Dodaj do ulubionych

muszę znaleźć przedszkole

25.05.07, 17:16
Witam, od czerwca będę mieszkać we Wrocławiu i potrzebuję przedszkola dla 3-
latka ale niestety nie wiem jak je znaleźć. Dzwoniłam do kilku publicznych
ale nie dość że rekrutacja dawno zakończona to jeszcze we wakacje nie pracują.
Może ktoś zna jakieś przedszkole-może być niepubliczne w okolicy ul. Długiej
(SZCZEPIN).
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • yoka1 Re: muszę znaleźć przedszkole 25.05.07, 20:12
      życzę powodzenia, jest po rekrutacji, wszędzie długie listy rezerwowe, obawiam się, ze przyjdzie Ci czekać do jesieni, a nuż ktoś nie przyprowadzi dziecka, lub dziecko często będzie chorowało i zrezygnuje, a wtedy zwolni się miejsce, i Ty wskoczysz, tak wygląda prorodzinny Wrocław. Zapraszamy.
      • truten.zenobi a ponoc niż demograficzny... 01.06.07, 15:53
        wszędzie długie listy rezerwowe, obawiam
        > się, ze przyjdzie Ci czekać do jesieni, a nuż ktoś nie przyprowadzi dziecka,
        "no co ty?" wszak zlikwidowano tyle przedszkoli bo niepotrzebne
    • pawel_zet Re: muszę znaleźć przedszkole 25.05.07, 22:40
      Wrocław polikwidował swoje przedszkola i w tym roku nie ma miejsc już dla setek
      dzieci. Prywatnych przedszkoli jest kilka na krzyż, więc tam też nie masz
      większych szans. Rozglądaj się za nianią.
      • tooj Re: muszę znaleźć przedszkole 06.06.07, 10:48
        spróbuj już od dzisiaj www.berek.pl mają zajęcia adaptacyjne i Mini
        Przedszkolaka oraz mnóstwo innych dodatkowych zajęć, ul. Sienkiewicza 8
    • Gość: nereratti Re: muszę znaleźć przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 19:45
      Nie straszcie mnie....przedszkole to dla mnie jedyne wyjście. Nie sadzę żebym
      znalazła nianię w cenie przedszkola...Na więcej mnie nie stać:(
      • yoka1 Re: muszę znaleźć przedszkole 26.05.07, 20:26
        więc zostaje ci jedno, uczep sięjednego przedszkola, które jest ci najlepiej na trasie i chodz siępytać regularnie, czy coś się zwolniło.
        • Gość: neferatti Re: muszę znaleźć przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 21:15
          Myślałam, że tylko na wsi jest taki cyrk z przedszkolem a we Wrocławiu bedzie
          łatwiej....:)
          • ratel Re: muszę znaleźć przedszkole 26.05.07, 21:33
            Wrocław słynie na całą Polskę z potężnego niedoboru miejsc w przedszkolach. Nie
            dotarło do Ciebie? Dziwne.
            A tak na serio, to rada o uczepieniu się jakiegoś przedszkola i regularnym go
            odwiedzaniu jest chyba jedynym rozwiązaniem :-(
    • Gość: i Re: muszę znaleźć przedszkole IP: *.as.kn.pl 26.05.07, 21:38
      W tym roku zabrakło miejsc dla ok 800 dzieci...Wątpię czy Ci sie uda, ale
      szczerze życzę powodzenia
    • Gość: kamila Re: muszę znaleźć przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 23:22
      Witam,
      ...
      ostatnio o dobrą nianię nawet trudno. Rada o uczepieniu się przedszkola to
      faktycznie jakies rozwiązanie...:) moze wychodzisz miejsce dla swojego
      dziecka..czego życzę Ale na wszelki wypadek sprawdz pare prywartnych miejsc.
      Ostatnio pojawiła sie informacja o Akademi entliczek pentliczek na ul
      Skarbowców i o jakimś Domowym przedszkolu na Psim polu ale nie znam szczegółów

wrocławska polityka pro-rodzinna !!!
      • Gość: ankieta Re: muszę znaleźć przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 23:34
        > wrocławska polityka pro-rodzinna !!!

tu wyraź swój zachwyt dla naszych władz

kpp.arch.pwr.wroc.pl/prace/wizerunek_wroclawia/projekt_wizerunek_ankieta.html

sala koncertowa 300 mln
        stadion 500 mln
      • ratel Re: muszę znaleźć przedszkole 01.06.07, 00:05
        Z nianiami jest tragicznie.
        Dwa lata temu jak szukałam pierwszej niani miałam w czym wybierać, ale na
        początku tego roku jak szukałam było już bardzo kiepsko. Pani z agencji
        przysłała mi jedną kandydatkę (!), rozlepiania ogłoszeń, przeglądanie niani.pl
        było dla mnie koszmarem, bo zwykle panie okazywały się delikatnie
        mówiąc "niezbyt".
        Idący wyż, brak żłobków, przedszkoli, zmniejszenie bezrobocia i masowa
        emigracja powoduje, że armia niań maleje drastycznie. I nie sądzę żeby miało
        być lepiej.
        Niedługo to nie rodzice będą robić kastingi na nianie, tylko nianie będą
        wybierać sobie rodziców.
        • Gość: kaj Re: muszę znaleźć przedszkole IP: *.tpca-cz.com 01.06.07, 00:20
          Z tego, co wiem , možna sprobowač na al. Matejki - obok poczty
          • Gość: mała Re: muszę znaleźć przedszkole IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.07, 20:35
            sprawdź też na ul Wiśniowej - Krzyki koło starej wieży ciśnień - ( może jest
            na Twojej trasie) w takim zielonym bliźniaku za dźwiękochronem jeszcze niedawno
            działało prywatne przedszkole - z tego co wiem opieka super; kosty bliskie
            sumie opłat za państwowe no i... dziecko możesz przyprowadzić o 6 rano; do 17
            możesz zadzwonić że np masz jakiś wyjazd i dzieciaczek ma zapewniony również
            nocleg. Polecam, warto sprawdzić.
            • Gość: mojko Re: muszę znaleźć przedszkole IP: *.tpca-cz.com 01.06.07, 21:03
              sprobowac trzeba na Sienkiewicza - Reja
    • tooj Re: muszę znaleźć przedszkole 06.06.07, 10:49
      www.berek.pl mają prywatną grupe przedszkolną i mnóstwo dodatkowych zajęć dla
      maluchów oraz zajęcia adaptacyjne :)
    • Gość: neferatti Re: muszę znaleźć przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 17:00
      I tej rady się właśnie uczepiłam, podobnie jak przedszkoli narazie wydzwaniam
      po tych ktore są najbliżej na osiedlu, wpisali mnie na listę rezerwową,
      obiecuja że bez przedszkola dziecko nie zostanie. A niani nie szukałam.....to
      ostateczność. Powiem szczerze, że boje się zatrudnić kogos do opieki. Nie
      wyobrażam sobie oddać dziecka obcej osobie....no może przesadzam ale mam jakis
      uraz.
      Dzięki wszystkim za dobre rady, wszystkie namiary sprawdzam :)
      pozdrawiam
      • Gość: Mamuśka Re: muszę znaleźć przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 15:55
        Moj synek przyszedł dzisiaj z prywatnej Akademii Zabawy na Skarbowców i
        powiedział: "widzialem mrowki!" - mam nadzieje,ze na spacerze, bo nie chce zeby
        moje dziecko mialo kontakt z robactwem w przedszkolu,za ktore troszke
        pieniazkow jednak place! Jesli ufasz ludziom to zajrzyj na ich strone
        www.entliczekpentliczek.pl

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka