anna2704 19.10.07, 14:00 poledzcie jakis szpital we wroclawiu byle nie na dyrekcyjnej przeczytalam kilka opini i zaczynam miec watpliwosci..i sie denerwuje......prosze o pomoc...ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ariona79 Re: dziewczyny poledzcie jakis szpial do porodu w 19.10.07, 14:59 Ja rodziłam na Klinikach na chałbińskiego. Myślę, że szpital nie jest istotny, lecz położna z którą będziesz rodzić. Ja nie trafiłam specjalnie szczęśliwie. Teraz wybrałabym poród w domu. Co do tej kliniki, to nie przykuwają Cię do łóżka, zachęcają do chodzenia, ale nacinają krocze i zmuszają do pozycji porodowej na plecach. Tak było w 2006 r. jak rodziłam, może teraz jest inaczej. Ola Dziecirocznik 2006 Odpowiedz Link Zgłoś
anna2704 Re: dziewczyny poledzcie jakis szpial do porodu w 19.10.07, 18:21 dzieki,za porade.... gratuluje odwagi ja raczej bałabym sie urodzic w domu..tym bardziej ze to bedzie moje pierwsze dziecko... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fra_mauro Re: uwaga na Kliniki 19.10.07, 21:46 Wiadomosc z pewnego zrodla: Kliniki w grudniu beda zamkniete ! Ale tak naprawde to jest tam wyjatkowo archaicznie i malo komfortowo, zwlaszcza po porodzie. Bylam 2x tylko ze wzgledu na lekarza i cc. W innym przypadku ominelabym po pierwszym razie szerokim lukiem, Zajrzyj sobie na forum szpitale. Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: uwaga na Kliniki 19.10.07, 22:42 Ale o jakich klinikach piszesz? przy dyrekcyjnej? przy chałubińskiego? Nie sądzę, by rzeczywiście mieli którąś zamknąć. Jesli juz, to raczej przeniesc na borowską, ale to sie tak szybko nie stanie. Poki co, w obu przypadkach warunki lokalowe są rzeczywiście mało komfortowe, ale przynajmniej personel zna się na rzeczy (piszę o dyrekcyjnej, bo tam rodziłam) A jesli chodzi o przeniesienie klinik na borowską, to do wiosny można o tym zapomnieć... Tak mowią lekarze. Odpowiedz Link Zgłoś
fra_mauro Re: chodzi o Chalubinskiego - 1 m-c przerwy 20.10.07, 12:49 chyba jakies sprzatanie + dezynsekcja + deratyzacja Odpowiedz Link Zgłoś
ujasinska Re: dziewczyny poledzcie jakis szpial do porodu w 19.10.07, 22:11 ja rodziłam w maju na Kamieńskiego - polecam przede wszystkim ze względu na porodówkę - są rewelacyjne położne, byłam bardzo zadowolona (zastanawiałam się czy nie zapłacić i mieć położną "na wyłączność", w końcu nie zapłaciłam i nie było takiej potrzeby). Na oddziale noworodkowym minusem jest to że jest dużo dzieci i mało położnych - mają kupę pracy i mało czasu dla Ciebie, jak się sama o wszystko nie wypytasz, to niczego się nie dowiesz. Jednak mimo tego drugi raz też bym tam rodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
anna2704 Re: dziewczyny poledzcie jakis szpial do porodu w 19.10.07, 23:11 hmmm ciezko z tymi szpitalami we wrocławiu dzieki dziewczyn za porade moze ktos ma cos do dodania pozdrawiam przyszła mama (26 tydzien) Odpowiedz Link Zgłoś
zillertal1 Re: dziewczyny poledzcie jakis szpial do porodu w 20.10.07, 18:18 do którego gina chodzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
chmurcia4 Re: polecam Trzebnicę 22.10.07, 15:53 ... zdecydowanie trzebnica (nie wyobrażam sobie spokojnego porodu we Wr) Odpowiedz Link Zgłoś
anna2704 Re: dziewczyny poledzcie jakis szpial do porodu w 20.10.07, 18:51 chodze prywatnie do vity dr.kulbicka fleiszman to moj lekarz prowadacy Odpowiedz Link Zgłoś