simonidesxx 06.04.07, 20:28 Nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dociekliwy Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.media4.pl 06.04.07, 20:34 www.adwokatura.pl/nra_czlonkowie.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odwrócony Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.chello.pl 06.04.07, 21:05 znaczy, że jesteś idiotą i kompletnie nie wiesz, jaka jest prawdziwa przyczyna pokazowych zatrzymań i tymczasowych aresztów w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.p. Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: 85.128.107.* 06.04.07, 21:08 Nie trzeba być idiotą , żeby wiedzieć iż nie ma dymu bez ognia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolporter Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.in-addr.btopenworld.com 17.05.07, 05:51 Co za Glupia filozofia, rodem z IV RP kaczorkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quasi-prok Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.as.kn.pl 19.04.07, 22:12 Rzeczywiście, aresztowano biedne, niewinne owieczki, które nigdy nie wchodziły w "układy" :/ sam jesteś idiotą ! Odpowiedz Link Zgłoś
xvart jak to ich wypuścił i zamknął z powrotem? 06.04.07, 21:30 czy ja dobrze rozumiem ten artykuł? minęło 24 h, oni wyszli na wolność i potem znowu zostali zatrzymani na tych samych podstawach? no to sąd ma problem a panowie szybko wrócą do domu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: jak to ich wypuścił i zamknął z powrotem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 15:29 nie to znaczy, że TY nie masz pojęcia o kodeksie postępowania karnego Nikt ich drugi raz nie zatrzymywał, a zostali tymczasowo aresztowani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaska Re: jak to ich wypuścił i zamknął z powrotem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 16:28 Coż za porażająco mądry wywód. I co wszysko jest w porządku , tak ? Może to właśnie zamykałaś tych udreczonych ludzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misha Sonia ma rację. Niestety. IP: *.e-wro.net.pl 09.04.07, 11:31 Prawo jest takie, że nie wolno drugi raz ZATRZYMAĆ na tej samej podstawie. Natomiast ARESZTOWAĆ wolno każdego: zatrzymanego, zatrzymanego i zwolnionego, a nawet takiego, który w ogóle nie był zatrzymany... Odpowiedz Link Zgłoś
xvart Re: jak to ich wypuścił i zamknął z powrotem? 09.04.07, 18:46 omatkoboska mam nadzieję że nie jesteś prawnikiem... Może mi łaskawie wyjaśnisz jak wyobrażasz sobie tymczasowe aresztowanie bez zatrzymania? Siedzą w domu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quasi-prok. Re: jak to ich wypuścił i zamknął z powrotem? IP: *.as.kn.pl 19.04.07, 22:18 Ehhhh. A który z przepisów kpk wymaga, aby każdy areszt poprzedzony był zatrzymaniem ? Jest to regułą, ale zatrzymanie nie jest obligatoryjną czynnością, która miałaby poprzedzać TA w kazdym wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 21:30 Koniecznie trzeba było aresztować adwokatów w wielki piatek. Co za barbarzyństwo. Ciekawe czy ten cały Ziobro jest katolikiem , Jesli tak to chyba sie modli żeby cała polska inteligencja ( adwokaci , lekarze )gniła w więzieniach . Straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quasi-prok Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.as.kn.pl 19.04.07, 22:21 Rzeczywiście, "straszne". Sądzę, ze dzielni adwokaci przejmowali się Wielkim Piątkiem nie bardziej niż min. Ziobro. Typowo moherowy komentarz :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecka Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 21:35 Ten koszmar Ziobro, ktory urzadził krucjate p-ko adwokatom chyba bedzie szczęśliwy przez to ,ze aresztowano adwokatów.Wesołych świąt rzeżniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 21:46 Czy rzeczywiscie konieczne było aresztowanie adwokatow. Sa przeciez łagodniejsze srodki dyscyplinujace ( dozór , wysokie poreczenia majątkowe ) Co za nienawiśc wobec adwokatów ze strony tych rządzacych z PIS. Pożałowania godny wasalizm sądu wobec prokuratury. W portki by taki śedzia ze strachu narobil gdyby osmielił sie nie uwzglednić wniosku prokuratora. Żałosne to wszysko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 21:48 zastanawiam sie co mogl taki asesorek z sadu rejonowego zrobic przy wniosku o areszt, ktory pochodzil od prokuratora apelacyjnego. Parodia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rep Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.as.kn.pl 07.04.07, 21:29 Zgadzam się - parodie prawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xwl Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 22:06 Żałosne ,w taki dzien aresztować adwokatow. Specjalnie go wybrali ,zeby swieta spedzili w kryminale. Nie mogli tego zrobic we wtorek, jesli juz konieczny byl areszt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryska Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 22:10 co na to naczelna rada adwokacka. Czy ktos probowal tym ludziom zapewnic obrońców na odpowiednim poziomie. Jak to jest mozliwe zeby sad tak jaskrawa naruszal prawo. W glowie sie nie miesci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joana Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.static.korbank.pl 06.04.07, 22:26 O obrońców dla Adwokatów proszę się nie martwić -od środy wieczorem w Lublinie byli najlepsi z najlepszych od spraw karnych. O jakości posiadanego materiału dowodowego przeciwko Adwokatom powinno świadczyć to, że sąd zastanawiał się nad zastosowaniem aresztu przez prawie 6 godzin -co normalnie zajmuje najdłużej 30 min. i nie potrafił podjąć decyzji zwalniając dwóch zatrzymanych po upływie 24 godzin od złożenia wniosku o areszt przez prokuraturę. Ponowne zaaresztowanie po godzinie czasu jest wbrew prawu i co najmniej zastanawiające....czyżby naciski z "zewnątrz"? Prawdopodobnie odstąpienie od aresztu przy bardzo medialnym zatrzymaniu mogłoby okazać się zbyt wielkim skandalem dla Prokuratury Prawej i Sprawiedliwej. Bardzo współczuję aresztowanym Adwokatom, Rodzinom i środowisku prawniczemu, które ma prawo czuć sie teraz zaszczute i sponiewierane. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianin Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.dialog.net.pl 06.04.07, 22:29 ...no a kto ich reprezentuje (ze taki dobry), ktos z Wrocławia czy z poza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joana Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.static.korbank.pl 06.04.07, 22:36 Z Wrocławia dwóch obrońców i jeden z Lublina. Nie będę pisać nazwisk, bo nie chodzi tu o reklamę tylko zapewnienie forumowiczów, że są w dobrych rękach. Nazwiska zapewne będą do wyśledzenia w prasie -zanosi się na ciężka walkę z oskarżeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianin Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.dialog.net.pl 06.04.07, 22:42 dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quasi-prok Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.as.kn.pl 19.04.07, 22:24 Wskaż mi przepis procedury karnej, który został pogwałcony przez sędziego "Joano" ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: recontraktor Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.04.07, 16:52 Tak naprawdę to ilość tutaj zabierających głos prawniczków świadczy tylko o tym, że nieżle waszymi dupami trzęsie?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niby-oskarżyciel Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.as.kn.pl 20.04.07, 19:13 Dokładnie. Szczególnie tymi adwokackimi - najbardziej "sponiewieranymi" ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katon Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: 80.51.157.* 07.04.07, 00:16 A może poprostu spokojnie poczekać na orzeczenie Sądu Odwoławczego- w składzie 3 sędziów(zapewne Sąd Okręgowy w Lublinie).Trzeba wierzyć w to ,że niezależni ,doświadczeni sędziowie wydadzą sprawiedliwe orzeczenie zgodne z własnym sumieniem a przy tym z fachową wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.wroclaw.mm.pl 06.04.07, 22:22 JAK SŁYSZĘ NIEZAWISŁY SĄD, WYMIAR ŚPRAWIEDLIWOŚCI, PROKURATURA - TO PUSTY ŚMIECH MNIE OGARNIA I STRACH JEDNOCZEŚNIE PRZED TĄ ZDEMORALIZOWANA GRUPA ZAWODOWĄ. SKAZUJE TAKI SEDZIA CZLOWIEKA NA DWA LATA, A SAM ZASŁUGUJE NA PIETNASCIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PATRYCJA Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 22:52 DLAMNIE TO PARANOJA CO DZIEJE SIĘ W TYM PAŃSTWIE PRAWA I SPRAWIEDLIWOŚCI ZIOBRO BARDZO CHCIAŁ ZNÓW POKAZAĆ ŻE JEST GÓRĄ NA PODSTAWIE OSKARŻEŃ I POMÓWIEŃ TAKICH PRZESTĘPCÓW OSADZONO I SPONIEWIERANO WOJCIECHA K. TEGO NIE MOGĘ PRZEBOLEĆ I WOŁAM O POMSTĘ DO NIEBA MOŻE KTOŚ ZEŚLE PIORUN NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI BO KTO NIE JEST Z NIM TO NAPEWNO PRZECIWKO NIEMU TO JEGO ZASADA WIĘC BĘDZIE MUSIAŁ WIĘKSZĄ CZĘŚĆ POLSKI ZAMKNĄĆ W "GETTA" JAK KIEDYŚ HITLEROWCY A DRUGIEJ ZAŁOŻYĆ OBRĄCZKI NA NOGI Z CZIPEM ŻEBY MU NIE UCIEKLI DAJCIE SPOKUJ ILE JESZCZE BĘDZIEMY CIERPIEĆ PRZEZ PISOWCÓW A MOŻE SPISKOWCÓW W RZĄDZIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quasi-prok Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.as.kn.pl 19.04.07, 22:26 Rzeczywiscie, biedny męczennik K. Pomnik mu wystaw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigzag Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 22:47 A właściwie dlaczego Lublin ich aresztuje skoro "przestępstwa" dokonano we Wrocławiu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joana Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.static.korbank.pl 06.04.07, 22:52 Z uwagi na tzw. "dobro wymiaru sprawiedliwości" śledztwo od roku prowadziła Prokuratura w Lublinie. We Wrocławiu wszyscy podlegaliby wyłączeniu z uwagi na znajomość z osobami podejrzanymi -zarówno prokuratorzy jak i sędziowie. Trudno stawiać zarzut środowisku, że wszyscy prawie sie znają -razem studiowali, robili aplikacje itp. Trudno też wymagać, aby łamali znajomym życie ,prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigazg Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 23:10 Ale w przypadku innego wrocławskiego adwokata sprawę rozpatrywał Wrocław Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pindzia mindzia Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 23:13 Dobro wymiaru sprawiedliwosci. Pieknie brzmi . Prezeniesli to do Lublina zeby upokorzyc tych ludzi w maksymalny sposób. Bliżej Wroclawia jest np. Krakow, Poznań . Skad ten Lublin ? Kto o tym zadecydował. Psiakrew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joana Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.static.korbank.pl 06.04.07, 23:24 Powiem szczerze ,że się zastanawiam, czy to rzeczywiście nie pomysł na maksymalne dokopanie -areszt 600km od domu, utrudnienie w szybkim reagowaniu obrońców z powodu odległości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sonia Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 15:35 Ja pomijam kwestię czy areszt słuszny czy nie - że potrzebny wątpię w ogóle, ale proszę nie pisz głupot. Areszt stosuje się w okręgu, w którym jest prowadzone postępowanie przygotowawcze (odmiennie z przedłużeniem wg miejsca popełnienia przestępstwa) więc nie trzeba wymyślać innych uzasadnien tylko popatrzec w kpk A z przyczyn, o których piszesz co najwyżej jest prowadzone śledztwo przez Prok. Lublińską Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutekdanielak a co jak ktoś zna wszystkich w całym kraju, zrobią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 17:35 mu proces zagranicą, ale byłyby jaja a może na marsie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Głupota i zakłamanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.07, 22:51 Szlag mnie trafia jak czytam te "argumenty" na obronę panów adwokatów. Czy może ktoś zadał sobie pytanie, dlaczego sąd po tak długim namyśle, wspomagany kwiatem polskiej palestry zamknął jednak tych trzech panów. Może miał powód? Może będzie proces i się wkrótce dowiemy jaki ów powód jest? Środowisko adwokackie (podobnie jak lekarskie) jest NIEZDOLNE DO SAMOOCZYSZCZENIA. Tzw. solidarność zawodowa, to rak, który zżera te korporacje od środka i całkowicie kompromituje moralnie. Same sobie są winne, ale trwają w tym bagnie dalej. Trwa obecnie akcja pt. "PiS niszczy polską transplantologię", z której wnioskuję, że dla dobra pacjentów łapownictwo należy zalegalizować, a łapówkarzom powierzyć stanowiska kierownicze (no przecież skoro ludzie im dawali duże łapówki, to znaczy że mają odpowiednie umiejętności i do kierowania się nadają). Nie chce mi się więcej pisać. Głosowałem na PO, ale dziś nie żałuję że wygrały pisiory. A obrońcom adwokatów, choć to nieładnie z mojej strony: życzę wam, abyście przegrali sprawę w sądzie, za przyczyną przekupnego sędziego, który dostanie łapówę od adwokata. Albo żeby wam chatę obrobił bandzior, który za łapówkę wyszedł z aresztu. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PATRYCJA Re: Głupota i zakłamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 22:55 POSIEDZ TROCHĘ W PIERDLU TO SAM PRZYJDZIESZ DO TAKICH ADWOKATÓW ŻEBY DUPE CI RATOWALI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: Głupota i zakłamanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.07, 23:17 Nie dałem jak dotąd powodu, żeby mnie tam zamknięto. Jeśli ktoś taki powód dał to mi go nie żal. I nie piszcie teraz stu postów, że nie trzeba powodu, żeby siedzieć. Pomyłki zawsze się zdarzały i zdarzać będą. Sfera bytu niezmienne inną jest od sfery powinności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joana Re: Głupota i zakłamanie IP: *.static.korbank.pl 06.04.07, 23:00 A ja jednak Tobie nie życzę, aby nagle ktoś zamknął Cię w pierdlu za to, że jakiś oszust i bandzior wielokrotnie karany Cię fałszywie pomówił... Wesołych Świąt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quasi-prok Re: Głupota i zakłamanie IP: *.as.kn.pl 19.04.07, 22:30 Cóż, taka jest cena wchodzenia w układy z "oszustami i bandziorami". Nie wymagaj moralnego i etycznego postępowania od osób, które całe życie uczyły się jak tą moralność obchodzić :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odwrócony Re: Głupota i zakłamanie IP: *.chello.pl 06.04.07, 23:08 bez sensu piszesz, nie chodzi o obronę panów adwokatów, sam ich w życiu nie widziałem, ale o pokazówki ktore slużą tylko takiej jak Ty tluszczy, co się cieszy że kogoś bez wyroku będą trzymać 11 miesięcy; to nie ma moim zdaniem nic wspólnego z wymiarem sprawiedliwości lub stosowaniem prawa, które zna każdy student;wolność człowieka jest najwyższym dobrem; student, którego tego nauczę, jest potem wciskany w dwie podstawowe zasady, o których słyszałem od wielu młodych aplikantow: winien, niewinien, siedzieć powinien oraz niewinny w zawieszeniu; zastanów się człowieku nad tym, zanim wpadnie do Ciebie bez powodu ABW i wyciągnie na kilka miesięcy odpoczynku do t.aresztu; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: Głupota i zakłamanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.07, 23:14 Co do pokazówki (transplantologicznej) to się zgadzam. Adwokaci akurat to nie pokazówka, tylko GW to śledzi oczami p. Rybaka (GW to chyba nie pisowska gadzinówka...). I zgadzam się, że bezpodstawne aresztowania są naganne. Tylko o czym to ma świadczyć w konteście tej sprawy? Że mamy znieść tą instytucję, bo źle działa? Dla mnie omawiany temat jest prosty: łapówkarz dał się złapać to idzie siedzieć i święta nic do tego nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 23:16 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: Głupota i zakłamanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.07, 23:20 Trochę Cię nerwy ponoszą. Nie stawiam nóg tak żeby mi się mogły podwinąć. Adwokatów znam wielu (mam ich nawet w rodzinie, podobnie jak lekarzy) i większość szanuję. Nie zmienia to mojego przekonania, że przestępca powinien siedzieć. Czy twoja nerwowość wynika z tego, że z tym poglądem się nie zgadzasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grazyna Re: Głupota i zakłamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 23:24 Skad wiesz,że oni to przestepstwo popelnili . Uzywasz jęyka tych niedouczonych typkow z PiS . Wiesz co to jest in dubio pro reo albo presumptio boni viri. To zasady procesowe z ktorymi warto sie zapoznac. One obowiązuja w pantwach o rozwiniętej kulturze prawnej. Żal mi Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: Głupota i zakłamanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.07, 23:27 Domyślam się, że Twoim zdaniem, instytucja aresztu tymczasowego powinna zostać natychmiast zniesiona (co za nieuk ją w ogóle wprowadził?!). Nawiasem mówiąc, szczególnie in dubio pro reo jest istotne w procesie KARNYM... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wika Re: Głupota i zakłamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 23:30 A czy tylko areszt tymczasowy jest najznakomitszym srodkiem zapobiegawczym. Czy nie wystarczyly tzw. srodki nieizolacyjne ? Dlaczego jesteś takim parszywym psdem na adwokatow. Co , nie dostałeś sie na aplikację. Przedstaw sie . Juz ktos sie o to do ciebie zwrocil. Masz odwagę ?.Bardzo wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: Głupota i zakłamanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.07, 23:53 Oczywiście, że się nie przestawię. Podobnie jak i Ty. W tych kilkunastu postach przyjąłem już tyle wyzwisk, że wystarczy. Skąd w was ludzie taka furia? Jesteście z rodzin tych aresztowanych? Jak pisiory atakowały sędziów, to był krzyk, że zamach niezawisłość itp. A teraz jak sędzia zarządził areszt wobec adwokatów, to jest najazd na sędziego. A na aplikacje nie startowałem. Robię coś innego. Choć "egzaminy" na aplikację to też wdzięczny temat do zadumy nad kondycją adwokatury. Żeby nie było: wiem że bym się dostał, bo oba warunki miałem spełnione (1. wiedza, 2.plecy - w znanych mi przypadkach wystarczył warunek 2). Nie chciałem się w to pchać, bo wiem że praca uczciwego adwokata jest bardzo ciężka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Głupota i zakłamanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.07, 19:28 zatrzymani adwokaci mają tabuny asystentów, popleczników,lizusów, klakierów, dorobkiewiczów, 3/4 postów tutaj to od nich. służcie wiernie panom, nagroda was nie minie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Głupota i zakłamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 19:34 Do obserwatora. Boli cię ,że ktoś staje w obronie tych nieszczęsnych adwokatów. A komu ty służysz ? Ministrowi Ziobro i jego prokuratorskim wasalom ? Określ się. Czy faktycznie Twoim zdaniem konieczne było ich aresztowanie , czy nie wystarczyły wobec nich mniej dolegliwe srodki zapobiegawcze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quasi-prok Re: Głupota i zakłamanie IP: *.as.kn.pl 19.04.07, 22:36 Rzeczywiście, nieszczęsne z nich, zaszczute niewiniątka... Jesteś po prostu śmieszna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakas tymczasowe aresztowanie wrocławskich Adwokatów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.07, 23:25 no i się stało w Wielki Piątek.. szkoda wielka. Panowie Obrońcy Adwokatów trzymamy za Was kciuki; zróbcie wszystko co w waszej mocy aby uchylć tym ludziom areszt. Oni nie uciekną i będą do dyspozycji Prokuratury na każde wezwanie. Ludzie nie dajmy się zwariować; Czy teraz tzw ." honor i duma " kogoś skazuje te osoby na tymczasowy areszt bo sprawa jest medialna ? Prokuratura może przecież zmienić środek zapobiegawczy; a swoją drogą może Boska interwencja oświeci ludzi decydujących o życiu innych i uchylenie aresztu nastąpi wkrótce ? Panowie Adwokaci i Panowie Obrońcy - ludzie modlą się w waszej sprawie. Wracajcie jak najszybciej do swoich rodzin. Wyrazy wspólczucia dla Rodzin zatrzymanych Panów Adwokatów. Trzymajcie się Państwo w trakcie tych świąt i nie traćcie wiary i nadziei. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quasi-prok Re: tymczasowe aresztowanie wrocławskich Adwokató IP: *.as.kn.pl 19.04.07, 22:37 >Prokuratura może przecież >zmienić środek zapobiegawczy; MOŻE, ale NIE MUSI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quasi-prok. Re: Głupota i zakłamanie IP: *.as.kn.pl 19.04.07, 22:32 Na tym właśnie polega urok TA - siedzenie bez wyroku. Na Twoje pocieszenie - okres TA zaliczany jest w poczet kary wymierzonej wyrokiem, który najpewniej zapadnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: Głupota i zakłamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 23:09 Smutasie . Szkoda czasu na taka łajże jak ty. Powieś sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: Głupota i zakłamanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.07, 23:15 Dziękuję za radę. Rozważę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romka Re: Głupota i zakłamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 23:32 Snake. Rozważ, im szybciej tym lepiej. Degeneracie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: Głupota i zakłamanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.07, 23:55 Borykam się z uporczywym wrażeniem, że nie znasz znaczenia słowa "degenerat". A propos propozycji: rozważyłem wszystkie za i przeciw, i postanowiłem się nie wieszać. Przepraszam wszystkich, których zawiodłem. Jestem egoistyczna świnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinka Re: Głupota i zakłamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 00:12 Jak ci sie wiedzie Snake . Czy jesteś w ekstatycznym nastroju , poniewaz zamknieto trzech adwokatow. Skoro nie chcesz sie przedstawic to scharakteryzuj swoje samopoczucie jakie masz w tej chwili. Zrob to dla mnie , proszę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: Głupota i zakłamanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.07, 00:31 Spełniam Twoje życzenie. Jest mi bardzo smutno. Skończyłem kilka lat temu prawo. Znam wielu adwokatów, radców prawnych, kilku prokuratorów i sędziów. Aresztowanie trzech adwokatów (niedawno był jeszcze jeden z W-wia, też znany o inicjałach J.L.). Zdecydowana większość znanych mi prawników to ludzie, których darzę szacunkiem. Tym bardziej boli mnie, kiedy z powodu kilku ludzi, o których robi się głośno, spada odium na całe środowisko. Ja nie mówię, że tych trzech jest winnych. I nie mówię, że sąd podjął słuszną decyzję, bo to wie tylko Bóg. Ale nie mogę też zgodzić się na głoszenie końca świata dlatego, że aresztowano trzech ludzi podejrzewanych o korupcję. Jeśli są niewinni - bardzo im współczuję. Niezależnie od wszystkiego, współczuję ich bliskim którzy z pewnością winni nie są. Ale to nie ja ich zamknąłem i jakieś powody widocznie były. I te powody właśnie mnie smucą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktoria Re: Głupota i zakłamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 00:35 Snake . Nie wierzę w Twoje zasmucenie. Jesteś prawdopodobnie adwokatem z Wrocławia i nie możesz znieśc ,że ci trzej byli od Ciebie bardziej wzięci . Cieszysz sie ,że zostali wyeliminowani. Mam racje ? . Retoryczne pytanie , bo i tak bedziesz dalej łgał, no nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: Głupota i zakłamanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.07, 00:41 No wiesz Wiktorio, wygląda na to, że cokolwiek napiszę niezgodnego z Twoim wyobrażeniem o świecie, uznasz to za łgarstwo. Cóż, w Twoim uniwersum już na zawsze pozostanę łgarzem. Trudno. Spróbuję nieśmiało. Nie jestem adwokatem ani radcą prawnym. Żadnego z tych panów nie znałem osobiście. Nie konkuruję z nimi na żadnym polu. Czy w tym kraju nie można już dyskutować. Przypomnę tylko, że dyskusja polega na prezentowaniu różniących się od siebie stanowisk, z wykorzystaniem argumentów odnoszących się do treści tych stanowisk. A my się widocznie umiemy już tylko wyzywać. Z tego powodu też mi smutno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quasi-prok Re: Głupota i zakłamanie IP: *.as.kn.pl 19.04.07, 22:39 >Czy jesteś w ekstatycznym nastroju , poniewaz >zamknieto trzech adwokatow. Z drugiej strony można odczuć lekki niedosyt - tylko trzech :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ard To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać łapowy IP: 81.219.218.* 06.04.07, 23:15 To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać łapowy to im wolno w dni powszednie i święta? A siedzieć to tylko w dni powszednie i najlepiej w pubie przy szklance whiski. Hipokryci. Do pierdla cale to bagno zlodziejskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wika Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 23:19 Przedstaw sie ty ... taki owaki. Kim ty jesteś , ze ujezdzasz tak na adwokatów.Z Ministerstwa Sparwiedliwosci, Rzecznikiem Ziobro ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.07, 23:24 Wika! I kto tu uprawia spiskową teorię dziejów?! Pewnie - jestem bratem stryjecznym ze strony mamy p. Ziobro, pokątnie zatrudnionym w MŚ i biorę kasę za nadgodziny bo siedzę po nocach i szerzę kaganek pisowskiej oświaty... A na poważnie: czy ja jeżdżę po adwokatach???? Reprezentujesz właśnie tą zdegenerowaną solidarność zawodową, której nie toleruję. Adwokat nie stoi ponad prawem. Żaden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odwrócony Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.chello.pl 06.04.07, 23:30 to absolutnie nie chodzi o to, że to adwokaci czy nie; w tym wypadku to tylko bardziej spektakularne; snake - wszystkich tu boli, że jesteś jak dziecko naiwny,bo chwila lektury przepisów w powiązaniu z uczciwą rozmową z prokuratorem przekonałaby Cię, że to jest przeciwny biegun prawa i sprawiedliwości; jeżeli prawdziwe są doniesienia prasowe - to powiedz - jaka jest podstawa dla aresztowania? czy na prawdę oni muszą siedzieć za Twoje i moje pieniądze w areszcie? czy nie można wziąć od tych "ohydnych łapówkarzy" po 1 mln poręczenia i wysłać do domu z zakazem jego opuszczania? jak coś zamataczą, będzie na zlobek dla Twojego i mojego dziecka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.07, 23:40 To jest tanie państwo - wiecie ile kosztuje utrzymanie więźnia - drożej niż doba w super hotelu; nasze podatki idą na kolejnych zatrzymanych a wokół nas szpitale szukają darczyńców na operacje ratujące życie innym. Może warto pomyśleć nad zmianą zasad podziału naszych podatków ? lub nad zasadami stosowania tego najsurowszego z całej gamy środka zapobiegawczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ard Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: 81.219.218.* 06.04.07, 23:48 Gość portalu: odwrócony napisał(a): > to absolutnie nie chodzi o to, że to adwokaci czy nie; w tym wypadku to tylko > bardziej spektakularne; snake - wszystkich tu boli, że jesteś jak dziecko > naiwny,bo chwila lektury przepisów w powiązaniu z uczciwą rozmową z prokuratore > m > przekonałaby Cię, że to jest przeciwny biegun prawa i sprawiedliwości; jeżeli > prawdziwe są doniesienia prasowe - to powiedz - jaka jest podstawa dla > aresztowania? czy na prawdę oni muszą siedzieć za Twoje i moje pieniądze w > areszcie? czy nie można wziąć od tych "ohydnych łapówkarzy" po 1 mln poręczenia > i wysłać do domu z zakazem jego opuszczania? jak coś zamataczą, będzie na zlobe > k > dla Twojego i mojego dziecka! Czy alimenciarze musza siedzieć?Czy kieszonkowcy musza siedziec? Czy alfonsi musza siedzieć? Zamknijmy więzienia. Po co nam wydawać na nie pieniadze? P.S. Na marginesie skoro bezrobotnego który ukradł rower, wsadza sie do wiezienia,bo nie ma na adwokata to jest ok. Ale adwokata zlodzieja który w/g Ciebie moze sie wykupic za ukradziny milion trzeba zostawic w domu z żona i kochanką, inaczej cieżko by mu bylo zyc rezygnujac z luksusu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 23:52 Gratuluję ci poziomu . Areszt w tym przypadku jest antycypacja winy. Pojmujesz. Chodzi o to zyby ci ludzie oddaleni od rodzin , obcujacxy przez wiele miesiecy sie zlamali , zeby im nie przyszlo do glowy nieprzyznawać sie do winy. Jest to ewidentnie areszt "wydobywczy". Zlamanie czlowieka ktory przyzna sie udreczony do wszystkiego , głownie do tego czego nie popelnil. Tak to wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.07, 00:04 Już gdzieś wyżej pisałem: przy takim podejściu do tematu musimy zlikwidować instytucję aresztu. To przecież zawsze jest w jakimś sensie antycypacja winy właśnie. Tylko że antycypującym jest sąd. Czy proponujesz innego decydenta??? A agrumenta ad personam sobie daruj, bo świadczą o Twoim poziomie a nie moim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dana Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 00:08 Snake. Antycypacja winy jest zaprzeczeniem poweolanych juz pryncypialnych reguł procesowych , niezaleznie od tego kto jest decydentem. Chodzi o predyspozycje tego decydenta., ktory w naszych realiach w 100 % uwzglednia wnioski prokuratorow co do najbardxziej drastycznego srodka jakim jest tymczasowy areszt. To jest aregumentacja in rem a nie ad personam, drogi młody asesorze a może prokuratorze . Zyczę miłych swiąt. Twoja wielbicielka dana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.07, 00:22 Dziękuję i wzajemnie życzę Spokojnych Świąt. Ale nadal nie zgadza mi się kolizja zasady domniemania niewinności z aresztem tymczasowym. Areszt następuje zawsze przed skazaniem, a więc z istoty swojej jest ograniczeniem zasięgu tej zasady. I nie można z tego czynić zarzutu. Czy sądy reczywiście w 100% uwzględniają wnioski to nie wiem, bo statystyk nie śledzę. Ale z kontekstu naszej dyskusji wnoszę, że jakiś odsetek innych decyzji też jest, bo na co te łapówki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quasi-prok Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.as.kn.pl 19.04.07, 22:42 >Areszt w tym przypadku jest antycypacja winy Bardzo ładnie cytujesz formułki zaczytane w książeczkach prawniczych. Bravo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roma Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 08:45 A co quasimodo ,książeczki preawnicze nie sa juz potrzebne ? Instrukcje partyjne PIS maja być teraz podstawą do interpretacji prawa ? Świetnie was w tej policji albo prokuraturze indoktrynalizują . Pogratulować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niby-oskarżyciel Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.as.kn.pl 20.04.07, 19:12 Niestety tak sie skałda, że w prokuraturze obowiązuje zasada hierarchicznego podporządkowania. W "istotniejszych" sprawach decydują za prowadzącego prokuratora inni, wyżej postawieni. I jest tak bez wzgledu na to kto akurat siedzi na górze (czy to jest PIss, SLD, czy tez inny partyjny wynalazek). Tak było jest i raczej, niestety, będzie. Czy to ci się podoba czy nie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.07, 00:01 Nie wszystkich na szczęście to boli, a naiwny nie jestem ja, tylko Ty. Nie wejdzemy tu w dyskusje nt. istoty aresztu, obawy matactwa itp. Ja tylko chcę wyrazić swój sprzeciw, wobec pospolitego ruszenia na obronę ludzi, których niezawisły sąd postanowił tymczasowo aresztować. Nie znam szczegółów sprawy, podobnie jak i moi na tym forum adwersarze. Idzie o zasadę: decyzję o areszcie podejmuje sąd, a nie lud w referendum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beba Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 00:04 Czy tym "niezawisłym sądem "nie byl przypadkiem w tej sprawie wystraszony asesor . To sa tacy bezrefleksyjni ludzie ktorzy robią kariere po trupkach. Moze cos o tym wiesz ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.07, 00:06 Z tego co się orientuję asesorom się takich decyzji nie powierza, więc uwaga nie na miejscu. A że to są czasem niedobrzy ludzie? A może np. dlatego, że dostali się na aplikację za łapówkę, po znajomości... To tępimy tych łapówkarzy, czy legalizujemy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joana Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.static.korbank.pl 07.04.07, 00:13 Snake, niestety jak jest dyżur aresztowy to na kogo trafi na tego bęc -asesor czy sędzia bez różnicy. Kaliber sprawy nie ma znaczenia, sprawę rozpatruje osoba, która akurat jest na dyżurze aresztowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 00:16 Oczywiście jesli in concreto był asesor to czysty przypadek , co nie Joana ? . Spróbował by biedak nie uwzglednić wniosku Prokuratora Apelacyjnego. Po marzeniach o nominacji na sędziego. Zgadzasz się . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.07, 00:17 A to przepraszam - nie wiedziałem. A tutaj to był asesor czy sędzia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.07, 23:33 Nikt nie stoi ponad prawem i po to są te kodeksy, procedury, lata studiów, aplikacje aby być dobrym w swoim fachu. W każdym środowisu są fachowcy i partacze. Nie mogę jednak zrozumieć ludzi, którzy najpierw robią wszystko dla ratowania własnej dupy a potem zmieniają font i " uprzejmie informują ". Nie rozumiem też dlaczego tak często ostatnimi czasy jedynym środkiem zapobigaczym staly się areszty. Przecież tam jest cholerne przepełnienie. Czy faktyznie środek zapobiegawczy w postaci aresztu spełnia swoją funkcję ,jeśli w jednej celi siedzi osoba za przesttwo gospodarcze z zabójcą lub narkomanem ? Jaki jest sens takiego środka zapobiegawczego ? Proszę o wyjaśnienie - jestem spoza środowiska prawniczego i mój rozum tego nie ogarnia. ' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilka Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 23:38 Nowy. Chodzi o krucjatę antyadwokacką . Ta ekipa przy władzy nienawidzi adwokatów. Zasada umierkowania w szafowaniu aresztem jest okreslona w art. 257 kpk ( mallum necesarium , optima ratio itp teoretyczne pierddoły którymi karmili mnie na studiach. W praktyce zasady te sa powszechnie łamane. Myslałem ,że sąd bedzie mial te pryncypiale zasady procesowe na uwadze i jednak zastosuje inne niz areszt srodki. Zawiodlem sie glęboko. Ale takie drakonskie czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quasi-prok Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.as.kn.pl 19.04.07, 22:47 >Zasada umierkowania w szafowaniu aresztem jest okreslona w art. 257 >kpk ( mallum necesarium , optima ratio itp teoretyczne pierddoły którymi >karmili mnie na studiach Rzeczywiście te łacińskie paremie bledną w zderzeniu z brutalną pis-owską rzeczywistością :P Dyrektywa minimalizacji środków zapobiegawczych - czyż to nie lepiej brzmi? Jakoś tak bardziej swojsko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joana Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.static.korbank.pl 06.04.07, 23:39 He,he -treść Twojego postu wskazuje, że nie jesteś spoza środowiska prawniczego -"środek zapobiegawczy" :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.07, 23:41 nie jestem po prawku, ale jakieś tam studia skończyłem i czytać potrafię - nie skończyłem na lekturach szkolnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quasi-prok Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.as.kn.pl 19.04.07, 22:51 Niektórym tutaj aplikantom (?) wydaje się, że są posiadaczami wiedzy tajemnej, do której nie ma dostępu zwykły szaraczek. Niczym mędrcy Talmudu objaśniajacy zawiłe nakazy i zakazy postępowania :P. Tak do waszej wiadomości (i świadomości) - "wzykły" człowiek też potrafi sięgnąć do ustawy. Nierzadko ze zrozumieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
znawoj Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł 07.04.07, 09:08 Wszystkie glośne afery ostatnich czasów w rezyserii ministra Zero opieraja sie na dowodach pochodzacych od tzw. skruszonych przestepców. ktos kto miał do czynienia zawodowo z tym srodowiskiem wie, ze przestepca za byle obietnice sprzeda nawet matkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziuta Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 09:16 Św2ięta prawda . Najpierw zgnoić czowieka a potem puszyć się ,ze się dysponuje twardymi dowodami. Pomówienie jest często jedynym dowodem , nie popartym niczym innym i na jego podstawie zapadaja wyroki skazujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.07, 10:02 Totalna bzdura. Po pierwsze to nie przestępcy wydają wyroki, ale sąd na podstawie materiału dowodowego. Na ten materiał składają się oczywiście również zeznania przestępców - gadanie że tylko one, to jawna głupota i doskonale o tym wiesz. A powiedz mi kto ma być świadkiem w sprawie o wręczenie łapówki przez bandytę adwokatowi? Gdyby przyjąć Twój punkt widzenia, to łapówki od przestępców można by przyjmować całkowicie bezkarnie, bo kto przecież takiemu uwierzy... Zresztą na tej zasadzie dotychczasowa bezkarność była oparta. I to mnie wpienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziuta Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 11:03 Nie powinno cie nic wpieniac. Powinnaś sie , wg swojej aksjologii cieszyc ,że w tak nieludzki sposób potraktowano adwokatow. Przyjemnie się siedzi w domku i kontempluje przedświąteczny nastrój ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: judyta Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.kalisz.mm.pl 07.04.07, 14:19 Zgadzam się z Toba w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joana Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.static.korbank.pl 06.04.07, 23:35 Słuchajcie, tu nie chodzi o wykazywanie lepszości lub "gorszości" grupy zawodowej jaką są adwokaci, tylko o to, że zastosowano areszty przy braku twardych dowodów -tylko na podstawie pomówień skazanego bandyty, który nagle po wielu latach przypomniał sobie, że adwokat obiecał mu coś załatwić i nie załatwił. Nikt nikogo za rękę nie złapał, zaś dowód z pomówienia osoby niewiarygodnej jest dowodem poszlakowym. Jeżeli sąd zastanawiał się kilka godzin to znaczy, że miał wątpliwości wręcz nadzwyczajne w takich okolicznościach. Za tydzień będą zapewne rozpatrywane zażalenia na areszt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.07, 23:43 i oby rozpatrzona je na korzyść podatników ; oszczędzająć nasze pieniądze na szczytniejsze cele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycja Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 23:45 ŻEBY BYŁO TO ZA TYDZIEŃ JOASIU TO MOŻE BY ONI TO ZCIERPIELI ALE NASZE SĄDY TAK SZYBKO NIE DZIAŁAJĄ POZATYM TO CO DZIŚ SIĘ STAŁO JEST OCZYWISTYM DOWODEM NA TO IŻ SAM ZIOBRO MACAL W TY ŁAPY A WIEM TO Z WIARYGODNEGO ŻRUDŁA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.07, 23:51 może w tej sprawie jednak nastąpi nadzwyczajne przyśpieszenie toku ? Oby nasze dzieci żyły w innych czasach. życzę wszystkim spokojnych świąt i trzymam kciuki za Panów Prokuratorów , którzy decydują o być lub nie być innych ludzi. To dopieo są ciężkie decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joana Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.static.korbank.pl 06.04.07, 23:53 Myślę, że jeżeli zażalenia będą we wtorek w Lublinie na biurze podawczym, to najpóźniej koło weekendu będzie posiedzenie w okręgowym. Muszą wytrzymać, to twardzi faceci, nie takie rzeczy przetrwają. Życzę im tego z całego serca. A ręczne wspomaganie sądu rejonowego było bardzo ewidentne na finiszu...Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 23:59 Ufam ,że tak bedzie jak piszesz Joana . Ale poniewaz to sa adwokaci, to Sad II Instancji zpecjalnie bedzie przeciagąl ich katorgę w wiezieniu . Stawiam wszysko co mam ,że okregowy nie zmieni orzeczenia rejonowego. Ciekawe czy o aresztach adwokatow decydowal asesor , czy sedzia ? Wiesz coś o tym ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quasi-prok Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.as.kn.pl 20.04.07, 06:53 a czy ma to jakies "zpecjalne" znaczenie? Naet jeśli był to asesor to i tak niewątpliwie był mądrzejszy od ciebie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ard Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: 81.219.218.* 06.04.07, 23:56 Gość portalu: patrycja napisał(a): > ŻEBY BYŁO TO ZA TYDZIEŃ JOASIU TO MOŻE BY ONI TO ZCIERPIELI ALE NASZE SĄDY TAK > SZYBKO NIE DZIAŁAJĄ POZATYM TO CO DZIŚ SIĘ STAŁO JEST OCZYWISTYM DOWODEM NA TO > IŻ SAM ZIOBRO MACAL W TY ŁAPY A WIEM TO Z WIARYGODNEGO ŻRUDŁA Dzięki bogu SLD już nie rządzi i wzięli się za Twoje "uczciwe" wiarygodne ZRóDłO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.104-80-b.business.telecomitalia.it 07.04.07, 00:22 Twoj prymity nawet jest widoczny w pisowni!! Ktos taki jak ty nie jest zdoly do tego aby zostac ADWOKATEM - zazdroscisz tym, ktorzy moga nosic ten TYTUL!!!!!???? ...Masz odwage wypowiadac sie na temat spraw jako ANONIM rzucajac kalumie ... Widac ze jestes ze sluzb!! Szukasz prowokacji..? Z braku dowodow ... trzeba je sfabrykowac... Coz wam zostalo .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ard Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: 81.219.218.* 06.04.07, 23:52 Gość portalu: Joana napisał(a): > Słuchajcie, tu nie chodzi o wykazywanie lepszości lub "gorszości" grupy > zawodowej jaką są adwokaci, tylko o to, że zastosowano areszty przy braku > twardych dowodów -tylko na podstawie pomówień skazanego bandyty, który nagle po > wielu latach przypomniał sobie, że adwokat obiecał mu coś załatwić i nie > załatwił. Nikt nikogo za rękę nie złapał, zaś dowód z pomówienia osoby > niewiarygodnej jest dowodem poszlakowym. Jeżeli sąd zastanawiał się kilka godzi > n > to znaczy, że miał wątpliwości wręcz nadzwyczajne w takich okolicznościach. Za > tydzień będą zapewne rozpatrywane zażalenia na areszt. Hahahahaa 7 zarzutów korupcji. Pomyśl najpierw potem pisz . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joana Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.static.korbank.pl 06.04.07, 23:57 Zawsze najpierw myślę, a nad tą sprawą szczególnie i to od środy i w odróżnieniu od Ciebie wiem o czym piszę i z racji fachu i z racji doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ard Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: 81.219.218.* 06.04.07, 23:58 Gość portalu: Joana napisał(a): > Zawsze najpierw myślę, a nad tą sprawą szczególnie i to od środy i w odróżnieni > u > od Ciebie wiem o czym piszę i z racji fachu i z racji doświadczenia. Czyżbyś byla do spółki? Uważaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joana Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.static.korbank.pl 07.04.07, 00:01 he, he, a co Ty też napiszesz anonim do Ziobry, że jakiś adwokat obiecał Ci wygrać sprawę i przegrał? I jeszcze mu zapłaciłeś, skandal - łapówkarz jeden!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izka Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 00:01 Czyżbyś wczesniej podpisywał sie pod ksywką Sneka ? Ty draniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.07, 00:15 Nie Sneka tylko Snake'a. Pan/i "ard" to nie ja. Rozumiem, że dla was praworządne rozwiązanie byłoby takie, aby w wyniku referendum ludowego orzec o niewinności, aresztowane osoby zwolnić niezwłocznie, sprawę umorzyć, sędziego i Ziobrę aresztować, a jakieś tam dowody o czymś spalić i zakopać. A kto wspomni o tym, że sąd mógł mieć rację - zwyzywać i powiesić. No to fajny kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 00:18 Ty wielbicielu Pana Ziobry. Wyszło szydło z worka. Szkoda sie toba w takim razie zajmować. Zrob to, co ci ktos zaproponował . To jednak jest dla Ciebie dobra propozycja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.07, 00:36 Nie jestem wielbicielem p. Ziobro i nie wiem skąd taki pomysł. Widocznie Ci to pasowało to "riposty". To nie Ziobro tylko sąd podjął decyzję. Znasz sprawę? Mógłbyś teraz wydać wyrok? Winni, czy niewinni? Ja nie mówię że są winni. Ja uważam, że skoro postanowił tak sąd to widocznie miał powody. A wy mi za to każecie się wieszać. Irek, o co ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 00:39 Snake. Jesteś zełganym typem. Cieszysz sie z tych biedaków , ktorzy gnija w wiezieniu. Nie miałbym przyjemności cie bliżej poznac ,ale przynajmniej to przyznaj, jesli w ogole masz odwagę. "Niezawisły sąd " u nas ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.07, 00:47 Nie wiem czemu "zełganym". Łagarstwo to mówienie nieprawdy, a ja wyrażam opinie, które nie mogą być oceniane wg kryterium prawdziwości. Prawdziwe lub fałszywe mogą być wypowiedzi co do faktów. Ale a propos tego że sądy nie są niezawisłe: jeśli jesteś o tym przekonana, to powiedz mi od czego są zawisłe? Przypomnę, że rozmawiamy o procesie adwokatów podejrzewanych o wręczanie łapówek SĘDZIOM. No jeśli są zawisłe m.in. od takich łapówek, to chyba aresztowanie było zasadne. Na wypadek gdyby ktoś napisał, że są zawisłe od Ziobry: to przed nim były niezawisłe? A teraz tak się bardzo wystraszyły, że lecą i robią co im minister każe? Bez jaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baska Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 00:49 A , czy także aresztowano tych sedziów ktorym adwokaci wręczali łapówki. Wiesz coś o tym Snake . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.07, 00:55 A właśnie że nie wiem. Sędzią nie też jestem. Jak tych zamknęli to może i tamtych zamkną. A może nie. A może tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytajacy Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.wroclaw.mm.pl 07.04.07, 00:53 Z tego co czytam to wynika, że powołującym się na wpływy, a nie że wręczającym łapówki sędziom. Jeśli już to prokuratorom bo jacyś mają wnioski o uchylenie imunitetu (a to wynikało z wcześniejszej publikacji). Jak na kogoś tak praworządnego to Pan Snake coś za łatwo formułuje konkretne zarzuty. No chyba, że jest z gabinetu Ministra i wie jakie polecenia poszły co do wyników postępowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.07, 01:00 To się dopiero okaże, czy się powoływali tylko, czy wręczali też, czy może są całkiem niewinni (jeszcze raz powiem - ja nie zakładam ich winy). Nie łap mnie za słowa, bo to nieczysta erystyka. Prawie każdy mi zarzuca jakieś związki z MŚ. No widocznie tak jesteście już ograniczeni przez czytanie Wyborczej, że nie powtraficie wyobrazić sobie kogoś, kto ma inne zdanie niż nagonka i próbuje je uzasadnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 12:32 Z adwokatami to jak z lekarzami. Kazdy sobie wyobraza ze nalezy dac wiecej to sprawa bedzie lepiej zalatwiona. Nawet nie maja pretensji osoby ktore rozliczaja sie z fiskusem na zasadzie kas fiskalnych poniewaz uwazaja ze jak Oni beda potrzebowac adwokata to " musza dac wiecej " zeby Ich sprawa byla "lepiej" zalatwiona. Po drugie - sprobuj sam sie wstawic do sadu bez adwokata to ciekaw jestem jaki bedzie rezultat / mam na mysli powiazanie zasady - o ten nie daje nam zarobic /. Po trzecie - nie udal sie kruczek 24 godzin to krzyk ale nawiasem mowiac to w ciagu 24h. nalezy postawic zarzuty czy ma być zakonczona cala procedura. W duzych miastach to malo ale sprobujcie ruszyc prawnikow w malych miastach tam sa dopiero Uklady i ukladziki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziuta Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 16:31 mam nadzieje ,ze jak będziesz miała problem prawny to nie skorzystasz nigdy z uslug adwokata. Zycze ci takiego problemu i żeby cie zaden adwokat nie przyjal. Ty fiutko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.dip.t-dialin.net 09.04.07, 08:26 Naprawde Panstwo myslicie ze ta sprawa ma cos wspolnego ze sprawiedliwoscia.To jak z dawnych dobrych czasow- temat dyzurny jak trzeba podgrzac emocje .Juz ktos wczesniej napisal -lekarze ,adwokaci tylko prosze pamietac ze beda tez nastepni-ci ktorzy czuja sie jeszcze jako kibice-jezeli bedzie tak dalej przyjda i oni.Nie twiedze ze "adwokaci "sa niewinni -tylko dlaczego ewidentne przestepstwa u politykow sie sa karane tylko robi sie akcje typu- "Garlicki","adwokaci"czemu sprawiedliwosc spi-przy wyciekach waznych dokumentow,politycznych lapowkach i obelgach.Jezeli mamy zyc w sprawiedliwym kraju to prawo ma byc przestrzegane przez wszystkich nie tylko przez"lekarzy i adwokatow"moze przez "wybrancow narodu" tez. .Wiem wiem idzie nowe(17 lat)przez ten czas doroslo nowe pokolenie tylko ze to pokolenie-ucieka przed taka sprawiedliwoscia do Irlandii.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy mydlinki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.07, 09:51 tak, tak, mydlą nam oczka i nagłaśniają takie sprawy jak te z 3 adwokatami a nie mają skutecznych metod aby zamknąć ewidentnie winnych wybrańców. Czasy się zmieniają - zobaczymy jak będzie ; póki co młodzi uciekają z tego kraju jak tylko mogą - bo nawet jak mają możliwość wejścia na miejce taty czy mamy to im się nie chce - też mają oczy. Pokolenie średnie zostaje bo ma już kotwice ( dzieci, rodziny, domy) . Wygląda to interesująco i smutno zarazem. Mokrego śmigusa, dużo rozsądku, mniej emocji i wiary, że przyjdzie lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 18:07 Co to znaczy ,że w małych miastach sa układy i układziki. Kto się z kim układa . Wyrażaj sie troche jasniej. Takie ogólniki nic nie znaczą, trzeba je sprecyzować. Tu chodzi o brutalne potraktowanie adwokatów. Nawet jezeli zarzuty sa uprawddopodobnione to dlaczego tak z nimi postąpiono. Dlaczego Lublin , dlaczego areszty . Dlaczego w Lublinie są tacy służalczy prokuratorzy i taki parszywie uzależniony od nich sąd. Ktoś napisal ,że sedzia był inspirowany z zewnatrz, że wywierano na niego naciski. Czy to prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quasi-prok Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.as.kn.pl 20.04.07, 07:01 "wstawienie" się w sądzie niechybnie skutkowałoby wydaleniem z sali i nałożeniem kary porządkowej :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytający Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.wroclaw.mm.pl 07.04.07, 20:12 Co tu jest nieczystą erystyką? Wskazanie, że Snake albo nie przeczytał, albo nie zrozumiał artykułów których dyskusja dotyczy albo też nie bez udziału świadomosci mija się z prawdą? Powtórzę - napisane było, że się powolywali i że w tej sprawie są wnioski tyczące dwóch lub trzech prokuratorów. Pisząc więc o wręczaniu sędziom to Pan Snake napisał coś co wie spoza artykułu (oj nieładnie tak przecieki puszczać)albo to projekcja własnej fantazji (a w taki wypadku to zapytam - ładnie tak pomawiać?). A co do czytania wyborczej. Czytam od 89 roku i czytać będę. Nie ze wszystkim się zgadzam, tak jak nie ze wszystkim w innych gazetach (które też czytam - może pan przeciwnik GW rzogrzeszy mnie jeżeli dodam, że to np. Rzeczpospolita i Dziennik) bowiem staram się nieszufladkować i samodzielnie myśleć. Snake natomiast operuje sterotypami typu - nagonka GW. Nie zauważyłem, żeby GW w tej sprawie jechała na prokuraturę i zatrzymania. Dość zwięzły opis zdarzeń bez wartościowania. Jeżeli natomiast nie podobają się Panu Snakowi wypowiedzi na forum to już Pański problem, że pomimo zaangażowania nie jest Pan w stanie przekonać do swego zdania innych. Najwięcej postów pochodzi tu od Snaka - to wskazuje, że chyba rzeczywiście pisze w ramach obowiązków służbwych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 23:02 Problem polega na tym ze przestepstwem tutaj jest - sam fakt powolywania sie na mozliwosci i nie potrzeba niczego wiecej. Adwokatowi nie wolno sie powolywac na " uklady ". Ma prowadzic sprawe w ramach przepisow prawa !!! a nie ukladow. Za mowienie ze " moge zalatwic " a nie ze klient sie domysla ze "moze". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quasi-prok Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.as.kn.pl 20.04.07, 07:05 sam nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, albo celowo pomijasz niektóre posty. Snake napisał o wręczaniu łapówek sędziom w odpowiedzi na zaczepkę innego z "błyskotliwych" forumowiczów. Więc twój zarzut możemy uznać za chybiony, (używając prawniczej retoryki) .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowicjusz Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.07, 00:21 Snake, tu nie chodzi o kwestię winni czy nie. Teraz zastanawiam się czy zastosowanie aresztu było naprawdę konieczne ? Gdzieś widziałem tą regułkę o mataczeniu itp. , czy ci ludzie są społecznie szkodliwi. Przecież Prokurator mógł orzec kaucję, dozór, zakaz opuszcania kraju ... ale nie.. tych ludzi chce się upodlić i złamać. Czy o to naprawdę idzie ta gra ? Już prasa ich oceniła nie czekając na wyrok. Wiesz co teraz przeżywają ich rodziny ? Nie życzę tego nawet swoim wrogom. Trzymaj się i pamiętaj że jest kolor biały, czarny i dużo szarości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariolcia Re: To co, adwokat świeta krowa? A kraśc i brać ł IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.04.07, 14:25 Witaj i Witajcie na FORUM A może by tak dać szansę innym młodym prawnikom na elitarne w naszym Kraju aplikacje.Wszystko wina SYSTEMU tak! To po co kształcić tabuny prawników i prawniczek. A potem ludzie którzy oglądaja "MAGDĘ M" i "ally MG BILL" widzą świat prawniczy wyściełany kwiatami w różowych okularach. A tu trzeba walczyć najpierw dostać się na studia, potem zakuwać po nocach, apo kombinować jak dostać się na aplikację. W innych Państwach aplikację robisz jeśli masz ochotę a potem rynek weryfikuje kto ma baranie, kto jest dobry a nie samorząd jak to jest u nas. Jeden z tych co go aresztowali dał do wiwatu pycha go nosiła no to i poniosła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wąż Re: Głupota i zakłamanie IP: *.20.54.194.generacja.pl 07.04.07, 08:33 Gratuluje retoryki Małego Ministra Sprwiedliwosci. Widze ze nie tylko on ma kompleksy. Poczytaj sobie o zasadzie domniemania niewinnośći, zanim zaczniesz sądzic ludzi. Porozmawiaj z inymi adowkatami o tzw areszcie wydobywczym. Prokuratura w Lubinie prowadzi śledztwo od roku. pytanie czy juz przestudiowali sprawy prowadzące przez tych adwokatów ? Jeśłi chodzi o Prokuratorów zamieszanych w te sparwy,nadal cieszą sie imunitetem. Przeciez łatwiej jest spektakularnie zatrzymać 3 adwokatów niż czekac na odebranie immunitetu 2 Prakuratoram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quasi-prok Re: Głupota i zakłamanie IP: *.as.kn.pl 20.04.07, 07:09 Na szczęście zasada domniemania niewinności nie uniemożliwia stosowania izolacyjnego środka zapobiegawczego "znaFco". Szczególnie jesli zebrane w sprawie dowody przełamanie tego domniemania znacznie uprawdopodabniają, czyż nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walter54 środowisko roboli też jest zakłamane i nie ma tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 17:39 pędu do samooczyszczenia, głównie śmierdzą, wygladają jakby wyszli ze śmietnika, maniery z epoki lodowcowej, cały czas klną (tysiące kurew i pie..ięć na minute) i są wiecznie pijani (oczywiście w robocie, po gó.. mnie obchodzi co robią) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadzka Re: środowisko roboli też jest zakłamane i nie ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 18:10 Podlecz sie świrze . Jadzka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walter56 grzeczniej lampucero i jazda do garów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 22:38 Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik O rany 07.04.07, 00:17 Ale się kolegów zebrało. Jeszcze chwila, a wezmą kosy na storc przekują i ruszą odbijać kolesiów z aresztu. Odpowiedz Link Zgłoś
mo_mo1 [...] 07.04.07, 00:25 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowicjusz Re: Zamykać, zamykać i jeszcze raz zamykać IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.07, 00:27 a znasz obecne stawki za uchylenie aresztu ? jestem spoza branży i coś mnie intuicja na to forum przyciągnęła . Czy są gdzieś w przepisach określone maksymalne stawki jakie za daną czynność może pobrać adwokat ? Znalazłem tylko minimalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juga Re: Zamykać, zamykać i jeszcze raz zamykać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 00:31 Mo mo 1 . Idz spac .cos ci sie w głowce pomieszało. Albo idz do dobrego adwokata , on ci poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joana Re: Zamykać, zamykać i jeszcze raz zamykać IP: *.static.korbank.pl 07.04.07, 00:45 Maksymalne stawki? Wyznacza je przyzwoitość i kaliber sprawy :-)) Nie ma przepisów -minimalna x X +VAT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktoria . Re: Zamykać, zamykać i jeszcze raz zamykać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 00:47 Snake. Jesteś miłośnikiem aresztów ? Inne środki zapobiegawcze nie byłyby w tym przypadku adekwatne ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wanda Re: Zamykać, zamykać i jeszcze raz zamykać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 00:29 Mo mo 1 . Powinni ci wyłączyc światło w celi i zakazać spacerow przez pare dni. Nie dostaniesz warunkowego zwolnienia i bedziesz siedzial do dzwonka w piedlu. Chyba że stać cię bę dzie na d o b r e g o adwokata, w co wątpie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quasi-prok Re: Zamykać, zamykać i jeszcze raz zamykać IP: *.as.kn.pl 20.04.07, 07:12 > Chyba że stać cię bę dzie na d o b r e g o adwokata, w co wątpie A są tacy jeszcze ? Tzn. tacy którzy wygrywają sprawę przygotowaniem merytorycznym a nie znajomościami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Zamykać, zamykać i jeszcze raz zamykać IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.07, 00:33 mo_mo1 jak nie wiesz jak łatwo dostać się do aresztu i jak tam jest to lepiej nie pisz z taką drwiną. Spróbuj żyć godnie na 25 metrach z 15 aresztowanymi. Pośpij na brudnych materacach pod zawszonym kocem, zjedz niedogotowane kartofelki i spleśniały chlebuś; popij to mlekiem z niedomytego termosu... to bardziej kręci niż szkoła przetrwania. Oczywiście nie życzę Ci tego ale zalecam powściągliwość w kpinach. Miłych śWIąT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joana Re: Zamykać, zamykać i jeszcze raz zamykać IP: *.static.korbank.pl 07.04.07, 00:41 Panowie Adwokaci bardzo dobrze znają realia aresztów i dole aresztowanych, zaś dziwna satysfakcja i cieszenie się z tej sytuacji jest nie na miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reagujący na wc Re: O rany IP: *.wroclaw.mm.pl 07.04.07, 00:48 Wielki czarownik to naprawde mało myśolący człowiek. Atakuje tych którzy bronią aresztowanych i jadą na prokuraturę. Nie połąpał się tylko biedaczek, że mu do tego nie bardzo pasuje wskazanie słynnego cytatu z którego wynika, że na każdego znajdzie się paragraf. Na WC pewnie też. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Reagujący to analfabeta 07.04.07, 12:53 Czy ja atakuję? Po prostu stwierdzam oczywisty fakt, że koledzy aresztowanych robią taki raban jakby się trzecia wojna zbliżała. Ale powiem szczerze - adwokatów mi nie żal. Człowiek, który za pieniądze broni największą kanalię (np. pedofila) nie zasługuje na mój żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Reagujący to analfabeta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.07, 13:10 Wielki Czarowniku, tu nie chodzi już tylko o tych trzech Adwokatów. Tu chodzi o sposób postępowania organów sprawiedliwości z ludźmi; a to że tak jak lekarz, który pierwsz raz widzi chorego na wszelki wypadek stosuje najmocniejszy antybiotyk ( bo go nie zna ). Nasza Prokuratura w obecnym okresie jeśli ma wybór między dwoma rdzajami sankcji - mniej i bardziej uciążliwą dla człowieka - na wszelki wypadek wybiera tą najsurowszą sankcję - Panowie Prokuratorzy też się boją i robią co im władza zaleci. Zastanów się czemu obecnie brakuje miejsc w więzieniach ? Czyżby nagle nasz naród tak się zdegradował ? Nie, to system tak działa i nawet za przysłowiowe " niemanie świateł " sądy grodzkie wrzucają ludzi do więzienia. Z tego co pamiętam - nie wiem jak teraz - kiedyś były za drobne przewinienia prace społeczne. Wszyscy z tego coś mieli - my czystsze miasta; ludzie z małymi grzechami - pracę. Teraz część ludzi siedzących w aresztach degraduje się; druga przybiera na wadze :)) ( mają spacery na wybiegach jak dla psów po 1 godzinie dziennie; a potem wracają do przepełnionej celi). Gdzie tu jest jakaś resocjalizacja ? Czyżby została w książkach ? Nie żal mi ludzi skazanych prawomocnymi wyrokami. Współczuję natomiast częśći osób osadzonych w aresztach w obawie o matactwo - niech znajdą siły aby wytrwać i nie upodlić się tam. Taki system powoduje, że jedno, co człowiek może zrobić w areszcie - jeśli nie jest silny - to załąmać się i wpaść w lekomanię ( i może nauczyć się przeklinać ). Miłych Świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Reagujący to analfabeta 07.04.07, 13:46 Ja jestem zwolennikiem ostrego karania. Tak ostrego, że Ziobro to przy mnie Teletubiś. Nie mam żadnej litości dla osób CELOWO łamiących prawo. Gdyby to ode mnie zależało, to bym wieszał, ćwiartował i obcinał kończyny. Co do resocjalizacji to dobrze wiemy, że to mit. Nigdzie się ona nie udała nawet w Skandynawii, gdzie utopiono w tej ideii ogromne pieniądze. WIesz co resocjalizuje bandytę? 100 kijów na gołe dupsko dziennie, głodowe racje żywnościowe i całkowite zniszczenie psychiczne. Ta kreatura po wyjściu z więzienia ma się bać tam ponownie trafić. Polecam książkę "Życiorys własny przestępcy". Główny bohater tych wspomnień - złodziej po pobycie w bodajże austriackim więzieniu wyjechał z tamtego kraju, bo stwierdził, że nigdy więcej nie ma zamiaru odbywać kary w takich warunkach. I to się nazywa resocjalizacja. Przez strach! Tak samo uczysz psa, żeby nie właził na łóżko - bijąc go gazetą po uszach albo krzycząc. Pies się wtedy boi i jest grzeczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Reagujący to analfabeta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.07, 13:59 Gratuluję postawy - też jestem za ostrym karaniem, ale bez takiej skrajności jak Ty. Zastraszone społeczeństwo ??? To chyba nie o to walczyli ludzie lata temu. Uspokój się; weź głęboki oddech i pamiętaj o szarościach - one też są między białym iczarnym. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Reagujący to analfabeta 07.04.07, 15:00 Zastraszone społeczeństwo? Uczciwi nie mają się czego bać. Przecież bardzo łatwo stwierdzić, czy ktoś mówi prawdę czy nie. Badania na wariografie, badania aktywności móżgowej, hipnoza etc. Tylko, że pseudohumaniści uważają to za łamanie praw człowieka. Ja jednak wolę, aby mnie poddano badaniu np. na elektroencefalografie (dzisiaj za pomocą tego urządzenia można już stwierdzić np. kiedy człowiek rozpoznaje coś co zna - np. narzędzie zbrodni) i po 10 minutach wiadomo czy areszt, czy do domu. Za to ci pseudohumaniści wolą zamknąć niewinnego w areszcie, byle tylko nie naruszać jego godności poprzez podpięcie mu 2 elektrod do głowy. Obłęd!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny gosc Re: Reagujący to analfabeta IP: *.wroclaw.mm.pl 07.04.07, 19:54 Panie Wielki czarowniku, okazuje się że sam Pan jest analfabetą. Metody ktre Pan opisuje nie pozwlają na stwierdzenie "areszt, czy do domu". Pomijając już możliwość oszukania wariografu to w najlepszym wypadku wynikiem badania jest stwierdzenie czy ktoś kto mówi uważa, że mówi prawdę. Co jednak wtedy gdy badany uważa, że mówi prawdę ale obiektywnie rzecz biorąc myli się? Np. uważa, że Kowalski to zabójca bo jest przeknany, że widział go jak morduje, a w rzeczywistści był to ktoś inny? To dotyczy też innych metod. I żeby Szanowny Pan Wielki Czarownik, człowiek renesansu, który zna się na wszystkim i wszystkich poucza, pomimo braków w swej własnej edukacji i kulturze nie uważał, że to tylko w Polsce takie zacofanie to dodam - środki o jakich Pan pisze wszędzie na świecie jeżeli nawet są stoswane mogą mieć tylko i wyłącznie znaczenie pmocnicze i dodatkowe. Panie WC - trochę wiedzy i kultury dyskusji. Poza tym proszę nie leczyć swych kompleksów przytykami wobec humanistów. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Zacofanie 07.04.07, 20:48 Szanowny Inny Gościu. Opróćz wariografu człowiek opracował wiele metod wydobywania zeznań z bliźnich. Pomijając tortury pozostaje nam np: - badanie temperatury siatkówki - badanie fal mózgowych Tego się nie da oszukać. Nie ma człowieka, który potrafi regulować temperaturę własnej siatkówki albo blokować wysyłanie fal mózgowych. To, że dzisiaj takie metody są jedynie pomocnicze to efekt działań tzw. frontu ochrony bandytów, czylu pseudohumanistów. Ja osobiście wolę mieć przez 10 minut podłączoną elektrodę do główki niż siedzieć latami, bez wyroku w areszcie (polska rzeczywistość). No i pozostaje jeszcze jedna kwestia. Po co komu adwokat, skoro badanie na "maszynce" od razu nam powie, czy delikwent zabił, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny gosc Re: Zacofanie IP: *.wroclaw.mm.pl 07.04.07, 23:26 Zacofany to jest Pan Panie WC. Inne metody też nie prowadzą do prawdy a w najlepszym wypadku do ujawnienia tego co pytany za prawdę uważa. Tak jak każdy pytany świadek jego wiarygdość musi być zweryfikowana. I teg szanowny Pan nie rozumie uważając najwyraźniej, że najmądrzejszy w świecie odnalazł cudowną receptę na wszystko. Poza tym w USA też istnieje front obrny przestępców? Nie slyszałem, a takie metody nie rzstrzygają o uznaniu kogokolwiek za winnego. Opisali to w niejednym amerykańskim (bo skoro Pan wspomina o froncie obrony przestępców to polskie są pewnie niewiarygodne). Tak naprawdę to jest Pan WC naiwniakiem wypowiadającym się na tematy o których zieolonego pojęcia nie ma. I tak co do siatkówki i fal mózgowych - to mogą być metody identyfikacji soby (niezawodne jak na razie), ale nie ma pewnej metody weryfikacji prawodmówności w oparciu o nie. Choćby dlatego, że dochodzenie do prawdy nie sprwadza się tylko do tak lub nie. Niech Pan przejdzie się do sądu na jakąś rozprawę i zobaczy jak sąd, prokurator i adwokat, albo nawet strony pytają. To bardz rzadko w ogóle mogą być pytania na tak lub nie. Rzumiem, że znający się na wszytkim WC nie może przyznać się do niewiedzy. No cóż na prnych nie poradzę i więcej korepetycji chłopcze udzielać nie będę. Szkoda czasu na takiego znawcę. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Zacofanie 07.04.07, 23:40 Gość portalu: inny gosc napisał(a): > Zacofany to jest Pan Panie WC. Inne metody też nie prowadzą do prawdy a w > najlepszym wypadku do ujawnienia tego co pytany za prawdę uważa. Tak jak każdy > pytany świadek jego wiarygdość musi być zweryfikowana. I teg szanowny Pan nie > rozumie uważając najwyraźniej, że najmądrzejszy w świecie odnalazł cudowną > receptę na wszystko. Ależ oczywiście, że trzeba zweryfikować. Nie mniej jednak nie warto się ograniczać w technikach zdobywania informacji. Poza tym w USA też istnieje front obrny przestępców? Nie > slyszałem, a takie metody nie rzstrzygają o uznaniu kogokolwiek za winnego. Oczywiście, że istnieje. Niby czemu w niektórych stanach zniesiono karę śmierci? Niby czemu zniesiono tortury? > Opisali to w niejednym amerykańskim (bo skoro Pan wspomina o froncie obrony > przestępców to polskie są pewnie niewiarygodne). Tak naprawdę to jest Pan WC > naiwniakiem wypowiadającym się na tematy o których zieolonego pojęcia nie ma. I > > tak co do siatkówki i fal mózgowych - to mogą być metody identyfikacji soby > (niezawodne jak na razie), ale nie ma pewnej metody weryfikacji prawodmówności > w oparciu o nie. Weryfikacja to inna sprawa. Ale jeżeli badania na "maszynie" wskazują winę sprawcy to niech się wytłumaczy z tego albo na latarnię z nim. Choćby dlatego, że dochodzenie do prawdy nie sprwadza się > tylko do tak lub nie. Niech Pan przejdzie się do sądu na jakąś rozprawę i > zobaczy jak sąd, prokurator i adwokat, albo nawet strony pytają. To bardz > rzadko w ogóle mogą być pytania na tak lub nie. Rzumiem, że znający się na > wszytkim WC nie może przyznać się do niewiedzy. No cóż na prnych nie poradzę i > więcej korepetycji chłopcze udzielać nie będę. Szkoda czasu na takiego znawcę. Strony zadają pytania aby jak najbardziej zagmatwać sprawę (to szczególnie rola adwokatów). Dzięki temu co i rusz sądy wypuszczają jakiegoś zwyrodnialca na wolność albo skazują go na śmieszny wyrok. Prawnicy mają tendencję do maksymalnego komplikowania spraw banalnie prostych i odwracania kota ogonem. Z tego żyją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbawiony Re: Zacofanie IP: *.wroclaw.mm.pl 08.04.07, 00:25 Jezu, to co zrobił Wielki Czarownik to dość naiwna przeróbka posta który mu się nie widzi. Poza tym wyraźnie obracasz kota ogonem. Przecież pisałeś, że badanie dowodzi winny/niewinny i wystarczy elektrody na 10 minut i wszystko wiadomo, a teraz piszesz, że jednak rzeczywiście trzeba weryfikować? Faktycznie wielki czarownik to się zna na wszystkim bo zawsze o czymś pisze, ale jak widać w tej dyskusji nawet się nie umie przyznać do pomyłki. A jak prawni cię zagiął to od razu w kompleksy popadasz? Jak by to było takie proste jak ci się chłopie wydaje to już dawno ktoś by za to nobla dostał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyczarownik wielki cz. urwałeś się debilu z jakiejś SB-katowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 02:41 większego kretyna już dawno nie słyszałem, wsadź se kutafonie do dupy tą elektrodę jak cięcw..u popieści to ci się odechce takiego walenia bzdet a najlepiej idź na spacer to pomaga... Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Zacofanie 08.04.07, 10:26 Gość portalu: rozbawiony napisał(a): > Jezu, to co zrobił Wielki Czarownik to dość naiwna przeróbka posta który mu się > > nie widzi. Poza tym wyraźnie obracasz kota ogonem. Przecież pisałeś, że badanie > > dowodzi winny/niewinny i wystarczy elektrody na 10 minut i wszystko wiadomo, a > teraz piszesz, że jednak rzeczywiście trzeba weryfikować? Czasami sama kwestia winny czy nie to mało. Trzeba się dowiedzieć np. gdzie łup albo kim byli wspólnicy. To miałem na myśli. Faktycznie wielki > czarownik to się zna na wszystkim bo zawsze o czymś pisze, ale jak widać w tej > dyskusji nawet się nie umie przyznać do pomyłki. A jak prawni cię zagiął to od > razu w kompleksy popadasz? Jak by to było takie proste jak ci się chłopie > wydaje to już dawno ktoś by za to nobla dostał. Gdzie tu pomyłka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbawiony Re: Zacofanie IP: *.wroclaw.mm.pl 08.04.07, 11:38 Żeby mieć na myśli to trzeba mysleć wielki czarowniku. Wypowiadasz się na tematy których guzik wiesz i których nie rozumiesz. Rżniesz znawcę metod naukowych a to że o nich wiesz to chyba z miernej literatury S-F. Zaczynałeś od ostrych postów, a teraz tłumaczysz, że to co napisałeś to nie do końca to o miałeś na myśli. Skończ lepiej bo to naprawdę jest tak jak ci ktoś napisał naiwniak jesteś który się do niewiedzy przyznać nie umie, a wywraca kota ogonem. PS. I zgadzam się z antyczarownikiem. Bzdety walisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny gość Re: Zacofanie IP: *.wroclaw.mm.pl 08.04.07, 11:42 WC napisał "Czasami sama kwestia winny czy nie to mało. Trzeba się dowiedzieć np. gdzie łup albo kim byli wspólnicy. To miałem na myśli." - to najwyraźniej zmienił szanwny pan myśl w porównaniu ze swym pierwszy postem, tylko przyznać pan tego nie umie. A jeżeli pan mysli nie zmienił to sugeruję nauczyć się aby ręka umiała napisać to co sobie mózg pomyśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Zacofanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.04.07, 11:59 Ja cały czas o tym samym; władzy zależy na poparciu mas, a to zyskają gnojąc mądrych, inteligentnych ludzi i podejmując poprzez masowe środki przekazu oraz stosowanie aresztu złamać ich; kiedyś zsyłali na Syberię teraz do Lublina :) coż za powtórka z historii :) ?? Dlaczego w Wielki Piątek - bo to dopiero cios. Współczuję Rodzinom i Adwokatom, życząc im aby sprawa szybko się wyjaśniła ( ew. śledztwo zostało zakończone - bo trwa już ponoć rok !! ) i Niezawisły Sąd wydał naprawdę Niezawisły Wyrok oparty na dowodach a nie domniemaniach i pomówieniach. PS. Ciekawe, jak Kowalskiego pies mnie denerwuję, czy powinienem coś wymyślić o Kowalskim i "urzejmie poinformować" organa ścigania ?? NRA zrób coś w tej sprawie; to gwałt w jasny dzień na ludziach, którzy wykonują jeden z mniej wdzięcznych zawodów i mimo wszystko najpierw widzą człowieka a potem cierpliwie czekają na zapłatę... ale nie taką. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Tanie, demagogiczne sztuczki 08.04.07, 13:52 Typowe zachowanie prawników. Złapać za słówko i w ten sposób odwrócić uwagę od meritum. Na mnie to nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: podsumowanie dla Wielkiego Czarownika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.04.07, 14:12 Wielki Czarowniku, przestań się motać na forum. Spacerek, piwko lub winko i może twoja głupota , zgryźliwość i zawziętość miną. Ciekawe, że jeszcze nie postawiłeś nikogo pod pręgierzem - macie taki we wrocławskim rynku. Mocny jesteś na forum, kiedy jesteś anonimowy, a w życiu ..? Tak jak pisałem raz jesteś na wozie innym razem pod. Abyś szybko był pod wozem i szukał pomocy i obyś trafiał na adwokatów, którzy "takich " spraw nie biorą . Może też spędziłbyś chwiklę w AŚ - to ponoć bardzo prostuje charakter i wzmacnia człowieka - zwłaszcza jak siedzi z menelami z dworca. Panowie Adwokaci - uważajcie na takich czarowników, to przez nich można stracić dobre imię. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: podsumowanie dla Wielkiego Czarownika 08.04.07, 14:16 Tak się składa, że jakiś czas temu (lat z 10) rodzice moi korzystali z usług adwokata. Podobno dobrego. To znaczy oni pisali pisma a pani adwokat łaskawie je podpisywała i składała w sądzie, gdyż sama nie miała czasu na takie rzeczy. Oczywiście kasę brała równo. Tak więc co jak co, ale z usług polskich adwokatów to nie mam zamiaru korzystać. No ale tak to jest, kiedy zawody są dziedziczone. Zresztą dla mnie człowiek traci dobre imię kiedy za pieniądze pomaga bandycie uniknąć kary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: podsumowanie dla Wielkiego Czarownika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.04.07, 14:31 Czarowniku, rodzice pisali pisma, adwokat podpisywał i zgarniał kasę - myślisz że to było etyczne? Czy coś zrobiłeś aby tego konkretnego adwokata przeczołgać, czy zgłosiłęś to NRA ? Podejrzewam, że nie, bo najważniejsze było aby podpisał pismo i aby sprawa została pomyśłnie dla Twojej Rodziny załatwiona. I to był błąd. Ja sam walczę z takimi hienami - jeśli wiem, że jakiś adwokat postępuje nieetycznie staram się wszelkimi sposobami rozsławić jego "dobre" imię i przestrzegam przed nim wszystkich znajomych. W wypadku jednak tych zatrzymanych Panów Adwokatów nie słyszałem o takich praktykach i jakoś na forum też nikt nie pisze o tym. O zatrzymanych słyszałem dużo dobrego i dlatego zabieram tu głos. Dlatego też w jednym z poprzednich postów rzuciłem temat zrobienia listy "Hieny wśród adwokatów " i umieszczenia jej tak aby przeciętny obywatel mógł ominąć łukiem ich kancelarie. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: podsumowanie dla Wielkiego Czarownika 08.04.07, 14:37 Gość portalu: nowy napisał(a): > Czarowniku, rodzice pisali pisma, adwokat podpisywał i zgarniał kasę - myślisz > że to było etyczne? Nie. To było cholernie nieetyczne. Czy coś zrobiłeś aby tego konkretnego adwokata przeczołgać, > > czy zgłosiłęś to NRA ? Podejrzewam, że nie, bo najważniejsze było aby podpisał > pismo i aby sprawa została pomyśłnie dla Twojej Rodziny załatwiona. I to był > błąd. Ja sam walczę z takimi hienami - jeśli wiem, że jakiś adwokat postępuje > nieetycznie staram się wszelkimi sposobami rozsławić jego "dobre" imię i > przestrzegam przed nim wszystkich znajomych. Mówię szczerze. Chwała Ci za to. Wiem jednak z doświadczenia, że środowisko broni swoich ludzi. Sam znam przypadek, kiedy pewien radca prawny spowodował kolizję i tak lawirował przed kolegium (jeszcze wtedy były), aż sprawa się przedawniła. Poszła na niego skarga do rady radców prawnych (czy jak tam to się zwie), ale oczywiście nie dopatrzyła się ona w zachowaniu radcy niczego nagannego. W wypadku jednak tych zatrzymanych > > Panów Adwokatów nie słyszałem o takich praktykach i jakoś na forum też nikt nie > > pisze o tym. O zatrzymanych słyszałem dużo dobrego i dlatego zabieram tu głos. A czy ja ich w którymś poście oskarżam? Nie znam tych ludzi. I widzisz - gdybyśmy stosowali metody naukowe - czyli tego bandziora na "maszynkę" i zatrzymanych na "maszynkę" to po kwadransie byłoby wiadomo, czy to bzdury, czy coś jest na rzeczy. A teraz siedzą - może niewinnie. Ale zachowano ich konstytucyjną, przyrodzoną godność, bo nie podłączono im elektrody do główki. > > Dlatego też w jednym z poprzednich postów rzuciłem temat zrobienia listy "Hieny > > wśród adwokatów " i umieszczenia jej tak aby przeciętny obywatel mógł ominąć > łukiem ich kancelarie. Przeciętny obywatel niestety nie czyta forum. Tu nie trzeba listy a czystki. Np. okresowe egzaminy sprawdzające dla adwokatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: podsumowanie dla Wielkiego Czarownika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.04.07, 14:52 Ja nie cierpię hipokryzji, obłudy i kłamstwa. Mogę zapłacić za brak wiedzy, ale w granicach rozsądku. Jeśłi natomiast jakiś adwokacina żeruje na niewiedzy ludzi, głupoty im wciska i forsę wyłudza to kpina. Z tym trzeba iść do NRA a jeśli ta nie pomoże to co ? Macie jakiś pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: podsumowanie dla Wielkiego Czarownika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 15:23 Co to znaczy adwokacina. Nie kazda sprawa jest do wygrania. Ktos w procesie przegrywa mimo zachowania najwyższej staranności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał01 Re: podsumowanie dla Wielkiego Czarownika IP: *.gprspla.plusgsm.pl 08.04.07, 18:24 Metody naukowe tylko według ciebie WC. To ci już ktoś wyżej jasno wykazał i jakoś tak wtedy odpuściłeś, boczkiem się wycofywałeś. Nie masz o tym pojęcia więc nie twierdź, że są "naukowe metody". Sam przyznałeś frustracie, że to i tak trzeba weryfikować. A co do twoich wypocin, że rodzice 10 lat temu coś tam z jakimś adwokatem mieli to dla mnie z tego, że to twierdzisz wynika wyłącznie, że to twierdzisz, a nie że tak było. Obrażasz ludzi na tym forum (ktośtam jest analfabeta, ktoś inny to łajdak bo broni oskarżonego o pedofilię) i z tego powodu nazwałbym cię łąjdakiem gdyby nie to, że tak naprawdę dziecino żal mi ciebie. Życia prawdziwego nie masz i nie znasz. Żyjesz tylko wirtualnie wypisując bzdury na forum, żeby się popisać. Jak cię zagną jak kilka osób wyżej to potrafisz obrazić innych i kląć na prawników którzy podobno wywrócą kota ogonem. Naprawdę frustrat z ciebie wychodzi bo to nie twoja wina, że nie przemyślałeś wypowiedzi i wtopiłeś, a jakiegoś spisku. Nie wsytyd mi to o tobie pisać. Sam zacząłeś złośliwości więc minimum prawdy ci się należy. Pełnej ci oszczędzę bo w końcu święta są i litość można okazać. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: podsumowanie dla Wielkiego Czarownika 08.04.07, 19:05 Gość portalu: michał01 napisał(a): > Metody naukowe tylko według ciebie WC. To ci już ktoś wyżej jasno wykazał i > jakoś tak wtedy odpuściłeś, boczkiem się wycofywałeś. Nie masz o tym pojęcia > więc nie twierdź, że są "naukowe metody". Sam przyznałeś frustracie, że to i > tak trzeba weryfikować. Oczywiście, że trzeba! Ale pamiętaj, że dzięki takiemu sprawdzaniu na "maszynce" można uniknąć niepotrzebnych aresztowań. > A co do twoich wypocin, że rodzice 10 lat temu coś tam z jakimś adwokatem mieli > > to dla mnie z tego, że to twierdzisz wynika wyłącznie, że to twierdzisz, a nie > że tak było. Rozumiem. Obrażasz ludzi na tym forum (ktośtam jest analfabeta, ktoś inny to > > łajdak bo broni oskarżonego o pedofilię) i z tego powodu nazwałbym cię > łąjdakiem gdyby nie to, że tak naprawdę dziecino żal mi ciebie. Życia > prawdziwego nie masz i nie znasz. Żyjesz tylko wirtualnie wypisując bzdury na > forum, żeby się popisać. Uważasz, że ktoś, kto ZA PIENIĄDZE broni mordercy-pedofila to człowiek honoru i gentleman? Jak cię zagną jak kilka osób wyżej to potrafisz > obrazić innych i kląć na prawników którzy podobno wywrócą kota ogonem. A nie potrafią? Naprawdę > > frustrat z ciebie wychodzi bo to nie twoja wina, że nie przemyślałeś wypowiedzi > > i wtopiłeś, a jakiegoś spisku. Nie wsytyd mi to o tobie pisać. Sam zacząłeś > złośliwości więc minimum prawdy ci się należy. Pełnej ci oszczędzę bo w końcu > święta są i litość można okazać. Nie musisz. Jestem ateistą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romka Re: podsumowanie dla Wielkiego Czarownika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 15:20 Nowy. Podaj choćby jedno nazwisko . Zacznij od siebie z pożniej pojdzie łatwo. Nie bój się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: podsumowanie dla Wielkiego Czarownika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.04.07, 21:05 Nie boję się to po pierwsze, a nazwiska podaję ale tu gdzie trzeba - na tym forum mówimy o zaistniałej sytuacji. Podkreślam, jestem spoza tego grona i nie pomawiam nikogo bez twardych dowodów; nie posuwam się też do prowokacji i donosicielstwa. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: podsumowanie dla Wielkiego Czarownika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.04.07, 14:40 Czarowniku, człowiek traci dobre imię kiedy pomaga bandycie uniknąć kary - OK, ale : 1. podejrzany to też człowiek 2. oskarżony to jeszcze nie bandyta 3. ważne są dowody a nie artykuły w prasie, które potrafią przeinaczyć wszystko, a z niektórymi redaktorami nawet szkoda czasu, aby coś wyjaśniać i prostować - liczy się to, że napisał i zniszczył człowieka nie docierając do sedna sprawy i szczegółów ( wiesz to tak jak z jedzeniem - nie głóne składniki lecz szczypta przyprawy znanej kucharzowi decyduje o smaku ) 4. polskie prawo jest niedostępne i tak zagmatwane, że w razie potrzeby dobrze ć się fachowca - adwokata, 5. Nie każdy adwokat patrzy na kasę ( hieny są w mniejszości - taką mam nadzieję ) 6. Każdy dobry adwokat ma sprawy, których za żadną kasę nie przyjmie do obrony ( ta zasada nie dotyczy hien i padalców z tego środowiska ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy NRA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.04.07, 14:49 mam nadzieję że NRA zacznie rozpatrywać skargi na kolegów po fachu w sposób bardziej dogłębny ; w każdej plotce jest trochę prawdy i w każdej skardze też. Dlatego jeśli przeczyta to ktoś z NRA - proponuję ,aby czystkę w środowisku robić też przy użyciu skarg i zażaleń jakie napływają do NRA. Jeśli ktoś skarży do NRA na adwokata to ma powód i pewnie jakieś dowody. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: podsumowanie dla Wielkiego Czarownika 08.04.07, 19:01 Gość portalu: nowy napisał(a): > Czarowniku, człowiek traci dobre imię kiedy pomaga bandycie uniknąć kary - OK, > ale : > 1. podejrzany to też człowiek Owszem. > 2. oskarżony to jeszcze nie bandyta Tak. > 3. ważne są dowody a nie artykuły w prasie, które potrafią przeinaczyć > wszystko, a z niektórymi redaktorami nawet szkoda czasu, aby coś wyjaśniać i > prostować - liczy się to, że napisał i zniszczył człowieka nie docierając do > sedna sprawy i szczegółów ( wiesz to tak jak z jedzeniem - nie głóne składniki > lecz szczypta przyprawy znanej kucharzowi decyduje o smaku ) Racja. Dlatego nigdzie nie wypowiadałem się o winie czy niewinności tych zamkniętych adwokatów. > 4. polskie prawo jest niedostępne i tak zagmatwane, że w razie potrzeby dobrze > ć się fachowca - adwokata, Byle ten adwokat był FACHOWCEM a nie człowiekiem, który ma taki zawód tylko dzięki genom. > 5. Nie każdy adwokat patrzy na kasę ( hieny są w mniejszości - taką mam > nadzieję ) Też mam taką nadzieję, ale moje dotychczasowe doświadczenia tego niestety nie potwierdzają. > 6. Każdy dobry adwokat ma sprawy, których za żadną kasę nie przyjmie do obrony > ( ta zasada nie dotyczy hien i padalców z tego środowiska ) Ale nie każdy adwokat jest tym "dobrym". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: violka Re: podsumowanie dla Wielkiego Czarownika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 15:16 A , to o to chodzi , prymitywie. Jakaś tam sprawa sprzed 10 laty , jakaś tam adwokatka. A co. twoi rodzice nie umieli sie podpisać . Dlaczego dawali swoje pisma do podpisu adwokatce . Korzystaj z niepolskich adwokatów , nalepiej amerykańskich. Wylecz się z zawiści i żółci, którąmasz w sobie wielki hochsztaplerze. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: podsumowanie dla Wielkiego Czarownika 08.04.07, 19:26 Gość portalu: violka napisał(a): > A , to o to chodzi , prymitywie. Jakaś tam sprawa sprzed 10 laty , jakaś tam > adwokatka. A co. twoi rodzice nie umieli sie podpisać . Dlaczego dawali swoje > pisma do podpisu adwokatce . Bo te co ona stworzyła nadawały się co najwyżej na rozpałkę w piecu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bianka Re: podsumowanie dla Wielkiego Czarownika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 19:46 I za to w. czar. zapłaciłeś ? Nie chyciało ci sie tego mądralo przeczytać? Coś mi sie wydaje ,żewymyśliłeś tę historię bo masz obsesję na temat adwokatów. Nienawidzisz ich , a wiesz dlaczego . Jesteś zawistny i im zazdrościsz. Dewiancie. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Polska język trudna język 08.04.07, 20:36 Radzę przeczytać jeszcze raz to co napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: last Re: Polska język trudna język IP: *.gprspla.plusgsm.pl 08.04.07, 21:02 Czytałem. Powiem tylko "wielka czarownik pisać i mysleć nie umieć". Z krytykującymi wielkiego czarownika przedmówcami się zgadzam. Zresztą widzę, że chyba sam zostałeś. Pewnie spisek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waska Re: Zacofanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 12:30 Ty , Wielki Czarowniku nadawałbyś się doskonale na nadzorcę do obozu koncentracyjnego. Niedobrze mi sie robi jak pomyślę ,ze są jescze takie plugawe typy na tym świecie , zwłaszcza w Polsce, w ktorej tylu ludzi tyle wycierpiało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Reagujący to analfabeta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.07, 13:59 Na pewno sięgnę po książkę, którą polecasz. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziuta Re: Reagujący to analfabeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 16:35 Ty zboczony palancie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: Reagujący to analfabeta IP: *.chello.pl 07.04.07, 17:45 p. Ziobro nie pisz na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiga Re: Reagujący to analfabeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 18:12 Dla Gość. gość.Gratuluję , masz racje. Niech Ziobro nie pisze na tym forum. On chyba dzisiaj tego nie robi. Upaja sie tym upodleniem adwokatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geronimo490 tak bździarzu nawet tobie przysługuje obrońca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 00:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny antyczarownik Re: tak bździarzu nawet tobie przysługuje obrońca IP: *.wroclaw.mm.pl 08.04.07, 11:56 Wielkiemu Czarownikowi to się jednak obrońca nie powinien należeć. Chyba jeszcze powinna być jakaś sprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny antyczarownik Re: Reagujący to analfabeta IP: *.wroclaw.mm.pl 08.04.07, 11:53 Ktoś ci napisał WC - "ty zboczny palancie". Miał rację. Życzę ci żeby ktoś cię bezpodstawnie o pedofilię oskarżył. Życzę ci żebyś nie znalazł wtedy obrońcy bo przecież żaden z obawy brak tweg szacunku nie powinien wtedy cię bronić. Ty nie tylko posługujesz się cytatem z krwawego felka. Ty raczej powinienneś posłużyć się cytatem z Adndrieja Wyszyńskiego - dajcie człowieka, a paragraf się już znajdzie. Czy rozumiesz tępaku, że tak naprawdę napisałeś, iż oskarżony równa się winny? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Reagujący to analfabeta 08.04.07, 14:31 Gość portalu: inny antyczarownik napisał(a): > Ktoś ci napisał WC - "ty zboczny palancie". Miał rację. Życzę ci żeby ktoś cię > bezpodstawnie o pedofilię oskarżył. Życzę ci żebyś nie znalazł wtedy obrońcy bo > > przecież żaden z obawy brak tweg szacunku nie powinien wtedy cię bronić. Znajdzie się jakiś, znajdzie. Ty > nie tylko posługujesz się cytatem z krwawego felka. Ty raczej powinienneś > posłużyć się cytatem z Adndrieja Wyszyńskiego - dajcie człowieka, a paragraf > się już znajdzie. Miałem ten cytat w sygnaturce rok czy dwa lata temu. Czy rozumiesz tępaku, że tak naprawdę napisałeś, iż oskarżony > > równa się winny? Nie. Każdy może się bronić sam. Byle uczciwie a nie poprzez szukanie kruczków prawnych, furtek, manipulację dowodami i mydlenie oczu świadkom. Prawda nas wyzwoli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anielka Re: Reagujący to analfabeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 15:18 Wielki czarowniku , jesteś wielkim prokuratorem , ktory ma na sumieniu nieludzkie traktowanie swoich podopiecznych , czyż nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny antyczarownik Re: Reagujący to analfabeta IP: *.gprspla.plusgsm.pl 08.04.07, 18:35 Gratuluję WC. Właśnie po raz kolejny się wycoafłeś z wcześniejszych twierdzeń. najpierw było: "Człowiek, który za pieniądze broni największą kanalię (np. pedofila) nie zasługuje na mój żal." Z tego wprost wynika oskarżony=winny. A teraz piszesz: "Nie. Każdy może się bronić sam. Byle uczciwie a nie poprzez szukanie kruczków prawnych, furtek, manipulację dowodami i mydlenie oczu świadkom. Prawda nas wyzwoli!" Czyli nie wolno korzystać z adwokata tak? I adwokat to zawsze łajza która stosuje kruczki prawne? Z ciebie nawet nie jest pospolity drań, a prosty tępak dla którego istnieją tylko pospolite pojęcia typu kruczki prawne czy mydlenie oczu świadkom. Jak śmiesz stawiać duży kwantyfikator i formułować twierdzenie, że adwokat nie dąży do prawdy? Żeby cię zdziwić - nie jestem adwokatem. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Reagujący to analfabeta 08.04.07, 18:59 Gość portalu: inny antyczarownik napisał(a): > Gratuluję WC. Właśnie po raz kolejny się wycoafłeś z wcześniejszych twierdzeń. > najpierw było: > "Człowiek, który za pieniądze broni największą kanalię (np. pedofila) nie > zasługuje na mój żal." > Z tego wprost wynika oskarżony=winny. Bzdura. Z tego wynika, że nie należy bronić ewidentnych bandytów. > A teraz piszesz: > "Nie. Każdy może się bronić sam. Byle uczciwie a nie poprzez szukanie kruczków > prawnych, furtek, manipulację dowodami i mydlenie > oczu świadkom. > Prawda nas wyzwoli!" > Czyli nie wolno korzystać z adwokata tak? Wolno, o ile jest to uczciwa obrona. Fakty kontra fakty a nie demagogia kontra faktom. No i adwokaci nie powinni się podejmować bronienia ludzi ZA PIENIĄDZE w ewidentnych sprawach. I adwokat to zawsze łajza która > stosuje kruczki prawne? Gdzie tak napisałem? Są wśród nich ludzie prawi i uczciwi (mam nadzieję). Z ciebie nawet nie jest pospolity drań, a prosty tępak > dla którego istnieją tylko pospolite pojęcia typu kruczki prawne czy mydlenie > oczu świadkom. Jak śmiesz stawiać duży kwantyfikator i formułować twierdzenie, > że adwokat nie dąży do prawdy? Żeby cię zdziwić - nie jestem adwokatem. > Adwokat dąży do uniewinnienia (rozpatrzenia sprawy na korzyść) swojego klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny antyczarownik Re: Reagujący to analfabeta IP: *.gprspla.plusgsm.pl 08.04.07, 20:26 WC napisał: Bzdura. Z tego wynika, że nie należy bronić ewidentnych bandytów. - to jak rozumiem każdy oskarżony jest winny? A co przesądza o tym, że coś jest ewidentne, to że się przyznaje czy to, że ktoś twierdzi, że oskarżony jest winny? Słyszałeś niedawno o tym, że oskarżony, przyznający się do zabójstwa i skazany człowiek okazał się niewinny zabójstwa? Przyznał się "zachęcony" przez policjanta i prokuratora. Naiwny był, lekko opóźniony w rozwoju iprzyznający się człowiek przyznał się do zabójstwa. Przyznał się zachęcony przez policję i prokuraturę. To też był ewidentny przypadek? WC napisał: Wolno, o ile jest to uczciwa obrona. Fakty kontra fakty a nie demagogia kontra > faktom. No i adwokaci nie powinni się podejmować bronienia ludzi ZA PIENIĄDZE w > ewidentnych sprawach. - podaj swoje namiary, adwokaci będą cię pytali jakie sprawy są ewidentne. A za pieniądze - wykonują swój zawód. Rozumiem, że stworzysz listę jeszcze innych zawodów których za pieniądze wykonywać nie wolno. A co do tych faktów - adwokat pyta o fakty, a kłamiący świadek będzie głośno wołał, że adwokat stosuje kruczki prawne i mota. Naprawdę nie wiesz o czym piszesz. Czy są adwokaci świadomi, że posługują się kłamstwem? Oczywiście, tylko wskaż ich, a nie wal o wszystkich i ludzi nie obrażaj powołując się na jakąś wiedzę o "naukowych metodach przesłuchania której nie masz" której nie masz. Są ludzie uczciwi i nieuczciwi tak samo jak ludzie którzy obrażają innych (jak ty - w końcu w tym wątku obraziłeś kilka osób - spójrz na tytuł "reagujący to analfabeta" - pochodzi od ciebie). To w końcu od twoich wypocin na ten temat zaczęła się ta dyskusja. Tak przy okazji ktoś kto obraża innych tak naprawdę traci prawo do oceniania innnych. WC napisał: Gdzie tak napisałem? A napisałeś - "Człowiek, który za pieniądze broni największą kanalię (np. pedofila) nie zasługuje na mój żal." - CO Z TEGO WYNIKA? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Reagujący to analfabeta 08.04.07, 20:35 Gość portalu: inny antyczarownik napisał(a): > - to jak rozumiem każdy oskarżony jest winny? A co przesądza o tym, że coś > jest ewidentne, to że się przyznaje czy to, że ktoś twierdzi, że oskarżony jest > > winny? Słyszałeś niedawno o tym, że oskarżony, przyznający się do zabójstwa i > skazany człowiek okazał się niewinny zabójstwa? Przyznał się "zachęcony" przez > policjanta i prokuratora. Naiwny był, lekko opóźniony w rozwoju iprzyznający > się człowiek przyznał się do zabójstwa. Przyznał się zachęcony przez policję i > prokuraturę. To też był ewidentny przypadek? Nie. Ale w momencie, kiedy ewidentnie okaże się, że oskarżony jest winny adwokat powinien zrzec się reprezentowania go i oddać pieniądze. > - podaj swoje namiary, adwokaci będą cię pytali jakie sprawy są ewidentne. A za > > pieniądze - wykonują swój zawód. Rozumiem, że stworzysz listę jeszcze innych > zawodów których za pieniądze wykonywać nie wolno. A co do tych faktów - adwokat > > pyta o fakty, a kłamiący świadek będzie głośno wołał, że adwokat stosuje > kruczki prawne i mota. Naprawdę nie wiesz o czym piszesz. Czy są adwokaci > świadomi, że posługują się kłamstwem? Oczywiście, tylko wskaż ich, a nie wal o > wszystkich i ludzi nie obrażaj powołując się na jakąś wiedzę o "naukowych > metodach przesłuchania której nie masz" której nie masz. Są ludzie uczciwi i > nieuczciwi tak samo jak ludzie którzy obrażają innych (jak ty - w końcu w tym > wątku obraziłeś kilka osób - spójrz na tytuł "reagujący to analfabeta" - > pochodzi od ciebie). To w końcu od twoich wypocin na ten temat zaczęła się ta > dyskusja. Tak przy okazji ktoś kto obraża innych tak naprawdę traci prawo do > oceniania innnych. Kolejne demagogiczne sztuczki w stylu "ponieważ powiedziałeś brzydkie słowo to nie masz prawa oceniać nas - niepokalanych, nieomylnych i arcymądrych prawników". > A napisałeś - "Człowiek, który za pieniądze broni największą kanalię (np. > pedofila) nie zasługuje na mój żal." - CO Z TEGO WYNIKA? To, że taki człowiek nie zasługuje na mój żal ani szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 08:34 Słowa Benedykta XVI ; módlmy się za cierpiących braci . Módlmy sie za naszych kolegów adwokatów , ktorych wtrącono do więzienia specjalnie z dala od domu i to w tak wazny m dla katolików dniu jakim jest Wielki Piatek. Co ta władza wyprawia.Jaki maja cel w tym żeby tak zadręczać adwokatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.07, 11:44 Wspierajmy swoimi myślami tych, którzy zbyt pochopnie zostali zatrzymani w aresztach śledczych. Wrocławscy Adwokaci nie zasłużyli na takie traktowanie. Dlaczego ta władza robi porządki od drugiej strony i pozwala aby immunitety chroniły wielu innych, którym Prokuratura chce przedstawić oskarżenia ? Dlaczego zaczynają od normalnych, szanowanych w środowisku osób i niszczą poprzez media dobre imię ich i ich rodzin? Bądźmy z Nimi i ich Rodzinami myślami. Nie rzucajmy obelg pod ich adresem; karę wyznaczy sąd. A środki zapobiegawcze ? Po co te najsurowsze ? Snake, chciałbym kiedyś z tobą pogadać - masz niekonwencjonalne podejście do sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 1 Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 12:27 Chcialam tylko powiedziec tyle- nikomu nie życze, aby przeżył takie piekło, jakim jest areszt stosowany przez pomówienia gangsterów i innych kryminalistów, nad którymi wisi juz wyrok, a sąd mimo to daje im wiare! Bardzo mnie jest przykro, że dotknęło to kolejnych, szanowanych adwokatów a tym samym ich rodzin, które niczemu nie są winne! Mecenas Jacek L. do tej pory przebywa w areszcie( w jego przypadku TYMCZASOWY areszt trwa juz blisko 10 mięsięcy), od stycznia akta są w Sądzie a do tej pory nie odbyła się jeszcze zadna rozprawa...Moim zdaniem w kraju, gdzie niezbywalne jest prawo do wolności...i rzekomo do obrony Ci co faktycznie łamią prawo i stanowią zagrożenie dla społeczeństwa znajdują się w lepszym połozeniu, niż osoby, stające się ofiarami takiego systemu, jaki preferuje nasz obecny rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 1 Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 13:35 Chcialam tylko powiedziec tyle- nikomu nie życze, aby przeżył takie piekło, jakim jest areszt stosowany przez pomówienia gangsterów i innych kryminalistów, nad którymi wisi juz wyrok, a sąd mimo to daje im wiare! Bardzo mnie jest przykro, że dotknęło to kolejnych, szanowanych adwokatów a tym samym ich rodzin, które niczemu nie są winne! Mecenas Jacek L. do tej pory przebywa w areszcie( w jego przypadku TYMCZASOWY areszt trwa juz blisko 10 mięsięcy), od stycznia akta są w Sądzie a do tej pory nie odbyła się jeszcze zadna rozprawa...Moim zdaniem w kraju, gdzie niezbywalne jest prawo do wolności...i rzekomo do obrony Ci co faktycznie łamią prawo i stanowią zagrożenie dla społeczeństwa znajdują się w lepszym połozeniu, niż osoby, stające się ofiarami takiego systemu, jaki preferuje nasz obecny rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
persilek1 Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów 21.04.07, 15:16 Czy w ogóle ktos złozyl; zażalenie na postanowienie o tymczasowym aresztowaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oskarzyciel Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.as.kn.pl 21.04.07, 15:17 Większych głupot już pleść nie można. Chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego, że podstawą do zastosowania TA były także inne czynności, bo samo pomówienie przez gangstera byłoby zbyt słabym "dowodem" (gdyby tak było, w aresztach siedziałaby większość sędziów, prokuratorów i adwokatów) ???! Wystarczy wspomnieć tylko prowokację (wręczenie/ obiecanie korzyści "podstawionej" osobie) czy też kontrolę operacyjną, której przebieg i wyniki co prawda nie mogą być bezpośrednio wykorzystane w procesie karnym, ale daje ona podstawę do czynienia bardzo interesujących ustaleń i wskazuje na kolejne czynności, tym razem już DOWODOWE. Widać biedne owieczki adwokackie musiały prowadzić b. ciekawe rozmowy telefoniczne ze swoimi "mandantami" i ich rodzinami. Nie zmienia tego fakt, że przedmiotem zainteresowania byli "szanowani adwokaci". Na szacunek trzeba pracować bardzo długo, stracić go zaś można bardzo szybko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 1 Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 19:30 tylko zapominasz o czymś takim, jak immunitety!Wiesz mi, ze w tym co pisałam jest wiele racji i może za bardzo podchodze do tego emocjonalnie, ale niestety wiem jak to sie dzieje przynajmniej w sprawie jednego adwokata i mam nadzieje, ze ludzie ktorzy także sobie zdają z tego sprawe przestaną się bać i zachowywać jak pionki w rękach"..."!Owszem znam procedury stosowania tymczasowego aresztu i naprawde dobrze by sie działo, gdyby wyglądały one tak, jak piszesz! Skoro tak wziąłeś do siebie to, co napisałam to może chciałbyś lepiej przyjrzeć sie sprawie o której pisze. Zapewniam, że zdziwiłbyś się jak łatwo mozna upodlić i niesłusznie ocenić człowieka. Poza tym areszt ma głownie na celu bezproblemowe przeprowadzenie śledztwa i zebranie materiału dowodowego, az do przygotowania całego aktu oskrżenia.Wiec jak można jeszcze bez wyroku trzymać adwokata tak długo w areszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Zapewniali najwyższy poziom usług... IP: 195.205.202.* 07.04.07, 11:28 Dla swoich klientów zapewniali przecież najwyższy poziom usług. Więc o co tyle krzyku, to przecież świetni adwokaci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xsawerI Re: Zapewniali najwyższy poziom usług... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 11:35 irytuje mnie upadek wszelkich zasad w prokuraturze, ich włazidupstwo obecnej władzy i hipokryzja. Jak ładnie wyciszono afere syna prokuratora okręgowego we Wrocławiu, który z dealera narkotyków stał się obiecującym młodym prokuratorem w Opolu a prokuratorrejonowy który tuszował sprawe został zastepca prokuratora okregowego. Oczywiście nikt nie podskoczy bo brat jest senatorem PiSuaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiolka Re: Zapewniali najwyższy poziom usług... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 11:47 Własnie daltego,ze zapewniali najwyzszy poziom swiadczonych uslug byli niewygodni dla rzadzacych i należalo ich tak głęboko upodlić , ku przestrodze dla innych równie dobrych adwokatów. Zawód adwokata to kontestowanie poglądów władzy ktorego zbrojnym ramieniem jest teraz prokurator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Zapewniali najwyższy poziom usług... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 14:20 No coz, znow winien PIS. A jakiego okresu dotycza zarzuty !!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Zapewniali najwyższy poziom usług... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.07, 14:46 Nowy bis - proszę podpisz się inaczej a nie podszywaj się pod moje wypowiedzi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Zapewniali najwyższy poziom usług... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.07, 11:49 nie dziwi mnie już nic w tym kraju; i nie chcę aby moje dzieciaki tu pozostały ; po co tyle obłudy, fałszu i hipokryzji ? Komu tak naprawdę ze środowiska zależało na usunięciu konkurencji w osobach tych Adwokatów ? Dowiemy się tego pewnie za kilka lat. Koło się toczy ; dzisiaj Panowie Adwokaci są na dole, ale ja w nich wierzę; to silne jednostki i trzymam za nich kciuki, a Rodzinom życzę dużo wiary w sprawiedliwość i nadzieji na szybki powrót Panów do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Zapewniali najwyższy poziom usług... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 14:24 Jak znasz szczegoly to zglos do Prokuratora o stopien wyzej. zaniechanie tez jest przestepstwem. A moze pomrocznosc jasna sie tutaj przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: Zapewniali najwyższy poziom usług... IP: *.crowley.pl 10.04.07, 10:01 Hmmmm, nie wszyscy załapali ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quasi-prok Re: Zapewniali najwyższy poziom usług... IP: *.as.kn.pl 20.04.07, 07:32 Polityczna dyspozycyjność prokuraturki niestety była jest i będzie. Prokuratura jest bardzo wygodnym narzędziem naszych "elit" politycznych, na co pozwala m.in. zasada hierarchicznego podporządkowania (zwalniająca szeregowego prokuratora z myślenia - po co ma decydować, skoro zrobi to za niego ktoś inny). Tak więc Ameryki nie odkryłeś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorge Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 15:31 Tak swoją drogą to się zastanawiam, czy To takie Aniołki czy zwykłe Hieny. Jeżeli sąd wydał decyzje o t.a to muszą coś na nich mieć, myśle że nie tylko pomówienia. Za kilka tygodni może miesięcy albo lat może się przekonamy kto tu miał racej, wtedy będzie wiadomo czy to zemsta Ziobry czy tylko Cygana ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GAPi Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.onlink.net 07.04.07, 15:41 No i niech ktos mi powie, ze Kaczynscy zle robia. Jesli prawnicy lamia prawo to znaczy ,ze nalezy ich posadzic jak pospolitych wiezniow z tym, ze wyrok ma byc surowszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiga Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 16:42 Ty esbecki klawiszu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quasi-prok Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.as.kn.pl 20.04.07, 07:35 > Ty esbecki klawiszu.. "Retoryka" typowa dla pospolitej przedstawicielki adwokackich popleczników... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.07, 19:05 Cóż za pochwała dla decyzji Prokuratury w Lublinie >??? Myślę, że powinnaś mieć na czole wypisane " w razie problemu sam /sama sobie poradzę. Na forum wypisujesz takie paszkwile a potem lecisz po radę do adwokata - taka jest rzeczywistość i wierz mi każdego może to spotkać . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 16:47 Mam nadzieje ,ze na to skanadliczne , poniżajace potraktowanie adwokatow jakos na to zareaguja adwokaci. Pora ruszyc tyłki, bo to może spotkac kazdego adwokata . Zwykłe pomowienie podłego degenerata , najczęściej byłego klienta może przekreslic zycie uczciwego człowieka. Co na to NRA , cholera jasna ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.kalisz.mm.pl 07.04.07, 20:11 Najpierw macie problem i biegniecie wtedy do adwokata ,sami wpychacie mu w ręce pieniądze żeby coś załatwił, a potem zostaje oskarżony o to. A dlaczego nie siedza Ci co te pieniądze ponoć wręczali?Przecież dawać to to samo co brać.Zastanówcie sie najpierw nad sobą a póżniej osądzajcie innych.Zycze szybkiego powrotu do domu P.Mecenasowi i współczuje rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybak Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.07, 22:01 jak to jest ze na stronie gazety informacja o aresztowaniu ukazała sie przed 7 rano, i jeszcze chciałbym sie dowiedziec kto i ile płaci Aleksandrowi K. którego zeznania zgodnie z twierdzeniem prokuratury sa podstawa kolejnych aresztowan, a to juz drobiazg czy Aleksander K. przybywał kiedykolwiek w zakładzie karnym ile ma za soba wyroków i czy zwrócił ukradzione i wyłudzone pieniadze, z kim sie tymi pieniedzmi podzielił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.07, 22:06 i to wstyd dla Sądu, postanowienie w sprawie aresztu wydane przez sad rejonowy moze byc zmienione tylko w drodze postepowania instancyjnego przez sad okregowy. Panie ministrze Ziobro proszę sprawdzic katalog zamówionych przez wrocławska prokuraturę spraw oraz spis osób których te złożóne u Aleksandra K. zamówienia dotyczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoe Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.04.07, 22:17 Adwokaci i sędziowie ze Śląska do kolegów adwokatów z Wrocławia - u nas dzieje się to samo. Żeby się wykazać przed Ziobrem na podstawie zeznań kryminalistów wsadza się adwokatów i składa wnioski o uchylenie immunitetu sędziów. A dalczego w sprawie z Wrocławia Lublin - sędzia z Gliwic w sprawie hali też był pozbawiony immunitetu w Lublinie. Lublin jest posłuszny. Obecnie toczy sie sprawa o pozbawienie immunitetu sędziego na podstawie zeznań JEDNEGO , JEDYNEGO świadka z aresztu , przymuszonego do zeznań, chorego psychicznie. Sędzia już został skazany przez gazety, bo oczywiście najważniejsza jest konferencja prasowa. Brońmy się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 23:06 adwokaci i sedziowie - no prosze i znow razem. I jak tu nie mowic o zmowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WEitek i Agula Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 11:20 Pozdrawiamy sedziów ze Śląska. Dziekujemy za wsparcie. Ufamy ,że kiedyz nadejda lepsze czasy. Ten koszmar sie kiedyś skończy . Wszystkie autorytarne władze złe kończą. Ta też tak skończy , nie mamy wątpliwości. Wesołych świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwwwa Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 11:23 Adwokaci powinni w jakiś sposób zareagować na ten okutny sposob potraktowania swoich kolegów. Np poprzez kontestację, podobnie jak to czyni nieomal cały świat nauki , ustawy lustracyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płotka Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.07, 22:18 Czy wzamian za nazwiska Aleksander K. otrzymuje obietnice przerw w odsiadce, umorzenia, odmowy scigania, a prokuratorzy finansowe i służbowe awanse za statystyki i nie tylko. Czy to nie jest płatna protecka lub już czyste łapownictwo. Jeżeli łapówką jest dostarczenie prosytutki czyli agentki towarzyskiej to czy nie jest łapówka wskazanie kolejnego "przestepcy" z poza własnej grupy, gangu, partii itp. W wypadku Aleksandra K. z informacjoi gazetowych wynika, że ten śwaitowiec nie zna zadnych polskich czy białoruskich przestepców i policji i prokutarurze jest w stanie w ramach barteru wskazać wyłacznie osoby z poza swojego przestepczego kregu przyjaciół, wspólników czy podwładnych. Lojalny gość, co jak widać jest w cenie. Kto nastepny, zakład, że prowadzacy obecne postepowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PATRYCJA Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 22:55 nie tylko Aleksander K.dostanie coś od prokuratury pani Wioletta P. już dostała wolność w zamian za oszczerstwa które odpowiadają prokuraturze i nikt nie sprawdził jej wiarygodności jak i "Cygana" który od miesięcy opowiadał w więzieniu że zemści się na mecenasie Wojciechu K. i dlaczego nikt z prokuratury nie przesłuchał nikogo z osadzonych z nim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 00:42 Po co cokolwiek sprawdzać. Wystarcza pomowienie jednego takiego smiecia i juz areszt wobec adwokata. To jest wojna tej władzy z adwokatami. Brońcie sie bo was wszystkich pozamykają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga Re: Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 23:41 Mam nadzieję, że to jakaś straszna pomyłka!!!!Smutek mnie ogarnął..... Trzymam kciuki za adwokatów!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wimka Sąd aresztował wrocławskich adwokatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 09:31 Świetny artykuł Gadomskiego w GW "zaaresztować na wszelki wypadek " Pasuje jak ulał do tej sprawy. Prokuratorzy dypozycyjni dla kazdej władzy , maja jedno zadanie jak najwiecej aresztów , winien nie winien siedziec powinien . I te sady , ktore poslusznie i potulnie wykonuja wszystkie polecania tych prokuratorów. Okropne. Odpowiedz Link Zgłoś