Dodaj do ulubionych

Precz z Ikarusami

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.11.01, 23:27
Mam już dość dojeżdżania brudnym, śmierdzącym, zapchanym autobusem marki IKARUS.
Jak widzę puste Volvo na innej lini to zazdroszczę innym pasażerom. IKARUSY
mają już ponad pientaście lat i dalej jeżdżą. Bilety drożeją a poprawy warunków
podróży nie widać.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pafik Re: Precz z Ikarusami IP: 10.101.1.* 29.11.01, 23:59
      Gość portalu: Zacharek napisał(a):

> Mam już dość dojeżdżania brudnym, śmierdzącym, zapchanym autobusem marki IKARUS
      > .

Nowe Ikarusy (naprawde ladne, ciche, niesmierdzace) jezdza np. po Bielsku. Zanim
      tak sie stalo na jednym z tamtejszych przystankow przeczytalem napisane
      sprayem: "Gumowe autobusy - wegierskie Ikarusy". Jakze celne to spostrzezenie :)

Pozdrawiam!
      • Gość: MKK Re: Precz z Ikarusami IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.11.01, 23:15
        Gość portalu: Pafik napisał(a):

> Gość portalu: Zacharek napisał(a):
        >
        > > Mam już dość dojeżdżania brudnym, śmierdzącym, zapchanym autobusem marki I
        > KARUS
        > > .
        >
        > Nowe Ikarusy (naprawde ladne, ciche, niesmierdzace) jezdza np. po Bielsku. Zani
        > m
        > tak sie stalo na jednym z tamtejszych przystankow przeczytalem napisane
        > sprayem: "Gumowe autobusy - wegierskie Ikarusy". Jakze celne to spostrzezenie :
        > )
        >
        > Pozdrawiam!

A ja myślałam Pafiku, że poradzisz koledze zmianę linii autobusowej - to znacznie
        prostsze ;)
        • Gość: Pafik Re: Precz z Ikarusami IP: 10.101.1.* 01.12.01, 16:42
          Gość portalu: MKK napisał(a):

> A ja myślałam Pafiku, że poradzisz koledze zmianę linii autobusowej - to znaczn
          > ie
          > prostsze ;)

Ja z kolei myslalem, ze na tak banalne rozwiazanie sam wpadl, tylko ze go ono
          nie zadowolilo ;)
      • Gość: Pafik Re: Precz z Ikarusami IP: 10.101.1.* 05.12.01, 01:12
        Gość portalu: Pafik napisał(a):

> Nowe Ikarusy (naprawde ladne, ciche, niesmierdzace) jezdza np. po Bielsku.
        Zani
        > m
        > tak sie stalo na jednym z tamtejszych przystankow przeczytalem napisane
        > sprayem: "Gumowe autobusy - wegierskie Ikarusy". Jakze celne to
        spostrzezenie :
        > )

Wlasnie poczynilem epokowe odkrycie! :) Oto, co przed chwila wyszperalem w
        necie: przegub.w.interia.pl/archiw/26inne.htm

GUMOWE AUTOBUSY

Wspaniała jest
        to polska komunikacja
        z której wciąż musisz
        korzystać w życiu.
        Tam w ciągłym tłoku
        wyrabiasz sobie mięśnie
        by potem innych
        wypchnąć za drzwi.

Gumowe autobusy - węgierskie ikarusy,
        gumowe autobusy - węgierskie ikarusy,
        zawsze zatłoczone, zawsze opóźnione,
        zawsze zatłoczone, zawsze opóźnione.

I nie dziwią cię
        poprzyklejane twarze
        do szyb brudnego
        dziwnego pojazdu.
        A z boku facet
        beknął prosto w twoje usta
        tak że odgadłeś
        co zjadł na śniadanie.

(POSZŁA CZOŁGIEM '93)
    • Gość: back Re: Precz z Ikarusami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.12.01, 02:12
      po co? fajna jazda!
      Pewnego zimowego wieczoru jechałem 144 tym niezawodnym środkiem komunikacji
      miejskiej i czułem dość wyraźnie, że coś się w nim pali. Jeszcze ze 2
      przystanki i, tuż obok mnie, spod klap w podłodze nad silnikiem (vis a wis
      drugich drzwi) zaczęły wydobywać się kłęby dymu. Zastukałem w kabinkę, by
      zwrócić uwagę mistrza kierownicy na znaczne zadymienie wnętrza w środkowej
      części pojazdu. Zareagował błyskawicznie - zatrzymał pojazd w połowie pl.
      Legionów, otworzył drzwi autobusu (ewakuacja pasażerów). Następnie otworzył
      klapę silnika, pod którą grasował już dość spory ogień. Czując sie trochę
      odpowiedzialny za to całe zamieszanie, chciałem chwycić gaśnicę (była!), ale
      mistrz kierownicy krzyknął: - Śniegiem, śniegiem! Nawrzucaliśmy (wraz mistrzem)
      do środka nawet sporo śniegu z pobliskiego trawnika, i o dziwo ten prosty plan
      okazał się w 100% skuteczny. Na tyle skuteczny, że po ok. 10 min. postoju,
      autobus podjechał na przystanek i pojechał w dalszą trasę. Tylko coś mało ludzi
      doń wsiadło.
      Do dziś zadaję sobie pytanie: ile razy tego wieczoru pasażerowie gasili tabor
      MPK, i co by było, gdyby śniegu nie było?
      nowe volvo 7000? po co? żadnych emocji, żadnych wrażeń z jazdy
      • xmaster Re: Precz z Ikarusami 01.01.02, 10:00
        Nie teraz we mnie zawrzało!
        Ale w ikarusach nie grzeją w zimie!!!!!
        Poza tym Volvo są oszczędne,wygodne i mało palą,a Ikarusy
        strasznie kopcą!!!
        Nie życzę najgorszemu wrogowi oddychać tymi spalinami.Fu!
      • michal.ch Re: Obrona staruszka Ikarusa 28.02.02, 19:22
        Ikarusy są jak karabin kałasznikova, który czy w błocie, czy w śniegu, czy w
        piachu, czy w wodzi i tak zadziała. Ikarusy są też takie - nie do zdarcia na
        polskich drogach i praktycznie niezniszczalne. Do naprawy wystarczy włożyć
        trochę serca (i przy tym odrobinę sprytu) a autobus będzie służył długo.
        Zobaczycie, że te wszystkie nowe niskopodłogowce rozlezą się szybciej niż
        Ikarusy. Teraz już się takich czołgów nie produkuje.
    • chrust Re: Precz z Ikarusami 13.01.02, 02:29
      Kupic volvo dla wroclawia. przy okazji wesprzec jelcza.
    • Gość: TIMMY Re: Precz z Ikarusami IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.01.02, 12:49
      Dlaczego wszystkie autobusy linii 128 to właśnie te stare, śmierdzące,
      rozsypujące się ikarusy a np. 142 czy 144 to nowiutkie volva z gadająca babą w
      środku informująca o przystanku? Dyskryminacja linii 128! Użytkownicy linii 128
      łączcie się!
    • Gość: eryk Re: Precz z Ikarusami IP: *.play-internet.pl 28.08.16, 19:15
      volvo i inne pieprzone plastiki po prostu ludziom to złote nocniki się śnią pieniądze idą na głupoty idą jak na nowe autobusy a bezdomni walają się po mostach IKARUS NIEZAWODNY drobna awaria no na zapałkę pojechał a solarisy volvo piszczy i nie pojedzie a ikarus w mrozy odpali IKARUS JELCZ AUTOSAN niech je remontują i niech jeżdżą jeszcze 15 lat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka