Gość: syntax IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 09.05.03, 21:20 i jak byl ktos ? ja bylem i na wstepie gliniaze mnie spisali , ale przejazdzka nie powiem przyjemna no i cel konkretny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adalbert Stifter Re: MASA KRYTYCZNA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.05.03, 21:41 podobno impreza nie wypalila, trzeba bylo wczesniej i szerzej informowac! Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: MASA KRYTYCZNA 09.05.03, 22:05 A o co wogole chodzilo z ta afera na rogu swobodnej i powstancow? Ja przechodzilem, to pare osob potraktowali pala i zamkneli do suki... Ciewkawe ze nie sa tacy odwazni jak trzeba blokujacych lepperowcow przepedzic A na 50 rowerzystow 20 radiowozow potrzeba :P Bylem swiadkiem takiej rozmowy (cytat niedosolowny ale sens i styl zachowany): Policjant ( na Ty do ok. 25 letniego rowerzysty) " a co ty robisz tu jak nie jestes z wroclawia" Rowerzysta "Do dozewczyny przyjechalem" P: to juz u was dup nie ma i akurat dzisiaj musiales tu przyjechac i jezdzic na rowerze" R: Prosze pana, Polska to wolny kraj i chocby wszyscy mieszkancy Pcimia, Wachocka i Suwalk umowili sie ze beda dzisiaj jezdzic po Wroclawiu, to wolno im , poki nie lamia przepisow drogowych.Policjant popycha rowerzyste... NIe ma to jak kultura PANOWIE POLICJANCI: JAk nie macie co robic, to ja wam podsune: 1. Piesi lazacy po sciezkach rowerowych 2. Samochopdy parkujace na trawnikach 3. HAndlarze pod pl. 1-go Maja 4 Zlodzieje rowerow Odpowiedz Link Zgłoś
wromario Re: MASA KRYTYCZNA 09.05.03, 22:23 > 4 Zlodzieje rowerow To już zbyt niebezpieczne dla naszych dzielny stróżów prawa i porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syntax Re: MASA KRYTYCZNA IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 09.05.03, 22:40 no to ladnie , gliniaze jak zwylke pokazali wysoka kulture , ja nie dojechalem do powstancow , ale doszly mnie sluchy ze kogos aresztowali , zalapalem sie tylko na calkiem bezsensowne spisanie na samym poczatku tylko dlatego ze stalem na chodniku i tak sobie odrazu pomyslalem ze chlopaka do statystyk jest to potrzebne , ale zdazenie o ktorym mowa jest karygodne , tyle ze inna sprawa jest to czego mozna sie po policji spodziewac ??? sami udowadniaja to na kazdym kroku Odpowiedz Link Zgłoś
wrojcek Re: MASA KRYTYCZNA 09.05.03, 23:47 masa krytyczna przerodzila sie w beton policyjny. Probuje ustalic za co zostalem zatrzymany-pytam o to policjanta-a on mi mowi zebym zamknal pysk bo mam "zryty beret". Od razu chce mi sie popierac nasza blyskawicznie reagujaca (glownie tam gdzie nie potrzeba) miejska i przyjezdna policje!!! Moze kiedys chlopaki zmadrzeja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syntax Re: MASA KRYTYCZNA IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 09.05.03, 23:57 wrojcek napisał: > Moze kiedys chlopaki zmadrzeja :) nie liczyl bym na to i chyba chodzi o to ze sluzba mundurowa ktora jest tez policja wypacza czlowieka i tyle , ponadczasowe , ponadpolityczne , mentalna pustka , schematy , ciezkie poczucie humoru i kupa agresji spotegowana praca w stresie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: MASA KRYTYCZNA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.05.03, 23:58 tomek854 napisał: > 1. Piesi lazacy po sciezkach rowerowych A rowerzyści terroryzujący pieszych na chodnikach? O "wyczynach" na jezdni nie wspomnę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syntax Re: MASA KRYTYCZNA IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 10.05.03, 00:01 Gość portalu: ... napisał(a): > A rowerzyści terroryzujący pieszych na chodnikach? > O "wyczynach" na jezdni nie wspomnę... i nie mow jeszcze ze o malo zawalu nie dostales jak rowerzysta zadzwonil zeby ci miedzy nogi nie wjechac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: MASA KRYTYCZNA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.03, 00:08 Zgodnie z kodeksem drogowym rowerzysta powinien poruszać się albo po wydzielonej scieżce, albo po jezdni. Koniec kropka. Na chodniku jego psim obowiązkiem jest rower prowadzić. Na jezdni też nie przysługują mu żadne przywileje, a wielu zdaje się o tym nie pamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syntax Re: MASA KRYTYCZNA IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 10.05.03, 00:25 Gość portalu: ... napisał(a): > Zgodnie z kodeksem drogowym rowerzysta powinien > poruszać się albo po wydzielonej scieżce, albo > po jezdni. a ze nie ma sciezek rowerowych wszedzie , a kierowcy sa jacy sa rowerzysci jezdza po chodniach i wlasnie glownie z tego powodu byla dzisiejsza masa krytyczna inna sprawa ze nie pamietam ile razy juz musialem nagle zwalniac bo piesi nie baczac na wydzielona , czesto na czerwono sciezke rowerowa wchodza i generalnie maja w dupie czy komus przeszkadzaja czy nie , przy czym ich psim obowiazkiem jest chodzic po chodniku zdaje sie ze rowezysta jest kazdy jezdzacy na rowerze i nie jest to jakas subkultura ktora w swiecie wlasnych wartosci ma za cel uprzykrzanie zycia pieszym .pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: MASA KRYTYCZNA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.03, 00:52 I Ty, i ja mamy swoje racje. Przydałby się kompromis, nieprawdaż? :) Ale to już chyba działka tych, co na stołkach... Na razie mamy tak zwaną kwadraturę koła. Pozdrawiam również. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syntax Re: MASA KRYTYCZNA IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 10.05.03, 08:36 masz racje , ale akurat w tym wzgledzie jestem pesymista , bo tak to juz jest ze jak nie wiadomo o co chodzi to przewaznie chodzi o pieniadze , wiec sprawa siezek rowerowych zostala dawno sprzedana , tak jak i "normalnosc" w szerszym sensie i w naszym miescie i w naszym kraju , jednak trzeba probowac , choc by z tego powodu aby i tobie jako pieszemu i mi jako cykliscie bylo przyjemniej poruszac sie po i tak zadymionym miescie . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolobolo POLICJA? czy MILICJA? IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 11.05.03, 14:50 takiego zachowania ze strony Policji nie spodziewalem sie! Bylem w sumie przypadkiem - spotkalem znajomego,ktory wybieral siena mase - a, ze nie mialem nic innego do roboty z przyjemnoscia sie dolaczylem. Wszystko bylo ok - okolo 200/300 osob jechalo ulicami miasta gdy nagle trafilismy na blokade Policji. Kilka osob pobitych w tym jedna w szpitalu, zniszczony rower - jeden z Policjantow (widac jakis zakompleksiony przedstawiciel drogowki z podstawowym wyksztalceniem) rzucil rowerem w kierunku protestujacych - cale szczescie, ze glupi ma zawsze szczescie i w nikogo nie trafil. Rower ulegl nieznacznemu uszkodzeniu. Podobno cale to zamieszanie jest uwiecznione - sprawa trafi do sadu! Mam nadzieje, ze ten pajac bedzie mial klopoty :| Jak tu lubiec policje? Gdy szalikowcy sie nap... to sraja w gacie - ale gdy pojawia sie ekolodzy czy pacyfisci to pokasuja jacy to nie oni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stworzek Re: POLICJA? czy MILICJA? IP: 62.233.249.* 11.05.03, 18:08 Smutne to wszystko. Zyjemy niestety w przykrym kraju i nie sadze aby udało sie komus zmienic ludzka mentalnosć. A już na pewno nie policji bo to betony zakute i nic do nich nie dociera. Odpowiedz Link Zgłoś
olecky Re: POLICJA? czy MILICJA? 12.05.03, 10:57 Gość portalu: lolobolo napisał(a): > Podobno cale to zamieszanie jest uwiecznione - sprawa trafi do sadu! > Mam nadzieje, ze ten pajac bedzie mial klopoty :| e, nie sadze. Po 6 miesiacach sprawa przycichnie i okaze sie, ze nie mozna zidentyfikowac sprawcy albo prokurator nie dopatrzy sie znamion czynu karalnego... ZOMO chroni swoich bandytow, nic sie w tej kwestii nie zmienilo od czasow Przemyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syntax Re: POLICJA? czy MILICJA? IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 12.05.03, 15:22 obawiam sie ze masz racje ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cin Re: POLICJA? czy MILICJA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.03, 15:36 Kiedy i gdzie będzie następna demonstracja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: POLICJA? czy MILICJA? Leszcze !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.03, 17:06 proponuję wybrać jakieś takie miejsce, w którym rowerzyści będą mogli jeździć gęsiego, ale i tak zablokują skutecznie ruch. Jakieś rondo, albo coś. Szłoby coś takiego zorganizować na słynnym rondzie przy powstańców, ale nie na samym, tylko tam, gdzie jest przejazd dla rowerów przed ronedm od strony poltegoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolobolo kolejna IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 12.05.03, 21:23 w kazdy piatek ostatniego miesiaca godzina 16:00 Plac Bema Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apsara Re: MASA KRYTYCZNA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.03, 18:48 chciałam trafić :( bardzobardzo niestety dzień wcześniej wpadłam pod samochód byłam na rowerze :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob-35 "Koła do Góry"! IP: *.eko.wroc.pl 12.05.03, 20:53 Gość portalu: apsara napisał(a): > chciałam trafić :( > bardzobardzo > niestety dzień wcześniej wpadłam pod samochód > byłam na rowerze :(( "Koła do Góry"! :-))) Nic straconego - będzie coraz więcej okazji i coraz więcej rowerów... aż w końcu nawet coraz więcej ścieżek dla rowerów, tak że pod samochód będą wpadać jedynie niewprawnie kierujący ruchem (bez gwizdków i lizaków... jak na ostatniej 'masie') policjanci. Pozdr. Rob-35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syntax bardzo mi przykro IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 13.05.03, 00:14 ehh przykro , przeczytajcie post cenzura w wyborczej ??? tez dotyczy masy krytycznej Odpowiedz Link Zgłoś