Dodaj do ulubionych

Zlikwidują krawężniki na ścieżkach rowerowych

19.08.09, 14:33
Jesień to dobry czas rozpoczęcia robót - akurat przed zimowym sezonem
rowerowym ;) Aha, 'akcja potrwa pięć lat'? Nie za krótko? No i cofam to, co
napisałem w pierwszym zdaniu. Może odbiór skończonego projektu połączonych sił
WIM i ZDiUM będzie miał miejsce w aurze sprzyjającej rowerzystom bardziej niż
wrocławska zima. Chociaż mogę się mylić - prognoz meteorologicznych na 2014
nie znam ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosiu Re: Zlikwidują krawężniki na ścieżkach rowerowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 14:40
      Tam pal licho termin oddania prac na 2014. Byle tylko nie porobili świateł na
      ścieżkach co 100 metrów. Bo pewnie nawet te by spieprzyli i nie potrafili ich
      zsynchronizować. I będą jaja jak berety - korki na wrocławskich ścieżkach
      rowerowych :D
      • Gość: kollek Re: Zlikwidują krawężniki na ścieżkach rowerowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.09, 15:36
        Na niektorych chodnikach powinni wstawic swiatla i zrobic ruch wachadlowy...
        • Gość: pst Re: Zlikwidują krawężniki na ścieżkach rowerowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 15:54
          Mogą zacząć od właśnie odebranej Krakowskiej. W kilku miejscach (np. na
          wysokości stacji Shell) krawężnik znacząco wystaje znad jezdni. Ma to chyba
          związek z pośpiesznie prowadzonymi pracami - niektóre odcinki dr były robione
          tuż przed oddaniem.
          • Gość: s2 Re: Zlikwidują krawężniki na ścieżkach rowerowych IP: *.Biskupin.wroc.pl 19.08.09, 22:47
            Na Krakowskiej jest bałagan na ścieżce. Robotnicy zostawili wszystkie śmieci na rowerowej dróżce. Syf jak zwykle! Brawo Wro!
    • blasbike Złoty krawężnik 2 lata temu 19.08.09, 16:12
      Zdjęcia do arta pochodzi z sierpnia 2007
      Lepiej późno niż później.
      Złoty krawężnik dla prezydenta

pozdr,
    • trombozuh 5 lat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! 19.08.09, 16:44
      Qrwa jego mać, trzech ludzi z wiadrem zrobiłoby to do konca tego
      lata, gdyby tylko im zapłacić porządnie!!!!!
      Nie mogę, normalnie nie mogę!!!!!
      Wrocławski ZDiK to banda kretynów!!!!
      • neuro99 Re: 5 lat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! 19.08.09, 22:20
        ZDiUM jeśli już.
        Może podobni pracują w ZDiUM ? Dają trzem ludziom wiadro i nakazują obniżenie
        krawężników. To by tłumaczyło dlaczego to ma tyle trwać.
      • Gość: : Re: 5 lat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! IP: *.gigaset.com 20.08.09, 12:49
        Tak, tak. I po miesiącu trzeba by było brać następnych trzech z
        następnym wiadrem. Ech, kurde, na projektantów ulic narzekają a
        potem sami się wykazują takim pomyślunkiem jak "Sąsiedzi" z tego
        czeskiego filmu.
    • marek444 Do wład zmiejskich zlikwidują krawęznikij 20.08.09, 10:02
      Mam pytanie do władz magistrackich i ZDIUM. Czy ktoś wie po co te krawężniki były robione a teraz są likwidowane.Jeżeli nie proponuję
      podanie się ignorantów do dymisji a odpowiednie referaty zlikwidować.
      "Złoty krawężnik" powinien pokryć koszty wrocławskich paranoi z własnej
      kieszeni.
    • Gość: Bodek Re: Zlikwidują krawężniki na ścieżkach rowerowych IP: 80.68.236.* 20.08.09, 11:40
      Ja chciałbym zgłosić jedno miejsce - przejazd kolejowy na Żernickiej.

Przed remontem było miękkie pobocze i fajnie jeździło się rowerem. Teraz zrobili
      chodniki i z każdej strony jezdni do przejechania jest kilka bardzo wysokich
      krawężników!

Czy nie dałoby się tego obniżyć??
      (znajduje się to na dobrej trasie dojazdowej mieszkańców Leśnicy, Złotnik,
      Stabłowic w kierunku południa Wrocławia).

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka