jarek.wroclaw 08.02.08, 17:47 Nie bez powodu mamy opinię złodziei invest.wroclaw.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paljak Ja na ich miejscu też bym sprawdzał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 18:01 łysych, podpitych, plujących gó..arzy w 20-letnich kadetach na gaz. Odpowiedz Link Zgłoś
wissenwertes Wszystko jedno kto wyplenia chwasty, na moje moga 08.02.08, 18:46 to byc niemieccy gliniarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tepe Re: Wszystko jedno kto wyplenia chwasty, na moje IP: *.net.fone.pl 08.02.08, 19:01 Popieram i szkoda, że złodziej nie ma tatuażu na czole, byłoby łatwiej. Zamiast krytykować polska Policja mogła by też wysypać trujący proszek na te chwasty. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Policja w Zgorzelcu wspolpracuje z mafia 08.02.08, 19:12 Jesli Polacy sa kontrolowani w Gorlitz, to naturalnie Niemcy powinni byc kontrolowani w Zgorzelcu i byloby po rowno. Niestety Policja w Polsce wspolpracuje z mafia i nie moze przykladac reki do lapania zlodzieji. Reka reke myje, a Niemcy nie chca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 71 A po Wrocławiu jeździ autobus IP: 212.127.91.* 08.02.08, 20:21 A po Wrocławiu jeździ autobus z niemieckimi naklejkami informacyjnymi :) zdjęcia są na wroclaw.fotolog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borow4 maja prawo kontrolowac IP: *.ifpan.edu.pl 08.02.08, 20:33 i niech kontroluja ja im nie mam za zle a nawet wole by to robili to moze i moj samochod ochronia przed zlodziejami lepiej by polska policja w Goerlitz wspoldzialala z niemiecka a nie wszczynala awanture. Niech polska policja w Georlitz tez ostro kontroluje wtedy moze amniejszy sie ilosc kradziezy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Za łapanie złodziei to chyba powinniśmy podziękowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 21:55 . Odpowiedz Link Zgłoś
jacoladaco Re: maja prawo kontrolowac 09.02.08, 00:47 szwabów powinno sie najpierw rozstrzeliwać a następnie kontrolować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: maja prawo kontrolowac IP: *.aster.pl 09.02.08, 05:30 no tak, trzepią "polskie" samochody wjeżdżające do Niemiec w poszukiwaniu swoich skradzionych mesiów i volków... teraz wiem dlaczego przegraki IIWŚ. :-D banda pieprzonych nazioli!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Policja w Zgorzelcu wspolpracuje z mafia 08.02.08, 20:49 poszeklu napisał: > Jesli Polacy sa kontrolowani w Gorlitz, to > naturalnie Niemcy powinni byc kontrolowani w Zgorzelcu > i byloby po rowno. Niestety Policja w Polsce wspolpracuje > z mafia i nie moze przykladac reki do lapania zlodzieji. > Reka reke myje, a Niemcy nie chca. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx A poza tym to u Ciebie w domu wszyscy zdrowi.??? Ty już jak coś strzelisz to nie wiadomo, czy z tego śmiać się, czy płakać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woj. nalezy zwrocic im poniesione koszty i podziekowac IP: *.chello.pl 08.02.08, 23:12 "Jesli Polacy sa kontrolowani w Gorlitz, to naturalnie Niemcy powinni byc kontrolowani w Zgorzelcu i byloby po rowno." mylisz sie, nie byłoby po równo. w odroznieniu od polakow niemcy nie kradna masowo, to i nie musza byc masowo kontrolowani. a jak Ci sie nie podoba, wyjedz do azji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: nalezy zwrocic im poniesione koszty i podziek IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.02.08, 23:25 Zgadzam sie w 100%. Wystarczy spojrzeć na nasze więzienia - za kradzieże siedzą u nas praktycznie tylko Polacy. Podobnie za odrą - żadnego Niemca u nich w pierdlu nie uświadczysz, sami Polacy. Masowo. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Wszystko jedno kto wyplenia chwasty, na moje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 21:07 to wszystko prawda i ja też jestem za łapaniem złodzieji..tylko dlaczego kontrolują polskie samochody na POLSKICH rejestracjach??? i to bywa, ze te same kilka razy dziennie, z pełna kontrolą (trzepaniem bagaznika i rzeczy osobistych) włącznie??? Spora grupa Polaków mieszka na terenie Goerlitz, pracuje tam, prowadzi tam swoje firmy lub po prostu wozi dzieci do szkoły integracyjnej..rozumiałabym raczej dokładne sprawdzanie samochodów, na niemieckich rejestracjach, które zmierzają ku polskiej granicy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Wszystko jedno kto wyplenia chwasty, na moje IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.02.08, 22:31 jezeli ja przekraczam granice, to mam jedna jedyn atorbe w bagazniku i zadnego "trzepania" sie nie obawiam! Gość portalu: hmm napisał(a): > to wszystko prawda i ja też jestem za łapaniem złodzieji..tylko > dlaczego kontrolują polskie samochody na POLSKICH rejestracjach??? i > to bywa, ze te same kilka razy dziennie, z pełna kontrolą > (trzepaniem bagaznika i rzeczy osobistych) włącznie??? Spora grupa > Polaków mieszka na terenie Goerlitz, pracuje tam, prowadzi tam swoje > firmy lub po prostu wozi dzieci do szkoły > integracyjnej..rozumiałabym raczej dokładne sprawdzanie samochodów, > na niemieckich rejestracjach, które zmierzają ku polskiej granicy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Wszystko jedno kto wyplenia chwasty, na moje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 23:41 my tu mieszkamy i nie mamy żadnych toreb!! po co? zeby odwieżć dziecko do szkoły??? czy, jak niektórzy wybrać sie na zakupy? jak kto matorby to za mostem puste..pełne dopiero kiedy wraca na polska stronę. Goerlitz to lewobrzeżna część tego samego miasta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Pewnie dlatego, że IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.08, 23:41 ukraść w Polsce tablice i założyć do kradzionego pojazdu jest bardzo łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Pewnie dlatego, że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 23:48 a złodzie tacy są głupi, że wiedząc o tym lecą na most w kierunku Polski kiedy mają do dyspozycji kilkanaście przejść na Nysie w okolicy z byłą czeską granica włącznie??? Ja na ich miejscu bym sie "szarpneła" na paliwo i poleciała do Olszyny, Zawidowa czy Sieniawki ..w końcu samochodów na niemieckich tablicach nie sprawdzają.. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Wszystko jedno kto wyplenia chwasty, na moje 08.02.08, 22:42 A ja mam w du..całe niemcy i przynależne do nich tałatajstwo. Nic od nich nie chcę i też nic im nie daję. Na ich widok zawsze dostaję cofki a jak słysze ich szprechanie to musze trzymać ręce w kieszeni żeby mi czasami mimowolnie nie podskoczyły szkopowi do oczu. Nie wiem po co polacy się tam pchają skoro ich tam nie chcę i nie wiem po co polacy ich u nas przyjmują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasi Twoj problem... IP: *.chello.pl 08.02.08, 23:15 to Twoj problem. prawie wszyscy polacy mysla inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
fackir proste niech Polska zrobi to samo:) 08.02.08, 18:29 trzepać Niemców i niby Niemców Odpowiedz Link Zgłoś
wissenwertes To Niemcy tez kradna w Polsce? Widac nie jestem 08.02.08, 18:47 w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: To Niemcy tez kradna w Polsce? Widac nie jest 08.02.08, 19:02 Ale moga przewozic podobizny hitlera , w koncu kazdy szwab to faszysta (tak jak polak to zlodziej) Odpowiedz Link Zgłoś
al48 Re: To Niemcy tez kradna w Polsce? Widac nie jest 08.02.08, 20:40 Niemcy trzepią wszystkich Polaków , nie tylko złodziei. Nasi na zasadzie wzajemności powinni trzepać wszystkich Niemców. Nie możemy być gorsi.Ciekawe komu się wcześniej znudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: To Niemcy tez kradna w Polsce? Widac nie jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 20:58 ja mam na to lepszy sposób! Od kiedy na poczatku lat 90-tych niemiecka sprzedawczyni zachowała sie wobec mnie po chamsku nie bywam u nich i nie daję zarobic..nie chca mojej kasy to nie..u nas jest to samo i to nawet tańsze.. na tyle, że to Niemcy robia teraz u nas zakupy! Mimo, ze mam "rzut beretem" do granicy przez ostatnie 18 lat byłam tam 3 razy i to tylko jako przewodnik dla rodziny z głębi Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: To Niemcy tez kradna w Polsce? Widac nie jest IP: *.aster.pl 09.02.08, 05:33 hmmm, tak trzymać! helmutów skoorwiałych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borow4 nie sadze , ale trzeba kontrolowac IP: *.ifpan.edu.pl 08.02.08, 20:37 by wylapac zlodziei wszystko jedno czy to Cyganie, Chinczycy czy Arabi Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: To Niemcy tez kradna w Polsce? Widac nie jest 08.02.08, 20:51 wissenwertes napisał: > w temacie. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx A mianowicie co mieliby takiego kiraść w Polsce.??? Polską biedę czy głupotę.??? Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: To Niemcy tez kradna w Polsce? Widac nie jest 08.02.08, 20:53 pos3gacz napisał: > wissenwertes napisał: > > > w temacie. > xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx > A mianowicie co mieliby takiego kiwinno byćraść w Polsce.??? > Polską biedę czy głupotę.??? xxxxxxxxxxxxxxxxxxx > ....>>>>>>>powinno być "kraść">>>>>>>>>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: To Niemcy tez kradna w Polsce? Widac nie jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 20:52 niestety też! Wśród Niemców są jak wśród innych nacji: ludzie i swinie. Mi ze wspólnej szatni niemiecka dziewczyna zwineła modną, drogą bluzkę (lata 80-te).Nasza drużyna grała jeszcze jeden mecz a szatnia była cały czas zamknieta poza czasem kiedy tamta drużyna się przebierała(tego akurat pilnowali)..zrobił sie szum i w ramach przeprosin zostałyśmy zaproszone przez organizatorów do dobrej knajpy na obiad w Goerlitz. Głośna była też w Zgorzelcu sprawa kiedy niemiecka para uprowadziła niemowle z wózkiem spod sklepu, kiedy matka robiła zakupy i próbowała z nim przedostać się przez granicę..a o drobniejszych kradzieżach w marketach to chyba nie ma co pisac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: To Niemcy tez kradna w Polsce? Widac nie jest IP: *.chello.pl 08.02.08, 23:18 pewnie ze tak. rzecz w tym, ze u nas kradnie 20 na 100, a u nich 1 na 1000. wyrwac chwasty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: To Niemcy tez kradna w Polsce? Widac nie jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 23:52 masz z lekka nieaktualne wiadomości lub idealistyczne wyobrażenia..przez pewien czas bezrobocie było u nich wyższe niz po naszej stronie..sama prucując w sklepie nie raz łapałam "za rękę".. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczciwy Biedni zlodzieje! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.02.08, 18:30 Zamknac granice, wprowadzic wizy i bedzie spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc987 Re: Biedni zlodzieje! IP: *.pools.arcor-ip.net 09.02.08, 00:39 Gość portalu: uczciwy napisał(a): > Zamknac granice, wprowadzic wizy i bedzie spokoj. Tez jestem za tym. POPIERAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Biedni zlodzieje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 14:26 Nieudacznik z Polski wyjechał do niemiec i już udaje Niemiaszka. Co w Polsce nic nie potrafiłeś zrobić, nakradłeś w niemczech i teraz Ci się wydaje żeś Panisko. Odpowiedz Link Zgłoś
arturino [...] 08.02.08, 18:32 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Policja w Görlitz nie odpuszcza Polakom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 18:35 > niemcy zawsze beda nekac Polaków,zawsze nam bedz zazdroscic > wszystkiego.Czuja sie nizsza rasa i juz kiedys hitler to udowodnil > zeby zniszczyc inne rasy i pozostawic swinski niemiecki > blad.Wspólczuje polakom zamieszkalym w niemczech i Sobie samemu,ze > mieszkam blisko granicy. A ja wspolczuje tobie.Zazdroscic Polakom? a niby to czego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia moga nam zazdroscic jedynie prymitywizmu IP: *.chello.pl 08.02.08, 23:20 chyba głupoty i prymitywizmu moga nam zazdroscic, :). Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert Re: Policja w Görlitz nie odpuszcza Polakom 08.02.08, 18:38 hm, moja zona to Niemka i jakos nie zauwazylem, zeby miala kompleksy albo mi czegos zazdroscila. No ale pewnie ty sie lepiej znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Policja w Görlitz nie odpuszcza Polakom 08.02.08, 19:11 No bo nie czytala o grunwaldzie , cedyni , sienkiewiczu i tancu z gwiazdami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Brawo niemieckiej policji...,brawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 18:33 Nasza policja nie pracuje, wiec niemieccy koledzy musza wypelniac obowiazki.Brawo niemieccy policjanci, brawo. Tak trzymac, niech ten wschodni chlam sie uczy kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddr_kompleksi Re: Brawo niemieckiej policji...,brawo IP: *.as.kn.pl 08.02.08, 18:37 no ale kiedy DDRy to wlasnie wschodni chlam, pojedz dalej w okolice Frankfurtu i zobacz jak sie ludzie do siebie nawzajem odnosza i porownaj z DDereM Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Brawo niemieckiej policji...,brawo 08.02.08, 19:10 Tyle ze caly DDR wyemigrowal juz do Frankfurtu (nad menem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddr_kompleksen DDR Policja w Görlitz nie odpuszcza Polakom IP: *.as.kn.pl 08.02.08, 18:34 Należy dodać DDR-Policja. DDeRowo to nie całe Niemcy, no ale niestety osti mają kompleksy no i od co. Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert to, ze kradna Polacy jest pewne 08.02.08, 18:37 ale nie usprawiedliwia drobiazgowych kontroli. I dlaczego niby tylko na przejsciu w Gorlitz? Czy zlodziej nie moze np. wrocic do Polski przez Czechy? Odpowiedz Link Zgłoś
albinnos Re: to, ze kradna Polacy jest pewne 08.02.08, 18:46 po prostu musi jeszcze duzo wody w Oder uplynac, zanim u was , po wschodniej jej stronie zniknie chamstwo azjatyckie.Do tego czasu proponuje rewizje osobiste wszystkich Polakow na terenie Niemiec.Wylaczyc z tego rdzennychy hanysow , bo to tak jak Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyho A ja proponuje zebys sobie zrobił młotkiem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.08, 20:28 przedziałek. Nie trzeba bedzie cie rewidować w Polsce. :-| Odpowiedz Link Zgłoś
z_apomnialem Re: to, ze kradna Polacy jest pewne 08.02.08, 20:56 albinnos napisał: > po prostu musi jeszcze duzo wody w Oder uplynac, zanim u was , po > wschodniej jej stronie zniknie chamstwo azjatyckie.Do tego czasu > proponuje rewizje osobiste wszystkich Polakow na terenie > Niemiec.Wylaczyc z tego rdzennychy hanysow , bo to tak jak Niemcy. hehehe, tacy z nich Niemcy jak z koziej doopy trąba, znają kilka słów po niemiecku i mają czerwony paszport, a mentalnie tkwią w PRLu ot co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flg Re: Policja w Görlitz nie odpuszcza Polakom IP: 68.111.35.* 08.02.08, 18:53 No ale przeciez nie kradna samochodow na polskich rejestracjach... Powinni racej kontrolowac te niemieckie wjezdzajace do POlski Odpowiedz Link Zgłoś
hetman131 Germanski Barbarzynca rozumie i szsanyje tylko 08.02.08, 19:02 tego ktory wali go w pysk... Tysiacletnie kroniki ucza jak postepowac z barbarzyncami...Ale kto teraz czyta historyczne ksiegi? Masz miekkie serce to nadstawiaj d..e - Polaku naucz sie szacunku dla samego siebie - przypomnij czasy swoich przodkow...Oni umieli germana trzymac w ryzach..byl posluszny i usluzny jak zaden inny narod. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Germanski Barbarzynca rozumie i szsanyje tylk 08.02.08, 19:06 a taraz lipa . masz za chuda dupe . za duzo maliniakow pijesz zeby podskoczyc Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: Germanski Barbarzynca rozumie i szsanyje tylk 08.02.08, 19:38 Idz sie leczyc chloptys ale szybko. Najlepiej u polskiego lekarza w klinice w Niemczech. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Germanski Barbarzynca rozumie i szsanyje tylk 08.02.08, 20:59 hetman131 napisał: > tego ktory wali go w pysk... > > Tysiacletnie kroniki ucza jak postepowac z barbarzyncami...Ale kto > teraz czyta historyczne ksiegi? > Masz miekkie serce to nadstawiaj d..e - Polaku naucz sie szacunku > dla samego siebie - przypomnij czasy swoich przodkow...Oni umieli > germana trzymac w ryzach..byl posluszny i usluzny jak zaden inny > narod. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx A Twoi przodkowie zeszli już z tego drzewa, czy sa na najniższej gałęzi.??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek jeszcze powinni palowac chamow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.08, 19:03 co sie sprzeciwiaja kontrolom. TO WSTYD DLA NAS www.cotynato.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 19:06 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Niemcy podstawiają samochody pod ubezpieczalnię 08.02.08, 19:07 Dogadują się ze złodziejami więc po co kontrolować kierowców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albin Siwak Re: Niemcy podstawiają samochody pod ubezpieczaln IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.08, 19:09 To oczywista oczywistość. Kradną Niemiaszki a teraz mają wygodne usprawiedliwienie. Jak mu wcześniej ktoś coś ukradł to nie było wiadomo kto, a teraz wiadomo - zły Polaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Policja w Zgorzelcu nalezy do mafii 08.02.08, 19:09 Jesli Polacy sa kontrolowani w Goerlitz, to naturalnie Niemcy powinni byc kontrolowani w Goerlitz i byloby po rowno. Niestety Policja w Polsce wspolpracuje z mafia i nie moze przykladac reki do lapania zlodzieji. Reka reke myje, a Niemcy nie chca. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Policja w Zgorzelcu nalezy do mafii 08.02.08, 21:01 poszeklu napisał: > Jesli Polacy sa kontrolowani w Goerlitz, to > naturalnie Niemcy powinni byc kontrolowani w Goerlitz > i byloby po rowno. Niestety Policja w Polsce wspolpracuje > z mafia i nie moze przykladac reki do lapania zlodzieji. > Reka reke myje, a Niemcy nie chca. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Ile razy jeszcze to samo wkleisz.??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1tiger@wp.pl Receptaa.... wzmóc kontrolę Niemców w Polsce..... IP: *.centertel.pl 08.02.08, 19:13 Najprostszym rozwiązaniem tego typu problemów jest (wobec braku właściwej reakcji ze strony władz niemieckich) wzmorznie kontroli aut niemieckich i Niemców po stronie Zgorzelca i w okloicach.Jeżdżą często pijani i naćpani zdezelowanymi Bemkami i Golfami,stwarzając duże zagrożenia na drogach. ....... Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: Receptaa.... wzmóc kontrolę Niemców w Polsce. 08.02.08, 19:20 Gość portalu: 1tiger@wp.pl napisał(a): > Najprostszym rozwiązaniem tego typu problemów jest (wobec braku właściwej reakc > ji ze strony władz niemieckich) wzmorznie kontroli aut niemieckich i Niemców po > stronie Zgorzelca i w okloicach. A co? Niemcy tez kradna auta w Polsce? > Jeżdżą często pijani i naćpani zdezelowanymi B > emkami i Golfami Bo niezdezelowane auto zostaloby skradzione po paru minutach. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek1943 Policja w Görlitz nie odpuszcza Polakom 08.02.08, 19:15 Złodziejskie łapy powinne być zakuwane w kajdany ale dlazego przeszukują bagażniki przecież tam auta się nie chowa.Chyba że kradniemy wszystko co popadnie.Sami niemcy też nie świętoszki i sieją panikę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szakal Policja w Görlitz nie odpuszcza Polakom IP: 84.114.50.* 08.02.08, 19:18 a gdzie mają kraść na Bialorusi? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.zywiecki Policja w Görlitz nie odpuszcza Polakom 08.02.08, 19:21 Przecież ta niemiecka policja musi wykazać swoją potrzebę istnienia w rozbudowanej strukturze.Walczą o swoje miejsca pracy tak jak i nasze rozmaite tajne policje,które też chcą się wykazać i produkowały przestępców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyskol Policja w Görlitz nie odpuszcza Polakom IP: *.toya.net.pl 08.02.08, 19:23 Niemieccy policjanci to głąby. Szukają skradzionych aut w bagażnikach polskich samochodów ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Winston Wschodni Niemcy to najwieksi zlodzieje IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.08, 19:24 jak w 70 latach otwarto granice, tonajwekszymi zlodziejami kieszonkowymi na bazarze w warzsawie byli NRDowcy. A po zjednoczeniu Niemiec ? Paragraf mowiacy o malej szkodliwosci kradziezy do 150 DM - ileSET milionow stracily zachodnioniemieckie domy towarowe na zlodziejstwie NRDowcow????? Hahahahahaha - udaja swietoszkow, a kto z Polski im kradnie ten koreanski syf ktorym jezdza ?? Korzystaja z okazji jak zwykle i dokononuja tzw. oszustw ubezpieczeniowych. Odpowiedz Link Zgłoś
gamas1 Re: Wschodni Niemcy to najwieksi zlodzieje 08.02.08, 19:33 Pamietajcie w DDR zostali głównie ci co wrócili z sowieckiej niewoli. Wiekszość z nich to faszyści i potomkowie mieszanki sowiecko- faszystowskiej. Niemcy zachodni to całkiem inny naród. Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: Wschodni Niemcy to najwieksi zlodzieje 08.02.08, 19:41 e tam - fanzolisz, smolisz dupne fleki, synek Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Wschodni Niemcy to najwieksi zlodzieje 08.02.08, 19:46 Dlugowieczni ci DDRowcy . 63 lata po wojnie , do niewoli poszli powiedzmy w w 25 lat . A taraz tworza wiekszasc . Twardy narod ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIndy Porazajacy brak logiki... IP: 75.145.131.* 08.02.08, 19:40 Przeciez jak kradna niemieckie auta to powinni kontrolowac auta z niemieckimi rejestracjami (najczesciej kierowanymi przez samych Niemcow), bo te sa kradzione Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Porazajacy brak logiki... 08.02.08, 20:26 jak pisze GW - 10 zlapali . chyba nie sa to az takie bezmozgi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: bezmózgi to piszą w Gazecie Wyborczej. IP: *.magma-net.pl 08.02.08, 21:19 .., która to Gazeta Wyborcza szeroko słynie z kłamliwych artykułów. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 europoseł Szymański ... 08.02.08, 19:41 "Dotychczasowe działania niemieckiej policji są bezprawne i sprzeczne z porozumieniem z Schengen" stwierdzić raczył europoseł Szymański. To ja bardzo chętnie usłyszę wykładnię, która opierając się na umowie z Schengen zabrania policji kontrolować pojazdy. Gdyby Polakom zależało na ukróceniu kontroli w Görlitz to zwiększyliby już dawno liczebność policyjnych patroli po polskiej stronie kontrolujących samochody na niemieckich blachach pod kątem obecności w nich polskich złodziei. Prawdziwym powodem krojenia samochodów w Görlitz jest tak naprawdę fakt, że w powiecie zgorzeleckim w nocy porządku pilnuje jeden radiowóz. Nie dziwne więc, że po drugiej stronie auta giną. Wystarczy skubnąć i przejechać fantem przez most - po wschodniej stronie rzeki policja nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: europoseł Szymański ... 08.02.08, 19:48 > Nie dziwne więc, że po drugiej stronie auta giną. Wystarczy skubnąć i przejechać > fantem przez most - po wschodniej stronie rzeki policja nie działa. alez dziala - wystawia dokumenty . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: europoseł Szymański ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 21:18 a skąd Ty to wiesz? pracowałam w sklepie, który kończył działalnośc o północy..przynajmniej 2x w tygodniu, wracając autkiem byłam zatrzymywana do kontroli, a po drodze mijałam jeszcze co najmniej jeden.. pod moimi oknami (drugi koniec miasta)przynajmniej raz na godzine przejeżdża jakiś (zauważam, bo swieci kogutkiem lub akurat wychodze z psami na spacer) Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: europoseł Szymański ... 08.02.08, 22:52 Gość portalu: hmm napisał(a): > a skąd Ty to wiesz? Kiedyś ciemną, zimną i mokrą nocą jechałem z przejścia granicznego w stronę Wrocka. Na przestrzeni pięciu może kilometrów były trzy wypadki. Dopiero przy trzecim stał radiowóz. Zatrzymał mnie i pytał się, czy dalej w stronę granicy coś się stało. Opowiedziałem, że następne dwa wypadki czekają na mundurowych, prosiłem, żeby wezwał posiłki. Stwierdził, że tej nocy służbę ma sam z kolegą i że inni muszą poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: europoseł Szymański ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 23:57 jak sam napisłeś "na trasie do wrocka" a nie w Zgorzelcu! Pozatym w samym mieście i okolicy pełnia również służbę lotne patrole służby granicznej z takimi samymi uprawnieniami co policja.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: europoseł Szymański ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 22:36 Otóż kontrolować można i owszem, a nawet należy. jednak forma w jakiej sie to odbywa w goerlitz, to nic innego jak przywrocenie kontroi granicznej, pod pozorem kontroli drogowych. Kontroloe drogowe są przecież wyrywkowe - podczas kontrolowania pozostałe przejeżdzają obok. Tu mamy kontrolę wszystkich samochodów jadących w stronę byłego przejścia granicznego (dlaczego byłego - sprawdż traktat Schengen wraz z protokołem). Skoro kontrola graniczna ma być przywrócona to prosze bardzo, ale z zachowaniem procedury przewidzianej dla takich sytuacji we wskazanych wyżej aktach prawnych. Swoją drogą skoro władze Polski otrzymują syganły, że na terenie Niemiec nastąpił z jakiegoś powodu wzrost przestępczości i wedłuż służb niemieckich zachodzi duże prawdopodobieństwo, że przedmioty pochodzące z przestępstw (tu samochody) mogą być przemieszczane na terytorium Polski - to właśnie polskie władze powinny oficjalnie zgodne z prawem i notyfikując swoją decyzję właściwym organom międzynarodowym przywrócić tę kontrolę. Jak sie Niemcy uporają u siebie z przestępczością to ewentualnie tę kontrolę zniesiemy. Ludzie przecież wzrost przestępczości nastąpił w Niemczech - mamy prawo czuć sie zagrożeni!!!! Domagajmy sie od polskich władz stosownego działania i zapewnienia nam bezpieczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor kiedy kontrola niemiecja jest niezgodna z prawem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 23:23 www.rp.pl/artykul/90781.html - przeczytaj co mówi rzeczniczka SG - kontrolowanie na przejściu jest zlamaniem kodeksu Schengen, w wyborczej tego nie wyjaśniono, ale Szymański ma rację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Policja w Görlitz nie odpuszcza Polakom IP: *.chello.pl 08.02.08, 19:41 czytamy W czwartek rano ukradziono 16. już w tym roku samochód należący do Maltańskiej Służby Medycznej. Świadkowie ponoć widzieli, jak uciekł nim do Polski. a co koles byl w drsie reprezentacyjnym z napisem polska na plecach ze sa tacy pewni? Odpowiedz Link Zgłoś
byk1943 Policja w Görlitz nie odpuszcza Polakom 08.02.08, 19:47 Gnoi męczyć kontrolami zamykać za kradzieże.Polskie władze powinni wspierać policje niemiecką a nie bronić tych bandytów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m bandytów tak, ale dlaczego męczą wszystkich IP: *.gprs.plus.pl 08.02.08, 20:26 Jest coś takiego jak domniemanie niewinności i nie ma odpowiedzialności zbiorowej. To że, być może, Polacy kradną samochody, to nie znaczy, że każdy ma być drobiazgowo sprawdzany. Np kontrolowane są wszystkie autobusy rejsowe jadące w głąb Niemiec, nie mające nawet postoju na wschodzie Niemiec. Sama miałam kontrolę o 12.00 w nocy w drodze do Stuttgartu. Autobus dostał rozkaz zjazdu z autostrady i na pierwszej stacji benzynowej za przejściem była normalna kontrola graniczna połączona z zabieraniem dokumentów. To tez przeciwko złodziejom samochodów? Przecież oni są teraz o wiele gorliwsi niż przed Schengen. Kierowcy Eurolines twierdzą, że tak jest za każdym razem. Przecież to kpina. Kontrole miały być wyrywkowe. Jeśli to ma tak wyglądać, to ja wolę normalną odprawę na przejściu przy świetle i przy polskiej straży granicznej. Służby mundurowe powinny działać profesjonalnie i potrafić rozróźnić normalnych ludzi od łysych dresiarzy. Nie zawsze to możliwe, ale jak chcą to potrafią. Jakoś co jakiś czas na przejsciach wpadają dealerzy narkotykowi, a wszystkich się nie sprawdza. Co więcej, sądzę, że Niemcy dawno zdążyli rozpoznać środowisko przestępcze z okolic Zgorzelca i mają ludzi wytypowanych. Zastanawia mnie też, czy giną samochody np w Libercu. Granica jest chyba słabiej pilnowana, dużo aut dobrych marek, jakoś nie słychać o masowych kradzieżach. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: bandytów tak, ale dlaczego męczą wszystkich 08.02.08, 21:12 Gość portalu: m napisał(a): > Jest coś takiego jak domniemanie niewinności i nie ma > odpowiedzialności zbiorowej. To że, być może, Polacy kradną > samochody, to nie znaczy, że każdy ma być drobiazgowo sprawdzany. Np > kontrolowane są wszystkie autobusy rejsowe jadące w głąb Niemiec, > nie mające nawet postoju na wschodzie Niemiec. Sama miałam kontrolę > o 12.00 w nocy w drodze do Stuttgartu. Autobus dostał rozkaz zjazdu > z autostrady i na pierwszej stacji benzynowej za przejściem była > normalna kontrola graniczna połączona z zabieraniem dokumentów. To > tez przeciwko złodziejom samochodów? Przecież oni są teraz o wiele > gorliwsi niż przed Schengen. Kierowcy Eurolines twierdzą, że tak > jest za każdym razem. Przecież to kpina. Kontrole miały być > wyrywkowe. Jeśli to ma tak wyglądać, to ja wolę normalną odprawę na > przejściu przy świetle i przy polskiej straży granicznej. Służby > mundurowe powinny działać profesjonalnie i potrafić rozróźnić > normalnych ludzi od łysych dresiarzy. Nie zawsze to możliwe, ale jak > chcą to potrafią. Jakoś co jakiś czas na przejsciach wpadają > dealerzy narkotykowi, a wszystkich się nie sprawdza. Co więcej, > sądzę, że Niemcy dawno zdążyli rozpoznać środowisko przestępcze z > okolic Zgorzelca i mają ludzi wytypowanych. Zastanawia mnie też, czy > giną samochody np w Libercu. Granica jest chyba słabiej pilnowana, > dużo aut dobrych marek, jakoś nie słychać o masowych kradzieżach. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx A nie dociera to do Waszych pustych łbów, że Polska jest tzw."bazą wypadową" dla wszelkiej maści **azylantów** w drodze na Zachód Europy. Polscy kombinatorzy próbują na nich zarobić i w polskich samochodach przeszmuglowują ich przez granicę [za Odrę]. Potem niech już się martwią sami. Dlatego są kontrolowane bagażniki i pasażerowie. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: bandytów tak, ale dlaczego męczą wszystkich 08.02.08, 21:36 Posegaczu, ale widzisz chyba różnicę między kontrolą w razie uzasadnionego podejrzenia, a uporczywym nękaniem? Policja ma prawo cię wylegitymować i chyba nawet przeszukać. Ale jeśli będzie to robić dzień w dzień, rano i wieczorem, jak będziesz jechał do pracy i wracał z pracy, to należy się zastanowić, co właściwie policja chce osiągnąć. To samo dotyczy sytuacji w Gorlitz. Jaki jest konkretnie cel kontroli pojazdu, który rano wjechał z Polski, a wieczorem do Polski wraca? Czy zachodzi jakiekolwiek podejrzenie, że popełniono przestępstwo? O jakim charakterze? Ten samochód uległ nagłej przemianie? Na wjeździe jeszcze był legalny, a na wyjeździe już kradziony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam jesteś tępak Re: bandytów tak, ale dlaczego męczą wszystkich IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.08, 22:22 No i co z tego. To trzeba było nie wprowadzać Schengen. Włochy np też są naturalną bazą wypadową dla azylantów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm a Francja ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.08, 10:13 tam to dopiero jest masa różnych "kolorowych" którzy osiedlaja się w UE pod pozorem "powrotu do macierzy z krajów kolonialnych" !!! wystarczy przejść się po Paryżu poza obiektami muzealnymi, albo pojeździć metrem... i jakoś Niemcy nie kontrolują tamtej granicy i WSZYSTKICH pojazdów wjeżdżających do nich z Francji !!!!! hipokryzja ??? a może bezczelność (żeby pokazać Polakom że są "niczym")? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miwszkaniec zpod g Policja w Görlitz nie odpuszcza Polakom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.08, 19:54 Ja słyszałem że wiele osób widziało jak niemieccy złodzieje uciekali w głąb Niemiec. Przy tym głoszą plotki, że kradną Polacy i uciekają do Polski. Tym sposobem policja niemecka ich się nie czepia. Och, niemcy, niemcy. Poszkodowani w II wojnie światowej zapatrzeni w potęgę swej bandyckiej armii wszędzie widzą zło prócz siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Policja w Görlitz nie odpuszcza Polakom 08.02.08, 20:23 maluchami uciekali ? Odpowiedz Link Zgłoś