Dodaj do ulubionych

Sedzia Lwowski Bloch

21.05.07, 18:29
Czy ktos ze starszej generacji wie cos o losach lwowskiego sedziego Leona
Blocha i jego drugiej zony Sabiny Wittlin, moze sa gdzies jego fotografie?
Obserwuj wątek
    • membrum_virile Re: Sedzia Lwowski Bloch 21.05.07, 20:41
      Mam przekonanie graniczące z pewnością, że ktoś ze starszej generacji nie
      będzie miał ochoty na pogawędkę z pokoleniem smsowca. Nasz język ma takie
      piękne ą ę ś ć ż ź. Używaj mózgu i tych właśnie znaków.
    • Gość: Emigrant Re: Sedzia Lwowski Bloch IP: *.lutn.cable.ntl.com 22.05.07, 18:05
      Njalwpiej pytanie skierowac do czerwonego krzyza oraz do MSAWiA. Oni moga Ci
      pomoc, tadzilbym takze zapytac w Ministerstwie Sprawiedliwosci. Moga miec
      dokumentacje dot.danej osoby. Jako ze sedzia Bloch byl ich pracownikiem niektore
      dane przetrwaly czasy wojny o komuny. Wart poszukac.

Powodzenia

P.S

I olej tych wszystkich straznikow polszczyzny. Nie o to tu chodzi

• Gość: Katja26 Re: Sedzia Lwowski Bloch IP: *.kjnxx2.adsl-dhcp.tele.dk 22.05.07, 21:14
        Dziekuje za cieple slowa poparcia i dobre rady. Gdyby ten osobnik wytykajacy mi
        bezmozgowie z powodu braku polskiej czcionki sam posiadal mozg, to domyslilby
        sie, ze w zagranicznej tastaturze brakuje tychze znakow. No i kto tu nie ma
        mozgu?
        A propos Twojej rady- co oznaczaja te skroty?
        Czy moglbys mi podac troche detali?
        • Gość: Emigrant Re: Sedzia Lwowski Bloch IP: *.in-addr.btopenworld.com 23.05.07, 11:59
          Hey:-)

Organizacje pomagajace badz takie ktore moga byc pomocne w poszukiwaniach.

Instytut Pamieci Narodowej

Ministerstwo Spraw Wewnetrznych i Administracji ( nawet pamietalem jak nazywa
          sie wydzielona jednostka do tego typu spraw ale teraz mi ucieklo)

Czerwony Krzyz

Ministerstwo Sprawiedliwosci

Zycze powodzenia w poszukiwaniach

Pozdroweinia z UK:-)

• Gość: kobieta z Krresow Re: Sedzia Lwowski Bloch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 18:55
            Szukaj w Ossolineum .w "Inwentarzach rekopisow ", tam sa takze maszynopisy .
            sprawdz w katalogu On-line. Jeszcze mozesz sprawdzic w Zwiazku Sybirakow, na
            penow cos znajdziesz, zycze powodzenia
          • Gość: Katja25 Re: Sedzia Lwowski Bloch IP: *.kjnxx2.adsl-dhcp.tele.dk 26.05.07, 17:09
            Serdecznie dziekuje za dokladne informacje. Jak to przyjemnie, ze sa jeszcze
            ludzie, ktorzy znajduja czas dla innych.Bede szukala dalej. Wszystkie wskazowki
            maja dla mnie duze znaczenie, bo osoba w imieniu ktorej szukam ma juz 94 lata i
            chcialabym jej przed smiercia jeszcze zdazyc pomoc.Serdeczne pozdrowienia i
            dziekuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka