Dodaj do ulubionych

Koniec procesu studentów z Kazachstanu

19.11.07, 18:52
Dwa pytania do męskiej części hołoty szukającej wrażeń w WZ, Dolmelu czy
klubach Pasażu Niepolda:

--wszyscy zabieracie ze sobą noże na imprezy??
a z drugiej strony,
--niepier.eni zawsze chcecie pobić tych którzy wam się wam z jakiś "ważnych"
względów nie podobają?
Obserwuj wątek
    • ja.nie.chodze 2pytania do kwiatu młodzieży 19.11.07, 18:54
      Dwa pytania do męskiej części hołoty szukającej wrażeń w WZ, Dolmelu czy
      klubach Pasażu Niepolda:

--wszyscy zabieracie ze sobą noże na imprezy??
      a z drugiej strony,
      --niepier.eni zawsze chcecie pobić tych którzy wam się wam z jakiś „ważnych”
      względów nie podobają?
      • Gość: bolo odp IP: 213.249.154.* 20.11.07, 11:50
        nigdy sprzetu na imprezy chyba ze jest ustawka
        a co do niepodobania to zwykle jest tlko zaczepka jak ktos siedzi
        cicho to nie dostanie a jak kozaczy to jazda
        • Gość: tomek,jasiu Re: odp IP: *.lanet.net.pl 25.11.07, 00:30
          a ty nawet na forum kozaczysz a udajesz spoko zioma ,,,,psss mul
    • Gość: lac gnojstwo Dac chlopakom nagrode IP: *.bredband.skanova.com 19.11.07, 19:18
      ze pykneli tych dresiarzy. Co za gnojstwo teraz we wrocku sie
      paleta. Ochroniarzy by wpierdzielil do pirdla bo zachowali sie jak
      typowe miesniaki- wyrzucili pokrzywdzonych, a nie agresorow.
      • Gość: Normalny tak nagradzac nozowników ;) IP: *.e-wro.net.pl 19.11.07, 19:23
        tak nagradzać nożowników tych wściekłych holendrów też może jakieś mieszkania
        dla nich + dożywotnia renta i honorowe obywatelstwo ;)
        • Gość: lac gnojstwo Re: IP: 138.227.189.* 20.11.07, 09:24
          Jasne, dozywotnia rente im dac, a ta renta powinna byc finansowana
          przez gnojstwo.
        • Gość: tomek,jasiu Re: tak nagradzac nozowników ;) IP: *.lanet.net.pl 25.11.07, 00:31
          to niejest smieszne mule jeb any!!!!!!!
    • Gość: Andrzej Brawo dla naszego systemu prawnego!!!! IP: *.cg.shawcable.net 19.11.07, 20:17
      Jaki mamy zalosny system prawny wedle ktorego broniacego sie przed atakiem
      wsadza sie do pudla!

A niby co mieli zrobic ci ludzie, nastawic drugi policzek i czekac az ich zleja??

Dziwi mnie ze nie doczytalem sie nigdzie gdzie jest rozprawa
      Polakow-napastnikow. Za napad nic im nie grozi?
      • Gość: zbibi No właśnie. A gdzie prawo do obrony koniecznej? IP: 217.98.20.* 19.11.07, 20:36
        Niepokoi jednak mnie ten nóż u Kazacha, przecież nie zabrał go z
        knajpianej kuchni... :/
        Całość jest jednak postawiona na głowie: atakujący dresiarze
        są "ofiarami", a broniący się "napastnikami" na tym
        dziwacznym "prawym i sprawiedliwym" procesie.
        • Gość: Rudy Re: No właśnie. A gdzie prawo do obrony konieczne IP: *.centertel.pl 20.11.07, 01:51
          Prawo jesr prawo - kilka ciosów nożem w brzuch i w plecy to próba
          zabójstwa tak jest POprwnie nie tylko Prawo i Sprawiedliwie.
          Nie wiem czy ciałbyś byc w takiej sytuacji jako sprawca i ofiara
          zarazem.
          Ja jestem rudy i piegowaty i nie raz szłyszałem krzyki rudzielec i
          co mam wtedy nożem każdego w obronie własnej? Proszę o odpowiedź (
          bo już mam tego dosyc)
        • Gość: Bilbo Bagins Re: No właśnie. A gdzie prawo do obrony konieczne IP: *.brutele.be 21.11.07, 00:34
          Jedni nosza do obrony gaz pieprzowy, inni noz. Polska znan jest na swiecie z
          tolerancji i przyjazni miedzy lysymi dresami i np goscmi z Afryki, czy Kazahstanu.

Noszenie noza nie jest przestepstwem. Napasc - owszem. I swiete prawo do obrony.
          Widac w PL bronic sie moze tylko dresiarstwo.
      • Gość: tomek,jasiu Re: Brawo dla naszego systemu prawnego!!!! IP: *.lanet.net.pl 25.11.07, 00:35
        racja racja ...tych mulow jeb anych powinni oskarzac (ale nie wsadzac) a nie broniacych sie , moge sie zalozyc ze jak by nurżan niewyciagnol kosy to by ich za jeb ali i mieli by glowy przybite "poszkodowani" a kazahow by niebylo;/;/;/;/ takie kure wskie polskie prawo jeb ac ziobre!!!!!!!!!!!!!!!!! wolnosc!!!!!!!!!
    • Gość: majster Re: Po co nam kundle ze wschodu? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.07, 20:19
      po co nam śmieci twojego pokroju? gorszy to ty jesteś. poziom erudycji na
      poziomie przedszkola.
    • Gość: gosc Koniec procesu studentów z Kazachstanu IP: *.DWUDZIESTOLATKA.ds.uni.wroc.pl 19.11.07, 20:25
      Z tego co piszą są niewinni, poprostu się bronili.
    • Gość: misiek Koniec procesu studentów z Kazachstanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 20:25
      ja czasem nie wierzę w to, co czytam. nie znam sytuacji, nie byłem
      tam, ale nie sądzę, że nieprowokowani ci kazaccy studenci sami by
      zaatakowali. jeśli obrona własna - była konieczna, i tu nie ma
      dyskusji. od kiedy atak kilku osób na dwójkę nie jest po prostu
      aktem przemocy. mam nadzieję, że polski sąd się nie skompromituje
      wydając wyrok skazuący, jak również to, że winni całej sytuacji
      odpowiedzą za swoje czyny.

tak na marginesie - chciałbym splunąć w twarz kolesiowi, który ma
      czelność żądać odszkodowania w momencie, gdy to on z jego
      towarzyszami byli prowodyrami całego zajścia. jeśli to czytasz
      kolego - to właśnie do Ciebie te słowa.
      • Gość: gosc Re: Koniec procesu studentów z Kazachstanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 02:09
        kolego
        prowodyrami calego zajscia byli Kazachowie, wiec nie marnuj swojej sliny...
        • Gość: dro Re: Koniec procesu studentów z Kazachstanu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.07, 08:36
          malo to wiarygodne co piszesz ... popatrzyli na ciebie i to byla prowokacja, za
          ktora nalezalo ich zelzyc i wywalic z lokalu dla bialych ?
          • Gość: gosc Re: Koniec procesu studentów z Kazachstanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 12:39
            za to niezwykle wiarygodna dla ciebie jest opowiesc robiaca z polskich studentow dresiarzy i rasistow... moj znajomy znal jednego z tych kazachow (z akademika na grunwaldzkim) i ci co ich znaja potwierdzaja to ze byla to dosc agresywna ekipa, a noze nosili przy sobie zawsze (ale to chyba jakby im sie jesc w klubie zachcialo, zawsze bedzie czym rozsmarowac maslo).
            pozdrawiam inteligentna czesc czytelnikow gazety...
            • Gość: student UWr Re: Koniec procesu studentów z Kazachstanu IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.11.07, 15:44
              myślisz, że polscy studenci noży nie noszą, a opowiastki typu mój znajomy
              widział ..., zna... trochę śmieszne są jesli bez problemu można sprawdzić te
              słowa wtedy uwierzę.
              Trochę obracam się w kręgu wrocławskich studentów i wiem co poniektórzy
              prezentują także twoje wywody, że są to tylko i wyłączenie spokojni,
              tolerancyjni ludzie można między bajki włożyć.
    • Gość: ByćBezpiecznym Jak się bronić? IP: *.dedibox.fr 19.11.07, 20:51
      W jaki sposób mam się bronić kiedy napadnie mnie banda bezmózgowców na ulicy, bo
      akurat szedłem nie po tej stronie co trzeba? Czy w momencie kiedy ktoś kopie
      mnie po głowie, mam się zastanawiać jak się obronić żeby nie zrobić swojemu
      napastnikowi krzywdy, bo jeśli tak się stanie to wtedy ja stanę na ławie
      oskarżonych zamiast niego?
      Ludzie ten kraj jest chory! Idiotów na ulicach jest pełno. Napadają za inny
      wygląd, kolor skóry, wyznanie lub zupełnie bez powodu. Ale nie ma co się dziwić
      skoro w tym mieście pajace z ONRu, Zadrugi i MW mogą sobie spokojnie paradować
      po rynku i wydzierać swoje rasistowskie ryje! Policja nie reaguje! Dlaczego? Bo
      się boi!
      Idąc ulicą czy na imprezę do klubu, chcę mieć poczucie bezpieczeństwa. Jeśli nie
      potrafi mi zapewnić go miasto/policja/ochrona/itp., chce mieć możliwość
      zapewnienia go sobie samemu! Wszelkimi możliwymi sposobami! Panie prokuratorze,
      nie życzę Panu, żeby Pan stał się ofiarą napaści i musiał wybierać: życie
      napastnika albo swoje!
      PS. Ja jestem ciekaw jaką karę poniosą Polacy, którzy wszczęli bójkę. Brak kary
      dla tej hołoty będzie oznaczał oficjalną aprobatę ich czynów!
      • Gość: olog Re: Jak się bronić? IP: *.centertel.pl 20.11.07, 01:25
        No nie, we własnym kraju Polacy są ofiarami Kazachów, Murzynów z
        Holandii, i lądują w szpitalu w stanie krytycznym, a biedni
        obcokrajowcy w obronie własnej dżgają nożem i stają się ofiaro-
        bohaterami.
    • wielki_czarownik Czegoś tu nie rozumiem 19.11.07, 21:21
      1. Przecież na filmie widać kto kogo atakuje! Więc to była obrona konieczna!!
      2. Co do noża. TAK ja noszę nóż. Zawsze i wszędzie. I do pracy i na spacerze i w knajpie i jak idę z wizytą to kumpla, którego znam przeszło 10 lat. Nie widzę nic dziwnego w noszeniu przy sobie noża. Zegarek, telefon i nóż to 3 podstawowe rzeczy bez których nie wychodzę z domu.
      • Gość: larry Re: Czegoś tu nie rozumiem IP: *.lanet.net.pl 19.11.07, 21:56
        niewatpliwie jestes popieprzony
        • charlie11 Zadoscuczynienie?- czysta bezczelnosc 19.11.07, 22:22
          Najpierw w przewazajacej liczbie atakuje cudzoziemcow, a jak zbierze
          po mordzie to jest poszkodowany. Zastanawiam sie czy jak dziecko
          prokuratora bedzie za granica i dostanie bez powodu po mordzie, to
          czy tez bedzie uwazal, ze to czesc lokalnej kultury i nie powinno
          sie bronic, ale dac sie skopac i wybic sobie uzebienie
          • Gość: czytacz Re: Zadoscuczynienie?- czysta bezczelnosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 12:52
            charlie11 slabo z twoim czytaniem ze zrozumieniem bo prokurator mowil ze nie mozna usprawiedliwiac NOSZENIA NOZA uwarunkowaniami kulturowymi. juz rozumiesz?
        • Gość: dro Re: Czegoś tu nie rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 23:59
          no tak to faktycznie wyznacznika stanu umyslu co kto ma w kieszeni i czemu to
          jest noz a nie na przyklad trucizna - na marginesie larry: palisz ? bo jesli tak
          to jestes "niewatpliwie popieprzony" a do tego zamierzasz sie nie dosc, ze na
          swoje, to jeszcze na moje zycie ...
      • mr_pope Re: Czegoś tu nie rozumiem 20.11.07, 09:02
        > 1. Przecież na filmie widać kto kogo atakuje! Więc to była obrona
        > konieczna!!

Widziałeś ten film?
        • wielki_czarownik Re: Czegoś tu nie rozumiem 20.11.07, 11:13
          Opieram się na założeniu, że banda wybiegła za Kazachami i ich zaatakowała.
          • Gość: alex Re: Czegoś tu nie rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 11:49
            a dlaczego opierasz sie na blednym zalozeniu? kazahowie wymysla wszystko zeby sie bronic, tonacy brzytwy sie chwyta, a prosci ludzie lykaja wszystko co jest napisane w gazecie traktujac to jak swietosc
            • wielki_czarownik Re: Czegoś tu nie rozumiem 20.11.07, 14:04
              Nie upieram się przy tym założeniu. Jednakże jeżeli na filmie widać kto kogo atakuje, to sprawa jest prosta.
              • mr_pope Re: Czegoś tu nie rozumiem 21.11.07, 07:51
                Jeżeli widać. A jeżeli nie to sprawa jest trudna. Moim zdaniem ponoszą Cię
                trochę emocje, masz zbyt dużo estymy dla instytucji obrony koniecznej i
                zapominasz jak niedawno byłeś krytyczny wobec warsztatu dziennikarskiego red.
                Lubinieckiej.
    • Gość: wizer Re: Koniec procesu studentów z Kazachstanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 22:38
      A czy ktos z piszących krytycznie o Polakach wie że jeden poszkodowany został 5 razy UGODZONY nożem w brzuch i w klatke piersiową i jest po ciężkiej operacji i ledwo uszedł z życiem.
      Relacje prasowe są zawsze ogólnikowe, a Kazachów poturbowali ochroniarze jak zobaczyli co zrobili Polakowi. Ja tam btłem!

• wielki_czarownik Pytanie 19.11.07, 22:44
        Czy ten pocięty atakował Kazacha? Jak tak, to szkoda że przeżył.
      • Gość: Jarek z Wrocławia Re: Koniec procesu studentów z Kazachstanu IP: *.dream.net.pl 19.11.07, 23:09
        Bardzo żałuję że ten bydlak przeżył powinie zdechnąć za to że zaczepiał tych
        biednych Kazachów !!
        Na Pewno dowiem się kiedy będzie wyrok w tej sprawie, gdyż chcę w razie wyroku
        skazującego ostro zaprotestować !!!
        Śmierć bandytom polskim, którzy zaczepiają niewinnych ludzi !!!!
      • Gość: dro Re: Koniec procesu studentów z Kazachstanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 23:48
        Gość portalu: wizer napisał(a):

> A czy ktos z piszących krytycznie o Polakach wie że jeden poszkodowany został 5
        > razy UGODZONY nożem w brzuch i w klatke piersiową i jest po ciężkiej operacji
        > i ledwo uszedł z życiem.

o ironio !!! najpierw biegl dybac na czyjes zdrowie i byc moze zycie zeby
        pozniej ledwo z zyciem uciec ... wiesz jakos nie wyobrazam sobie ze dwoch
        kazachow stalo w obcym kraju i miescie i w sadystycznym upojeniu wbijali noz w
        cialo potulnego malutkiego polaczka ktorego wczesniej wywlekli z klubu -
        bardziej widze to tak ze pijana holota wytacza sie z lokalu zeby kogos obic kto
        sie nawinal wlasnie a ten ktos (ot niespodzianka) wyjmuje noz i rozdaje ciosy na
        slepo broniac swojej skory. dobrze dlaniego ale gorzej dla spoleczenstwa naszego
        ze tej gnidy nie dorznal.

> Relacje prasowe są zawsze ogólnikowe, a Kazachów poturbowali ochroniarze jak
        zobaczyli co zrobili Polakowi. Ja tam btłem!
        >
        a w ktora strone biegles ?
      • Gość: poszkodowany Re: Koniec procesu studentów z Kazachstanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 02:12
        szacunek
    • Gość: Jarek z Wrocławia Uniewinnić tych biedaków !!!! IP: *.dream.net.pl 19.11.07, 23:02
      Tylko Polacy są zdolni do takich wrednych zachowań, ponieważ są wbrew pozorom
      bardzo nietolerancyjni, co uwarunkowane jest wychowaniem tzw, katolickim które z
      założenia jest jednym wielkim fałszem i co skutkuje w późniejszym etapie
      tworzeniem takich dziwolągów jak tych polskich chuliganów, którzy wybiegli za
      tymi Kazachami z chęcią ich pobicia a może nawet zabicia, wstydzę się za Polskę
      że z ofiar zrobiono na siłę przestępców, lecz nie dziwię się również temu,
      ponieważ wrocławska prokuratura słynie ze swojej nieudolności, oraz z tego, że
      bardzo często zamyka niewinnych ludzi do aresztu zamiast im pomagać !!!
      • charlie11 Re: Uniewinnić tych biedaków !!!! 19.11.07, 23:16
        Zgadzam sie z Toba, ze powinni ich uniewinnic, ale twoja diagnoza
        przyczyn jest bardzo chybiona. Wyjasnianie tego katolickim
        wychowaniem jest lekka przesada. Smiem twierdzic, ze ci bandyci
        naleza do "postepowej" czesci spoleczenstwa, ktora z katolicyzmem
        nie ma nic wspolnego. Bydlo jest bydlem
      • Gość: Długowłosy Re: Uniewinnić tych biedaków !!!! IP: *.gprs.plus.pl 19.11.07, 23:22
        Nóż jest w Polsce niezbędny. Już kilka razy wyciągnięcie sprężynowca
        i otwarcie go tak aby napastnicy się zorientowali, że nie dam się
        bezkarnie obić - pomogło. Natomiast dzwonienie za 112 można sobie
        podarować. A policja zawsze poda twoje dane bandziorom. Nalepsze co
        można zrobić, wbić nóż zabrać nóż i uciec.
      • Gość: polka Re: Uniewinnić tych biedaków !!!! IP: *.centertel.pl 20.11.07, 01:36
        CZy zadanie ciosów nożem w brzuch i w plecy nie jest Twoim zdaniem
        przestępstwem?
        Gdyby Polacy mieli noże Gazeta nie omieszkałaby o tym napisac, gdyż
        od początku "kibicuje" Kazachom. Patrz- wypowiedzi obrońców i ojca
        Kazacha. O poszkodowanych nie napisali, że też są studentami i z
        dobrych domów.
    • Gość: psycholog Re: Koniec procesu studentów z Kazachstanu IP: *.centertel.pl 20.11.07, 01:15
      Ludzie!
      Internauci! Skąd w Was tyle nienawiści, jak mozna tak wyrokowac
      "szkoda że go nie zabili", itp!!!. Życie jst największym darem,
      szczęscie że się tak skończyło.
      Nie rzadko przecież zdarzają się bójki między chłopakami, czasami
      powodem jest nie taki wyraz twarzy,wzrok czy gest.
      Ale w żadnym wypadku nie usprawiedliwia to użycia przez Kazachów
      noża i zadawania ciosów.
    • Gość: poszkodowany Koniec procesu studentów z Kazachstanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 01:42
      Witam,
      to ja jestem tym "dresiarzem" i "rasistą" (choć nigdy nie nosiłem dresu, jak również nie mam problemów z innymi nacjami żyjącymi w Polsce) i chciałbym sprostować niekompetentny (jak zwykle) artykuł Pani Katarzyny Lubinieckiej.

Po pierwsze:
      To ja zostałem zaatakowany przez tych Kazachów juz w klubie, jest nagranie z kamer, które pokazuje jak ich dwóch rzuciło sie na mnie z pięściami przy szatni (trzeci podobno ich odciągał).

Po drugie:
      W bójce brały udział 4 osoby - dwóch Kazachów, ja, oraz mój kolega który dołaczył się aby mi pomóc (DZIĘKUJE), więc stwierdzenie że zostali oni (Kazachowie) pobici przez "grupkę dresiarzy" jest wyssane z palca (Szanownej Pani redaktor Katarzyny Lubinieckiej)

Po trzecie:
      Obrażenia jakie mieli napastnicy następnego dnia były spowodowane reakcją ochroniarzy i osób przyglądajacych się sytuacji (ja wtedy leżałem próbując włożyć jelita z powrotem do brzucha)

Po czwarte:
      Cytat: "Ochroniarze wyprosili Kazachów z klubu. Na zachowanym filmie z monitoringu klubu widać, jak Kazachowie odchodzą spod drzwi lokalu, a za chwilę wybiega za nimi grupa Polaków. Atakują ich."
      Droga Pani Redaktor, w którym momencie tego nagrania widać mnie atakującego tych biedaczków? Myślę że oglądała Pani jakiś film sensacyjny, ponieważ na nagraniu z WZ wyraźnie widać, że po wyjściu z klubu to ja zostałem zaatakowany przez nich. Uprzejmie proszę o mniej fikcji literackiej w kolejnych Pani artykułach.

Kolejny cytat: "Nikomu nie chciałem wyrządzić krzywdy - mówił Nurzan U. w ostatnim słowie. - Przyjechałem do Polski, aby się uczyć, poznawać polską kulturę."

Myślę że nie stacił okazji do poznania naszej kultury, mam nadzieję że koledzy z pod celi dadzą mu porządną lekcję.

Pozdrawiam wszystkich, którzy pomogli mi tamtej nocy URATOWALIŚCIE MI ŻYCIE...

• Gość: baltazar Re: Koniec procesu studentów z Kazachstanu IP: *.KREDKA.ds.uni.wroc.pl 20.11.07, 20:41
        Siema "poszkodowany",
        z tej strony Kazach, który się bił w obronie przed wami. Gdybyś nam wtedy nie
        pokazał środkowego palca, nie nazwał nas żółtkami i nie śmiał się z tego, to
        żadnej krzywdy by nie było. Jeśli nie zaatakowalibyście nas tak liczną grupą,
        nie bylibyśmy zmuszeni do samoobrony. I co, miałem twoim zdaniem nie reagować,
        gdy nas biliście?
        "...mam nadzieję że koledzy z pod celi dadzą mu porządną lekcję"
        A teraz o współlokatorach z celi: byłem tam 2 miesiące. Oni znają całą tę
        historię i sądzą, że tacy jak wy mogą w dziesięciu rzucać się po pijaku na
        dwóch. Nam w celi będzie fajnie, nie musisz się o nas martwić. Dobrego ci życzę.
        • Gość: poszkodowany Re: Koniec procesu studentów z Kazachstanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 23:20
          siema "Kazach" nie komentuje twojego posta, bo nie bylo cie tam skoro piszesz takie rzeczy.
          Dobrego
        • Gość: świadek Re: Koniec procesu studentów z Kazachstanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 00:42
          przecież to są brednie co ty mówisz, byłem tam, widziałem wszystko co się działo poza klubem i to wy doskoczyliscie do tego chłopaka i zaczęliście go okładać pięściami, wtedy podbiegł jego kolega i wywiązała się szarpanina, po kilkunastu sekundach jeden z polaków krzyknął że "dostał nożem", położył się obok auta a w tym czasie ochrona i zgromadzeni tam kolesie obezwładnili cudzoziemców kopali ich, bili po twarzy itd, nawet gdy przyjechała policja to kilku gapiom udało się jeszcze im dołożyć :) teraz żałuję, bo mogłem wtedy zasadzić ci kopa...
      • Gość: wici Re: Koniec procesu studentów z Kazachstanu IP: 195.117.234.* 21.11.07, 10:10
        media jedno wielkie g**,zreszta widze ze dobrze o tym wiesz,ale w
        sumie przykre ze rzeczywiscie sami tworzymy to g** mimo ze go
        nienawidzimy ..:| a pani redaktor niech nie pisze bajeczek.. 3maj
        sie i niech Kazachy gnija w wiezieniu
        • Gość: zigi Re: Koniec procesu studentów z Kazachstanu IP: 91.200.114.* 21.11.07, 22:04
          Hyba nie wiesz jak to jest.Kiedy na ciebie napada pare osob ,myslisz
          tylko jak sie z tego wycofac,a gdy niema wyboru musisz sie bronic
          jak mozesz! Uwierz, ja to wiem.Z takimi rzeczami lepiej sie nie
          spotykac.A to jak mowisz o KZ mowi o twoim wychowaniu!Lepiej siedz i
          milcz!
    • Gość: Poszkodowany Koniec procesu studentów z Kazachstanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 02:00
      Witam,
      to ja jestem tym "dresiarzem" i "rasistą" (choć nigdy nie nosiłem dresu, jak również nie mam problemów z innymi nacjami żyjącymi w Polsce) i chciałbym sprostować niekompetentny (jak zwykle) artykuł Pani Katarzyny Lubinieckiej.

Po pierwsze:
      To ja zostałem zaatakowany przez tych Kazachów juz w klubie, jest nagranie z kamer, które pokazuje jak ich dwóch rzuciło sie na mnie z pięściami przy szatni (trzeci podobno ich odciągał).

Po drugie:
      W bójce brały udział 4 osoby - dwóch Kazachów, ja, oraz mój kolega który dołaczył się aby mi pomóc (DZIĘKUJE), więc stwierdzenie że zostali oni (Kazachowie) pobici przez "grupkę dresiarzy" jest wyssane z palca (Szanownej Pani redaktor Katarzyny Lubinieckiej)

Po trzecie:
      Obrażenia jakie mieli napastnicy następnego dnia były spowodowane reakcją ochroniarzy i osób przyglądajacych się sytuacji (ja wtedy leżałem próbując włożyć jelita z powrotem do brzucha)

Po czwarte:
      Cytat: "Ochroniarze wyprosili Kazachów z klubu. Na zachowanym filmie z monitoringu klubu widać, jak Kazachowie odchodzą spod drzwi lokalu, a za chwilę wybiega za nimi grupa Polaków. Atakują ich."
      Droga Pani Redaktor, w którym momencie tego nagrania widać mnie atakującego tych biedaczków? Myślę że oglądała Pani jakiś film sensacyjny, ponieważ na nagraniu z WZ wyraźnie widać, że po wyjściu z klubu to ja zostałem zaatakowany przez nich. Uprzejmie proszę o mniej fikcji literackiej w kolejnych Pani artykułach.

Dziwię się też, że nie wspomniała Pani o tym że ja również jestem studentem (choć musiałem przerwać naukę w związku z moim stanem zdrowia po wypadku), teraz chcę tylko zapomnieć o całej sytuacji i dokończyć studia.

Chciałbym jeszcze podziękować wszystkim osobom, które pomogły mi tamtej nocy URATOWALIŚCIE MI ŻYCIE...
      • Gość: hol Re: Koniec procesu studentów z Kazachstanu IP: *.brhm.adsl.virgin.net 20.11.07, 02:11
        drogi poszkodowany ... masz kare za chodzenie do WZ ... przez takich jak Ty i
        innych Twojego pokroju az mi sie nie chce mieszkac we Wrocławiu i Polsce ...
        kazda forma bycia obiegajaca od waszej prymitywnej normy konczy sie obiciem lub
        znieważeniem ... uczcie sie tolerancji !!
        • Gość: poszkodowany Re: Koniec procesu studentów z Kazachstanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 02:25
          przez nazywanie mnie prymitywem (choć mnie nie znasz, nie znasz dogłębnie sprawy) pokazujesz prostotę swojego myślenia, uwierzyłeś w to co napisały media, kreujesz swoje przekonania opierając się na nierzetelnym i stronniczym artykule Pani Katarzyny Lubinieckiej. Przez takich prostolinijnych ludzi jak ty, potwierdzasz, że media rządzą naszym krajem. Więc drogi kolego sam tworzysz Polskę, której nienawidzisz.
      • Gość: dro Re: Koniec procesu studentów z Kazachstanu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.07, 08:35
        no nie dobre te wyjasnienia ... znaczy sie tak po prostu sobie stales w klubie i
        popijales lemoniade az tu nagle rzucil sie na ciebie biednego desant kazachskich
        terrorystow bo ... no wlasnie bo co ? a no tak to rasisci byli i wyzywali cie od
        prostookich bo byles inny od wszystkich ... wiesz co ? ciesz sie ze zyjesz i nie
        prowokuj wiecej burd bo jak juz sie przekonales i to dosc dotkliwie nie zawsze
        ten kto chce wszczac burde jest w niej gora.
        mowienie w tej chwili o tolerancji do innych narodow i o tym jakim sie jest
        porzadnym i prawym obywatelem jest dosc malo przekonywujace - przynajmniej dla
        mnie. poczekajmy oczywiscie na wyrok w tej sprawie i nie mieszajmy jej z
        sytuacja holendrow w pasazu bo tam dochodzenie dopiero sie zaczyna.
        • mr_pope Re: Koniec procesu studentów z Kazachstanu 20.11.07, 08:59
          Nie wiem jak było, ale zaskakuje mnie, że wierzysz iż banda 'dresów' mogła kogoś
          zaatakować bez powodów, a nie jesteś w stanie sobie wyobrazić, że ktoś bez
          powodu mógłby zaatakować 'dresów'.
          • Gość: dro Re: Koniec procesu studentów z Kazachstanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 23:04
            no tak wlasciwie powinienem sobie to wyobrazic - w koncu troche filmow
            ogladalem. moglo to wygladac na przyklad tak: dwoch dzielnych nindza rzuca sie
            w tlum kilkuset potencjalnych wrogow i leje ich rowno ... w nastepnej scenie
            stoja obaj zlani kriwa tlumu, lekko podrapani ale zdrowi ... ladnie mi poszlo ?
            albo moze po prostu trzeba ich przebadac na okolicznosc poczytalnosci bo drugie
            co mi przychodzi na mysl w kontekscie rzucenia sie 2 obcych na polakow w lokalu
            pelnym innych polakow w kraju polakow to wlasnie brak poczytalnosci lub
            sklonnosci masochistyczne zakrawajace na samobojcze.
            • mr_pope Re: Koniec procesu studentów z Kazachstanu 21.11.07, 07:54
              > ladnie mi poszlo ?

Ślicznie.

> albo moze po prostu trzeba ich przebadac na okolicznosc
              > poczytalnosci bo drugie co mi przychodzi na mysl w kontekscie
              > rzucenia sie 2 obcych na polakow w lokalu(...)

Mieli noże. Czego mieliby się bać?

> sklonnosci masochistyczne zakrawajace na samobojcze.

Przy założeniu, że każdy Polak ma mentalność stereotypowego 'dresa'. O ile nie
              zdziwiłbym się, że Kazachowie tak myślą (w takim razie sam fakt, że się pojawili
              w jakimkolwiek polskim lokalu zakrawa na masochizm), to dziwię się, że Ty masz
              podobne mniemanie.
              • Gość: dro Re: Koniec procesu studentów z Kazachstanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 23:57
                mr_pope napisał:

> Mieli noże. Czego mieliby się bać?
                noz nie robi z nikogo niesmiertelnego ...

> > sklonnosci masochistyczne zakrawajace na samobojcze.
                > Przy założeniu, że każdy Polak ma mentalność stereotypowego 'dresa'. O ile nie
                > zdziwiłbym się, że Kazachowie tak myślą (w takim razie sam fakt, że się pojawili
                > w jakimkolwiek polskim lokalu zakrawa na masochizm), to dziwię się, że Ty masz
                > podobne mniemanie.

nie dziw sie - bylem pare razy w WZ zaraz po otwarciu jak tez i znacznie pozniej
                - zmiana radykalna i to in minus. przepychajace sie przy barze podpite osilki,
                ktorym jak zwrocisz uwage zeby poczekal na swoja kolej to cie zaraz k...mi
                obrzuci i "zaprosi" na pogawedke na zewnatrz ... nie dziekuje za taki lokal.
    • Gość: rasizm? Koniec procesu studentów z Kazachstanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 03:09
      zauwazyliscie ze w calym artykule jest tylko jedno (!) zdanie swiadczace o winie kazachow? cos chyba jest nie tak, czy nie macie wrazenia ze jest to artykul rasistowski, majacy na celu zgnoic polakow i zbagatelizowac wine obcokrajowcow? czy dziennikarz piszacy ten artykul ma rodzine w kazachstanie? czy jest tylko przez nich oplacany ? :)
      Teraz Polska !
    • luksusowy_yacht dziwna ta moda 20.11.07, 05:29
      na noszenie nozy do knajpy.
    • Gość: Obilic G***o prawda, Kazachowie tępią Polaków!!! IP: *.tktelekom.pl 20.11.07, 07:36
      Zapytajcie Polaków służących w kazachskiej armii, jak ich traktują!!!
      Do pudła z tymi dwoma kałmukami!!!
      • Gość: piotr Re: G***o prawda, Kazachowie tępią Polaków!!! IP: *.cable.ubr02.edin.blueyonder.co.uk 20.11.07, 22:37
        g***o prawda RASISTO ludzie sa ludzmi i tyle!!!
        angoli w dupe chcesz calowac? a kazachy to co? cos gorszego?
    • Gość: Obilic wyborcza antagonizuje społeczeństwo IP: *.tktelekom.pl 20.11.07, 07:44
      Piszą brednie, a potem mają ubaw, że ludzie kłocą się pomiędzy sobą.
      Podejrzewam, że w tym czasie jedzą pizzę i ocierają łzy śmiechu...
      Niejednokrotnie dziennikarzyny z tego brukowca udowadniali, że w
      d***e byli i g***o widzieli... Także zachowajmy umiar...
    • wesoly_siewca_pesymizmu Re: Koniec procesu studentów z Kazachstanu 20.11.07, 07:55
      Ja bym prosił żeby te dwie papugi nie generalizowały, na takim właśnie
      bajdurzeniu opiera się rasizm, ksenofobia...
    • Gość: j.nu Koniec procesu studentów z Kazachstanu IP: *.wroclaw.mm.pl 20.11.07, 11:29
      w tym kraju, kiedy ktoś wyskakuje do Ciebie z pięściami, a ty nie "umiesz się
      bić", jedyne, co możesz zrobić, to dać się pobić, w ciężkim stanie zawiadomić
      policję, pomóc im ująć sprawcę, który i tak najprawdopodobniej nie zostanie
      ujęty, jechać na ostry dyżur, odczekać swoje kilka godzin, żeby ktoś z łaską
      zrobił Ci oględziny, żebyś mógł starać się o jakiekolwiek roszczenia czy
      odszkodowanie. Policjanci i pracownicy medyczni będą Cię traktować jak
      przestępcę, w karetce pielęgniarzem na stażu odbędziesz dialog typu " -jak się
      czujesz? - słabo mi... - mi jest słabo jak muszę się użerać z takimi jak ty...".
      Jeśli broń Boże "umiesz się bić" lub obronisz, pójdziesz siedzieć na 11 lat.
      Paranoja...
      • Gość: alex Re: Koniec procesu studentów z Kazachstanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 11:46
        paranoją jest to co ty piszesz. jeśli masz takie pojęcie o świecie, to może nam być tylko przykro.
    • Gość: osochosi Koniec procesu studentów z Kazachstanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 12:27
      ten artykul to jakas farsa! jestem zwiazany ze sprawa tych obcokrajowcow, znam dokladnie wszystkie dowody i chcialbym redaktora uswiadomic ze Kazachowie wymyslili ta cala historyjke z kuflami i banda dresiarzy tylko dlatego zeby bronic swoje tylki, a redaktor w przepiekny sposob przekazal to spoleczenstwu kompletnie mijajac sie z prawda, nie rozumiem, czy prawda nie jest tak atrakcyjna, nie dostarczy tyle emocji co wyssane z palca opowiastki? koncze z czytaniem gazety WYBIÓRCZEJ i zapraszam wszystkich do uczynienia tego samego kroku, moze wtedy zacznie im zalezec na zatrudnianiu rzetelnych dziennikarzy.
    • Gość: beata s. drodzy uczestnicy forum IP: *.um.wroc.pl 20.11.07, 13:00
      oskarżając poszkodowanego zyczac mu smierci ("niech zdechnie',"szkoda że nie zdech")czy dobrze sie zastanowiliscie? byliście na rozprawie lub wysłuchaliście obu wersji wydarzeń.tak się składa,że ja wysłuchałam.zamin kogoś będziecie oskarżać i życzyc mu zle opierając sie na baaardzo mało rzetelnych informacjach pani redaktor i jakże stronniczych zastanówcie sie....po co idzie sie do klubu z nożem?rozumiem chodzic z przyzwyczajenia ze scyzorykiem którego długość po rozłożeniu nie przekracza 10 cm,ale po jakiego ch... iść na miasto do którego przyjechaliśmy się uczyc i "zapoznawać"sie z nową kultura z 12-13 cm nożem (finką) przy pasku?
      • wielki_czarownik Pytanie 21.11.07, 22:19
        Jaka jest różnica pomiędzy nożem 10 cm a tym 15 cm? Ja noszę nóż o ostrzu 6,5 cm. To nie jest kwestia wielkości noża a jego użycia. Można przywalić komuś 10 razy siekierą i przeżyje, a można raz 5 centymetrowym nożykiem i delikwent umrze w ciągu chwili.
        Najfajniejsze noże są właśnie w okolicach 12-15 cm. Ja jednak takiego nie noszę (a mam), bo jest niewygodny. Wątpię czy ci tutaj mieli przy sobie aż taką kosę, bo nóż o ostrzu 15 cm ma długość całkowitą prawie 30 cm! Z tym się nie da chodzić po mieście (chyba, że pod płaszczem). Przypuszczam, że mieli oni zwykłą 8-10 (pewnie składaną) bo to jest IMHO maksymalna wielkość noża jaki można wygodnie nosić w ukryciu.
        • Gość: odpowiedz Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 00:34
          Kazachowie mieli przy sobie noże o długości ostrza 10cm (harcerska finka z piłką do drewna) w kaburach przymocowane do paska.
          • wielki_czarownik Re: Pytanie 22.11.07, 10:58
            Czyli jak mówiłem - 10. A nie jakieś szable.
    • Gość: beata s. Koniec procesu studentów z Kazachstanu IP: *.um.wroc.pl 20.11.07, 14:31
      Nie upieram się przy tym założeniu. Jednakże jeżeli na filmie widać kto kogo atakuje, to sprawa jest prosta.
    • Gość: beata s. Koniec procesu studentów z Kazachstanu IP: *.um.wroc.pl 20.11.07, 16:00
      z przykrościa powiadomie Cie ze nie słyszałam tego z trzeciej reki.sala rozpraw drogi kolego była otwarta.
      a na słowa któregos z poprzedników wypowadajacego swoje zdanie twierdz ze poszkodowany ma się teraz za wielce poszkodowanego..błagam cie kolego.rozmawiałes z nim?na bank nie.wiec co gadasz z palca wyssane opowiastki!! nikt z was, a przynajmniej wiekszosc nie widziala tego zdarzenia,tylko czytała te artykóły ,które nie oddawały obiektywnego obrazu z rozpraw ani zdarzeń z owej nocy.w relacjach Pani"redaktor" ani razu nie pojawiła sie wypowiedz któregos z poszkodowanych,tylko osob w wiekszosci broniacych oskarzonych.
      Błagam drogi kolego-nie jestem naiwna,nikt nie jest swiety,ale wina lezy w duzej wiekszosci po stronie oskarzonych.
    • Gość: Polak-ateista 95% katolików w Polsce? chyba tylko w statystyce! IP: 213.172.177.* 20.11.07, 16:07
      jesteście bandą rasistów zapyziałe, tępe katole!

swoją drogą, to nie rozumiem, co sie dzieje

kiedys w takich knajpach bywali głownie studenci i jakos nie bylo
      chamskich zagrań

co sie z wami, gó..arze dzieje? co wam przeszkadzali ci kolesie?

na studiach kolegowalismy się z czarnymi, zółtymi, ruskimi itp

wódke się razem piło, w pilkę sie grało...

co sie z wami dzieje, szczeniaki!

wrocławianin, absolwent Politechniki, 1992-1997

:(

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka