takale 13.05.09, 11:17 Szkoda mi Krakowa. Bardziej zasłużył niż Poznań Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kkk Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 11:37 Uf, gdyby nie ta decyzja zagrożone byłoby wiele inwestycji.Teraz czas szybką budowę na hoteli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.05.09, 11:39 Gość portalu: kkk napisał(a): > Uf, gdyby nie ta decyzja zagrożone byłoby wiele inwestycji... czyżby cokolwiek oprócz stadionu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mo Re: Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 IP: *.Biskupin.wroc.pl 13.05.09, 19:20 Może na Euro zadziała sonda tramwajowa;) wroclaw.fotolog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqw Re: Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 IP: *.e-wro.net.pl 13.05.09, 11:45 Udało się naszym kochanym władzom miejskim tego jednego nie sp...yć. Po serii klęsk jedno uniknięcie porażki (za wczesnie, by mówić, że to sukces). I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 IP: 89.174.106.* 13.05.09, 11:54 Gratulacje dla Wrocławia z dalekiego Rzeszowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyle w temacie Re: Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 11:55 A co Poznań sobie nie radził że miał odpaść?? Wreszcie ktoś pokazał Krakusikom że są najważniejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
ludendorf Runął z hukeim ostatni bastion antystadionowców 13.05.09, 11:58 Przynajmniej skończy się jęczenie, straszenie i wkładanie kija w szprychy przez co poniektórych tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Runął z hukeim ostatni bastion antystadionowc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.05.09, 12:09 ludendorf napisał: > Przynajmniej skończy się jęczenie, straszenie i wkładanie kija w > szprychy przez co poniektórych tyle w temacie. Kija w szprychach to będziesz miał permanentnie przez najbliższe 3 lata. Zobaczysz, jaka rozpierducha będzie dla 2 tygodni igrzysk. Jeszcze skruszejesz w korkach i objazdach. Odpowiedz Link Zgłoś
ludendorf Re: Runął z hukeim ostatni bastion antystadionowc 13.05.09, 12:27 Zobaczysz, jaka rozpierducha będzie dla 2 tygodni igrzysk. > > Jeszcze skruszejesz w korkach i objazdach. Gdybym się bał korków i remontów miejskich to bym mieszkał na wsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocek Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 IP: *.chello.pl 13.05.09, 12:06 Sprawiedlowosci stało się zadosć a krakusiki niech pluja sobie w brodę obudzili się z ręką w nocniku niech nie myślą ze są pępkiem świata, pycha została ukarana !!! Odpowiedz Link Zgłoś
lulu56 WROCKU - planuj metro!! 13.05.09, 12:08 Nie jestem wrocławianinem, ale lubię to miasto i życzę mu dalszego rozkwitu. A kluczem do harmonijnego rozwoju dużego organizmu miejskiego jest super sprawna komunikacja masowa, najlepiej ukryta pod ziemią, uniezależniona od kaprysów klimatu i ulicznych korków - czyli METRO!! Metro łączące wielkie dzielnice mieszkaniowe, zabytkowe centrum, wielką dzielnicę handlową na Bielanach i nowe tereny przemysłowe pod Kobierzycami. Euro 2012 powinno przyśpieszyć te decyzje, chociaż na same mistrzostwa oczywiście żadne metro już nie powstanie. Gratulacje dla Wrocławia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: WROCKU - planuj metro!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 12:34 Spoko, tylko daj nam jakieś 10mld zł na chociaż 2 linie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyGłup Re: WROCKU - planuj metro!! IP: 195.182.9.* 13.05.09, 13:06 Coś tak bezmyślnego mógł napisać tylko ktoś, kto nie wiem na jakim bagnie stoi większość Wrocka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LULU56 Re: WROCKU - planuj metro!! IP: 83.230.121.* 13.05.09, 13:17 Drogi AntyGłupie Trzeba wiedzieć o czym się pisze, a nie stosować swobodnego słowotoku. Na przykład: Sankt Petersburg stoi na samych bagnach i ma metro jak należy. A znajdzie się sporo podobnych miast na świecie. Trzeba tylko chcieć i UMIEĆ coś robić, a nie tylko poszukiwać trudności. Odnosze wrażenie, że Polakom udało się wyłącznie cierpiętnictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asd Re: WROCKU - planuj metro!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 16:27 Antygłup, to następny oszołom któremu się wydaje, że na wszystkim się zna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyGłup Metro - a może Kozanów 2 na Osobowicach? IP: 195.182.9.* 14.05.09, 08:02 Na Twój atak ad personum można jedynie odpowiedzieć, że Asd to kolejny oszołom, który nie potrafiąc argumentować merytorycznie stosuje niezbyt kulturalne ataki, mimo że nawet podpisać się nie potrafi zbyt inteligentnie. Wiesz np. obywatelu szanowny, że większość Ołbina, to obszar, gdzie kiedyś płynęła, albo rozlewała się rzeka? Masz świadomość, że Wrocław leży w pradolinie, gdzie mamy 5 rzek, nie licząc Dobrej i Strzegomki? Może Twoja pamięć również nie funkcjonuje za dobrze, więc przypomnę Ci, że w 1997 mieliśmy powódź i prędzej czy później odra znowu upomni się o swoje tereny. Wybudujmy tu metro, żeby miała się gdzie rozlewać. Będzie to koncepcja co najmniej na miarę Kozanowa, na którym zresztą nastawiano już nowych bloków w miejscu, gdzie była woda do drugiego piętra. Grunt to wizje i huraoptymizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herm Re: Metro - a może Kozanów 2 na Osobowicach? IP: 81.210.16.* 14.05.09, 11:49 Dokładnie .. A drugim gwoździem do trumny metra jest koszt utrzymania .. O wiele lepiej jest inwestować w lokalną kolej naziemną i szybkie ciche tramwaje .. Odpowiedz Link Zgłoś
mniammniam3 Re: WROCKU - planuj metro!! 13.05.09, 17:29 LULU56 napisał(a): > Drogi AntyGłupie > Trzeba wiedzieć o czym się pisze, a nie stosować swobodnego > słowotoku. Na przykład: Sankt Petersburg stoi na samych bagnach i ma > metro jak należy. A znajdzie się sporo podobnych miast na świecie. > Trzeba tylko chcieć i UMIEĆ coś robić, a nie tylko poszukiwać > trudności. Odnosze wrażenie, że Polakom udało się wyłącznie > cierpiętnictwo. W Leningradzie nie było przynajmniej problemu z siłą roboczą. Pierwszą połowe linii metra budowali ci, co opowiadali dowcipy polityczne. Drugą połowę ci, co słuchali te dowcipy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyGłup Re: WROCKU - planuj metro!! IP: 195.182.9.* 14.05.09, 07:56 Metro można wybudować na rozlewiskach Biebrzy albo i lat w lasach namorzynowych, pytanie tylko ILE TO BĘDZIE KOSZTOWAŁO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh Re: WROCKU - planuj metro!! IP: *.tktelekom.pl 14.05.09, 02:28 niemcy przed wojna budowali korytarze pod odra ( przy moscie pokoju ) i cale odcinki kolejki podziemnej ( np istniejacy fragment swiebodzki - wroc. glowny ) o jakim bagnie mowisz? wszystko do zrobienia. wroclaw powinien walczyc o metro!!!! wroclawiawin Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 Oczywiście!We Wrocławiu MUSI powstać metro! 13.05.09, 19:41 To miasto się dusi!Już dziś powinno się je planować i zacząć budowę z funduszy unijnych po 2013 roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stavage Re: WROCKU - planuj metro!! IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.05.09, 22:30 Otóż we Wrocławiu nie można zbudować metra, chyba że na takiej głębokości jak w Moskwie ;) Nie jesteś z Wrocka, więc Ci napiszę, że jest u nas 5 rzek, a temat budowy metra był już rozważany przez niemieckich, a po wojnie przez polskich ekspertów. Uznano, iż nie ma możliwości technicznych. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: WROCKU - planuj metro!! IP: *.tktelekom.pl 14.05.09, 02:29 pie...sz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LULU56 Re: WROCKU - planuj metro!! IP: 83.230.121.* 14.05.09, 08:21 Panowie "antymetrowcy", opanujcie te wasze bagienne fobie. Wrocław wcale nie leży w środku Amazonii, tylko w pradolinie Odry, która może nie jest z granitu, ale też nie stanowi ŻADNEGO problemu dla budowy metra w XXI wieku. Polecam zapoznanie się z nowiutkim metrem w Szanghaju (olbrzymie miasto leży w delcie rzeki Jangcy, nad jej odnogą Huangpu. Prosze obejrzeć stronę: www.urbanrail.net/as/shan/shanghai.htm Odpowiedz Link Zgłoś
amj8 Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 13.05.09, 12:08 no to do roboty teraz, i to ostro, bo rzeczywistość jaka jest, każdy widzi... Odpowiedz Link Zgłoś
lukits Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 13.05.09, 12:12 Brawo dla naszego regionu dla Wrocławia i w ogole ale i tak bardzo szkoda mi jest Krakowa bo uważam że też zasłużył na EURO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IDEOLO Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 IP: *.devs.futuro.pl 13.05.09, 12:12 BRAWO POZNAŃ ! W POZNANIU NIE RZUCAJĄ NA BOISKO NOŻAMI W PIŁKARZY.TO SIĘ PAMIĘTA W EUROPIE, SZKODA ŻE NIE W KRAKOWIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janix Re: Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 IP: *.whirlpool.com 13.05.09, 15:34 Chyba jesteś uposledzony jeśli wierzysz że UEFA brała ten twój urojony argument pod uwagę :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
zeziufive Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 13.05.09, 12:14 No, to teraz TYLKO trzeba pokazać, że Wrocław zasłużył na tą imprę. Tyle, że ile to TYLKO znaczy w praktyce to dobiero poznamy (finansowo też). Doooo booojuuuu! A cóż na to nasi dzielni kopacze piły skórzanej z narodowej ekipy? Patrząc na ich niezdarne podrywy można mieć wrażenie, że wyniki też nam Platini sprezenci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gruby Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 IP: *.chello.pl 13.05.09, 12:16 No i stało się. Nie wiem na co liczył Chorzów jak od samego początku był jedynie na liście rezerwowych. Mam tylko nadzieje, że władze przyspieszą nieco prace nad infrastrukturą drogową. Teraz jest źle a co będzie jak zjadą się goście z europy? Już teraz śmiało można powiedzieć, że "Wrocław korkiem stoi" marna to wizytówka miasta. Liczę na to że po Euro 2012 w końcu przez Wrocław przejedzie się poniżej jednej godziny:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifa2000 jak długo będziemy jeździć po niemieckiej kostce?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 12:16 przeciez wiadomo ,ze jej nie wymienią do euro, będzie wstyd !!! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 13.05.09, 12:24 Szkoda Krakowa. To obok Lwowa kolebka polskiej piłki, miasto największych tradycji piłkarskich bez porównania z Wrocławiem czy Gdańskiem. Przegrał tylko chyba stadionem i poprawnością polityczną UEFA. Odpowiedz Link Zgłoś
szpr Re: Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 13.05.09, 13:46 Na szczescie mistrzostw nie przyznawali za zaslugi i historie, a za plany i wiarygodnosci ich zrealizowania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albis Re: Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.09, 14:21 Ha! Ha! Ha! Ale mnie rozbawiłeś tą wiarygodnością realizacji! Bo planów - i tylko planów, kompletnie nierealnych i fantastycznych - we Wrocławiu rzeczywiście jest wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
szpr Re: Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 13.05.09, 18:09 Trzeba najpierw snic o gwiazdach zeby kiedys do nich dotrzec. Nie widze w tym nic zlego... Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog Re: Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 13.05.09, 15:08 To ja powiem ci tak. Jestem z Wrocławia i bez Krakowa nie ma Polski bez Wrocławia dalej jest. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok ale sciemniasz pietka 13.05.09, 16:06 był taki czas, że i bez krakowa też........ Miłośniku Krakowa, ktos ci już raz wytłumaczył, że Kraków i Chorzów były na liscie rezerwoej. Zwracaj sie do pani UEFy, aby zgodziła sie na organizację mistrzostw w 12 miastach, a nie w 8! Capischi???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZX Re: Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 16:32 Wystarczy mi Śląsk, od Zielonej Góry po krańce woj. Śląskiego. Prawie 10mln ludności, potencjał Czech. Dalibyśmy radę bez reszty Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
etruskw-w Re: Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 13.05.09, 16:55 piotrek_meteorolog napisał: > To ja powiem ci tak. Jestem z Wrocławia i bez Krakowa nie ma Polski > bez Wrocławia dalej jest. wiesz co Meteorolog, gdy Wrocław jest w Polsce to nie ma wojen w Europie, co jest historycznie potwierdzone, gdyż to Wrocław pracuje na resztę Polski i jest wysokorozwinięty technologicznie względem reszty kraju Odpowiedz Link Zgłoś
ludendorf to bardzo ciekawe ale 13.05.09, 18:02 > To ja powiem ci tak. Jestem z Wrocławia i bez Krakowa nie ma Polski > bez Wrocławia dalej jest. Ciekawa teoria ale niczego nie wnosi do dyskusji. Nie widzę jej związku z faktem że Kraków stracił ostatecznie szanse na organizowanie wyżej wymienionej imprezy ( wiem wiem jeszcze można liczyć na cud i modlić się o czyjeś potknięcia ale bądźmy realistami ). Nawet w wypadku jak się Ukraina nie wyrobi Platini jasno dał do zrozumienia że nie zwiększy to ilości miast gospodarzy w Polsce. Jak to pisał Wyspiański: "Miałeś chamie złoty róg (...) ostał ci się jeno sznur" Odpowiedz Link Zgłoś
szpr Re: Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 13.05.09, 18:12 piotrek_meteorolog napisał: > To ja powiem ci tak. Jestem z Wrocławia i bez Krakowa nie ma Polski > bez Wrocławia dalej jest. To ja powiem Ci tak. Co ma piernik do wiatraka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 IP: *.lanet.net.pl 13.05.09, 21:31 "To ja powiem Ci tak. Co ma piernik do wiatraka." Mąkę ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr_S Re: Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 13.05.09, 23:37 Haha dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
petroo81 Re: Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 13.05.09, 20:11 hehe aleśdowalił... a co tam w tym krakowie takiego jest??? weź koleś wyluzuj... Odpowiedz Link Zgłoś
dobry_wieczor a co z Niskimi Łąkami? 13.05.09, 12:32 No fajnie, ale jakoś mnie to wszystko nie cieszy. Zamknięto nam jedyny taki na Dolnym Śląsku plac na Niskich Łąkach, bo ważny "obiekt szkoleniowy" będą tam stawiać... trochę bieda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlaczego Re: Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.05.09, 12:35 Mnie jest szkoda zarówno Krakowa jak i Chorzowa. Nie wiem tylko dlaczego Kraków bądź jakiejkolwiek inne miasta miałyby bardziej zasłużyć od Poznania? Ciekawe, na czym też te "zasługi" polegają? Cieszę się z wyboru Wrocławia, nie mam satysfakcji, że inni odpadli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 12:41 Mnie nie. Na etapie początkowym nie lobbowali/startowali do Euro wraz z innymi miastami. Podpięli się dopiero po decyzji o przyznaniu organizacji... Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 13.05.09, 12:47 Gratulacje z Poznania dla Wrocławia :) My się cieszymy, inni smucą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 IP: *.sta.asta-net.com.pl 13.05.09, 13:00 :) Cieszę się, że zakwalifikowały się miasta, które walczyły o EURO od początku:) Może teraz powstanie jakaś sensowna droga z Wrocławia do Poznania:) Gartulacje dla Poznania, Gdańska i Wrocka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Red. Re: Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 IP: *.dip.t-dialin.net 13.05.09, 13:03 Autostrady Wroclaw-Poznan i Wroclaw-Warszawa ! KONIECZNIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawianin Re: Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 IP: 192.132.229.* 13.05.09, 13:08 Brawa dla Poznania i Wroclawia!!!! Niech ta impreza zblizy nasze piekne miasta, musimy sie trzymac razem, MY miasta zachodniej Polski! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albis Re: Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.09, 14:23 Po co autostrady? Fontanny są potrzebniejsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herbowa Tak, tak W-w do roboty IP: *.lanet.net.pl 13.05.09, 17:26 Nie tylko W-w Poznań i W-w Warszawa ale też ŚRODEK WROCŁAWIA. Trzeba koniecznie uruchomić naziemne metro a nie fantaści - podziemne. Są warunki tylko odkopać plany przedwojenne i nie bac się tego. Wszystkie szynobusy np. z Dworca Świebodzkiego i wahadłowe do niego z Dworca Głownego.Pracowity Poznań kopał specjalny tunel a my to MAMY tylko zaniedbane. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.killman Re: Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 13.05.09, 19:31 Gość portalu: Red. napisał(a): > Autostrady Wroclaw-Poznan i Wroclaw-Warszawa ! KONIECZNIE !!! Nieco dziwi brak wiedzy na temat planowanych dróg, łączących miasta organizujące EURO. Nie przewiduje się bowiem budowy żadnej z wymienionych autostrad. Pomiędzy Wrocławiem i Poznaniem (dalej przez Bydgoszcz do węzła na A-1) powstanie droga ekspresowa S-5. Z tym, że dopiero po roku 2012. Obecnie na odcinku dolnośląskim nie jest wytyczony nawet jej przebieg. Jeśli chodzi o połączenie Wrocławia z Warszawą, to oprócz krótkiego odcinka A-8 wokół miasta (tzw. Autostradowa Obwodnica Wrocławia), na dalszym odcinku przewidziano budowę drogi ekspresowej S-8 (z włączeniem istniejącej już obwodnicy Oleśnicy) równolegle do obecnej drogi nr 8, a od Walichnów wzdłuż drogi nr 14 w kierunku Sieradza i Łodzi - aż do węzła Wrocław na A- 1. Dalej w kierunku Warszawy drogi S-8 nie będzie. Chyba, że cofniemy się autostradą A-1 do Piotrkowa i drogą nr 8, która będzie (?) przebudowana na ekspresową pomkniemy do samej Warszawy. Tak bezsensowny przebieg drogi S-8 wymusiła Łódź na ministrze Grabarczyku, robiąc niezły kawał kierowcom, którzy będą myśleli, że droga S-8 jako spójna całość łączy dwie granice: czeską i litewską. Odpowiedz Link Zgłoś
stern82 Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 13.05.09, 13:10 Gratulacje z Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrock Szkoda, że nie Kraków kosztem Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 13:23 Fajnie, że wybrali Wrocław, szkoda jednak, że odpadł Kraków. To przepiękne miasto, wizytówka naszego kraju a także piłkarsko - niemalże kolebka. Ani my, ani Gdańsk, ani Poznań nie możemy się równać nawet. Szkoda, że zestaw na EURO nie wygląda tak: WAR, KRA, WRO, GDA. Poznań to miasto nijakie, nie za ładne, bez charakteru, zamieszkiwane przez dresiarstwo, centusi i ludzi niehonorowych. Gdańsk, Kraków i Wrocław to trzy najpiękniejsze miasta w Polsce. Szkoda, że UEFA nie myślało tymi kategoriami. Poza tym Wrocław z Krakowem ma połączenie, z Warszawą będzie mieć. A z Poznaniem? Porażka. Wrocław NIE gratuluje Poznaniowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlaczego Pisz za siebie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.05.09, 13:40 Nie mieszaj Wrocławia ze swoimi poglądami. Poznań w niczym nie jest gorszy od Krakowa. A co do dresiarstwa i centusi, to jest z tego znany bardziej Kraków. Co do połączenia, skoro mamy już autostradę do Krakowa, niech ten wybór wymusi szybszą budowę S5 do Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrock Re: Pisz za siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 14:11 A Ty nie mieszaj ze swoimi. Wrocław nigdy nie lubił Poznania i niech tak zostanie. Ja wolę miasto Kraków, a nie wieś Poznań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Pisz za siebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 14:38 Ja tam lubię Poznań i na swój sposób mi się podoba - choćby rozwiązania komunikacyjne dużo lepsze niż u nas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlaczego Re: Pisz za siebie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.05.09, 14:43 Wrocław to znaczy kto? Kibole? Ci, którzy dewastują to miasto? Wypowiadaj się za siebie. A Krakusy mają cię głęboko w d...oni uważają siebie za pępek świata a ciebie mają za dzikusa. Przeżyłem już kilka dyskusji o wyższości "kultury krakowskiej" nad kulturą plebsu z Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Pisz za siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 16:37 Ty nie jesteś "Wrocławiem" ani nikim kto mógłbym się wypowiadać za wszystkich mieszkańców miasta. Ja lubię Poznań, bardziej niż Kraków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość_z_poznania Re: Pisz za siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 20:08 Co to w ogóle jest za myślenie, że Wrocław nigdy nie lubił Poznania? Jak ja widzę takie stereotypy to od razu wiem, że nie ma co dyskutować z takim osobnikiem. Zamiast się cieszyć, to się nawzajem przeciągamy, a bo Poznań lepszy, bo Wrocław ciekawszy, a to, a tamto, sramto. Ludzie!! Ja Wam gratuluję, reszta frustratów niech się wypcha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Pisz za siebie IP: 150.254.125.* 13.05.09, 14:14 do dlaczego: nie zauważyłeś, że ten post pisał fan Trzech Królów Wielkich Miast? Poznań miastem nijakim? Przecież architektura Wrocławia i Poznania ma ten sam poniemiecki sznyt. Jak Poznań jest nijaki i nie za ładny, to czy Wrocław nie jest taki sam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclaw Re: Pisz za siebie IP: 78.8.136.* 13.05.09, 17:31 nie jest. Mieszkam na starym mieście i w Poznaniu 'poniemiecki sznyt' gdzieś się zgubił, a we Wro pozostał klimat... Dodatkowo nowa architektura -> w Poznaniu stawia się jakieś klocki, we Wrocławiu niby też, ale przynajmniej są dosyć ciekawe architektonicznie. Pomijam celowo epokę PRLu, kiedy to wybudowano sedesowce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytam sie Re: Szkoda, że nie Kraków kosztem Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 13:46 A czemu krakusiki mają coś dostać kosztem innych?? Olali sprawę na początku, a teraz ma się im należeć?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ses Re: Szkoda, że nie Kraków kosztem Poznania IP: *.icpnet.pl 13.05.09, 14:09 Wara od Poznania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentPWR Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 IP: 217.96.115.* 13.05.09, 13:33 Nie wiem kto bardziej zasluzyl, wiem ze do Poznania dobrej drogi nie bedzie pewnie przez najblizsze 10 lat, do Warszawy tez (chociaz dobra droge do wawy Tusk obiecal), a do Krakowa i Chorzowa mamy autostrade z Wroclawia... tak to nie jest argument dla UEFA, ale powinno sklonic do pewnych przemyslen, ech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 IP: 150.254.125.* 13.05.09, 14:17 To w takim razie co na liście miast robi Gdańsk. Tam nie ma dobrej drogi i linii kolejowej z żadnej strony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ses Re: Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 IP: *.icpnet.pl 13.05.09, 14:06 Niby czym? wara od Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maki mak Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 14:09 Szkoda Krakowa, bardziej zasłużył niż Wrocław. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość_portalu =) Również gratulacje z Poznania <b/t> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 14:28 Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 13.05.09, 14:41 No a Platini się "popisał" z nazwą miasta. Zagraniczni ignoranci, żeby szef UEFA nie nauczył prawidłowo wymawiać jeden wyraz. Nie musi się uczyć polskiego, ale niech się nie kompromituje. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok a ty pjetka we wszystkim jestes super 13.05.09, 16:08 no nie uwierzę! Pokaz jakis złoty medal, albo dyplom uczestnictwa w zawodach rangi swiatowej, plizzzzzzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr_S Re: a ty pjetka we wszystkim jestes super IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 13.05.09, 23:38 A po co ci moje dyplomy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta80 Re: Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 02:57 Piotrek z tą wymową miasta to nic nowego, ja pracowałem zagranica i wymówienie słowa WROCŁAW to nie jest takie proste dla obcokrajowca. W Hiszpanii jak byłem jak babka przeczytała mi to miasto z komputera na dworcu autobusowym to aż musiała mi monitor obrócić żebym widzial czy mi dobre miasto w tym systemie rezerwacyjnym wybrała. Platini wziął te słowo jak hiszpańskie czytaj C zamienił na K i wyszedł mały potworek w postaci WROKLAŁ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vito Re: Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 IP: 194.146.120.* 14.05.09, 17:47 to raczej wyszedł mu pseudo angielski (z dobrym początkiem) a wystarczyło sobie zrobić notatki takie jak miał papież (czyli fonetycznie we własnym języku). Np w angielskim transkrypcja fonetyczna mogłaby wyglądać tak Vrohts-love i juz byłoby bardziej podobne do Polskiego... No trzeba by jeszcze nad ł (czyli de facto krótkie u) popracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaan Re: Wrocław wśród miast organizujących Euro 2012 IP: *.dip.t-dialin.net 14.05.09, 18:50 Halo! Nareszcie nauczą sie wymawiac słowo Wroclaw ci, ktorzy odwiedzą nasz kraj! Po wymowie od razu poznac i widac, jacy sa zdolni co niektorzy, nie umiejacy poradzic sobie z jednym wyrazem! Sami to zaobserwujcie! barbaan Odpowiedz Link Zgłoś