Gość: tala1 IP: *.media4.pl 12.09.07, 19:58 Gdzie we Wrocławiu dobrze robią hydrokolonoskopię - czyszczenie jelita grubego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: antek Re: czyszczenie jelita grubego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 14:01 Podtrzymuję wątek. Proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Georg Ludzie!... Czy Wy macie rozum????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.07, 19:49 Nikt rozsądny i znający podstawowe prawa fizjologii człowieka puka się w czoło słysząc brednie i "cudownej mocy" mega lewatywy czyli hydrokolonoterapii. A jaka to niby terapia? Jaką chorobę leczy??? Wlanie sobie do tyłka kilkudziesiciu litrów wody jest terapią???? Przewód pokarmowy człowieka powstał w wyniku setek tysięcy lat ewolucji i być "taki" jaki jest. Mają tam żyć bakterie , które m.in. produkują witaminy - tak, tak!!! witaminy dla nas - np. wit.K. Nie mależy tego ekosystemu naruszać. A jeśli ktoś mówi nam o oczyszczaniu to niech najpierw "ofiara" marketingu zastanowi się co je, a nie funduję sobie zabieg który nierzadko kończy się przebiciem jelita i wylądowaniem na stole operacyjnym Ostrego Dyżuru Chirurgicznego. Jeszcze raz ostrzegam. Ludzie! Opamiętajcie się i nie róbcie sobie krzywdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszystkowiedzący Re: Ludzie!... Czy Wy macie rozum????? IP: 81.15.179.* 26.09.07, 08:06 Tok twojego rozumowania w całości popieram. mogę jeszcze doradzić dietę: kapusta z grochem popita maślanką i przegryzka z kwaszonego ogórka - czystka na 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vip Re: Ludzie!... Czy Wy macie rozum????? IP: *.as.kn.pl 28.09.07, 23:19 A co powiesz na temat złogów które tkwią w naszym organizmie i wszelkiego rodzaju zanieczyszczeń. Jak tego się pozbędziesz ??? tylko lewatywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Ludzie!... Czy Wy macie rozum????? IP: 156.17.220.* 02.10.07, 15:30 ponoc mozna to wykonac w jakiejs prywatnym gabinecie z certyfikatem na ul. Sw mikolaja Odpowiedz Link Zgłoś
osmiol Zlogow? 03.10.07, 17:44 Jakich zlogow? Zlogi to masz w naczyniach krwionosnych z wiekiem. A w tylku jest tresc jelitowa - zarelko plus wydzieliny pokarmowe i zluszczony nablonek jelitowy. No ewentualnie maly pasozycik. Tyle, ze nie wyplukuje sie go woda. Plukanie jelita ma taki sam sens jak wycieranie jezyka - nie denerwuje Cie , ze ciagle mokry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Zlogow? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.07, 21:33 Dajcie spokój!Ludzie o takich rzeczach pisać.Lewatywa to nic przyjemnego,ja przez nią przeszłem.Ale jest niezbędna do kolorografii gdy do dupy wlewa się jakiś kontrast a póżniej siedż długo na kiblu.I do tego te niewygodne leżenie na twardym stole gdy cię prześwietlają.Istne tortury! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po co? Wyczyśc sobie mózg a nie odbytnicę baranie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.07, 23:31 Po co chcesz sobie czyścić odbyt? Masz glistnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krychas Re: Wyczyśc sobie mózg a nie odbytnicę baranie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 22:30 Witam,ostre teksty,ale racja jest po połowie ,dlatego,że jak się jest młodym to kamienie kałowe są nie wielkie i nie warto robić płukania.Świetną metodą jest sól gorzka w aptece tylko podwójna dawka czyli 20 ,popita dużą butelką wody Żywiec wypić od razu.Ja miałam płukane jelita ale jestem po 50-ce i warto było ,bo skończyły się moje problemy z zaparciami i jak widziałam te świństwa które się tam nagromadziły to przeżyłam szok.To wszystko jest indywidualne podejście,ale przesadzać nie wolno.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś