Dodaj do ulubionych

Dolnośląscy kolejarze będą głodować

IP: 80.51.29.* 12.12.03, 09:09
Akurat na wtorek mam zaplanowany wyjazd - może się zdarzyć, że przez strajk
ostrzegawczy nie dojadę na czas na miejsce... Ale co to obchodzi jaśnie panów
kolejarzy, oni patrzą tylko na czubek własnego nosa.
Obserwuj wątek
    • tomek854 Re: Dolnośląscy kolejarze będą głodować 12.12.03, 14:32
      Gość portalu: AT napisał(a):

> Akurat na wtorek mam zaplanowany wyjazd - może się zdarzyć, że przez strajk
      > ostrzegawczy nie dojadę na czas na miejsce... Ale co to obchodzi jaśnie panów
      > kolejarzy, oni patrzą tylko na czubek własnego nosa.

Prawo do strajku niby ma kazdy... Ale mozesz sie sadzic z nimi :)))

A czy zasadnie strajkuja, tyo kazdy, kto wie co kolwiek o tym ci sie dzieje na kolei ma zdanie.

Moj ostatni debesciak - pociag Walbrzych - Klodzko. Ciagniety przez mala lokomotywke
      sklad skladajacy sie z dwoch wagonow i... duzej, pracujacej lokomotywy. Kiedy sie pytalem
      kolejarza po co ta druga powiedzial: "Jak to po co - jedna ciagnie a druga ogrzewa. Zimno
      chce pan miec?"

Myslalem ze sobie jaja robi, a ta lokomotywa jest potrzebna w klodzku i tylko z oszczednosci
      ja podpieli pod pociag zeby nie musiala jechac luzem, ale kiedy przyjechalismy do Klodzka
      wymieniono lokomotywy ( zamienily sie miejscami ) i pociag pojechal z powrotem...

Zonk !

Czy ktops tu jest idiota? Bo pomyslmy. Pociag jedzie: dwie lokomotywy ( ile taki sprzet pali...
      I czego? Mazutu chyba...) w pierwszej nie wiem ile maszynistow ale w tej z tylu dwoch,
      konduktor i kierownik pociagu. Zakladajac ze w pierwszej lokomotywie byl jeden maszynista
      to daje 5 osob obslugi. A pasazerwo w porywach moze 30... Nie ma bata zeby sie opl;acalo
      przeciez.

Kolejarze! Najpierw zacznijcie myslec, a potem wyciagajcie rece po panstwowa kase

P.S. A nie jest to odosobniony przypadek - mialem troche praktyk na PKP i sie naogladalem
      takich chorych rzeczy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka