Dodaj do ulubionych

Cox! jak przyjety bedzie?albo obraz Polski w EU!!

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.09.03, 22:39

To on SZEF PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO powiedzial, ze wypedzenie Niemcow i
Wegrow bylo wielkim bezprawiem!
Podobno 17.09.2003 ma odwiedzic Polske , czy jestescie na polemike z nim
przygotowani?
Nikt sie przeciez winny nie czuje? EU jak widzicie z innego punktu na
historie dzisiaj patrzy!!
I CO TERAZ?

pyrsk
ballest
Obserwuj wątek
    • bolek5 Re: Cox! jak przyjety bedzie?albo obraz Polski w 13.09.03, 00:04
      Ja z ballestem nie rozmawiam, więc niech mu ktoś inny przypomni, że Cox się z
      tej wypowiedzi wycofał bodaj jeszcze w ubiegłym tygodniu. Nagabywany przez
      polskich parlamentarzystów zarzekł się, że nigdy nie nazwał wypędzeń
      bezprawiem.

Bolek
      • Gość: ballest krzywda czy bezprawie? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.09.03, 02:50
        ;-)'
        Ale sie poprawil!
        www.chrzanowski.pl/index.php?page=1207
        pyrsk
        ballest
        • bolek5 Re: krzywda czy bezprawie? 13.09.03, 11:57
          Zrobię wyjątek i ci odpowiem, ale tylko raz, więc czytaj uważnie. Czasami
          działanie zgodne z prawem wyrządza krzywdę. Np. eksmisja rodziny z mieszkania
          za rozróby i prowadzenie meliny. Jakiś cynik mógłby powiedzieć, że rodzice
          mają czego chcieli, ale ich dzieci? Przecież one nic nie zawiniły, a prawne
          konsekwencje czynów swych rodziców odczują boleśniej, niż oni sami. O moralnej
          stronie wypędzeń można dyskutować i różnice poglądów w tej sprawie będą
          naturalne. Istotne jest co innego:
          Po pierwsze: wypędzenia nie są problemem prawnym i to Cox wyraźnie powiedział.
          Przesiedlenia były aktem legalnym, dokonanym z woli społeczności
          międzynarodowej i pod jej kontrolą.
          Po drugie: rozpoczynanie opowieści o wypędzeniach od wkroczenia Armii
          Czerwonej do Prus Wschodnich jest zwykłym fałszerstwem. Cierpienia niemieckich
          wypędzonych wyrwane z historycznego kontekstu niczego nie uczą i nie są dla
          nikogo przestrogą, za to doskonale nadają się do wykorzystania w politycznej
          grze o głosy tej bardziej sfrustrowanej części niemieckiego elektoratu. I
          tylko przeciw takiej grze protestuje polska opinia publiczna.

Żegnam bez pozdrowień

Bolek
          • Gość: ballest Biala VESTA Polski ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.09.03, 12:49
            Tez nie powinienem odpowiadac, ale odpowiem!

Mnie jest jedno, czy sa problemem prawnym, ja tylko i wylacznie krytykuje
            Polakow za to , ze wiekszosc z nich nie potrafi sie przyznac do winy, obojetnie
            czy za Jedwabne, Oswiecim, Bydgoszcz czy wypedzenia i to jest wlasnie POLSKI
            PROBLEM, ktory im tyle problemow na miedzynrodowym forum sprawia!
            Przyznajac sie do winy, mieli by wszystkie problemy z glowy!
            przeciez Zydzi w USA dalej beda Polske "Szlechtowac" obojetnie czy Kwasny
            Rumcajsowi i Wolvowitzowi sie do tyl.. bez mydla cisnie albo nie!

pyrsk
            ballest
            • Gość: łapacz"korków" ucz sie ... ball(na)est niejaki blitz IP: 213.199.193.* 20.09.03, 15:13
              Mnie jest ja tylko krytykuje nie potrafi Przyznajac sie mieli by Mnie jest ja
              tylko krytykuje nie potrafi Przyznajac sie mieli by Mnie jest ja
              szwab bal na est niejaki blitz ...uczysz się sie od hitlera ? szczel se w łeb
              • Gość: ballest kultura prymityow IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.09.03, 22:13
                Co robi ktos, co argumentow znalesc nie potrafi ?

O B R A Z A !!!!!

pyrsk
                ballest
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka