Dodaj do ulubionych

MASA KRYTYCZNA

IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 09.05.03, 21:20
i jak byl ktos ? ja bylem i na wstepie gliniaze mnie spisali , ale
przejazdzka nie powiem przyjemna no i cel konkretny
Obserwuj wątek
    • Gość: Adalbert Stifter Re: MASA KRYTYCZNA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.05.03, 21:41
      podobno impreza nie wypalila,
      trzeba bylo wczesniej i szerzej informowac!
      • tomek854 Re: MASA KRYTYCZNA 09.05.03, 22:05
        A o co wogole chodzilo z ta afera na rogu swobodnej i powstancow? Ja
        przechodzilem, to pare osob potraktowali pala i zamkneli do suki...

Ciewkawe ze nie sa tacy odwazni jak trzeba blokujacych lepperowcow przepedzic
        A na 50 rowerzystow 20 radiowozow potrzeba :P

Bylem swiadkiem takiej rozmowy (cytat niedosolowny ale sens i styl zachowany):
        Policjant ( na Ty do ok. 25 letniego rowerzysty) " a co ty robisz tu jak nie
        jestes z wroclawia"
        Rowerzysta "Do dozewczyny przyjechalem"
        P: to juz u was dup nie ma i akurat dzisiaj musiales tu przyjechac i jezdzic na
        rowerze"
        R: Prosze pana, Polska to wolny kraj i chocby wszyscy mieszkancy Pcimia,
        Wachocka i Suwalk umowili sie ze beda dzisiaj jezdzic po Wroclawiu, to wolno
        im , poki nie lamia przepisow drogowych.Policjant popycha rowerzyste...

NIe ma to jak kultura

PANOWIE POLICJANCI:
        JAk nie macie co robic, to ja wam podsune:
        1. Piesi lazacy po sciezkach rowerowych
        2. Samochopdy parkujace na trawnikach
        3. HAndlarze pod pl. 1-go Maja
        4 Zlodzieje rowerow
        • wromario Re: MASA KRYTYCZNA 09.05.03, 22:23
          > 4 Zlodzieje rowerow

To już zbyt niebezpieczne dla naszych dzielny stróżów
          prawa i porządku.
          • Gość: syntax Re: MASA KRYTYCZNA IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 09.05.03, 22:40
            no to ladnie , gliniaze jak zwylke pokazali wysoka kulture , ja nie dojechalem
            do powstancow , ale doszly mnie sluchy ze kogos aresztowali , zalapalem sie
            tylko na calkiem bezsensowne spisanie na samym poczatku tylko dlatego ze
            stalem na chodniku i tak sobie odrazu pomyslalem ze chlopaka do statystyk jest
            to potrzebne , ale zdazenie o ktorym mowa jest karygodne , tyle ze inna
            sprawa jest to czego mozna sie po policji spodziewac ??? sami udowadniaja to
            na kazdym kroku
        • wrojcek Re: MASA KRYTYCZNA 09.05.03, 23:47
          masa krytyczna przerodzila sie w beton policyjny. Probuje ustalic za co
          zostalem zatrzymany-pytam o to policjanta-a on mi mowi zebym zamknal pysk bo
          mam "zryty beret". Od razu chce mi sie popierac nasza blyskawicznie reagujaca
          (glownie tam gdzie nie potrzeba) miejska i przyjezdna policje!!!
          Moze kiedys chlopaki zmadrzeja :)
          • Gość: syntax Re: MASA KRYTYCZNA IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 09.05.03, 23:57
            wrojcek napisał:

> Moze kiedys chlopaki zmadrzeja :)

nie liczyl bym na to i chyba chodzi o to ze sluzba mundurowa ktora jest tez
            policja wypacza czlowieka i tyle , ponadczasowe , ponadpolityczne , mentalna
            pustka , schematy , ciezkie poczucie humoru i kupa agresji spotegowana praca w
            stresie
        • Gość: ... Re: MASA KRYTYCZNA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.05.03, 23:58
          tomek854 napisał:

> 1. Piesi lazacy po sciezkach rowerowych

A rowerzyści terroryzujący pieszych na chodnikach?
          O "wyczynach" na jezdni nie wspomnę...
          • Gość: syntax Re: MASA KRYTYCZNA IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 10.05.03, 00:01
            Gość portalu: ... napisał(a):

> A rowerzyści terroryzujący pieszych na chodnikach?
            > O "wyczynach" na jezdni nie wspomnę...

i nie mow jeszcze ze o malo zawalu nie dostales jak rowerzysta zadzwonil zeby
            ci miedzy nogi nie wjechac
            • Gość: ... Re: MASA KRYTYCZNA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.03, 00:08
              Zgodnie z kodeksem drogowym rowerzysta powinien
              poruszać się albo po wydzielonej scieżce, albo
              po jezdni. Koniec kropka. Na chodniku jego psim
              obowiązkiem jest rower prowadzić. Na jezdni też
              nie przysługują mu żadne przywileje, a wielu zdaje
              się o tym nie pamiętać.
              • Gość: syntax Re: MASA KRYTYCZNA IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 10.05.03, 00:25
                Gość portalu: ... napisał(a):

> Zgodnie z kodeksem drogowym rowerzysta powinien
                > poruszać się albo po wydzielonej scieżce, albo
                > po jezdni.

a ze nie ma sciezek rowerowych wszedzie , a kierowcy sa jacy sa rowerzysci
                jezdza po chodniach i wlasnie glownie z tego powodu byla dzisiejsza masa
                krytyczna
                inna sprawa ze nie pamietam ile razy juz musialem nagle zwalniac bo piesi nie
                baczac na wydzielona , czesto na czerwono sciezke rowerowa wchodza i
                generalnie maja w dupie czy komus przeszkadzaja czy nie , przy czym ich psim
                obowiazkiem jest chodzic po chodniku

zdaje sie ze rowezysta jest kazdy jezdzacy na rowerze i nie jest to jakas
                subkultura ktora w swiecie wlasnych wartosci ma za cel uprzykrzanie zycia
                pieszym .pozdrawiam
                • Gość: ... Re: MASA KRYTYCZNA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.03, 00:52
                  I Ty, i ja mamy swoje racje. Przydałby się kompromis, nieprawdaż? :) Ale to już chyba działka tych, co na stołkach... Na razie mamy tak zwaną kwadraturę koła. Pozdrawiam również. :)
                  • Gość: syntax Re: MASA KRYTYCZNA IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 10.05.03, 08:36
                    masz racje , ale akurat w tym wzgledzie jestem pesymista , bo tak to juz jest
                    ze jak nie wiadomo o co chodzi to przewaznie chodzi o pieniadze , wiec sprawa
                    siezek rowerowych zostala dawno sprzedana , tak jak i "normalnosc" w szerszym
                    sensie i w naszym miescie i w naszym kraju , jednak trzeba probowac , choc by
                    z tego powodu aby i tobie jako pieszemu i mi jako cykliscie bylo przyjemniej
                    poruszac sie po i tak zadymionym miescie . pozdrawiam
    • Gość: lolobolo POLICJA? czy MILICJA? IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 11.05.03, 14:50
      takiego zachowania ze strony Policji nie spodziewalem sie! Bylem w sumie
      przypadkiem - spotkalem znajomego,ktory wybieral siena mase - a, ze nie mialem
      nic innego do roboty z przyjemnoscia sie dolaczylem.

Wszystko bylo ok - okolo 200/300 osob jechalo ulicami miasta gdy nagle
      trafilismy na blokade Policji.

Kilka osob pobitych w tym jedna w szpitalu,
      zniszczony rower - jeden z Policjantow (widac jakis zakompleksiony
      przedstawiciel drogowki z podstawowym wyksztalceniem) rzucil rowerem w kierunku
      protestujacych - cale szczescie, ze glupi ma zawsze szczescie i w nikogo nie
      trafil. Rower ulegl nieznacznemu uszkodzeniu.

Podobno cale to zamieszanie jest uwiecznione - sprawa trafi do sadu!
      Mam nadzieje, ze ten pajac bedzie mial klopoty :|
      Jak tu lubiec policje? Gdy szalikowcy sie nap... to sraja w gacie - ale gdy
      pojawia sie ekolodzy czy pacyfisci to pokasuja jacy to nie oni...

• Gość: Stworzek Re: POLICJA? czy MILICJA? IP: 62.233.249.* 11.05.03, 18:08
        Smutne to wszystko. Zyjemy niestety w przykrym kraju i nie sadze aby udało sie
        komus zmienic ludzka mentalnosć. A już na pewno nie policji bo to betony zakute
        i nic do nich nie dociera.
      • olecky Re: POLICJA? czy MILICJA? 12.05.03, 10:57
        Gość portalu: lolobolo napisał(a):

> Podobno cale to zamieszanie jest uwiecznione - sprawa
        trafi do sadu!
        > Mam nadzieje, ze ten pajac bedzie mial klopoty :|

e, nie sadze. Po 6 miesiacach sprawa przycichnie i okaze
        sie, ze nie mozna zidentyfikowac sprawcy albo prokurator
        nie dopatrzy sie znamion czynu karalnego...

ZOMO chroni swoich bandytow, nic sie w tej kwestii nie
        zmienilo od czasow Przemyka.
        • Gość: syntax Re: POLICJA? czy MILICJA? IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 12.05.03, 15:22
          obawiam sie ze masz racje ...
          • Gość: cin Re: POLICJA? czy MILICJA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.03, 15:36
            Kiedy i gdzie będzie następna demonstracja?
            • Gość: mmm Re: POLICJA? czy MILICJA? Leszcze !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.03, 17:06
              proponuję wybrać jakieś takie miejsce, w którym rowerzyści będą mogli jeździć
              gęsiego, ale i tak zablokują skutecznie ruch. Jakieś rondo, albo coś.
              Szłoby coś takiego zorganizować na słynnym rondzie przy powstańców, ale nie na
              samym, tylko tam, gdzie jest przejazd dla rowerów przed ronedm od strony
              poltegoru.
            • Gość: lolobolo kolejna IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 12.05.03, 21:23
              w kazdy piatek ostatniego miesiaca
              godzina 16:00 Plac Bema
    • Gość: apsara Re: MASA KRYTYCZNA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.03, 18:48
      chciałam trafić :(
      bardzobardzo
      niestety dzień wcześniej wpadłam pod samochód
      byłam na rowerze :((
      • Gość: Rob-35 "Koła do Góry"! IP: *.eko.wroc.pl 12.05.03, 20:53
        Gość portalu: apsara napisał(a):

> chciałam trafić :(
        > bardzobardzo
        > niestety dzień wcześniej wpadłam pod samochód
        > byłam na rowerze :((

"Koła do Góry"! :-)))

Nic straconego - będzie coraz więcej okazji
        i coraz więcej rowerów... aż w końcu nawet
        coraz więcej ścieżek dla rowerów, tak że
        pod samochód będą wpadać jedynie niewprawnie
        kierujący ruchem (bez gwizdków i lizaków...
        jak na ostatniej 'masie') policjanci.

Pozdr.
        Rob-35
      • Gość: syntax bardzo mi przykro IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 13.05.03, 00:14
        ehh przykro , przeczytajcie post cenzura w wyborczej ??? tez dotyczy masy
        krytycznej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka