młota (chciałem napisać cepa, ale byłoby niegrzecznie), która postanowiła, że zna się na wszystkim. I to najlepiej. Tupet? Ignorancja z arogancją. (Nawet mi jej nie żal. Bo takich mi nie.) To nic, że zgadzam się z autorką w dużej części ocen, bo przy tym Przeglądzie zgodzić się nietrudno. Zwłaszcza jeśli „spektakl z założenia był jednym wielkim żartem bez ładu i składu”. Ale na wszystkim nawet ja się nie znam. Dlatego czekam na „Dziwny jest ten świat” lub „Bema pamięci…„ - na śmiesznie. Albo jeszcze lepiej: zmarł właśnie Tadeusz Nalepa. Już mamy przyszłoroczną Galę! Przearanżowane na ¾ bluesy – w zajefajnym dekorze, z choreografią, żeby nie tak statycznie jak ten Nalepa. I żeby się pobrechtać. Niejaki Wydra może zaśpiewać, Brodka nijaka... I tym razem p. K.Groniec znów „przesunie akcenty” i może np. na „Kamieniach” wyrywać sobie zęby. Chyba że wcześniej przejdzie do historii Przeglądu. Razem z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Micek Re: pa, kupa, ppa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 14:30 Dobra recenzja. Konwencja Imieli i jego "przeglądu" jest dla mnie również żenująca. Totalny bajzel i totalne gó.no na scenie. Mam nadzieję, że za rok zmienią się władze w tej kwestii odpowiedzialne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emzeta Re: Pa! Pa! PPA... IP: *.wroclaw.mm.pl 23.03.07, 11:20 Janku! Dzięki za celność. To dobrze że toczy się dyskusja o kszałcie i przyszłości najbardziej wrocławskiego przeglądu. Byłam na pierwszym i kilkudziesięciu następnych zawsze. Od kilku lat coraz rzadziej. Od 2-3 wybiórczo, w ty,m roku na żadnym spektaklu. Za stara jestem na taką sztukę:) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pupa Re: Pa! Pa! PPA... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 14:08 to co, kurczę, co roku ma być to samo?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolsen Re: Pa! Pa! PPA... IP: 83.71.145.* 30.03.07, 17:16 Nie, w przyszlym roku niech wladze zrobia kolejny eksperyment i dyrektorem zrobia studniaka:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefanox Re: Pa! Pa! PPA... IP: *.wroclaw.mm.pl 30.03.07, 19:15 chciałbym wiedzieć co proponujecie poza krytyką , a czesto krytykanctwem. Przecież tu nastapiło przełamanie . Miało być jak zawsze ? Magda Umer i "Pamietajcie o ogrodach" ? Właśnie dobrze , niech ludzie szukają nowych kanałów wypowiedzi. Niech próbują swoich sił . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwds Re: Pa! Pa! PPA... IP: 86.43.69.* 30.03.07, 20:18 od przelamywania sa inne festiwale i imprezy.PPA kojarzylo sie od lat z takim a nie innym klimatem.to nie PPA ale kuppa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek Re: Pa! Pa! PPA... IP: *.telsat.wroc.pl 31.03.07, 14:39 Dlaczego mają szukać nowych kanałów! Ten kanał wystarczy! Z uporem maniaka optuję jednak za wyjściem z kanału!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwds Re: Pa! Pa! PPA... IP: 86.43.69.* 30.03.07, 20:19 Gość portalu: lolsen napisał(a): > Nie, w przyszlym roku niech wladze zrobia kolejny eksperyment i dyrektorem > zrobia studniaka:)) chyba jakiegos studencioka Odpowiedz Link Zgłoś