Dodaj do ulubionych

Stadion na Euro będzie, ale za ile i kiedy?

06.02.09, 07:44
Żądamy nowoczesnego stadionu. Żądamy przyśpieszenia prac aby zdążyć na Euro.
Przeciwnicy stadionu to głównie mieszkańcy innych miast którzy zazdroszczą
Wrocławiowi rozwoju super stadionu! Do boju Wrocław! My prawdziwi wrocławianie
damy radę a reszcie obiboków i leni kopa w d... i wynocha!
Obserwuj wątek
    • Gość: kiełbasa kaszana Re: Stadion na Euro będzie, ale za ile i kiedy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.09, 08:48
      Lepiej żeby nie było tego stadionu. Ciekawe jak byli przygotowani na
      dopłatę 25 mln do 750 mln, kiedy przewidywali że stadion powstanie
      za 500 mln.
      • Gość: nubo cclement faszysto Wrocław nie chce tego euro IP: *.wro.vectranet.pl 06.02.09, 12:56
        Wrocław nie potrzebuje tego zapyziałego Euro razem z kosztującym niesamowite
        pieniądze stadionem! Coraz więcej ludzi zdaje sobie z tego sprawę tylko nie ty
        stadionowy egoisto, co to dla własnej przyjemności i zaspokojenia
        zakompleksionego ego wydoiłby ludzi z pieniędzy.

I nie ważne jak głośno będziesz wrzeszczał na forum, ludzie tego stadionu nie
        chcą i nie będą chcieć, bo są ludźmi rozsądnymi - w przeciwieństwie do ciebie
        stadionowy naganiaczu. Zrozum to wreszcie i przemyśl.

• cclement cclement faszysto Wrocław bardzo chce tego euro 06.02.09, 13:12
          Mów za siebie. Z przeprowadzonych badań wynika że ponad 80% wrocławian chce
          euro i stadionu. Agitacja PO-wców na tym forum przeciwko Dutkiewiczowi nic nie da.

• Gość: blecharz Re: cclement faszysto Wrocław bardzo chce tego eu IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.02.09, 16:58
            Raczej ty mow za siebie i zmien se nick na cement.
            80 do 20. To sie niezle usmialem. Tak jak popularnosc kaczynskich jest duza.
            Nie napinaj sie tak na stadion i euro bo wroclaw nie ma nic na 100%. Jest 6
            miast i jest jeszcze niepewna ukraina.
            • cclement Re: cclement faszysto Wrocław bardzo chce tego eu 06.02.09, 17:21
              Wiem, wiem, wam wieśniakom z innych miast gul lata i zazdrościcie Wrocławiowi
              takiej dynamiki rozwoju. Chcielibyście aby Wrocław nie wybudował stadionu. Macie
              problem bo prawdziwi Wrocławianie się spieli i stadion będzie :)
              • mil1231 to nie jest żaden więsniak z innego miasta tylko 06.02.09, 17:30
                ruski agent- oskarżenie cie o faszyzm jeszcze bardziej to potwierdza.
                Ja jestem z Warszawy a cieszę się że Wrocław buduje swój stadion, więc animozje
                pomiędzy miastami nie mają tu nic do rzeczy!
              • Gość: nubo prawdziwi Wrocławianie nie chcą tego stadionu IP: *.wro.vectranet.pl 06.02.09, 17:56
                cclement napisał:

> Wiem, wiem, wam wieśniakom z innych miast gul lata i zazdrościcie Wrocławiowi
                > takiej dynamiki rozwoju.

łehehehehehehe co ty opowiadasz cement :D . jakiej dynamiki
                Nasz Dynamizm zakwitł w głowie ;D
        • mil1231 spieprzaj ruski szpionie z tego forum!! 06.02.09, 15:16
          ruscy wykorzystują kryzys aby mącić ludziom w głowach! drażni ich nasz rozwój
          gospodarczy!
          • Gość: nubo Re: spieprzaj ruski szpionie z tego forum!! IP: *.wro.vectranet.pl 06.02.09, 16:33
            ty się lepiej puknij w główkę ciężkim młotkiem
    • Gość: remis1 Stadion na Euro będzie, ale za ile i kiedy? IP: *.ing.uni.wroc.pl 06.02.09, 09:12
      Kiedy to sie wreszcie skonczy. Kiedy wreszcie przestaniemy być bezsilni wobec
      kretynskich przepisów. Kiedy wreszcie ten który płaci bedzie miał prawo wymagać
      i dochodzic swego.
      Ciemność widzę......
    • Gość: ww_miastem-korkow Stadion na Euro będzie, ale za ile i kiedy? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.02.09, 09:22
      Nie dajmy się okradać. Rozpisać nowy przetarg. Niech budują za 500
      albo nie.
      • Gość: max Re: Stadion na Euro będzie, ale za ile i kiedy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.09, 09:27
        Dupkiwiczu Rafale, nie idź tą drogą, nie pogrązaj nas długami i
        kosztami utrzymywania nikomu niepotrzebnego molocha na najbliższe
        kilkadziesiąt lat.
        Nie lepiej wystawić sobie coś w Ramiszowie???
    • Gość: Maciek Re: Stadion na Euro będzie, ale za ile i kiedy? IP: 212.160.240.* 06.02.09, 09:40
      Człowieku inne miasta naprawdę nie zazdroszą Wrocławiowi Euro
      organizujcie sobie to i budujcie. Naprawdę w innych maistach sa
      rozsądniejsi ludzie i nie sa gotowi poświęcac pieniędzy na naprawdę
      ważne i potrzebne prorozwojowe inwestycje, żeby zbudowac sobie
      symbol megalomani czyli stadion, który później będzie stanowił
      obciążenie. To nic że później przyjdzie Wam twardo upaść na tyłek.
      Teraz się cieszcie.
      • cclement A nie mówiłem? Spadać zazdrośnicy z innych miast! 06.02.09, 10:15
        A nie mówiłem? Najwięcej do powiedzenia na temat wrocławskiego stadionu to mają
        zazdrośnicy z innych miast. Nie wasza sprawa. Pilnujcie swoich kurników a my
        stadion i tak będziemy mieli. Wrocław się rozwija a takie obciążenia tylko
        mobilizują do dalszego rozwoju i coraz wyższego podnoszenia poprzeczki. Wy tam
        sobie w tych kurnikach nie obciążajcie się za bardzo. Sami się cofacie ale nie
        oczekujcie tego od Wrocławia.
        • afiag Re: A nie mówiłem? Spadać zazdrośnicy z innych mi 06.02.09, 10:33
          Racja. Rozwiązywanie problemów jest motorem rozwoju cywilizacji. Poradzimy sobie z tym i ze stoma innymi problemami. Problemów nie mają tylko ci co leżą do góry hydrantem.
        • Gość: new Re: A nie mówiłem? Spadać zazdrośnicy z innych mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 10:34
          Szkoda że Dutkiewicz nie słyszał tego co mówili ostatni
          organizatorzy Euro że nie należy brać tego tak poważnie i trzeba
          liczyć się z siłami. Wiele obiektów było tylko modernizowanych a
          pojemność stadionów nawet tymczasowo powiększana. Po skończonej
          imprezie konstrukcje te zostały zdemontowane. Kłopoty z dojazdem i
          tak były a miejscach w hotelach też nie było tak wiele. Problem w
          tym że projekty naszych stadionów były opracowane jeszcze przed
          decyzją że samorządy z wyłączeniem Warszawy mają praktycznie same je
          sobie wybudować. Wydatek ten zbiegł się jeszcze z okresem kryzysu i
          przez to mniejszych dochodów kasy miasta, a dotego dojdą wydatki na
          komunikację zbiorową i budowę dróg dojazdowych...też z budżetu
          miasta. Ostatnio słyszałem że drogi ekspresowej do Poznania nie
          będzie i zmodernizowanego połączenia kolejowewgo podobnie.
        • Gość: Maciek Re: A nie mówiłem? Spadać zazdrośnicy z innych mi IP: 212.160.240.* 06.02.09, 11:27
          Nie wypowiadam się na temat wrocławskiego stadionu wypowiadam sie na
          temat twoich twierdzeń jakobym ja mieszkaniec innego miasta
          strasznie Ci zazdrościł i tylko czychał na Twoje Euro. Jak napisałem
          budujcie sobie więc nie wiem skąd ta Twoja wypoweidź z Taką
          niebywała pasją. Ja Cie uspokajam, że nie chcę Twojego Euro abys
          spał spokojnie a ty ze zwiększona agresją. Chciałem Cie tylko
          poinformowac, że nie wszyscy uważają iż stadion jest podniesieniem
          poprzeczki niektórzy jako podniesienie poprzeczki uważają inne
          rzeczy. No ale cóż nie musisz się ze mna zgadzać.

Ps. Ten niebywały rozwój Wrocławia to czym się przejawia?
        • Gość: swojak Re: A nie mówiłem? Spadać zazdrośnicy z innych mi IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.02.09, 12:35
          Gościu sypnij groszem na budowę Twojego upragnionego stadionu i
          następnie co roku dokładaj wcale niemałe pieniądze. Ja jako podatnik
          wcale nie mały nie mam na to ochoty, ale nikt się mnie nie pyta czy
          chcę. Gdzie ta demokracja do jasnej .... Oczywiście głosowałem na
          dudka ale że on taki palant to nie wiedziałem!
          • cclement Re: A nie mówiłem? Spadać zazdrośnicy z innych mi 06.02.09, 12:52
            Gość portalu: swojak napisał(a):

> Gościu sypnij groszem na budowę Twojego upragnionego stadionu i
            > następnie co roku dokładaj wcale niemałe pieniądze.
            Właśnie sypię z moich podatków jak i z podatków ogromnej rzeszy wrocławian
            którzy też chcą stadionu

> Ja jako podatnik wcale nie mały nie mam na to ochoty, ale nikt się
            > mnie nie pyta czy chcę.
            A mnie się ktoś pyta czy z moich podatków mają iść pieniądze na kamienice w
            których nigdy nie byłem i ulice którymi nigdy nie jeździłem? Kim jesteś że ma
            się ktoś ciebie pytać? Chyba ci się w d... przewróciło.

> Gdzie ta demokracja do jasnej ....
            A co? Uważasz że demokracja jest wtedy jak pieniądze całego społeczeństwa są
            wydawane tylko wedle twojego uznania? Ty nie chcesz i wszyscy mają się tobie
            podporządkować? Coś ci się pomyliło.

> Oczywiście głosowałem na dudka ale że on taki palant to nie
            > wiedziałem!
            To następnym razem zagłosujesz na innego palanta. Gwarantuję ci że on też nie
            będzie się ciebie słuchał jeśli chodzi o wydatki publicznych pieniędzy.
      • Gość: PP Re: Stadion na Euro będzie, ale za ile i kiedy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 13:50
        To po co Kraków buduje stadion , po co przebudowuje się stadion w Chorzowie i w
        Poznaniu , po co stadion w Lubinie i Kielcach , napisz mi proszę które miasto
        tak rozsądnie gospodaruje i nie buduje stadionu ?
    • Gość: k26_only Stadion na Euro będzie, ale za ile i kiedy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.09, 11:18
      miasto tak zarezerwowalo dodatkowe fundusze na stadion, ze tnie
      teraz wszystko co moze i szuka oszczednosci tam gdzie nie powinno,
      m.in. zmniejszono w tym roku dofinansowanie dzialalnosci placowek
      dla niepelnosprawnych intelektualnie wroclawian; brawo dla ekipy
      pana dutkiewicza za lekkomyslne ale jakze ekonomiczne posuniecia,
      ciekawe na kim jeszcze beda oszczedzac?????
      • Gość: PP Re: Stadion na Euro będzie, ale za ile i kiedy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 13:54
        Wszystkim jest ciężej w kryzysie to nie rozumiem dlaczego niepełnosprawni mieli
        by być uprzywilejowani , tniemy równo oszczędzając jedynie inwestycje w tym i
        budowę stadionu.
    • Gość: Gość w budownictwie kryzys, a stadion drożeje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.09, 11:25
      ile już zdrożał stadion od pierwotnych założeń? 250mln? czyli o 50% ?
      mogło by się wydawać, że budowy powinny tanieć, a nie drożeć...
      • map4 Re: w budownictwie kryzys, a stadion drożeje 06.02.09, 11:43
        Gość portalu: Gość napisał(a):

> ile już zdrożał stadion od pierwotnych założeń? 250mln? czyli o 50% ?
        > mogło by się wydawać, że budowy powinny tanieć, a nie drożeć...

ktoś to kiedyś na forum dobrze wytłumaczył, cytuję zatem z pamięci:

- do budowy stadionu zostanie użytych dużo materiałów importowanych, to znaczy
        takich, które w Polsce nie są wytwarzane. Dlatego do ceny stadionu dochodzi duże
        ryzyko kursowe. Rok temu Euro kosztowało 3,3 złotego, dziś prawie 5.

- zmienność wrocławskich magistrackich jeśli o plany chodzi jest już w Polsce
        legendarna. Koronnym przykładem jakości pracy urzędników Dutkiewicza był most
        szczytnicki, który w trakcie remontu przeprojektowywano.

- kosztorys dla stadionu robiono w innej epoce, przy silnej złotówce, drogiej
        ropie i płacach robotników budowlanych na poziomie ich zachodnich kolegów.

- tylko oferta Alpine Bau wydaje się być realna. Dwie pozostałe oferty to oferty
        sztucznie zaniżone, z dużym potencjałem do późniejszych aneksów.

- Alpine Bau zna się na budowie stadionów. Reszta dopiero będzie się budując
        Maślice uczyć. Brak doświadczenia w budowie stadionów odbił się na
        niedokładności dwóch tańszych ofert,

- Alpine Bau ma ciągle na szyi wiszący smród z budowy Allianz Arena w Monachium.
        Przypomnę, że firma Alpine Bau posmarowała syna szefa TSV 1860 München za dostęp
        do wewnętrznych dokumentów zamawiającego. Syna skazano, a sprawę
        przewodniczącego zarządu Alpine Bau wyłączono do osobnego dochodzenia. Oznacza
        to, że teraz Alpine Bau nie może się bawić w zaniżanie ofert, aby potem, "w toku
        negocjacji z zamawiającym" w zaciszu gabinetów podkręcić w zamian za kopertę dla
        urzędników cenę. Teraz, z austriacką i niemiecką prokuraturą na karku Alpine Bau
        musi grać czysto.
        • Gość: Los_bimbacz map4 please... IP: *.in-addr.btopenworld.com 06.02.09, 12:03
          Map4 mozesz sprawdzic koszt budowy stadionu Rhein-Neckar Arena,
          ktory otwarto niedawno? Na eurosporcie pokazali obiekt i mówili o
          kosztach 65 mln euro, moze zle zrozumialem, ale jesli to prawda,
          to Sternik's Arena bédzie szwindlem ePOki!!!
          • Gość: axy Re: map4 please... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.09, 12:31
            A na placu budowy wisi juz logo Mostostalu...
          • map4 Re: map4 please... 06.02.09, 12:34
            Gość portalu: Los_bimbacz napisał(a):

> Map4 mozesz sprawdzic koszt budowy stadionu Rhein-Neckar Arena,
            > ktory otwarto niedawno? Na eurosporcie pokazali obiekt i mówili o
            > kosztach 65 mln euro, moze zle zrozumialem, ale jesli to prawda,
            > to Sternik's Arena bédzie szwindlem ePOki!!!

30150 widzów, 60 mln Euro, czas budowy 17 miesięcy, 40 lóż, 1400 miejsc
            biznesowych, które już dziś wykupione zostały do lata 2010 roku włącznie. Na
            liście oczekujących na miejsca biznesowe znajduje się w tej chwili 320 firm. Do
            tej pory sprzedano 15 tys. koszulek klubowych, przy liczbie mieszkańców
            Hoffenheim wynoszącej niecałe 4 tysiące ludzi.

Jest jedno małe ale. Hoffenheim w bundeslidze regularnie roznosi wielkich
            niemieckiej piłki. O Śląsku powiedzieć się tego nie da.
            • map4 Re: map4 please... 06.02.09, 12:43
              Hoffenheim to pikuś, niedawno przejeżdżałem obok budowy stadionu dla
              drugoligowego FC Augsburg.

Na południowych obrzeżach Augsburga powstaje "Impuls Arena", stadion piłkarski
              mieszczący po zakończeniu pierwszej fazy budowy 31 tysięcy ludzi. Projekt
              stadionu jest tak skonstruowany, że w przypadku awansu do Bundesligi szybko da
              się dobudować następne piętro trybun, zwiększając jego pojemność do 50 tys kibiców.

Koszty stadionu w Augsburgu w podstawowym wariancie na 31 tys. ludzi to ... 45
              mln Euro. 65 % tej kwoty wykłada FC Augsburg, resztę dokłada miasto. Pytanie:
              jaki procent kosztów "Maślice Arena" zostaną wyłożone z kasy klubu ? O,
              zapomniałem, we Wrocławiu klub należy do magistratu :-)
            • Gość: PP Re: map4 please... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 13:58
              Kłamcie dalej , 60 mln Euro ? co za bzdury a może to tymczasowe trybuny tyle
              kosztowały ?
              • Gość: Los_bimbacz Re: map4 please... IP: *.in-addr.btopenworld.com 06.02.09, 14:04
                > Kłamcie dalej , 60 mln Euro

moze ich Nalezowany mia swoj samochod, a nie kupiony na pioczatku
                budowy:), gdy nie bylo jeszcze stadionu?+
                • map4 Re: map4 please... 06.02.09, 14:07
                  Gość portalu: Los_bimbacz napisał(a):

> moze ich Nalezowany mia swoj samochod, a nie kupiony na pioczatku
                  > budowy:), gdy nie bylo jeszcze stadionu?+

Ich nażelowany jest właścicielem małej firmy software'owej, firemka ta jest
                  znana co poniektórym pod nazwą SAP :-)

Ponieważ ten gość wybudował stadion za swoje, więc wykonawca nie musiał sobie
                  wrzucać kopertówek w koszty. Wot, i cała tajemnica.
                  • rk111 Re: map4 please... 06.02.09, 22:35
                    Stadion na 30000 miejsc za 60 mln eurasów - no to pojecgałeś z tym
                    bełkotem , to oczywiste kłamstwo.
                    • map4 Re: map4 please... 07.02.09, 14:20
                      rk111 napisał:

> Stadion na 30000 miejsc za 60 mln eurasów - no to pojecgałeś z tym
                      > bełkotem , to oczywiste kłamstwo.

zanim zarzucisz komuś kłamstwo, sprawdź najpierw podawane przez niego informacje.
              • map4 Re: map4 please... 06.02.09, 14:05
                Gość portalu: PP napisał(a):

> Kłamcie dalej , 60 mln Euro ? co za bzdury a może to tymczasowe trybuny tyle
                > kosztowały ?

de.wikipedia.org/wiki/Rhein-Neckar-Arena
                www.rp-online.de/public/article/sport/fussball/bundesliga/tsg_hoffenheim/664938/Hopp-eroeffnet-seine-60-Millionen-Arena.html
                Obydwa linki podają tą samą kwotę. Inaczej być nie chce.
                Rozumiem, że dla wrocławskiego magistratu liczby te brzmią nieprawdopodobnie ...
                ale niestety, one są prawdziwe.
        • Gość: Gość Re: w budownictwie kryzys, a stadion drożeje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.09, 13:15
          niestety nie mogę się z tobą zgodzić
          Stadion to obiekt składający się w ilu? 80%? z stali i żelbetu.

Stal i beton będziemy sprowadzać? Dźwigi, robotników?
          Droższe mogą się okazać materiały wykończeniowe, urządzenia typu centrale
          klimatyzacyjne, oświetlenie, sterowanie, itp. - tych może w połowie nie trzeba
          sprowadzać, znajdzie się zamienniki naszych polskich producentów, jeszcze z
          pocałowaniem w rękę będzie, że u nich zamawiamy.

Kosztorysy ofertowe rzeczywiście robiono w innej epoce. Teraz ceny powinny być
          niższe, wyraźnie niższe. Warto moim zdaniem przehandlować 2-3 miesięcy
          opóźnienia na zebranie nowych, tańszych ofert.
          • Gość: USA zielona karta tańsza oferta, mniejsza łapówa IP: *.metalab.unc.edu 06.02.09, 13:51
            teraz rozumiesz, czemu stadion może być tylko droższy
          • Gość: nubo Re: w budownictwie kryzys, a stadion drożeje IP: *.wro.vectranet.pl 06.02.09, 16:38
            nawet jeśli tak jest, że stadion w 80% będzie ze stali i z żelbetu, to strasznie
            drogie będzie wykończeniówka i inne materiały, o których wspomniałeś. Stan
            surowy domu też obecnie można dość tanio postawić. Kłopot się zaczyna przy
            wykańczaniu, umeblowaniu etc.

Chyba że wolisz siedzieć na stadionie na gołym betonie, twoja sprawa. Dla mnie i
            dla miasta byłoby lepiej, gdyby stadion W OGÓLE NIE POWSTAŁ!
            • Gość: Łoś_bimbacz Paradoks Sternika: kryzys, a stadion drożeje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 16:23
              > i
              > dla miasta byłoby lepiej, gdyby stadion W OGÓLE NIE POWSTAŁ!

Też tak do niedawna myślałem, ale po pobieznym zaPOznaniu się z
              cenami światowymi, można zbudowac stadion za 60*4,5 = 270 mln pln.
              Do przeżycia dla miasta i euefy. POdobno Sternik i jego emisariusze
              zwiedzali szeroki świat, że douczyc się za stadionologii, może
              obejrzą eurosPOrt i wikipedie, będzie większy POżytek:)))?
    • Gość: Jack.... bzdurne przepisy.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.09, 12:43
      Zawsze tak bedzie dopóki nie zostaną zmienione przepisy dotyczące
      roztrzygania przetargów.
      Po 1 - powinno sie zabronić przeglądania ofert przez firmy
      konkurujące, jeśli napisali bzdury albo przekłamali w czymś to ich
      sprawa, jeśli zanizyli ofertę to też ich sprawa, najwyżej dołożą do
      interesu.
      Po 2 - powinno sie jasno okreslać ile miasto na daną inwestycję
      przeznacza i dać termin max miesiąc na krótkie wypowiedzenie sie czy
      dana firma zmieści się w kosztorysie jaki przewiduje miasto, jesli
      nie to niech nie zawraca glowy.
      Po 3 - powinno być wolno odrzucać oferty firm, skompromitowanych
      wcześniej ślamazarnym tempem robót, lub niedbałym wykonczeniem.
      Tyle w temacie.
      • Gość: Maciek Re: bzdurne przepisy.... IP: 212.160.240.* 06.02.09, 16:31
        Sorry ale ty widze na inwestycjach to się nie znasz. Po pierwsze co
        miałoby dać to, że konkurencja nie moze przejrzeć ofert bo nie za
        bardzo wyjasniłeś. Po drugie Jesli napisali bzdury i zanizyli oferte
        to prędzej zejda z budowy niz Ci ja dokończą. Więc to ty jako
        inwestor zostaniesz z problemem bo firma będzie żadala od Ciebie
        więcej pieniezy albo powie Ci pa pa i zostawi z rozgrzebana budową.
        Naprawdę wiem o czym piszę bo tak sie dzieje. Po trezcie już teraz
        za niewłasciwe wykonanie firmy moga byc wykluczane i zawsze tak
        było. Teraz jest troche trudniej ale i łatwiej zarazem bo musisz to
        udowodnić przed sądem wtedy taka firma wpisywana jest na listę i
        wtedy żaden Zamawiający nie moze udzielić jej zamóweinia -
        automatycznie ją wyklucza z przetargów.
    • jacek.killman Stadion na Euro będzie, ale za ile i kiedy? 06.02.09, 12:50
      A nie mówiłem, żeby lepiej sobie zafundować stadion składany?
    • Gość: nubo cclement faszysto Wrocław nie chce tego euro IP: *.wro.vectranet.pl 06.02.09, 12:54
      Wrocław nie potrzebuje tego zapyziałego Euro razem z kosztującym niesamowite
      pieniądze stadionem! Coraz więcej ludzi zdaje sobie z tego sprawę tylko nie ty
      stadionowy egoisto, co to dla własnej przyjemności i zaspokojenia
      zakompleksionego ego wydoiłby ludzi z pieniędzy.

I nie ważne jak głośno będziesz wrzeszczał na forum, ludzie tego stadionu nie
      chcą i nie będą chcieć, bo są ludźmi rozsądnymi - w przeciwieństwie do ciebie
      stadionowy naganiaczu.
      • cclement cclement faszysto Wrocław bardzo chce tego euro 06.02.09, 13:09
        Mów za siebie. Z przeprowadzonych badań wynika że ponad 80% wrocławian chce euro
        i stadionu. Agitacja PO-wców na tym forum przeciwko Dutkiewiczowi nic nie da.
        • Gość: nubo Re: cclement faszysto Wrocław bardzo chce tego eu IP: *.wro.vectranet.pl 06.02.09, 13:12
          Jakich badań? kiedy??

kolegów z klasy popytałeś i mówisz o badaniach?
          • cclement Re: cclement faszysto Wrocław bardzo chce tego eu 06.02.09, 13:13
            Sam widzisz że nic nie wiesz a się wypowiadasz
            • Gość: nubo cclement faszysto EURO2012entuzjasto IP: *.wro.vectranet.pl 06.02.09, 16:42
              podaj link do tych badań!

podaj źródło i pokaż mi jak się mylę i jakie jest w mieście poparcie dla budowy
              stadionu wg tych badań; pokaż je. Tylko takie, żeby zawierały treść pytania,
              które zadano ankietowanym.

podaj mi zanim nazwę cię parszywym kłamcą i manipulatorem
              • mil1231 spieprzaj z tego forum ruska szmato!! 06.02.09, 17:01
              • cclement Re: cclement faszysto EURO2012entuzjasto 06.02.09, 17:30
                A co ty myślisz że w internecie jest wszystko i każdy wszystko publikuje i że do
                wszystkiego można podpiąć linka? Myślisz że jak czegoś w internecie nie ma to to
                nie istnieje? Fajny jesteś :) Możesz nazywać mnie kłamcą ale to NIE ZMIENI faktu
                że ogromna większość Wrocławian chce Euro i stadionu i że ten stadion wybudujemy
                :) Bez względu na to czy tacy jak ty będą z chorej zazdrości to Wrocławiowi
                utrudniać :)
                • Gość: nubo cclement jestes perfidnym zakłamanym kłamcą IP: *.wro.vectranet.pl 06.02.09, 17:39
                  cclement (cement), klamco, manipulatorze, stadionowy faszysto, nie potrafisz
                  podać linka do wyników badań BO ICH PO PROSTU NIE MA.

To, że "ogromna większość Wrocławiam" zdecydowanie jest za budową stadionu
                  wymyśliłeś sobie w swojej chorej głowie.

Pamiętaj, że kłamstwo powtarzane tysiąc razy nie staje się prawdą.
                  • cclement Jeszcze się zdziwisz gdy zobaczysz stadion :) 06.02.09, 19:01
                    Jeszcze się zdziwisz gdy zobaczysz stadion :)
                • mil1231 nie widzisz że dyskusja z agentem jest bez sensu? 06.02.09, 17:42
            • mil1231 nie dyskutuj z ruskim agentem- jego zadaniem 06.02.09, 17:02
              jest mącić ludziom w głowach
              • Gość: nubo Re: nie dyskutuj z ruskim agentem- jego zadaniem IP: *.wro.vectranet.pl 06.02.09, 18:06
                mil1231 jest szkopskim agentem, jego zadaniem jest mącić ludziom w głowach wizją
                superdrogiego stadionu, na które miasto nie stać, w związku z czym czeka nas
                nieuchronnie klapa

Stadion zostanie wybudowany za pieniądze z zadłużenia, aby Sternik mógł sobie to
                wpisać do wyborczego CV w 2010 roku. W efekcie czego miasto będzie zrujnowane
                finansowo i łatwiej je będzie wykupić kawałek po kawałku niemieckiemu biznesowi,
                a to tylko krok w kierunku przyłączenia Śląska do Niemiec. Przez cyrki z
                rozpoczęciem budowy Wrocław straci EURO, a przez zaniedbania na Ukrainie po
                jakimś czasie zostanie ono całkowicie odebrane i dane Niemcom. Będzie to
                olbrzymi wstyd na arenie międzynarodowej, który będzie długo szkodził polskim
                interesom.

mili1231 lansując koncepcję budowania stadionu ujawnia się jako posthitlerowski
                agent działający na szkodę kraju
    • Gość: KIHA Stadion na Euro będzie, ale za ile i kiedy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 13:48
      Rany Boskie, P_osłowie kiedy zmienicie to prawo o zamówieniach publicznych.
      OBECNA KOSZTUJE NAS PODATNIKÓW GRUBE PINIĄDZE
      • Gość: gostek Re: Stadion na Euro będzie, ale za ile i kiedy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 14:14
        Słusznie MAX BOGL to także firma spod ciemnej gwiazdy, która bardzo
        wiele firm puściłs w skarpetkach.. W Poznaniu przegrał Budimex
        Dromex o 9 mln, w Sopocie hala im się wali!! coś muszą robić. Te
        firmy weszły do 2 etapu w sposób tajemniczy i być może to dzieli
        członków komisji ( na tych co dostali i na tych co nie dostali?)
        Ustawa pozwala obecnie na dość dużą swobodę i w 99% wolą inwestora
        można pominąć "uchybienia formalne"
    • mil1231 Dobra, podejmujcie dziś decyzję i jazda budować 06.02.09, 15:15
      ten stadion!nie ma czasu do stracenia!
      • Gość: nubo Re: Dobra, podejmujcie dziś decyzję i jazda budow IP: *.wro.vectranet.pl 06.02.09, 16:41
        a po co ten stadion?
        • mil1231 żeby twoja ruska dupę żal ścisnął :) 06.02.09, 17:02
          w Petersburgu budowę stadionu Zenita wstrzymali :)
        • cclement Re: Dobra, podejmujcie dziś decyzję i jazda budow 06.02.09, 17:33
          Gość portalu: nubo napisał(a):

> a po co ten stadion?

Nie wiesz a bierzesz udział w dyskusji na jego temat. Jak większość takich tak
          ty. Mącisz aby tylko mącić.
    • jacek.killman Stadion na Euro będzie, ale za ile i kiedy? 06.02.09, 18:12
      Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam: postawcie sobie stadion składany.
    • Gość: Oś Inkubacji Stadion na Euro będzie, ale za ile i kiedy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 18:45
      Stadion niech sobie będzie ale taki na jaki nas stać. Jestem zdegustowany
      sytuacją gdy władze miejskie po cichu odwołują kluczowe inwestycje min budowę
      drogi zwaną osią inkubacji. Pytanie: ile razy w roku pójdziemy na stadion? Droga
      ułatwiłaby za to codzienne życie wielu mieszkańcom Wrocławia i okolic. tylko że
      droga nie jest taka na pokaz, a jak wiemy nasz prezydent uznaje jedynie to co na
      pokaz- patrz stadion, patrz plakaty w Londynie (heh). Może by sobie przypomniał
      swoje obietnice wyborcze: Poprawę komunikacji w mieście, przywrócenie pierwotnej
      funkcji Dworca Świebodzkiego, tramwaj na Psie pole i wiele innych... Ręka do
      góry komu lepiej jeździ się po mieście? Ile lat nam tu już ten prezydent
      panuje?? A ile z obietnic zrealizował??? Poza hucznymi akcjami donikąd (choćby
      Expo) - chyba nie za wiele. Efekt - roztrwonione pieniądze
    • adam81w Stadion na Euro będzie, ale za ile i kiedy? 07.02.09, 22:20
      Cała polska patrzy jak idzie Wrocławiowi.
    • miromaz Stadion na Euro będzie, ale za ile i kiedy? 09.02.09, 10:51
      O RETY!!! NO TO JUŻ PO EURO WE WROCŁAWIU!!! i nasz stadion mają budować Ci co nie byli w stanie skończyć na czas Okęcia??? Zwracam się do Władz Naszego Miasta - nie popełniajcie tego błędu! Budimex już kilka razy nie dał rady wybudować małych inwestycji publicznych! To teraz wybuduje nam stadion na czas?! LUDZIE NIE POZWÓLMY IM NA TO!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka