cclement 11.01.09, 19:38 Te pieiądze to powinien dać rząd. Przecież płacimy podatki. Ale jakie rządy taka służba zdrowia dlatego wrzuciłem dzisiaj troszkę do puszek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cclement Re: We Wrocławiu Orkiestra gra już od siódmej ran 11.01.09, 19:48 cclement napisał: > Ale jakie rządy taka służba zdrowia i dotyczy to WSZYSTKICH BEZNADZIEJNIE DZIADOWSKICH polityków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indywiduum Mozesz być z siebie dumny ! IP: *.eranet.pl 11.01.09, 19:59 Wspaniale Doktorze ! Mozesz być z siebie dumny W końcu polskie dziecko to nie to samo co palestyńskie ("gdzie drwa rąbią tam wióra lecą") a na przyszłość niech twoja prawa ręka nie wie co robi lewa, Hipokratesie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania naukowiec Re: Mozesz być z siebie dumny ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 00:19 Gość portalu: Indywiduum napisał(a): > Wspaniale Doktorze ! > Mozesz być z siebie dumny > W końcu polskie dziecko to nie to samo co palestyńskie > ("gdzie drwa rąbią tam wióra lecą") ciekawe, nick Indywiduum a debilność treści i poziom głupoty jak u Hanki vel Hanki Górlki vel (ostatnio) Kasi. Widać tuman się zorientował, że można się różnie podpisywać. Szkoda, że nie nauczył się myślenia...Swoją drogą jakie to smutne i beznadziejne życie - bez bliskich, rodziny, sąsiadów, przyjaciół - pewnie wszyscy już mają jej dosyć (nawet kółko różańcowe) i tak siedzi i wypisuje bzdury na forum na wszystkie tematy po kolei, bo o wszystkim ma gamoń coś głupiego do powiedzenia. Żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gamoń vel tuman Re: Mozesz być z siebie dumny ! IP: *.eranet.pl 12.01.09, 15:51 Hej doktorku, łatwo ci idzie psychoanaliza przez neta a dlaczego nie chcesz się spotkać na żywo w swoim gabinecie z tumanem/gamoniem/idiotą/potworem ("giń, potworze" -miłe, tak mówisz do pacjentów ?)/babcią pokręconą w stringach z koniakowa ? zdziwiłbyś się bardzo jak nietrafne mogą być twoje domysły. Chętnie bym się tam pofatygowała, wiedziałbyś wtedy ile warte są twoje diagnozy, ostatnio wysyłałes mnie do najblizszej przychodni zdrowia psychicznego, groziłeś wałkiem - no co chcę wybrać Twoją przychodnię, gdzie ona jest ? zobaczymy co powiesz na żywo jak mnie zobaczysz (p.s. mam bardzo dużą rodzinę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Szymański A dlaczego właściwie nie w Rynku???????????? IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.01.09, 21:51 Jak to możliwe, że impreza z takimi tradycjami i o takim znaczeniu od lat ściągająca tysiące ludzi do RYNKU nagle jest organizowana na osiedlowym skwerze za dworcem ? Czy sylwester od 2009 roku bedzie przeniesiony na Maślice,na Kromera albo za Dworzec? Kto zdecydował, że setki osób chodzących dziś po Rynku dziwiło się, że nie może uczestniczyć w tej fajnej imprezie, a dreptanie w mrozie kilkadziesiąt minut do aquaparku zaliczyło do pomysłów z serii "chyba kogoś pogięło". No i pytanie retoryczne: jak to mozliwe że to kompletnie nie zdziwiło dziennikarzy GW, którzy zdaje się nie dostrzegli wkur....ludzi przechadzających sie dwa kroki od szanownej redakcji ? Moja odpowiedź robocza: to najnowszy pomysł znakomitej ekipy Pana Prezydenta DUTKIEWICZA i równie genialnego biura promocji miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazyli Re: A dlaczego właściwie nie w Rynku???????????? IP: *.wro.vectranet.pl 11.01.09, 22:24 Szczerze - mi też impreza przy aquaparku nie za bardzo pasowała bo organizatorzy przegięli z nagłośnieniem. Łupanka jaką odstawili (mimo szczytnego celu) doprowadzała dużą część mieszkańców okolicznych bloków do nerwicy(rodzice małych dzieci i starsze osoby). Nie wiem czy zgoda na taką imprezę zawiera ograniczenia w ilości decybeli emitowanych przez sprzęt grający - ale na przykład gdy koło aquaparku było wesołe miasteczko, cyrk czy nawet wakacyjne imprezy nagłośnienie miała znacznie mniejszą "siłę rażenia". Niestety nie było reakcji koordynatora na wysyłane wiadomości za pomocą linku na stronie internetowej wosp wrocław. Z marketingowego punktu widzenia potraktowanie mieszkańców w ten sposób nie przynosi wosp chluby - a raczej przysparza samej imprezie przeciwników. Następny finał w tym miejscu może nie mieć aprobaty mieszkańców. Ale cóż impreza się udała, pieniądze na szczytny i słuszny cel zostały zebrane a marudzenie jakichś autochtonów... cóż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrcławianin Re: A dlaczego właściwie nie w Rynku???????????? IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.09, 23:05 Kolego jak byś czytał gazet to byś wiedział dlaczego nie ma finału na Rynku. Wystarczyło by też raz na jakiś czas uruchomić radio, swego czasu było o tym bardzo głośno. Poza tym troszkę bez sensu obwiniać za wszystko władze miasta. Bo co one mają do WOŚP????? To tak jak by powiedzieć EKIPA DUDKIEWICZA WINNA ZA TO ZE SA MROZY. Albo lepiej za to że na świecie jest kryzys w firmach finansowych które do tej pory finansowały imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: A dlaczego właściwie nie w Rynku???????????? IP: *.wro.vectranet.pl 11.01.09, 23:32 To dlaczego nie było finału w rynku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: A dlaczego właściwie nie w Rynku???????????? IP: *.wro.vectranet.pl 11.01.09, 23:34 AAA... bo organizatorzy nie mieli kasy na to żeby zapłacić miastu... No tak... Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: A dlaczego właściwie nie w Rynku???????????? 11.01.09, 23:37 Moze nalezalo pomyslec jednak, ze impreza w Rynku sprzyja popularyzacji miasta i robieniu wokol niego tzw dobrego PR (a chyba za to odpowiadaja wladze miasta - wszak tego typu akcje tez generuja wplywy z turystyki i pokazuja, ze Wroclaw to miasto, w ktorym warto inwestowac). Uwazam za totalny skandal zrobienie finalu WSOP kolo aquaparku. Dlaczego? Dlatego (mysle sobie), ze jednak mieszkancy miasta oczekiwali finalu (jak co roku) w Rynku (a wladze miasta sa od zaspokajania potrzeb mieszkancow). Bo - wreszcie - taka tradycja, takie zapotrzebowanie spoleczne i (tak po ludzku) tak wypada. A tak - brnelismy sobie radosnie w blotku kolo aquaparku majac wrazenie, ze uczestniczymy nie w ogolnopolskiej akcji organizowanej w jednej z Polskich aglomeracji a w osiedlowym odpuscie w Pcimiu Dolnym. Odpowiedz Link Zgłoś
toya666 Re: A dlaczego właściwie nie w Rynku???????????? 11.01.09, 23:58 Gdzie tam koło Aquaparku było błoto przy temperaturze ujemnej? Hmm... Natomiast zgadzam się z pozostałymi argumentami. Pcim Dolny jak nic. Ale za to Aquapark miał świetną reklamę na całą Polskę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianka Re: A dlaczego właściwie nie w Rynku???????????? IP: *.lanet.net.pl 12.01.09, 00:11 Właśnie oglądam, prawie o północy, mizerniutkie "wejście" Wrocławia na antenę programu 2 TVP, zakłopotane uśmieszki dziennikarzy, szukających potwierdzenia u Prof. Chybickiej, że pomysł Wrocławia dot. WOŚP był znakomity. I też mam pytanie: dlaczego nie było pieniędzy na imprezę w Rynku ? Proszę o odpowiedź Prezydenta miasta, powinno Mu zależeć na nieustannej promocji Wrocławia. Niestety w tym roku był Pcim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz bo nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 00:43 I też mam pytanie: dlaczego nie było pieniędzy na imprezę w Rynku ? > Proszę o odpowiedź Prezydenta miasta, powinno Mu zależeć na > nieustannej promocji Wrocławia. Niestety w tym roku był Pcim... Jesli POzwolisz to odpowiem: ponieważ podwyżki: czynszów za mieszkania komunalne, opłat za użytkowanie wieczyste, bilety komunikacji, wodę były za niskie w związku z ujadaniem obywateli, którym nie zalezy na PRomocji tylko na własnym egoistycznym POrtfelu:) Ale był też akcent przydatny w codzienności: bicie rekordu w upakowaniu biomasy do ikarusa, mam nadzieję, że ikarus był nieogrzewany, aby cwiczenie było realistyczne:) Trzeba się chyba czegoś najarac, żeby z dziadkiem Owsiakiem cały dzień POdrygiwac, machac łapami, tupac itp.???? > Właśnie oglądam, prawie o północy, mizerniutkie "wejście" >Wrocławia > na antenę programu 2 TVP, zakłopotane uśmieszki dziennikarzy, nie tylko tu, wytrenowany, sztuczny, niemal perfekcyjny entuzjazm dziennikarzy i obsługi medialnej widac we wszystkich relacjach, no może gimaznaliści, pierwszy raz na wizji są autentyczni:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balcerowicz Re: bo nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 00:50 A teraz czekamy na wyniki finansowe naszego Aqua parku za 2008 ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laik Re: A dlaczego właściwie nie w Rynku???????????? IP: *.e-wro.net.pl 12.01.09, 03:34 toya666 napisała: > Gdzie tam koło Aquaparku było błoto przy temperaturze ujemnej? Hmm... NaCl- chlorek sodu - solą będący, pospolicie solą nazywany a tak chętnie przez cieciów wszej maści stosowany w celach jakże odmiennych od kulinarnych nic sobie z mrozu nie robi i przy temperaturze ujemnej dzięki niemu i z jego winy świadkami błota być możemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edit Re: A dlaczego właściwie nie w Rynku???????????? IP: *.oc3.tsk.pl 12.01.09, 11:51 A nie pomyślałeś,że w Rynku też mieszkają ludzie? Może właśnie w tym roku odetchnęli z ulgą? A nie pomyślałeś,że tym razem nie dreptali 40 min do Rynku mieszkańcy okolicznych osiedli? Punkt widzenia...itd.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laik Re: We Wrocławiu Orkiestra gra już od siódmej ran IP: *.e-wro.net.pl 12.01.09, 03:36 cclement napisał: > Te pieiądze to powinien dać rząd. Przecież płacimy podatki. Ale > jakie rządy taka służba zdrowia dlatego wrzuciłem dzisiaj troszkę do > puszek a skąd niby rząd ma mieć TE pieniądze?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
cclement Re: We Wrocławiu Orkiestra gra już od siódmej ran 12.01.09, 07:58 > a skąd niby rząd ma mieć TE pieniądze?!?!? Tak samo jak normalni ludzie czyli z ciężkiej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczestnik We Wrocławiu Orkiestra gra już od siódmej rano IP: *.magma-net.pl 12.01.09, 07:57 pomysł z udostępnieniem placu dla WOŚP obok Aquaparku służył ... promocji Aquaparku. Dzięki tej akcji wielu mieszkańców po raz pierwszy wogóle tam się pojawiło, wielu po po raz pierwszy tam weszło. Takich tłumów w środku chyba dawno nie było.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: We Wrocławiu Orkiestra gra już od siódmej ran IP: *.wro.vectranet.pl 12.01.09, 09:00 i nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
sajm Re: We Wrocławiu Orkiestra gra już od siódmej ran 12.01.09, 09:11 A mi sie koło aqua parku podobało, moze nie było tłumów takich jeki byłyby w rynku, ale w rynku byli wolontariusze, którym mozna było dac kasę. Poza tym cały piknik koło wzgórza andersa bardzo przypadł do gustu dzieciom, dla których przygotowano wiecej atrakcji niż możnaby zrobic w rynku. Poza tym super pomysłem było światełko do nieba przy klinice hematologii: jakaś rozrywka dla dzieci w czasie ich długiej i ciężkiej kuracji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inc. Re: We Wrocławiu Orkiestra gra już od siódmej ran IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.09, 10:36 pomysł ze światełkiem dla chorych dzieciaków byl super. Wiele z nich nie może opuścic szitala nie mówiąc już o pojściu na taką imprezę jak WOSP a my marudzimy jak zwykle: rynek czy aquapark. Co za różnica? Czy to jest jakis ywscig miast kto miał lepsze koncerty i ladniejsze swiatełko czy może chodzi o pomoc innym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re:kilka dni dłużej badania dla dzieci IP: *.centertel.pl 13.01.09, 22:57 DZIŚ BYŁAM Z DZIEĆMI W KLINICE NA BUJWIDA I CO? NIKT NIE WIE ,ŻE AKCJA BADAŃ PROFILAKTYCZNYCH WOŚP ZOSTAŁA PRZEDŁUŻONA JESZCZE PRZEZ KILKA DNI!!! JAKAŚ PARANOJA! Odpowiedz Link Zgłoś
galareta2 Szkoda, że nie w Rynku. 12.01.09, 09:52 A czemu - o to chyba należałoby przede wszystkim zapytać władze miasta. Czemu tak się stało i czemu zubożono w ten sposób wymiar organizacyjny jak i wydźwięk tej największej imprezy charytatywnej na świecie? Czym aż tak naraził się Jerzy Owsiak władzom Wrocławia, że nie pomogły w zorganizowaniu finału WOŚP na wrocławskim Rynku, ale gdzieś "po kątach". Szkoda. Na szczęście nie zawiedli ludzie, mieszkańcy miasta, wszyscy, którzy wspierają WOŚP od lat gorącymi sercami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianka We Wrocławiu Orkiestra gra już od siódmej rano IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 11:18 jeśli nie wiadomo o co chodzi to cghodzi o kase. Miasto na pewno zarządało za dużej kwoty za organizacje orkiestry. Żenada po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a ja się cieszę Re: We Wrocławiu Orkiestra gra już od siódmej ran IP: *.domar.pl 12.01.09, 11:38 Bardzo jestem zadowolona, że w końcu wośp nie był organizowany w Rynku. Mieszkam w Rynku i dopiero co udało się posprzątać podwórka po Sylwestrze, kupy z bram i podwórka, mnóstwo potłuczonego szkła, wymiocin i innego syfu. Po orkiestrze było tak samo. W tym roku na szczęście nie, choć i tak hołota darła się nocą pod oknami, no ale poza wymazaną krwią bramą nie było źle. Czemu wszystkie imprezy mają być organizowane w Rynku, tu też mieszkają ludzie. Jest tyle odpowiednich miejsc, jak np. pola marsowe, czy okolice stadionu, mamy duże parki, tam można organizować spędy organizując odpowiedni dojazd. A już w przypadku wośp to zupełnie dziwne są płacze nad przeniesieniem z Rynku, przecież jak chcecie pomagać, to co za różnica gdzie gra muzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewiatan Egoistko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 15:19 to się wyprowadź - mieszkanie w takim miejscu ma swoje przywileje, ma tez wady - jak sie nie podoba, można zmienić ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewiatanie Re: Egoistko IP: *.domar.pl 12.01.09, 18:29 Nie wiem, jakie to przywileje...Gdyby ktoś przyszedł do Ciebie, narobił Ci na środku pokoju kupę, wybił szybę w oknie w takt miarowych pokrzykiwań, a potem powiedział Ci, że jak się nie podoba to się wyprowadź, po czym oddalając się będąc dumnym ze swej dobroci wyrwał Ci jeszcze lusterko w samochodzie, to może byś zajarzył dlaczego jestem taką egoistką. Wrocław chce się promować jako miasto kultury, ale w zalewie chamstwa i barbarzyństwa nie powinno się organizować imprez w miejscach, gdzie mieszka tylu ludzi. Taki problem dojechać gdzieś w bardziej ustronne miejsce? Jeszcze trochę, a będzie trzeba supermarkety i bazary przenosić na Rynek, bo na Bielany daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewiatan Re: Egoistko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.09, 13:22 Jarzę. Jarzę także co znaczy słowo "przywilej". Odpowiedz Link Zgłoś