mikazz 13.04.08, 10:06 jakie atrakcje można zaliczyć z dzieckiem, jakieś fajne wycieczki piesze, zabytki, przyrodnicze ciekawostki? żeby nie było za daleko od Wrocławia, ale jeśli jest jakaś perełka to można i zanocować w sumie... poradzcie proszę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alicez Re: gdzie z 3-latkiem na wycieczkę-do 100km od Wr 13.04.08, 10:53 polecam: www.miedzygorze.friko.pl/atrakcje.htm Odpowiedz Link Zgłoś
amklodek Re: gdzie z 3-latkiem na wycieczkę-do 100km od Wr 13.04.08, 11:03 www.sielska-zagroda.pl super zabawa dla dzieci, dobra rybka dla rodziców Odpowiedz Link Zgłoś
mikazz park miniatur 13.04.08, 11:12 wyglada całkiem ciekawie... www.park-miniatur.com/pl/index.php ktoś był? Odpowiedz Link Zgłoś
alicez Re: wojsławice 13.04.08, 21:48 Park to dla zdecydowanie starszych dzieci, bo co może byc interesującego w kwitnących krzewach? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ola_225 Re: wojsławice 14.04.08, 16:06 Dokładnie. Ja tam byłam i szczerze mówiąc troche sie wynudziłam, bo tam same okazy botaniczne. Jak kogoś to interesuję to super sprawa, ale dla mnie nie wtajemniczonego laika nie była to jakaś frajda. Choć park jest duży i pospacerowac można. Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: gdzie z 3-latkiem na wycieczkę-do 100km od Wr 13.04.08, 19:13 Skalne miasto w Adrspach Odpowiedz Link Zgłoś
ryb-a72 Re: gdzie z 3-latkiem na wycieczkę-do 100km od Wr 13.04.08, 22:57 A ja polecam Polanicę Zdr., Kudowę Zdr. piękne parki jest gdzie pobiegać a to ważne dla dziecka, czyste trawniki nie tak jak we Wrocku. Można wziąć rowerek, piłkę na co tylko ktoś mam pomysł i szaleć. A a w Kudowie jest fajne muzeum zabawek. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
crazycocos Re: gdzie z 3-latkiem na wycieczkę-do 100km od Wr 14.04.08, 11:02 Adrspach - piękny, tylko to już jest dluższa wycieczka... W Wojsławicach jest pięknie, tylko że ogród czynny jest od 1 maja. A może Mietków i okolice?? Piękne tereny, cisza i dużo zieleni. Są fajne przewodniki po Dolnym Śląsku, warto je mieć. Często mają zaplanowane np. jedno-dwudniowe wycieczki z noclegami. Odpowiedz Link Zgłoś
aluniaaa Re: gdzie z 3-latkiem na wycieczkę-do 100km od Wr 14.04.08, 13:44 Park miniatur, wcześniej wspomniany. W Jaworzynie Śląskiej, niecałe 10 km od Świdnicy w kierunek Strzegom Muzeum pociagów. Bylismy tam z synkami w sobotę i byli zauroczeni - zwłaszcza przejażdzą drezyna. Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: gdzie z 3-latkiem na wycieczkę-do 100km od Wr 14.04.08, 14:18 crazycocos napisała: > Adrspach - piękny, tylko to już jest dluższa wycieczka... Bo ja wiem, czy dłuższa? W ubiegłym roku byliśmy tam z dziećmi, przejście trasy zajęło nam w sumie o ile dobrze pamiętam jakieś 3 albo 4 godziny, młodszej (wtedy trzylatce) trzeba było trochę pomagać, ale nie za dużo, starsza dała radę śpiewająco. Odpowiedz Link Zgłoś
crazycocos Re: gdzie z 3-latkiem na wycieczkę-do 100km od Wr 14.04.08, 17:16 Chodziło mi o to, że pytanie było o wycieczkę do 100km, a Adrspach to jakieś 120-130km chyba. Ale nie zmienia to faktu, że miejsce jest bajkowe i na pewno warto się tam wybrać:)) Odpowiedz Link Zgłoś
leniwiec76 Re: gdzie z 3-latkiem na wycieczkę-do 100km od Wr 16.04.08, 11:15 Henryków (k. Ziębic) - klasztor Cystersów. Bardzo ładny park, idealny na piknik (fajne duże łączki). Poza tym, z tego co pamiętam, jest zagroda ze zwierzakami (dziki, sarny itp.). Nie wiem, czy jest jakaś restauracja, ale żarcie, można wziąć ze sobą :) Generalnie, idealne miejsce na króciutką wycieczkę. No i bliziutko. Odpowiedz Link Zgłoś
mikazz tam byliśmy ostatnio 16.04.08, 16:28 super miejsce, wszystkim się bardzo podobało Odpowiedz Link Zgłoś