Dodaj do ulubionych

policjanci na ulicach

27.11.08, 21:17
Jesuuuuuuuuu!!! Zareagowali na korki!! Dziś jak wracałam z pracy to na Placu
Legionów policjanci pilnowali ruchu na skrzyżowaniu. Tylko szkoda, że korków
nie było, bo by mogli się wykazać.
Obserwuj wątek
    • Gość: Neo[EZN] Re: policjanci na ulicach IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.11.08, 23:18
      Jak się pogoda zepsuje to będą mieli co robić. Niech tylko deszcz
      popada - najlepiej rano a potem po godzinie 13:00. Teraz zbliżają
      się mikołajki więc na ulicach może być "gorąco".
      • inessta Re: policjanci na ulicach 28.11.08, 06:04
        W myśl powiedzenia : "nie chwal dnia przed zachodem słońca" poczekam sobie do
        piątku po 17.00. i sprawdzę ich działalność. Przeczytałam już wątek i artykuł
        ten stan rzeczy opisujący. Cieszę się że w policjanci ogóle zareagowali. Jeżdżąc
        po mieście czasem się mocno wkurzam na kierowców, którzy skręcają tam gdzie nie
        powinni, albo właśnie jadą na pomarańczowym. Może jak przez jakiś czas policja
        popilnuje newralgicznych skrzyżowań to większość kierowców nauczy się patrzeć na
        znaki i je respektować. Kiedyś nagminnie dochodziło do stłuczek na skrzyżowaniu
        Powstańców ( raczej Świdnickiej) i Piłsudskiego.Postawili tam zakaz skrętu w
        Piłsudskiego ze Swidnickiej jadąc od Arkad. I codziennie znajdzie się mutant,
        który próbuje skręcać. Może policja jakoś to ukróci. Wtedy b edzie bezpieczniej.
        Życzę im powodzenia. A my obserwujmy już dziś pracę policji.
        • Gość: Neo[EZN] Re: policjanci na ulicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 10:38
          Dzisiaj też nie będą raczej mieli dużego pola do popisu na
          większości skrzyżowań bo pogoda jest dobra i nie zapowiadają opadów
          deszczu. Także wątpię żeby po godzinie 15:00 Wrocław został
          sparaliżowany przez piątkowe korki.

Nie to żebym marudził - pomysł z patrolami policji w czw i pt jest
          świetny i na 100% przyniesie jakąś poprawę sytuacji na drogach ale
          wpadanie w euforię po dniu kiedy ogólnie - ruch na drogach był
          stosunkowo niewielki jest przesadą.
        • Gość: JA Re: policjanci na ulicach IP: *.devs.futuro.pl 28.11.08, 13:42
          A wg Ciebie co powinni robić kierowcy na pomaranćzowym świetle?
          • Gość: as Re: policjanci na ulicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 18:59
            przyklaskiwać
    • Gość: ktostam kozanow IP: *.korbank.pl 28.11.08, 19:48
      Ja zauwazylem, ze jak policjanci stoja na skrzyzowaniach robia sie wieksze korki
      (kozanowska-pilczycka rano i milenijna-popowicka popoludniu).
    • Gość: marek Re: policjanci na ulicach IP: *.e-wro.net.pl 29.11.08, 11:42
      Tylko szkoda, że korków
      > nie było, bo by mogli się wykazać.
      Typowo polskie myślenie,na złosć mamie odmrożę sobie uszy.A może
      wyjść z założenia,że sama obecność policjantów na skrzyżowaniach
      zmniejsza zapędy bezmyślnych "kierowców" do blokowania skrzyżowań i
      zmniejsza obszar zakorkowanych miejsc?Czy zastanowiłeś się kiedyś
      nad tym,dlaczego jest korek ma Kazimierza,Krupniczej i Sądowej w
      kierunku Grabiszyńskiej,skoro za placem Legionów Grabiszyńska jest
      pusta?Otóż z moich obserwacji wynika,że dzieje się tak tylko
      wtedy,gdy plac Legionów zastawiają auta jadące Piłsudskiego w
      kierunku dworca świebodzkiego.A takich miejsc jest znacznie więcej w
      mieście.Oczywiście sama obecność policjantów na skrzyżowaniach nie
      spowoduje wyeliminowania korków w mieście i nie jest alternatywą dla
      budowy obwodnic.Ale w obecnej sytuacji -brawa dla policji.
      • sylwia2701 Re: policjanci na ulicach 29.11.08, 13:02
        21-GO listopada cały WROCŁAW był zakorkowany.Po tym właśnie piątku nasz
        prezydent zlecił policji i straży miejskiej do końca roku w każdy czwartek i
        piątek w godzinach od 14-tej do 19-tej pilnować kierowców aby nie blokowali
        skrzyżowań i pieszych aby nie przechodzili na czerwonym świetle.Na ten cel jak
        dobrze pamiętam przeznaczył 500tyś złotych.Pracowałam w tym tygodniu właśnie po
        południu i proszę mi wierzyć,że łatwiej się pracowało ,bezpieczniej i drogą
        radiotelefoniczną kierowcy i motorniczowie przekazali podziękowania policji i
        strażnikom miejskim.Czy dotarły podziękowania to nie wiem.Zapewne wiele osób
        teraz napisze za co...???Już odpisuję...nie napisałam,że nie było
        korków...tylko,że lepiej się pracowało...bezpieczniej i skrzyżowania nie były
        tak zablokowane.Wielka szkoda,że straży miejskiej nie było na skrzyżowaniu
        ul.Hallera z Gajowicką...może by nie doszło do wypadku ...dziecko wbiegło z za
        innego tramwaju prosto pod tramwaj jadący z przeciwnego kierunku.Przy
        CARREFOUR-rze stali strażnicy i ludzie już tak nie przechodzili na czerwonym
        świetle.Jestem za i popieram.
        • inessta Re: policjanci na ulicach 29.11.08, 15:36
          Uprzejmie informuję, że nie miałam nic złego na myśli opisując policjantów na
          skrzyżowaniach. Wyraziłam swoje uznanie dla tego pomysłu. A z informacji i
          obserwacji własnych wiem, że obecność policjantów czy strażników skutecznie
          hamowała zapędy kierowców do wjeżdżania na skrzyżowanie w sytuacji, kiedy na
          bank nie będą mogli z niego zjechać nie blokując przy tym drogi. Dobrze też się
          stało, że cała sytuacja została odpowiednio nagłośniona w mediach. Ja naprawdę
          się cieszę że miasto coś zrobiło z problemem korków w mieście, zwłaszcza w
          piątek wieczorkiem. Brawa i to wielkie dla władz, bo zareagowały.
          • sylwia2701 Re: policjanci na ulicach 29.11.08, 16:12
            Ja też się cieszę,że nasz prezydent zareagował ,dał pieniądze i jeśli ma to być
            tylko do końca tego roku...TO WARTO.Od 10-u lat pracuję w MPK-a i z
            doświadczenia wiem,że grudzień...okres przedświąteczny jest naprawdę bardzo
            ciężki.Czekają nas jeszcze większe korki i gorączka zakupów.Przydadzą się
            policjanci i strażnicy miejscy.Osobiście poproszę o strażnika na skrzyżowaniu
            HALLERA - Gajowicką.Jedyne skrzyżowanie ,na który właśnie wczoraj nie było
            nikogo...i doszło do tragedii.
            • sylwia2701 Re: policjanci na ulicach 29.11.08, 16:18
              p.s pisząc jedyne skrzyżowanie miałam na myśli ...to,że akurat na tym
              skrzyżowaniu ktoś powinien stać...pomyślałam tak ...parę minut po 14-tej jak
              dwie nastolatki przebiegały przez skrzyżowanie na czerwonym świetle ...biegły do
              autobusu.30-minut później doszło tam do tragedii.Reasumując dwa dni pracy
              policji i straży miejskiej...od 14-tej do 19-tej JESZCZE RAZ PISZĘ JESTEM ZA!
              • sylwia2701 Re: policjanci na ulicach 30.11.08, 15:22
                Nie wiem ,czy się cieszyć z faktu,że będą stali w czwartki i piątki w godz od
                14-tej do 19-tej.Przydali by się od poniedziałku...ale z drugiej strony
                dobrze,że w czwartki i piątki.J
    • Gość: agt81 Re: policjanci na ulicach IP: 194.181.192.* 03.12.08, 13:06
      właśnie dlatego, że policjanci stali! genialnie mi się jechało i w czwartek i w
      piątek, a do centrum mam dwie trasy: powstańców śląskich albo
      grabiszyńska-krupnicza!
      skończyło się stanie na zielonym, bo koleś z prostopadłego kierunku wjechał i
      nie zjechał, a blokuje inne pasy!
      jeszcze nie euforia, ale może w końcu się skończy przejeżdżanie np. na "głębokim
      oranżu" albo na "ważniaka zapchaj-dziurę" na skrzyżowaniu!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka