iwo46 19.12.08, 19:17 Prosze doradzić mi czy założyć Cyfrę+ czy Cyfrowy Polsat plusy i minusy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotrek Re: Cyfra + czy może Cyfrowy Polsat? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.08, 21:22 Na temat jakości obu platform powstały niemalże annały, wiele zależy od poziomu instalacji, odbiornika itp., statystycznie więcej pochwał na temat generowanego obrazu zbierze C+. Ja jestem użytkownikiem CP i powiem tak: żadna inna platforma nie oferuje w najniższym pakiecie (nie licząc standardowego za 9,90 zł miesięcznie) kanałów konkurencji, a zwłaszcza Polsatu, natomiast CP ma i TVP i TVN. To po pierwsze. Po drugie w Polsacie masz możliwość na starcie za sumarycznie niewielkie pieniądze kupić dekoder wraz z czaszą (ale niekoniecznie) na własność, a nie go dzierżawić. Uważam, że pakiet familijny za 37,90 zł (nie licząc akcji promocyjnych) jest wart tych pieniędzy. Aczkolwiek Cyfra z aktualną promocją jest też niezła. Wybór należy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na ciepło Re: Cyfra + czy może Cyfrowy Polsat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 15:02 Tylko że kanały konkurencji są w Cyfrowym Polsacie tylko do końca tego roku. No chyba że CP da n swoje kanały a na to się nie zanosi. W takiej promocji jak mają teraz n i Cyfra branie CP jest delikatnie mówiąc nierozsądne, bo nic nie oferuje. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Cyfra+ 19.12.08, 23:09 Pakiet komfortowy+ z umową na 13 miesięcy. Najlepsza oferta na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gratuluje Re: Cyfra+ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 15:02 Jeszcze niedawno nie wiedziałeś co wybrać, a teraz udajesz znawce?? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Cyfra+ 20.12.08, 16:44 Nie udaję, tylko dzielę się wiedzą, której jeszcze niedawno nie posiadałem. Takie to dziwne, że ktoś się nauczył i wie coś, czego jeszcze X dni wcześniej nie wiedział? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi Re: Cyfra + czy może Cyfrowy Polsat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 16:56 Jesli nie chcesz zwracac uwagi na proporce cena-jakosc to bierz C+. Zaplacisz krocie, ale bedziesz mial kilka kanalow stricte filmowych, do tego caly pakiet Discovery/National Geographic, bajki dla dzieci i cala reszte. Nie bedziesz mial Polsatu, ale to niewielka strata. Ale przygotuj sie na 150 zl miesiecznie plus minimum 10 zl za dekoder (chyba ze masz wlasny) Jesli natomiast chcesz za 60 zl miec praktycznie wszystko to, co w C+, ale bez kanalow filmowych Cyfry i HBO, to bierz CP. Jesli zdecydujesz sie na HBO, to w CP zaplacisz za nie mniej niz w C+. Kupienie dekodera w CP (nie mozesz miec wlasnego, bo ich karty nie chodza z innymi niz z CP) to 90 zl za wersje mini. Jesli chodzi o TVN-owska 'n', to jest to poroniony pomysl - drogo i badziewnie jesli chodzi o oferte. Sama liczba ich abonentow mowi za siebie - maja problem z dociagnieciem do 400,000 naiwniakow. No chyba ze rajcuja Cie 'bajery' typu HD, VOD etc. Ale to raczej dla zbieraczy znaczkow, tym bardziej, ze oferta VOD jest uboga. A najprosciej wejdz na ich strony i porownaj oferte. Sa jeszcze inne mozliwosci odbioru programow naszych platform, ale o tym wiecej sie dowiesz gdzies indziej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cookie Re: Cyfra + czy może Cyfrowy Polsat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 18:58 Żeby było jeszcze ciekawiej, to właśnie zrezygnowałem z CP z powodu fatalnej jakości programów (tragicznie niskie bitrate, po prostu rozmyty obraz np. na Cinemaxie) na korzyść n. W n też jest promocja, co do rodzajów kanałów - mnie osobiście wybór odpowiada, natomiast jakość kanałów SD (zwykłych) w porównaniu z Polsatem to jest niebo a ziemia. Tuner n pięknie odbiera również radia internetowe, jako (chyba) jedyny na rynku. Jeśli kogoś rajcuje VOD, to w n działa całkiem nieźle, choć w Polsce zdominowanej przez torrentowe aviki to ma małe znaczenie. Zatem kwestia gustu - wybór pozostaje w zasadzie między C+ a n. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiaapysia Re: Cyfra + czy może Cyfrowy Polsat? 20.12.08, 23:15 A czy ktos moze wie co oznacza sformułowanie w reklamie Cyfry plus "50% taniej DO 10 miesięcy" i "program Canal plus za darmo DO 12 miesiecy". Czy jeśli podpiszę umowe na 13 miesięcy to np pakiet komfortowy będę miała za połowę ceny przez 10 miesięcy i program CP za darmo przez 12 miesięcy", czy też jest tu jakis haczyk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella Re: Cyfra + czy może Cyfrowy Polsat? IP: 78.8.141.* 21.12.08, 11:20 Np. w pakiecie podstawowym za 20 pln masz przez 12 m-cy Canal + gratis, po 9 m-cach trzeba jeszcze płacić za dekoder chyba 20 pln miesięcznie. Dodatkowo do 4 m-cy m.in.za darmo HBO i przez długi czas też programy w wersji HD.Do niedawna dekoder z dyskiem 250GB można było otrzymać za 300 pln kaucji, teraz jest w Cyfrze za darmo, jedyny problem czy jest jeszcze dostępny.Trochę na ten temat np. tutaj : satkurier.pl/news/43934/napakowane-pakiety-cyfry-od-9-50-zl.html Odpowiedz Link Zgłoś
giles.oliver Re: Cyfra + czy może Cyfrowy Polsat? 22.12.08, 11:12 Ja mam Cyfrę + i jestem bardzo zadowolony. Żadnych zakłóceń, spory wybór kanałów. Płatności dokonuję przez internet. Jedyna wada, to kłopoty z dodzwonieniem się na infolinię. Mimo wszystko, polecam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
prskchx Re: Cyfra + czy może Cyfrowy Polsat? 22.12.08, 14:08 Bierz Cyfrę+ Drogie cholerstwo ale dobre. Naprawdę Canal+ to dobra rzecz!!! HBO trochę dupowate jest. Odpowiedz Link Zgłoś