Dodaj do ulubionych

odnaleźć się we wrocławiu

15.06.07, 14:20
od lipca zamieszkam w waszym pięknym mieście. kto wie na jak długo. jestem z
Katowic, a z prozaicznego powodu - praca - wyląduję u was.

na razie przeglądam serwisy ogłoszeniowe by znaleźć ładne lokum. przydałaby
się także informacja gdzie jest fajnie, a gdzie nie za bardzo. tak, żebym
wiedział gdzie pójść coś zjeść, napić się, a może i kogoś poznać :)

pochwalcie się więc jakie to miasto jest ładne i fajne i pomóżcie odnaleźć
jego najlepsze strony.
Obserwuj wątek
    • ratel Re: odnaleźć się we wrocławiu 15.06.07, 14:44
      oj, my tu głównie zaglądamy ponarzekać :-)
    • Gość: Layla Re: odnaleźć się we wrocławiu IP: *.wro.vectranet.pl 15.06.07, 15:11
      Z prozaicznego powodu - brak danych dot. oczekiwań - nic ci nie polecę :) Nie ma
      tu miejsc uniwersalnie wartych uwagi bądź nie. Zależy, w czym gustujesz.
    • maxlikaz Re: odnaleźć się we wrocławiu 15.06.07, 15:23
      Witam, fajne dzielnice to na pewno Krzyki, Sępolno, Biskupin. Dużo zieleni i
      bezpiecznie jednak Krzyki mają chyba obecnie najlepszą komunikację z w/w
      dzielnic. Komunikacyjnie niezłe są również osiedla wzdłuż Legnickiej, lecz tam
      nie jest już tak fajnie. Jeśli do tego wszystkiego posiadasz rower to jestem w
      stanie przeprowadzić intensywny kurs topografii miasta wraz ze zwiedzaniem
      najciekawszych miejsc. Polecam wały przeciwpowodziowe wzdłuż Odry, Ślęzy i
      Widawy na całej długości w granicach miasta. Złocistym trunkiem również nie
      gardzę i chętnie go wspólnie spożyję. Ja też dopiero od jakiegoś czasu lokuję
      się w tym mieście i z każdym dniem poznaję nowe jego atrakcje. W razie czego
      pisz na maila gazetowego.

Pozdrawiam
      Maxlikaz
    • Gość: koniak Re: odnaleźć się we wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 15:41
      Zgadzam się, że naj;epsze miejsce to Krzyki, zwłaszcza w okolicy Parku
      Południowego. Niestety, nie jest już tak tam kameralnie od kiedy wszyscy
      developerzy zaczęli na gwałt budowac się w tych okolicach, ale duzy plus, że
      jest względnie bezpiecznie no i doskonała komunikacja z centrum. Mmnie
      osobiscie podobają się tez Karłowice w rejonie gdzie sa domki jednorodzinne -
      cisza spokój, dużo zieleni. generalnie nie polecam śródmieścia - mieszkałam
      przez rok przy wyszyńskiego - okolica nieciekawa, straszliwy ruch i hałas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka