Dodaj do ulubionych

NOWE CENTRUM BIUROWE WE WROCŁAWIU - "LEGNICKA".

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.01, 20:17
Dziś w "Słowie Polskim" jest wizualizacja fragmentu nowego centrum biurowo-
mieszkalnego, które w ciągu 2 najbliższych lat powstanie pomiędzy ul Rysią a
Baiłowieską. Dwa 18 piętrowe biurowce to element charakterystyczny tej nowej
inwestycji. Czy wg Was na Popowicach jest miejsce dla takiego centrum (chodzi
mi o wysokość i architekturę - 70-75 % pow biurowców ma być przeszklona).
Czekam na Wasze opinie w tej sprawie.
Obserwuj wątek
    • Gość: BreslY Re: NOWE CENTRUM BIUROWE WE WROCŁAWIU - IP: *.chem.ou.dk 12.06.01, 20:27
      Gość portalu: Roberto napisał(a):

> Dziś w "Słowie Polskim" jest wizualizacja fragmentu nowego centrum biurowo-
      > mieszkalnego, które w ciągu 2 najbliższych lat powstanie pomiędzy ul Rysią a
      > Baiłowieską. Dwa 18 piętrowe biurowce to element charakterystyczny tej nowej
      > inwestycji. Czy wg Was na Popowicach jest miejsce dla takiego centrum (chodzi
      > mi o wysokość i architekturę - 70-75 % pow biurowców ma być przeszklona).
      > Czekam na Wasze opinie w tej sprawie.

Roberto, Popowicom zbudowanie czegos co nie bedzie Budka Babci Pimpusiowej (Copywright Waligorski) moze
      tylko pomoc. Gdybym byl czlonkiem stronnictwa Wyburzaczy "Neron" tobym obstawial to cudo. Ten kosciol jaki
      tam stoi wyglada jak wyglada (wszystkie koscioly z 80' to jest approx. to samo) ale na tle tego Funkcjonalnego
      Budownictwa Mieszkaniowego (spocznij!) to jest to katedra Notre Dame. W ogole od Placu 1 maja wzdluz
      Legnickiej na Zachod mamy do czynienia z architektonicznym i estetycznym kryminalem, Orwell by sie powstydzil.
      No i sam Plac 1 Maja, istna perelka, szcegolnie sciana poludniowa.
      Tak nawiasem mowiac Roberto, jak chodzi o ta szkole na Kuzniczej, coscie tak parol na nia zagieli (jakby nie mozna
      bylo z niej zrobic noramlnego miejsca dla dzieci) to cos mi po lbie chodzi ze moj Uniwroc ma to miejsce
      przyobiecane. Zdaje sie kolejne budynki dla Wydz. Prawa.
      Pozdruffka
      • Gość: Roberto Re: NOWE CENTRUM BIUROWE WE WROCŁAWIU - IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.01, 23:00
        BreslY , także słyszałem, że budynek po SP pzry Kużniczej ma przejąć Uniwerek,
        ale słyszałem także, że ma gio zrównać z ziemią (Nerony takie jak JA), bo koszt
        adaptacji na bud, wydziałowe UNIWERKU są za wielkie. Po zburzeniu, ma tam
        powstać cały ciąg kamienic, stylizowanych na te, jakie stały tam przed 1945,
        tyle, że mają być częściowo przeszklone. Pozdrowionka!!!!!!

PS. A co do CENTRUM LEGNICKA, to zwróciłbym Ci jeszcze uwagę, na nowy
        biurowiec "ZOJAN", który powstaje tuż przy dawnych ZAKŁAMIĘSACH przy Legnickiej.
        Widziałem jego wizualizację. Po ukończeniu może być jednym z
        najorginalniejszych budynków we Wrocku (od tyłu tj od strony dawnych
        ZAKŁAMIĘSÓW budynek ten ma mieć kształt przeszklonego walca (będziesz widział
        jak się obijają "białe kołnierzyki" w godzinach pracy swoich firm.)
        Jeszcze raz pozdrowionka!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: KIBIC Re: NOWE CENTRUM BIUROWE WE WROCŁAWIU - IP: 10.0.3.* / *.yuma.pl 13.06.01, 07:45
      Znam ten temat ponieważ tam mieszka moja rodzina (w czteropiętrowych budynkach
      między Białowieską a Rysią).
      Tam chcą wybudować 8-piętrowe bloki mieszkalne i 11-piętrowe biurowce.

4-piętrowe bloki w których mieszka moja rodzina staną wtedy w niewielkiej
      odległość od:
      - 10-piętrowego wieżowca(strona północna)
      - 11-piętrowych biurowców (strona południowa).
      - 8- piętrowych domów mieszkalnych (strona południowa) .
      Odległosć będzie tak bliska do tych nowych budynków że jak ktoś w nich kichnie
      to z tego 4-piętrowca będzie można odpowiedzieć na zdrowie.

Słońca w swoich domach mieszkańcy czteropiętrowców już nie zobaczą :(

WIWAT BUDOWNICZOWIE WROCŁAWIA!!!
      • Gość: Roberto Re: NOWE CENTRUM BIUROWE WE WROCŁAWIU - IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 22:28
        Gość portalu: KIBIC napisał(a):

> Znam ten temat ponieważ tam mieszka moja rodzina (w czteropiętrowych budynkach
        > między Białowieską a Rysią).
        > Tam chcą wybudować 8-piętrowe bloki mieszkalne i 11-piętrowe biurowce.
        >
        > 4-piętrowe bloki w których mieszka moja rodzina staną wtedy w niewielkiej
        > odległość od:
        > - 10-piętrowego wieżowca(strona północna)
        > - 11-piętrowych biurowców (strona południowa).
        > - 8- piętrowych domów mieszkalnych (strona południowa) .
        > Odległosć będzie tak bliska do tych nowych budynków że jak ktoś w nich kichnie
        > to z tego 4-piętrowca będzie można odpowiedzieć na zdrowie.
        >
        > Słońca w swoich domach mieszkańcy czteropiętrowców już nie zobaczą :(
        >
        > WIWAT BUDOWNICZOWIE WROCŁAWIA!!!

Widzisz KIBIC-u, takie są "uroki" życia w dużym mieście, a w szczególności w
        mieście tak dynamicznie się rozwijającym jak Wrocław. A jeżeli chodzi ci o
        odległość pomiędzy budynkami ("na kichnięcie"), to przejdż się na ul Wąską
        (boczna od Pomorskiej, zaraz za szpitalem Rydgiera). Tam to ludzie mogą prawie
        podać sobie rękę z jednego okna do drugiego, po przeciwnej stronie. Pozdrawiam.

• Gość: Amar Re: NOWE CENTRUM BIUROWE WE WROCŁAWIU - IP: 217.30.154.* 13.06.01, 23:25
          Taki kompleks biurowy powinien powstać na przeciwko Dworca Głównego tam gdzie
          stoi czero piętrowy blok z neonem i na placu gdzie kiedyś był dworzec PKS.
          Tamten teren powinien być jak najszybciej zagospodarowany, bo wstyd wyprowadzać
          z tego dworca przyjezdnych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka