Dodaj do ulubionych

co z linią 136?

09.07.03, 22:25
Jak po otwarciu wiaduktu na ulicy Chociebuskiej będzie kursować linia 136. W
ogłoszeniach na stronie ZDiK, jest napisane, że linie 122, 126, 139, 609 i
208 nie zmieniają tras, ale nie ma słowa o 136. Czy wraca on na Nowy Dwór,
czy nadal będzie kursował przez estakadę?
Czy po otwarciu wiaduktu, nie można uznać obecnych tras linii
122,126,136,139,609 i 208 za stałe i po wakacjach zmienić ich rozkład na
złykły z białym tłem?
Obserwuj wątek
    • skarolina Re: co z linią 136? 10.07.03, 08:26
      W tej chwili wiadukt na Chociebuskiej ma ograniczenie do 3,5 tony, więc nie
      sądzę, żeby którykolwiek autobus tamtędy jechał.
      pzdr
      skarolina
      • busmen Re: co z linią 136? 11.07.03, 20:13
        Nie chodzi mi o przeprowadzenie linii 136 przez wiadukt, ale dotychczasowym
        objazdem do 1.02.2003r. (Hermanowską, Kołobrzeską, Żernicką)
        • skarolina Re: co z linią 136? 11.07.03, 22:53
          Ale po co?? Przecież zmiana trasy nastąpiła o ile się nie mylę ZANIM zawalił
          się wiadukt na Chociebuskiej. To czemu teraz należałoby ją znowu zmieniać.
          Zresztą to jest jedyne przyzwoite bezpośrednie połączenie z os.Kosmonautów na
          Krzyki, więc nie ma sensu go wydłużać.
          • leo19 Re: co z linią 136? 12.07.03, 00:04
            skarolina napisała:

> Ale po co?? Przecież zmiana trasy nastąpiła o ile się nie mylę ZANIM zawalił
            > się wiadukt na Chociebuskiej. To czemu teraz należałoby ją znowu zmieniać.
            > Zresztą to jest jedyne przyzwoite bezpośrednie połączenie z os.Kosmonautów na
            > Krzyki, więc nie ma sensu go wydłużać.

To chyba nie tak było. 136 jeździł Chociebuską, po zawaleniu się wiaduktu
            jeździł objazdem przez Żernicką aż po miesiącu ktoś wpadł na pomysł żeby
            skierować go po estakadzie. I tak już pozostanie na wieki albo do czasu
            wybudowania nowego wiaduktu na Chociebuskiej (za 10 lat).
            • almac Re: co z linią 136? 15.08.13, 00:09
              leo19 napisał:

> To chyba nie tak było. 136 jeździł Chociebuską, po zawaleniu się wiaduktu
              > jeździł objazdem przez Żernicką aż po miesiącu ktoś wpadł na pomysł żeby
              > skierować go po estakadzie. I tak już pozostanie na wieki albo do czasu
              > wybudowania nowego wiaduktu na Chociebuskiej (za 10 lat).
              Minęło 10 lat i mam pytanie: co z wiaduktem na Chociebuskiej? Jest nowy, czy stary? Sorry za pytanie, ale nie śledziłem tematu a w tej okolicy nie miałem okazji dawno bywać....
              • svarte_sjel Re: co z linią 136? 17.09.13, 21:04
                almac napisał:
                > Minęło 10 lat i mam pytanie: co z wiaduktem na Chociebuskiej? Jest nowy, czy st
                > ary? Sorry za pytanie, ale nie śledziłem tematu a w tej okolicy nie miałem okaz

Stary, naprawiony i... ponownie zamknięty.
    • busmen Re: co z linią 136? 12.07.03, 21:18
      Na stronie ZDiK nie ma ani słowa o linii 136, natomiast w serwisie wroclaw.pl
      są informacje, jakby 136 miało wrócić na Nowy Dwór. Biorąc pod uwagę, że te
      informacje mogą być stare, nieaktualne, zmyślone, proszę o odpowiedź na
      pytanie: Jak obecnie będzie kursować linia 136?

www.wroclaw.pl/p/1797
      • ka_27 co z linią 136? 13.07.03, 14:16
        Linia 136 największe prawdopodobieństwo powrotu na "starą" trasę przebiegu
        będzie mieć chyba za ... 10 lat :-P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka