Gość: tutejsza IP: *.gprs.plus.pl 05.03.08, 22:21 zapraszam do wpisywania opinii na temat lekarzy wszystkich specjalności/ www.znanylekarz.pl/ e Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: po co? Re: znani lekarze-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 02:46 Po co to pisać i wylewać żółć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niedr Re: znani lekarze-opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 08:33 Czytając takie opinie mam wrażenie , że zamiast pomagać robię krzywdę ludziom . Odpowiedz Link Zgłoś
nomina Re: znani lekarze-opinie 21.08.08, 21:58 Wybacz, ale nie zgadzam się. Dobry lekarz ma dobre opinie, a ten zły... lepiej uprzedzić pacjenta, zanim zostanie okaleczony. Mówię, rzecz jasna, o wyważonej, merytorycznej argumentacji, a nie atakach dla samych ataków. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.pacjent Re: znani lekarze-opinie 23.08.08, 09:44 Skoro już musiał powstać i ten wydumany wątek, wtrącę swoje refleksje, bo nauczono mnie w szkole, że wolność to nie samowola. Najłatwiej jest wypowiadać się anonimowo i atakować też najłatwiej jest anonimowo. Niestety, nietrudno też jest do internetu wprowadzać "martwe dusze". Ile jest prawdy w tym, co napisane, każdy mądry użytkownik forum osądzi sam. Czy to się komuś podoba, czy nie, żaden wpis nie jest w stanie zmienić faktu, że lekarz to najpiękniejszy zawód pod słońcem. A że za dobro odpłaca się złem to prawda stara jak świat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okaleczony Re: znani lekarze-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 09:37 jeżeli kasę uważasz za zło;to nie bierz!! Odpowiedz Link Zgłoś
blondiii89 Re: znani lekarze-opinie 12.06.09, 17:12 Nie zgodzę się z Tobą uważam, że nie ma piękniejszego zawodu od prawnika, bo to oni walczą o to żebyście mieli dostęp do swoich podstawowych praw, m.in. też do leczenia, i pilnują tych lekarzy żeby was nie krzywdzili i nie popełniali błędów a jak już popełnią to żeby za nie odpowiadali. prawdziwy.pacjent napisała: > Skoro już musiał powstać i ten wydumany wątek, wtrącę swoje refleksje, bo naucz > ono mnie w szkole, że wolność to nie samowola. > > Najłatwiej jest wypowiadać się anonimowo i atakować też najłatwiej jest anonimo > wo. Niestety, nietrudno też jest do internetu wprowadzać "martwe dusze". > > Ile jest prawdy w tym, co napisane, każdy mądry użytkownik forum osądzi sam. > > Czy to się komuś podoba, czy nie, żaden wpis nie jest w stanie zmienić faktu, ż > e lekarz to najpiękniejszy zawód pod słońcem. > > A że za dobro odpłaca się złem to prawda stara jak świat. > Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: znani lekarze-opinie 14.06.09, 21:53 dyskusja co jest najpiękniejszym zawodem świata, ma taki sens jak ranking kiełbas - jak się zesrasz po krakowskiej to wiadomo, że jej na 1 miejscu nie umieścisz.. co zaś do twoich niezmywalnych praw do leczenia - lekarz ma niezmywalne prawo cię posłać w cholerę, jeśli twój stan życiu nie zagraża, o czym pamiętaj sypiąc takimi tekstami w gabinecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vidz Re: znani lekarze-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 17:20 Odsyłam do przeczytania opinii: zatrzymanie znanych wrocławskich adwokatów, badania doświadczalne na umierającym, obuszko mengel 99 % lekarzy to ludzie szlachetni, niezwykli, z powołania; ale problem tego 1 % istnieje, jest smutną rzecywistością jak dorobić się na doprowadzeniu człowieka do śmierci, zyskać na badaniach doświadczalnych: krótkich bo przed śmiercią chorego, a na koniec wypisać zaświadczenie do USC /prowadzący bad. doświadczalne na umierającym/, sałszować protokół ślubu i testament. Resztę wyczytasz z podanych na wstepie tematów. Są to fakty iDZIEJĄ SIĘ TU I TERAZ I TRWAJĄ OD CO NAJMNIEJ KILKUNASTU LAT. POSTĘPOWANIE ICH NIE ŚWIADCZY O GŁUPOCIE, ALE O BEZKARNOŚCI DZIAŁANIA. islandia.ms19@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vidz Re: znani lekarze-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 17:24 Odsyłam do przeczytania opinii: zatrzymanie znanych wrocławskich adwokatów, badania doświadczalne na umierającym, obuszko mengele 99 % lekarzy to ludzie szlachetni, niezwykli, z powołania; ale problem tego 1 % istnieje, jest smutną rzeczywistością jak dorobić się na doprowadzeniu człowieka do śmierci, zyskać na badaniach doświadczalnych: krótkich bo przed śmiercią chorego, a na koniec wypisać zaświadczenie do USC /prowadzący bad. doświadczalne na umierającym/, sfałszować protokół ślubu i testament. Resztę wyczytasz z podanych na wstępie tematów. Są to fakty i Dzieją SIĘ TU I TERAZ I TRWAJĄ OD CO NAJMNIEJ KILKUNASTU LAT. POSTĘPOWANIE ICH NIE ŚWIADCZY O GŁUPOCIE, ALE O BEZKARNOŚCI DZIAŁANIA. islandia.ms19@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
janomar55 Re: znani lekarze-opinie 17.05.11, 21:17 SA LEKARZE I SA LEKARZYNY{FELCZERY}.JESLI LEKARZ PRYWATNIE LECZY ZAPALENIE ZYLY, A PO 2 TYG JEST BEZRADNY I DAJE SKIEROWANIE DO SZPITALA, GDZIE STWIERDZA SIE ZWYKLY ROPIEN-TO CO TO ZA LEKARZ.....ZADAJE JEDYNIE BOL I CIERPIENIE PACJENTOWI.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: znani lekarze-opinie IP: 213.172.178.* 03.09.08, 12:09 Gorąco polecam Szpital Rydygiera w Krakowie i Oddział oparzeniowy szczególnie dwie panie dr Michalska ( koło 40- tki), dr Budzyńska( koło 30- tki) super kompetentne sprawne babki z bardzo dobrym podejściem do pacjenta przy tym bardzo pogodne i otwarte bez żadnego zadęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elzbieta Re: znani lekarze-opinie IP: *.chello.nl 29.11.08, 19:34 lekarz z malborka ktory powinien slozyc pomoca pacjetom ,niestety sluzy ,poprostu chamskim zachowaniem nawet ludzi po zawalach uwaza jedynie za klopot,to byl dr,libera ,najbardziej bezczelny lekarz,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irena Re: znani lekarze-opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.09, 09:35 Witam serdecznie. Chciałam sie podzielić swoją opinią na temat leczenia wykonanego przez prof. Bowszyca. U profesora byłam dwa razy. Za pierwszym razem byłam zadowolona, bo prof. potwierdził diagnozę innego lekarza. Miałam usuwanego mięczaka zakaźnego w gabinecie Bowszyca w domu. Na drugą wizytę poszłam po mniej więcej pół roku, gdyż wróciłam w podróży poślubnej i byłam cała w krostach, które strasznie dokuczały. Profesor oznajmił z grymasem na twarzy po uprzednim spojrzeniu w kartę, że to jest mięczak zakaźny, wypisał szybko skierowanie do szpitala. Powiedział, że muszę mieć wszystko usunięte - wypalone, co do ostatniej krostki! Bo zarażam innych. Po czym zaczął mi czynić wyrzuty, że nie wyleczyłam sie do końca wcześniej i teraz mam co chciałam. Potraktował mnie bardzo niemiło. A fak jest taki, że nie odnotował sobie, że owego mięczaka sam mi wcześniej usunął i wyleczył. Krosty miałam wszędzie, nawet we włosach, na twarzy pełno.Świadomość, że mieliby mnie oszpecić była dla mnie fatalna. Nie załamując się do końca poszłam do innego lekarza, godzinę później dowiedziałam się, że to zwykła OSPA !! Zadzwoniłam do profesora, grzecznie poruszyłam sprawę zwrotu pieniedzy, oczekiwałam chociaż przeprosin za niepotrzebny stres, ale pan profesor przekazał mi jedynie "że nie ma sobie nic do zarzucenia". Z pewnością ! Nie skorzystam już z usług tego lekarza! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rupert ...a to ciekawe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 19:51 ...w ospie nie ma wykwitow na skorze owlosionej glowy... Calosc brzmi na tyle zabawnie,iz podejrzewam,ze jest albo celowo przekrecona-albo calkowicie zmyslona. Kolejna nakrecona,hipochondryczka,albo nauczycielka,co wszystko wie lepiej,"bo na pedagogice mialam biologie wykladana".Kto normalny chodzi po 10ciu specjalistach,"bo tak"?Normalni ludzie lecza sie u jednego specjalisty,ktory w tym momencie ma mozliwosc chociazby-oceny postepowania zmian-ergo,najwieksze szanse na trafna diagnoze.Ludzie,dajcie sobie na wstrzymanie... Ps.Jak mi w warsztacie rozpieprzyli auto,to nie bylo nawet najmniejszej mozliwosci dyskusji nt.zwrotu pieniedzy,czy odszkodowania.Naprawde,nie rozumiem,czemu w gabinecie prywatnym mialoby byc inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: ...a to ciekawe... IP: *.chello.pl 03.08.10, 16:49 Mój syn gdy miał ospę to krosty miał dosłownie wszędzie, i na głowie(owlosionej) także. Więć nie wiem skąd to stwierdzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: casusrabin Re: znani lekarze-opinie IP: *.mnc.pl 13.12.08, 17:02 Osobiście uważam że ten system oceny jest szkodliwy dla lekarzy z tego względu że sam lekarz nie jest w stanie odpowiedzieć na zarzucane mu uchybienia. Na allegro każdy ma prawo ustosunkować sie do negatywnych komentarzy na swój temat, na "znanych lekarzach" byle kto moze sie zalogować i wypisywać bzdury bezkarnie niszcząc komus renome niekiedy wypracowywaną przez lata. Potrzeba takiego portalu mimo wszystko istnieje lecz nie może on działać na zasadzie palenia czarownic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: znani lekarze-opinie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.08, 22:07 Prawie od początku istnienia tego portalu obserwuję wpisy dotyczace kilku lekarzy, zarówno tych których uważam za totalnie niekompetentnych jak i tych którzy moim zdaniem są profesjonalni. Im dłużej to robię, to mam coraz silniejsze przekonanie o bezsensowności tego typu przedsięwzięć (z wyjatkiem kasy którą robi pomysłodawca). Opinie na temat interesujacych mnie lekarzy wahają się bowiem na przestrzeni miesięcy od minus kilkadziesiąt do plus kilkadziesiat i odwrotnie, a większość wpisów ma charakter wybitnie emocjonalny a nie merytoryczny lub pozornie merytoryczny czyli zgodny z bardzo potocznymi wyobrażeniami o standardach obowiązujacych w medycynie (znacznie poniżej nawet tego czego się można dowiedzieć choćby z popularnych pism poświeconych zdrowiu).Oczywiście pojawiają się w niewielkiej ilości mądre merytoryczne opinie (na + i -), ale by je oddzielić od reszty śmieci trzeba mieć sporą wiedzę z obszaru medycyny, a jak sie ją ma to w gabinecie też bardzo szybko zobaczy się z kim się ma do czynienia i bez portalu można się obejść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ot fakt Re: znani lekarze-opinie IP: *.gprs.plus.pl 14.12.08, 15:17 Menda namawiająca do wpisywania opinii to sam właściciel portalu , który chce go reklamować. Większość wpisów czynią sami lekarze z zawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miśka Re: znani lekarze-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 00:09 A ja wpiszę nie z zawiści, tylko ku przestrodze. Bartosz Ceglarski ze szpitala wojskowego i z przychodni na Ulanowskiego. Rzekomo gastrolog. Nigdy nie powinien przeprowadzać zabiego gastroskopii. Okalecza pacjentów i bardzo arogancki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: znani lekarze-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 19:24 Miśka, jak bardzo żałuję, że nie przeczytałam Twojego postu:( Byłam u tego barbarzyńcy bartosza ceglarskiego w styczniu 2009. Z gabinetu wyszłam zapłakana, chrypkę miałam dwa tygodnie. Ten sadysta usiłował zrobić mi gastorskopię zupełnie bez żadnego znieczulenia!! Muszę mieć zrobione to badania, ale teraz mam takiego stracha że minęło pół roku a ja nie mogę się otrząsnąć po tamtym koszmarze:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po gastroskopii Miałam robioną gastroskopię dokładnie i bezboleśni IP: *.as.kn.pl 14.06.09, 17:04 Polecam pana prof. Kielana - gastroskopię robi delikatnie, bezboleśnie i dokładnie. Nie mam żadnych traumatycznych wspomnień związanych z tym badaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Miałam robioną gastroskopię dokładnie i bezbo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 21:28 Także dr Dzierla w Euromedicare - szybko i bezboleśnie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: znani lekarze-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 00:13 Znam ten portal, w sumie zauważyłam, że jak np. lekarz ma 99% dobrych opinii i przykładowo ortopeda zrobi błędnie operację, która sparaliżuje pacjenta, a pacjent później jeździ na wózku inwalidzkim i po zrobieniu kilku badań, konsultacjach u wojewódzkiego konsultanta, po komisji w ZUS-ie, gdzie przydzielono rentę itp. i pacjent opisze dokładnie swój przypadek od początku do końca, bez używania wulgaryzmów, tylko opisze się swój przypadek i że np. zdaniem wojewódzkiego konsultanta operacja została zepsuta i ma się wszystko udokumentowane, to często reszta naskakuje na taką osobę, bo przecież lekarz ma tyle dobrych opinii itp., często się kasuje tego typu opinie, bo po co psuć lekarzowi miejsce w rankingu i że to może pisze zazdrosny kolega po fachu, widziałam, że pod opiniami na temat niektórych lekarzy jak się pojawiła 1 zła opinia, to reszta osób używała gróźb karalnych wobec niezadowolonej osoby, a administrator strony nie usuwał wypowiedzi zawierających groźby. Ale za to jak jakiś lekarz ma przykładowo 80-90% złych opinii i ma trochę dobrych opinii, to jest na zasadzie, że dobre opinie, to lekarz sam sobie pisze itp., a w sumie u lekarza jest loteria, bo dobry lekarz może zrobić kalekę z człowieka, a obiektywnie mówiąc kiepski lekarz może kogoś uratować, więc należy wyważać ocenę tych opinii i podchodzić do tego z lekkim przymrużeniem oka i jak jakiś lekarz mający 99% dobrych opinii raz na jakiś czas dostanie słabą ocenę, to nie należy naskakiwać na takiego pacjenta, ponieważ lekarz naprawdę może zrobić z kogoś kalekę i nie pisze takiej wypowiedzi np. zazdrosny kolega czy coś, ale może to dotyczyć rzeczywistej sytuacji, tak samo jak ktoś ma dużo złych opinii i pojawią sie czasem dobre opinie, to nie należy mówić, że to lekarz sam sobie pisze poprawne opinie, ponieważ taki lekarz może naprawdę komuś pomógł. Chociaż można zrozumieć idee tego portalu, bo on ma pomóc w tym, żeby pacjenci mogli wybrać dobrego lekarza, bo może się okazać, że jakiś lekarz z wieloma złymi opiniami może doprowadzić nawet do śmierci, a po lekarzu z wieloma dobrymi opiniami można się spodziewać, że powikłania będą mało prawdopodobne, ale trzeba pamiętać, że lekarz nie jest cudotwórcą i każdy może zrobić kalekę z pacjenta i wiadomo-taki pacjent także ma prawo wypowiedzi, żeby pokazać, że nie zawsze jest tak różowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: znani lekarze-opinie IP: *.sileman.net.pl 24.06.10, 12:38 Pani doktor Teresa Zaniewska prowadziła moją ciążę i jestem bardzo zadowolona. Jest bardzo dobrym fachowcem. Jest kompetentna, ma bardzo duże doświadczenie i jest na bieżąco ze wszystkimi nowinkami w świecie ginekologiczno-położniczym. Mimo komplikacji i problemów jakie pojawiły się czasie trwania mojej ciąży, urodziłam zdrowego Syna. Na wizyty chodziłam z przyjemnością ponieważ jest niezwykle miłą, sympatyczną i serdeczną osobą. Zawsze pytała jak się czuję i wysłuchiwała tego, co miałam do powiedzenia. Przyjmuje w Med 5 w Katowicach na Zadolu ( w ramach NFZ ale terminy są strasznie odległe) i prywatnie w gabinecie w Chrzanowie. Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawianka47 Re: Chirurg plastyk Wrocław 30.06.11, 14:28 Jeśli szukasz chirurga plastyka, to nie łakom się na niską cenę. Ja tak zrobiłam- uwierz nie warto. Albo nie rób operacji plastycznej, albo zabezpiecz się na wypadek, gdyby nie wyszła. Tego się nie wie od razu. Nieważne co p. Knakiewicz mówi, ważne jaki jest efekt po wygojeniu. On się zabezpiecza biorąc pieniądze przed operacją, robiąc Ci zdjęcia. Ty też nie bądź głupia- weź rachunek, idź na operację ze świadkiem, zbierz informacje. Niektóre informacje w internecie są mocno przesłodzone. Uwaga! Czytaj ze zrozumieniem. Powodzenia w mądrym wyborze lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zina Hanna Szczerba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.14, 21:36 HANNA SZCZERBA Uwaga !!! Przestrzegam wszystkich przed tą osobą!!! Źle wypełniła dolinę łez, czego skutkiem jest efekt Tyndalla. Jeszcze sama musiałam ja uświadomić. Początkowo deklarowała, że mnie nie zostawi i napewno pomoże. W ramach rekompensaty wykonała mezoterapię powiek i na tym jej pomoc się skończyła. Jak jej napisałam, że boli mnie oko i być może potrzebna mi pomoc- już nie odpisała. Następnego dnia nie odebrała telefonu. Kiedy jej napisałam, że oczekuję rekompensaty- zerwała kontakt... Zabieg kosztował mnie 850zł. Naprawa jej błędu już prawie 2000zł i końca nie widać. Przestrzegam wszystkich!!! UWAGA ZERO ETYKI. Szkodzi i nie udziela pomocy swoim ofiarom. Wszystkim zainteresowanym służę dokumentacją foto, sms oraz bilingami na dowód tego, że ta pani ma zero moralności Odpowiedz Link Zgłoś