Gość: Karol IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / 10.30.97.* 25.08.03, 10:07 Mam pytanie. Czy ktoś może mi powiedzieć, na jakim etapie jest budowa mostu tysiąclecia i kiedy ma dobiec końca? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rafis Re: Most Tysiąclecia IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 25.08.03, 10:18 Gość portalu: Karol napisał(a): > Mam pytanie. Czy ktoś może mi powiedzieć, na jakim etapie jest budowa mostu > tysiąclecia i kiedy ma dobiec końca? > Dzięki zostały wylane pylony, trwa budowa dojazdów do mostu zobu stron(właściwie to podjazdów i dojazdów drogowych).Ma byc ukończony jesienia 2004 roku.Podobno wszystko przebiega z planem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Most Tysiąclecia-zdjęcia i wizualizacje IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 25.08.03, 10:21 www.biprogeo.wroc.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
sebcat Re: Most Tysiąclecia-zdjęcia i wizualizacje 25.08.03, 10:35 A ja jeszcze dodam że jedno przeslo nad zimowiskiem jest gotowe(oczywiscie sama konstrukcja) drugie zbliza sie ku końcowi jeszcze kilkanascie metrów. odz przyczulki na osobowickiej jest gotowy odcinek nad ulica i torami do wału i bedzie wylewane połaczenie do przeseł mostu. Od strony popowic estakada jest takze wylana do wału. Teraz prowadzone sa prace przy budowie mostu wantowego. Polaga to na tym ze z kazdej strony dwóch(aby nie przewróciły sie) pulonów wylewa sie segmenty i łaczy z linami wantowymi. I tak widać jak od pylonów most rosnie woby kierunkach jest toa ciekawa metoda budowy bo jest to jakby ruchomy szlunek który przesuwa sie jak czesc mostu juz zaschnie. Fajnie to wygladalo nad zimowiskiem gdy przesło ma rozpietosc 50 metrów i podpiera sie tylko w srodkowym punkcie, idealne wywazenie. Tak wiec podsumowując najwiecej czasu zajmie budowa odcinaka wantowego i wtedu most bedzie juz jedna całoscia pozostanie zabranie sie za prace bardziej drogowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temida Zobaczymy co powiedzą rafis i wedzonka jak... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.08.03, 11:03 ..wyjdą na wierzch wały z przetargami na budowę tegoż arcydzieła. A wyjdą. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcat Re: Zobaczymy co powiedzą rafis i wedzonka jak... 25.08.03, 17:06 Gość portalu: temida napisał(a): > ..wyjdą na wierzch wały z przetargami na budowę tegoż arcydzieła. A wyjdą. A msz jakieś sprawdzone informacje, moze plotki. Czy po prostu mówisz tak bo teraz wszedzie sa wały:))) Chyba ze chodzi ci o wały przeciw powodziowe bo aktualnie od strony Osobowic nie ma kawałka wału, wiec jak by wyszedł(z ziemi) to by dobrze było. Odpowiedz Link Zgłoś