slarwar Urzędnicy tropią uczniowską inicjatywę 04.03.08, 09:23 Towarzysz URZĘDAS ma nawyki z czasów PRL - gratuluję tow. prezydentowi takiego pracownika . Maturzysta z roku 1968 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroc Re: Urzędnicy tropią uczniowską inicjatywę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 15:39 Jaka obywatelska inicjatywa to zwyczajna obłuda chociaż dziewczyn o to nie podejrzewam raczej ich mentorów , je też mogę mieć setki takich inicjatyw np. zamiast budowy kanalizacji na Oporowie zróbmy drogi na Psim Polu albo zamiast dotacji na teatr kupmy dodatkowy autobus . Paranoja prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erty Urzędnicy tropią uczniowską inicjatywę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 12:57 >>>>>>>>Marcin Garcarz, rzecznik prezydenta Wrocławia: - To pomyłka. Pracownik kancelarii prezydenta odesłał list do wydziału edukacji, choć powinien on trafić do prezydenta.<<<<<<<< To nie jest pomyłka. W całym urzędzie miejskim jest polityka "dekretowania" pism na wydziały lub działy, których dane pismo dotyczy. W sumie to naturalne. Trudno żeby biuro prezydenta mogło odpowiadać na wszystkie pisma. Ale dochodzi do takich absurdów, że na skargę do prezydenta dotyczącą pracy jakiegoś wydziału, czy konkretnie pracownika odpowiada sam zainteresowany. Totalny absurd. Pismo wychodzi w kilku kopiach, w tym jedna na papierze firmowym prezydenta i prezydent ja podpisuje po wcześniejszej akceptacji wszystkich kierowników, dyrektorów i całej tej śmietanki. Nasze kochane miasto to piękna klika, w której petent czuje się jak u Kafki - cokolwiek zrobi i tak jego sprawa trafi do punktu wyjścia. Z urzędniczego doświadczenia widzę, że najlepiej załatwiać sprawy nie przez prezydenta a przez radnych. przynajmniej ci starają się robić jakieś ruchy - być może tylko pozorowane, ale jaednak jakieś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paskudek1 Re: Urzędnicy tropią uczniowską inicjatywę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 15:18 nie jestem z Wrocławia, ale wydaje mi się, że korespondencja powinna docierać do ADRESATA a nie do wydziału, którego dotyczy. Tym bardziej, że jeżeli weźmiemy pod uwagę TEMAT listu to powinien on trafic do wydziału zajmującego sie inwestycjami w mieście a nie do wydziału edukacji, bo nie edukacji i spraw szkolnych skarga, a właściwie protest dotyczył. Jak by się nie odwrócic to d...pa z tyłu. Tłumaczenia urzędnika kretyńskie. A dziewczyny super i oby więcej takiej młodzieży w kraju nam rosło. Na co dzień patrzę niestety na tumiwisizm i zobojętnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Urzędnicy tropią uczniowską inicjatywę 04.03.08, 21:35 > nie jestem z Wrocławia, ale wydaje mi się, że korespondencja powinna > docierać do ADRESATA a nie do wydziału, którego dotyczy. Chyba nigdzie na świecie tak nie ma, nie w przypadku urzędów. Chyba wszędzie istnieje jakaś kancelaria czy sekretariat choćby po to, by oddzielać poważne i oficjalne pisma od próśb o przegonienie złego ducha. > Tym bardziej, że jeżeli weźmiemy pod uwagę TEMAT listu to powinien > on trafic do wydziału zajmującego sie inwestycjami w mieście a nie > do wydziału edukacji, bo nie edukacji i spraw szkolnych skarga, a > właściwie protest dotyczył. A tu się zgadzam, wydział edukacji zdecydowanie nie był kompetentny by zajmować się odpowiedzią na taki list tylko dlatego, że napisały go uczennice. IMHO list ten trafił celowo, tak żeby pogrozić dyrektorowi "kolejna taka inicjatywa i lecisz". Bo czy na pytanie o fundusze z UE odpowiada wydział komunikacji, tylko dlatego, że pytającym jest kierowca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrd 44 Urzędnicy JAK UB tropią uczniowską inicjatywę IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.03.08, 12:57 Skandal. Każdy wie , ze tyle milionów za fontannę to stanowczo za dużo. Zdrojek w Rynku już pokazał jak magistrat gospodaruje. Dudkiewicz powinien podać się do dymisji a urzędas zostać aresztowany za nieprzestrzeganie konstytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1944 Urzędnicy tropią haaaaa IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.03.08, 13:00 Przecież nikt nie pytał ile i który urzędnik dostał , czy chce dostać w łapę! Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Czyżby urzędników Wrocławskiego ratusza 04.03.08, 13:16 inspirowały PRL-owskie wzorce? Co na to prezydent Dutkiewicz? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 nie,nie,nie 04.03.08, 14:42 to Białoruś ! To skandal ! To dno ! Wrocław mnie załamuje , ale właściwie chyba trzeba si cieszyć bo jeszcze nie gwałcą ! Mam dość tego wariatkowa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomal101 Urzędnicy tropią uczniowską inicjatywę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.08, 16:19 20 baniek na fontannę ? Średniogłupi obywatel wie, że sprawa cuchnie. Można za to kupić np. 4 szynobusy albo postawić jakiś niezły hotel, a podejrzewam, że nawet wybudować od podstaw zamek do zwiedzania, albo wylać betonem makietę 1:1 Wilczego Szańca. A tak ? Będzie za to tylko fontanna, nieruchomość nad morzem dla kilku osób z zarządu miasta, jakaś niezła fura dla syna kolegi. I Johnny Walker, rzecz jasna. Blue Label. Odpowiedz Link Zgłoś
iza_szczypka Re: Urzędnicy tropią uczniowską inicjatywę 04.03.08, 18:13 Widocznie jestem więcej niż średnio głupim obywatelem (nie Wrocławia zresztą), bo nie wiem, co mozna zrobić w mieście za 20M - nie znam kosztów innych potencjalnych inwestycji, nie moja branża. Ale uważam, że mieszkańcy miasta powinni mieć wybór. Bo jeśli za te pieniądze można kupić marne parę tramwajów, które i tak utkną w korkach, to wolałabym fontannę. Tak samo bym ją wolała, gdyby te pieniądze wystarczyły na remont powiedzmy 1-2 kamienic na zapleczu Rynku, przy których reszta bedzie jeszcze gorzej wyglądać. Ale gdyby za te pieniądze dało się usunąć ze trzy wąskie gardła komunikacyjne albo wyremontować całą Nożowniczą, to już inna bajka... O urzędasach nie będę się wypowiadać, bo mi żyłka pęknie. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik To ja Ci coś powiem 04.03.08, 20:01 Przebudowa ul. Żmigrodzkiej we Wrocławiu kosztowała 29 milionów, z czego miasto zapłaciło 15 (resztę dała Unia). W ramach tego projekty wykonano: - 2 jezdnie (2-3 pasy każda) po 1800 metrów każda - 2 linie torowiska po ponad 800 metrów każda - 3000 metrów chodnika - 2200 metrów ścieżek rowerowych - 2 przejazdy kolejowe - 6 zatok autobusowych Za wszystko (powtarzam) miasto zapłaciło 15 milionów. Potrzeba komentarza? www.wroclaw.pl/m37005/p45162.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
iza_szczypka Re: To ja Ci coś powiem 04.03.08, 20:26 A widzisz, to jest konkretny punkt odniesienia. I nie, nie trzeba komentarza. :) Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: To ja Ci coś powiem 04.03.08, 23:05 wielki_czarownik napisał: > Przebudowa ul. Żmigrodzkiej we Wrocławiu kosztowała 29 milionów, z czego miasto > zapłaciło 15 (resztę dała Unia). Ale to są ceny z 2004 roku a od tego czasu materiały budowlane poszły w górę 100% Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: To ja Ci coś powiem 04.03.08, 23:18 > Ale to są ceny z 2004 roku a od tego czasu materiały budowlane > poszły w górę 100% Budowę kończyli w 2007 roku. Mieli zapasy na trzy lata? Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: To ja Ci coś powiem 04.03.08, 23:32 W tym piśmie są ceny z 2004 nie umiesz czytać? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik No i? 05.03.08, 00:03 Nawet jeżeli doliczymy wzrost cen, to i tak za 20 milionów możemy zrobić podobny projekt. Pamiętaj, że tamto kosztowało 15 milionów. Wzrost kosztów nie wyniósł 100%. Materiały to nie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: No i? 05.03.08, 00:16 Zgoda ale czy to oznacza że mamy położyć .... na pergolę niech się rozsypie? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: No i? 05.03.08, 16:05 Szczerze mówiąc wolę położyć %%%% na Pergolę niż np. na Plac Staszica, który już się rozsypuje, albo na Pomorską po której niedługo tylko czołgiem będzie można jeździć. Pergolę można przejściowo zostawić jak jest, bo ona jest w znośnym stanie. Wybuduje się dobry dojazd do fontanny, duży parking, rozbuduje ZOO itp. to wtedy się walnie fontannę. Bo na razie sens inwestowania w Pergolę jest taki sam, jak budowania hipermarketu w środku lasu. Nikt tam nie przyjedzie, bo po pierwsze nie ma jak, a po drugie nie ma po co. Co innego jak przebudujemy ZOO itp. Wtedy w niedzielę będzie można pojechać (i szybko dojechać) do ogrodu a potem zrelaksować się przy fontannie. Na razie będziemy mieli fontannę, do której człowiek mieszkający w Leśnicy będzie dojeżdżać +/- tyle samo czasu co do Kłodzka! Gdzie tu sens? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zotral@gmail.com zapytaj sam IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.08, 16:42 Prezydent - Rafał Dutkiewicz Sekretariat Prezydenta ul. Sukiennice 9 50-107 Wrocław pokój 103 tel. (071) 777-82-01 fax (071) 344-80-56 e-mail: bpr@um.wroc.pl Odpowiedz Link Zgłoś
markona to wygl ada na próbe zastraszania młodzieży.... 04.03.08, 18:16 słusznie - trzeba uważnie wysłuchiwać uwag młodzieży. to oni będą spadkobiercami naszych w tej chwili decyzji i działań. A swoja drogą fontanna za 20mln? - to gruba przesada, oj gruba. Najbogatszych na coś takiego nie stać... Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Urzędnicy tropią uczniowską inicjatywę 04.03.08, 19:29 i slusznie dziewczyny robia. 20 baniek na nieco wiekszy kran? zupelny bezsens. we wroclawiu nie ma ulic z dzirami, tylko dziury z resztkami ulic. el presidente powinien sie tym martwic, bo na razie, to moze zdjac tablice "wroclaw" ze wszystkich stron miasta, bo i tak jak zaczyna w aucie telepac na wszystkie strony, to znaczy, ze to wlasnie to "piekne miasto wroclaw". poza tym, to bardzo dziwne to miasto. wyjechalem jakis czas temu i staram sie znalesc dziury w drogach tutaj. znalazlem! ale gdzie? jak wjechalem na droge asfaltowa o szerokosci ~1.8m biegnacej miedzy polami, by dojechac na szrot. w kazdym innym miejscu praktycznie nie mozna znalesc dziury, a jak juz takowa powstaje, to jest latana w trybie 24h. a eksperci politechniki dudka twierdza, ze sie nie da. ciekawe. naprawde ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
billert Urzędnicy tropią uczniowską inicjatywę 04.03.08, 20:42 BRAWO! Tak trzeba! Należy walczyć z arogancja tzw. "władzy", która przecież nie jest niczym innym, jak instytucją usługową dla społeczeństwa, a miasto należy do Was obywatele, nie do do polityjów i innych wyalienowanych od społeczeństwa osobników. Akcja wypytywania w szkole "kto za tym stoi" przypomina - jako żywo sytuację lat 70-tych przed wybuchem ruchu Solidarności. Chyba powoli trzeba nowej! Drodzy uczniowie! Stoicie w jednym chwalebnym szeregu z takimi ruchami obywatelskimi jak obrońcy Rospudy, walczący z trasą gliwicką i poznańscy działacze obywatelscy z grupy MY POZNANIACY - gratuluję!!! Miasta polskie zżera samowola i korupcja władz, szarańcza deweloperska i antyeuropejska, antyekologiczna i antyspołeczna polityka przestrzenna. Przeczytajcie: Polska przestrzeń – Sodoma i Gomora w sercu Europy, (w): www.blat.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Urzędnicy tropią uczniowską inicjatywę IP: 78.131.132.* 04.03.08, 20:47 Osia, Osia! O czym ja tu czytam? Hmmm, tak w ogóle to fajnie wiedzieć, że są plany budowy takiej fontany. Nie wiem tylko, po cholerę komu ona do szczęścia potrzebna, bo to prawda - wokół tyle budynków nieodremontowanych, które 'szpecą' Wrocław. I jakaś mega drocha fonatnna nie zmieni wyglądu naszego miasta. Poza tym, podobno, ogólnie rzecz biorąc, Polska 'nie ma kasy', jest zadłużona i nie może dać ludziom podwyżek. Ale pieniądze na jakieś 'pierdoły' zawsze się znajdą ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: recenzent Urzędnicy tropią uczniowską inicjatywę IP: *.chello.pl 04.03.08, 22:52 Dziewczyny - brawo! Ale nie łudźcie się, że odpowiedź od Pana Prezydenta otrzymacie. Dzieci z ulicy Oleśnickiej napisały list do Prezydenta z prośbą o pomoc w zorganizowaniu na ich zaniedbanym podwórku skromnego placu zabaw jeszcze na początku listopada i do dzisiaj odpowiedzi nie dostały. Za to kancelaria Prezydenta przekazała sprawę ZZK, które odpowiedziało rodzicom tych dzieci, że mogą sobie wydzierżawić od Miasta kawałek podwórka i zbudować plac zabaw. A wspomniany już Rzecznik oświadczył w Gazecie, że plac zabaw na tym podwórku byłby niesprawiedliwością społeczną w stosunku do dzieci, które takiego placu zabaw nie mają. Ale nie powiedział czy to, że dzieci z Oleśnickiej nie mają placu zabaw, jest sprawiedliwe, jeżeli dzieciom z innych podwórek place zabaw Miasto zafundowało? Wszystkie podwórka w obrębie starej zabudowy mieszkaniowej, poza Rynkiem to wstyd i żenada dla Miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: Urzędnicy tropią uczniowską inicjatywę 04.03.08, 23:16 O ile pamientam to wcale tak nie było że kazano rodzicom sobie wydzierżawić kawałek podwórka i śądzę że po prostu kłamiesz w tej sprawie ale do rzeczy obiecano że zostanie zorganizowana tam świetlica środowiskowa nie wiem czy jest czy nie ma lub czy sprawa jest w toku . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Prezent dla urzędnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 00:58 znalazłem odPOwiedni prezent dla Ratuszowych: przemówienia Gomułki na dvd ( lecą własnie w tv) teksty o "zatrutym ziarnie anarchii, które zalęgło się u mysłach młodzieży" urzędnik może wykorzystac w rozmowach dyscyplinujących młodzieź i dyrekcję:)) Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 Re: Prezent dla urzędnika 05.03.08, 07:01 Czy można coś zrobić prwnie z tymi urzędnikami ? Jeśli dobrze pamiętam to odpowiedz obywatel lub gupa obywateli musi otrzymać w ciągu miesiąca , jesli nie otrzyma to można urzd zaskarźyć ? Może napiszmy nasz sprzeciw , podajcie adres mailowy jako nowy wątek . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R-t Re: Urzędnicy tropią uczniowską inicjatywę IP: *.pitow.wroc.pl 05.03.08, 10:07 Niestety, obyś miał nowsze informacje, bo stan na ubiegły tydzien był taki, że świetlicy na Oleśnickiej też nie będzie, bo ZZK przeznaczył wszystkie wolne lokale do sprzedaży (niektóre stoją puste od wielu lat). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tepisarek Urzędnicy tropią uczniowską inicjatywę IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.08, 08:35 A może w ogóle należałoby sie przyjrzeć tym wszystkim fontannom, które od 10 lat tu powstają (i gasną, jak mało widoczna, a kosztowna przez 3 lata fontanna na środku Odry koło kościoła Na Piasku).Większość jest ładna i dodaje miastu uroku, ale co za dużo, to niezdrowo. Pytania, których nie zadali dziennikarze:ile mamy fontann? Ile kosztują? Jak to się ma do innych miast Polski? (dla porównania, nie musimy ich naśladować)I - Kto w zarządzie miasta zarabia na budowie fontann? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agniechasz Urzędnicy tropią uczniowską inicjatywę IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.08, 16:05 Witam! Jestem jedną z autorek tego listu dlatego chciałam zaznaczyc parę spraw, zatem: Drodzy komentatorzy! Chyba mieliście to nieszczęście życ w nieciekawych czasach jeśli każdy obywatelski ruch kojarzy wam się z mentorską, odgórną manipulacją. Przede wszystkim nasz list nie miał żadnego wydźwięku politycznego i nie taki był jego cel, dlatego proszę nam nie gratulowac upodobań politycznych. Chciałyśmy, zwrócic uwagę pana prezydenta na inne potrzeby miasta. Codziennie mamy okazje jeżdzic do szkoły po brudnych, podziurawionych ulicach, stojąc w korkach w autobusach i podziwiając piękne kamienice, zaniedbane i z odpadającym tynkiem. Nasze miasto jest ładne, ale zniszczone, więc żeby taka ekstrawagancja jak fontanna miała sens musi być ono naprawione. Nie chodzi już nawet o cenę tej inwestycji, ale wkomponowanie jej do reszty nieco zapuszczonego miasta. Chciałyśmy w ten sposób wyrazic sprzeciw co do tej sprawy a nie samego Rafała Dutkiewicza. Co do naszego rzekomego „mentora” jak zostało to nazwane, to zarzut jest śmieszny, nie mamy już pięciu lat, żebyśmy dały się w ten sposób sterowac, z reszta nasi nauczyciele mają naprawdę masę ważniejszych problemów niż usiłowanie wpojenia siedemnastolatką słuszności postawienia fontanny, lub jej braku. Nie jesteśmy młodymi popieraczkami jakiejś partii, ale obywatelkami miasta, więc miałyśmy potrzebę przedstawienia poglądu na sprawę z perspektywy innej niż fotel prezydencki. Odpowiedz Link Zgłoś
g625 Re: Urzędnicy tropią uczniowską inicjatywę 05.03.08, 16:10 gratuluje! dobrze ze coraz wiecej ludzi patrzy tak na Wroclaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wejeska Re: Urzędnicy tropią uczniowską inicjatywę IP: *.lanet.net.pl 05.03.08, 17:18 Wierze bez zastrzezen w samodzielnosc Waszego pomyslu z tym listem.Wierze,ze nie kierowaly Wami zadne ambicje polityczne,choc tez mialybyscie do nich prawo. Wierze,ze doczekacie sie w koncu jakiejs odpowiedzi,jesli nie samego prezydenta,to ludzi,ktorzy go reprezentuja. Nie wierze natomiast w moralne i zawodowe kompetencje urzednikow z Wydzialu Edukacji.Telefon do dyrektora z pytaniem,kto za tym stoi jest autentycznym skandalem,wyrazem zalosnej arogancji,bo podszytej strachem i służalczoscią jednego urzednika wobec drugiego.Taka reakcja na niewinny list uczennic,ktore daja wyraz jakims swoim obywatelskim troskom jest kompromitujacym dowodem urzedniczej ignorancji. Odpowiedz Link Zgłoś
kanga_i_roo Re: DO REDakcji- co dalej z tą sprawą? jest odp.? 07.03.08, 00:10 Mam nadzieję, że dowiemy się czy ta sprawa ma jakiś (JAKI??)finał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Urzędnicy tropią uczniowską inicjatywę IP: *.as.kn.pl 05.03.08, 18:41 Jeszcze raz gratuluję serdecznie obywatelskiej aktywności. Niestety, zbyt często ludzie patrzą obojętnie na zło, które ich otacza. Zbyt często boją się wypowiedzieć swoje zdanie ze strachu przed fikcyjnymi lub rzeczywistymi prześladowaniami. Tymczasem ważne jest właśnie to, by być myśleć samodzielnie i mieć cywilną odwagę do wyrażania swoich opinii. Niestety, muszę uświadomić Wam jednak, że to, co zrobiłyście, miało charakter dokładnie polityczny. W państwie rządzą politycy, którzy w swoim imieniu lub w imieniu grup, które za nimi stoją, wykonują określone działania. Krytykowanie tych działań (lub ich popieranie) to akty o charakterze politycznym, nawet jeśli nie stoi za tym np. intencja zorganizowania jakiegoś ruchu politycznego. Możecie bronić się przed polityką, ale ona i tak Was dopadnie, jeśli chcecie być aktywne społecznie. Piszesz, że nie chcecie krytykować Dutkiewicza, ale sprawę. No tak, ale tak się składa, że decyzję w tej sprawie podejmował Rafał Dutkiewicz i jego ludzie. Rafał Dutkiewicz jest zawodowym politykiem. Rafał Dutkiewicz chciałby po zakończeniu kadencji jako prezydent Wrocławia (a może i w trakcie kadencji) ubiegać się o jakieś wysokie stanowiska państwowe, może prezydenta RP. Rafał Dutkiewicz przy pomocy zaprzyjaźnionych mediów buduje wokół siebie mit dobrego gospodarza. Rafał Dutkiewicz nigdy się nie myli - jeśli pamięć mnie nie zawodzi, nigdy, ale to nigdy nie przyznał się do żadnego błędu, mimo że nietrafnych decyzji podjął jako prezydent całe mnóstwo (nawet gdbyby był najlepszym w świecie prezydentem, i tak nieuchronnie musiałby popełnić jakieś pomyłki, bo taka jest natura ludzka). Krytykując jego decyzję, podważacie misternie budowany image, który człowiek ten wokół siebie buduje. Przepraszam, jeśli ta prawda jest dla Was bolesna, ale tak po prostu funkcjonuje ten świat. Życzę Wam wszystkiego najlepszego i nie dajcie się stłamsić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefanox Re: Urzędnicy tropią uczniowską inicjatywę IP: *.wroclaw.mm.pl 06.03.08, 06:26 Agniecho , jasne , że tak . Widzisz tylko jest wielu starszych od Was , kórzy zwyczajnie boją się odezwać , a tu młode dziewczyny biorą miasto w swoje ręce . Dlatego to znakomity przykład . Bierzcie to miasto ! Ludzie retro tacy jak pan Dutkiewicz muszą odejść. Potrzebni są młodzi i nie zkażeni korupcją . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianin Re: Urzędnicy tropią uczniowską inicjatywę IP: *.pl 06.03.08, 07:12 Jeszcze raz "gratuluje! dobrze ze coraz wiecej ludzi patrzy tak na Wroclaw." ; obywatel tego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Urzędnicy tropią uczniowską inicjatywę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 17:06 Brawo laski!!! Tak trzymać!!! Baby są odważne!!! Poznań z Wami!!! Bądźmy aktywnymi obywatelami tego kraju i naszych miast, wiosek, osiedli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefanox Re: Urzędnicy tropią uczniowską inicjatywę IP: *.wroclaw.mm.pl 06.03.08, 06:22 Właśnie prezydent Poznania został uznany przez sąd za winnego działania na szkodę miasta ... W kolejc czakają inni prezydenci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k,i Urzędnicy tropią uczniowską inicjatywę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.08, 20:17 Wodotryski,podświetlenia,fontanny,krasnale -a za cholewę nie zajmą się gównami w mieście .Wszechobecnym zjawiskiem. Na grupach choćby wątek o bezsilności służb Wrocawia wobec wciąż wylewającego się szamba.Zero skuteczności przez miesiące... Odpowiedz Link Zgłoś