dyzio-badyzio 13.04.07, 12:02 Proszę o poradę, gdzie w okolicy Wrocławia można znaleźć dobry i tani punkt sprzedaży krzewów i roślin ogrodowych. Te z Wrocławia są cholernie drogie, a na Obi, czy Castoramę szkoda w ogóle jakiejkolwiek kasy. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marcel Re: Rośliny do ogrodu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 19:56 Zgadza sie. We Wrocku jest drogo. Ostatnio kupiłem kilka roślinek w Obi, sądząc, że trafiłem na ciekawe okazy. W oko wpadła mi też wspaniała wyrośnięta Magnolia, za 219 zł!! Jednak na nią już się nie zdecydowałem. A że mieszkam poza Wrocławiem to polecam szkółki w okolicach Trzebnicy. W samej Trzebnicy przy wjeździe jest niewielka szkółka, ale wybór raczej kiepski. Ceny jednak atrakcyjne. Kupiłem dziś dwie okazałe azalie japońskie za 15 zł/szt. W Ligocie Pięknej tuż przy trasie nr 5 jest jedna szkółka. Cen jednak nie znam, bo nie miałem okazji tam zawitać. Im dalej od Wrocławia na północ, tym ceny niższe. Pozdrawiam i życze owocnego sezonu ogrodniczego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcel PS. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 20:32 Przypomniało mi się:) Znam jeszcze jedną ciekawą szkółke we wsi Błonie. Trasa z Wrocławia w kierunku na Zieloną Górę. Zaopatrywałem się tam dwa razy w kilka drzewek. Rosną pięknie od 3 lat. Zdrowe, ładne i duże okazy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rośliny do ogrodu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 23:02 Witam. Ja kupuję głównie w przyzakładowym stoisku Siechnice. Nic jeszcze mi od nich nie padło. Moim zdaniem ceny umiarkowane. Odpowiedz Link Zgłoś
dakusia a ja polecam Katy Wroclawskie 14.04.07, 07:52 jestem z Lesnicy wiec mam blisko. Ale bardzo duzy wybor sensowne ceny. Na ich stronce nie ma wszystkich cudow, ktore tam sa :-) www.rosliny-ozdobne.sudety.it/ a i gielda na karmelkowej ale trzeba wstac wczesnie i jak juz wpuszczaja detalicznych kupcow to sprzedawcy sie juz pakuja, ale tam tez jest taniej niz w miescie. Odpowiedz Link Zgłoś