Dodaj do ulubionych

Bezradny... potrzeba rady!

IP: *.pop.e-wro.net.pl 30.08.03, 21:32
Może ktoś mi doradzi, i zechce oświecić. Gdzie można znaleźć informację na
temat cen za napisanie obszernej publikacji na zadany temat? ...i nie chodzi
o prace magisterskie, bo tych to wyszukiwarka wywala najwięcej! Dzięki:>
Obserwuj wątek
    • Gość: STrup Bezradny! Trzeba wziąć sie do nauki i roboty! IP: *.chem.uni.wroc.pl 01.09.03, 11:32
      Gość portalu: Piotruś napisał(a):

> Może ktoś mi doradzi, i zechce oświecić. Gdzie można znaleźć informację na
      > temat cen za napisanie obszernej publikacji na zadany temat? ...i nie chodzi
      > o prace magisterskie, bo tych to wyszukiwarka wywala najwięcej! Dzięki:>

Piotrusiu!
      Dlaczego po prostu nie siądziesz na 4 literach w bibliotece, nie poczytasz i
      poszperasz, po czym nie napiszesz sam tego artykułu?
      Co jesteś wart (w swoich własnych oczach), ile jest warte twoje wykształcenie,
      jeśli tego nie potrafisz? Czy to naprawdę przekracza twoje możliwości?
      Bo jeśli przekracza, to wybacz, ale raczej nie zabieraj się za nic, co ma jakiś
      związek z praca umysłową. Jest tyle pieknych zawodów nie wymagających
      intelektu...
      I nie oszukuj sienie i innych, podpisując cudzą pracę swoim nazwiskiem. I tak
      miernota umysłowa wylezie jak szydło z worka albo słoma z butów.
      • Gość: Piotruś Re: Bezradny! Trzeba wziąć sie do nauki i roboty! IP: *.pop.e-wro.net.pl 01.09.03, 19:59
        STrupku!
        Bardzo opacznie zrozumiałeś moją bezradność. Przukro mi, że nie wyraziłem się
        zbyt dosadnie! To ja mam napisać a raczej opracować niewielki podręcznik, i
        nie wiem ile wziąźć za tą usługę! Skoro już udzieliłeś raz rady, może
        udzielisz i teraz za co z góry dziękuję. Pozdrawiam:>
        PS. Też brzydzę się kupowaniem wszelkich prac...
        • Gość: STrup Piotrusiu! Darmo dodatkowa rada! IP: *.chem.uni.wroc.pl 02.09.03, 08:52
          Gość portalu: Piotruś napisał(a):

> STrupku!
          > Bardzo opacznie zrozumiałeś moją bezradność. Przukro mi, że nie wyraziłem
          się
          > zbyt dosadnie! To ja mam napisać a raczej opracować niewielki podręcznik, i
          > nie wiem ile wziąźć za tą usługę! Skoro już udzieliłeś raz rady, może
          > udzielisz i teraz za co z góry dziękuję. Pozdrawiam:>
          > PS. Też brzydzę się kupowaniem wszelkich prac...

Będę złośliwy (zresztą jestem na codzień, to typowa starcza złośliwość, którą
          hołubię i pielęgnuję, bo mi z nią dobrze).

1. Prawdziwy pisarz nie zaczyna roboty od cennika usług pisarskich...

2. Jak chcesz coś napisać, to nie możesz pisać z błędami:
          "Przukro"
          "...że nie wyraziłem się zbyt dosadnie" (chyba powinno być "wystarczająco
          jasno" lub coś w tym rodzaju)
          "...nie wiem ile wciąŹĆ za TĄ usługę" (dodatkowo brak przecinka)
          "...i teraz za co z góry..." (brak przecinka)

Mamy więc jedną literówkę, dwa błędy interpunkcyjne, jeden stylistyczny, jeden
          gramatyczny i jeden ortograficzny. W takim krótkim tekście!!!
          Zaiste, Piotrusiu, potrzebujesz pomocy.
          • Gość: Piotruś Re: Piotrusiu! Darmo dodatkowa rada! IP: *.pop.e-wro.net.pl 02.09.03, 12:38
            Witaj Złośliwcze,

Pierwsza Twoja wypowiedź obraziła mnie, druga zniechęciła… „dosadnie”
            czy „wystarczająco jasno” – napisz rozprawkę! Czasy cenzury minęły, na
            szczęście!!! Wydaje się, że nie należysz do tych, którzy potrafią czytać
            między wierszami. Pewnie trzeba Tobie wszystko wyłożyć „całą kawę na ławę” -
            prosto i przejrzyście, a może wystarczająco jasno? Nie chcę i nie zrobię tego.
            Dość, że jesteś złośliwy to w dodatku musisz być ślepy… nie widzisz, co się
            dzieje na rynku pracy? Widzisz? Podejrzewam, że nie chcesz widzieć! Wolisz
            hołubić i pielęgnować swoje ego w necie… fajna zabawa, nie?
            Dodam, że nie jestem pisarzem „prawdziwym”, cokolwiek to znaczy. Ślepcze
            pisanie w internecie jest szybkie i byle jakie… taki jego urok, zwłaszcza na
            forum!
            Jednak masz rację, jeśli chcę być poprawny to w każdej sytuacji…
            Potrzebuje pomocy, ale już nie od Ciebie – STrupku. Pozdrawiam:>

p.s. Zgodzisz się, że nie ma ludzi nieomylnych.... aaa, i sprawdź proszę raz
            jeszcze czy aby bezbłędnie udzieliłeś mi cennych rad!?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka