heraldek 03.06.07, 22:22 W Ameryce szybciej buduja niz w Polsce rozbieraja...... Trzeba bylo poprosic AI-Kaide o ekspertyze w wyburzeniu.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marvel juz siekiera do pnia przylozona... IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 03.06.07, 22:32 a szkoda, bo zawsze w nocy patrzylem na migocacy zielony neon... Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: juz siekiera do pnia przylozona... 04.06.07, 07:03 A dlaczego nie zburzą go materiałami wybuchowymi jak to się zawsze robi przy rozbieraniu budynków? Dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbibi Przeczytaj artykuł, a nie tylko nagłówek ;P IP: *.tpnet.pl 04.06.07, 13:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Neon? IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.06.07, 10:18 marvel napisał(a): " ...a szkoda, bo zawsze w nocy patrzylem na migocacy zielony neon..." Tak, kiedys byl tam neon, ale z tego co pamietam, to przez jakis czas nie swiecil - chyba sie popsul. No i tak wlasnie jest z tymi neonami we Wrocku, tez nikt o nie nie dba. Juz dawno nie swieci sie "dobry wieczor we Wroclawiu", napis "Wroclaw Glowny" tez szwankowal - to jeden naprawili, ten nad wejsciem do dworca, ale drugi, taki niebieski i ogromny przy wjezdzie pociagiem na perony, ktory wisi na zadaszeniu to juz sie nie swieci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: programista Re: Zaczyna się burzenie Poltegoru IP: *.icpnet.pl 03.06.07, 23:10 Heraldek, ty sam z siebie taki głupi jesteś, czy ktoś ci za to płaci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyheraldek Re: Zaczyna się burzenie Poltegoru IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.07, 23:16 Heraldek wyssał debilizm wraz z mlekiem swojej matki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mru Re: Zaczyna się burzenie Poltegoru IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.07, 23:49 Cóż, niektórzy wiedzą lepiej. Widziałem w Stanach mniejszy budynek rozbierany podobną techniką i trwało to kilka miesięcy. Jeśli zdążą do końca roku, to będzie całkiem nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Bo przy tej rozbiorce bezmozgowcy Polacy pracowali 04.06.07, 09:37 ....w moim miescie 32 pietrowy budynek zelbetowy rozebrali w 3 tygodnie i to w srodku dowwntown....wokol byly inne wysokie biurowce... ....robili to metoda mieszana, pietro po pietrze....materialami wybuchowymi i burzyli mechanicznie, za pomoca olrzymich mlotow wibracyjnych zamocowanych do wysiegnika dzwigu...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: Bo przy tej rozbiorce bezmozgowcy Polacy prac IP: *.dialog.net.pl 04.06.07, 13:12 ja to nie rozumię takich ludzi jak ty. Mieszkasz w USA (?) i jesteś zafascynowany wszystkim co wokół widzisz a siedzisz na forum polskim i piszesz pochwalne peany na cześć stanów i tego co tam widziałeś. Nie wiem jak trzeba być ograniczonym, żeby porównywać taki kraj jak USA do Polski, przecież nawet dziecko wie, że te dwa kraje są tak różne począwszy od społeczności, przez gospodarkę, rozwój, powierzchnię do prawa tam panującego. To są dwa całkiem różne światy. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Te koparki na dachu 03.06.07, 23:51 Te koparki na dachu będą sterowane radiem Maryja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panie ocipial pan? W Ameryce? Czlowieku u mnie pod domem w jeden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 05:56 stawiaja wierzowca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzejoo Re: Zaczyna się burzenie Poltegoru IP: *.elektrosat.pl 04.06.07, 08:39 Kamerę zamontować gdzieś z na koparce dodatkową co by łądny przekaz był w internecie :) tak jak kiedyś z przebudowy Grunwaldu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pelel Re: Zaczyna się burzenie Poltegoru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 08:52 Trzeba iść do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
renata971 Zaczyna się burzenie Poltegoru 04.06.07, 10:26 ...dla mnie wyburzenie Poltegoru ......to osobista satysfakcja... i symboliczne zerwanie z przeszłością!!! Tam zaczęło się całe ZŁO i trwało 14 lat!!! Niech się wali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiony ?? Re: Zaczyna się burzenie Poltegoru IP: *.netcologne.de 04.06.07, 10:37 W USA i w Europie nie takie budynki metoda wybuchowa sa burzone, i nic nikomu sie nie dzieje przygotowanie troche trwa, ale z mgnieniu oka budynek lezy. Ale do tego trzeba specjalistow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blee Re: Zaczyna się burzenie Poltegoru IP: *.dialog.net.pl 04.06.07, 13:15 kolejny ekspert, trzeba wiedzieć, że budynki mogą być budowane w różnych technologiach i tym samym ich rozbiórka jest prowadzona w całkiem inny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemir Re: Zaczyna się burzenie Poltegoru IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.07, 10:48 Dla mnie nie jest problemem,że Poltegor zniknie-tylko po wypowiedzi pana Miazgi (szefa firmy rozbiórkowej)mam wątpliwości, czy on zdaje sobie sprawę jak to się fachowo robi- i czy jego dotychczasowe referencje bezpieczeństwo i profesjo- nalizm gwarantują?.Moim zdaniem nie!Postawienie na dachu 14 i 25 tonowych koparek wydaje mi się "wytrzymałościowo" niemożliwe.Przemyśleć i sprawdzić zanim zdarzy się nieszczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x nie AL-Kaide tylko CIA i MOSSAD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 10:49 w mig zalatwia co trzeba i bedziemy miec po Poltegorze... przy okazji beda miec pretekst do zaatakowania np... Wenezueli bo tam tez jest ropa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielak Zaczyna się burzenie Poltegoru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 11:25 Jaki udynek bedzie najwyzszy we Wro po wyburzeniu Poltegoru? i po wyburzeniu ktorego pietra bedzie najwyzszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bw Re: Zaczyna się burzenie Poltegoru IP: 195.187.252.* 04.06.07, 14:42 Akademik Kredka.oczywiscie nie liczac komina elektrocieplowni i wiez kosciolow:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Primex Re: Zaczyna się burzenie Poltegoru IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.06.07, 15:04 Już niedługo Odra Tower 130m :) --------------------------- www.citywroc.info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-amer Naturalnie - jeden zburzyli w kilka godzin. IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.07, 15:59 W Ameryce wszystko jest najszybciej, najlepiej. Mało tego - jeszcze kase na tym zrobili... Heraldek - pogadaj z kumplami z dzielnicy arabskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joeyventos Re: Naturalnie - jeden zburzyli w kilka godzin. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 16:39 No to Pa Poltegorze!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meton Czy Sky Tower albo Odra Tower IP: *.e-wro.net.pl 04.06.07, 16:56 tez na szczycie bedzie kawiarnia. Czy teraz ja, zwykly mieszkaniec abyzboaczyc wroclaw z gory balonem bede musial polatac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Zaczyna się burzenie Poltegoru IP: *.generacja.pl 04.06.07, 19:58 Słuchajcie a co z azbestem ??! Bo chyba w tego typu konstrukcjach z tamtych lat było go pełno ?! Jak go tam nie ma niech mnie ktoś uspokoi! Bo jakoś wszędzie cisza na ten temat, a ja blisko mieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: Zaczyna się burzenie Poltegoru IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.07, 20:15 Poltegor nie był robiony z azbestu jak wiele bloków obok.Ta konstrukcja od tych tu obok stojących była bardziej wytrzymała.Więcej tu zbrojeniowej stali na miarę powierzchni. Azbest ci niedokuczy,jedynie będzie się dość mocno kurzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: Nie tylko Poltegor należy wyburzyć! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.07, 20:20 We Wrocku jest masę innych paskudnych budynków które powinny podzielić los Poltegoru.I tu nie tylko mam na myśli poniemieckie rudery z 19 i początku 20 wieku ale i z lat socjalizmu.Przy Nowym Targu powinni zburzyć te pudełka biurowe i mieszkalne.Na Traugutta za szpitalem Marciniaka wybudowali piękną plombę i ona graniczy z trzema paskudnymi ruderami,jedna z nich wykwaterowana ledwo stoi z kloszardami mieszkającymi na dziko.Niech z nimi coś zrobią! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egzekutor Re: Nie tylko Poltegor należy wyburzyć! IP: *.zlotniki.pl 04.06.07, 20:55 Ten to by tylko wszystko wyburzał.Nie wyburzać tylko solidnie i ładnie wyremontować! przecież to są stare piękne zabytkowe budowle!!!Był już kiedyś za komuny taki architekt "geniusz" który chciał rynek wyburzyć i postawić ochydne bloki bo też były to dla niego tylko stare rudery.Co prawda do tego makabrycznego pomysłu nie doszło to jednak ów Pan wywojował stację benzynową którą w rynku postawiono na wiele lat.Wyburzyć to się powinno te ochydne jamniki przy pl.Nowy Targ ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dm Re: Nie tylko Poltegor należy wyburzyć! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.07, 21:20 Jestem estetą i nie jestem wcale zwolennikiem wyburzania tego co piękne i tego co się opłaca remontować.Ale jakbyś widział te trzy kamienice na Traugutta za szpitalem to nie różnią się one niczym od tych jamników na Nowym Targu.To takie same bunkry jak i tamte.Nie mają one tak pięknej architektury jak np. kamienice na słynnej pobliskiej Mierniczej które mają piękną sztukaterę i grzymsy,były budowane wcześniej dla siły roboczej i w tańszej technologii{nie mają piwnic,jedynie płytkie fundamenty i kible na półpiętrach} i kiepski jest ich stan techniczny,wystarczy popatrzeć na pęknięcia na murze i erozję cegieł od strony rzeki która podczas powodzi nieżle je zalała.Poza tym przy tej nowej plombie po prostu tu nie pasują.Tu nie ma innej możliwości jak ich wyburzanie by postawić tu coś nowego i pięknego pasującego do całości. Remontować można to co się da a przede wszystkim się opłaca.Wiele budynków nawet tych socjalistycznych można architektonicznie przebudować ale nie zawsze to się opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Nie tylko Poltegor należy wyburzyć! IP: *.whirlpool.com 05.06.07, 00:38 Czyli wyburzanie potrwa ok 2 lata co za tempo Odpowiedz Link Zgłoś
boib2 Zaczyna się burzenie Poltegoru 05.06.07, 09:13 Powstanie nowa, "piękna" budowla ! Skandal! To przeciwko naturze architektury Wrocławia; to rana na trdycji i dziedzictwie Wrocławia; to fanaberia biznesmenów. Pasuje ten wiezowiec jak muszka do kufajki. Ale cóz, noworysze tak się ubierrają- walonki, kufaja,muszka i złoty zegarek. Zgrozą jest to, że normalnie "ubrani" podlegają fascynacji temu egzotycznemu strojowi.Chyba ta muszka im imponuje? -Nazywac się będzie "Odra ( choroba taka) Tower" - Propnuję: "Schizofremia Tower". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Primex Re: Zaczyna się burzenie Poltegoru IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.06.07, 13:15 Raczej będzie się nazywać Sky Tower, Odra Tower będzie trochę dalej- na Sikorskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bw polecam forum polskich wiezowcow IP: *.elektrosat.pl 05.06.07, 14:33 www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=707 a to jest link.we Wroclawiu w najblizszych latach duzo bedzie powstawac wysokich budynkow!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrc Re: Zaczyna się burzenie Poltegoru IP: *.e-wro.net.pl 01.11.07, 17:19 szkoda :( Odpowiedz Link Zgłoś