Dodaj do ulubionych

Parowozem pojedziemy do Jelcza Laskowic

IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.06.08, 00:26
Takie zabytkowe składy winny jeździć w weekendy z Wrocławia do
Sobótki/Świdnicy oraz Trzebnicy - tam, gdzie na turystę czekają inne atrakcje.
Swoją drogą wierzę ciągle w to, że kiedyś na Dolnym Śląsku parowozy w formie
atrakcji turystycznej powrócą przede wszystkim na jedną z najbardziej
malowniczych z tras w Polsce: Kłodzko - Wałbrzych przez Nową Rudę.
Obserwuj wątek
    • Gość: nocai Re: Parowozem pojedziemy do Jelcza Laskowic IP: *.chello.pl 18.06.08, 08:00
      Ale nowina, przecież ten pociąg (w zeszłym roku inny parowóz) jeździ na tej
      trasie regularnie (przez tydzień w miesiącu) i nie jest żadną atrakcją a
      połączeniem kursowym. Brawo za refleks!

P.S.
      "Kierownikiem" jest regularny Angol.
      • Gość: T. Re: Parowozem pojedziemy do Jelcza Laskowic IP: *.users.zlotniki.pl 21.06.08, 10:20
        Koledze WuWu chyba nie chodzi o to kiedy, czy od kiedy, jeździ, ale którędy :D. Czytaj ze zrozumieniem.
        • Gość: maruda Re: Parowozem pojedziemy do Jelcza Laskowic IP: *.cust.tele2.pl 20.08.08, 19:15
          Super... Ten angielski grat który jeszcze nigdy nie dojechał punktualnie. Jak prowadzi nasz TKt to przynajmniej na czas jestem we Wrocławiu. Zamiast jeździć w wakacje to znów poszczują ludzi nim od września. A zabytkowe wagony to standard na PKP, uwielbiam jak dziennikarze piszą to co usłyszą (i pewnie w to wierzą). Na początku ten pomysł bradzo mi się podobał ale do czasu kiedy w sesji musziałem szybko wracać do domu aby się do egzaminu przygotować a angielska strzała wyciągneła kopyta jeszcze na Głownym i 40 minut opóźnienia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka