Dodaj do ulubionych

Most Tysiąclecia

IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / 10.30.97.* 25.08.03, 10:07
Mam pytanie. Czy ktoś może mi powiedzieć, na jakim etapie jest budowa mostu
tysiąclecia i kiedy ma dobiec końca?
Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: Rafis Re: Most Tysiąclecia IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 25.08.03, 10:18
      Gość portalu: Karol napisał(a):

> Mam pytanie. Czy ktoś może mi powiedzieć, na jakim etapie jest budowa mostu
      > tysiąclecia i kiedy ma dobiec końca?
      > Dzięki

zostały wylane pylony, trwa budowa dojazdów do mostu zobu stron(właściwie to
      podjazdów i dojazdów drogowych).Ma byc ukończony jesienia 2004 roku.Podobno
      wszystko przebiega z planem.
      • Gość: Rafis Re: Most Tysiąclecia-zdjęcia i wizualizacje IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 25.08.03, 10:21
        www.biprogeo.wroc.pl/
        • sebcat Re: Most Tysiąclecia-zdjęcia i wizualizacje 25.08.03, 10:35
          A ja jeszcze dodam że jedno przeslo nad zimowiskiem jest gotowe(oczywiscie sama
          konstrukcja) drugie zbliza sie ku końcowi jeszcze kilkanascie metrów. odz
          przyczulki na osobowickiej jest gotowy odcinek nad ulica i torami do wału i
          bedzie wylewane połaczenie do przeseł mostu. Od strony popowic estakada jest
          takze wylana do wału. Teraz prowadzone sa prace przy budowie mostu wantowego.
          Polaga to na tym ze z kazdej strony dwóch(aby nie przewróciły sie) pulonów
          wylewa sie segmenty i łaczy z linami wantowymi. I tak widać jak od pylonów most
          rosnie woby kierunkach jest toa ciekawa metoda budowy bo jest to jakby ruchomy
          szlunek który przesuwa sie jak czesc mostu juz zaschnie. Fajnie to wygladalo
          nad zimowiskiem gdy przesło ma rozpietosc 50 metrów i podpiera sie tylko w
          srodkowym punkcie, idealne wywazenie.
          Tak wiec podsumowując najwiecej czasu zajmie budowa odcinaka wantowego i wtedu
          most bedzie juz jedna całoscia pozostanie zabranie sie za prace bardziej
          drogowe.
          • Gość: temida Zobaczymy co powiedzą rafis i wedzonka jak... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.08.03, 11:03
            ..wyjdą na wierzch wały z przetargami na budowę tegoż arcydzieła. A wyjdą.
            • sebcat Re: Zobaczymy co powiedzą rafis i wedzonka jak... 25.08.03, 17:06
              Gość portalu: temida napisał(a):

> ..wyjdą na wierzch wały z przetargami na budowę tegoż arcydzieła. A wyjdą.

A msz jakieś sprawdzone informacje, moze plotki. Czy po prostu mówisz tak bo
              teraz wszedzie sa wały:)))
              Chyba ze chodzi ci o wały przeciw powodziowe bo aktualnie od strony Osobowic
              nie ma kawałka wału, wiec jak by wyszedł(z ziemi) to by dobrze było.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka