Dodaj do ulubionych

Wojewoda kontra marszałek, czyli kłótnia o Euro

26.06.07, 22:22
Euro po polsku. Żenada...
Obserwuj wątek
    • Gość: Adam Wojewoda kontra marszałek, czyli kłótnia o Euro IP: *.chello.pl 26.06.07, 23:13
      Nie tylko torów tramwajowych nie umieją położyć, ale dogadać się w najprostszych
      sprawach. Przypominają mi się czasy powodzi i to co wówczas wyrabiali Bodzio
      Zdrojewski i ówczesny wojewoda. Oni sie nigdy nie dogadają. Po cholerę nam to
      Expo i Euro 2012?
      • Gość: Wrocek Re: Wojewoda kontra marszałek, czyli kłótnia o Eu IP: *.chello.pl 26.06.07, 23:20
        Loś z Grzelczykiem sie kłócą ,projektu stadionu jeszcze nie ma, dróg nie ma
        jestesmy po prostu w d ....a zegar czas odmierza oby się nie skończyło dla
        Polski i Wrocławia wielkim skandalem.Czarno to widzę
        • tetlian Re: Wojewoda kontra marszałek, czyli kłótnia o Eu 27.06.07, 06:48
          Lepiej, żeby pogodzili się do 2012 roku.
      • Gość: Dolnoślązak Re: Wojewoda kontra marszałek, czyli kłótnia o Eu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.07, 23:21
        Jakoś Wróblewski z Łopatowskim potrafili sie dogadywać, choć tez iskrzyło bo jeden pisior a drugi komuch. Ale przynajmniej się na siebie nie obrazali, jak gó..arze i robota szła.
        • el.dupa Re: Wojewoda kontra marszałek, czyli kłótnia o Eu 26.06.07, 23:25
          Wiadomo, że Łoś nic mądrego nie powie bo musi czekać na decyzje Grzesia S.
        • Gość: zane Re: Wojewoda kontra marszałek, czyli kłótnia o Eu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 23:55
          muhaha! ale się teraz uśmiałem. Łopatowski vel. Łopata nie robił nic to jak się
          mógł kłócić. Nic nie robił, nic nie kumał, kasę brał ale przynajmniej nie
          przeszkadzał. Czytać też chyba nie umiał bo za 'nieczytanie' tudzież
          'podpisywanie' na razie NIK mu pod tyłkiem płomień rozpala.
      • bolmyd Re: Wojewoda kontra marszałek, czyli kłótnia o Eu 27.06.07, 08:08
        EURO to ostatnia szansa na nowoczesność. Myślę, że gdyby wojewoda i marszałek
        byli prawdziwymi wrocławianinami, to schowaliby swoje małe ambicyjki małych
        ludzi i dali przykład Polakom,że dobro wspólne jest ponad wszystko ale czy ich
        na to stać!? baardzo wątpię...
      • Gość: jjj Re: Wojewoda kontra marszałek, czyli kłótnia o Eu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 09:12
        jjj
    • Gość: C.V. Wojewoda kontra marszałek, czyli kłótnia o Euro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 23:52
      Jak na razie, to pan wojewoda tylko zarzuca i zwraca uwagę lub nie pojawia się
      na ważnych uroczystościach...
    • Gość: Wera Re: Wojewoda kontra marszałek, czyli kłótnia o Eu IP: *.wro.vectranet.pl 27.06.07, 00:14
      Wygląda na to, że mamy najgorszego marszałka.
      • Gość: z-degistator Re: Wojewoda kontra marszałek, czyli kłótnia o Eu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 00:26
        Panowie Łoś i Grzelczyk!Mnie po prostu ręce opadają bezwładnie jak obserwuje tę
        szopkę. Czy Wy już nie potraficie wzbić się ponad podziały by powalczyć o
        ogólnonarodowe dobre, świetną inicjatywę, rozwój dla D.Śląska. Mam wrażenie, że
        bardziej zależy Wam na zbijaniu politycznego kapitału, w stylu: "która partia
        dokopie której". Przyjdą następne wybory, będzie kogo obwinić.
        Swoją drogą, jestem sympatykiem PO, ale to co wybrania p. Łoś, to już totalne
        nieporozumienie. Miałem z panem zajęcia z negocjacji!!W teorii widać jest pan
        dobry. Tylko ja nie chcę się wstydzić w 2012 gdy wyjadę za granicę i będą mi
        mówić "polnische wirtschaft", bo słowo to nabierze chyba nowego znaczenia.
    • Gość: abc Bo euro we wrocławiu to żenada IP: *.kolornet.pl 27.06.07, 00:56
      zero drużyn w ekstraklasie a w takim Krakowie dwie. W krk prezydent z sld
      dogadał się z marszałkiem z PiSu.
    • tedepes Wojewoda kontra marszałek, czyli kłótnia o Euro 27.06.07, 01:03
      szkoda, że tak łoś jak AŁ należy do PO. Od kąd pamiętam, to krzykacz z niego i
      tyle. Panie Andrzeju - zyczenie ludu - dajcie sobie po razie i do roboty.
      • Gość: bolmyd Re: Wojewoda kontra marszałek, czyli kłótnia o Eu IP: *.adm.ae.wroc.pl 27.06.07, 12:52
        Może by tak zebrać się i na taczce wywalić do szamba towarzystwo, przecież to
        nasza władza. Zrobmy pochód pod ich urzedy i dalmy ultimatum!!!
    • Gość: teos Wojewoda kontra marszałek, czyli kłótnia o Euro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 06:39
      Kończ Waść! Wstydu oszczędź!!!
      • Gość: kalafior Pogonić z piaskownicy, bo pozabijają się łopatkami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 07:31
        Wart Pac pałaca, a pałac Paca. Oto obraz wrocławskiej "rzeczywistości".
        Panowie, jaja sobie z nas robicie? Za mało kasiory dostajecie, że
        urządzacie "teatrzyk"? Wam kury szcz.. prowadzać - jak mawiał idol II RP,
        Marszałek JP-a nie być decydentami
    • com.bi-nerki Wojewoda kontra marszałek, czyli kłótnia o Euro 27.06.07, 07:44
      Nie rozumiem tych antagonizmów. Czym się różnią od siebie Po i PiS? Jedni i
      drudzy to klerykałowie. Różni ich właściwie to, że jedni i drudzy dbają
      wyłącznie o interesy swoich partii. A przy okazji o swoje osobiste. A dobro
      społeczne i interesy nasze - wyborców? Jeśli się będą przy okazji pokrywać z ich
      celami, to i owszem, dlaczego nie?
    • Gość: nemo Wojewoda kontra marszałek, czyli kłótnia o Euro IP: *.connecta.pl 27.06.07, 07:48
      Panowie urzędnicy z piaskownicy. Mam głęboko gdzieś wasze spory. Guzik to kogo
      obchodzi, kto komu zabrał łopatkę, a kto komu grabki. Weźcie się natychmiast do
      roboty – obaj, bo za to my – podatnicy wam płacimy. Natychmiast do roboty. Już
      mi się rzygać chce od tych urzędniczych sprzeczek. Macie być niewidoczni. O
      waszym istnieniu ma świadczyć dobrze wykonana robota, a nie awantury w
      piaskownicy. Czy to jasne?!
      • Gość: gość Re: Wojewoda kontra marszałek, czyli kłótnia o Eu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 08:04
        Świetnie powiedziane . Już kiedyś to wymyślono , a nawet wprowadzono w życie
        zasadę : ,, państwo powinno pełnić rolę stróża nocnego '' . Obywatela czyli
        wyborcę , a nade wszystko PODATNIKA guzik obchodzą fochy jakichś wiecznie
        naburmuszonych oszołomów. Macie Panowie tyrać aby OBYWATELOM było dobrze ! Jeśli
        nie , to podajcie się do dymisji . Oczywiście , że tego nie zrobią : inaczej
        umrą z głodu darmozjady .
    • Gość: fan Zaczyna się! Banda buraków wszystko spieprzy :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 07:52
      Zaczyna się! Banda buraków wszystko spieprzy :(
    • Gość: lemon jakoś ilość konfliktów od pojawienia się Grzelczyk IP: 213.31.232.* 27.06.07, 08:23
      Grzelczyka ilość kłótni, problemów i spraw nie do załatwienia wzrosła
      geometrycznie. Mam wrażenie, że ten Pan skupia się na tym jak ze sprawy zrobić
      problem, a później pokazać się jako ten, który ratuje całą sytuację poprzez
      swoją jedynie słuszną decyzję i oczywiście w ostatniej chwili.
      • Gość: dominik Re: jakoś ilość konfliktów od pojawienia się Grze IP: *.wroclaw.mm.pl 27.06.07, 08:27
        Przykre to ale to Polska wlasnie. Pieniacze, kłotnicy, a czas leci. Wstyd
        PANOWIE.
    • Gość: pozytywista, wro Re: Wojewoda kontra marszałek, czyli kłótnia o Eu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 08:32
      A ja się zastanawiam po co istnieje stanowisko wojewody? Nie dość, że wojewoda
      jest wybierany przez władze centralne i ludzie nie mają na ten wybór żadnego
      wpływu, to jeszcze jego kompetencje pokrywają się. Nic dziwnego, że się kłócą.
      Nie potrafię zrozumieć, jak województwo, czy inna organizacja/firma może mieć
      dwóch szefów i sprawnie działać.
    • Gość: andy Łoś + Kocięba-Żabski + Ignor IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.07, 08:50
      to Kocięba-Żabski z Łosiem zaczęli zniszczenie operetki, a M. Ignor (ścigany w
      tym czasie za Euro Art Meeting) został dyr finansowym operetki. - Efekt:
      zwolnieni artyści, a dotacja na utrzymanie dużych zespołów artystycznych
      (muzycy, śpiewacy, tancerze) znika nie wiadomo gdzie - BRAWO. nie zapominajmy o
      byłej i aktualnym przewodniczących komisji kultury, którzy o wszystkim wiedzieli
    • Gość: gosciu Re: Wojewoda kontra marszałek, czyli kłótnia o Eu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 08:56
      jest tyle miast w polsce, ktore chetnie pzrejma od wrocka organizaje
      Euro...gratulacje dla naszych wladz za odpowiedzialnosc i konstruktywne
      dzialanie dla dobra nas wszystkich, bez wzgledu na przynaleznosc partyjna
    • Gość: platnik Wywalic obu na zbity pysk!! IP: 138.227.189.* 27.06.07, 09:02
    • Gość: pol Wojewoda kontra marszałek, czyli kłótnia o Euro IP: *.ma.krakow.pl 27.06.07, 09:05
      a może by tak dla pogodzenia się 200000000000 trąb zagrało, przecież podobno to
      pomaga!!!
      • Gość: aaaaaaaaaa Re: Wojewoda kontra marszałek, czyli kłótnia o Eu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 09:13
        aaaaaaaaa
    • Gość: pablo Wojewoda kontra marszałek, czyli kłótnia o Euro IP: *.um.wroc.pl 27.06.07, 09:31
      Wojewoda do domu!!!!!!!! Ile to już lat się mówi o dwuwładzy w województwie?!
      Jezeli coś idzie do ministerstwa, to po co akceptacja wojewody, jako
      przedstwiciela rządu?
      Niech się wojewoda zajmie przygotowaniem obszaru, który mu bezpośrdnio podlega,
      a nie wpie.....a w kompetencje samorządu. Np. wilece szanowny pan Grzelczyk NIC
      nie rozbi w kwestii przygotowania wojewódzkich służb publicznych do EURO, które
      mu podlegają - pogotowie, PSP... jak na razie to Urząd Marszałkowski
      przygotowuje dla niech projekty - szkolenia językowe np. - oczywiście poza masą
      projektów w zakresie swoich własnych kompetencji - drogi lokalne, rynek pracy.
      Ale zeby nie być subiektywnym, to zgadzam się, że panowie mogliby się
      dżentelmeńsko dogadać, jak to proponował Dutiewicz. racja, że jesteśmu
      obserwatorami tragicznego POPiSu... w pewnym stopniu wynika to ze wspomnianego
      stanu dwuwładzy i nieczytelnego podziału kompetencji pomiędzy samorząd
      województwa a przedstwiciela rządu. Z drugiej strony, jak wspomniałem, nie
      można się dogadać tak po prostu - konieczna jest rozgrywka kto jest
      wązniejszy...
      Zgadzam się ze Zdrojewskim - i to nie dlatego, że sympatyzuję z PO (bo tak nie
      jest) - że błedem Rządu było wyznaczenie wojewody na koordynatora prac nad
      przygotowaniem regionu do EURO. Ciekaw jestm ile jeszcze lat potrzebują w
      Warszawie do zrozumienia, że regiony same są w stanie soba efektywnie zarządzać
      i nie potrzeba nad nimi sprawować kontroli w każdnym najdrobniejszym aspekcie?
      • Gość: Wrocek Re: Wojewoda kontra marszałek, czyli kłótnia o Eu IP: *.chello.pl 27.06.07, 13:05
        Wojewoda jest tubą rządu i gdzies ma dobro Wrocławia i Dolnego Slaska.Władze
        samorzadowe powinny rzadzić regionem a miastem prezydent i to od nich powinno
        zalezec dobro miasta i regionu.A Grzelczyk to najgorszy wojewoda nie umie się
        porozumiec ani z prezydentem miasta ani z marszałkiem województwa.Jezeli cos sie
        nie uda z Euro to w duzej mierze bedzie to wina wojewody któremu sie nic nie podoba.
    • Gość: prezydent Euro,Expo, instytut teccnologiczny i IV świat IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.07, 10:02
      jw.
      W centrum miasta w trójkącie bermudzkim najtrudniejsza młodzież chodzi do
      gimnazjum na świstackiego.Lata płyną a młodzież nie ma sali gimnastycznej!!!
      cwiczą w salkach lekcyjnych..
      • Gość: mwn Re: Euro,Expo, instytut teccnologiczny i IV świat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 10:37
        Tak było tam już 35 lat temu i cwiczyc chodzilismy na Niskie Łąki.
    • Gość: wrocławianka Wojewoda kontra marszałek, czyli kłótnia o Euro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 10:47
      Myślę,że obydwaj panowie nie rozumieją roli jaką pełnią w naszym regionie.Obaj
      nie dorośli do pełnienia tych ról.
    • Gość: zimny Wojewoda kontra marszałek, czyli kłótnia o Euro IP: 195.188.12.* 27.06.07, 11:29
      No i nie trzeba bylo dlugo czekac na polskie piekielko... Ech!
    • Gość: xxx Wojewoda kontra marszałek, czyli kłótnia o Euro IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.07, 13:02
      A wyborcy siedzą czytają i w najbliższych wyborach rozliczą !
    • Gość: skrzypce1 My, Wy i Oni... IP: 68.216.38.* 27.06.07, 14:56
      ... czyli IV RP. Zaczyna mi sie cklic za PRL-em. Wtedy to przynajmniej bylo
      jedno socjalistyczno-komunistyczne ustrojstwo i wiadomo czego mozna bylo sie po
      nich spodziewac. Bylo na swoj sposob "normalnie". A dzisiaj, to istny
      zwierzyniec. Losie, kaczki i inne wazne gatunki dla ekologii (czyt. na scenie
      politycznej Polski, Wroclawia).
      Polak z Polakiem chyba nie potrafi sie dogadac. No coz, nie dziwie sie juz
      opinii, ze Polska to kraj oszolomow politycznych. "Wolnosc Tomku z swoim
      domku..."
      • Gość: Tolek Re: My, Wy i Oni... IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.07, 18:36
        Przecież ten wojewoda Grzelczyk to jakiś palant ! jak można skarżyć się
        dziennikarzom, że wojewoda nie przychodzi na spotkania jego komitetu !! Po
        pierwsze zrobił do tej pory dwa takie spotkania !, po drugie sam wojewoda
        Grzelczyk, mimo zaproszeń, nie chodzi na spotkania komitetu samorządowego do
        Dutkiewicza - tylko wysyła jakiegoś Hryniaka, który z organizacją Euro w
        Urzędzie Wojewódzkim nie ma nic wspólnego jest tylko szefem radnych PIS w
        sejmiku !!! po trzecie kiedy wojewoda Grzelczyk zadzwonił do marszałka aby
        porozmawiać i zaprosić na spotkanie, jeżeli ma jakiś problem i czegoś nie
        rozumie ! Po czwarte dziwie się Wyborczej i Kokotowi, że kupuje takie gó..ane
        kawałki ! jak widać inni normalni dziennikarze takimi pierdołami się nie
        zajmują a wyborcza robi z tego newsa na pierwszą stronę ! czy po to, żeby
        mieszać i mącić, niech mi ktoś odpowie po co ?????
        • Gość: regionalny_fan Wojewoda to... IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.07, 18:54
          ja też jestem ciekaw co do tej pory zrobił wojewoda Grzelczyk dla Euro oprócz
          głupiego zaczepiania marszałka ?!! może warto zapytać i porównać co zrobił
          komitet samorządowy Łosia i Dutkiewicza a co zrobili panowie z komitetu
          wojewody Grzelczyka !? po co szefami zespołów u wojewody są ludzie z PIS -
          Pawluszek (do niedawna wicemarszałek) i Hryniak (do niedawna asystent
          poprzedniego marszałka) ? co ci ludzie tam robią i jakie zadania mają do
          wykonania !? jaką wogóle funkcję pełni komitet kierowany przez wojewodę
          Grzelczyka ?? jakimi dysponuje narzędziami ? budżetem i możliwościami
          dodziałania ??? czy takie pytania dla wyborczej i p. Kokota są za trudne a
          może niewygodne ?? ta Gazeta się już ośmiesza !!!
    • Gość: Sandokan Wojewoda kontra marszałek, czyli kłótnia o Euro IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.07, 09:03
      A nie można by tak wziąć ich za kark i stuknąć łbami aby zapamiętali raz na
      zawsze,iż najważniejsze jest dobro ogółu. Nie wiem skąd i gdzie się wychowali vi
      mutanci, którzy uważają iż oni są najważniesi a reszta to hołota. Takie wzajemne
      podżeganie wszystkich przeciw wszystkim to typowe dla bolszewickiego sposobu
      myślenia.
    • Gość: zwolennik Re: Wojewoda kontra marszałek, czyli kłótnia o Eu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 12:59
      Byłem wściekły, że wśród miast wytypowanych do Euro nie było Chorzowa. Liczyłem
      jednak,że przynajmniej we Wrocławiu obejrzę sobie jakiś mecz. Teraz jestem
      zadowolony!!! ME (o ile odbędą się w Polsce) na pewno będą w moim mieście!!
      Kosztem Wrocławia! To pewne! A Wam pozostaje mit o Expo, ale i to Wam pewnie
      przepadnie, bo ładny bur..l macie w swoim mieście!! Zapraszamy Wrocławian na
      Stadion Śląski!!!!!!!
      • Gość: karbido Re: Wojewoda kontra marszałek, czyli kłótnia o Eu IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.07, 19:13
        być może z Twojej perspektywy zza hałdy z węglem tak to wygląda, ale u nas jest
        tak, że damy sobie po razie i zaczynamy dalej pracować. Ten niby "konflikt" to
        dziennikarska fikcja i nie ma żadnego znaczenia przy organizacji Euro we
        Wrocku !! To raczej śmierdzący pisowski wiatr z Warszawy puszczany przez
        pisowskiego wojewodę ! Wszyscy współpracują, choć nie jest to proste. Nie ma
        żadnych też podstaw, aby Euro Wrocławiowi odebrać. Muszę Cię zmartwić, że na
        pewno damy sobie radę i zrobimu obie imprezy - Euro i Expo - na najwyższym
        światowym poziomie - jak zawsze zresztą !!! Niestety Tobie pozostanie do nas
        przyjechać na mecz i na wystawę Expo, i mimo wszystko serdecznie Cię
        zapraszam !!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka