Dodaj do ulubionych

STOWARZYSZENIE

IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 18.08.03, 17:44
Gdy wyjeżdzałem na wakacje 1 sierpnia ktos rzucił na forum pomysł stworzenia
stowarzyszenia na rzecz Wrocławia.Widze, że dalej nikt tego nie
podchwycił.Takie cos duzo nie kosztuje(właściwie darmowe) tylko jak się chce
prowadzić działalnosc gospodarczą to płaci sie 2000zł.
Tworząc takie stowarzyszenie mielibysmy bardziej realny wpływ na wszystko co
sie dzieje w naszym mieście-bylibyśmy głosem ludu :)
to jak z wami?
Obserwuj wątek
    • Gość: misiu_uszatek Re: STOWARZYSZENIE IP: W3CACHE.VERIZONE.COM.PL:* / 172.20.6.* 18.08.03, 21:33
      Chętnie, pod warunkiem, że miałoby to jakieś konstruktywne podstawy i
      uregulowany stan prawny, co by się nie wystawić na pośmiewisko.
      • Gość: Rafis Re: STOWARZYSZENIE IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 18.08.03, 21:37
        Gość portalu: misiu_uszatek napisał(a):

> Chętnie, pod warunkiem, że miałoby to jakieś konstruktywne podstawy i
        > uregulowany stan prawny, co by się nie wystawić na pośmiewisko.

no jasne przeciez trzeba to zarejestrowac w sądzie :)
        pisze sie statut-to nie jest trudne, wpisuje jakaś siedzibe-może byc
        mieszkanie i tyle.Można działac.Ale najwazniejsze to pomysły na działalnosć.
        Dlatego czekam na pomysły-po pierwsze czy chcecie takiego stowarzyszenia a jak
        chcecie to co moglibysmy robic.
        Moznaby zdobywac kase z róznych organizacji i troszke podziałać :)
        • Gość: misiu_uszatek Re: STOWARZYSZENIE IP: W3CACHE.VERIZONE.COM.PL:* / 172.20.6.* 18.08.03, 21:57
          ...A co mówi rzeczywistość? Masz przykłady stowarzyszeń o podobnym spektrum
          działania (w Polsce i na świecie), które mają posłuch i budzą respekt przez
          fakt, że stanowią czynnik opiniotwórczy? Wiesz głupi byłoby tworzyć takie
          stowarzyszenie, które traktowanoby jak klub miłośników ufolódków.
          • wroclawczyk Re: STOWARZYSZENIE 18.08.03, 21:59
            Gość portalu: misiu_uszatek napisał(a):

> ...A co mówi rzeczywistość? Masz przykłady stowarzyszeń o podobnym spektrum
            > działania (w Polsce i na świecie), które mają posłuch i budzą respekt przez
            > fakt, że stanowią czynnik opiniotwórczy? Wiesz głupi byłoby tworzyć takie
            > stowarzyszenie, które traktowanoby jak klub miłośników ufolódków.

spokojnie, klub miłośników to tez nic złego.Tylko od działalności zalezy obrót
            spraw.
    • Gość: zeus Re: STOWARZYSZENIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.03, 22:30
      Co sądzicie o stowarzyszeniach czerpiących/dostających kasę od sądów zasądzoną
      za jazdę pod wpływem alkoholu? Może z tej studni zaczerpnąć i naprawdę zacząć
      działać?
      Pozdrawiam
      • wroclawczyk Re: STOWARZYSZENIE 18.08.03, 22:33
        Gość portalu: zeus napisał(a):

> Co sądzicie o stowarzyszeniach czerpiących/dostających kasę od sądów
        zasądzoną
        > za jazdę pod wpływem alkoholu? Może z tej studni zaczerpnąć i naprawdę
        zacząć
        > działać?
        > Pozdrawiam

jest cos takiego w Polsce?
        najważniejsze pytanie na teraz to: czym sie zajmować i w jakiej formie.
        • Gość: zeus Re: STOWARZYSZENIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.03, 22:37
          Jest. Czytaj np.:
          www.slowoludu.com.pl/gazeta/codzienna/2003/IV/2/3.pdf
    • Gość: kotbehemot Re: STOWARZYSZENIE IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 14:56
      ja sie na to piszę. mysle ze mogloby to stowarzyszenie dzialac jako lobby;)
      tylko jakby sie mialo nazywac?
      • Gość: Misiu_uszatek Re: STOWARZYSZENIE IP: W3CACHE.VERIZONE.COM.PL:* / 172.20.6.* 19.08.03, 23:04
        ...A czy jest ktoś, kto w materii prawnej podjąłby się doradztwa dla
        stowarzyszenia? (oczywiście wolontaryjnie, jak na stowarzyszenie przystało).
        Powiedzmy sobie szczerze- bez pomocy prawnej taka instytucja nie może sprawnie
        funkcjonować i może co najwyżej reprezentować folklor polityczny.
        • Gość: Rafis Re: STOWARZYSZENIE IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 19.08.03, 23:12
          Gość portalu: Misiu_uszatek napisał(a):

> ...A czy jest ktoś, kto w materii prawnej podjąłby się doradztwa dla
          > stowarzyszenia? (oczywiście wolontaryjnie, jak na stowarzyszenie przystało).
          > Powiedzmy sobie szczerze- bez pomocy prawnej taka instytucja nie może
          sprawnie
          > funkcjonować i może co najwyżej reprezentować folklor polityczny.

może i ktos jest, jednak najpierw założenia tego stowarzyszenia.Nie
          nastawiajmy sie na jakaś wielce znaczacą organizacje tylko starajmy się cos
          robić.Taka praca organiczna :)
          • Gość: kotbehemot Re: STOWARZYSZENIE IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.08.03, 11:00
            no mam nadzieje ze nie mowisz o zglaszaniu sie do prac murarskich etc??:)ja
            jestem gotowy poswiecic duzo energii zeby sie to udalo zlozyc mam nawet pare
            pomyslow;) tylko musze najpierw wrocic z wakacji;)))
            pozdrowienia dla wszystkich
            • Gość: Rafis Re: STOWARZYSZENIE IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 20.08.03, 11:03
              Gość portalu: kotbehemot napisał(a):

> no mam nadzieje ze nie mowisz o zglaszaniu sie do prac murarskich etc??:)ja
              > jestem gotowy poswiecic duzo energii zeby sie to udalo zlozyc mam nawet pare
              > pomyslow;) tylko musze najpierw wrocic z wakacji;)))
              > pozdrowienia dla wszystkich

dobra, czekamy :)
              • Gość: kotbehemot Re: STOWARZYSZENIE IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.08.03, 17:10
                czy to stowarzyszenie to serio pomysl? mnie ie podoba ja jestem w stanie
                traktowac go serio;) moze by sie tak w pare osob-forumowiczów spotkac, np jutro
                w spizu, wieczorem, albo kiedy tam komu pasuje i zaczac ten interes?czekam na
                odzew;) bo tak przez forum gazety to wiele sie nie zdziala;)
                • Gość: Rafis Re: STOWARZYSZENIE IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 20.08.03, 18:15

> czy to stowarzyszenie to serio pomysl? mnie ie podoba ja jestem w stanie
                  > traktowac go serio;) moze by sie tak w pare osob-forumowiczów spotkac, np
                  jutro
                  >
                  > w spizu, wieczorem, albo kiedy tam komu pasuje i zaczac ten interes?czekam
                  na
                  > odzew;) bo tak przez forum gazety to wiele sie nie zdziala;)

ja mówie jak najbardziej serio, moge się spotkac-nie wiem czy juz jutro ale na
                  dniach :)
                  • Gość: kotbehemot Re: STOWARZYSZENIE IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.08.03, 18:23
                    Gość portalu: Rafis napisał(a):

> Gość portalu: kotbehemot napisał(a):
                    >
                    > > czy to stowarzyszenie to serio pomysl? mnie ie podoba ja jestem w stanie
                    > > traktowac go serio;) moze by sie tak w pare osob-forumowiczów spotkac, np
                    > jutro
                    > >
                    > > w spizu, wieczorem, albo kiedy tam komu pasuje i zaczac ten interes?czekam
                    >
                    > na
                    > > odzew;) bo tak przez forum gazety to wiele sie nie zdziala;)
                    >
                    >
                    > ja mówie jak najbardziej serio, moge się spotkac-nie wiem czy juz jutro ale
                    na
                    > dniach :)

ja mam jutro czas. jesli bys mial jutro, np wieczorkiem albo kiedys to mozna
                    zacząć. a co inni forumowicze, inni stali bywalcy? do szabel!

PS Rafis, napisz wieczorkiem, jesli Ci sie cos wyklaruje, kiedy masz czas i
                    (czy nadal) ochotę
                    • Gość: Rafis Re: STOWARZYSZENIE IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 20.08.03, 18:27

> Gość portalu: Rafis napisał(a):
                      >
                      > > Gość portalu: kotbehemot napisał(a):
                      > >
                      > > > czy to stowarzyszenie to serio pomysl? mnie ie podoba ja jestem w sta
                      > nie
                      > > > traktowac go serio;) moze by sie tak w pare osob-forumowiczów spotkac
                      > , np
                      > > jutro
                      > > >
                      > > > w spizu, wieczorem, albo kiedy tam komu pasuje i zaczac ten interes?c
                      > zekam
                      > >
                      > > na
                      > > > odzew;) bo tak przez forum gazety to wiele sie nie zdziala;)
                      > >
                      > >
                      > > ja mówie jak najbardziej serio, moge się spotkac-nie wiem czy juz jutro al
                      > e
                      > na
                      > > dniach :)
                      >
                      > ja mam jutro czas. jesli bys mial jutro, np wieczorkiem albo kiedys to mozna
                      > zacząć. a co inni forumowicze, inni stali bywalcy? do szabel!
                      >
                      > PS Rafis, napisz wieczorkiem, jesli Ci sie cos wyklaruje, kiedy masz czas i
                      > (czy nadal) ochotę

czas mam od piątku wieczorem a od soboty napewno-jutro raczej nie, ochote mam
                      zawsze ;)
                      Nawet jak przyjdziemy we dwóch to zawsze to jakis poczatek.
                      • Gość: Rafis ZAPROSZENIE DLA... IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 20.08.03, 18:30
                        histeryka, ek, sebcata,grzeskako,antoslawa,misia uszatka,lolobolo, wedzonki i
                        wszystkich, którzy chca się przyłączyc.

wpisywac się na liste:

1)Kotbehemot
                        2)Rafis
                        ...
                        • Gość: Rafis termin... IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 20.08.03, 18:33
                          mój adres to:
                          wroclawczyk@gazeta.pl
                        • Gość: kotbehemot Re: ZAPROSZENIE DLA... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.08.03, 18:50

> histeryka, ek, sebcata,grzeskako,antoslawa,misia uszatka,lolobolo, wedzonki i
                          > wszystkich, którzy chca się przyłączyc.
                          >
                          > wpisywac się na liste:
                          >
                          > 1)Kotbehemot
                          > 2)Rafis
                          > ...
                          potwierdzam kocią łapą swoją obecnosc na liscie;) ja nie wiem czy w piątek, na
                          razie na 90% tak i mam nadzieje ze sie to nie zmieni. poki co proponuje zaczac
                          sie zastanawiac nad tym co bedzie GDY sie spotkamy;) rozrzucimy nad Poznaniem
                          ulotki o tresci "Zapraszamy do stolicy zachodniej Polski- Wrocławia"?;))))
                          • Gość: Rafis Re: ZAPROSZENIE DLA... IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 20.08.03, 22:06

> potwierdzam kocią łapą swoją obecnosc na liscie;) ja nie wiem czy w piątek,
                            na
                            > razie na 90% tak i mam nadzieje ze sie to nie zmieni. poki co proponuje
                            zaczac
                            >
                            > sie zastanawiac nad tym co bedzie GDY sie spotkamy;) rozrzucimy nad
                            Poznaniem
                            > ulotki o tresci "Zapraszamy do stolicy zachodniej Polski- Wrocławia"?;))))

jak to co się stanie? wypijemy browara :)a później juz samo pójdzie.
                            • Gość: kotbehemot Re: ZAPROSZENIE DLA... Rafisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.03, 13:44
                              hej,to co zaczynamy dzis z tym stowarzyszeniem?
                              • Gość: Rafis Re: ZAPROSZENIE DLA... Rafisa IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 23.08.03, 14:03

> hej,to co zaczynamy dzis z tym stowarzyszeniem?

przesłałem ci pozytywna odpowiedz, sam zobacz :)
                                • Gość: kotbehemot Re: ZAPROSZENIE DLA... Rafisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.03, 15:56
                                  Okej, a wiec jestesmy umowieni na dzis na 20 pod fredrą. mam nadzieje ze sie
                                  rozpoznamy;) niech przychodzi kto lubi Wrocław:D

PS Rafis, a odpowiedzi nie dostalem moze moje konto nie dziala tak jak powinno?
                                  • Gość: Rafis Re: ZAPROSZENIE DLA... Rafisa IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 23.08.03, 17:12

niech przychodzi kto lubi Wrocław:D

ciężkie warunki stawiasz ;p

>
                                    > PS Rafis, a odpowiedzi nie dostalem moze moje konto nie dziala tak jak
                                    powinno?

ja wysłałem odpowiedz, szkoda że jej nie dostałeś ;)
                                    • Gość: kotbehemot Re: ZAPROSZENIE DLA... Rafisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.03, 17:44

>
                                      > niech przychodzi kto lubi Wrocław:D
                                      >
                                      > ciężkie warunki stawiasz ;p

a co, to bedzie w statucie:P
                                      >
                                      > >
                                      > > PS Rafis, a odpowiedzi nie dostalem moze moje konto nie dziala tak jak
                                      > powinno?
                                      >
                                      >
                                      > ja wysłałem odpowiedz, szkoda że jej nie dostałeś ;)
                                      nie dostalem, mam nadzieje ze byla twierdzaca, jesli nie to napisz ze nie zebym
                                      nie szedl na marne;)))))
                                      do zobaczenia
                                      • Gość: Rafis Re: ZAPROSZENIE DLA... Rafisa IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 23.08.03, 18:49

>
                                        > > Gość portalu: kotbehemot napisał(a):
                                        > >
                                        > > niech przychodzi kto lubi Wrocław:D
                                        > >
                                        > > ciężkie warunki stawiasz ;p
                                        >
                                        > a co, to bedzie w statucie:P
                                        > >
                                        > > >
                                        > > > PS Rafis, a odpowiedzi nie dostalem moze moje konto nie dziala tak ja
                                        > k
                                        > > powinno?
                                        > >
                                        > >
                                        > > ja wysłałem odpowiedz, szkoda że jej nie dostałeś ;)
                                        > nie dostalem, mam nadzieje ze byla twierdzaca, jesli nie to napisz ze nie
                                        zebym
                                        >
                                        > nie szedl na marne;)))))
                                        > do zobaczenia

jak najbardziej twierdzące tylko pogoda kiepska :(
                                        Albo mi się zdaje albo masz około 20 lat, więc takiej osoby bede szukał ;)
                                  • Gość: piootr Re: ZAPROSZENIE DLA... Rafisa IP: *.net 23.08.03, 18:50

> Okej, a wiec jestesmy umowieni na dzis na 20 pod fredrą. mam nadzieje ze sie
                                    > rozpoznamy;) niech przychodzi kto lubi Wrocław:D
                                    >
                                    > PS Rafis, a odpowiedzi nie dostalem moze moje konto nie dziala tak jak
                                    powinno?

Ja niestety dziś mogę być najwcześniej o 21:30, do zobaczenia więc następnym
                                    razem.

Piootr
                                    • Gość: Rafis Re: ZAPROSZENIE DLA... Rafisa IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 23.08.03, 18:55
                                      Gość portalu: piootr napisał(a):

>
                                      > > Okej, a wiec jestesmy umowieni na dzis na 20 pod fredrą. mam nadzieje ze s
                                      > ie
                                      > > rozpoznamy;) niech przychodzi kto lubi Wrocław:D
                                      > >
                                      > > PS Rafis, a odpowiedzi nie dostalem moze moje konto nie dziala tak jak
                                      > powinno?
                                      >
                                      > Ja niestety dziś mogę być najwcześniej o 21:30, do zobaczenia więc następnym
                                      > razem.
                                      >
                                      > Piootr

aha, dobra ale mam rozumieć że jestes na tak? :)
                                      pozdrawiam
                                      • Gość: histeryk Może najpierw na forum... IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 23.08.03, 19:19
                                        najważniejsze pytanie na teraz to: czym sie zajmować i w jakiej formie.
                                        • Gość: Rafis Re: Może najpierw na forum... IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 24.08.03, 00:07
                                          Masz racje histeryk.Tam rozmawiałem z kotem i stwierdziliśmy, że liczymy na
                                          Ciebie(między innymi) ;)
                                          Spotkanie sie odbyło.Jak na razie 2 osobowe.
                                          Ustalenia-czekamy do października na założenie stowarzyszenia.
                                          Potrzeba 15 osób.
                                          Statut musi zawierać przedmiot działania i nazwe stowarzyszenia.
                                          Najważniejsze to czym ma sie zajmowac, najlepiej wpisac jak najwiecej bo każda
                                          zmiana statutu to 150 zł(rejestracja jest darmowa).
                                          Dlatego czekam na propozycje do powyższych.
                                          My chcielibyśmy, żeby stowarzyszenie zajmowało się m.in. akcjami typu
                                          wysyłanie maili do Pola w sprawie obwodnicy, wysyłaniem petycji z poparciem
                                          lub sprzeciwem, zbieranie podpisów.Stowarzyszenie może być pośrednikiem na
                                          lini mieszkańcy-władza!!!
                                          Czekam na wasze propozycje i licze na udział.
                                          pozdrawiam
                                        • Gość: Rafis Towarzystwo Miłosników Wrocka IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 24.08.03, 15:31
                                          czym się zajmuje?
                        • piootr Re: ZAPROSZENIE DLA... 23.08.03, 13:54

> histeryka, ek, sebcata,grzeskako,antoslawa,misia uszatka,lolobolo, wedzonki i
                          > wszystkich, którzy chca się przyłączyc.
                          >
                          > wpisywac się na liste:
                          >
                          > 1)Kotbehemot
                          > 2)Rafis
                          > 3)Piootr - wprawdzie nie ma mnie na powyższej liście, ale jestem chętny, byle
                          w sobotę. Sprawdzę z miasta czy i o której dziś spotkanie i stawię się :-)
                          • sebcat Re: Przeoczyłem 24.08.03, 13:16
                            Kurde przez kilka dni człowiek nie zajrzy da watku i tu juz takie zeczy sie
                            dzieją. Zawsze mnie najlepsze zeczy omijaja. :((((((((((((((
                            • Gość: Rafis Re: Przeoczyłem IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 24.08.03, 13:18
                              sebcat napisał:

> Kurde przez kilka dni człowiek nie zajrzy da watku i tu juz takie zeczy sie
                              > dzieją. Zawsze mnie najlepsze zeczy omijaja. :((((((((((((((

mam rozumiec, że tez się na to piszesz? :)
                              • Gość: Misiu_uszatek POWRÓCIŁEM IP: W3CACHE.VERIZONE.COM.PL:* / 172.20.6.* 24.08.03, 15:46
                                • Gość: Misiu_uszatek Re: POWRÓCIŁEM IP: W3CACHE.VERIZONE.COM.PL:* / 172.20.6.* 24.08.03, 15:52
                                  ...No, no... Więc odbyło się już pierwsze (jeszcze nieformalne) spotkanie.
                                  Byłbym, gdyby nie fakt, że mnie nie było we Wrocławiu przez okres kilku dni. Co
                                  do mnie, to się piszę jako pozycja x w liście. Bardzo proszę mnie informować o
                                  wszelkich ustaleniach (oczywiście sam będę czatował na tym topicu) i
                                  spotkaniach z wyprzedzeniem: misiu_uszatek@o2.pl

PZDR

• Gość: Rafis NAZWA IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 24.08.03, 16:21
                                    wpisujcie tu swoje typy nazy stowarzyszenia.
                                    Co do jego funkcji to rejestracja ma tylko pomóc.Formalnym organizacjom jest o
                                    wiele lepiej.Można składać oficjalne zapytania, skargi.Ludzie traktuja
                                    poważniej organizacje, które sa sformalizowane, maja siedzibe itp.Nie
                                    przeszkadza to w tym żeby działać w internecie.

NAZWA:

mój pierwszy typ

proWRATISLAVIA
                              • sebcat Re: Przeoczyłem 24.08.03, 18:03

> mam rozumiec, że tez się na to piszesz? :)

Jaaaasne. To moze być poczatek czegoś wspaniałego. A jesli sie uda to bede sie
                                ciszyć ze biore udział w czyms wartosciowym.
                                • Gość: Rafis Re: Przeoczyłem IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 24.08.03, 18:08
                                  sebcat napisał:

>
                                  > > mam rozumiec, że tez się na to piszesz? :)
                                  >
                                  > Jaaaasne. To moze być poczatek czegoś wspaniałego. A jesli sie uda to bede
                                  sie
                                  > ciszyć ze biore udział w czyms wartosciowym.

ile masz lat? ;)
                                  • sebcat Re: Przeoczyłem 24.08.03, 18:20

>
                                    > ile masz lat? ;)

Jakie pytanie, niczym na gg. ale niech ci bedzie - 20. A to czemu pytasz, dla
                                    celów statystycznych. Czy mamy ograniczenia jak w idolu 16-28. :)))))))
                                    • wroclawczyk Re: Przeoczyłem 24.08.03, 18:27
                                      sebcat napisał:

>
                                      >
                                      > >
                                      > > ile masz lat? ;)
                                      >
                                      > Jakie pytanie, niczym na gg. ale niech ci bedzie - 20. A to czemu pytasz,
                                      dla
                                      > celów statystycznych. Czy mamy ograniczenia jak w idolu 16-28. :)))))))
                                      >

a tak sprawdzam.Wiadomo, że łatwiej jest sie dogadać kiedy wiek jest zblizony
                                      co nie oznacza, że starsi czy młodsi sa mniej milej widziani :)
                                      • sebcat Re: Przeoczyłem 24.08.03, 18:59
                                        wroclawczyk napisał:

>
                                        > a tak sprawdzam.Wiadomo, że łatwiej jest sie dogadać kiedy wiek jest zblizony
                                        > co nie oznacza, że starsi czy młodsi sa mniej milej widziani :)

Nie no wporząsiu. Tzn ze wiekowo jestem w sam raz :))))) A i kiedy jakies
                                        kolejne spotkanie. Bo czasu szkoda,miasto czeka.
                                        • wroclawczyk Re: Przeoczyłem 24.08.03, 19:02
                                          sebcat napisał:

> wroclawczyk napisał:
                                          >
                                          > >
                                          > > a tak sprawdzam.Wiadomo, że łatwiej jest sie dogadać kiedy wiek jest zbliz
                                          > ony
                                          > > co nie oznacza, że starsi czy młodsi sa mniej milej widziani :)
                                          >
                                          > Nie no wporząsiu. Tzn ze wiekowo jestem w sam raz :))))) A i kiedy jakies
                                          > kolejne spotkanie. Bo czasu szkoda,miasto czeka.

Chyba lepiej poczekac do Października bo kilku osób nie ma we Wrocku a np. Kot
                                          Behemot wyjezdza.Teraz mamy czas na zgłaszanie pomysłów co do działania i
                                          nazwy.
                                          • sebcat Re: Działalność 24.08.03, 19:25
                                            No własnie treba przemysłec dokłądnie czym bedziemy sie zajmowac, zeby nic
                                            nieumkneło w czasie pisania statutu. Ale mamy być organizacją która bedzie.....
                                            wspierać wszystkie wazne dla miasta sprawy, wspierać wladze jak na to zasluzy,
                                            moze byc pomostem miedzy szary ludem a wladza, być w przyszlosci waznym organem
                                            opiniotwórczym którego siła nie moze sie opierać tak jak w przypadku innnych na
                                            protestach. Jesli mniej wiecej o to chodzi, to jeszcze pytanie jak to osignac.
                                            • Gość: Rafis Re: Działalność IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 24.08.03, 20:25
                                              sebcat napisał:

> No własnie treba przemysłec dokłądnie czym bedziemy sie zajmowac, zeby nic
                                              > nieumkneło w czasie pisania statutu. Ale mamy być organizacją która
                                              bedzie.....
                                              > wspierać wszystkie wazne dla miasta sprawy, wspierać wladze jak na to
                                              zasluzy,
                                              > moze byc pomostem miedzy szary ludem a wladza, być w przyszlosci waznym
                                              organem
                                              >
                                              > opiniotwórczym którego siła nie moze sie opierać tak jak w przypadku innnych
                                              na
                                              >
                                              > protestach. Jesli mniej wiecej o to chodzi, to jeszcze pytanie jak to
                                              osignac.

No wiesz siłe organizacjo mozna budowac dwojako.
                                              1)Siła organizacji jako siła jej członków
                                              2)siła jako odzwierciedlenie liczebnosci

Nasze stowarzyszenie ani jest duze ani ma wpływy, choc kto wie- o tym sie
                                              przekonamy.
                                              Lepiej iść jednak w jakośc a nie ilośc.Trzeba zbudowac renome organizacji a to
                                              mozna zrobic poprzez madre działanie, mądre i skuteczne.W rozmowie z Kotem B.
                                              padło stwierdzenie o współdziałaniu z GW o. Wrocław-mysle, że mogła by ona
                                              nagłaśniać pewne nasze sprawy.W koncu wszystkim nam zależy na tym miescie.
                                              Co do dziąłania to np. lobbing na rzecz obwodnicy: piszeme krótki mail do rzadu
                                              (Pola), każdy z nas wysyła go do wszystkich znajomych w sieci z perosba o
                                              wysłanie maila do rzadu + rpzesłania go do swoich znajomych itd.- efekt
                                              snieznej kuli zapewniony.
                                              Co do protestów to tez możemy to robic.Możemy protestowac przeciwko
                                              protestującym :)
                                              Kilka osób blokuje obwodnice, wiekszosc mieszkanców jej chce tylko, że nie ma
                                              nikogo kto by to udowodnił, unaocznił.Stowarzyszenie zrobiłoby to.
                                              • Gość: Kriss Re: Działalność IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.08.03, 23:18

> Co do dziąłania to np. lobbing na rzecz obwodnicy: piszeme krótki mail do
                                                rzadu
                                                > (Pola), każdy z nas wysyła go do wszystkich znajomych w sieci z perosba o
                                                > wysłanie maila do rzadu + rpzesłania go do swoich znajomych itd.- efekt
                                                > snieznej kuli zapewniony.

Pol nie odbiera poczty - moje listy wróciły - z powodu zapełnienia skrzynki -
                                                pewnie nie tylko my do niego piszemy, ale dobrze, niech ma zapchaną, niech
                                                wie, że ludzi interesują jego działania (raczej ich brak), choć z pewnością ma
                                                to głęboko...

Popieram plany stowarzyszenia. Najważniejsze jednak, aby miało jakąś siłe
                                                przebicia. Pomysł ze współpracą z GW jest dobry, tylko czy tak do końca będą
                                                zainteresowani nagłaśnianiem pewnych spraw ważnych dla mieszkańców?
                                                • wroclawczyk Re: Działalność 24.08.03, 23:27
                                                  Gość portalu: Kriss napisał(a):

>
                                                  > > Co do dziąłania to np. lobbing na rzecz obwodnicy: piszeme krótki mail do
                                                  > rzadu
                                                  > > (Pola), każdy z nas wysyła go do wszystkich znajomych w sieci z perosba o
                                                  > > wysłanie maila do rzadu + rpzesłania go do swoich znajomych itd.- efekt
                                                  > > snieznej kuli zapewniony.
                                                  >
                                                  > Pol nie odbiera poczty - moje listy wróciły - z powodu zapełnienia skrzynki -

> pewnie nie tylko my do niego piszemy, ale dobrze, niech ma zapchaną, niech
                                                  > wie, że ludzi interesują jego działania (raczej ich brak), choć z pewnością
                                                  ma
                                                  > to głęboko...
                                                  >
                                                  > Popieram plany stowarzyszenia. Najważniejsze jednak, aby miało jakąś siłe
                                                  > przebicia. Pomysł ze współpracą z GW jest dobry, tylko czy tak do końca będą
                                                  > zainteresowani nagłaśnianiem pewnych spraw ważnych dla mieszkańców?

Kris, GW mimo pewnych wad wydaje sie byc pismem dbającym o rozwój miasta i
                                                  niepopulistycznym w przeciwienstwie do byłej robotniczej(wrocławskiej).
                                                  Dlatego mysle, że ta współpraca moze się udać.Co do lobbingu to mozna robic to
                                                  na jeszcze wiele sposobów.

pozdrawiam
                              • Gość: WROCŁAW Re: Przeoczyłem IP: *.tvk / 172.16.1.* 25.08.03, 13:43
                                NIE MOŻECIE ZAPOMNIEĆ O MNIE :D
                            • Gość: WROCŁAW Re: Przeoczyłem IP: *.tvk / 172.16.1.* 25.08.03, 13:42
                              TEŻ MNIE NIE BYŁO PRZEZ JAKIŚ CZAS NA FORUM. JESTEM JEDNAK SZCZĘŚLIWY, ŻE KTOŚ
                              NA SERIO ZAINTERESOWAŁ SIĘ MOJĄ DAWNĄ PROPOZYCJĄ.
                              DZIĘKI CI SERDECZNE RAFIS !!!
    • wielki_czarownik Panowie można się dopisać?? 24.08.03, 23:25
      Studiuję administrację, więc myślę iż będę przydatny (kiedy czegoś się w końcu nauczę ;) ).
      Pozdr.
      • wroclawczyk Re: Panowie można się dopisać?? 24.08.03, 23:28
        wielki_czarownik napisał:

> Studiuję administrację, więc myślę iż będę przydatny (kiedy czegoś się w
        końcu
        > nauczę ;) ).
        > Pozdr.

Widze, że wiadomośc dotarła :)
        Jak najbardziej!!!
        • wroclawczyk Lista 24.08.03, 23:33
          No to robie liste:

1)Kot Behemot
          2)sebCAT
          3)misiu_uszatek
          4)histeryk(?)
          5)wielki_czarownik
          6)wroclawczyk(Rafis)
          7)...
          wysłałem jeszcze kilka maili do pewnych osób, poczekam na odzew.Zapraszam
          kolejne osoby(mam nadzieje, że nikogo nie pominałem), którym los Wrocka lezy
          na sercu.Na tym nie mozna stracić :)
          • Gość: tobiwankenobi Re: Lista IP: 62.233.249.* 25.08.03, 01:22
            ja tez studiuje administarcje juz jedna noga na III roku - i mam pytanie czy
            nie jestem za stary? ale pomysl mi sie podoba
          • Gość: Rafis Działalność Stowarzyszenia c.d. IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 25.08.03, 01:25
            Oto przykłady czym możemy sie zajmować:
            1) Udział w debatach
            2) samodzielna organizacja debat(czy to akademickich czy innych)-wielu z nas
            studiuje a więc zaproszenie kilku wykładowców na takie spotkanie nie stanowi
            problemu bo z reguły godza się oni na to chetnie(sam brałem wiele razy w takim
            czyms udział ;)
            3) spotkania z politykami, urzednikami, sportowcami itp.
            4) Robienie szkoleń np. w szkołach-bedzie to nasza działalność na rzecz
            społeczenstwa obywatelskiego
            przykładowe tematy: jak założyc własna firme itp.
            5) Szkolenia dla nas samych o tym co nas interesuje, wypady do instytucji-
            podpatrywanie jak cos jest robione od wewnatrz.
            6) Zwracanie uwagi odpowiednich słuzb na niedociagniecia, braki co juz jest
            robione chocby na forum ZDIK.
            7) organizacja imprez, wycieczek po Wrocławiu pt. poznaj swoje miasto ;)
            8) współpraca z innymi organizacjami(chocby Towarzystwo Miłośników
            Wrocławia...)

To tylko garstka pomysłów.Najpierw sami musimy sie poznać.Z tego co wiem to
            jest wsród nas student Architektury na Politechnioce, Administracji na
            Uniwerku, Zarzadzania na Rolniczej, ludzie znający sie na "motoryzacji,
            komunikacji miejskiej". Jak widac co osoba to inne srodowisko, zapewne rózne
            zainteresowania i hobby.Rózne kontakty itp.
            Jednak zacznijmy spokojnie. Nie myslmy o rzeczach wielkich.Traktujmy to jako
            zabawe podczas której mozna zrobic kilka pozytecznych rzecz dla siebie i
            innych a zyskamy, w najgorszym przypadku kilku kumpli a może nawet przyjaciół
            (kto wie) :)

pozdrawiam
            • Gość: Kriss Re: Działalność Stowarzyszenia c.d. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.08.03, 10:24

> Oto przykłady czym możemy sie zajmować:
              > 1) Udział w debatach
              > 2) samodzielna organizacja debat(czy to akademickich czy innych)-wielu z nas
              > studiuje a więc zaproszenie kilku wykładowców na takie spotkanie nie stanowi
              > problemu bo z reguły godza się oni na to chetnie(sam brałem wiele razy w
              takim
              > czyms udział ;)
              > 3) spotkania z politykami, urzednikami, sportowcami itp.
              > 4) Robienie szkoleń np. w szkołach-bedzie to nasza działalność na rzecz
              > społeczenstwa obywatelskiego
              > przykładowe tematy: jak założyc własna firme itp.
              > 5) Szkolenia dla nas samych o tym co nas interesuje, wypady do instytucji-
              > podpatrywanie jak cos jest robione od wewnatrz.
              > 6) Zwracanie uwagi odpowiednich słuzb na niedociagniecia, braki co juz jest
              > robione chocby na forum ZDIK.
              > 7) organizacja imprez, wycieczek po Wrocławiu pt. poznaj swoje miasto ;)
              > 8) współpraca z innymi organizacjami(chocby Towarzystwo Miłośników
              > Wrocławia...)
              >
              > To tylko garstka pomysłów.Najpierw sami musimy sie poznać.Z tego co wiem to
              > jest wsród nas student Architektury na Politechnioce, Administracji na
              > Uniwerku, Zarzadzania na Rolniczej, ludzie znający sie na "motoryzacji,
              > komunikacji miejskiej". Jak widac co osoba to inne srodowisko, zapewne rózne
              > zainteresowania i hobby.Rózne kontakty itp.
              > Jednak zacznijmy spokojnie. Nie myslmy o rzeczach wielkich.Traktujmy to jako
              > zabawe podczas której mozna zrobic kilka pozytecznych rzecz dla siebie i
              > innych a zyskamy, w najgorszym przypadku kilku kumpli a może nawet przyjaciół
              > (kto wie) :)
              >
              > pozdrawiam

Witam,
              Dodałbym do "szkoleń" organizowanych np. w szkołach jakąś akcję poszerzania
              wiadomości o Wrocławiu, ciekawostki z historii miasta, popularyzację
              ciekawych, a mało znanych miejsc. Cel - "wychowywanie" młodego pokolenia z
              poczuciem więzi emocjonalnej i postawą obywatelską do Wrocławia.
              Często bowiem jest tak, że mieszkamy w tym mieście -naście czy -dziesiąt lat,
              a tak naprawdę jeśli ktoś nas się zapyta co warto zwiedzić to powiemy: Rynek,
              Ostrów Tumski, ZOO, Hala Ludowa... i czasem wiedza tu się kończy (nie dla
              wszystkich oczywiście).
              Poza tym z racji tego, że jak czytam dużo młodych osób zgłasza poparcie idei
              stowarzyszenia, możnaby wykorzystać różne kontakty własne, przez uczelnie,
              znajomych, aby popularyzować Wrocław jako atrakcyjne miasto.

Myślę, że pomysłów każdy z nas ma wiele, chociażby na promocję miasta,
              uczynienie go jeszcze bardziej atrakcyjnym, itp.
              Działalność Stowarzyszenia może być np. pomostem do odpowiednich służb
              miejskich w celu propagowania i wykorzystania w praktyce pewnych pomysłów.

Tworzenie lobby na rzecz naszego miasta - spotkania z posłami, przepytywanie
              ich, wymuszanie deklaracji i "kontrola" ich działań, to wszystko mogłoby
              pomóc. Poza tym niech wiedzą, że KTOŚ patrzy im na ręce i interesuje tym co
              robią (lub właśnie nie robią), może zmusić ich do bardziej konkretnych działań.

Każdy z nas, przynajmniej w jakimś zakresie może pomóc. Jeden ma czas, drugi
              pomysły, trzeci znajomości itp., trzeba to wszystko razem wykorzystać.
              CEL jest słuszny.
              • Gość: Rafis Re: Działalność Stowarzyszenia c.d. IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 25.08.03, 10:33
                No Kriss o to mi chodziło :)
                Widze, że cos się wykluwa.
                • Gość: Kriss Re: Działalność Stowarzyszenia c.d. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.08.03, 10:43

> No Kriss o to mi chodziło :)
                  > Widze, że cos się wykluwa.

Każdy doda coś od siebie i już będzie COŚ ;)

Dobrym pomysłem byłaby też strona internetowa. Nie wiem czy strona Grześka już
                  ruszyła?
                  Jeśli miałby ochotę, przy jakiejś pomocy ze strony innych możnaby jakoś ją
                  poszerzyć?
                  Np o informacje (z wyprzedzeniem) o różnych imprezach, spotkaniach,
                  kongresach, organizowanych w mieście? Np. duże widowiska operowe, popularne
                  dla turystów z zachodu (i nie tylko), ale podobno informacje o nich
                  zagraniczne biura podróży otrzymywały zbyt późno.
                  Możnaby przecież promować jakis pakiet turystyczny typu - tygodniowy pobyt na
                  Dolnym Śląsku, z widowiskiem operowym, zwiedzaniem miasta, wycieczkami po
                  Dolnym Śląsku, itp.
                  Turystyka jest przecież ważną gałęzią gospodarki.
                  • Gość: kotbehemot Re: Działalność Stowarzyszenia c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.03, 10:50
                    podoba mi sie:))) trzeba sie tylko zebrac bo widze ze i pomyslow i energii
                    duuuuzo:D
          • misiu_uszatek Machina zatacza coraz większe kręgi. Juppi! 25.08.03, 01:28
            Pomysł na jeden z punktów obrad na pierwsze spotkanie: Powołanie
            stowarzyszeniowej witryny w sieci. Wersja minimum- stronka informacyjna; wersja
            full- rozbudowany portal informacyjny z własnym forum dyskusyjnym (być może
            jakieś przesterowania, jeśli admin z wrocławskiego forum gazeta.pl na to
            pójdzie).

P.S. Kiedy odbędzie się nieformalne (czyt. przy chmielowej herbatce)spotkanie
            nr 2?

PZDR
            • Gość: Rafis Re: Machina zatacza coraz większe kręgi. Juppi! IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 25.08.03, 01:32
              misiu_uszatek napisał:

> Pomysł na jeden z punktów obrad na pierwsze spotkanie: Powołanie
              > stowarzyszeniowej witryny w sieci. Wersja minimum- stronka informacyjna;
              wersja
              >
              > full- rozbudowany portal informacyjny z własnym forum dyskusyjnym (być może
              > jakieś przesterowania, jeśli admin z wrocławskiego forum gazeta.pl na to
              > pójdzie).
              >
              > P.S. Kiedy odbędzie się nieformalne (czyt. przy chmielowej herbatce)
              spotkanie
              > nr 2?
              >
              > PZDR

No oczywiscie, że stronka to podstawa-mam nadzieje, że sa wsród nas
              informatycy :)
              Na razie trzeba zgłaszac pomysły na działalność jaka wpiszemy do statutu.
              Po drugie siedziba(w ostateczności może być mieszkanie) ale najlepiej jakas
              swietlica,szkoła, która uzyczyłaby nam miejsca.
            • Gość: kotbehemot Re: Machina zatacza coraz większe kręgi. Juppi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.03, 08:52
              haha, chwile mnie nie bylo, pierwsze spotkanie sie odbyla patrze a tu az 55
              postów!!!! super ze to sie rozkreca, niech ten rak rozprzestrzenia sie coraz
              dalej:D ja na nastepnym spotkaniu bede mogl byc dopiero koniec
              wrzesnia,pazdziernik i mysle\(wcale nie z pobudek egoistycznych) ze to bedzie
              dobry termin na spotkanie nr 1 (to w sobote nazwijmy spotkaniem 0;)))-nie
              bedzie ZNOW takiej sytuacji ze z 5 osob chcialo przyjsc a ich nie bylo:))
              Popieram pomysly Rafisa, najbardziej mi sie podoba ten ze szkoleniami z
              przedsiębiorczosci-w koncu mądrzy mieszkancy to lepsze miasto:))
              Ludzie- nie traccie zapalu, zeby to tylko przez ten miesiac nie wystyglo!
              I jeszcze pare uwag, bo niektore rzeczy mogą byc niejasne:
              1) przyjmujemy ludzi w kazdym wieku. nie trzeba byc pelnoletnim, a co do gornej
              granicy-tez wszystko jedno, byleby sie mozna bylo dogadac:P
              2) warunkiem przyjecia jest chec zrobienia czegos dla tego miasta, poczucie
              troski o Wroclaw
              3) o wspolpracy z GW na razie glosno marzymy. Na spotkaniu 0 stwierdzilismy ze
              jest to gazeta, która ma chęć zrobienia czegos dla tego miasta- mam nadzieje ze
              nam sie nie wydaje;)
              PS pozdrawiam wszystkich! Do zobaczenia na nastepnym wiecu w knajpie, ktora
              znana jest juz w calej Polsce i kojarzona z Wroclawiem-SPIŻU (chyba ze ktos ma
              lepszy pomysl:PPP)
            • Gość: WROCŁAW Re: Machina zatacza coraz większe kręgi. Juppi! IP: *.tvk / 172.16.1.* 25.08.03, 13:50
              SZKODA, ŻE MAM DOPIERO 17 LAT I NIE DYSPONUJE ODPOWIEDNIMI MOŻLIWOŚCIAMI
              UTWORZENIA TAKIEGO STOWARZYSZENIA. DO TAKIEGO PRZEDSIĘWZIĘCIA NIEWĄTPLIWIE
              POTRZEBNA JEST ODPOWIEDNIA OSOBA KTÓRA ODWAŻY SIĘ COŚ TAKIEGO POPROWADZIĆ.
              PROPONUJE RAFISA ! Z TEGO CO WIDZE JEST STAŁYM GOŚCIEM FORUM I NIE SĄ MU
              OBOJĘTNE SPRAWY WROCŁAWIA. JEŻELI ZGADZACIE SIĘ ZE MNĄ NA POWIERZENIU TEGO
              NIEWĄTPLIWIE TRUDNEGO I ODPOWIEDZIALNEGO ZADANIA RAFISOWI TO WPISYWAĆ SIĘ
              PROSZE :)
              PIERW JEDNAK CHCIAŁBYM USŁYSZEĆ OD RAFISA CZY POSZEDŁBY NA TAKIE COŚ WOGÓLE ;)
          • michalwitkowski Re: Lista 26.08.03, 12:57
            wroclawczyk napisał:

> No to robie liste:
            >
            > 1)Kot Behemot
            > 2)sebCAT
            > 3)misiu_uszatek
            > 4)histeryk(?)
            > 5)wielki_czarownik
            > 6)wroclawczyk(Rafis)
            > 7)...
            > wysłałem jeszcze kilka maili do pewnych osób, poczekam na odzew.Zapraszam
            > kolejne osoby(mam nadzieje, że nikogo nie pominałem), którym los Wrocka lezy
            > na sercu.Na tym nie mozna stracić :)

Witam serdecznie,

Takie stowarzyszenie to super sprawa, dawno mnie tu nie bylo, a teraz czytam o
            takim naprawde dobrym pomysle. Nie moge juz patrzec na tej protesutjacej
            przeciwko obwodnicy garstce ludzi. Popieram w 100%. Jakby mozna, to prosze o
            dopisanie mnie do listy. moj mail: michalwitkowski@wp.pl

Pozdr.
    • Gość: WROCŁAW Re: STOWARZYSZENIE IP: *.tvk / 172.16.1.* 25.08.03, 13:36
      TO JA DAŁEM POMYSŁ UTWORZENIA TAKIEGO STOWARZYSZENIA, LECZ NIE WIERZYŁEM W TO,
      ŻE COŚ TAKIEGO MOŻE SIĘ UDAĆ. SKORO JEST WŚRÓD NAS TYLU CHĘTNYCH TO MOŻE
      NALEŻAŁOBY SIĘ NAD TYM RZECZYWIŚCIE DOBRZE ZASTANOWIĆ :)
      • Gość: Rafis Do Wrocławia :) i innych. IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 25.08.03, 15:15
        Dzięki za pmysł i za zaufanie jakie w emnie pokładasz.Jednak nie ma tu jednej
        osoby prowadzącej i wole zeby dalej nie było.
        Sytuacja wygląda nastepująco.
        Do założenia stowarzyszenia, które rejestruje sie w sądzie za darmo potrzeba
        15 osób(zapewne pełnoletnich) ale i Ty do tego czasu możesz byc członkiem
        nieformalnym.Do założenia owego stowarzyszenia potrzebny jest statut-
        najwazniejsze wnim to zakres działalności jaka moż eprowadzić stowarzyszenie-
        ważne jest aby była jak najszersza bo każda zmiana w statucie to koszt 150 zł.
        Potrzebna jest tez jakas siedziba stąd apel o to czy nie znacie jakiejs
        świetlicy, klubu, sali itp, gdzie od czasu do czasu moglibysmy sie spotkac i
        wpisac to miejsce jako adres stowarzyszenia.
        Po rejestracji stowarzyszenia musza nastąpic wybory władz, skarbików
        itp.Bzdurne formalności ale konieczne.
        Potem to juz tylko działalnosc.Najpierw jednak musimy się poznać, zobaczyc co
        kto ma, kogo zna ;), co umie itp.
        Mam zapewnienie grzeskako, że nie widzi przeszkód aby jego stronka o
        dolnoślaskich inwestycjach była powiazana ze stowarzyszeniem.Sa jeszcze jacys
        ludzie znający się na tym?
        Kolejna kwestia to współpraca z lokalnym dodatkiem GW.Ja i kotbehemot uważamy,
        że ta gazeta chce cos zrobic dla tego miasta(np. akcje oddajcie co nasze
        itp.), pytanie czy gazeta byłaby chętna na współprace?
        Jak widac jest jeszcze wiele niewiadomych :)
        pozdrawiam
        • Gość: WROCŁAW Re: Do Wrocławia :) i innych. IP: *.tvk / 172.16.1.* 25.08.03, 23:15
          TRZEBA ZATEM DZIAŁAĆ.
        • Gość: WROCŁAW Re: Do Wrocławia :) i innych. IP: *.tvk / 172.16.1.* 25.08.03, 23:31
          ZAPEWNE ŁATWIEJ BĘDZIE ZNALEŚĆ LOKUM TAKIEGO STOWARZYSZENIA PRZY UPRZEDNIM
          GRUPOWYM SPOTKANIU WSZYSTKICH CHĘTNYCH DO TEGO TYPU DZIAŁAŃ.
          POSTARAM SIĘ O POZYSKANIE JAK NAJWIĘKSZEJ RZESZY LUDZI. TRZEBA SPRÓBOWAĆ
          ZAANGAŻOWAĆ W TO SZKOŁY I WYŻSZE UCZELNIE, KTÓRE Z PEWNOŚCIĄ STANOWIŁYBY MOCNY
          PUNKT TAKIEGO STOWARZYSZENIA. SIŁA TKWI W NAS WSZYSTKICH. IM WIĘCEJ BĘDZIE
          CHĘTNYCH TYM WIĘKSZE PRAWDOPODOBIEŃSTWO, ŻE UDA SIĘ NAM COŚ ZDZIAŁAĆ.
          POKAŻMY WIĘC WSZYSCY, ŻE NIE JESTEŚMY OBOJĘTNI NA SPRAWY ZWIĄZANE Z WROCŁAWIEM.
          MUSIMY SIĘ POŁĄCZYĆ I UWIERZYĆ W TO, IŻ WSPÓLNIE MOŻEMY ZDZIAŁAĆ BARDZO WIELE.
          ANGAŻUJĄC W TYM DUŻĄ GRUPĘ LUDZI MOGLIBYŚMY STWORZYĆ LEPSZĄ RZECZYWISTOŚĆ.
          WIERZĘ, ŻE UDA NAM SIĘ TAKIE STOWARZYSZENIE WPROWADZIĆ DO ISTNIENIA.
          PÓKI CO NALEŻY POWIADOMIĆ O TYM JAK NAJWIĘKSZĄ LICZBĘ WROCŁAWIAN.

• misiu_uszatek Co do lokum 26.08.03, 00:24
            Być może się mylę, ale tzw. kiedyś (nie wiem czy taka nazwa jeszcze
            funkcjonuje) domy kultury mają obowiązek wspierania wszelkich incjatyw
            społecznych i kulturalnych, chociażby właśnie w zakresie udostępniania
            pomieszczeń. Może ktoś się orientuje czy działa jeszcze wojewódzki czy miejski
            dom kultury? Może pomysł dziwaczny, ale kto wie czy nie jest warty rozważenia.
            PZDR
            • Gość: Rafis Re: Co do lokum IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 26.08.03, 09:34
              misiu_uszatek napisał:

> Być może się mylę, ale tzw. kiedyś (nie wiem czy taka nazwa jeszcze
              > funkcjonuje) domy kultury mają obowiązek wspierania wszelkich incjatyw
              > społecznych i kulturalnych, chociażby właśnie w zakresie udostępniania
              > pomieszczeń. Może ktoś się orientuje czy działa jeszcze wojewódzki czy
              miejski
              > dom kultury? Może pomysł dziwaczny, ale kto wie czy nie jest warty
              rozważenia.
              > PZDR

tych domów kultury to sie teraz narobiło, na każdym osiedlu jest
              taki.Naprzeciwko hotelu Piast jest Młodziezowy Dom Kultury.Trzeba to sprawdzić.
              • misiu_uszatek Re: Co do lokum 26.08.03, 12:19
                ...Trzeba im zaznaczyć, że nie potrzebujemy wiele- ot jakaś mała salka
                konferencyjna, biuro z długonogą sekretarką i oczywiście bufet :) No ale
                przechodząc do meritum, myślę już tak zupełnie serio, że jest to jedna z
                sensowniejszych ewentualności, jaką można by rozważyć w momencie, gdy
                stowarzyszenie zacznie żyć. Oczywiście spotkania w domu mają swój klimat,
                pewien posmak konspiracji (zupełnie jak komplety w trakcie okupacji), jednak
                może to być sytuacja kłopotliwa. PZDR.
            • Gość: WROCŁAW Re: Co do lokum IP: *.tvk / 172.16.1.* 26.08.03, 13:26
              RÓWNIEŻ NA GAJU ISTNIEJE NOWO WYREMONTOWANY DOM KULTURY. MOŻNABY BYŁO SIĘ COŚ
              NA TEN TEMAT DOWIEDZIEĆ.
            • michalwitkowski Re: Co do lokum 26.08.03, 13:31
              Na Dubois (100m ode mnie) jest MDK, moge sie przejsc i dowiedziec, czy
              udostepniliby jakas sale dla Naszego stowarzyszenia.

Pozdr. michal
              • Gość: WROCŁAW Re: Co do lokum IP: *.tvk / 172.16.1.* 26.08.03, 15:07
                JAKBYŚ MÓGŁ TO BYLIBYŚMY WSZYSCY WIELCE ZADOWOLENI :)
                • misiu_uszatek Re: Co do lokum 26.08.03, 22:44
                  Niezły pomysł z tym MDKiem na ul. Dubois. W zasadzie ścisłe centrum, bliska
                  lokalizacja starówki, no i ładny budynek. A w pobliżu ceglany bastion przy
                  Moście Uniwersyteckim, gdzie można robić dzikie imprezki :) (To tak żartem).
                  Jeżeli miałbyś możliwość zorientowania się w kwestii udostępnienia
                  pomieszczenia na stałe lub choćby na spotkania raz w tygodniu i zarejestrowania
                  stowarzyszenia na ten adres, to super. Byłoby pięknie mieć w adresie taką
                  nazwę: ulica Dubois :) PZDR
                  • michalwitkowski Re: Co do lokum 26.08.03, 23:45
                    misiu_uszatek napisał:

> Niezły pomysł z tym MDKiem na ul. Dubois. W zasadzie ścisłe centrum, bliska
                    > lokalizacja starówki, no i ładny budynek. A w pobliżu ceglany bastion przy
                    > Moście Uniwersyteckim, gdzie można robić dzikie imprezki :) (To tak żartem).
                    > Jeżeli miałbyś możliwość zorientowania się w kwestii udostępnienia
                    > pomieszczenia na stałe lub choćby na spotkania raz w tygodniu i
                    zarejestrowania
                    >
                    > stowarzyszenia na ten adres, to super. Byłoby pięknie mieć w adresie taką
                    > nazwę: ulica Dubois :) PZDR

hehe, jutro z rana pojde sie wszystkiego dowiedziec.

Pozdr. michal
              • michalwitkowski Dubois odpada 27.08.03, 13:49
                Wiec tak, poszedlem tam dzisiaj, rozmawialem z Pania Dyrektor i niestety nie
                udostepniaja pomieszczen. Podobno sami wynajmuja. Szkoda, bo juz myslalem , ze
                sie uda :(
                Nastepna sprawa to spotkanie. Trzeba sie spotkac w jak najwiekszym gronie i
                wszystko pouzgadniac. Proponuje piatek wieczorem (godzina do uzgodnienia).

Pozdr. michal
                • misiu_uszatek Re: Dubois odpada 27.08.03, 17:26
                  ...Czyli że babeczka chce kasy, tak? Hmmm... Trzeba było powiedzieć, że w
                  nagrodę nie będzie nam musiała płacić za ochronę. No ale cóż- trudno. Jak
                  stowarzyszenie się wzmocni, rozformuje się domy kultury (już mi władza uderzyła
                  do głowy... hahahah...)
                  OK. Dość żartów!
                  Czy jest jeszcze ktoś, kto mógłby zorientować się w kwesti lokum? Oczywiście
                  najlepsze są propozycje dotyczące centrum i okolic śródmiejskich
                  (representing), ale każda i tak jest dobra. Co do spotkania, poczekajmy na
                  odzew reszty towarzystwa. Pozdrawiam.
                  • sebcat Re: w centrum 27.08.03, 17:48
                    moze kupimy sobie kamienice po MPK, tylk 9mlm cena wywolawcza:)))))
                    Ale na serio te nikt nam chyba nic za darmo nie zaproponuje, chyba ze ktos z
                    członków miąłby cos, moze kos taki do nas przystąpi. Bo o wynajmowaniu nie ma
                    mowy bo to by była strata pieniędzy.
                    • misiu_uszatek Re: w centrum 27.08.03, 22:20
                      Zgadzam się z Tobą- wywalanie kasy nie wchodzi w grę. Nawet jeśli będziemy
                      mieli jakiś skromniutki budżecik (parę złotych), to z pewnością na bardziej
                      potrzebne cele.
    • Gość: sylwia Re: STOWARZYSZENIE IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.08.03, 23:26
      hej hej!!!!!!!!!!!!
      Ja tez chce sie stowarzyszyc!!!!!;)))
      wpiszcie mnie na liste

• Gość: Rafis Re: STOWARZYSZENIE IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 26.08.03, 23:54
        Gość portalu: sylwia napisał(a):

> hej hej!!!!!!!!!!!!
        > Ja tez chce sie stowarzyszyc!!!!!;)))
        > wpiszcie mnie na liste
        >

No świetnie kolejne dwie osoby i pierwsza(?) kobieta :)
        • sebcat Re: STOWARZYSZENIE 27.08.03, 00:35

> Gość portalu: sylwia napisał(a):
          >
          > > hej hej!!!!!!!!!!!!
          > > Ja tez chce sie stowarzyszyc!!!!!;)))
          > > wpiszcie mnie na liste
          > >
          >
          >
          > No świetnie kolejne dwie osoby i pierwsza(?) kobieta :)

MAMY WIELKA NADZIEJE ZE NIE OSTATNIA
          • Gość: misiu_uszatek http://vratislavia.republika.pl IP: W3CACHE.VERIZONE.COM.PL:* / 172.20.6.* 28.08.03, 10:48
            • Gość: WROCŁAW Re: http://vratislavia.republika.pl IP: *.tvk / 172.16.1.* 28.08.03, 11:31
              ŚWIETNIE !!!
              O to właśnie chodziło !
              Wielkie dzięki !!!
              Pozdrówka.
    • Gość: SW Re: STOWARZYSZENIE IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.09.03, 09:01
      No tak wystarczy wyjechac na dwa tygodnie na urlop bez
      sieci i taka sprawe by sie przegapilo. Przede wszystkim
      serdecznie GRATULUJE inicjatywy.

Ja oczywiscie tez jestem za i chetny. Co moge wniesc?
      Moze doswiadczenie w pracy w stowarzyszeniach, bo robilem
      to przez 5 lat.

Wyslalem juz Czarownikowi prosbe o statut. Jak mi sie cos
      nie spodoba to bede pisal :-)

Pozdrawiam,
      SW
      • Gość: ek Re: STOWARZYSZENIE - JESTEM CHĘTNY IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.09.03, 21:43
        Mnie oczywiście też dopiszcie. Jestem jak najbardziej zainteresowany udziałem w
        tym stowarzyszeniu! Pozdrawiam.
        • Gość: :] Mam propozycje..hehehe...apropo P.B. IP: *.magma-net.pl 04.09.03, 02:49
          Proponuje wam oficjalnie zaprosic P.B. do czlonkostwa w stowarzyszeniu, przeciez jego wiedza na temat Wroclawia jest imponujaca. A jakby nie chcial sie zgodzic, to moze by zechcial zostac dyrektorem filii stowarzyszenia w Poznaniu...heheheh...:)))))
          • Gość: CIEKAWY Re: Mam propozycje..hehehe...apropo P.B. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.12.03, 19:59
            I co z tym stowarzyszeniem? Upadło zanim powstało?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka