Dodaj do ulubionych

Gdzie powstanie centrum księgowe światowego kon...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.03, 22:32
Mam wielką nadzieje ze u nas. To jest wlasnie inwestycja z
prawdziwego zdarzenia!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: tomek No to przegralismy IP: *.dozamel.ssk.pl 30.09.03, 08:28
      Jak wygramy ta rywalizacje to bedzie to chyba ewenement na skale
      kraju. Nie przypominam sobie zeby kiedykolwiek polacy przebili
      oferte czeska. Tak wiec na zakonczenie. Stwierdzam, ze Centrum
      Ksiegowe Swiatowe...... powstanie w PRADZE!!!!
      • Gość: kotbehemot Re: No to przegralismy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 08:50
        Zawsze szanowałem ludzi za optymizm.. Ja jednak mam nadzieje i sądzę ze to
        realne.
        PS gdyby było tak jak piszesz, w Polsce nie było by NIC a Czechy byłyby
        supermocarstwem. Tymczasem tak nie jest. Pamietaj ze Polska to czterokrotnie
        większy rynek i moze sie to bardziej opłacac nizsze koszty pracy w małych
        Czechach
        • Gość: wic Re: No to przegralismy IP: *.lanet.wroc.pl 30.09.03, 09:44
          centrum nie będzie produkować na rynek, tylko będzie świadczyć usługi na rzecz
          macierzystej korporacji, więc wielkość rynku nie ma tu nic do rzeczy; to co
          jest najważniejsze to kwalifikację, dostępność kadry specjalistycznej oraz
          cena jej pracy, ponadto ważna jest cena kupna nieruchomości i jej urzytkowania
          oraz infrastruktura techniczna.
          Kto wygra - pożyjemy zobaczymy, może wybiorą perspektywicznie trochę
          zapyziałe, w stosunku do Pragi, miasto nad Odrą;)
    • Gość: przegrany Re: Gdzie powstanie centrum księgowe światowego k IP: 217.30.159.* 30.09.03, 09:02
      Jak zwykle: Praga
    • Gość: Rafis Re: Gdzie powstanie centrum księgowe światowego k IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 30.09.03, 09:37
      Wprawdzie Polska przegrywa z Czechami ale juz Dolny Śląsk raczej nie
      przegrywa.Zauważcie, że jak jakis koncern rezygnuje z Polski na rzecz sąsiada
      to jednak umieszcza w Polsce fabryke na otarcie łez(np. Toyota) i jest ona na
      Dolnym Śląsku.
      Gdyby wygrał Wrocław to zapewne ściagnełoby to następne firmy, chocby takie
      które teraz są jeszcze niezdecydowane(GE,Bosch).
      • Gość: kotbehemot Re: Gdzie powstanie centrum księgowe światowego k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 09:59
        Dokladnie tak- Dolny Sląsk jest jednak dosc atrakcyjnym terenem pod inwestycje.
        Rzeczywiscie, z tym gadaniem o wielkosci rynku moze sie troche wygłupiłem (ale
        wybacz- jest wczesnie rano;)))), ale nadal twierdze, ze to JEST mozliwe. We
        Wrocławiu na pewno nie brakuje zasobów ludzkich (nawet wykształconych) a koszty
        pracy nie są wiele wyższe niż w Czechach. Licze ze sie uda- bedziemy pewnie
        wiedziec na dniach!
        • Gość: Rafis Re: Gdzie powstanie centrum księgowe światowego k IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 30.09.03, 10:08
          Gość portalu: kotbehemot napisał(a):

> Dokladnie tak- Dolny Sląsk jest jednak dosc atrakcyjnym terenem pod
          inwestycje.
          >
          > Rzeczywiscie, z tym gadaniem o wielkosci rynku moze sie troche wygłupiłem
          (ale
          > wybacz- jest wczesnie rano;)))), ale nadal twierdze, ze to JEST mozliwe. We
          > Wrocławiu na pewno nie brakuje zasobów ludzkich (nawet wykształconych) a
          koszty
          >
          > pracy nie są wiele wyższe niż w Czechach. Licze ze sie uda- bedziemy pewnie
          > wiedziec na dniach!

w Polsce koszty pracy sa większe niż w Czechach ale wątpie aby we Wrocławiu
          były większe niz w Pradze, która jest szykowana(o ile juz sie nią nie stała)
          na stolice Europy Srodkowej.We wszystkich widzianych przeze mnie opracowaniach
          Praga jest zdecydowanym liderem wyprzedzając Berlin, Budapeszt i oczywiscie
          Warszawe.Mam nadzieje, że Wrocław skorzysta na takim sasiedztwie :)
          • Gość: kotbehemot Re: Gdzie powstanie centrum księgowe światowego k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 10:26
            Na takim sąsiedztwie można tylko i wyłącznie stracić, zobacz jak to wygląda w
            Łodzi...

PS a mnie sie Praga nie podoba:P byłem przed dwoma tygodniami i sie zawiodłem
            • Gość: Rafis Re: Gdzie powstanie centrum księgowe światowego k IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 30.09.03, 10:34
              Gość portalu: kotbehemot napisał(a):

> Na takim sąsiedztwie można tylko i wyłącznie stracić, zobacz jak to wygląda
              w
              > Łodzi...
              >
              > PS a mnie sie Praga nie podoba:P byłem przed dwoma tygodniami i sie zawiodłem

Łódz starciła bo to Polska a w tym przypadku będzie Europa.Zreszta zobacz ile
              ostatnio się dzieje w Łodzi-powstało juz centrum ERY i właśnie centrum
              ksiegowe GE.Nie wspominam o innych.
              Nie wiem jak jest naprawde ale Wrocław jako tańszy od Pragi,Warszawy i Berlina
              powinien wypełnic ta luke pomiędzy nimi :)

P.S. W Pradze nie byłem ale i tak wiem, że Wrocłąw jest najlepszy :)
    • Gość: tomek do No to przegralismy IP: *.dozamel.ssk.pl 30.09.03, 10:47
      Widze ze zdania sa podzielone. Pamietajcie jeszcze o jednym tu
      chodzi o duuuuuuza kase. A we Wrocku znajdzie sie taki kto
      bedzie chcial uszczknac kawalek z tej puli. I to przewazy nad
      wyborem. Zaczna sie problemy, przedluzanie rozmow. Inwestorzy
      tego nie lubia. Gmina bedzie chciala zarobic an gruntach i tak
      dalej, tak dalej. A czesi jak wszyscy wiemy ciagna do siebie
      inwestorow wlasnie umozliwiajac im szybka inwestycje za mniejsza
      kase. Oni nam ciagle podbieraja inwestorow. I obawiam sie ze tak
      bedzie i tym razem.
      • Gość: Rafis Re: do No to przegralismy IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 30.09.03, 18:08
        Gość portalu: tomek napisał(a):

> Widze ze zdania sa podzielone. Pamietajcie jeszcze o jednym tu
        > chodzi o duuuuuuza kase. A we Wrocku znajdzie sie taki kto
        > bedzie chcial uszczknac kawalek z tej puli. I to przewazy nad
        > wyborem. Zaczna sie problemy, przedluzanie rozmow. Inwestorzy
        > tego nie lubia. Gmina bedzie chciala zarobic an gruntach i tak
        > dalej, tak dalej. A czesi jak wszyscy wiemy ciagna do siebie
        > inwestorow wlasnie umozliwiajac im szybka inwestycje za mniejsza
        > kase. Oni nam ciagle podbieraja inwestorow. I obawiam sie ze tak
        > bedzie i tym razem.

ale gadasz bzdury, ten inwestor nie pojawił się z powietrza- ktos musiał o
        niego zabiegać(władze miasta).
        Na nasza niekorzysc działają wyższe koszty pracy.Po drugie jak do tej pory to
        rzad Polski "wyganiał" wszystkich inwestorów nie zapewniając im dobrych
        warunków.Samorządy robia wszystko co sie da(np. Radom) ale pewnych rzeczy na
        szczeblu krajowym nie da sie przeskoczyć.
    • Gość: haszek http://www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1697694.html IP: *.dozamel.ssk.pl 30.09.03, 13:30
      tu zobaczycie ile kosztuje wynajecie 1m^2 w roznych miastach na
      swiecie
      • Gość: Rafis Re: http://www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,169769 IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 30.09.03, 18:11
        Gość portalu: haszek napisał(a):

> tu zobaczycie ile kosztuje wynajecie 1m^2 w roznych miastach na
        > swiecie

pod tym względem jestesmy najtańsi w Polsce :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka